Krasnodar

Krasnodar Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Krasnodar Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Pashkovsky Havalimanı olarak da bilinen Krasnodar Uluslararası Havalimanı, Rusya’nın Krasnodar şehrinde yer alan orta ölçekli havaalanlarından biridir. Her yıl yaklaşık 3 milyondan fazla yolcuya hizmet veren havaalanı Rusya’nın en yoğun 7. Havalimanıdır. Türkiye ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden direkt uçuşların yapıldığı Krasnodar Havalimanı ayrıca 300 km uzaklıktaki Taganrog şehrine de hizmet veren ana havaalanıdır. Taganrog, Rusya’nın Rostov Oblas bölgesinde bir liman kenti ve bölgenin önemli turistik yerlerinden biridir. Havaalanı ile şehir merkezi arası mesafe yaklaşık 13 kilometre. Araba ile seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 25 dakika sürüyor.

Havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcuların gidiş ve dönüşlerini sağlayabilecekleri uygun ulaşım alternatifleri mevcuttur. Arabalar gelen yolcu salonunda yer alan kiralama acentelerinden kiralanabilirler, taksiler ise terminal çıkışında yer almaktadır. Havalimanı taksi hizmetleri sabit ücret tarifesine sahip resmi Pyat Semyorok ve Kuban Express tarafından yapılmaktadır.

Şehir merkezine giden troleybüslerin hareket ettiği bir tren istasyonu ve otobüs durakları da havalimanına yakındır. Ekonomik bir şekilde şehir merkezine gitmek isteyenler için ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.

Ayrıca havalimanı terminali içerisinde yolcuların özel araçlarla ulaşımlarını sağlayabilecekleri transfer hizmeti veren firmalar da bulunmaktadır. Kişi sayısı ve bagaj fazlalığınıza göre farklı türlerde araç talebinde bulunabilir ve şehir merkezi veya çevre yerlere ulaşımınızı hızlı ve konforlu bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Rusya’nın Soçi ile birlikte giriş kapısı olan Krasnodar’a bir seyahat planlıyorsanız, şehir merkezine olan ulaşımınızı sorunsuzca yapabilmeniz için aşağıdaki ulaşım alternatiflerini okuyabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havalimanın ile şehir merkezi arası ulaşım hizmeti veren bir otobüs ve bir troleybüs olmak üzere iki toplu taşıma aracı bulunmaktadır. Ekonomik olması nedeniyle tercih edilen başlıca ulaşım alternatiflerinden biridir. İç hat ve dış hat uçak geliş seferlerine göre hareket eden otobüsleri havalimanı gelen yolcu terminalinin çıkışında otopark alanının sağ tarafında bulabilirsiniz.

7 numaralı otobüs hattı havalimanından şehir merkezine giderken, 7 numaralı troleybüs ise şehir merkezinin güneydoğusunda kalan Krasnodar-1 tren istasyonuna kadar gitmektedir. Eğer şehir merkezine gitmek istiyorsanız 7 numaralı otobüs hattını kullanmalısınız.

7 numaralı otobüsler haftanın tüm günü 06.50 ila 22.30 saatleri arasında her 5-20 dakikada bir hareket etmektedir. Yolculuk yaklaşık bir saat sürüyor.

7 numaralı otobüs hattı güzergâh ve havalimanı-şehir merkezi arası güncel hareket saatleri için tıklayınız.

7 numaralı troleybüs ise Krasnodar merkez tren istasyonuna kadar gidiyor. Bu otobüs servisi ise haftanın tüm günü 06.00 ila 23.00 saatleri arasında her 10 dakikada bir çalışıyor. Yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Troleybüsleri kullanmak isterseniz son durak olan Krasnodar-1 istasyonundan şehir merkezine kalan yolu şehiriçi çalışan otobüsler veya taksiler ile sağlayabilirsiniz.

Her iki otobüs için de, bilet ücreti kişi başı tek yön 28 Ruble’dir (3 TL). Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit ödeyebilirsiniz. Havalimanı gelen yolcu terminalinde paranızı Ruble’ye çevirebilmeniz için 7/24 açık olan döviz büroları bulunmaktadır. Ancak buradan yalnızca şehir merkezine ulaşımınızı karşılayacak miktarda para bozdurmanızı tavsiye ederiz. Havalimanı günlük kur ücreti şehir merkezine göre çok düşük olabilmekte.

7 numaralı troleybüs hattı güzergâh ve havalimanı-Krasnodar/1 tren istasyonu arası güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en iyi yollarından biri şüphesiz taksilerdir. Krasnodar Havalimanı’nda taksi hizmeti veren sürücüler İngilizce konuşabilmektedir. Ancak doğru taksi şirketini seçmek önemlidir. Resmi olmayan bir taksiye binmekten kaçınmalısınız. Güvenilir olmayan bu tür taksiler, seyahat öncesi ve sonrası fazla ücrette isteyebilirler.

Krasnodar Havalimanı, yolcuların şehir merkezine ve çevre yerlere ulaşımlarını sağlayabilecekleri Pyat Semyorok ve Kuban Express adında iki resmi taksi işletmesine sahip. Toplu taşıma araçlarını beklemeden taksilere binerek hızlıca şehir merkezine gidebilirsiniz. Taksiler haftanın 7 günü 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksiler ayrıca iç hatlar terminalinin birinci katında, bagaj alım yerinde bir rezervasyon ofisine de sahip. Yaz sezonu gibi turistik bir dönemde Krasnodar’a geliyorsanız muhtemelen havalimanı yolcu trafiği kalabalık olacaktır. Bu gibi durumlarda henüz terminal dışına çıkmadan valizinizi alır almaz terminal içerisinde bir taksi talebinde bulunabilirsiniz.

Havalimanı taksileri resmi olduğundan dolayı ücret tarifeleri sabittir. Ayrıca ödemeniz sonrası bir de makbuz verilmektedir. Bu da taksi ile ulaşımda güvenli bir yolculuk imkânı sağlıyor. Havalimanından şehir merkezine taksi ile ulaşımın ücreti ortalama 500 Ruble’dir (50 TL).

Pyat Semyorok taksileri için 8-861-257-77-77 (ekonomik sınıfı), 8-861-234-50-50 (business sınıfı) ve Kuban Express taksileri için 7-861-211-88-55 numaralı telefonu arayarak bir rezervasyon yapabilir veya ücret isteyebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Krasnodar’a gece varışlı bir uçuşunuz var ve otobüs ile troleybüs çalışma saatlerinin dışında havalimanına iniş yapacaksanız bir özel transfer rezervasyonu yapmak en doğrusu olacaktır. Taksilere nispeten daha ekonomik ve konforlu olması nedeniyle kişi sayısı ve bagaj fazlalığınıza göre bütçeniz doğrultusunda istediğiniz aracı seçebilir ve ulaşımınızı zahmetsizce sağlayabilirsiniz.  Havalimanı ile şehir merkezi arası çift yönlü transfer hizmeti veren birkaç firma bulunmaktadır. Tüm transfer hizmetleri GPS ile donatılmış araçlar ve sürekli kontrol edilen lisanslı sürücülerle yapılmaktadır. Rezervasyonunuzu çevrimiçi yapabileceğiniz gibi havalimanına varışta da transfer hizmeti satın alabilir ve henüz Ruble’niz yokken bile kredi kartıyla (American Express, Visa, Master Card vb.) ödeme yapabilirsiniz.

Krasnodar Havalimanı’nda transfer hizmeti satın alabileceğiniz veya henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi rezervasyon yapabileceğiniz firmalar arasında My Rent a Car, Intui Travel Transfer ve Hoppa Transfer yer almaktadır.

Çevrimiçi rezervasyonunuz sırasında transfer tarih ve saatinizi, uçuş numaranızı, otel adresinizi ve seyahatinizin diğer ayrıntılarını verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanı varış saatinizde sürücü tarafından karşılanır, bagaj konusunda da yardımcı olarak sizi doğrudan aracınıza götürebilir.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Tüm ulaşım alternatiflerine ek olarak en konforlu ve en hızlı seçenek olan kişiye özel araç ile şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım kolaylıkla yapılabilmektedir. Krasnodar’a birkaç günlüğüne geliyor ve özellikle tatil bölgesi olan Karadeniz’e kıyı kent Soçi gibi yerlere de gitmek istiyorsanız bir araç kiralaması yapmak en doğru tercih olacaktır. Böylece havalimanına varışta bekleme yapmadan doğrudan aracınıza gidebilir ve otelinize ulaşımınızı sağlayıp, diğer günler çevre yerleri kendi hızınızda keşfe çıkabilirsiniz.

Krasnodar Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Rent Motors, Europcar, Avis ve Sixt yer almaktadır. Gelen yolcu terminalinde yer alan acente ofisleri haftanın 7 günü 24 saat kiralama hizmeti vermektedir.

Ayrıca şehir merkezinde olan ve havalimanına inen yolcular için araç kiralama hizmeti veren acenteler de bulunmaktadır. Bunlar arasında Hertz, Avtoban Rent, Prokat Avto Rent, Avto More Rent, Naprokat Rent, Yes Travel, AMD Motors ve Avtodar Rent yer almaktadır.

Henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi yapacağınız araç kiralama rezervasyonu, havalimanında yapacağınız kiralama ücretlerinden düşük olabilir. Çevrimiçi rezervasyon yaparak hem bütçeden hem de havalimanına beklemeyerek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Rezervasyonunuz esnasında havalimanına varış gün ve saatinizi belirttiğinizden emin olun.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

3 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

6 gün önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce