Küçükkuyu Plajları – Küçükkuyu’da Denize Girilecek En İyi 11 Yer!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı şirin bir turizm kasabası olan Küçükkuyu, Assos’a 20, Altınoluk’a 10 km uzaklıktadır. Geçimin daha çok balıkçılık ve zeytincilikle sağlandığı Küçükkuyu popüler tatil beldelerine yakın olmasından dolayı zamanla keşfedilmiş ve turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Yüzyıllık zeytin ağaçlarının süslediği, oksijen deposu Küçükkuyu, antik yerleşim yerleri, doğa harikası şelaleleri, tertemiz denizi ve plajları ile ülkemizin en güzel ve doğal yerlerinden biridir. Ege Denizi’nin başladığı yer olarak bilinen Küçükkuyu’da ılıman ve sıcak iklim görülmektedir. Yazlar sıcak ve uzun, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Yazların uzun olması turizm sezonunun da uzun olmasını sağlar.

Küçük bütçeli tatiller için oldukça ideal bir yer olan Küçükkuyu’da çok sayıda otel ve kamp seçenekleri mevcuttur. Birbirinden güzel denize sıfır pansiyon ve otelleri, doğa ile iç içe kamp alanları bulunan belde şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta huzurlu ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için son derece idealdir. Küçük bir yer olmasına rağmen Küçükkuyu’da görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Türkiye’nin oksijen deposu Kaz Dağları, Assos Antik Kenti, Zeus Altarı, Mıhlı Şelalesi ve Afrodit Kaplıcaları bölgenin önemli turistik yerleridir. Bölgenin önemli turizm noktalarından bir diğeri olan Kadırga Koyu, hem turizm açısından gelişmiş hem de bakir kalmış nadir yerlerden biridir.

Ücretli Plaj Yerleri

Günbatımı Cafe & Plaj

Günbatımı Cafe & Plaj
Fotoğraf: Mehmet Ali Keciciler

Küçükkuyu Mıhlı Mahallesi’nde yer alan Günbatımı Cafe & Beach, güler yüzlü personeli, hızlı servisi, temizliği, muhteşem denizi ve plajı ile Küçükkuyu’nun en güzel yerleri arasında gösterilir. Deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarmanın yanı sıra muhteşem bir manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, çayınızı, kahvenizi içerek dinlenebilirsiniz. Üstelik mekân müdavimlerini üzmemek adına yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da hizmet verir.

Küçükkuyu merkeze yürüme mesafesinde olan mekânda merkezden çok uzaklaşmadan yeşilin ve mavinin tadını çıkarma imkânı sunar. Plaja giriş ücretlidir. Şezlong ücretleri iskele ve kumsal olmak üzere ikiye ayrılır. Plaj tabanı kum ve çakıl karışımıdır. Deniz son derece sakin ve dalgasızdır. Sığ denizde çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler eğlenceli vakit geçirebilir. Derinlerde yüzmek isteyenler ise iskeleyi kullanarak denize girebilir. Akvaryum gibi berrak olan deniz, dalış için de son derece uygundur.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Fırat Beach & Restaurant

Fırat Beach & Restaurant

Ayvacık ilçesi Mıhlı Mahallesi’nde yer alan Fırat Beach & Cafe, çoğunlukla ailelerin ve kadınların tercih ettiği son derece nezih bir mekândır. Gündüzleri deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarıp, akşamları yemeğinizi yiyip bir şeyler içebileceğiniz, haftanın 3 günü ise canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz mekân, Küçükkkuyu’nun olmazsa olmaz yerlerinden biridir.

Şezlong ve şemsiye kiralama ile birlikte plajda ister kumsalda, ister çim alanlarda, ister iskelede güneşlenebilirsiniz. Geniş bir alana yayılmış olan mekânda kimse kimseyi rahatsız etmeden rahatça vakit geçirebilir. Merkezdeki diğer beachlere nazaran daha sakin olan mekân tam kafa dinleme yeri olsa da zaman zaman yüksek sesli müzikler duyulabilir. Genellikle ailelerin tercih ettiği plaj çocukların eğlenmesi için oldukça idealdir. Plaj zemini kumludur. Yer yer çakıl taşları da vardır. Deniz sakin ve sığdır. Sığ denizden hoşlanmayanlar için geniş bir iskele bulunur.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Fırat-BeachRestaurant-1466347723663521/

Haritada Görüntüle >

Safir Beach & Garden

Safir Beach & Garden
Fotoğraf: Emre Eti

Ege’nin başladığı yer olarak bilinen şirin bir tatil beldesi olan Küçükkuyu, tatiliniz boyunca dolu dolu zaman geçirmeniz için gereken her türlü imkânı sunar. Özellikle yaz tatillerinde bir tatil beldesinde olması beklenen en önemli özellik deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını en iyi şekilde çıkarabileceğiniz beach clubların olmasıdır. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte rahat edebileceğiniz, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Safir Beach & Garden Küçükkuyu’nun önemli mekânları arasındadır.

Zeytin ağaçlarının gölgesinde yemeğinizi yiyip, çayınızı kahvenizi içebileceğiniz, denizin ve güneşin tadını çıkarıp kafa dinleyebileceğiniz plaj keyifli ve sakin bir yerdir. Safir Beach & Garden’a giriş ücretlidir. Yiyecek, içecek ve şezlong fiyatları gayet makuldür. Son derece geniş bir alana kurulmuş olan mekân çim güneşlenme alanları ile dikkat çeker. Sessiz, sakin, huzurlu bir ortama sahip olan plajda çocuklu aileler için hamak ve beşik imkânı bulunur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi, iskele, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Safir-Beach-Garden-275969449263513/

Haritada Görüntüle >

Hemera Restaurant & Beach

Hemera Beach & Restaurant

Küçükkuyu merkezde, muhteşem bir deniz manzarasına karşı konuklarına hem restoran, hem cafe hem de plaj hizmeti sunan Hemera, mavinin ve yeşilin bir arada olduğu enfes bir mekândır. Özellikle çocuklu aileler için son derece ideal olan mekân, günlük taze balıkların ve muhteşem mezelerin çıktığı bir restoran alanına ve sıcak-soğuk içeceklerin ve kokteyllerin olduğu cafe alanına sahip. Her Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri canlı müzik hizmeti mevcuttur.

Plaj kısmı orta büyüklüktedir. Ayrıca şemsiye ve şezlongların olduğu ahşap bir platform iskele yeri de bulunmaktadır. Sahil kısmı kumlu ve küçük çakıl taş karışımıdır. Denizin dibi de aynı şekilde kum ve taş karışımıdır. Kıyı kesimleri çocuk ve yüzmeyi yeni öğrenenler için idealdir.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hemerakucukkuyu/

Haritada Görüntüle >

Çiçekli Bahçe Beach

Çiçekli Bahçe Beach

Assos sahil yolu üzerinde bulunan Çiçekli Bahçe Beach, Küçükkuyu’ya yaklaşık 1 km uzaklıktadır. Tüm yılın stresini ve sıkıntısını atabileceğiniz, rahat ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz Küçükkuyu’nun en iyi beachlerinden biri olan Çiçekli Bahçe, muhteşem manzarası ile göz doldurmaktadır. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bir mekân olan Çiçekli Bahçe ismini tam anlamıyla yansıtmaktadır. Şehre hem bu kadar yakın hem de doğa ile bu kadar iç içe olan nadir yerlerden biridir.

Tertemiz muhteşem denizinde yüzebileceğiniz, çiçeklerle çevrili yemyeşil çimlerde güneşlenmenin tadını çıkarabileceğiniz, akşamüstü eşsiz günbatımı manzarası eşliğinde harika yemekler yiyebileceğiniz beach civardaki en büyük beach alanlarından biridir. Girişin ücretli olduğu plajda duş, WC, soyunma kabini ve otopark ücretsizdir. Plaj ve denizin giriş kısımları taşlık sonrası ise kumluktur. Denizin sığ olması mekânı çocuklu aileler için ideal kılar.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong, şemsiye ve duş dâhil). Kahvaltı 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, restoran, iskele, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ciceklibahce/

Haritada Görüntüle >

Gulet Restaurant & Garden Beach

Gulet Beach & Restaurant
Fotoğraf: Adnan Ruscuk

Küçükkuyu merkezde bulunan mekân, kaliteli vakit geçirip eğlenebileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Assos yolundan 700 metre ilerledikten sonra muhteşem konseptiyle misafirlerini ağırlayan Gulet Restaurant & Garden Beach, kahvaltıdan harika akşam yemeklerine, ızgara çeşitlerinden balık çeşitlerine, mezelerden alkollü ve alkolsüz içeceklere kadar geniş menüsü ile hizmet verir.

Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları ise sevdiklerinizle birlikte harika yemekler yiyip sohbet edebileceğiniz mekân haftanın her günü saat 08.00-00.00 arası hizmet verir. Küçükkuyu’da hem gece hayatı hem de plaj denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan mekân, nezih ortamı ile tam bir aile yeridir. Plaj taşlıktır ve yürürken rahatsız edebilir. Gölü andıran sakin deniz hızlı derinleşmediği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Taşlık denizde yürümek istemezseniz iskelede güneşlenebilir, buradan denize girebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yeme içme hariç, şezlong ve şemsiye ücreti 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, cafe, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/guletrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Poseidon Camping & Beach

Poseidon Beach & Camping

Çanakkale’de nerede kamp yapılır denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Poseidon Camping & Beach, hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygundur. Assos sahil yolu üzerinde bulunan kamp alanı şehre yakın olmasına rağmen doğal ortamı ile beğeni toplamaktadır. Şehrin gürültüsünden, kalabalığından, kirliliğinden kaçmak için tercih edilen alan doğa ile iç içe bir ortamda otel konforunda tatil yapabilme imkânı sunar.

Bir tarafında zeytin ağaçları, bir tarafında muhteşem güzelliği ile Ege Denizi bulunan kamp alanında doğa ile iç içe kuş sesleri eşliğinde sakin, huzurlu ve bir o kadar da keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Poseidon Camping & Beach’e giriş ücretlidir. İster kendi çadırınızda ve karavanınızda konaklayabilir, isterseniz Poseidon çadırlarından kiralayabilirsiniz. Konaklama tercihlerinize göre fiyat tarifesi değişiklik gösterir. Kamp yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz cafe, şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 60 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil 110 TL, karavan yeri 50 TL, glamping konaklama 150 TL. 0-3 yaş ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, çadır, karavan ve glamping konaklama, cafe, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/poseidoncamping/

Haritada Görüntüle >

Yakamoz Beach & Cafe

Yakamoz Beach & Camping

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Mıhlı Mahallesi’nde yer alan Yakamoz Beach & Cafe, Yakamoz Motel’e ait özel bir plajdır. Yeşilin ve mavinin buluştuğu, muhteşem doğal güzellikleri ile göz dolduran bir noktada bulunan motel, Küçükkuyu’da konaklama denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Çok sayıda müdavimi olan ve hizmeti ile herkesin dilinde olan motel tertemiz plajı ile beğeni toplamaktadır.

Konaklayan müşterilere ücretsiz olan plaja dışarıdan da ücret karşılığı misafir kabul edilmektedir. Giriş ücretinin yanı sıra şezlong ve şemsiyeler de ücretlidir. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır. Taşlık plajdan hoşlanmazsanız plajın iskelesini kullanabilir, orada güneşlenip denize girebilirsiniz. Restoran, bar ve kafe hizmeti bulunan plajda dilediğiniz her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkânlardan da ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. 2 kişilik oda konaklama kahvaltı hariç 200 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, oda konaklama, canlı müzik, cafe, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yakamozkucukkuyu/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Küçükkuyu Halk Plajı

Küçükkuyu Halk Plajı
Fotoğraf: Ali Osman

Küçükkuyu merkezde yer alan Küçükkuyu Halk Plajı, Küçükkuyu Limanı’nın hemen batı tarafında bulunmaktadır. Hem yerel halk hem de turistler tarafından tercih edilen plaj, yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de merkezi konumda bulunması ve ulaşımın kolay olmasıdır. Küçükkuyu Belediyesi tarafından işletilen plajda belediyeye ait bir tesis bulunmaktadır. Tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Yine belediye tarafından sağlanan duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar da bulunmaktadır.

Konum itibariyle sıklıkla tercih edilen plajın çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz kafe, market, restoran tarzı birçok işletme yer almaktadır.  Aynı zamanda akşamüstü gün batımı manzarasına karşı yürüyüş yapabileceğiniz yürüyüş yolları bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı taşlıktır. Deniz hızla derinleşebilir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, market, restoran, çocuk oyun parkı, iskele, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu
Fotoğraf: Boraxin72

Assos ile Küçükkuyu arasında küçük bir köy olan Behramkale’de bulunan Kadırga Koyu doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirebileceğiniz muhteşem koylardan bir tanesidir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikleri ile de ziyaretçilerini büyüleyen koy, tarih meraklılarını tarihte keyifli bir yolculuğa çıkarır. Günübirlik tatilcilerin yanı sıra konaklamak için de sıkça kullanılan koy, tatil sezonu boyunca birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar.

Assos beldesinden yaklaşık 2 kilometre aşağı indikten sonra ulaşılabilen koya giriş ücretsizdir. Dilerseniz kendi imkânlarınızla denizin ve doğanın tadını çıkarabilir, dilerseniz koyda bulunan özel işletmeleri tercih ederek tüm imkânlarından yararlanabilirsiniz. Uzun sahil şeridinde yer alan konaklama tesislerinin yanı sıra yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafe tarzı işletmeler de yer almaktadır. Geniş plaj alanı taşlıktır. Deniz ve plaj, temizliği nedeniyle mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz Kadırga Koyu sığ denizi ile çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.

Nasıl Gidilir: Küçükkuyu merkeze yaklaşık 30 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Kadırga Koyu’na Assos istikametinde ilerleyip sahil yoluna döndükten sonra Kadırga Plajı’nı geçerek ulaşım sağlanabilir. Ayrıca toplu taşıma araçlarıyla da gelebilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 50 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koy çevresinde işletme bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mıhlı Halk Plajı

Mıhlı Plajı
Fotoğraf: Şeyda Memil

Çanakkale Ayvacık sınırları içerisinde yer alan Mıhlı Halk Plajı, Küçükkuyu merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktadır. Toplu taşıma araçlarıyla 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabilen plaj, yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Tertemiz plajı ve denizi ile dikkat çeken Mıhlı Halk Plajı, beş yıl üst üste mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. 100 metre uzunluğundaki ve 50 metre genişliğindeki plajın zemini taşlıktır. Deniz tabanı ise kumludur.  Deniz hızlı derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Halk plajı olarak hizmet veren alana giriş ücretsizdir. Belediye tarafından sağlanan şemsiyeler ücretsiz kullanılırken şezlong kiralamak için belli bir ücret ödemek gerekir. Kiralamak istemezseniz kendi malzemelerinizle de denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme bulunmaktadır. Aynı zamanda yine belediye tarafından sağlanan duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmeti ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için koy çevresinde işletme bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı şirin tatil beldesi Küçükkuyu, hem plajları hem de doğası ile hafta sonu veya tatilini birkaç gün daha uzatmak isteyenler için ideal yerlerden biridir. İstanbul ve Bursa’da yaşayıp fazla uzaklaşmak istemeyenler için de uygun olan Küçükkuyu, kalabalık plajların aksine gayet sakin alanları ile huzurlu bir deniz tatili vadetmektedir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin