Köln

Köln Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Köln Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Köln-Bonn Havalimanı, yılda yaklaşık 13 milyon yolcusuyla Köln ve Bonn şehirlerine hizmet veren uluslararası bir havaalanıdır. Almanya’nın en işlek yedinci havalimanı olan Köln-Bonn Havalimanı, dünyanın dört bir yanından uçuşların yapıldığı önemli bir varış-aktarma yeri ve kargo merkezidir. Havalimanı Köln’ün Porz bölgesinde, Köln’e 15 km, Bonn şehrine ise 16 km mesafede yer alıyor. Havalimanı treni ile terminaller arası ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

Almanya’nın dördüncü büyük şehri olan Köln, pek çok cazibe merkezine ev sahipliği yapıyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin varış yeri olan Köln Havalimanı, artan yolcu kapasitesiyle birlikte şehir merkezi ve Bonn’a olan ulaşım altyapısını da kusursuz kılıyor.

Tren ve taksiler, Köln ve Bonn şehirlerine hizmet veren havaalanı olan Köln-Bonn Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımın iki ana yoludur. Aynı zamanda havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımın en ekonomik yolu. 2 numaralı terminal çıkışından hareket eden trenler iki güzergâh arası iyi bir ulaşım bağlantısına sahiptir. Tren biletleri 1 numaralı terminalden satın alınabilir. Her 30 dakikada bir çalışan S trenleri ile Köln şehir merkezinde Eski Kent bölgesine 300 metre mesafede inebilir ve buradan şehrin diğer bölgelerine metro bağlantıları ile ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Havalimanı taksileri gün boyunca yolcuların şehir merkezine olan ulaşımları için hizmet vermekte. Bekleme süreleri genellikle beş dakikadan azdır. Taksi ücret tarifeleri durakta asılan panodan görülebilir.

Havalimanından Köln şehir merkezine S-Bahn ile ve ICE trenleriyle bir saat içinde Frankfurt Havalimanı’na, Düsseldorf’a ve Aachen’e ulaşılabilir. Bonn şehir merkezine ise ekspres otobüsleri olan SB60’lar ile kolayca gidebilmek mümkündür. S-Bahn trenleri Köln şehir merkezine gitmenin hızlı ve ucuz yoludur. SB60 havalimanı ekspres otobüsleri ise Bonn şehir merkezine kolay bir ulaşım imkânı sağlamaktadır.

Küçük gruplar veya aileler için ise önceden rezerve edilen havalimanı minibüsleri faydalı olabilir veya tren ve otobüslerin bağlantısı olmayan yerlere gitmek istenildiğinde faydalı olabilir.

Köln şehir merkezine bir diğer ulaşım alternatifi olan otobüsler de havalimanından şehir merkezine gitmenin ekonomik yollarından biridir. Terminal çıkışında her yarım saatte bir hareket eden 161 numaralı otobüslerle şehir merkezine gidebilmek mümkündür.

Avis, Hertz ve Sixt gibi uluslararası araç kiralama firmaları da yolcuların ulaşımda tercih edebilecekleri bir diğer ulaşım alternatifidir. Her bütçe ve zevke göre araçlara sahip olan tedarikçilerin ofisleri 2 numaralı terminalde hizmet vermektedir.

Şehiriçi Ulaşım İçin Köln Kart

Köln’de birkaç gün kalmayı planlıyor, etrafı keşfederken şehir içi ulaşımınızı da toplu taşıma ile yapmayı planlıyorsanız bir Köln Kart satın alabilir ve tüm toplu aşıma araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu akıllı ulaşım kartı, şehir içindeki tüm toplu taşıma araçlarına sabit bir süre (24 veya 48 saat) ve en iyi turistik yerlere, müzelere, turlara ve hatta yemek yiyebileceğiniz restoranlara çok sayıda indirim imkânı sunuyor. Köln Kartı çevrimiçi satın alarak henüz seyahate çıkmadan önce çıktısını yanınıza alabilir, havalimanına varışta bilet makinelerinden satın alabilir veya şehir merkezindeki Turizm Ofisi’nden temin edebilirsiniz.

Çevrimiçi 24 veya 48 saat süreli tek/grup Köln Kart satın almak için tıklayın.

Köln’ün 15 km güneydoğusunda yer alan havalimanı günün 24 saati açık ve şehrin birçok yerine iyi ulaşım bağlantılarına sahip. Köln Havalimanı’ndan şehir merkezine ve Bonn kentine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olmak için bu kapsamlı rehberimizi okuyabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Trenlerin Köln Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım hizmetine başlamasından sonra birçok otobüsün bu hat üzerindeki seferleri iptal edilmiştir. Ancak havalimanından Köln’e yakın Porz Markt bölgesine ve Bonn’a gitmek için birer otobüs seçeneği bulunmaktadır.

161 – Havalimanı – Porz Markt

161 numaralı otobüs, Köln Havalimanı ile Porz Markt tren istasyonu arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti veriyor. Bu otobüs hattı Köln’e 10 dakika mesafede bulunan Porz bölgesine kadar gitmektedir. Buradan şehir merkezine metro aktarması yaparak gidebilmek mümkündür.

Her iki terminalden hareket eden 161 numaralı otobüsler haftanın tüm günü 05.30 – 24.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir şehir merkezine gitmektedir. Seyahat süresi yaklaşık 15 dakikadır. Bilet ücreti kişi başı tek yön 2,80 Euro ve otobüs içerisinde sürücüden nakit olarak satın alabilirsiniz. Son durağa geldiğinizde buradan şehir merkezi yönüne giden bir otobüs veya trene binerek 5 dakika içerisinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

161 numaralı otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

SB60 – Havalimanı – Bonn

SB60 ekspres otobüsleri Köln Havalimanı ile Bonn arası ulaşım hizmeti kullanışlı bir ulaşım türüdür. Havalimanı 1 ve 2 numaralı terminal çıkışlarındaki otobüs duraklarından hareket eden otobüsler 20 dakika içerisinde Bonn’a ulaşıyor. SB60 ekspres otobüsleri haftanın tüm günü her yarım saatte bir karşılıklı olarak ulaşım hizmeti veriyor. Bilet ücreti kişi başı tek yön 8,20 Euro. 6-14 yaş arası çocuklar için ücret 3,80 Euro’dur. Biletinizi 1 ve 2 numaralı terminallerdeki makinelerden, otobüs durağından veya otobüs içerisinde sürücüden nakit olarak satın alabilirsiniz.

Havalimanı – Bonn SB60 Ekspres Otobüs Güzergâhı

Terminal 1 – Terminal 2 – Innenministerium – Beethovenhalle & SWB – Brüdergasse – Bonn Pazarı – Hauptbahnhof (Tren İstasyonu)

Köln Havalimanı’ndan Bonn’a şehir merkezine seyahat etmek için birkaç ulaşım seçeneği daha mevcut, ancak SB60 otobüsleri hem kolay ulaşılabilir hem de en uygun fiyatlı olanıdır.

Daha fazla bilgi için SB60 Ekspres Otobüsü web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı – Şehirlerarası Otobüs Seyahati

Köln Havalimanı’ndan Frankfurt, Aachen, Düsseldorf, Münih ve Berlin gibi şehirlere de doğrudan gidebilmek mümkündür. Yerel birçok otobüs firması Köln Havalimanı’na gelerek buradan yolcularını alıp devam etmektedir. Köln Havalimanı’ndan Almanya’nın farklı şehirlerine giden otobüs firmaları aşağıdaki gibidir;

  • Regioget – 8 ve 10 numaralı kapıdan hareket ediyor,
  • Flixbus – 1, 3, 5, 7 ve 9 numaralı kapıdan hareket ediyor,
  • Eurolines – 2, 4, 6 ve 8 numaralı kapıdan hareket ediyor,
  • Mango Tours – 7 numaralı kapıdan hareket ediyor,
  • Sindbad – 10 ve 11 numaralı kapıdan hareket ediyor,
  • Semitimes – 10 numaralı kapıdan hareket ediyor.

Havalimanına varışta bilet alabileceğiniz gibi henüz seyahate çıkmadan önce ilgili otobüs firmalarının web siteleri üzerinden çevrimiçi biletinizi satın alabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren ile Ulaşım

Köln-Bonn Havalimanı, Köln ve Bonn şehir merkezlerindeki ana tren istasyonlarına yüksek hızlı tren hatları ile iyi bir ulaşım imkânı sağlamaktadır. Havalimanından Köln ve Bonn’a şehir merkezleri olmak üzere çevre şehirlere giden birkaç tren hattı bulunmaktadır.

Havalimanı – Köln Şehir Merkezi

  • S13 ve S19 tren hatları (Köln ve Düren’e gider)
  • RE6 tren hattı (Mindem ve Düsseldorf’a gider)
  • RE8 tren hattı (Mönchengladbach’a gider)
  • ICE ekspres tren hattı (şehirlerarası çalışıyor)

Havalimanından Köln şehir merkezine tek yön tren bilet ücreti 3 Euro’dur ve seyahat süresi yaklaşık 15 dakikadır. Trenler havalimanı tren istasyonundan her 20 dakikada bir hareket etmektedir.

Havalimanı – Bonn Şehir Merkezi

  • RE8 tren hattı

Bu hat doğrudan Bonn tren istasyonuna gitmiyor, ancak Bonn-Beuel durağında trenden inerek Quirinusplatz yönüne giden 62 numaralı otobüse binerseniz 7 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Havalimanından Bonn-Beuel tren istasyonuna seyahat süresi 45 dakika ve bilet ücreti tek yön 8 Euro’dur.

Köln Havalimanı’ndan hareket eden trenlerin hareket saatlerini kontrol edin.

S-Bahn Trenleri

Köln-Bonn Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yolu S13 ve S19 numaralı S-Bahn trenleridir. Havalimanı ile Köln şehir merkezi arasında karşılıklı olarak günlük sefer yapan trenlerle yalnızca 14 dakikada şehir merkezine gidebilmek mümkündür. Daha hızlı bir ulaşım aracı olan RE Bölgesel Ekspres trenleri 11 dakikada ve ICE trenleri ile 10 dakikada şehir merkezine ulaşılabilir, ancak S13 trenleri ekonomik olması nedeniyle genellikle iyi bir seçenektir.

Havalimanı – Köln Şehir Merkezi S-Bahn Tren Güzergâhı:

Havalimanı – Fransfurterstrasse – Trimbornstrasse – Messe/Deutz – Şehir Merkezi Tren İstasyonu – Hansaring – Ehrenfeld – Müngersdorf/Teknoloji Park – Lövenich – Frechen – Königsdorf – Horrem

S-Bahn trenleri havalimanından şehir merkezine Pazartesi – Cuma günleri her 20 dakikada, Cumartesi ve Pazar günleri 30 dakikada bir hareket etmektedir.

Havalimanından Köln şehir merkezine trenlerle (S-Bahn ve RE trenleri dâhil) ulaşım ücreti 3 Euro’dur. S-Bahn ve RE trenleri ile seyahat için toplu taşıma biletine ihtiyacınız olacak. Bu biletler Köln Kart gibi çevrimiçi satın alınamıyor, bu nedenle havalimanındayken tren istasyonunda satın almalısınız. Bu biletler, ICE trenleri için geçerli değildir.

Ayrıca Almanya’nın ve Batı Avrupa’nın tüm bölgelerinden (Londra dâhil) gelen uzun mesafe trenlerle de şehir merkezine gidebilirsiniz. Günde birkaç kez sefer yapan şehirlerarası trenler Köln-Bonn Havalimanı’nda durmaktadır. Havalimanından trene dâhil olarak 14 dakikalık bir yolculukla Köln şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı tren istasyonu 1 ve 2 numaralı terminal binalarının karşısında yer almaktadır.

S-Bahn Tren Biletleri

Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım hizmeti veren S-Bahn trenlerini kullanmak için bir bilete ihtiyacınız olacak. Havalimanı tren istasyonundan satın alınabilen biletler 90 dakika süreyle geçerlidir. Yetişkin tam bilet ücreti 3 Euro, 6-14 yaş arası çocuklar için 1,60 Euro’dur. Eğer 24 saat geçerli bir bilet almak isterseniz 8,80 Euro, en fazla beş kişinin kullanabileceği 24 saat geçerli bilet ücreti ise 13,40 Euro’dur.

Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım hizmeti veren S-Bahn trenleri hareket saatleri, güzergâh ve çevrimiçi bilet satın almak için tıklayın.

Bölgesel Ekspres (RE) Trenleri

Köln Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Bölgesel Ekspres trenlerini de kullanabilirsiniz. Bu trenler S-Bahn trenlerine göre daha hızlıdır. Havalimanından şehir merkezine seyahat süresi 11 dakikadır. Ancak saatte yalnızca iki defa şehir merkezine gitmektedir. Ekspres trenlerini tercih ederseniz havalimanına varış saatinize göre tren hareket saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz. Bu web sitesinden hem ekspres RE trenlerinin hem de S-Bahn trenlerinin hareket saatlerini görebilirsiniz.

Şehirlerarası Ekspres (ICE) Trenleri

Düsseldorf, Frankfurt ve Aachen gibi şehirlerden gelip Köln yönüne giden ICE trenleri havalimanında durmaktadır. Bu trenlere binerek de şehir merkezine gidebilmek mümkündür. ICE trenleri ile 10 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Ancak kişi başı bilet ücreti 8 Euro’dur. Köln Kart ICE trenlerinde kullanılmamaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Tren veya otobüsleri beklemek istemeyen yolcular havalimanı taksilerini kullanarak şehir merkezine veya doğrudan otellerine gidebilirler. Havalimanı terminal binası dışında yer alan taksiler haftanın 7 günü 24 saat aralıksız olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Köln’e ortalama taksi ücreti 27 Euro’dur ve seyahat süresi yaklaşık 15 dakikadır. Gece geç saatlerde geliyorsanız taksiler iyi bir seçim olabilir.

Köln Havalimanı’nda yer alan taksilerin tamamı resmidir ve Taxi Rulf Köln tarafından işletilmektedir. Taksi ücretleri ise sabittir. Tüm güzergâhlara olan taksi ücret tarifelerini durakta asılı olan panolardan görebilirsiniz.

Köln Havalimanı’ndan popüler bazı güzergâhlara taksi ile ulaşımın ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Bonn: 40,00 €
  • Havalimanı – Düsseldorf: 85,00 €
  • Havalimanı – Leverkusen: 35,00 €
  • Havalimanı – Dormagen: 60,00 €

Taksi rezervasyonu yapmak için +49 221 2882 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Köln Havalimanı’nda paylaşımlı araç usulü ile ulaşım hizmeti veren Free Now’da taksiye alternatif daha uygun fiyatlı bir başka ulaşım seçeneğidir. UBER gibi çalışan ancak aynı yöne giden sizden başka kişilerin de araca binerek ücretin her yolcu tarafından ödenmesi ile ekonomik sayılabilecek bir ulaşım türüdür. Havalimanına bir araç çağırmak için önce uygulamayı akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Havalimanında kullanabileceğiniz ücretsiz Wi-Fi İnternet hizmeti bulunmaktadır. Free Now uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Android / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Havalimanından Köln veya Bonn şehir merkezlerine ulaşımın bir başka yolu da özel araçlarla konforlu ve hızlı bir şekilde gitmektir. Havalimanından şehir merkezindeki otelinize, kapıdan kapıya transfer hizmeti ile tren veya otobüsleri beklemeden, sabit ücret garantisi ve konforunda ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Taksi ücretleri araç tipine, gündüz veya gece vakti, mesafe, süre, kişi sayısı ve bagaj sayısına bağlıdır. Havaalanı transferinizi sabit bir fiyat ile önceden ayırtırsanız, fiyat veya tercih edilen hizmet türünün kullanılabilirliği hakkında hoş olmayan sürprizler yaşamazsınız.

Özellikle gece geç saatlerine havalimanına iniyorsanız ve çok fazla bagajınız varsa, özel transfer hizmeti satın almak akıllıca olacaktır. Transfer için önceden rezervasyon yapabilir ve havalimanı gelen yolcu salonu kapısından çıktığınızda isminiz yazılı bir döviz ile sürücü tarafından karşılanarak bekleme yapmadan doğruca aracınıza gidebilirsiniz.

Köln Havalimanı’ndan çift yönlü transfer hizmeti satın almak isterseniz, havalimanı terminalinde birçok şirket bulunmaktadır. Bu şirketlere ek olarak Shuttle Direct, Blacklane, Klook, My Transfer, Better Taxi, Holiday Taxis, Civitatis ve Taxi Tender üzerinden çevrimiçi fiyat karşılaştırması ve rezervasyonu yapabilirsiniz. Çevrimiçi yapacağınız rezervasyonda mutlaka havalimanına iniş gün ve saatinizi verdiğinizden emin olun.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Araç kiralama tüm ulaşım türleri arasında en hızlı ve en konforlu olanıdır. Köln’e seyahat amacınız şehri ve çevre yerleri gezmekse bir araba kiralayarak seyahatiniz süresinde ulaşımınızı büyük ölçüde kolaylaştırmış olursunuz. Havalimanında bekleme yapmaz ve doğrudan aracınıza binerek otelinize gidebilir ve diğer günler şehri keşfetmek için zamandan tasarruf edersiniz.

Köln Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilmeleri için tanınmış birkaç uluslararası tedarikçiye ev sahipliği yapmaktadır. Havalimanına varışta rezervasyon yapabileceğiniz gibi ilgili firmaların web sitesi üzerinden çevrimiçi araç kiralaması da yapabilirsiniz. Bütçe ve zevklerinize göre aralarından tercih edebileceğiniz pek çok türde araca sahip olan acenteler arasında Avis, Buchbinder, Global Rent a Car, Enterprise, Europcar, Hertz ve Sixt bulunmaktadır. Tüm araç kiralama firmalarının ofisleri 2 numaralı terminal binasında bulunmakta ve 7/24 hizmet vermektedir.

Çevrimiçi araç kiralama rezervasyon fiyatı ile havalimanında yapılan araç kiralama fiyatı arasında fark olabiliyor. Bu nedenle sizlere önerimiz henüz seyahate çıkmadan önce ilgili araç kiralama acentelerinin web siteleri üzerinden rezervasyonunuzu yapmanız yönünde olacaktır. Böylece havalimanına varışta hem zamandan hem de paradan tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca kiralama yapmak istediğiniz araç türünü diğer acentelerden de kıyaslamanızı, fiyat, koşul ve şartlarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

5 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

6 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

6 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

7 gün önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce