Kocaeli’de Kahvaltı Nerede Yapılır? | En Popüler 79 Mekan

Birçok şehre yakınlığı ili bilinen Kocaeli, özellikle hafta sonları kaçıp kafa dinleyeceğiniz pek çok doğal güzelliğe sahip. Gezilecek ve tarihi yerlerinin yanı sıra kahvaltı mekanları ile de oldukça popüler olan Kocaeli, denize yakınlığı, doğa güzelliği, yemyeşil alanları ve bitki örtüsü ile adeta nam salmış bir destinasyondur. Aynı zamanda Maşukiye, Kartepe ve Sapanca gibi doğal yerlere yakınlığı ile de çok sık tercih edilen bir rota olan Kocaeli, tatilcilerin ve kampçıların uğrak noktasıdır.

Bu güzelliklerin dışında şüphesiz Kocaeli denilince akla kahvaltı mekanları geliyor. Yöresel köy kahvaltı mekanlarından açık hava kahvaltı mekanlarına kadar, manzaralı kahvaltı mekanlarından açık büfe kahvaltı mekanlarına kadar pek çok alternatifi bulunan Kocaeli, zengin kahvaltı sofraları ile hem göz hem de damak zevkinize hitap ediyor. Peki Kocaeli’de kahvaltı nerede yapılır? Lafı fazla uzatmadan Kocaeli kahvaltı mekanları adlı yazımızı okumalı ve kendinize bir liste hazırlamalısınız! Sonrasında da güzel bir güne başlangıç yapmalısınız. 🙂

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

1.Akasya Alabalık Restaurant 

Burası neresi? 2001 yılında hizmet vermeye başlayan Akasya Alabalık, Kartepe ilçesinin Maşukiye beldesindeki Alabalık Vadisi’nde konumlanıyor. Dere kenarında lezzetli bir kahvaltı yapma imkanı sağlayan mekan, cıvıl cıvıl kuş sesleri eşliğinde oldukça otantik bir yerdir. Dere kenarında dediğimize bakmayın, dilerseniz yaz aylarında derenin içerisindeki masalara oturarak farklı bir deneyim de yaşayabilirsiniz. Akasya Alabalık Restaurant, 200 kişilik sobalı, 250 kişilik doğa manzaralı dere kenarındaki masaları ve şömineli kışlık alanı ile oldukça farklı bir atmosfere sahiptir.

Neden gitmeliyim? Tesisin ortasından akan akarsuyun sesi ve kuş sesleri eşliğinde kahvaltı yapmak mı? Kulağa oldukça hoş geliyor! 🙂 Doğa ile baş başa kalacağınız bu yerin kendine özgü lezzetleri de paha biçilemez bir düzeyde. Ailenizle, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle günün her saati gelip stres atacağınız bir yer olan Akasya Alabalık, yemyeşil alanları, dere kenarı ya da dere içindeki oturma alanları ve eşsiz manzarası ile adeta ünlü bir ressamın yarattığı şaheser gibi bir yerdir.

Kahvaltı içeriği: İki kişilik serpme kahvaltısı içerisinde; kiremitte eritme köy peyniri, patates kızartması, kiremitte sucuklu yumurta, domates ve salatalık söğüş, sigara böreği, siyah ve yeşil zeytin, tereyağ, ev reçeli, bal ve kaymak, acuka, beyaz peynir, kaşar peyniri, nutella, kızarmış ekmek ve demlik çay yer alıyor. Aynı zamanda serpme kahvaltıya ekstra olarak mıhlama (25 TL), kaşarlı mantar (25 TL), sucuk (33 TL), menemen (24 TL) ve kavurma (45 TL) gibi seçenekleri de ekleyebilme şansınız var.

  • Adres: Maşukiye Mah., Alabalık Vadisi Akasya Alabalık Tesisleri No:27, 41295 Maşukiye/ Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00
  • Telefon: (0262) 354 31 36
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

2.Vadi Restaurant

Burası neresi? Maşukiye’deki kahvaltı mekanları arasında en güzeli olan Vadi Restaurant, Maşukiye Aygır Deresi vadisinde konumlanıyor. 1975 yılından beri hizmet veren Vadi Restaurant, 200 kişilik kapalı ve 300 kişilik açık alanı olmak üzere toplamda 500 kişi kapasiteye sahiptir. Bölgenin en büyük restoranlarından biri olma özelliğine sahip olan restoranda, geniş otopark hizmeti, çocuk oyun alanı, balık havuzları ve şelaleler yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Yeşillik ve şarıl şarıl akan bir şelale içerisinde yer alan Vadi Restaurant, doğa ile baş başa kalacağınız nadide destinasyonlardan biridir. Ağaçlar altında ve dere kenarındaki oturma alanları ile oldukça beğeni toplayan Vadi Restaurant, aynı zamanda en geniş açık hava alanına sahip restoranlardan biridir. Sessiz ve sakin, huzur dolu bir ortamda kahvaltı yapmak ve biraz olsun kafa dinlemek isterseniz, Vadi Restoran tam da size göre! O yüzden elinizi çabuk tutun ve Kocaeli kahvaltı mekanları listenize burayı hemen ekleyin!

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, topi peynir, tereyağ, acuka, zeytin, domates ve salatalık söğüş, sahanda yumurta, patates kızartması, börek, reçel, bal ve kaymak, tahin ve pekmez, fındık ezmesi, nutella ve sınırsız çay bulunuyor. Serpme kahvaltı dışında ekstra olarak menemen (30 TL), mıhlama (35 TL), eritme peynir (30 TL), sucuk (35 TL) ve mantar (30 TL) gibi ürünleri sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye, Çınarlı Mahallesi, Vadisi, Alabalık Sk. No:22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 22.00 / Hafta sonu: 08.15 – 23.00
  • Telefon: 0262 354 3195 / 0262 354 2202
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

3.The Garden Sapanca

Burası neresi? Sapanca Gölü’nün kıyısında, dere ve şelaleler ile iç içe konumlanan restoranlar özellikle hafta sonları yakın çevre illerden oldukça ziyaret ediliyor. Doğa içinde vakit geçirmek ve açık havada kahvaltı yapmak ise herkesin istediği bir aktivite oluyor. Bu anlamda Kırkpınar’da konumlanan The Garden Sapanca, saydığımız özellikleri ile tam da aranılan bir adres oluyor. Üstelik hem yaz aylarında hem de kış aylarında her zaman açık olan bahçesinde dilediğiniz gibi köy kahvaltısı yapabiliyorsunuz.

Kahvaltı içeriği: Geniş bir kahvaltı menüsüne sahip olan kahvaltıda; şarküteri çeşitleri, söğüş tabağı, şişte biberli sucuk, pişi, pancake, güveçte eritme peynir, patates kızartması, acuka, nutella, bal ve kaymak, ev yapımı reçel çeşitleri, mini gözleme ve menemen yer alıyor. Unutmadan mekanın kıymalı kaşarlı gözlemesinin çok beğenildiğini belirtelim.

  • Adres: Rüstempaşa mah., İpekyolu cad. 100, 54600 SAPANCA/Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 17.30 / Hafta sonu: 09.00 – 20.00
  • Telefon: (0264) 582 08 08
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 65 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

4.Maşukiye Şelale Restaurant

Burası neresi? Maşukiye’ye oldukça yakın bir konumda konumlanan Maşukiye Şelale Restaurant, Kocaeli kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla popüler olmuş bir adrestir. Adından da anlaşılacağı gibi şelale ile iç içe olan bu mekanda, şırıl şırıl akan şelale ve kuş sesi eşliğinde doyasıya kahvaltı yapacaksınız. Baştan sona kadar güler yüzlü hizmet, kapalı alanların üzerinden bile akan sular, yemyeşil ağaçlar ile çevrelenmiş açık alan, su ve kuş sesleri ile Şelale Restaurant, paha biçilemez bir noktadır.

Neden gitmeliyim? Manzara eşliğinde kafa dinleyeceğiniz gibi enfes menüleri ile de karnınızı doyuracaksınız. Tertemiz havayı soluyacağınız gibi akan şelale sesi ile mest olacaksınız. Özellikle her mevsim ziyaret edilebilecek bir yer olan Maşukiye Şelale Restaurant’ta, organik ürünlerle özenerek hazırlanan kahvaltı sofraları bir hayli ilgi görüyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, tel peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık ve maydanoz, tahin ve pekmez, tereyağ, bal ve kaymak, siyah ve yeşil zeytin, reçel, sosis kızartması, patates kızartması, paçanga böreği, sigara böreği, mıhlama, kiremitte sucuklu yumurta, acuka, simit ve sınırsız çay yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, 41290 İzmit, Kocaeli, 41110 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00
  • Telefon: 0262 354 33 25 / 0535 553 29 10
  • Ortalama fiyatlar: 50 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

5.Sayrem Masalı Restaurant

Burası neresi? Kartepe’nin eşsiz doğası ve Sapanca Gölü’nün mükemmel manzarasını gözler önüne seren Sayrem Masalı Restaurant, hem açık hem de kapalı alanları ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle Kocaeli’de açık hava kahvaltı mekanları arıyorsanız, burası tam da size göre! Yaz aylarında manzara karşısında açık havada kahvaltı yapabileceğiniz gibi kış aylarında ise şömine karşısında kahvaltı yapabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsü içerisinde; söğüş tabağı, peynir tabağı, reçel çeşitleri, bal ve kaymak, tereyağ, eritme köy peyniri, sucuklu yumurta, patates kızartması, sigara böreği, menemen, demlik çay, yeşil ve siyah zeytin, mıhlama, nutella, acuka ve sahanda yumurta yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye, Kartepe Cd. 9.km D:No:181-1, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: 0530 384 88 73
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL **En az iki kişilik servis edilir.
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

6.Keyifli Vadi Restaurant

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Keyifli Vadi (@keyifli.vadi)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Deniz manzarası ve huzur dolu atmosferi ile Keyifli Vadi Restaurant, ailenizle, arkadaşlarınızla ve sevdikleriniz ile beraber gelip enfes kahvaltı yapabileceğiniz bir yer. Taze ve lezzet dolu kahvaltı çeşitleri ile gününüzü güzelleştirecek olan bu mekan, damak zevkinizin yanı sıra göz zevkinize de hitap edecek.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; sahanda yumurta, ızgara sucuk ve ızgara hellim peyniri, pişi, ev yapımı börek, karışık Ege usulü kızartma, patates kızartması, ezine beyaz peynir, Trakya eski kaşar, Erzincan tulum peyniri, köy peyniri, hellim peyniri, bahçe domates ve salatalık, ev yapımı reçel çeşitleri, Bandırma lor peyniri üzeri reçel, bal ve kaymak, taze kekik soslu yeşil zeytin, acuka, siyah zeytin, tereyağ, köy ekmeği, mevsim meyvesi ve termos çay yer alıyor.

  • Adres: Muallim, Deniz Cd. No 35/2, 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0544 526 41 40 / 0262 759 11 50
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

7.Yayla Alabalık Sapanca Restaurant

Burası neresi? İstanbul’a sadece 1 saatlik mesafede yer alan Yayla Alabalık Sapanca, özellikle hafta sonları çok sık ziyaret edilen mekanların başında geliyor. Hem konaklama hem de restoran hizmeti veren bu mekanda, bungalov ya da otel odalarında konaklayabilir ve zengin serpme kahvaltı menüsünü tadabilirsiniz. Yeşilliğin içerisinde konumlanan Yayla Alabalık’ta, şelale sesi ve kuş cıvıltıları ile resmen yenileceksiniz.

Kahvaltı içeriği: Doğal ve bölgeye özgü ürünlerin yer aldığı köy kahvaltısı içerisinde; bal ve tereyağ, yeşil ve siyah zeytin, acuka, kaşar peyniri, kızarmış ekmek, beyaz peynir, reçel çeşitleri, kiremitte sucuklu yumurta, sigara böreği, kiremitte eritme peynir, yeşillik söğüş, domates ve salatalık, patates kızartması, menemen ve çay yer alıyor.

  • Adres: Mahmudiye, Dereiçi Mevkii ceylan 1 sk no 75, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00
  • Telefon: (0264) 582 64 20
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

8.Yazıcı Köyevi

Burası neresi? Kendinizi köy evinde gibi hissedeceğiniz Yazıcı Köyevi, oldukça samimi ve sıcak bir ortama sahiptir. Güler yüzlü hizmetin yanı sıra mekanın temiz olması da gelen ziyaretçileri fazlasıyla mest ediyor. Aynı zamanda doğa ile iç içe olması ve yemyeşil bir alanla çevrili olması da insana apayrı bir huzur veriyor. Lezzetli menüleri ise iştahları kabartıyor. 🙂 Alabalık, et & ızgara ve kahvaltı gibi seçeneklerin yer aldığı bu mekanda, tüm gün kahvaltı, otopark, çocuk parkı ve çocuk bakım odası gibi hizmet ve olanaklar bulunuyor.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsü içerisinde ise; sigara böreği, kiremitte sade yumurta, kiremitte sucuklu yumurta, kiremite eritme peyniri, siyah ve yeşil zeytin, acuka, patates kızartması, domates ve salatalık, kırmızı ve yeşil biber, söğüş, bal ve kaymak, tereyağ, kuruyemiş tabağı, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri ve çay yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye mah. Kartepe cad, Ardıçlı Sk. No:6, 41296 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00
  • Telefon: (0262) 354 31 76
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Serpme Kahvaltı Mekanları

9.Hoşgör Pastane & Cafe & Restaurant

Burası neresi? Pastalarının yanı sıra serpme kahvaltısı ile de oldukça tercih edilen bir mekan olan Hoşgör Pastane & Cafe & Restaurant, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. İzmitlilerin bir numaralı adresi olan Hoşgör Pastane, dışarıdan gelen misafirlerini de memnun ederek evlerine uğurluyor. İki kişilik için hazırlanan serpme kahvaltısı o kadar doyurucu ve çok ki üçüncü kişi için bile yeterli! Servisin hızlı olması, personellerin ilgili olması, nezih bir ortamın olması ve mekanın temiz olması sizleri etkileyecek türden.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; domates ve salatalık, bal ve kaymak, reçel, tereyağ, acuka, nutella, dana jambon, tavuk jambon, salam, siyah ve yeşil zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, dil peyniri, otlu peynir, kiremitte yumurta, su böreği, simit, patates tava, kuş sütü, 1 pot demleme çay ve Türk kahvesi yer alıyor. Serpme kahvaltı yerine simit tabağını tercih etmek isterseniz onun içerisinde de neler olduğundan hemen bahsedelim. Simit, domates ve salatalık, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin ve 1 adet demleme çay yer alıyor.

Kaçırmayın! Ayrıca kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta, karışık ya da sade omlet, kiremitte menemen, sahanda sucuklu ya da sade yumurta, sade, kaşarlı, peynirli, kıymalı, dereotlu peynirli, patatesli ve zeytinli poğaça, sebzeli, peynirli ve patatesli ev poğaçası, kaşarlı, kaşarlı ve sucuklu simit, kaşarlı ve zeytinli açma, tezgah pizza, tezgah sandwich, kır pidesi, peynirli ve kıymalı sigara böreği, ıspanaklı, kıymalı, peynirli ve patatesli gül böreği, tahinli çörek, peynirli su böreği, mini pizza çeşitleri, kıymalı, peynirli ve patatesli kol böreği, kıymalı ve peynirli kesme börek, peynirli, patatesli ve kıymalı boyoz gibi ekstra seçenekler de bulunuyor.

  • İnönü Şubesi Adresi: Ömerağa Mah. İnönü Cad. No: 148 İzmit / Kocaeli
  • Telefon : 0 262 321 35 40
  • Yol tarifi al >
  • Demiryolu Şubesi Adresi: Karabaş Mah. Cumhuriyet Cad. No:190 İzmit / Kocaeli
  • Telefon: 0262 331 75 75
  • Yol tarifi al >
  • Yuvam Şubesi Adresi: Fatih Mah. Seymen Cad. Muhabbet Sk. No:3 Alikahya / Kocaeli
  • Telefon: 0262 319 29 29
  • Ortalama fiyatlar: İki kişi 100 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

10.Alaşara Restaurant 

Burası neresi? Adapazarı’nda Kayalar Memduhiye Köyü’nde ve Sapanca Kırkpınar’da şubesi bulunan Alaşara Restaurant, sessiz, sakin ve yeşillik içerisinde bir yerdir. Abaza kahvaltı olarak sunulan serpme kahvaltısı çok beğenilirken, soba üzerinde demlenen çaylar ise nostalji yapmaya yetiyor. 🙂

Kahvaltı içeriği: Peki bu oldukça meşhur serpme kahvaltının içerisinde neler var? Havuç tarator, patlıcan kızartma, güveçte abaza peyniri, patatesli omlet, menemen, peynirli pişi, yumurtalı acuka, mücver, karışık kızartma, patates cipsi, şehriye ve yeşillik dolu püsküllü meze, kızarmış ekmek, tereyağ, kurabiye ve browni gibi pek çok lezzet yer alıyor.

  • Adres: Kayalarmemduhiye, Kayalar Memduhiye Mahallesi No:188, 54200 Kayalar Memduhiye Köyü/Erenler/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00
  • Telefon: 0264 359 58 19 / 0264 592 15 92
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 50 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

11.Ada Cafe

Burası neresi? Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yer alan Ada Cafe, sahilde konumlandığı için muhteşem bir deniz manzarasına sahiptir. Serpme kahvaltısı ile tercih edilen mekanlardan biri olan Ada Cafe, yapay bir ada üzerinde bulunuyor. Her mevsim ziyaret edebileceğiniz bu yerin, İzmit Körfezi manzarasına ev sahipliği yaptığını da ekleyelim.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; patates kızartması, sahanda yumurta, kiremitte peynir eritmesi, kiremitte kaşarlı mantar, beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, acuka, bal ve kaymak, tereyağ, nutella, 3 çeşit reçel, sosis kızartması, jambon, domates ve salatalık söğüş, sınırsız çay, portakal, paçanga böreği ve sigara böreği yer alıyor.

  • Adres: 4 Temmuz, Gazanfer Bilge Cd. no:54/3, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00
  • Telefon: (0262) 454 28 48
  • Yol tarifi al > 

12.Kuzine Restaurant

Burası neresi? Türk mutfağını en güzel şekilde yansıtan Kuzine Restaurant, Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçilmiş ürünleri bünyesinde barındırıyor. Özellikle serpme kahvaltısı ile fazlasıyla ilgi gören Kuzine Restaurant, geniş bir kahvaltı menüsüne sahiptir. Kış aylarında büyük şöminesi ile misafirlerine sıcak bir ortam sağlayan mekanda, aynı zamanda kuzine soba da bulunuyor. Zaten mekanın ismi de buradan geliyor. 🙂 Haftanın her günü serpme kahvaltı servisi yapan Kuzine Restaurant’ta, ev yapımı reçeller, yöreye özgü peynir ve zeytinler, el açması hamur işleri, köylülerden alınan yeşillikler, ballar, kaymaklar ve köy yumurtaları ile bir ziyafet veriliyor.

Kahvaltı içeriği: Sade kahvaltı içerisinde; 3 çeşit yöresel peynir, 3 çeşit yöresel zeytin, domates ve salatalık, kırmızı kapya biber ve yeşil biber, bal ve kaymak ve ekmek yer alıyor. Anne pişili kahvaltı içerisinde; 3 çeşit yöresel peynir, 3 çeşit yöresel zeytin, domates ve salatalık, yeşillik, kırmızı kapya biber, bal ve kaymak ve 2 adet anne pişisi yer alıyor. Börekli kahvaltı içerisinde; 3 çeşit yöresel peynir, 3 çeşit yöresel zeytin, domates ve salatalık, kırmızı kapya biber ve yeşil biber, yeşillik, bal ve kaymak, 2 adet sigara böreği ve 1 adet paçanga böreği yer alıyor. Menemenli kahvaltı içerisinde; 3 çeşit yöresel peynir, 3 çeşit yöresel zeytin, domates ve salatalık, yeşillik, yeşil biber ve kırmızı kapya biber yer alıyor.

  • Adres: Kabaoğlu, Prof. Baki Komşuoğlu Blv. No:189, 41000 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00
  • Telefon: 0262 329 09 09 / 0533 795 78 16
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı sade kahvaltı 30 TL / Kişi başı anne pişili kahvaltı 40 TL / Kişi başı börekli kahvaltı 40 TL / Kişi başı menemenli kahvaltı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

13.Kartepe Sisli Vadi Restaurant

Burası neresi? Kartepe Maşukiye sınırları içerisinde yer alan Kartepe Sisli Vadi, özellikle kış aylarında yoğun ilgi görüyor. Neden mi? Çünkü kış aylarında kayak turizmine ev sahipliği yaptığı için tabii ki! Kızak pisti, şamrel, snowtubing, kayak okulu, zipline ve restaurant gibi hizmetler veren Kartepe Sisli Vadi, sizlere inanılmaz bir gün geçirmenize olanak tanıyor.

Neden gitmeliyim? Açık büfe kahvaltı sunumu yapan Kartepe Sisli Vadi Restaurant, geniş ağaçlık bir araziye sahip olup, hem açık hem de kapalı alanları mevcuttur. Özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olan bu mekanda, kahvaltının yanı sıra sucuk ekmek (20 TL) ya da köfte ekmek (20 TL) gibi lezzetler ile de karnınızı doyurabilirsiniz.

Not: Kalabalık günlerde otopark ücreti olarak 10 TL alınıyor. Ancak bunun karşılığında ise, yine 10 TL’lik indirim kuponu veriliyor. Bu indirim kuponunu da tesiste yer alan tüm birimlerde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 

  • Adres: Nusretiye, Sisli Vadi, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0507 467 90 97
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı serpme kahvaltı: 40 TL / 0-10 yaş: Ücretsiz
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

14.Elişi Cafe Restaurant

Burası neresi? Doğa ile iç içe harika bir yer olan Elişi Cafe Restaurant, Eskihisar Macera Park Millet Bahçesi’nin içerisinde konumlanıyor. Deniz manzarası eşliğinde muhteşem bir kahvaltı yapacağınız bu mekanda, çocuk oyun alanı, hem açık hem de kapalı alanı ve otopark yer alıyor.

Kahvaltı içeriği: Oldukça geniş serpme kahvaltısı içerisinde; sahanda yumurta, pişi, sigara böreği, patates kızartması, salam, sosis, reçel tabağı, nutella, bal ve tereyağ, domates ve salatalık, peynir tabağı, ekmek sepeti, yeşil ve siyah zeytin, pancake, acuka, söğüş tabağı ve semaver çay yer alıyor. Ayrıca serpme kahvaltısının yanında ekstra olarak sucuklu yumurta (25 TL) ya da muhlama (25 TL) sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Eskihisar, Marşhall Cd. No:14, 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00
  • Telefon: 0545 556 41 45
  • Ortalama fiyatlar: İki kişi 100 TL / 0-12 yaş: Ücretsiz
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

15.Saklı Vadi Kartepe Restaurant

Burası neresi? Kartepe yolu üzerinde konumlanan Saklı Vadi Kartepe Restaurant, 2010 yılından beri hizmet veriyor. Ağaçlarla çevrili bir arazi içerisinde yer alan restoranda, 600 kişi kapasiteli kapalı alan ve 1000 kişi kapasiteli açık alan bulunuyor. Göl manzaralı bir lokasyona sahip olan Saklı Vadi, Kocaeli’de doğa içinde kahvaltı mekanları arasında ön plana çıkmayı başarıyor. Piknik yapabileceğiniz, sabah geniş bir serpme kahvaltı ve akşam lezzetli bir yemek yiyebileceğiniz, organizasyonlar düzenleyebileceğiniz ve açık alan etkinliklere katılabileceğiniz bir yer olan Saklı Vadi Restaurant, oldukça tercih ediliyor.

Neden gitmeliyim? Hem iç dizaynı hem de dış mekanı bir harika olan Saklı Vadi, geniş bir alanda yer aldığı için yaz-kış her mevsim ziyarete açık bir yerdir. Mekanın tertemiz olmasının yanı sıra ürünlerinin de oldukça temiz olması gelen misafirleri rahatlatıyor ve gönül rahatlığı ile yemek yemelerini sağlıyor. Zengin serpme kahvaltı, grup menüleri ve A La Carte menülerine sahip olan Saklı Vadi Kartepe Restaurant’ta, nargile ve kahve keyfi yapabilir, topla oyunlar oynayabilir, ahşap banklar, salıncaklar ya da hamaklarda oturabilir ve harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Oldukça zengin bir serpme kahvaltıya sahip olan bu restoranın, yaklaşık 20’ye yakın soğuk çeşidi vardır. Genel olarak serpme kahvaltı menüsü içerisinde ise; kaşar peyniri, beyaz peynir, kızartılmış hellim peyniri, domates ve salatalık, roka ve maydanoz söğüş, 3 çeşit reçel, bal ve tereyağ, siyah ve yeşil zeytin, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm, sigara böreği, patates ve biber kızartması, pişi, mantar sote, sucuklu yumurta, tepsi böreği ve kiremitte eritilmiş peynir yer alıyor.

  • Adres: Kartepe Kayak Merkezi yolu üzeri 5.km Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: (0262) 354 20 30
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL / 0-5 yaş: Ücretsiz / 6-12 yaş çocuklara %50 indirim.
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

16.Kahvaltı ve Ötesi Balık

Burası neresi? Karamürsel’de yer alan Kahvaltı ve Ötesi Balık, hem kahvaltı hem de balık ızgara olarak hizmet veriyor. Küçük bir mekan olsa dahi sıklıkla tercih edilen Kahvaltı ve Ötesi Balık Restaurant, lezzetli menüleri ile resmen bu açığı kapatıyor diyebiliriz. Deniz manzarası eşliğinde güne harika bir kahvaltı yaparak başlamak herkese nasip olmaz, öyle değil mi? 🙂 O zaman fazla beklemeden acele edin ve bir an önce yola koyulun!

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; ev yapımı reçel çeşitleri, çıtır bal kabağı reçeli, süt reçeli, bal ve kaymak, nutella, peynir çeşitleri, kızarmış peynir, kızartma, bol cevizli acuka, sahanda sucuklu köy yumurtası, sızma zeytinyağı, kırma yeşil zeytin ve siyah zeytin, pişi, ev limonatası, sınırsız çay, saçta el açması otlu kaymaklı ve peynirli gözleme, ikram olarak da kahve yer alıyor.

Not: Kahvaltı 09.00 – 14.00 saatleri arasında, balık ise 12.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

  • Adres: arif hoca mahallesi hürriyet caddesi no4 ereğli, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00
  • Telefon: 0544 695 25 40
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

17.Keyifli Bahçe

Burası neresi? Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde hem kahvaltı hem de akşam yemeği yiyebileceğiniz bir yerdir Keyifli Bahçe. Sadece Sapanca Gölü değil aynı zamanda orman manzarası ile de kendinizden geçeceğiniz bir yer olan Keyifli Bahçe’de, yeşilin her tonuna şahit olacak, bol oksijen depolayacak, rahat ve ferah bir ortamda nefes alacak ve benzersiz serpme kahvaltısı ile karnınız doyacak. 🙂

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; ezine peyniri, köy peyniri, çeçil peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri, yeşil ve siyah zeytin, salam, bal ve tereyağ, reçel çeşitleri, nutella, acuka, domates ve salatalık, sahanda sucuk, tereyağlı köy yumurtası, kaşarlı mantar, sosis ve patates kızartması ve çiğ börek yer alıyor.

  • Adres: Yukarıdereköy, Mahalle Muhtarlığı, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 21.00
  • Telefon: 0541 554 54 45
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

18.Osmanlı Bahçesi Restaurant

Burası neresi? Taze ve bir o kadar da lezzetli kahvaltılar eşliğinde güne başlamak istemez misiniz? O zaman adres belli! İzmit kahvaltı mekanları listenize burayı eklemeyi sakın unutmayın. Böylesine güzel ve leziz bir kahvaltıya kimse hayır demek istemez sonuçta.

Kahvaltı içeriği: Peki bu serpme kahvaltının içerisinde neler var? Sigara böreği, patates kızartması, kiremitte eritme köy peyniri, kiremitte sucuk, kiremitte yumurta, kızarmış kaşarlı ekmek, kaşar peyniri, köy peyniri, tel peynir, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık söğüş, acuka, bal ve kaymak, tereyağ, vişne reçeli, portakal reçeli ve demlik çay yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye, Yolu Girişi, Seka Kampı Cd., 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0534 691 50 83
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Yol tarifi al > 

19.Salaş Cafe & Restaurant 

Burası neresi? Dışarıda kahvaltı yapmak istediğinizde bir alternatif olarak buraya gelebilirsiniz. Çeşit çeşit organizasyonların yapıldığı Salaş Cafe & Restaurant’ın 35 çeşit serpme kahvaltı menüsünü fazlasıyla beğeneceksiniz.

  • Adres: Hacıhalil, Yıldız Cd., 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0262 642 14 13
  • Ortalama fiyatlar: İki kişi 64 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

20.Kartepe Köşkü

Burası neresi? İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü arasında konumlanan Kartepe Köşkü, Türkiye’nin ilk ve tek doğal taş otelidir. Kartepe Kayak Merkezi’ne 16 km, İstanbul’a 120 km ve Ankara‘ya 300 km uzaklıkta bulunan Kartepe Köşkü, her mevsim ziyaret edilebilecek muazzam noktalardan biridir. Kışın kayak yapabileceğiniz yazın ise havuzun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bu yerin doğal güzelliğine ve sessiz, sakin ve huzur dolu ortamına adeta aşık olacaksınız. İç dekorasyonunda kullanılan şifalı taşlara ve kendine has mimarisine hayran olacağınız Kartepe Köşkü, hem konaklama hem restoran hem de kahvaltı hizmeti veriyor.

Neden gitmeliyim? Oldukça geniş bahçesinde 50 adet yetişkin meyve ağaçları ve organik yetiştirdikleri sebzeler, hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak. Özellikle bu ürünlerin kullanıldığı organik köy kahvaltısı ile resmen parmaklarınızı ısıracaksınız. Tüm bu lezzetlerin dışında balayı, evlilik yıl dönümü, doğum günü ve evlilik teklifleri gibi özel programları düzenleyerek kutlama şansına sahipsiniz. Ayrıca 15 dakikalık mesafedeki kayak merkezine gidip kayak yapabilir, Sapanca Gölü kenarında piknik yapabilir, ATV safari turuna katılabilir, Alabalık tesislerinde güzel bir akşam yemeği yiyebilir, Maşukiye’de gezintiye çıkabilir, paintball oynayabilir, Ormanya’yı gezebilir, binicilik yapabilir ve zipline ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; patates tava, tereyağlı yumurta, pişi, sigara böreği, kiremitte peynir, beyaz peynir, isli peynir, otlu peynir, eski kaşar, tulum peyniri, çeçil peyniri, siyah, kırmızı ve yeşil zeytin, ızgara zeytin, zeytin ezmesi, zeytin salatası, acuka, domates ve salatalık, mevsime göre kıl biber, mevsime göre biber kızartması ve patlıcan kızartması, maydanoz, nane ve roka söğüş, sosis, turşu kavurma, nutella, bal ve kaymak, patlıcan reçeli, süt reçeli, nane limon reçeli, tahin ve pekmez, kayısı ve ceviz, simit, tereyağ, ekşi maya odun ekmeği, esmer ekmek, mevsime göre karpuz, su ve demelik çay yer alıyor. Ekstra olarak ise kiremitte sucuk, mıhlama, menemen ve portakal suyu gibi lezzetler bulunuyor.

  • Adres: Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 354 26 00 / 0 (543) 354 52 41
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

21.Pusula Cafe & Restaurant

Burası neresi? Hem şık hem rahat hem de samimi bir ortama sahip olan Pusula Cafe & Restaurant, merkeze yakın konumu ile oldukça tercih ediliyor. Yalnız merkeze yakın olması sizi yanıltmasın. Sandığınızın aksine şehrin gürültüsünden ve kalabalığından da uzak bir yerdir burası. 2008 yılından itibaren hizmet veren Pusula Cafe & Restaurant, Türk ve Dünya mutfağındaki lezzetlerinin yanı sıra serpme kahvaltısı ile de bir hayli meşhurdur.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; dil peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peynir, bal ve tereyağ, reçel çeşitleri, nutella, siyah ve yeşil zeytin, domates ve salatalık, dana jambon, hindi füme, salam, kayısı ve ceviz, sahanda yumurta, mevsim böreği, tombik ekmek ve termos çay yer alıyor. Ayrıca kahvaltı tabağı içerisinde ise; beyaz peynir, kaşar peynir, örgü peynir, dil peynir, yeşil ve siyah zeytin, salam, tereyağ, reçel çeşitleri, nutella, ceviz ve kayısı, domates ve salatalık, haşlanmış veya göz yumurta ve çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı dışında, ekstra olarak sahanda yumurta (9,50 TL), sahanda sucuklu yumurta (13,50 TL), sahanda beyaz peynirli yumurta (11 TL), sade omlet (9,50 TL), peynirli omlet (11 TL), sucuklu omlet (13,50 TL), karışık omlet (14,50 TL), menemen (14 TL), kavurmalı yumurta (16,50 TL) ve shanda sucuk (13,50 TL) gibi ürünleri de sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Hacıhalil, 1208. Sk. No:4, 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00
  • Telefon: 0 (262) 644 65 28 – 29
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı 49 TL / Kahvaltı tabağı 18 TL
  • Yol tarifi al > 

22.Yuvacık Kazlı Bahçe

Burası neresi? Yemyeşil bir doğa içerisinde sevdikleriniz ile beraber kahvaltı yapmak isterseniz, Yuvacık Kazlı Bahçe’yi tercih edebilirsiniz. Genel olarak Kocaeli ilimizin kahvaltı ile meşhur olduğunu hepimiz biliyoruz. Çoğu doğa içerisinde harika bir lokasyona da sahip. Sizler de kendinize yakın olan bir yeri seçerek güne mükemmel başlangıçlar yapabilirsiniz. Hatta Yuvacık Kazlı Bahçe’ye giderek ilk başlangıcı böylelikle yapabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; yeşil ve siyah zeytin, patates kızartması, sigara böreği, haşlanmış yumurta, domates ve salatalık söğüş, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri, bal ve tereyağ, kiremitte sucuklu yumurta, mıhlama, menemen ve çay gibi seçenekler yer alıyor.

  • Adres: Yuvacık Yakacık, Hamdi Taşdemir Cd. No 59, 41190 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00
  • Telefon: 0532 132 33 03
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

23.Leman Kültür

Burası neresi? İlk olarak Beyoğlu’nda kurulan Leman Kültür, günümüzde 15 ilde 21 şubesi bulunuyor. Kocaeli’de de şubesi bulunan Leman Kültür, restoran dışında Leman Sahne ve Leman Otel olarak da hizmet veriyor. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri Leman Sahne’nin gerçekleştiğini de unutmadan belirtelim.

Kahvaltı içeriği: Geniş ve bir o kadar da lezzetli serpme kahvaltısının içerisinde; tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri, Erzincan tulum peyniri, siyah ve yeşil zeytin, mini domates ve salatalık söğüş, parmak patates, şişte sıcak sosis ve sucuk, sigara böreği, yumurtalı ekmek, acuka, bal ve kaymak, tereyağ, vişne reçeli, nutella, göz yumurta, maydanoz, kayısı ve sınırsız çay yer alıyor.

  • Adres: Ömerağa, Oramiral Salim Dervişoğlu Cd. 76/A, 41300 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 16.00 – 01.00 /Hafta sonu: 12.00 – 01.00
  • Telefon: (0262) 321 21 10
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 39 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

24.Mahir’in Yeri Yuvacık

Burası neresi? Ailecek güzel bir pazar kahvaltısı yapacağınız Mahir’in Yeri Yuvacık Restaurant, serpme köy kahvaltısı ile oldukça beğeni topluyor. Sıradan bir serpme köy kahvaltısına nazaran çok daha fazla çeşide sahip olan mekanda, Yuvacık Barajı manzarasına da hayran olacaksınız. Doğası, havası ve manzarası ile gelenleri mest eden Mahir’in Yeri Yuvacık, yeşillikler içerisinde on numara bir yerdir.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; ekmek sepeti, kızarmış ekmek, yeşil ve siyah zeytin, bal ve tereyağ, patates kızartması, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates ve salatalık, biber kızartması, tahin ve pekmez, sigara böreği, kiremitte peynir eritmesi, çay, reçel çeşitleri, kiremitte sucuklu yumurta, kiremitte menemen ve kuymak yer alıyor.

  • Adres: Kazandere, Aytepe Yolu Üzeri Kirazdere Barajı, 41090 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0532 500 14 32
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

25.Bahçe Patara

Burası neresi? Hem açık hem de kapalı alanlara sahip olan Bahçe Patara, doğa manzarasının yanı sıra serpme kahvaltısı ile de ziyaretçilerini yanıltmıyor. Kahvaltı yerine lezzetli bir öğlen ya da akşam yemeği yiyebileceğiniz bu yerde, bahçe, otopark ve çocuk oyun alanı gibi hizmet ve olanaklar yer alıyor.

  • Adres: Örcün merkez mevkii tarihi hamam yanı sultanbaba, Türbe Cd., 41650 Gölcük/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 21.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0534 392 40 05
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

26.Palmiye Cafe & Bistro 

Burası neresi? Sekapark’ta denize sıfır konumda yer alan Palmiye Cafe & Bistro, palmiye ağaçları arasında oldukça büyük ve ferah bir yerdir. Çocuklu aileler için en ideal mekanlardan biri olan Palmiye Cafe, hem lezzet hem de Körfez manzarası konusunda kendini aşmıştır. Ayrıca kahvaltı menüleri ile de ön plana çıkmayı başarmıştır. Çeşit çeşit kahvaltı menülerine sahip olan bu mekanın serpme kahvaltısını mutlaka denemelisiniz. Unutmadan Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri canlı müzik verildiğini söyleyelim.

Not: Serpme kahvaltı 08.00 – 14.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

  • Adres: seka park, Kozluk Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi, 1. etap No:46, 41200
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00
  • Telefon: 0530 473 77 41
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

27.Kahve Diyarı 

Burası neresi? 2005 yılında İzmir’de ilk şubesi açılan Kahve Diyarı’nın, günümüzde 33 ilde 100’den fazla şubesi vardır. Bir şubesi de Kocaeli’de bulunan Kahve Diyarı, hızlı kahvaltı seçeneklerinden pasta ve tatlı seçeneklerine, çeşitli içecek gruplarından lezzetli menülerine kadar her şeye sahiptir.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltı içerisinde; ekmek sepeti, simit, göz yumurta, kaşarlı menemen, kruton ekmek, domates, salatalık ve biber, kaşar peyniri, beyaz peynir, salam, bal ve kaymak, tereyağ, nutella, reçel çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, acuka, çay ve tahin ve pekmez yer alıyor. Mini serpme kahvaltı içerisinde; ekmek sepeti, simit, göz yumurta, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık ve biber, beyaz peynir, kaşar peyniri, bal ve tereyağ, çilek reçeli ve çay yer alıyor.

Kaçırmayın! Ayrıca Günaydın Kahvaltı & Açık Tost & Krep Kahvaltı, Dürüm Kahvaltı & Solo Kahvaltı & Ekmek Üstü Kahvaltı, Gurme Sosisli Yumurta & Sıcak Kahvaltı Tabağı & Kaşarlı Omlet & Su Böreği gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Karabaş, Şahabettin Bilgisu Cd. No:18, 41040 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: (0262) 324 00 02
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

28.Köylüm Köftecisi

Burası neresi? 1994 yılından beri sektörde hizmet veren Köylüm Köftecisi, adından da anlaşılacağı gibi daha çok et ve köfteleri ile meşhurdur. Ancak serpme kahvaltısı ve kahvaltı tabağı gibi seçenekleri, gelenleri fazlasıyla memnun etmeye yetiyor. Kaliteli ve enfes yemeklerinin yanı sıra düğün, nişan, sünnet, kına gecesi ve söz merasimi gibi hizmetlerin organizasyonu için 500 kişi kapasiteli alanı ve 50 araçlık otoparkının mevcut olduğundan bahsedelim.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; vişne reçeli, bal ve kaymak, tereyağ, domates ve salatalık, tel peynir, sahanda yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil ve siyah zeytin, sigara böreği, patates kızartması, ekmek sepeti, termos çay ve acuka yer alıyor. Kahvaltı tabağı içerisinde ise; tahin ve pekmez, yeşil ve siyah zeytin, tam yağlı beyaz peynir, tel peynir, kaşar peyniri, kaymak ve bal, reçel ve tereyağ yer alıyor.

Kaçırmayın! Ayrıca kahvaltının yanında ekstra olarak sucuklu yumurta (28 TL), sade yumurta (19 TL) ve menemen ( 25 TL) gibi ürünleri de sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Mollafenari Köyü No:48, İstanbul Caddesi, 41477 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.30
  • Telefon: (0262) 727 30 28
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL / Kahvaltı tabağı 39 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

29.Refik Kahvaltı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Refik (@refikkahvalti)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? İzmit merkezde konumlanan Refik Kahvaltı, 7 bölgemizin yöresel tatlarını misafirlerine sunuyor. Bambaşka bir lezzet ile farkını ortaya koyan Refik Kahvaltı, 7 bölgemizin 7 mükemmel serpme kahvaltısını sizlerle buluşturuyor. ”Altı üstü bir serpme kahvaltı farklı ne olabilir ki?” demeyin, Kocaeli kahvaltı mekanları arasında belki de en çok tercih edilen mekanların başında Refik Kahvaltı’nın geldiğini belirtelim. Nitekim bunu geldiğinizde çok bariz bir şekilde anlayacaksınız! Küçük ama bir o kadar da şirin bir yer olan Refik Kahvaltı, 2006 yılından beri hizmet veriyor. Anne ve kızları tarafından işletilen mekan, tahmin edersiniz ki tatlı bir aile işletmesi.

Neden gitmeliyim? Yöreye özgü kahvaltılıklar, ev yapımı reçeller, taze günlük yapılan hamur işleri, 7 bölgeye ait 7 farklı serpme kahvaltı ve kendi kahvaltını kendin hazırla konsepti ile Refik Kahvaltı, diğer kahvaltı mekanlarına göre farkını belli ediyor. ”Peki bu 7 bölgeye ait 7 serpme kahvaltı nasıl oluyor?” diye merak ettiğinizi düşünerek hemen açıklıyoruz. Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgeleri’ne ait olan kahvaltılardan genel olarak Ege, Marmara ve Karadeniz yöresine ait kahvaltıların tercih edildiğini belirtelim. Ancak klasik serpme kahvaltılarına nazaran farklı tatlar keşfetmek isteyenler ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu yöresine ait serpme kahvaltıları tercih ediyor.

7 Bölgenin Serpme Kahvaltı İçeriği! 

Ege serpme kahvaltı içerisinde; vişne reçeli, damla sakız reçeli, Bodrum mandalina reçeli, karadut reçeli, yeşil incir reçeli, üzüm pekmezi, frambuaz reçeli, bal ve tereyağ, kayısı ve ceviz tabağı, cevizli nar ekşili kırma zeytin, siyah ve yeşil zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, kaymaklı lor peyniri, İzmir tulum peyniri, karadutlu lor peyniri, dereotu, maydanoz, zeytinyağı fesleğen, domates ve salatalık söğüş, haşlanmış yumurta, boyoz, menemen, helva ve kızarmış ekmek yer alıyor. Karadeniz serpme kahvaltı içerisinde; ahududu reçeli, vişne reçeli, üzüm pekmezi, likapa reçeli, karakovan bal ve tereyağ, yeşil ve siyah zeytin, kolot peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir, salatalık ve domates, haşlanmış yumurta, muhlama, turşu kavurma, helva, mısır ekmeği ve kızarmış ekmek yer alıyor.

Akdeniz serpme kahvaltı içerisinde; turunç reçeli, ceviz reçeli, gül reçeli, patlıcan reçeli, tereyağ ve bal, siyah zeytin, cevizli nar ekşili kırma zeytin, sürk peyniri, Antakya sünme peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir, tuzlu yoğurt, biberli ekmek, haşlanmış yumurta, yeşillik, menemen ve kızarmış ekmek yer alıyor. Marmara serpme kahvaltı içerisinde; vişne reçeli, ahududu reçeli, ayva reçeli, domates reçeli, üzüm pekmezi, bal ve tereyağ, siyah zeytin, cevizli nar ekşili kırma zeytin, çeçil peyniri, kaşar peyniri, ezine peyniri, beyaz peynir, zeytinyağı fesleğen, simit, yumurtalı ekmek, domates ve salatalık, menemen ve kızarmış ekmek yer alıyor.

Doğu Anadolu kahvaltı içerisinde ise; kuşburnu reçeli, vişne reçeli, dut pekmezi, ballı tahin, tereyağ ve bal, siyah zeytin, yeşil çizik zeytin, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, beyaz peynir, Van otlu peynir, Kars gravyeri, murtuğa, gavut, kuru cacık, Diyarbakır çöreği, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, maydanoz ve dereotu söğüş, menemen ve kızarmış ekmek yer alıyor. Serpme kahvaltı dışında gözleme ve tost gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca simitte yumurtanın ve kıymalı Refik tostunun da çok tercih edildiğini ekleyelim.

  • Adres: Karabaş, Rauf Orbay Sk. No:10, 41040 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 **Pazar günleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0 (530) 387 34 41 / 0 541 801 38 27
  • Ortalama fiyatlar: İki kişi 90 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

30.Otantik Gurme

Burası neresi? İzmit Yahyakaptan’da konumlanan Otantik Gurme, Anadolu’nun dört bir yanından getirilen yöresel tatları ile oldukça meşhurdur. Yöresel tatlar ile hazırlanan kahvaltı sofralarında eşsiz bir deneyim yaşamak istemez misiniz? O zaman Otantik Gurme’yi, Kocaeli’de kahvaltı nerede yapılır diye düşünmeden direkt listenize eklemelisiniz.

Neden gitmeliyim? Butik bir ortama sahip olan Otantik Gurme, benzersiz yöresel ürünlerini hem satışa çıkarması hem de kahvaltı masalarında gelen ziyaretçilerine sunması ile ön plana çıkıyor. Türkiye‘nin çoğu yerine göre organik ve ev yapımı ürünlerin olduğu bu mekanın kahvaltılıklarına, tostlarına ve sandviçlerine hayran kalacaksınız. Biraz da Otantik Gurme kahvaltısı içerisinde neler olduğundan bahsedelim ki karnınız acıksın. 🙂 Böylece bu lezzeti de kaçırmamış olursunuz!

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; az tuzlu mihaliç peynir, çörek otlu Balıkesir sepet, Trakya koyun kaşarı, isli Çerkez peynir, Abaza acıkalı peynir, tam yağlı ezine peyniri, Antakya halhallı zeytin, mor kalamata, çekiçte çelebi kırma, mut kırması, pancarlı domat, Mardin zahter tozu ve izorya soğuk sıkım zeytinyağı, abaza acıkası, lutenitsa Balkan sosu, isli Boşnak kuru et, bozkır Konya taş baskı tahin, Samandağı Antakya reçelleri, kandıra manda kaymağı ve üzerine Ovit Rize yayla balı ve ekşi yoğurt mayalı ekmek yer alıyor. Aynı zamanda sucuklu ya da pastırmalı yumurta ile omlet çeşitlerinin de ekstra seçenekler arasında yer aldığını ekleyelim.

Not: Butik olarak hizmet verdiği için mekanda sadece 4 masa bulunuyor. Bu yüzden gelmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. 

  • Adres: Alikahya Fatih, Akarca Cd. No 16, 41310 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00
  • Telefon: (0262) 321 22 23
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

31.Özsüt

Burası neresi? 1938 yılında faaliyet göstermeye başlayan Özsüt’ün, günümüzde 45 ilde yaklaşık 150, yurtdışında ise 4 şubesi bulunuyor. Pek çok şehirde büyük ilgi gören ve sık sık tercih edilen Özsüt, Kocaeli’de Yahyakaptan’daki Arasta Park AVM’de yer alıyor. Teraslı modern bir ambiyans içerisinde konumlanan Özsüt, serpme kahvaltısı dışında sütlü ve şerbetli tatlıları, pastaları, unlu mamulleri, dondurmaları ve birbirinden lezzetli yemekleri ile de çok sık tercih ediliyor.

Kahvaltı içeriği: Özsüt’te, Ege’den köy kahvaltısı ve pratik kahvaltı olmak üzere iki ayrı kahvaltı çeşidi bulunuyor. İki kişilik Ege’den köy kahvaltısı içerisinde; ezine, çeçil ve tulum peynirinden oluşan peynir tabağı, macar salam, hindi füme, pastırma, karışık zeytin, bal ve kaymak, yörük ezmesi, karadut reçelli tulum loru, domates ve salatalık, biber, sigara böreği, haşlanmış yumurta, yoğurtlu şakşuka, yeşil ot tabağı, ballı gözleme ve sınırsız çay yer alıyor.

Eğer köy kahvaltısı yapmak istemezseniz, tek kişilik olan pratik kahvaltıyı da tercih edebilirsiniz. Pratik kahvaltı içerisinde ise; domates ve salatalık, beyaz peynir, yeşil ve siyah zeytin, salam, bal ve kaymak, roka, haşlanmış ya da sahanda yumurta, 2 bardak çay, simit ve roll ekmek yer alıyor.

  • Adres: Yahya Kemal Mah. Akasyalar Cad. No:24 Arasta Park AVM, 41000 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0 (262) 325 65 08
  • Ortalama fiyatlar: İki kişilik Ege’den köy kahvaltısı: 91 TL / Pratik kahvaltı: 29,5 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al >

32.Mado

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO (@madoglobal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Çoğu şehirde şubesi bulunan Mado, yine İzmit Yahyakaptan’daki Arasta Park AVM’de yer alıyor. Dondurma ve tatlı çeşitlerinden ziyade birbirinden farklı kahvaltı seçenekleri ile fazlasıyla karın doyurduğunu söyleyebiliriz. Mado’da geleneksel Anadolu kahvaltı tabağı, sıcak kahvaltı tabağı, Mado yöresel köy kahvaltısı, sini kahvaltı, serpme kahvaltı, klasik kahvaltı tabağı ve sıcak keçi peyniri olmak üzere 7 farklı kahvaltı seçeneği bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Kahvaltı seçenekleri dışında güveçte menemen, sahanda patatesli, kavurmalı ve sucuklu yumurta, karışık, sebzeli ve Maraşlı peynirli omlet, sütlü yumurta, gobit ekmek üzerine ıspanaklı yumurta, mayalı çeşitleri, yumurtalı ekmek, peynirli gözleme, atıştırmalık sepet ve karışık börek tabağı gibi seçeneklerinizin de olduğunu hemen belirtelim. Peki kahvaltı seçenekleri içerisinde hangi yöresel ürünler var? Onları da hemen sayalım.

Serpme Kahvaltı Çeşitleri! 

Geleneksel Anadolu kahvaltı tabağında; isli Çerkez peyniri, ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, beyaz peynir, Erzincan tulum peyniri, Antakya kırma yeşili zeytin, acuka, bal ve kaymak, tereyağ, tahin ve pekmez, domates ve salatalık, roka, portakal reçeli, kuru kayısı, kuru incir ve ceviz, ekmek sepeti ve haşlanmış yumurta yer alıyor. Mado yöresel köy kahvaltısında; kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, otlu peynir, Mado keçi peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, bal ve kaymak, tereyağ, tahin ve pekmez, reçeller, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk, ekmek sepeti, su böreği ve pastırma yer alıyor. Sini kahvaltıda; kaşar peyniri, beyaz peynir, Maraş peyniri, bal ve kaymak, tereyağ, acuka, siyah ve yeşil zeytin, tahin ve pekmez, peynirli su böreği, domates ve salatalık, vişne reçeli, ekmek sepeti, kuru incir ve kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta ve mevsim meyveleri bulunuyor.

Klasik kahvaltı tabağında; beyaz peynir, kaşar peyniri, Maraş peyniri, bal ve tereyağ, domates ve salatalık, ekmek sepeti, siyah ve yeşil zeytin, su böreği, çilek ve portakal reçeli ve haşlanmış yumurta yer alıyor. Serpme kahvaltıda; bal ve kaymak, tereyağ, tahin ve pekmez, reçeller, domates ve salatalık söğüş, nutella, yeşil ve siyah zeytin, beyaz peynir, dil peyniri, Maraş peyniri, tulum peyniri, taze ve eski kaşar peyniri, çeçil peyniri, isli Çerkez peyniri, hellim peyniri, şarküteri tabağı, sahanda sucuk, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta ve Kayseri pastırması yer alıyor. Sıcak keçi peyniri içerisinde; domates, kızarmış ekmek, ceviz, zeytinyağı ile tatlandırılmış taze roka yaprakları ve ızgara keçi peyniri bulunuyor. Sıcak kahvaltıda ise; sigara böreği, közlenmiş yeşil biber ve domates, ızgara sucuk, ızgara Maraş peyniri, mini sahanda menemen, elma dilim patates ve ızgara kaşarlı mantar dolması yer alıyor.

  • Adres: Yahyakaptan, Akasyalar Cd. No: 24, 41050 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00
  • Telefon: (0262) 335 27 62
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 63 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al >

33.Çadır Kandıra Sofrası

Burası neresi? İzmit Kandıra yolu üzerinde, Çayırköy mevkiinde konumlanan Çadır Kandıra Sofrası, samimi ve içten bir yerdir. Çadırdan yapılmış otantik yapısı ile misafirlerine farklı bir atmosfer sağlayan Çadır Kandıra Sofrası, Kocaeli kahvaltı mekanları arasında en çok tercih edilen mekanların başında geliyor.

Kahvaltı içeriği: Özellikle mekanın köy kahvaltısı için bir hayli ilgi gördüğünü belirtelim. Serpme kandıra köy kahvaltısının içerisinde ise; ıspanaklı pide, güveçte peynir, sigara böreği, patates kızartması, menemen, tahin ve pekmez, domates ve salatalık söğüş, yeşil ve siyah zeytin, bal ve tereyağ, reçel çeşitleri ve peynir çeşitleri yer alıyor.

Kaçırmayın! Serpme kandıra köy kahvaltısı dışında sahanda dartı, kızartılmış kandıra köy peyniri, sahanda süt çiğili biber kızartması, süt çiğili yumurta, sahanda sucuklu yumurta, menemen, peynir tabağı, güveçte peynir eritmesi, sigara böreği ve patates kızartması gibi ekstra seçenekleri bulunuyor.

  • Adres: Kandıra Yolu Üzeri 3. Km Çayırköy Mevkii, 41060 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00
  • Telefon: (0262) 332 11 11
  • Ortalama fiyatlar: 30 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

34.Yazıcılar Otel & Restaurant

Burası neresi? Kocaeli Maşukiye’de yer alan Yazıcılar Otel & Restaurant, Sapanca Gölü kıyısında ve Kartepe Dağı’nın eteklerinde eşsiz bir konumda bulunuyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere sürekli tercih edilen mekan, hem konaklama hem de restoran hizmeti veriyor. Aynı zamanda spor ve adrenalin aktiviteleri yapmanızı da sağlıyor. Yazıcılar Otel & Restaurant içerisinde; 82 kişilik kapasiteye sahip 26 oda, 3’ü iç mekanda ve 1’i bahçede olmak üzere 4 restoran, toplantı salonları, şarküteri, otopark, mescit ve çocuk parkı gibi hizmet ve olanaklar yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Doğa ile iç içe olacağınız bu mekanda, konforlu odalarda konaklayabilir, restoranlarda yerel lezzetlerin, alabalıkların ve köy kahvaltısının tadına bakabilir, toplantı salonlarında hem iş toplantıları hem de düğün ve özel organizasyonlar düzenleyebilir ve birçok farklı aktiviteye katılabilirsiniz. Örneğin doğa yürüyüşü, ATV safari, adrenalin salıncağı, truck safari, zipline, bikeline, Kartepe At Çiftliği’nde binicilik, Sapanca Gölü’nde su kayağı, paintball ve Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak gibi eğlence ve aktivitelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca hediyelik eşya ve market bölümünde sevdiklerinize hediyeler satın alabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Meşhur yayla köy kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, tereyağ, bal ve kaymak, ev reçeli, mevsime göre helva, fındık ezmesi, nutella, domates ve salatalık söğüş, acılı ezme, siyah ve yeşil zeytin, kızarmış ekmek, meyve tabağı, demlik çay, kiremitte yumurta, kiremitte eritme köy peyniri, patates kızartması ve sigara böreği yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye Kasabası Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 29 00 / 0 542 354 29 00
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

35.Metin Garden

Burası neresi? Kocaeli Kartepe ilçe sınırları içerisinde yer alan Metin Garden, bölgedeki en geniş hem kapalı hem de açık alanına sahip bir mekandır. Yiyecek ve içecek konusunda da oldukça geniş ve bol bir menüye sahip olan Metin Garden, havuz ve bahçeli olup oldukça şık ve nezih bir restorandır.

Kahvaltı içeriği: Köy kahvaltısının içerisinde; mıhlama, sigara böreği, patates kızartması, kiremitte eritme peynir, kiremitte yumurta, yeşil ve siyah zeytin, peynir çeşitleri, kaşar peyniri, Trabzon telli peyniri, domates ve salatalık, biber, yeşillik, bal ve tereyağ, reçel çeşitleri, fırında sıcak puf lavaş, sıcak pide ve sınırsız çay yer alıyor. Aynı zamanda köy kahvaltısının yanında ekstra olarak sahanda sucuk (20 TL), omlet çeşitleri (15 TL), mıhlama (20 TL), kavurma (20 TL) ve menemen çeşitleri (15 TL) sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Ataevler, Sarımeşe Yolu Cd. No:11, 41170 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 371 47 61
  • Ortalama fiyatlar: 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

36.AytepePark Kamping Tesisi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Aytepepark (@aytepepark)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Aytepe’de henüz hiç bir işletme yokken 2010 yılında hizmete açılmıştır AytepePark Kamping Tesisi. Piknik alanı ve konaklama olarak inşa edilen tesiste, top sahası, voleybol, basketbol ve petlanton sahaları, çadır kampı, konaklama evleri, 150 kişi kapasiteli kapalı restoran ve 500 kişi kapasiteli açık alan yer alıyor. Ayrıca yaz kış demeden 120 kişi konaklama kapasitesi ve kamp grubu olarak yine 120 kişi konaklama kapasitesine sahiptir. Doğa ile iç içe olacağınız bu yerde, güne mükemmel bir kahvaltı ile başlayacak ve ardından birbirinden eğlenceli aktivitelere katılıp deşarj olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğinizde konaklama ve kahvaltı dışında kızak pisti, trekking, zipline, ATV ve paintball gibi aktivitelere katılabilir ve doyasıya eğlenebilirsiniz. Aynı zamanda konaklamalı kamp ya da günübirlik kamp gibi organizasyonlar da düzenleyebilirsiniz. 120 kişilik konaklama kapasitesine sahip olan konaklamalı kampta, 120 kişilik sabah, öğlen ve akşam yemeği, 120 kişilik seminer salonu, özel aktivite alanı, futbol sahası ve mescit bulunuyor. Kışın 300 ve yazın 500 kişi kapasiteli olan günübirlik kampta ise, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği, trekking, zipline, ATV, paintball ve kızak pisti bulunuyor.

Kahvaltı içeriği: Köy kahvaltısının içerisinde; bal ve tereyağ, siyah ve yeşil zeytin, acuka, zeytin salatası, domates ve salatalık, yeşillik tabağı, kaşar peyniri, klasik peynir, çeçil peyniri, kayısı, ayva ve çilek reçeli, kışın tahin ve pekmez, yazın helva, muhlama, menemen, börek ve patates kızartması yer alıyor. Önden gelen mezeler ile birlikte börek ve patates kızartması sınırsızdır. Üstelik kahvaltı ve yemek menülerinde çay ve kahve gün boyu sınırsızdır.

  • Adres: Aytepe Mah. No:25, Başiskele/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 345 00 98 / 0530 308 65 21
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 65 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

37.Koru Restaurant

Burası neresi? Koru Restaurant’ın besleyici ve bol çeşitli ürünleri ile serpme köy kahvaltısına asla hayır diyemeyeceksiniz! Aynı zamanda hem manzarası hem de lezzetli menüleri ile misafirlerine bir şölen sunduğunu da hemen söyleyelim. Peki bu serpme köy kahvaltısının içerisinde neler var? Neler yok ki… 🙂

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısının içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, tereyağ, bal ve kaymak, reçel çeşitleri, siyah ve yeşil zeytin, acılı ezme, sakşuka, domates, salatalık ve biber, sivri biber, roka, maydanoz, patates kızartması, sigara böreği, kiremitte sucuklu yumurta, kiremitte mantar, kiremitte eritme peynir ve çay yer alıyor.

  • Adres: Maşukiye, Alabalık Sk., 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00
  • Telefon: 0262 354 38 31
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 50 TL
  • Yol tarifi al >

38.Livadi Cafe & Restaurant

Burası neresi? Sevdikleriniz ile birlikte gelip güzel bir kahvaltı yapacağınız Livadi Cafe & Restaurant, şehir merkezine yakın bir konumda yer alıyor. Hem kahvaltı hem de akşam yemeği için gelip lezzetli menülerinin tadına bakacağınız bu yerde, çocuk oyun parkı, otopark, açık ve kapalı alanlar bulunuyor. Servisin hızlı olması, fiyatların uygun olması, zengin bir menüye sahip olması ve doğanın içerisinde olması gelenleri fazlasıyla memnun etmeye yetiyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; domates ve salatalık, siyah ve yeşil zeytin, bal ve kaymak, nutella, reçel, krem helva, beyaz peynir, kaşar peyniri, tel peynir, eritme peynir, köy peyniri, sigara böreği, patates kızartması, sucuklu yumurta, sosis tava, acuka, tereyağ, şakşuka, kaşarlı mantar, kek ve sınırsız çay yer alıyor. Çocuk kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, sosis, patates, haşlanmış yumurta, nutella, bal, kutu meyve suyu ya da süt yer alıyor.

Livadi kahvaltısının içerisinde; domates ve salatalık, siyah ve yeşil zeytin, nutella, reçel, krem helva, beyaz peynir, kaşar peyniri, eritme peynir, acuka, tereyağ, kek, sucuklu yumurta ve sınırsız çay bulunuyor. (İlave termos ücreti 10 TL) Kahvaltı tabağı içerisinde ise; beyaz peynir, kaşar peynir, tel peynir, siyah ve yeşil zeytin, domates ve salatalık, bal, tereyağ, reçel, kızarmış sucuk, haşlanmış yumurta, sigara böreği ve sınırlı bardak çay yer alıyor.

Kaçırmayın! Aynı zamanda ekstra olarak sucuklu (12 TL), sade (10 TL), karışık (15 TL) ve kaşarlı omlet (13 TL), mıhlama (18 TL), menemen (15 TL), sahanda yumurta (10 TL) ve sahanda sucuklu yumurta (12 TL), güveçte Rize kavurma (28 TL), kiremitte sucuk (16 TL) ve kiremitte eritme peynir (15 TL) yer alıyor.

  • Adres: 28 Haziran, Başaran Cd. Cephanelik Mesire Alanı Tesisleri, 41060 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.30
  • Telefon: (0262) 322 80 00
  • Ortalama fiyatlar: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL / Çocuk kahvaltısı 15 TL / Livadi kahvaltısı 30 TL / Kahvaltı tabağı 25 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

39.Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı

Burası neresi? Kocaeli kahvaltı mekanları arasında en iyi köy kahvaltı hizmeti sunan bir yerdir Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı. Özene bezene seçilmiş ürünler ile hazırlanan kahvaltılar, başta Trabzon ilimiz olmak üzere pek çok ilimizden esinlenilmiştir. Ayrıca bu taze ve doğal ürünleri evinizde de kullanmak isterseniz satın alabilirsiniz.

Kahvaltı Çeşitleri!

İki kişilik serpme köy kahvaltısı içerisinde; kuymak, tereyağında yumurta, Trabzon köy ekmeği, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peynir, Riza kavurma dilimi, Manisa kiraz biberi, siyah zeytin, domates ve salatalık söğüş, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve sınırsız demleme Tirebolu çayı yer alıyor. İki kişilik etli serpme köy kahvaltısı içerisinde; kuymak, tereyağında yumurta, Trabzon köy ekmeği, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peynir, Riza kavurma dilimi, Manisa kiraz biberi, siyah zeytin, domates ve salatalık söğüş, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve sınırsız demleme Tirebolu çayı bulunuyor. Kahvaltı tabağında; Trabzon köy tereyağı, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peynir, Rize kavurma dilimi, siyah zeytin, domates ve salatalık, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve 2 adet demleme Tirebolu çayı yer alıyor.

Tereyağında yumurtalı kahvaltı tabağında; Tereyağında 2 adet yumurta, Trabzon köy tereyağı, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peynir, Rize kavurma dilimi, siyah zeytin, domates ve salatalık, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve 2 adet demleme Tirebolu çayı bulunuyor. Menemenli (soğansız) kahvaltı tabağında; Menemen, Trabzon köy tereyağı, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peyniri, Rize kavurma dilimi, siyah zeytin, domates ve salatalık, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve 2 adet demleme Tirebolu çayı bulunuyor. Kuymaklı kahvaltı tabağında; Kuymak, Trabzon köy tereyağı, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Sürmene tulumu, Erzincan tulumu, Konya tulumu, Isparta klasik beyaz peyniri, Rize kavurma dilimi, siyah zeytin, domates ve salatalık, lütenitsa, Mualla’nın reçeli ve 2 adet demleme Tirebolu çayı bulunuyor.

Kaçırmayın! Ayrıca ekstra olarak kuymak, soğansız menemen, Rize kavurma, sucuk kızartma, sade peynir kızartması, sucuklu peynir kızartması, tereyağında sade yumurta, peynirli, sucuklu, kavurmalı, pastırmalı ve kıymalı yumurta, peynir tabağı, zeytinyağlı sos, bal ve kaymak, haşlanmış yumurta, tahin ve pekmez ve fındık ezmesi de bulunuyor.

  • Adres: Yenişehir, Demokrasi Cd. 68/A, 41050 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 08.00 – 19.30 / Hafta sonu: 08.00 – 18.30
  • Telefon: (0262) 311 23 61
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

40.Maşukiye Değirmen Restaurant

Burası neresi? Bulunduğu konum nedeniyle harika manzaraya tanıklık eden Maşukiye Değirmen Restaurant, Kartepe’de Alabalık Vadisi içerisinde yer alıyor. Eşsiz manzaraya karşı kahvaltı yapmak ne kadar mükemmel ise yöreye özgü lezzetleri akşam yemeğinde tatmak ise paha biçilemez olsa gerek. 🙂 İstanbul’a yakın kahvaltı mekanları arasında da yer aldığı için sıklıkla tercih edilen bu restoran, yemyeşil doğası ve tertemiz havası ile resmen insanın ruhunu okşuyor.

Neden gitmeliyim? İster açık alanında yemyeşil ağaçların gölgesinde oturun ister kapalı alanında oturarak keyif yapın. Tüm bu güzelliklerin yanı sıra taş fırında yapılan yemeklerin lezzetine de doyamayacaksınız. Özellikle 18 çeşitten oluşan serpme köy kahvaltısının bir hayli meşhur olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; kiremitte sucuklu yumurta, kiremitte eritme köy peyniri, patates kızartması, sigara böreği, beyaz peynir, kaşar peyniri, burgu peyniri, tel peynir, acuka, söğüş, tereyağ, bal ve kaymak, reçel, siyah ve yeşil zeytin, kızarmış ekmek ve demlik çay yer alıyor. Ayrıca kahvaltının yanında ekstra olarak kiremitte kavurma (45 TL), kaşarlı mantar (30 TL), muhlama (30 TL), menemen (25 TL) ve kiremitte sucuk (32 TL) sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye, Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00
  • Telefon: 0530 702 65 20
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 55 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

41.Ekoköy

Burası neresi? İzmit’e yakın kahvaltı mekanları arasında ilk sırada yer alan Ekoköy, Kartepe Ketenciler Köyü’nde konumlanıyor. Bir Çerkez köyü olan Ketenciler Köyü, Kocaeli merkeze oldukça yakın küçük ama doğa harikası bir yerdir. Ekolojik tarımın gelişmesi ile özellikle son dönemlerde daha da popüler olan bu mekan, doğa ile iç içe olmasından dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Eğer sizde yemyeşil bir ortam ve eşsiz manzara eşliğinde kahvaltı yapmak isterseniz rotanıza, özellikle hafta sonları, Ekoköy’ü eklemelisiniz. Ancak hafta sonu giderseniz rezervasyon yaptırmanız gerektiğini belirtelim.

Neden gitmeliyim? Çocuklu aileler için oldukça uygun bir ortama sahip olan Ekoköy, Kocaeli’de doğa içinde kahvaltı mekanları arasında her zaman bir numarada olmayı hak ediyor. Doğal ortamı, bol oksijenli havası, abartıdan uzak ancak oldukça kaliteli yiyecekleri ve daha birçok güzel yanı ile kesinlikle ziyaret edilmesi gerekiyor. Serpme kahvaltısı bol ve çeşitli olmasına rağmen fiyatının oldukça uygun olması da cabası. Aynı zamanda ikram edilen her şeyin doğal olması takdire şayan bir harekettir. Buraya geldiğiniz zaman, özellikle de çocuklarınızla, kümeslerde yer alan çeşitli hayvanları izleyebilir, doğanın içerisinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kaçırmayın! Ekoköy Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Derneği kadın üreticileri tarafından bizzat üretilen peynirlerin dışında kahvaltı sofrasında yer alan pekmezlere, reçellere, tereyağa, el açması sebzeli böreğe, peynirli Çerkez böreğine, köy sütüne, kahvaltılık sosa, acı biberli sosa, zeytine, kırmızı biber közlenmesine, peynirli çiğ böreğe ve bahçede üretilen domates ve biberden yapılmış menemene bayılacaksınız. Aynı zamanda patates kızartması ve yağda yumurta gibi ekstra seçenekleri de kahvaltı yanında tercih edebilirsiniz.

Ayrıca kahvaltının yanında servis edilen sıcak inek sütünün de çok lezzetli olduğunu belirtmekte fayda var. Diğer serpme kahvaltılarına göre abartıdan uzak olan bu köy kahvaltısının da diğerlerine göre farklı bir yanı var. O da kendi üretmedikleri hiçbir şeyi ikram etmemeleridir. Üstelik bu doğal ürünlerin satışı da yapılıyor. Eve dönmeden önce istediğiniz kadar taze ve lezzetli köy ürünlerinden satın alabilirsiniz.

  • Adres: ketenciler mah yukarı mevki küme evleri no:46, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 14.00 **Pazar ve Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0536 592 50 19 / 0 (530) 179 40 65
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Yol tarifi al >

42.Maja Kırkpınar

Burası neresi? İstanbul‘a yaklaşık 1 buçuk saat mesafede yer alan Sapanca Kırkpınar’da konumlanan Maja Kırkpınar, İzmit kahvaltı mekanları arasında bir hayli popülerdir. Sapanca Gölü’nün direkt üzerinde yer alan bu mekan, sazlıklar arasında eşsiz bir manzara eşliğinde kahvaltı yapmanıza olanak sağlıyor. Oldukça şık ve nezih bir ambiyansa sahip olan Maja Kırkpınar, diğer kahvaltı mekanlarından sıyrılarak ön plana çıkıyor.

Neden gitmeliyim? Manzarası, konumu ve harika menüleri ile Maja Kırkpınar’ın, İzmit’te doğal kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Her mevsim gelip kahvaltı yapabileceğiniz bir yer olan mekanda, açılır kapanır cam sistemi bulunuyor. Bu yüzden yağmur ya da kar yağsa bile her zaman ziyaret edebilir ve göl kıyısındaki bu muhteşem manzaraya tanıklık edebilirsiniz. Üstelik karnınız da doyacak! 🙂

Kahvaltı içeriği: Oldukça geniş kahvaltı menüsü içerisinde; şarküteri ürünleri, bal ve kaymak, acuka, nutella, güveçte sucuk, menemen, sosis, pişi, Boşnak böreği, reçel çeşitleri, domates ve salatalık söğüş, ekmek, peynir çeşitleri, patates kızartması, pancake, sigara böreği, yeşil ve siyah zeytin gibi kahvaltı ürünlerinin yanı sıra sıkma portakal suyu, sınırsız çay ve sınırsız kahve de yer alıyor.

  • Adres: Soğuksu, Melih Kibar Sahil Yolu Cd. No:2, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0545 281 45 55
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 85 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

43.Beta Home Gölevi

Burası neresi? Yine İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Sapanca Gölü kıyısında konumlanan Beta Home Gölevi, şehrin gürültüsünden, trafiğinden ve kargaşasından kaçıp kendinizi doğaya bırakmak isteyeceğiniz bir adres. Özellikle hafta sonları bir hayli ilgi gören Beta Home Gölevi, bir butik otel olup aynı zamanda aile işletmesidir. Göl kıyısında muhteşem bir manzara içerisinde konumlanan bu mekan, hem konaklama hizmeti hem de kahvaltı hizmeti veriyor.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğiniz zaman sizi Boncuk adında bir köpek karşılıyor. Eğer çocuklarınız varsa Boncuk onlar için oyun arkadaşı da oluyor. 🙂 Yemyeşil bir doğa içerisinde kendinizden geçecek, tertemiz havayı soluyacak, göl kenarında harika fotoğraflar çekecek, taptaze ve lezzetli ürünlerle hazırlanmış kahvaltıya bayılacaksınız. Ayrıca bu lezzetli menüleri mekanın sahibi Şebnem Hanım değil de eşi Doğan Bey’in hazırladığını da belirtmeliyiz.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı sofrasında; ev yapımı çilek reçeli, ev yapımı erik marmeladi, ev yapımı tarçınlı elma reçeli, ev yapımı köy tereyağı, ev yapımı acılı sos, ev yapımı köz biber marine, ev yapımı tam buğday siyez ekmek ve beyaz ekmek, bal ve kaymak, siyah zeytin, söğüş tabağı, el açması ıspanaklı börek, yağda yumurta ya da otlu peynirli omlet, ezine beyaz peynir, Çerkez ya da dil peyniri, portakallı milföy, sucuk hellim şiş, ev yapımı kıymalı Eskişehir lokumu, frında yumurta, ev yapımı katmer, bazlama ya da brioche, pestolu kıtır, ev yapımı tam buğday mini waffle ve mevsim meyveleri, ev yapımı Belçika çikolatalı Browni ve sınırsız çay yer alıyor.

Not: Kahvaltı için gelecekseniz rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Çünkü kahvaltıdaki ürünleri taze sundukları için misafir sayısına göre ayarlıyorlar. 

  • Adres: Rüstempaşa, Sahil Yolu Caddes No:222, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 22.00
  • Telefon: 0533 695 45 79 / 0532 776 42 07
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

44.Natürköy

Burası neresi? Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde yer alan Natürköy, İzmit’e yakın doğal kahvaltı mekanları arasında yerini alıyor. Yeşilin binbir türlü halini gözler önüne seren Natürköy, vadinin tam ortasındaki konumu ile doğanın tüm güzelliklerini ortaya koyuyor. Göletleri, şelaleleri, barbekü alanları, restoranı, yürüyüş parkurları ve kır düğünü alanı ile etrafı çevrili olan mekanda, ağaçların arasından şırıl şırıl akan bir şelalede yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Seminer ve toplantı salonları, bölgeye özgü ve dünyadan başka hayvanlarında bulunduğu mini hayvanat bahçesi, kütük ev konaklama alanları ve diğer aktivite alanları ile oldukça rahat ve geniş bir ortamda bulunan Natürköy, kastancı eriği, ceviz, çam, ormangülü, muşmula, defne, karayemiş, kocayemiş, berberiş, yukka, ateş dikeni, poteras, tafla ve liküstnü gibi bitkilere ev sahipliği yapıyor. Sizlere doğa içinde bungalovlarda kalma imkanı sağlayan bu mekan, aynı zamanda kahvaltı seçenekleri ile de çok tercih ediliyor. Üstelik davet ve organizasyonlar da düzenleyip katılabileceğinizi unutmayın!

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri, yeşil ve siyah zeytin, kaşar peyniri, çeçil peyniri, acuka, tereyağ, bal ve kaymak, tahin kreması, limon reçeli, omlet, gözleme, sucuk kızartma, eritme peyniri, peynirli börek, ezine beyaz peynir, sınırsız çay, köy peyniri, abaza peyniri, erik reçeli, domates soslu patates ve kayısı reçeli bulunuyor.

  • Adres: Mahmudiye Dere İçi Mevkii, Ceylan Sk, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 20.00
  • Telefon: 0 (264) 310 10 60 / 0 532 501 41 55 / 0 533 619 53 88
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

45.İstanbuldere Alabalık Evi

Burası neresi? Sapanca’nın yüksek kesiminde, İstanbuldere Köyü’nde yemyeşil bir vadide konumlanan İstanbuldere Alabalık Evi, kahvaltısının yanı sıra ortamı ile de doğa harikası bir yerdir. Yaklaşık 10 yıldır hizmet veren mekanda, akan su ve kuş sesleri eşliğinde bol oksijen depolayacaksınız. İstanbuldere Köyü’nün geleneksel, ilk ve en ünlü tesisi olan İstanbuldere Alabalık Evi, hem konaklama hem de restoran hizmeti veriyor.

Neden gitmeliyim? Misafirlerine serpme kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra davet ve organizasyonlar, Cuma ve Cumartesi geceleri canlı müzik, mini futbol ve yöresel alışveriş noktası gibi pek çok seçenek sağlıyor. Ağaçların altında, küçük şelalelerin ve derenin hemen yanındaki masalarda yemeğinizi yiyecek ve ormanın kokusunu içinize çekeceksiniz. 🙂

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; kiremitte sucuk, kızarmış ekmek, kiremitte köy peyniri, tel peynir, kaşar peyniri, beyaz peynir, omlet, yöresel tereyağ, reçel, bal ve kaymak, acuka, tepsi böreği, yeşil ve siyah zeytin, çeri domates ve salatalık, mevsime göre karpuz ya da portakal suyu, çay ve kahve yer alıyor.

  • Adres: İstanbuldere cad., 54600 İstanbuldere Köyü/Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00
  • Telefon: 0264 582 67 39 – 0538 568 33 71
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

46.Cansu Tatil Köyü

Burası neresi? Yemyeşil bir doğa içerisinde ve şırıl şırıl akan bir derenin yanında yer alan Cansu Tatil Köyü, adeta masalsı bir yerdir diyebiliriz. 18 dönümlük bir arazi üzerinde konumlanan Cansu Tatil Köyü’nde, rengarenk bungalovlarda konaklama imkanı bulurken aynı zamanda birbirinden farklı aktivitelere katılacak ve lezzetli menülerini de tadacaksınız. Her mevsim ziyaret edebileceğiniz bu mekanda, ister konaklayın, ister kahvaltı yapın, ister aktivitelere katılın. Tercih size kalmış!

Neden gitmeliyim? Şehrin kargaşasından, gürültüsünden ve trafiğinden uzaklaşıp sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil yapacağınız ya da kafa dinleyeceğiniz bir yer olan Cansu Tatil Köyü, aynı zamanda çocuk dostu bir yerdir. Ayrıca burada ata binebilir, at safarisine katılabilir, binicilik dersleri alabilir, bisiklet kiralayabilir, olta balıkçılığı yapabilir, deniz bisikletine binebilir, çeşitli kümes hayvanlarını yakından görebilirsiniz. Üstelik firma piknikleri, düğün, nişan, sünnet, doğum günü ve kına gibi organizasyonlar düzenleyip katılabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Sınırsız kahvaltı içerisinde; kiremitte köy peyniri, kiremitte köy yumurtası, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, reçel, bal ve kaymak, tereyağ, sigara böreği, acuka, patates cipsi, domates, salatalık ve yeşil biber söğüş, kızarmış ekmek, çay, süt veya meyve suyu yer alıyor.

Not: Eğer Cansu Tatil Köyü’nde konaklamayı düşünürseniz, evlilik cüzdanı şartı olduğunu söyleyelim. 

  • Adres: Maşukiye, Maşukiye mahallesi Çiftlik Caddesi, Asmalı Sk. No. 20, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 38 98 / 0 (530) 140 3037
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

47.Yuvacık Karaaslan Kamping

Burası neresi? Kocaeli Başiskele mevkiinde, Yuvacık Barajı civarında bulunan Yuvacık Karaaslan Kamping, doğa ile baş başa kalacağınız olağanüstü yerlerden biridir. Hem konaklama hem de restoran hizmeti veren Yuvacık Karaaslan Kamping, şırıl şırıl akan dere ile birlikte kahvaltı yapmanızı sağlıyor ve mükemmel bir gün geçirmenize olanak tanıyor. Aynı zamanda Yuvacık Karaaslan Kamping sizlere birbirinden farklı aktiviteye katılma şansı sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Kahvaltının ardından dere kenarında doğa yürüyüşü yapabileceğiniz, bungalov evlerde konaklayabileceğiniz, ağaca kurulmuş ip salıncakta sallanabileceğiniz, ATV safari veya offroad safari yapabileceğiniz, zipline yapabileceğiniz, paintball oynayabileceğiniz, masaj yaptırabileceğiniz, bisiklet safari veya foto safariye katılabileceğiniz, evlilik teklifi, doğum günü, yıldönümü ve özel günlerde organizasyonlar düzenleyebileceğiniz bir yerdir Yuvacık Karaaslan Kamping.

Kahvaltı içeriği: Köy kahvaltısı içerisinde; bal, tereyağ, siyah ve yeşil zeytin, acuka, zeytin salatası, domates, salatalık ve yeşillik tabağı, kaşar peyniri, klasik peynir, çeçil peyniri, kayısı, ayva ve çilek reçeli, kışın tahin ve pekmez, yazın helva, muhlama, menemen, börek, patates kızartması yer alıyor. Önden gelen tüm mezeler, börek ve patates kızartması sınırsızdır. Ayrıca hem kahvaltı hem de yemek menülerinde çay ve kahve gün boyu sınırsızdır. Son olarak kahvaltının 08.30 – 14.00 saatleri arasında hizmet verdiğini ekleyelim.

  • Adres: Servetiye Cami, Yuvacık, Servetiye Cami Köyü, Baraj Yolu 8. Km, 41090 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00 / Rezervasyon: 09.00 – 19.00
  • Telefon: 0 262 345 01 01 /0 262 345 01 07 / 0 530 308 65 18
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 65 TL / 15 kişi ve üstü: 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

48.Saklıgöl Ulaşlı Restaurant

Burası neresi? Yemyeşil bir alan içerisinde ve göl kıyısında konumlanan Saklıgöl Ulaşlı, olağanüstü bir doğaya hakimdir. Tertemiz havayı soluyup lezzetli bir kahvaltı yapacağınız bu mekanda, düğün, kına, nişan ve doğum günü gibi özel günlerin organizasyonları da yapılıyor. Sizler göl kıyısındaki masalarda oturup keyifli bir sohbet halindeyken, çocuklarınız da yemyeşil alanlarda istedikleri gibi koşup oynayabilecek ve kümeslerde bulunan tavuk, tavşan ve kaz gibi hayvanlarla eğlenebilecekler.

Kahvaltı içeriği: Şirin bir işletme olan Saklıgöl Ulaşlı Restaurant’ın serpme kahvaltısı içerisinde; sahanda sucuklu yumurta, bal ve kaymak, tereyağ, acuka, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık ve biber, sigara böreği, patates kızartması, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, pişi, limonata ve çay yer alıyor. Ayrıca kahvaltı saatlerinin 09.00 – 14.00 arasında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

  • Adres: Yavuz Sultan Selim Mahallesi Ulaşlı, Akçakoca Cd., 41950 Gölcük/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00
  • Telefon: 0546 432 41 41
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL / 0-6 yaş: Ücretsiz / 7 yaş üzeri çocuk: 25 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

49.Paşadağ Alabalık 

Burası neresi? Enfes bir manzara eşliğinde kahvaltı yaparak güne başlamayı kim istemez ki? Cevapları duyar gibiyiz. 🙂 Öyleyse en kısa sürede sizleri Paşadağ Alabalık Restaurant’ına bekliyoruz. Doğal güzelliğin ve huzurun adresi olan bu mekanın kahvaltı menüsünde ise; sucuklu yumurta, sigara böreği, patates kızartması, peynir eritmesi, bal, tereyağ, 2 çeşit reçel, beyaz peynir, kaşar peyniri, domates ve salatalık söğüş ve demlik çay yer alıyor.

  • Adres: Paşadağ, Huripaşa Cd., 41190 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.45
  • Telefon: 0533 327 66 17
  • Instagram
  • Yol tarifi al>

50.Bağdat Resort

Burası neresi? Dağların ve derelerin arasında harika bir konumda bulunan Bağdat Resort, doğanın içerisinde eşsiz bir manzaraya tanıklık ediyor. Doğa ile baş başa kalacağınız bu yerin, özgün mimarisine de hayran kalacaksınız. 13 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulu olan Bağdat Resort, Yalova şehir merkezine 18 km ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 52 km uzaklıkta yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Birbirinden bağımsız ahşap ve taş evlerinin yanı sıra kafe ve restoranları, çocuk ve yetişkin havuzları, çocuk oyun alanı, 10 kilometrelik yürüyüş parkuru ve tarihi Bağdat yolu ile kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Aynı zamanda Bağdat Resort’ta düğün, davet, toplantı ve kutlama gibi organizasyonların düzenlendiğini de belirtelim.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısının içerisinde; güveçte eritme köy peyniri, güveçte sucuklu yumurta, paçanga böreği, patates kızartması, tulum peyniri, süt damlası peynir, beyaz peynir, kaşar peyniri, salam, bal ve kaymak, tereyağ, fıstık karması, köy salçası, yeşil ve siyah zeytin, reçel çeşitleri, kiraz dolması, biber, domates ve salatalık söğüş, kızarmış ekmek ve termos çay yer alıyor.

Not: Serpme kahvaltı hizmeti 09.00 – 15.00 saatleri arasında veriliyor. 

  • Adres: İnebeyli Köyü, Taşağıl Mahallesi, 41500 Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00
  • Telefon: 0532 725 30 86
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 50 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

51.Gazi’nin Yeri Camping & Alabalık Tesisleri

Burası neresi? Yuvacık Barajı’nın sonundaki Kiraz Dere mevkiinde konumlanan Gazi’nin Yeri Camping & Alabalık Tesisleri, İstanbul’a sadece 90 km uzaklıktadır. Tesis içerisinde; 180 araçlık otopark hizmeti, 300 kişi kapasiteli kapalı alan, 1500 kişi kapasiteli dere kenarında açık bahçe bölümü, 1200 kişi kapasiteli piknik alanı, 50 kişi kapasiteli çadır alanı, 70 kişi kapasiteli bungalov ev, 14 adet wc, çocuk oyun parkı ve 2 adet mescit yer alıyor. Buranın hafta sonları kaçamak yapacağınız ve adeta günün yorgunluğunu atacağınız bir destinasyon olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Neden gitmeliyim? Dört mevsim ziyaret edip konaklayabileceğiniz bir yer olan Gazi’nin Yeri, kendine özgü mimari yapısı ve modern dizaynı ile resmen gelenleri büyülüyor. Tamamı ahşaptan yapılmış bu bungalov evlerde konaklayabileceğiniz gibi restoranında ise mükemmel lezzetler ile karnınızı doyuracaksınız. Üstelik sabahları su sesi ve kuş cıvıltıları sizlere eşlik edecek. Bundan daha ötesi var mı? 🙂 Ayrıca yaz aylarında 500, kış aylarında ise 150 kişi kapasiteli alanında düğün, nişan ve doğum günü gibi özel organizasyonlar düzenlendiğini belirtelim.

Kaçırmayın! Pek çok aktivite yapmanıza imkan sağlayan Gazi’nin Yeri’nde, piknik yaparak mangal yapabilir, kamp alanında çadır kurup konaklayabilir, paintball oynayabilir, zipline yapabilir, ATV safari turuna çıkabilir ve doğa yürüşlerine çıkabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, köy peyniri, örgü peyniri, reçel, siyah ve yeşil zeytin, söğüş, bal, tereyağ, patates kızartması, sigara böreği, menemen, kızarmış ekmek, kaşarlı ekmek, muhlama, omlet ve sınırsız çay yer alıyor. Serpme köy kahvaltısı dışında ekstra olarak suculu yumurta, kaşarlı mantar ve kiremitte sucuk gibi ürünleri de sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Servetiye Karşı, Yakacık Mah Yuvacık Barajı Sonu, Hamdi Taşdemir Cd. No:16, 41090 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: (0262) 345 00 22 / 0(537) 788 9803
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 55 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

52.Gölbaşı Restaurant

Burası neresi? Bölgenin en çok tercih edilen mekanlarından biri olan Gölbaşı Restaurant, 2002 yılından bu yana hizmet veriyor. Gölcük’te yer alan Gölbaşı Restaurant, merkeze sadece 15 dakikalık mesafede konumlanıyor. Ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saat ve Osmangazi Köprüsü’ne ise 25 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Doğanın içerisinde gizlenmiş adeta saklı bir cennet olan Gölbaşı Restaurant, Samanlı Dağları eteklerinde ve Karınca Dere’nin kenarında yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Birinci sınıf turizm işletme belgesine sahip olan bu mekanda, 150 kişi kapasiteli kapalı ve 600 kişi kapasiteli açık alan bulunuyor. Türk ve Dünya mutfağından çeşitli lezzetleri, zengin menüleri ve deneyimli personelleri ile büyük beğeni toplayan bu mekanda, alakart hizmeti dışında düğün, nişan, sünnet, doğum günleri, sevgililer günü, yılbaşı, mezuniyet baloları, kurumsal yemekler ve toplantılar gibi organizasyonlar da düzenleniyor.

Kahvaltı içeriği: Sınırsız üç kişilik serpme kahvaltısı içerisinde; ekmek sepeti, patates kızartması, menemen, simit, domates, salatalık ve biber, yeşil ve siyah zeytin, bal, reçel, acuka, nutella, domates soslu sosis, güveçte eritme peyniri, çay ve tereyağ yer alıyor. Ayrıca ekstra olarak mantarlı güveç (20 TL), sahanda yumurta (10 TL), kavurma (20 TL), sucuk (20 TL) ve muhlama (20 TL) sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Hisareyn Mh. Fatih Cd. No:185, Gölcük / Kocaeli, 41663
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.30
  • Telefon: (0262) 434 48 00
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 25 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al> 

53.Yeşil Düş Vadisi

Burası neresi? Kartepe’nin eteklerinde, Balaban Köyü içerisinde bulunan Yeşil Düş Vadisi, organik köy kahvaltısı ve birbirinden enfes yemekleri ile fazlasıyla ön plandadır. Hem konaklama hem de restoran hizmeti veren Yeşil Düş Vadisi, adeta adı gibi bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Doğanın içerisinde mükemmel bir gün geçireceğiniz bu yerde, serpme kahvaltısı dışında ekstra olarak kiremitte mantar (35 TL), eritme peynir (35 TL), sucuk (40 TL), menemen (25 TL), kavurmalı yumurta (40 TL), sucuklu yumurta (35 TL) ve fırın patates (20 TL) gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Balaban Mahallesi, Dizdaroğlu Caddesi, Subaşılar, Sokak No:36/A, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0507 456 30 30
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 75 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

54.Cevizaltı Kahvaltı ve Gözleme

Burası neresi? İşlerini özenerek yapan kadınlar tarafından işletilen Cevizaltı Kahvaltı ve Gözleme, adından da anlayacağınız gibi gözleme ve kahvaltı konusunda bir numaralar. Ayrıca şirin, otantik ve güzel sunumları sayesinde bile yemeden karnınız doğuyor! 🙂

Not: Kahvaltı hizmeti rezervasyon ile çalışmaktadır. 

  • Adres: Tavşanlı, Atatürk Cd. No:122, 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0541 586 55 17
  • Ortalama fiyatlar: 60 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

55.La Terra Restaurant

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LaTerra (@laterra_)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? İstanbul’a yakınlığı ile bilinen La Terra, 2014 yılından itibaren restoran olarak hizmet veriyor. Türkiye’nin sanayi bölgesi olan Çayırova’da bulunan La Terra, 10 dönümlük bahçe içerisinde konumlanıyor. Çocuklu aileler için de oldukça ideal olan La Terra, bin kişi kapasiteli bahçesinde iş yemekleri, toplantılar ve kurumsal yemek organizasyonlarının yanı sıra kokteyl davet organizasyonları ve düğün organizasyonları gibi pek çok etkinliği bünyesinde barındırıyor. Ayrıca açık büfe kahvaltısı, kendin pişir kendin ye mantığı ile yapılan mangal keyfi ve dünya mutfağı seçenekleri ile Kocaeli kahvaltı mekanları arasında yoğun ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Doğa ile iç içe olacağınız ve açık havada karnınızı doyuracağınız bu mekanda, ağaçların altında rengarenk örtüler ile hazırlanmış masalarda uzun uzun sohbetler edecek ve doya doya kahvaltı yapacaksınız. Siz mükemmel kahvaltı sofrasında sohbete dalarken, çocuklarınız ise geniş çim alanında koşup eğlenecek, tavşanları besleyecek ve park alanında oyun oynayacak. La Terra Restaurant, yemyeşil alanı, meyve ağaçları, renk renk çiçekleri ve daha birçok güzel yanı ile sizleri adete doğanın kucağına bırakacak diyebiliriz. Aynı zamanda tüm ürünlerinin organik, yerli ve butik üreticilerden sağlandığını ve çoğu ürünlerinin kendi bahçelerinden olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsü içerisinde; kendi bahçelerinden topladıkları taze yeşillikler, domates, salatalık ve biber, kendi köy tavuklarından elde ettikleri organik yumurta, ezine peyniri, Ayvalık kelle peyniri, Erzincan tulum peyniri, kendi ineklerinden sağmış oldukları süt ile yaptıkları ricotta peyniri ve çökelek peyniri, organik siyah ve yeşil zeytin, taze kekik ve biberiyeli zeytinyağı, pişi, sucuk, bahçedeki otlar ile yapılmış omlet, kıymalı soğanlı elde açtıkları kömbe, kendi yaptıkları tereyağ, organik kekik balı, kendi meyvelerinden yaptıkları gül reçeli, dut reçeli ve armut reçeli, kendi ürettikleri ekmek çeşitleri, bahçedeki domates ve biberden köy yumurtası ile yapılmış memenen, filtre kahve, su ve sınırsız çay yer alıyor.

Not: Açık büfe kahvaltı hizmeti Mayıs ayı itibari ile başlıyor. Aynı zamanda haftanın her günü serpme kahvaltı 08.00 – 12.00 saatleri arasında hizmet verirken, Pazar günleri brunch (güneşli havalarda) 11.00 – 13.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

  • Adres: Şekerpınar, Fevzi Çakmak Cd. 94/1, 41420 Çayırova/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.30
  • Telefon: 0262 658 08 33
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 58 TL / 0-5 yaş: Ücretsiz / 6-11 yaş: 25 TL
  • Instagram 
  • Yol tarifi al >

56.Papuli Köy Evi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

papulikoyevi (@papulikoyevi)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Karamürsel ilçesinde, Çamçukur Köyü içerisinde, Samanlı Dağları eteklerinde yer alan Papuli Köy Evi, şehir merkezine sadece 4 km uzaklıktadır. Papuli Köy Evi, konaklama hizmeti dışında aslında daha çok kahvaltısı ile popülerdir. Türkiye’deki dağ evleri arasında da fazlasıyla beğeni toplayan Papuli Köy Evi, körfez ve köprü manzarası ile adeta gelenleri mest ediyor. Tipik Doğu Karadeniz mimarisi ile yapılmış evlerinde konaklamak ayrı bir atmosfer katarken, şirin bahçesi ve restoranında enfes bir kahvaltı yapmakta günü güzelleştirecek.

Neden gitmeliyim? Papuli Köy Evi’nin restoranının bir dönümlük alan içerisinde yer aldığını ve burada düğün, kına gecesi, nişan, doğum günü ve toplantı gibi organizasyonlar yapıldığını belirtelim. Yaz mevsiminde deniz manzaralı bahçesinde keyif yapacağınız gibi meyve ağaçları arasında uyanarak güne başlayabilirsiniz. Kış aylarında ise, şömine karşısında yanan ateşin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sabah lezzetli kahvaltılıklarını, akşam da yöresel ev yemeklerini yiyerek karnınızı bir güzel doyurabilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; 4 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, 3 çeşit ev yapımı reçel, acuka, söğüş tabağı, bal ve kaymak, tereyağ, sucuklu yumurta, mıhlama, pazılı pastırmalı pide, hamur kızartması, 2 çeşit ev yapımı ekmek, ev yapımı limonata, kızartma biber, Papuli salça sosu ve sınırsız çay yer alıyor. Çocuklar için kahvaltı menüsü içerisinde; beyaz peynir, haşlanmış yumurta, hamur kızartması, nutellalı ekmek, sigare böreği, domates ve salatalık, süt veya limonata yer alıyor.

Açık büfe kahvaltı içerisinde; zeytinyağlı biber dolması, kısır, tabule yeşillik, kaymaklı poğaça, patatesli çıtır börek, sebzeli kır pidesi, peynirli muska böreği, hamur kızartması, günün keki limonlu, çaylı veya tahinli, üzümlü ve elmalı kurabiye, çilekli veya muzlu magnolia, çilek, elma ve vişne reçeli, ev yapımı acuka, üzüm suyu veya limonata, peynir, yeşil ve siyah zeytin, bal, tereyağ, beyaz peynir, yayla kaşarı, eski kaşar, domates ve salatalık, taş fırın ekmekleri, poğaça ve beyaz ekmek yer alıyor.

Not: Serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Perşembe günleri açık büfe kahvaltısı mevcutken, Perşembe günü hariç diğer günler serpme kahvaltı mevcut.

  • Adres: Çamçukur, Küme Evleri No:232, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Telefon: 0530 306 13 03 / 0262 454 13 03
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı serpme kahvaltı 80 TL / Kişi başı açık büfe kahvaltı 60 TL / 0-5 yaş: Ücretsiz / 6-12 yaş: 30 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

57.Soğuksu Restaurant

Burası neresi? Kocaeli Başiskele’ye bağlı Bahçecik Kasabası’nda yer alan Soğuksu Restaurant, aynı zamanda Yuvacık Barajı’na ters bir yamaçta konumlanıyor. İsmini tesiste bulunan buz gibi kaynak sudan alan Soğuksu Restaurant, çam ve çınar ağaçları ile çevrili olup görkemli İzmit Körfezi manzarasına ev sahipliği yapıyor. Soğuksu Restaurant, 500 kişi kapasiteli açık alanı ve 300 kişi kapasiteli kapalı alanı, 80 kişi kapasiteli toplantı salonu, geniş otoparkı ve 2 ayrı çocuk parkını bünyesinde barındırıyor. Burada nişan, nikah, düğün, kır düğünü, sünnet ve doğum günü gibi özel günlerin yanı sıra iş toplantıları organizasyonları da düzenleniyor.

Kahvaltı içeriği: Açık büfe ve serpme kahvaltı olarak hizmet veren restoran, özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Peki serpme kahvaltısının içerisinde neler var? Hemen sayalım. Kiremitte sucuk, kiremitte yöresel peynir, tavada yumurta, sigara böreği, beyaz peynir, taze kaşar peyniri, acuka, siyah ve yeşil zeytin, kaşarlı omlet, tereyağ, bal ve kaymak, helva, reçel, salam, domates ve salatalık yer alıyor. Serpme kahvaltı dışında sade omlet, omlet çeşitleri, sucuklu yumurta, elma dilim patates, sigara böreği, muhlama, kiremitte peynir, kiremitte sucuk ve kiremitte mantar gibi ekstra ürünleri de seçebilirsiniz.

Not: Hafta içi her gün serpme kahvaltı, Pazar günleri ise 09.00 – 13.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor. 

  • Adres: Şehitekrem, Piknik Sk., 41030 Başiskele/Kocaeli
  • Telefon: 0262 342 43 42
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

58.Kahve Deryası & Kaptan Köşkü

Burası neresi? Açık büfe kahvaltı olarak aradığın tüm lezzet Kahve Deryası & Kaptan Köşkü’nde olabilir. Yanyana iki ayrı bir işletme gibi görünse de birlikte hizmet veren Kahve Deryası ve Kaptan Köşkü, hem serpme hem de açık büfe kahvaltı hizmeti veriyor. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu fark etmeden her zaman kahvaltı hizmeti sunan bu mekanda, 250 çeşit açık büfe kahvaltılık seçeneği mevcut. Üstelik burada canlı müzik dışında evlilik teklifi ve doğum günü gibi özel günler kutlanıyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; portakal, sahanda yumurta, sahanda sucuk, salam, peynir çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, karpuz, bal ve kaymak, tereyağ, termos çay, reçel çeşitleri, kuru kayısı, domates ve salatalık, patates kızartması, sigara böreği ve poğaça yer alıyor.

Not: Açık büfe kahvaltı hizmeti haftanın her günü 08.00 – 14.00 saatleri arasında veriliyor. 

  • Adres: Eskihisar, kaptan köşkü, 3024. Sk. No 11, 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00
  • Telefon: 0262 655 95 41
  • Ortalama fiyatlar: Hafta içi kişi başı 35 TL / Hafta sonu kişi başı 40 TL
  • Instagram (Kaptan Köşkü)
  • Instagram (Kahve Deryası)
  • Yol tarifi al > 

59.Marina Cafe SekaPark

Burası neresi? İzmit’te birkaç yerde şubesi daha bulunan Marina Cafe, lokasyon olarak şehrin en güzel yerinde konumlanıyor. Deniz kenarında oldukça güzel bir manzaraya sahip olan Marina Cafe, kahvaltı çeşitliliği ile fazlasıyla ön plana çıkıyor. Gözlemeden krepe kadar her çeşit kahvaltılık ürüne burada ulaşabilirsiniz. İzmitlilerin uğrak noktası haline gelen Marina Cafe’de, aynı zamanda açık büfe hizmeti de bulunuyor. Üstelik açık büfe kahvaltıda da pek çok çeşit yer alıyor.

  • Adres: Kemalpaşa, Oramiral Salim Dervişoğlu Cd., 41200 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 03.00
  • Telefon: 0538 974 73 95 
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

60.Mini Köşk 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

minikosk (@minikosk)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Kandıra yolu üzerinde Çayırköy mevkiinde 1999 yılında hizmete açılan Mini Köşk, kahvaltıdan ziyade köfte ve ızgara salonu olması ile daha çok ön planda. Köfte konusunda oldukça başarılı olan Mini Köşk, sanmayın ki kahvaltı da iyi değil. Açık büfe kahvaltı hizmeti sunan Mini Köşk, et ve köftedeki başarısını kahvaltısına da taşımıştır diyebiliriz. Sakın Kocaeli’de kahvaltı nerede yapılır diye fazla düşünmeyin! Kahvaltı konusunda o kadar çok yer var ki bu yüzden listenize Mini Köşk’ü de ekleyerek devam edin.

Kahvaltı içeriği: Açık büfe kahvaltı hizmetinde; su böreği, patatesli börek, ıspanaklı börek, kek, kurabiye, çikolatalı toplar, salatalar, garnitürler, peynir çeşitleri, salam, haşlanmış yumurta, zeytin çeşitleri, kuruyemiş, kızartmalar ve daha pek çok lezzet yer alıyor.

Not: Hafta içi her gün 07.30 – 12.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 07.30 – 13.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor. 

  • Adres: Çayırköy, Yeni Kandıra Yolu, 41000 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00
  • Telefon: (0262) 367 41 92
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Konsept Kahvaltı Mekanları

61.Erkansas City

Burası neresi? Türkiye’nin ödüllü tek kovboy kasabası olan Erkansas City, İzmit City’nin 30 km batısında, Yalova City’nin doğusunda ve Karamürsel’in Çamçukuru Köyü’nde konumlanıyor. İstanbul’a yaklaşık 1 buçuk saatlik mesafede yer alan Erkansas City, vahşi batı temalı kovboy kasabasıdır. Misafirlerine adeta kovboy filminin içerisindeymiş gibi hissettiren bu mekan, enfes kahvaltı sofrası hazırlıyor ve ardından konsepte uygun görsel showlar düzenliyor. Kızılderili kasabasında yapılan yerli saldırıları, suçluluların yakalandıktan sonra şerif tarafından hapse atılmaları, banka soygun denemeleri ve suçluluların cezalandırılması gibi olaylar tiyatral bir şekilde gelen misafirlere sunuluyor.

Neden gitmeliyim? Diğer işletmelere göre çok daha farklı bir konsepti bünyesinde barındıran Erkansas City, kahvaltı ve restoran olarak hizmet veriyor. 7’den 70’e herkesin eğleneceği bir mekan olan Erkansas City, kovboy şapkaları, kovboy müzikleri ve etrafta dolaşan silahlı şerifi ile sizleri oldukça ilginç bir atmosferde buluşturuyor. Aynı zamanda sizler Redkit – Daltonlar ve Düldül ile fotoğraf çekilirken, çocuklarınız da atlara binerek fazlasıyla eğlenceli vakit geçirecekler. Bunun yanı sıra sabahları serpme ya da açık büfe kahvaltı ile güne başlayacak, sonrasında öğlen ve akşam yemeği için lezzetli menülerinin tadına bakacaksınız. Dahası 21.00 – 00.00 saatleri arasında canlı müzik eşliğinde dans edebilirsiniz.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı içerisinde; 3 peynirli omlet, pişi, sigara böreği, 2 çeşit zeytin, İzmir Urla’dan özel olarak getirilen zeytinyağı ve domates kurusu ile yaptıkları acuka, patates kızartması, Çanakkale‘den özel olarak getirilen 4 çeşit peynir, bal ve kaymak, maydanoz, nane, biber, domates ve salatalık, mevsime göre reçeller, kuru meyve, ceviz, meyve, doğal odun ateşinden pişirilmiş 3 çeşit ekmek ve simit yer alıyor.

  • Adres: Çamçukur, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.30
  • Telefon: (0262) 454 51 68 / 0 532 232 19 15
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL / Çocuklara %50 indirim.
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

62.Bi Değişik Ev

Burası neresi? Butik Cafe olan Bi Değişik Ev, işletme sahibi olan Gül Hanım ve Ali Bey’in evleridir. Doğa içerisinde denize karşı bir manzaraya sahip olan Bi Değişik Ev, özellikle pandemi döneminde insanlara ilaç gibi geliyor. Kahvaltısı ile meşhur olan bu işletmede, Gül Hanım’ın enfes kahvaltısına ve el emeği yaptığı kıyafetlere, Ali Bey’in tatlı sohbetine hayran kalacaksınız. Her masada yer alan el emeği işlemeler, ahşap süslemeler ve kaktüsler bahçeyi güzelleştirdiği gibi insanın da içini açıyor.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsü içerisinde; özel ekmek içinde pişmiş köy yumurtası, menemen, simit dolması, Çerkez peyniri, Kars kaşarı, çubuk peynir, siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağ, reçel, ceviz, mevsim meyvesi, domates, marul, salatalık, yeşil biber, maydanoz ve çay yer alıyor. Kahvaltının yanında ekstra olarak sucuk tava, patates kızartması, sigara böreği tabağı, omlet, peynir yatağında tembel sucuk, ekmek yatağında çılgın peynir, ekmek yatağında bir garip mamcar gibi pek çok seçeneği de sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Pazarköy Mahallesi no:, D:2, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta sonu: 09.00 – 19.00 **Hafta içi kapalı.
  • Telefon: 0530 036 05 94
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

63.Yuvacık Çamlıtepe Restaurant

Burası neresi? Yuvacık Barajı tepesinde, Kocaeli Başiskele mevkiinde yer alan Yuvacık Çamlıtepe Restaurant, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını gözler önüne seriyor. Yemyeşil çam ağaçları ve baraj gölü manzarası ile Çamlıtepe Restaurant, Kocaeli kahvaltı mekanları arasında sıklıkla tercih edilen bir rotadır. Çamlıtepe Restaurant, iştah kabartan lezzetli menüleri, mükemmel sunumları ve güler yüzlü personelleri ile sizleri adeta büyüleyecek.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı içerisinde; tel peynir, örgü peynir, kaşar peynir, salam, domates ve salatalık, siyah ve yeşil zeytin, kuş üzümü, bal, reçel, tereyağı, çökelek, salçalık sos, yeşil ve kırmızı biber, kuymak, menemen, sahanda yumurta, patates kızartması, köy ekmeği ve sınırsız çay yer alıyor. Kış aylarında ise pekmez ve helva da kahvaltıya dahil oluyor.

  • Adres: Başiskele / Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00
  • Telefon: 0531 316 41 53
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • Instagram

64.Marangoz Bahçe Kafe

Burası neresi? Yuvacık Barajı’nın mükemmel panoramik manzarasına şahit olacağınız Marangoz Bahçe Kafe, sevgi, empati, saygı ve hoşgörü adındaki tahta masaları, salıncağı ve meşhur kahvaltısı ile adını sıkça duyurmuş oldukça popüler bir adrestir. Özellikle salıncakta fotoğraf çekmek için fazlasıyla akın edilen Marangoz Bahçe Kafe, İstanbul’a da yaklaşık 1 buçuk saat uzaklıktadır. Eğer sizde bu manzara karşısında kahvaltı etmek ve salıncakta bir fotoğrafınız olsun isterseniz, Kocaeli kahvaltı mekanları listenize burayı eklemelisiniz!

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; muhlama, göz yumurta, sigara böreği, patates kızartması, pişi, yumurtalı ekmek, beyaz peynir, çeçil peyniri, kaşar peynir, domates, salam, havuç, üzüm, biber, karışık Akdeniz yeşilliği, zeytin salatası, siyah ve yeşil zeytin, ayva, incir, çilek reçeli, acuka, bal ve kaymak, tereyağ ve demlik çay yer alıyor. Sinide kahvaltı içerisinde ise serpme kahvaltıya ek olarak; sahanda omlet, sahanda sucuk, çingen pilavı, domates ve biber kavurma, limonata, Marangoz Box kahvesi ve sınırsız çay yer alıyor.

  • Adres: Yuvacık Yakacık Mahallesi Bostan Sokak No:17 – Başiskele / Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 22.00 / Hafta sonu: 09.00 – 23.30
  • Telefon: 0533 401 67 41
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı serpme kahvaltı 60 TL / Kişi başı sinide kahvaltı 100 TL / 0-7 yaş: Ücretsiz
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

65.Kartepe Manzara Restaurant

Burası neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Manzara Restaurant, yemyeşil doğası ile ön plana çıkmayı başarıyor. İsmini bulunduğu yükseklikteki manzaradan dolayı alan mekan, bölgenin en eski işletmelerinden biridir. Konumu nedeniyle muhteşem bir manzaraya tanıklık eden Manzara Restaurant, birbirinden farklı ve bir o kadar lezzetli menüleri ile Kartepe’nin en iyi kahvaltı mekanları arasında yer alıyor diyebiliriz. Hem serpme hem de açık büfe kahvaltısı olan Kartepe Manzara Restaurant, Kartepe’nin neredeyse bütün doğal güzelliklerini içerisinde barındırıyor.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğiniz zaman tertemiz havayı soluyacak, enfes menülerinin tadına bakacak, mükemmel manzarasını seyredecek ve aynı zamanda oldukça yakın mesafede yer alan ATV, offroad ve zipline gibi eğlenceli aktivitelere de katılabileceksiniz. Otantik bir konsepte ev sahipliği yapan restorana kış aylarında geldiğinizde, manzaradan mahrum kalacağınızı sakın düşünmeyin! Şömine ateşinde ısınacak ve yine manzara eşliğinde kahvaltınızı yapacaksınız. 🙂 Ayrıca şık ve nezih bir iç mekana sahip olan Manzara Restaurant, açık ve kapalı alanların yanı sıra balkon kısmı ile de çok beğeniliyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; siyah ve yeşil zeytin, çilek reçeli, ayva reçeli, bal ve kaymak, tereyağ, acuka, ekşimek, beyaz peynir, abhaza peyniri, domates ve salatalık, eritme köy peyniri, patates kızartması, sigara böreği, mincili yumurta, kızarmış ekmek ve demlik çay yer alıyor. Unutmadan soğuk mezeleri bittikçe yeniden isteme şansına sahipsiniz! Serpme köy kahvaltısının yanına ekstra olarak mıhlama (30 TL), güveçte kavurma (50 TL), güveçte sucuk (35 TL), sucuklu yumurta (30 TL), ballı sıcak süt ve sıkma portakal suyu da söyleyebilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye Kartepe Cad. No:, D:149, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00
  • Telefon: 0539 678 41 61
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

66.İskele Park Cafe & Restaurant

Burası neresi? Denize sıfır konumu ile enfes bir manzaraya sahip olan İskele Park Cafe & Restaurant, Darıca’nın Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nda yer alıyor. Açık büfe ve serpme kahvaltı hizmeti veren bu mekan, Kocaeli kahvaltı mekanları arasında yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Üstelik serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı, hızlı kahvaltı ve sıcak kahvaltı olmak üzere pek çok kahvaltı seçeneği de bulunuyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısının içerisinde; sahanda yumurta, yumurtalı ekmek, ızgara sucuk, yeşil ve siyah zeytin, bal ve kaymak, tereyağ, domates ve salatalık söğüş, patates kızartması, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, acuka, nutella, salam, kuru kayısı, ceviz ve çay yer alıyor.

  • Adres: Yalı, Sahil Sk., 41700 Darıca/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0262 745 53 31
  • Ortalama fiyatlar: İki kişi 90 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

67.Kasr-ı Çakır Restaurant

68Burası neresi? Tütünçiftlik sahilde yer alan Kasr-ı Çakır Restaurant, Körfez denizinin mükemmel manzarası ile misafirlerini ağırlıyor. Kahvaltı ve ocak başı yemekleri ile bilinen bu restoranda, birbirinden özel kahvaltı, taş fırın, kebap, kırmızı et, beyaz et ve tatlı çeşitleri çok beğeniliyor. Yemyeşil açık alanı, ocak başı kamelyaları, VIP salonu, kış bahçesi, geniş ve ferah iç mekanı ve çocuk oyun alanına sahip olan bu restoran, çocuklu aileler için de oldukça idealdir.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı sofrasında; sahanda sucuklu yumurta, elma dilim patates kızartması, domates ve salatalık, kuru kayısı, yeşil ve siyah zeytin, bal, tereyağ, acuka, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri ve semaverde çay yer alıyor.

  • Adres: Güney, Tütünçiftlik Sahili No: 5, 41780 Körfez/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00
  • Telefon: (0262) 526 60 20
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

68.Beyaz Yalı

Burası neresi? Deniz kenarında oldukça nezih bir mekan olan Beyaz Yalı, hem kapalı hem de açık alanları ile misafirlerini ağırlıyor. Özellikle hafta sonları arkadaşlarınız ya da aileniz ile birlikte gidebileceğiniz yerler arasında bulunan Beyaz Yalı, birbirinden lezzetli ürünlere sahip. Buranın serpme kahvaltısı için çokça kez tercih edildiğini söyleyerek hemen kahvaltı menüsünün içerisindekileri sıralayalım.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; domates, salatalık ve biber, yeşil ve siyah zeytin, bal, tereyağ, menemen, patates ve sosis kızartması, sigara böreği, beyaz peynir ve kaşar peyniri, salam, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve ceviz, güveçte eritme peyniri, tahin ve pekmez, reçel, acuka, nutella, çay, portakal ve ekmek sepeti yer alıyor.

  • Adres: Kemalpaşa, Oramiral Salim Dervişoğlu Cd. No:62, 41300 İzmit/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 332 10 10
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

69.Sinerit Restaurant

Burası neresi? Panoramik Körfez manzarasına sahip olan Sinerit Restaurant, yaz aylarında tepedeki konumu sayesinde mükemmel bir esinti ile misafirlerini karşılıyor. Temiz bir aile işletmesi olan Sinerit Restaurant, zengin ve lezzetli kahvaltısı ile oldukça göz planda. Hatta öyle ki masa örtüsü serildiği an bile etrafa mis gibi kokular yayılmaya başlıyor. Özenle hazırlanan kahvaltı menüsünde pek çok çeşit bulunuyor.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsü içerisinde; ekmek sepeti, simit, patates kızartması, bal, tereyağ, sahanda sucuklu yumurta, haşlanmış yumurta, menemen, kuymak, yeşil ve siyah zeytin, acuka, nutella, reçel çeşitleri, tel peynir, beyaz peynir, kaşar peyniri, tahşn pekmez ve çay yer alıyor.

Not: Hafta içi kahvaltı rezervasyon ile hizmet veriyor. 

  • Adres: Yuvacık Yakacık, Temel Ay Sk. No:15, 41090 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 00.00
  • Telefon: 0554 165 10 05
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

70.Teras Cafe Sekapark

Burası neresi? Manzara konusunda büyük bir övgüyü hak eden Teras Cafe Sekapark, aynı zamanda enfes menüleri ile de İzmitliler tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Aynı zamanda personellerin güler yüzlü olması, canlı müzik olması, hızlı servis olması ve fiyatların uygun olması da cabası. Üstelik piknik, yürüyüş, spor ve pek çok etkinlik için de ideal bir konumda bulunuyor.

Kahvaltı içeriği: Kahvaltı menüsünde genel olarak salam, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, helva, yeşil ve siyah zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peynir, tel peynir, domates ve salatalık, bal, vişne reçeli, incir reçeli ve çay yer alıyor.

  • Adres: Kozluk, Sekapark 1, Güneş Cd. Etap, 41200 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00
  • Telefon: 0 533 575 17 27
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

71.Şelale Park Cafe

Burası neresi? İzmit’in deniz ve dağ manzaralı mekanlarından biri olan Şelale Park Cafe, güler yüzlü personellere, hızlı servise, lezzetli yemeklere ve oldukça uygun fiyatlara sahiptir. Sakin ortamı ile adeta huzur bulup kafa dinleceğiniz bu mekan, İzmit saat kulesinin hemen yanında konumlanıyor. Birbirinden enfes menüleri ile karın doyuran Şelale Park Cafe’nin serpme kahvaltısı da bir hayli meşhur.

  • Adres: Kemalpaşa, Saray Ykş. Sk. No:4, 41200 İzmit/Kocaeli
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • Yol tarifi al >

Pratik Kahvaltı Mekanları

72.Sukra Gurme Restaurant 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sukra Gurme (@sukragurme)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Yahyakaptan Mahallesi’nde bulunan Sukra Gurme Restaurant, lokasyonu nedeniyle oldukça sık tercih ediliyor. Şehir merkezinde lezzetli bir kahvaltı yaparak güne başlamak isterseniz, hemen yakınında tramvay durağının yer aldığını bilmelisiniz. Sıcacık ve samimi bir ortama sahip olan restoranda, servis, menüler, ilgi ve alaka gelenler tarafından çokça kez takdir ediliyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; domates ve salatalık, roka ve maydanoz söğüş, sahanda yumurta, sahanda sucuk kızartması, ekmek sepeti, simit ve poğaça, yeşil ve siyah zeytin, nutella, pişi, sigara böreği, acuka, bal, tereyağ, reçeller, otlu peynir, kaşar peyniri, beyaz peynir, kuru kayısı ve kuru incir yer alıyor.

  • Adres: Yahyakaptan, Yahyakaptan mah.sarı mimoza Cad.ayçiceği Sokak, Ilgın Sk. no:11, 41040 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 08.00 – 20.00 / Hafta sonu: 08.00 – 17.00
  • Telefon: 0262 333 63 33
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

73.Keyf-i İkram

Burası neresi? Anne eli değmiş gibi yapılan yemeklere hayran olacağınız Keyf-i İkram’da, her damak tadına uygun lezzetler mevcut. İzmit’in en gözde kahvaltı mekanlarından biri olan Keyf-i İkram, doğum günü organizasyonları için de birebirdir. Türk ve Dünya mutfağından çeşitli lezzetler ortaya koyan restoranda, serpme kahvaltı, zengin kahvaltı ve hafif kahvaltının yanı sıra açık büfe kahvaltı hizmeti de veriliyor.

Kahvaltı içeriği: Serpme kahvaltısı içerisinde; sahanda sucuk, patates kızartması, sigara böreği, domates ve salatalık, yeşil ve siyah zeytin, nutella, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri, salam, kuru kayısı ve kuru incir, ıspanaklı börek, su böreği, çay ve sahanda kavurmalı yumurta yer alıyor. Zengin kahvaltı tabağında; ekmek sepeti, salam, sigara böreği, su böreği, çay, peynir, kuru kayısı ve ceviz, siyah ve yeşil zeytin, nutella, bal, tereyağ, reçel, domates ve salatalık, söğüş, patates kızartması ve sucuklu yumurtalı ekmek yer alıyor.

Hafif kahvaltı tabağında; çay, nutella, yeşil ve siyah zeytin, bal, tereyağ, reçel, sigara böreği, salam, domates ve salatalık, söğüş, haşlanmış yumurta, peynir, ekmek sepeti ve kaşarlı yumurtalı ekmek yer alıyor. Ayrıca zengin kahvaltı ve serpme kahvaltı menüsüne sınırsız çay ve Türk kahvesi dahil.

  • Adres: Ömerağa, Pertev Paşa Cd. No:1, 41300 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.30 **Pazar günleri kapalı.
  • Telefon: 0262 323 77 88
  • Ortalama fiyatlar: Serpme kahvaltı kişi başı 44 TL / Zengin kahvaltı 35 TL / Hafif kahvaltı 25 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

74.Çıtır Simit Çayırova

Burası neresi? Yedi yirmi dört her zaman açık bulacağınız Çıtır Simit Çayırova, adı gibi çıtır çıtır simitleri oldukça popülerdir. Her daim taze ve çıtır simitlere ulaşacağınız bu mekanın, poğaça çeşitleri de bir harika. Sabah saatlerinde, özellikle de aceleniz olduğunda, Çıtır Simit Çayırova’ya gelerek kahvaltı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

  • Adres: Yeni mahalle, 5101/2. Sk. No 2/A, 41420 Çayırova/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0531 303 82 13 / 0531 580 59 65
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

75.Best Simit Cafe

Burası neresi? İzmit’te gidilebilecek belki de en güzel yerlerden biri olan Best Simit Cafe, güler yüzlü hizmeti, hızlı servisi, harika sunumları, şık ve temiz ortamı ile misafirlerinden tam not almayı başarıyor. Özellikle kahvaltı çeşitleri ve tatlıları ile oldukça beğeni toplayan mekanın zeytin ezmeli açması çok seviliyor.

  • Adres: Karabaş, Cengiz Topel Cd. No:36, 41900 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00
  • Telefon: (0262) 324 00 00
  • Yol tarifi al >

76.Marvel Coffee & Breakfast 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

marvelcoffee (@marvel_coffee)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Değirmen Park’ta Marvel Garden ve Değirmendere Sahili’nde Marvel Coffee olmak üzere iki şubesi bulunan Marvel Coffee & Breaskfast, ismi ile Marvel hayranlarına hitap etmeye yetiyor. Birbirinden lezzetli kahvelerinin yanı sıra lezzetli ve çeşit çeşit kahvaltılıkları ile de Kocaeli kahvaltı mekanları arasında yerini alıyor.

Kahvaltı içeriği: Üç farklı kahvaltı çeşidine sahip olan bu mekanda genel olarak, peynir çeşitleri, salam, kızarmış sucuk, patates kızartması, sigara böreği, domates ve salatalık, pancake, yeşil ve siyah zeytin, nutella, helva, haşlanmış yumurta, göz yumurta, reçel çeşitleri, bal ve kaymak gibi ürünler yer alıyor.

  • Adres: Merkez mh, Prof. Muammer Aksoy Cd. no:14, 41650 Gölcük/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00
  • Telefon: (0262) 426 04 26 / 0 532 686 04 26
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Bütçe Dostu Kahvaltı Mekanları

77.Aktepe Restaurant

Burası neresi? Kocaeli’nin Sakarya sınırındaki Akmeşe Köyü’nde bir tepede kurulu olan Aktepe Restaurant, doğal ortamı ve manzarası ile gelenleri büyülüyor diyebiliriz. Kaz, hindi ve ördek gibi çeşitli hayvanlardan oluşan kümesinde çocuklarınız eğlenirken sizlerde enfes serpme kahvaltısının tadına bakacaksınız. Geniş çim bir zemine sahip olan bu mekan, aynı zamanda 4 bin metrekarelik bir alana sahip olup bin kişi kapasitelidir.

Neden gitmeliyim? Öyle güzel bir bahçesi var ki adeta kendinizi Karadeniz dağlarındaki köylerde gibi hissedeceksiniz. Yemyeşil alanı ve kuş sesleri ile farklı bir atmosfere sahip olan Aktepe Restaurant, şehrin gürültüsünden ve kargaşasından kaçmak isteyenler için birebirdir. Ahşap ve taş işlemeler ile mekanın ayrı bir havası olduğunu ve içerisindeki şömine ve sobanın da nostaljik bir hava kattığını belirtelim.

Kahvaltı içeriği: Yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltı oldukça geniş bir menüye sahiptir. Eritme peyniri, çiğ börek, mancarlı pide ve yöresel pek çok yiyecek sofrada yer alıyor. Ayrıca mancarlı pidenin çok meşhur ve çok lezzetli olduğunu bilmelisiniz.

  • Adres: Ambarcı Mahallesi Tepebaşı Mevkii Akmeşe, 41000 İzmit/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 20.30
  • Telefon: 0538 483 24 24
  • Ortalama fiyatlar: 20 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

78.Mitza Cafe Restaurant

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MİTZA (@mitza_restaurant)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Başiskele sahilinde 7 dönümlük bir arazi üzerinde konumlanan Mitza Cafe Restaurant, 2013 yılında hizmete açılmıştır. Gürcü dilinde ”Toprak” anlamına gelen Mitza Cafe’de kahvaltının yanı sıra düğün, davet, doğum günü ve daha pek çok organizasyona imza atıyor. İster buraya sadece kahvaltı yapmak için gelin, isterseniz çeşitli organizasyonlar düzenleyin! Tercih sizin. 🙂

Kahvaltı içeriği: Eğer kahvaltı yapmak için buraya gelirseniz, kahvaltıda nelerin olduğunu hemen söyleyelim. Peynir çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, patates ve biber kızartması, yumurta, domates ve salatalık, bal, tereyağ, reçel çeşitleri ve sınırsız çay olmak üzere 15 çeşit ürün yer alıyor.

  • Adres: Körfez, Liman Cd. No:15 D:15, 41245 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Telefon: (0262) 343 40 00
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

Nostaljik Kahvaltı Mekanları

79.Asgana Taş Ev

Burası neresi? Başiskele sahiline 200 metre yakınlıkta yer alan Asgana Taş Ev, gizli bir bahçe içerisinde kendine özgü bir mimariye sahiptir. Sıcak ve samimi bir ortamı bünyesinde barındıran Asgana Taş Ev, dekorasyon ve dizaynı ile adeta nostaljik bir hava yaratıyor. Bu muhteşem taş konakta anne kahvaltısı yapmak sizi evinizde gibi hissettirecek. Emin olabilirsiniz. 🙂 Tüm ürünlerin organik ve taze olması da cabası.

Kahvaltı içeriği: Serpme köy kahvaltısı içerisinde; salatalık ve domates, yeşil ve siyah zeytin, tam yağlı inek peyniri, taze kaşar peyniri, tel peynir, acuka, 2 çeşit anne reçeli, bal, tereyağ, vişneli lor peynir, nutella, pişi, peynirli krep börek, sucuklu yumurta, kuymak, patates kavurması, günün yöreseli, çay ve su yer alıyor. Aynı zamanda ekstra olarak küçük sahan menemen (20 TL) ya da büyük sahan menemen (25 TL) ve kavurma (30 TL) sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Seymen, Hacıbey Sk. No:42, 41245 Başiskele/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 18.00 / Hafta sonu: 09.00 – 19.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0536 496 09 11
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı 60 TL / 0-7 yaş: Ücretsiz
  • Instagram
  • Yol tarifi al > 

***Böylece Kocaeli kahvaltı mekanları adlı yazımız burada sona eriyor. Kahvaltı sofraları dışında Kocaeli hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Kocaeli’de gezilecek yerler ve Kocaeli’nin tarihi yerleri adlı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz. Bonus olarak da Maşukiye kahvaltı mekanları, Sapanca kahvaltı mekanları ve Sakarya kahvaltı mekanlarına da göz atabilirsiniz. Son olarak Kocaeli’de kahvaltı nerede yapılır konusunda bir öneriniz ve tavsiyeleriniz varsa, Kocaeli kahvaltı mekanları adlı yazımıza yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz. Neticede birlikten kuvvet doğar. 🙂 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin