Sakarya’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | Zengin Menüleriyle 38 Mekan!

Sakarya kahvaltı mekanları listemizle karşınızdayız! Güne mutlu ve enerjik başlamanın ilk ve en önemli koşulu hiç şüphesiz kahvaltı yapmaktır! Sakarya seyahatiniz esnasında da gününüze renk ve lezzet katacak, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek enfes kahvaltı sofraları sizleri bekliyor olacak.

Sakarya kahvaltı mekanları ve çeşitleri açısından oldukça zengin bir şehir… Öyle ki Sakarya’da yöresel köy kahvaltısı mekanlarından, doğa içinde kahvaltı yapabileceğiniz restoranlara, göl manzaralı kahvaltı mekanlarından, serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı mekanlarına kadar pek çok seçeneğiniz bulunuyor.

Sizler için tüm ayrıntısına kadar detaylıca hazırladığımız Sakarya kahvaltı mekanları listemizde ”Sakarya’da kahvaltı nerede yapılır?” sorusuna verilebilecek tüm cevapları bulacak; Sakarya’daki kahvaltı mekanlarının fiyatlarını ve zengin menülerini bir arada görebileceksiniz! Hazırsanız başlıyoruz;

– Yöresel Köy Kahvaltısı Mekanları

1. Ardiye Şarküteri

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ardiye (@ardiyesarkuteri)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Karadeniz usulü yöresel kahvaltısıyla oldukça meşhur olan Ardiye Şarküteri, Sakarya kahvaltı mekanları listemizdeki ilk durağımız oluyor. Ardiye Şarküteri, Sakarya‘nın Serdivan ilçesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Fazlasıyla geniş yelpazeli menüsüyle dikkat çeken restoranın mutfağında pişirilen hemen her lezzet, doğal, organik ve taptaze ürünlerden oluşuyor. Ardiye Şarküteri’de haftanın yedi günü, öğlen saatlerine kadar, yöresel serpme kahvaltısı servis ediliyor.

Kahvaltı içerisinde; Yöresel peynir, Mıhlama, Rize kavurması, Sucuk Şiş, Günün zeytinyağlısı, Mısır ekmeği, Ezine beyaz peynir, Trakya eski kaşar, taze kaşar, ithal peynir, domates, salatalık, sivri biber, maydanoz, Gemlik siyah zeytin, Akhisar domat zeytini, Hatay halhal zeytini, kokteyl zeytin, Dulce de leche (süt reçeli), Bitlis hizan balı, kaymak, lutenitsa (kahvaltılık sos), lor + karadut reçeli, tereyağı, nutella, dolgulu biber, Ayvalık zeytinyağı, 3 çeşit reçel, cici papa, ekmek sepeti (kepek ekmeği, ekşi maya ekmek, beyaz ekmek, simit, bazlama) ve güveçte peynir eritme bulunuyor.

Kaçırmayın! İki kişilik dolu dolu serpme kahvaltı, ince belli bardakta sınırsız çay ile servis ediliyor. Dileyenler için limonata veya mevsim şerbeti de menüde mevcut. Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: İstiklal, Muhsin Yazıcıoğlu Blv. No: 41, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 333 12 33
  • Çalışma saatleri: Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Alaşara Restoran

Burası Neresi? Sakarya’nın Kayalar Mahmudiye Köyü mevkiinde bulunan Alaşara Restoran, Sakarya yöresel kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Bunun yanı sıra yemyeşil bahçesiyle, muhteşem bir atmosfere sahip olan restoranda, kahvaltının keyfi bir başka oluyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı, serpme olarak iki kişilik veya isteğe göre daha fazla sayıda kişi için hazırlanıp, servis ediliyor. Serpme kahvaltı tamamen yöresel, organik ve doğal ürünlerden oluşuyor.

Kaçırmayın! Kişi başı 50 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltı içerisinde bir kuş sütü eksik! Öyle ki Çerkes mutfağının ön planda olduğu kahvaltıda:

Pişi, yöresel mezeler, patates mücveri, kiremitte peynir, menemen, kepek ekmeği, ekşi maya ekmek, beyaz ekmek, simit, bazlama, Ezine beyaz peynir, Trakya eski kaşar, taze kaşar, ithal peynir, Gemlik siyah zeytin, Akhisar domat zeytini, domates, salatalık, sivri biber, maydanoz, Hatay halhal zeytini, kokteyl zeytin, Dulce de leche (süt reçeli), bal, kaymak, lutenitsa (kahvaltılık sos) gibi daha pek çok kahvaltılık bulunuyor.

  • Adres: Kayalar Memduhiye Mah. No: 188, 54200 Kayalar Memduhiye Köyü, Erenler/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 359 58 19
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Opera Garden

Burası Neresi? Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 13 yılı aşkındır hizmet veren Opera Garden, şehrin en nezih restoranlarının başında geliyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği gibi alanlarda hizmet veren restoranda, kimi zaman düğün, nişan, kına, doğum günü partisi gibi kalabalık organizasyonlar da düzenlenebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Opera Garden’de ayrıca çocuk oyun alanı, kır bahçesi ve otopark gibi alanlar bulunuyor. Restoranda haftanın yedi günü, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında serpme kahvaltı servisi veriliyor. Öğlen saatlerine kadar devam eden kahvaltı servisinde, tek kişilik kahvaltı tabağı, Senfoni kahvaltı ve Kids kahvaltı gibi seçenekler de mevcut.

Menüde serpme kahvaltı kişi başı 40 TL, kahvaltı tabağı 25 TL, Senfoni kahvaltı 20 – 25 TL, Kids kahvaltı ise 17,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıda ağırlıklı olarak yöresel köy ürünleri kullanılıyor. Serpme kahvaltı menüsünde:

Peynir tabağı (beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, çubuk peynir), siyah – yeşil zeytin, tereyağı, bal, krem peynir, mevsim reçeli, çikolata, acuka, tahin – pekmez, haşlanmış yumurta, kahvaltı boyunca söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), kızarmış sepet (Çibörek, patates kızartması, pişi), sahanda sucuk, sahanda kuymak, sahanda menemen, pankek tabağı (pankek, bal, çikolata, kaymak, mevsim meyveleri), kolaç, Boşnak böreği ve peynirli dereotlu pide bulunuyor.

Tüm bu lezzetlere kahvaltı boyunca sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Bunun yanı Senfoni kahvaltı (20 TL – 25 TL); beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, tereyağı, kaymak, sucuk, mevsim reçeli, patates kızartması, pişi, haşlanmış yumurta, Çibörek ve sınırsız çaydan oluşuyor.

Kids kahvaltıda (17,5 TL – 20 TL) ise beyaz peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, mevsim yeşilliği, zeytin, bal, mevsim reçeli, çikolata, tahin pekmez, haşlanmış yumurta, pankek, pişi, patates kızartması ve doğal meyve suyu bulunuyor.

Kahvaltı ekstraları arasında; Sade omlet (9 TL), Peynirli omlet (10 TL), Sahanda yumurta (10 TL), Sahanda sucuklu yumurta (12 TL), Sahanda kavurmalı yumurta (15 TL), Sahanda kıymalı yumurta (13 TL), Kuymak (10 TL), Menemen (10 TL), Sahanda sucuk (11 TL) ve Güveçte kaşarlı mantar (12 TL) gibi lezzetler yer alıyor.

Kaçırmayın!

Taptaze, doğal ve organik bir köy kahvaltısı sunan Opera Garden, pazar kahvaltınıza renk katmak için sizleri evine davet ediyor. Restoranın zengin menüsünü yakından incelemek ve tüm detaylarını görmek için linke tıklamanız yeterli.

Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında yoğun rağbet gören restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak da fayda var. Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: İstiklal, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 333 11 22
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Natürköy Seyir Terası

Burası Neresi? Sapanca’ nın Mahmudiye Köyü’nde bulunan Natürköy Seyir Terası, Sakarya kahvaltı mekanları arasında popülerlik açısından ilk sıralarda yerini alıyor. Yemyeşil bir doğanın içinde yer alan ve muhteşem bir göl manzarasına sahip olan restoran, Natürköy’ün merkezine 10 dakika mesafede konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Natürköy Seyir Terası, konuklarına, eşsiz bir manzara eşliğinde uzun bir brunch keyfi sunuyor. Restoran menüsünde, serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor.

Serpme kahvaltı kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşup; enfes bir köy kahvaltısı olarak servis ediliyor.

Kahvaltıda, ev yapımı reçellerden, peynir çeşitlerine, haşlanmış yumurtadan, pişiye, menemenden, omlet çeşitlerine, köy tereyağından, fıstık ezmesine, çikolatadan, patates kızartmasına, bal ve kaymaktan, tahin – pekmez ikilisine, domates ve salatalık tabağından, mevsim yeşilliklerine ve de mevsim meyvelerine kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Menüde kahvaltıya ek olarak; Sahanda çırpılmış yumurta (13 TL), Sade menemen (15 TL), Kaşarlı menemen (17 TL), Sucuklu menemen (19 TL), Karışık menemen (21 TL), Kaşarlı omlet (15 TL), Sebzeli omlet (17 TL), Muhlama (19 TL), Sucuk (15 TL), Eritme kaşar (13 TL), Paçanga böreği (8 TL), Patates kızartması (7 TL), İçli köfte (6 TL) ve Kaşarlı mantar (15 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Terası, doğası ve ve iç dizaynıyla göz dolduran Natürköy Seyir Terası’nda, kahvaltının yanı sıra akşam ve öğle yemeği gibi servisler de mevcut. Bunun yanı sıra restoran geniş bir alana sahip olduğu için doğum günü partileri, özel kutlama yemekleri, iş yemekleri, kına, bekarlığa veda gecesi gibi bir dizi kalabalık organizasyona ev sahipliği yapabiliyor.

Natürköy Seyir Terası, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olabiliyor. Bundan dolayı gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Aksi takdirde boş masa bulmak zor olabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Göl, Namık Kemal Cd. No: 41, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 582 14 44 – 0 (264) 582 82 86
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 21.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Masal Garden Kır Düğünü ve Yöresel Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Sakarya’nın en büyük restoranlarından biri olan Masal Garden Kır Düğünü ve Yöresel Kahvaltı Bahçesi, en az 3 bin kişilik kapasiteye sahip. Açık ve kapalı alanları, kır bahçesi, çocuk oyun alanı ve otopark gibi alanlarıyla birlikte 10 bin metrekarelik bir genişliğe sahip olan Masal Garden’de, pek çok organizasyon yapılabiliyor.

Bunlar arasında; açılışlar, Baby shower, bayi toplantısı, davet ve resepsiyon, doğum günü, kına, kurumsal etkinlikler, mezuniyet törenleri, piknik, nişan, parti ve sünnet düğünü gibi bir dizi etkinlik bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Masal Garden, meşhur yöresel kahvaltısı sayesinde özellikle hafta sonları çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görüyor. Yöresel kahvaltı, en az iki kişilik hazırlanıp, serpme şekilde servis ediliyor. Kahvaltı içerisindeki lezzetler, tamamen organik, doğal ve taze ürünlerden oluşuyor.

Kahvaltıda, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, bal – kaymak, tahin – pekmez, börek, pişi, söğüş tabağı (domates, salatalık, mevsim yeşillikleri), mevsim meyveleri, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, muhlama, omlet, menemen, haşlanmış yumurta, tereyağı, fındık ezmesi, çikolata, patates kızartması ve demleme çay gibi bir dizi lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Restoranın menüsünde; çocuklara, diyabet, kosher, vegan ve vejetaryenlere yönelik özel seçenekler de bulunuyor. Sakarya şehir merkezine araç ile 15 dakika mesafede, Kayalar Memduhiye mevkiinde yer alan restorana kolay ve rahatça ulaşılabiliyor.

Restorana ulaşımda, E-5 yolu üzerinden, Akyazı bölgesinde Sakarya Köprüsü üzerinden devam edilip, akabinde ilk ışıklardan (Pekşenler) sağa döndükten sonra 4 km kadar düz ilerleniyor. Sonrasında Çaybaşı kavşağından sola dönülüyor. Daha sonra 2 km kadar ilerlenince sol tarafınızda kalacak olan Masal Garden’a ulaşılıyor.

  • Adres: Kayalar Memduhiye, 54200 Erenler/Sakarya
  • Tel: 0 (532) 667 30 12
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Sapanca Berceste Restoran

Burası Neresi? İl olarak 1999 yılında hizmete açılan Berceste Restoran, esasen bir mola ve dinlenme tesisi olarak hizmet veriyor. Kaliteli hizmet anlayışıyla, zaman içerisinde başarısını giderek arttıran tesisin, bugün Türkiye’nin pek çok yerinde şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yol üstü lezzet duraklarının en bilinen ve en kaliteli tesislerinden biri olan Berceste Restoran, Sakarya’nın en popüler yerlerinden biri olan Sapanca’da bulunuyor.

Restoranın en çok ilgi gören servisi serpme kahvaltısı oluyor. Tamamen yöresel köy ürünlerinden oluşan serpme köy kahvaltısı, kişi başı 55 TL olarak ücretlendiriliyor. Restoran, bu açıdan kimi müşterilerce pahalı bulunuyor.

Serpme kahvaltıda, sarımsak reçeli, Siyez ezmesi, ceviz, Karakovan petek balı, sarımsaklı acı sos, Erzincan deri tulum peyniri, Osmanlı çilek reçeli, Fıstık ezmesi, Manisa siyah zeytin, kuru incir, organik Hemşin çayı, dil peyniri, Kars kaşarı, çeçil peyniri, Çerkez peyniri ve İzmir tulum peyniri gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Sapanca Berceste Restoran’da, kahvaltıda kullanılan tüm organik ürünlerin ayrıca satışı yapılıyor. Bu ürünlere online alışveriş ile de ulaşılabiliyor.

Alışveriş yapan herkes için Türkiye‘nin dört bir yerine kargo hizmeti veriliyor. Berceste Restoran’ın yöresel ürünlerini incelemek ve de satın alıp online alışveriş yapmak için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Uzunkum Mah. TEM Otoyolu Ankara İstikameti No: 150/A, 54600 Sakarya
  • Tel: 0 (264) 582 00 04
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 55 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

7. Günaydın Kahvaltı

Burası Neresi? 2017 yılında Sakarya’nın Serdivan ilçesinde hizmete açılan Günaydın Kahvaltı, adından da anlaşılacağı üzere şehrin en popüler kahvaltı mekanlarının başında deliyor. Restoranda, haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Şarküteri ürünleri ve kahvaltı kültürünü bir arada sunan Günaydın Kahvaltı, Anadolu’nun yüzlerce çeşit yöresel kahvaltılık ürünleri ile hizmet veriyor. Kahvaltı, iki kişilik serpme kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı olarak servis ediliyor.

İki kişilik dolu dolu bir sofrayla sunulan serpme kahvaltı; Reçel, Peynir, Zeytin, Tereyağı, Bal, Kaymak, Hamur işi, Acuka, Dökme çikolata, Patates Kızartması, Sucuk, Omlet, Salam, Domates, Salatalık, Mevsim yeşillikleri, Pankek ve Kuruyemiş gibi daha pek çok lezzeti içerisinde barındırıyor.

Kahvaltı tabağında ise Reçel, Peynir, Zeytin, Tereyağı, Kaymak, Bal, Acuka, Hamur işi, Patates Kızartması, Sucuk, Haşlanmış Yumurta, Salam, Domates, Salatalık ve Pankek gibi ürünler bulunuyor.

Bunlara ek olarak restoran şefinin özel önerisi olan Soğuk Meze Tabağı (Mevsimine göre), Zeytinyağlılar (Mevsimine göre), Kavurmalı Sahanda Yumurta, Pastırmalı Sahanda Yumurta, Mıhlama, İsli Et ve Omlet çeşitleri gibi ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! Günaydın Kahvaltı’nın tadına doyulmayan zengin serpme kahvaltısı, sınırsız çay eşliğinde servis ediliyor. Bunların yanı sıra restoranın şarküteri bölümünde kahvaltılık ürünlerin satışı yapılıyor.

Şarküteride; Propolis, Arı Sütü, Ham Ballı Propolis, Karışımlar, Kestane Balı, Süzme Çiçek Balı, Karakovan Balı, Kuru Meyve, Manda Sucuğu, Ezine Beyaz Peynir, Ayvalık Soslu Sepet Peynirleri, Doğal zeytinyağları, Fıstıklı Göden Sucuğu, Manda Yoğurdu, Gravyer peyniri, Kekikli ve Karabiberli Rozbifler, Dana kavurma, Acı Biber Salçası, Domates Salçası ve Tatlı Biber Salçası, Üzüm Pekmezi, Elma Sirkesi, Kosova İsli Et, Bal Sirkesi ve Dut Pekmezi gibi pek çok ürün bulunuyor.

Günaydın Kahvaltı ve de içerisinde satışı yapılan şarküteri ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için restoranın resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz: Günaydın Kahvaltı

  • Adres: İstiklal, Bağlar Cd. No: 2, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 211 17 18
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Adıbahçe Gurme

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Adıbahçe (@adibahce)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? İki lise arkadaşı Savaş Yılmazer ve Bora Taşçıoğlu tarafından kurulan ve 2003 yılının Aralık ayından bu yana hizmet vermeye devam eden Adıbahçe Gurme, Sakarya’nın en köklü mekanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Adapazarı ilçesinde, Adnan Menderes Caddesi Numara 124’te yer alan restoran, Adapazarı’ndaki en iyi kahvaltı mekanları arasında gösteriliyor.

Kaliteli hizmet anlayışıyla kısa sürede gelişip, büyüyen ve Sakarya’da bir marka haline gelen Adıbahçe Gurme, 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Kampüsü; 2011’de ise Kırkpınar Sapanca şubeleri ile hizmet vermeye devam ediyor.

Restoranın bugün 9 farklı şubesi bulunuyor. Ev yapımı hamburger çeşitleri, kafeste kuzu ve biftekli salata gibi özel spesiyalleriyle ünlü olan Adıbahçe Gurme, bol çeşitli serpme kahvaltısıyla da oldukça meşhur.

Dolu dolu bir kahvaltı servisi ile misafirlerine mükellef bir hafta sonu kahvaltısı sunan restoranda, iki kişilik serpme kahvaltı, kişi başı ortalama 40 – 45 TL civarında seyrediyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı içerisinde; patates kızartması, yeşil – siyah zeytin, peynir çeşitleri, tereyağı, bal – kaymak, tahin – pekmez, reçel çeşitleri, domates, salatalık, mevsim meyveleri, simit, açma, börek, pişi ve kızarmış ekmek gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Bunlara ek olarak kahvaltı menüsünde; menemen, omlet çeşitleri, sahanda yumurta çeşitleri, tost ve gözleme çeşitleri gibi ekstralar da yer alıyor.

Özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören Adıbahçe Gurme’ye gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz

  • Adres: Mithatpaşa, Adnan Menderes Cd. No: 124, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 666 17 77
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 – 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Saklı Bahçe Cafe & Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

SAKLIBAHÇE (@adasaklicafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya kahvaltı mekanları listemizde sıradaki durağımız Saklı Bahçe Cafe & Restoran! Adapazarı ilçesinde, Çark Caddesi’nde bulunan Saklı Bahçe Cafe & Restoran, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servisleriyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranın en sevilen lezzetlerinin başında serpme kahvaltı geliyor. Restoranın menüsünde serpme kahvaltıya ek olarak tabak kahvaltı da bulunuyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı, kişi başı 32,5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda, peynir çeşitlerinden, siyah ve yeşil zeytine, tereyağından, kaymağa, baldan, reçel çeşitlerine, patates kızartmasından, sucuk, salam ve sosise, tahin – pekmez ikilisinden, ceviz, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi ürünlere kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Bunların yanı sıra kahvaltıya ek olarak; patates cips ve yoğurtlu havuç ezme ile servis edilen Paçanga böreği ve aynı şekilde patates cips ve yoğurtlu havuç ezme ile servis edilen içi peynir dolu çıtır çıtır Sigara böreği, hafif acılı sos, kaşar, sucuk ve cheddar peyniri ile yapılan ve yine patates cips ve yoğurtlu havuç ezme eşliğinde servis edilen Chef Tost gibi ekstralar da menüde mevcut.

Kaçırmayın! Evlere servis hizmeti de bulunan Saklı Bahçe Cafe & Restoran’ın dijital menüsünü incelemek için linke tıklayabilir, dilerseniz sipariş verebilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet, Çark Cd. No: 58, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 282 00 51
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 32,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Mono Cafe – Segafredo

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mono Cafe (@mono_cafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya’da 15 yılı aşkın süredir hizmet vermeye devam eden Mono Cafe Segafredo, esasen kahve alanında uzmanlaşmış bir restoran olarak biliniyor. Mekanda, farklı ülkelerden getirtilen kahveler, damaklara hitap edebilecek şekilde hazırlanarak müşterilere sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Kahve menüsünde; Türk Kahvesi, Americano, Flat White, Caramel Macchiato, Caffe Mocha / White C. Mocha, Cortado, Cappuccino, Espresso Macchiato ve Filtre kahve gibi seçenekler bulunuyor.

Ancak bunların yanı sıra Mono Cafe, kahvaltısıyla da fazlasıyla meşhur. Mekanda, haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Serpme kahvaltının yanı sıra Kızarmış Kahvaltı adı altında tek kişilik tabak kahvaltı da menüde mevcut.

Fiyat açısından da bütçeye uygun olan kafede, serpme kahvaltı kişi başı 25 TL, kızarmış kahvaltı ise 12,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Üstelik her iki menü de sınırsız çay ve su ile servis ediliyor.

Kaçırmayın! Mono Cafe Segafredo, uygun fiyatlarla dolu dolu bir kahvaltı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir mekan. Lakin eğer kalabalık bir grup olacaksanız, gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet, 1. Gç. No: 19, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 277 11 77 – 0 (533) 450 41 41
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 25 TL | Kızarmış kahvaltı tabağı kişi başı 12,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Mado

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MADO (@madoglobal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Türkiye’nin pek çok şehrinde şubesi bulunan Mado, 150 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Dondurma alanında, geleneksel imalathanelerden, modern tesislere geçen üretimiyle dondurma alanında tüm dünyada büyük bir başarı yakalayan Mado, Sakarya şubesinde de aynı kaliteyle hizmet vermeye devam ediyor.

Mado enfes geleneksel dondurmalarının yanı sıra kahvaltısıyla da göz dolduruyor. Geniş kahvaltı menüsüyle hem gözlere hem de damaklara hitap eden Mado’da, enfes lezzetler sizleri bekliyor.

Restoran menüsünde; serpme kahvaltı, iki kişilik sini kahvaltı, çay sinisi ve tek kişilik kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor. Serpme kahvaltı:

Söğüş tabağı, ev reçelleri, çikolatalı fındık kreması, kaymak, petek bal, tereyağı, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, Maraş peyniri, Dil peyniri, Eski kaşar peyniri, Tulum peyniri, Taze kaşar peyniri, Hellim peyniri, İsli Çerkez peyniri, Çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, sahanda kavurma ve haşlanmış yumurtadan oluşuyor.

Kişi başı ikişer çay ile servis edilen sini kahvaltıda; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, peynirli su böreği, tereyağı, acuka, petek bal – kaymak, tahin – pekmez, vişne reçeli, yeşil ve siyah zeytin, domates ve salatalık, mevsim meyveleri, kuru incir, kuru kayısı, sahanda sucuklu yumurta ve ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) bulunuyor.

Ekmek sepeti ve iki bardak çay ile servis edilen Çay sinisinde ise; zeytinyağlı yaprak sarma, patlıcan dolması, patates salatası, kısır, çiğ köfte, mercimek köftesi, Maraş peynirli salata, içli köfte, sömelek köfte, su böreği, meyveli tartolet, ekler, profiterol, kazandibi bulunuyor.

Klasik kahvaltı tabağı, bir bardak çay ile servis edilip; Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağı, bal, çilek – portakal reçeli, siyah – yeşil zeytin, haşlanmış yumurta, kiraz domates ve salatalık söğüş ve ekmek sepetinden (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) oluşuyor.

Kaçırmayın!

Mado’nun diğer kahvaltı menüleri ise şöyle:

Geleneksel Anadolu Kahvaltı Tabağı: Ezine beyaz peynir, Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, tahin – pekmez, petek bal – kaymak, tereyağı, portakal reçeli, kiraz domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir, ekmek sepeti (sade, kepekli, zeytinli ekmek ve Ankara simidi) ve iki bardak çay

Mado Yöresel Köy Kahvaltısı: Mado keçi peyniri, otlu peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, ızgara hellim peyniri, tam yağlı beyaz peynir, tereyağı, petek bal – kaymak, reçel çeşitleri, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri (kırma yeşil zeytin, siyah zeytin), su böreği, pastırma, domates, salatalık, roka, sahanda köy yumurtası, sahanda sucuk, ekmek sepeti (simit, sade, kepekli ve zeytinli ekmek) ile tek kişilik sınırsız çay

Sıcak Kahvaltı Tabağı: Izgara sucuk, ızgara kaşarlı mantar dolması, ızgara Maraş peyniri, sigara böreği, mini sahanda menemen, közlenmiş yeşilbiber, közlenmiş domates ve elma dilim patates

Mado’nun geniş menüsünde kahvaltı seçeneklerine ek olarak; dana roasbeefli sandviç, köri soslu tavuk sandviç, Ayvalık tostu, peynirli gözleme, atıştırmalık sepeti, karışık börek tabağı, mayalı çeşitleri, sahanda kavurmalı yumurta, sahanda sucuklu yumurta, sahanda patatesli yumurta, gobit ekmek üzerine ıspanaklı yumurta, sütlü yumurta, yumurtalı ekmek, güveçte menemen, sebzeli omlet, karışık omlet ve Maraş peynirli omlet gibi ekstralar bulunuyor.

  • Adres: Arabacıalanı, Eski Kazım Paşa Cd. No: 90, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 278 62 36
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 85 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Soprano Cafe & Restoran

Burası Neresi? Sakarya’nın Sedat Kırtepe Caddesi’nde 2012 yılı Aralık ayında hizmete açılan Soprano Cafe & Restoran, o gün bugündür kaliteli hizmet anlayışından öndün vermeden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, İtalyan, Meksika ve Türk mutfağından en leziz seçkiler, şefin özel tarifi ile konuklara sunuluyor. Bunun yanı sıra Soprano, zengin serpme kahvaltısı sayesinde, Sakarya’nın en iyi kahvaltı mekanları arasında gösteriliyor.

Restoranda serpme kahvaltı, haftanın yedi günü, 08.00 ile 15.00 saatleri arasında servis ediliyor. Üstelik fiyat açısından da fazlasıyla makul olan restoranın serpme kahvaltısı kişi başı yalnızca 20 TL! Bol çeşitli rengarenk bir sofradan oluşan serpme kahvaltı içerisinde:

Söğüş tabağı, çikolatalı fındık kreması, ev reçelleri, kaymak, petek bal, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, tereyağı, tahin – pekmez, Maraş peyniri, Dil peyniri, Tulum peyniri, Eski kaşar peyniri, Taze kaşar peyniri, İsli Çerkez peyniri, Hellim peyniri, Çeçil peyniri, pastırma, şarküteri tabağı, sahanda sucuk ve haşlanmış yumurta gibi daha pek çok bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların dışında, Soprano Cafe & Restoran’da rezervasyon üzerine gerçekleştirilen çay saati konsepti de bulunuyor. Tüm hafta boyunca düzenlenebilen çay saati, hafta içi 14.00 ile 19.00; hafta sonu ise 15.00 – 19.00 saatleri arasında organize ediliyor.

Çay saatinde hamur işleri, mantı ve kısır gibi 8 farklı çeşit açık büfe ile sunulurken, tüm bu lezzetler, sınırsız çay eşliğinde servis ediliyor. Çay saati için kişi başı belirlenen ücret yalnızca 20 TL. Son olarak restoran içerisinde nargile – oyun salonu gibi alanlar da mevcut.

  • Adres: Cumhuriyet Mah. Sedat Kırtepe Cad. No: 14, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 888 10 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 20 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. GOGGA Sakarya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GOGGA Sakarya (@goggasakarya)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? İstanbul‘da Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerinde şubesi bulunan GOGGA, bir süredir Sakarya’nın Serdivan ilçesine de misafirlerini ağırlıyor.

Bir marka değeri taşıyan Gogga Sakarya, kaliteli hizmet anlayışı, sıcak ve keyifli ortamı, leziz yemekleri ve enfes tatlılarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Sakarya’daki kahvaltı mekanları arasına kısa sürede ismini yazdırmayı başaran Gogga Cafe & Restoran, konuklarına konsept kahvaltıları, omlet çeşitleri ve sahandaki lezzetleriyle keyifli bir kahvaltı vadediyor.

Gogga Sakarya’da serpme kahvaltı, çift kişilik serpme kahvaltı, GOGGA klasik kahvaltı ve sıcak kahvaltı gibi birbirinden farklı kahvaltı menüleri bulunuyor. Restoranda, Serpme kahvaltı 29 TL, Çift kişilik serpme kahvaltı 58 TL, GOGGA klasik kahvaltı 21 TL, Sıcak kahvaltı ise 28 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! İki bardak çay ile servis edilen Gogga klasik kahvaltı içerisinde; Beyaz peynir, taze kaşar, Burgulu peynir, yumurta, domates, salatalık, zeytin, roka, bal, reçel ve tereyağı bulunuyor.

Yine iki bardak çay ile servis edilen sıcak kahvaltı ise; Izgara mantar, sucuk, beyaz peynir, kaşar, hellim peyniri, menemen, sigara böreği, paçanga böreği, keçi peyniri, domates ve salatalıktan oluşuyor.

Gogga menüsünde kahvaltıya ek olarak; menemen (14 TL), kaşarlı menemen (16 TL), karışık menemen (17 TL), sebzeli omlet (15 TL), karışık omlet (17 TL), sade sahanda yumurta (9,5 TL), patatesli sahanda yumurta (12 TL), sucuklu sahanda yumurta (15 TL), kavurmalı sahanda yumurta (17 TL) ve muhlama (15 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Gogga Sakarya’nın menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: İstiklal, Serdivan Cd. No: 89, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 333 24 44
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.30 – 00.00 | Hafta sonu 09.00 – 00.00 (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı 29 TL | Çift kişilik serpme kahvaltı 58 TL | GOGGA klasik kahvaltı 21 TL | Sıcak kahvaltı 28 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Leman Kültür Cafe

Burası Neresi? Türkiye genelinde pek çok şehirde şubesi bulunan Leman Kültür Cafe, Sakarya’nın en sevilen mekanları arasında başta geliyor. Sıcak, samimi ve salaş ortamı, geniş yelpazeli menüsü ile konuklarını ağırlayan Leman Kültür, Adapazarı ilçesinde, Semerciler mevkiinde bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Laman Kültür, özellikle kahvaltı konusunda oldukça iddialı bir menüyle karşımıza çıkıyor. Kafenin kahvaltı içeriğinde; Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı ve Boyoz Kahvaltı gibi özel seçkiler bulunuyor.

Leman Yok Yok Kahvaltı Karnavalı içerisinde; Tam yağlı beyaz, kaşar, Erzincan tulum peynirleri, siyah – yeşil, zeytin, mini domates – salatalık söğüş, patates kavurmaca, şişte sıcak sosis – sucuk, sigara böreği, yumurtalı ekmek, acuka, bal – kaymak, tereyağı, vişne reçeli, sürme çikolata, göz yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

Boyoz kahvaltı menüsü ise İzmir Boyozu, haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, yeşil zeytin, çeri domates ve maydanozdan oluşuyor. Bunlara ek olarak menüde;

Simit tabağı (Simit, ejder sos, kaşar peyniri, yeşil zeytin, söğüş), patates, zeytin ve mini söğüş salata ile servis edilen Leman ana gözleme çeşitleri, Ayvalık tostu, bazlama ekmeğine tost, omlet çeşitleri (Kavurmalı & Kaşar Peynirli, Şarküteri (Karışık), Beyaz Peynirli & Maydanozlu ve Dağ Mantarlı), sahanda yumurta çeşitleri (Kavurmalı, Sucuklu, Peynirli, Sadeli) ve her güne özel, usta ellerde hazırlanan Anadolu’nun enfes çorbaları gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Leman Kültür Sakarya’da kahvaltının yanı sıra öğle yemeği ve akşam yemeği servisi ile akşam eğlenesi ve alkol servisi gibi imkanlar da bulunuyor. Leman Kültür Cafe’nin menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Semerciler, Çark Cd. No: 19, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 777 22 67
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Alaçatı Muhallebicisi

Burası Neresi? Balıkesir, Batman, Adana, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Tekirdağ ve Samsun gibi şehirlerin de içerisinde bulunduğu 74’ten fazla şehirde şubesi bulunan Alaçatı Muhallebicisi, Türkiye’de hemen herkesin aşina olduğu bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Ege yöresinin zengin kültürünü, diğer şehirlere taşıma ve her mevsim ulaşılır kılma amacıyla 2012 yılında hizmete açılan Alaçatı Muhallebicisi, benzersiz bir lezzet ve konfor deneyimi sunuyor. Restoran, Alaçatı mimarisini yansıtan dekorasyonuyla da gören herkesin beğenisini topluyor.

Neden Gitmeliyim? Mavi ve beyaz tonlarının hakim olduğu dizaynı ve iç ısıtan atmosferiyle misafirlerini ağırlayan Alaçatı Muhallebicisi, geleneksel yöntemlerle yapılan tatlılarıyla biliniyor.

Lakin tatlılarıyla bilinse de serpme kahvaltısıyla da fazlasıyla meşhur olan restoranın, Sakarya kahvaltı mekanları listesine mutlaka eklenmesi gerekiyor.

Alaçatı Muhallebicisi’nde sabahın erken saatlerinde Ege kahvaltısıyla güne başlanıp; Ege’nin kendine özgü sağlıklı ve besleyici lezzetlerinin tadına bakma fırsatı yakalanıyor. Ege’nin enfes tatlarıyla donatılan çift kişilik serpme Ege kahvaltısı içerisinde;

Ege’den İzmir tulum peyniri, çeçil peyniri, beyaz peynir, otlu peynir, biberli zeytinli lor peyniri, siyah ve yeşil zeytin, bal – kaymak, tereyağı, kaşar peyniri, vişne reçeli, çikolatalı fındık kreması, acuka, tahin – pekmez, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, yoğurtlu kızartma, sahanda yumurta, sıcak ekmek sepeti ve gevrek bulunuyor. Kahvaltı boyunca iki kişi için sınırsız çay servis ediliyor.

Kaçırmayın!

Bunların yanı sıra Alaçatı Muhallebicisi’nde dileyenler, kendine özel kahvaltı hazırlatabiliyor. Kahvaltı için yukarıda detaylıca bahsedilen lezzetler de dahil olmak üzere; İzmir Boyoz, pişi, fırında kaşarlı gevrek, söğüş tabağı, peynir tabağı, zeytin tabağı, yeşillik tabağı, salam tabağı, reçel çeşitleri, karadut – lor ve Alaçatı peynir tabağı gibi bir dizi seçenek mevcut.

Alaçatı Muhallebicisi menüsündeki diğer kahvaltı seçenekleri aşağıda yer alıyor. Lakin daha fazlasını detaylı olarak incelemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

  • İki bardak çay ile servis edilen Hızlı kahvaltı: Beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal – kaymak, haşlanmış yumurta, acuka, domates, salatalık, sıcak ekmek sepeti ve gevrek.
  • Bir bardak çay ile servis edilen Simit Kahvaltı: İki adet simit, beyaz peynir, domates, salatalık, biber, siyah ve yeşil zeytin.
  • Bir bardak çay ile servis edilen Boyoz Kahvaltı: İki adet boyoz, haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates ve salatalık.
  • Bir bardak çay ile servis edilen Pişi Kahvaltı: Üç adet pişi, beyaz peynir, domates, salatalık, biber, siyah ve yeşil zeytin.
  • Adres: İstiklal, Safrancık Sk. No: 1, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 211 11 35
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 70 TL – Tek kişilik serpme kahvaltı 43 TL – Alaçatı peynir tabağı 22,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Cafe Talis

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cafe Tali’s (@cafetalis)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya’da 2014 yılında açılan Cafe Talis, geniş yelpazeli menüsü, hijyenik yapısı, kaliteli servisi ve özellikle gençlere hitap eden dekorasyonuyla hizmet vermeye devam ediyor. Serdivan ilçesinin, Bağlar Caddesi’nde bulunan kafenin, çim ile kaplı bir bahçesi de bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Öğle ve akşam yemeği servisinin yanı sıra kahvaltısıyla oldukça meşhur olan restoran menüsünde; iki kişilik serpme kahvaltı, mini kahvaltı ve kahvaltı tabağı bulunuyor. Sınırsız çay ile servis edilen ve iki kişi için hazırlanan serpme kahvaltıda:

İki çeşit reçel, acuka, tereyağı, çikolata (dökme), siyah – yeşil zeytin, domates, salata söğüş, beyaz peynir, kaşar peynir, tel peynir, Kalem böreği, Çiğ börek, patates cipsi, hamur kızartması, pankek, sosis, menemen, sahanda sucuk, omlet, mevsimine göre meyve ve yeşillik bulunuyor.

İki adet fincan çay eşliğinde sunulan Mini kahvaltıda; beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil – siyah zeytin, reçel, çikolata, tereyağı, domates, salatalık, patates cipsi, hamur kızartması ve Kalem böreği yer alıyor.

Kahvaltı tabağı ise yine iki adet fincan çay ile servis edilip; tereyağı, yeşil – siyah zeytin, acuka, reçel, beyaz peynir, kaşar peyniri, tel peynir, domates, salatalık, çikolata, Kalem böreği, sosis, patates cips, hamur kızartması, pankek ve haşlanmış yumurtadan oluşuyor. Cafe Talis’e yolunuz düşerse, özellikle Çiğ böreğin tadına mutlaka bakın!

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; menemen, kuymak, omlet çeşitleri (sade, sebzeli, peynirli, karışık), sahanda yumurta, sahanda sucuk, çıtır börek, paçanga böreği, fırında kaşarlı mantar, tost çeşitleri (kaşarlı, sucuklu, bazlama), patates kızartması, nuget, elma dilim patates, Quesadilla, aperatif tabağı, beyaz peynirli sandviç, tavuklu sandviç, ton balıklı sandviç, beef sandviç ve sarımsaklı ekmek gibi ekstralar da bulunuyor.

  • Adres: İstiklal, Bağlar Cd. No: 87, 54055 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 211 09 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Lezzet Bahçesi

Burası Neresi? İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında olan Sapanca, bu özelliğinden ötürü hafta sonları müthiş bir kitlenin uğrak noktalarından biri oluyor. Sapanca’da yapılabilecek en popüler ve en sevilen aktivitelerin başında kahvaltı geliyor.

Kahvaltı denildiğinde de akla Lezzet Bahçesi geliyor. Sakarya’nın cennet köşesi Sapanca’da bulunan Lezzet Bahçesi, özellikle ailelerim, hafta sonu kahvaltısı için sıklıkla tercih ettiği bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Kışın kuzine başında, yazın ise yemyeşil bahçede kahvaltı keyfi sunan restoranda, bol çeşitli, enfes bir serpme kahvaltı sizleri bekliyor. Lezzet Bahçesi’nin serpme kahvaltı menüsünde:

Söğüş tabağı, çikolatalı fındık kreması, ev reçelleri, kaymak, petek bal, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, tereyağı, tahin – pekmez, Maraş peyniri, Dil peyniri, Tulum peyniri, Eski kaşar peyniri, Taze kaşar peyniri, İsli Çerkez peyniri, Hellim peyniri, Çeçil peyniri, pastırma, şarküteri tabağı, sahanda sucuk ve haşlanmış yumurta gibi enfes tatlar bulunuyor.

Kaçırmayın! Lezzet Bahçesi’nde serpme kahvaltı, haftanın yedi günü, belirli saatler arasında, sınırsız çay ile servis ediliyor. Serpme kahvaltının ücreti ise kişi başı 50 TL.

Lezzet Bahçesi’nin meşhur kahvaltısının en sevilenleri ise ev yapımı patlıcan ve süt reçeli, su böreği ve sahanda sucuk oluyor. Dolayısıyla gelmişken bu enfes lezzetlerin mutlaka tadına bakın!

  • Adres: Soğuksu, Bağdat Cd. No: 96, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (530) 798 34 54
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

18. Nehir Sefası

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nehir Sefası (@nehirsefasi)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya Park’ın kenarında eşsiz bir konumda yer alan Nehir Sefası, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta, müthiş nehir manzarasıyla konuklarını evine davet ediyor.

Neden Gitmeliyim? Nehir Sefası, tüm bu özelliklerinin yanı sıra zengin çeşitliliğiyle göz dolduran açık büfe kahvaltısıyla oldukça meşhur. Hafta sonları servis edilen açık büfe kahvaltıda yok yok, desek yeridir. Zira bu sofrada bir tek kuş sütü eksik! Öyle ki açık büfe kahvaltı içerisinde;

Beyaz Peynir, Tel Peynir, Örgü Peynir, Kaşar Peyniri, Ezine, Tereyağı, Helva, Yaz Helvası, Cevizli Helva, Meyveli Helva, Vişne Reçeli, Kayısı Reçeli, Portakal Reçeli, Çilek Reçeli, İncir Reçeli, Böğürtlen Reçeli, Gül Reçeli, Bal, Çikolata, Tahin, Pekmez, Fındık Ezmesi, Acuka, Piknik Grubu 4 Çeşit Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Biberli Zeytin, Soslu Zeytin, Light Zeytin, Zeytin Ezmesi, Zeytin Salatası, Kalamat ve Macar Salam bulunuyor.

Bu lezzetlere ek olarak; Hindi Salam, Tavuk Salam, Haşlanmış Yumurta, Soslu Sosis, Sigara Böreği, Soğan Halkası, Parmak Böreği, Parmak Patates, Kroket, Sucuklu Yumurta, Menemen, Peynirli Yumurta, Kuymak, Kuru İncir, Kuru Kayısı, Meyveler, Mısır Gevreği, Yoğurt, Domates, Salata, Çeri Domates, Marul, Maydanoz, Roka, Tere, Kakaolu Kek, Mozaik Kek, Cup Kek, Islak Kakaolu Kek, Kurabiye Çeşitleri, Simit ve Poğaça gibi tatlar da menüde mevcut.

Ayrıca Zeytin Yağlı Fasulye, Amerikan Salatası, Patlıcan Salatası, Patates Salatası, Biber Kızartması, Patlıcan Kızartması, Havuç Kızartması, Kabak Kızartması ve Hamur Kızartması gibi ekstralar ile Portakal Suyu, Vişne Suyu, Çay, Çorba, Süt, Nesquik ve Su gibi içecek seçenekleri de restoran menüsündeki yerini alıyor.

Kaçırmayın!

Nehir Sefası’nda, hafta sonları açık büfe kahvaltı servisi; hafta içi ise kahvaltı tabağı servisi bulunuyor. Kahvaltı tabağı ortalama 18 TL; açık büfe kahvaltı ise kişi başı ortalama 25 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı tabağı menüsü:

Bal, reçel, kaşar, beyaz peynir, salam, tereyağı, helva, haşlanmış yumurta, sucuk, sosis, sigara böreği, patates kızartması, simit, poğaça, kek, domates, salatalık, çikolata, siyah zeytin, yeşil zeytin ve termos çaydan oluşuyor. Nehir Sefası’nın menüsünü yakından incelemek için tıklayın!

  • Adres: Yeni Mahalle, 2098. Sok. No: 13, 54200 Erenler/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 241 69 23
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 25 TL – Kahvaltı tabağı ortalama 18,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Reisoğlu Restoran

Burası Neresi? Sakarya Nehri’nin kenarında, yemyeşil bir alanda yer alan Reisoğlu Restoran, hem bir restoran hem de bir toplantı ve organizasyon merkezi olarak hizmet veriyor.

”Sakarya’nın yeni trendi: Reisoğlu’nda buluşalım!” sloganıyla konuklarını evine davet eden restoran, şehrin en popüler müesseselerinden biri.

Neden Gitmeliyim? Öyle ki söz konusu mekan, deneyimli aşçıların hijyenik koşullarda hazırladığı birbirinden leziz menüsü, yemyeşil bir doğayla çevrili konumu, tertemiz havası, hem şehre, hem de doğaya yakın olması açısından herkesin beğenisini topluyor.

32 yıllık deneyimiyle hizmet vermeye devam eden Reisoğlu Restoran, 2500 kişilik kapasitesi, 1350 kişilik kapalı alanı ve amaca göre düzenlenebilecek 50 kişilik VİP ve 300 – 400 kişilik toplantı salonlarından oluşuyor.

Kaçırmayın! Restoranda, açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor. Açık büfe kişi başı tabak ve serilme tabak şeklinde servis ediliyor. Açık büfedeki kahvaltılıklar ise şunlardan oluşuyor:

Haşlanmış Yumurta, Soslu Sosis, Ezine Peyniri, Bal – Kaymak, Tahin – Pekmez, Sigara Böreği, Soğan Halkası, Parmak Böreği, Parmak Patates, Kroket, Örgü Peynir, Kaşar Peyniri, Ezine, Tereyağı, Helva, Sucuklu Yumurta, Menemen, Peynirli Yumurta, Kuymak, Kuru İncir, Kuru Kayısı, Meyveler, Mısır Gevreği, Yoğurt, Domates, Salata, Çeri Domates, Gül Reçeli, Bal, Çikolata, Tahin, Pekmez, Fındık Ezmesi, Acuka, Piknik Grubu 4 Çeşit Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Biberli Zeytin, Marul, Maydanoz, Roka, Tere, Beyaz Peynir, Tel Peynir, Örgü Peynir, Kaşar Peyniri vs. 

Reisoğlu Restoran’ın geniş menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından birini arayabilir veya online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Mithatpaşa, Güneş Sokak Karasu Yolu Üzeri, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 282 16 56 – 0 264 282 16 52
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Tunatan Tesisleri Serdivan

Burası Neresi? Tunatan Tesisleri, yol boyu tesislerinin en popülerlerinden biridir. 50 yılı aşkın süredir hizmet veren tesisin, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde de bir şubesi bulunuyor. Tunatan Tesisleri, Sakarya’nın ilk ve tek 111 çeşitli açık büfe brunch servisine sahip olması açısından önem arz ediyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu ise açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL olup; 111 çeşitli açık büfe kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Hafta içi her gün, belirli zaman aralığında sınırsız çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı içerisinde:

Beyaz Ezine peyniri, Çoban peynir, Dil peyniri, Bal – kaymak, Gül reçeli, Kabak reçeli, Tahin – pekmez, Yeşil biberli zeytin, Siyah sele zeytin, Acuka, Hamur kızartma, Patates kızartması, Çi börek, Sahanda yumurta, Mücver, Kuymak, Soslu patlıcan ve biber kızartması, Domates salatalık söğüş, kuru kayısı, kuru incir, ceviz, Kabak Cezeryesi, Köy ekmeği ve Kepekli ekmek bulunuyor.

Kahvaltı sonrasında bol köpüklü bir Türk kahvesi ikram ediliyor. 111 çeşitli açık büfe kahvaltıda ise yok yok! Tunatan Tesisleri’nin saymakla bitiremeyeceğimiz açık büfe kahvaltı menüsünde bulunan lezzetlerin bir kısmı aşağıda yer alıyor:

Kaçırmayın!

  • Süzme Bal, Petek Balı, Vişne – Çilek – İncir ve Ayva Reçeli, Sade Helva, Nutella, Beyaz Peynir – Tulum Peyniri – Köy Peyniri – Çeçil Peyniri – Kaşar Peyniri – Mozzarella Peyniri, Siyah Zeytin – Yeşil Zeytin – Biberli Zeytin –Kırık Zeytin, Salam – Jambon – Tereyağı – Kaymak, Domates – Salatalık – Biber – Maydanoz
  • Kuru Kayısı – Kuru İncir – Ceviz, Menemen – Soslu Sosis – Izgara Sucuk – Sahanda Yumurta – Izgara Hellim Peyniri, Simit Çeşitleri – Mini Ev Yapımı Poğaça Çeşitleri – Açma – Mini Pizza – Kruvasan, Su Böreği – Patatesli Peynirli Boşnak Böreği – Gül Böreği, Köy Ekmeği – Beyaz Ekmek – Kepekli Ekmek – Çavdarlı Ekmek – Cevizli Ekmek
  • Klasik – Muslin – Çikolatalı Konfleks Çeşitleri, Meyve Suyu Çeşitleri, Sıkma Portakal, Su, Kola, Fanta, Gazoz, Demleme Çay – Bitki Çayları – Neskafe – Cappuccino – Filtre Kahve – Süt, Mevsim Meyveleri / Kivi, Çilek, Üzüm, Muz, Elma dilim patates vs. 
  • Adres: Bahçelievler 2.Cad, D: 2, 54100 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 275 45 45
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – Açık büfe kahvaltı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. IslaKöfte Sakaryapark Kahvaltı Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

IslaKöfte (@islakofte_tr)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya Park’ın içinde, Sakarya Nehri’nin kenarında yer alan Islaköfte, kafe, restoran, kahvaltı ve organizasyon merkezi olarak hizmet veriyor. İlk olarak 1995 yılında kurulan Islaköfte, Anadolu otobanın açılışından bu yana, otoban üzerindeki dinlenme tesisleri arasındaki yerini ve önemini koruyor.

Neden Gitmeliyim? Uzun yolculuklarda, keyifli bir dinlenme molası için sıklıkla tercih edilen tesiste, restoran ve yöresel market bölümleri bulunuyor. Restoranda, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra hafta içi serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı servisi veriliyor.

Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 25 ila 30 TL arasında değişiyor. Sınırsız çay ile servis edilen açık büfe kahvaltı içinde, sıcacık börekler, kızarmış ekmekler, yöresinden peynirler, renk renk zeytinler, isteğinize göre hazırlanan menemenler ve omletlerin yanı sıra:

Portakal, Vişne, Böğürtlen, Kayısı, Çilek gibi reçel çeşitleri, Tahin Pekmez, Kakaolu Fındık Ezmesi, Domates Biber Salçası, Çemen, Salçalı Sosis, Patates Salatası, Kırmızı Köz Biber, Köz Patlıcan, Çökelekli Kırmızı Biber Dolması, Paprika Ezmesi, Domates, Salatalık, Acı Ve Tatlı Biber, Kuru Domates, Patlıcan Kızartması, Acı-Tatlı Biber Kızartması, Yoğurt, Roka, Maydanoz, Dereotu, Limon, Tatlı Lor, Armola, Domatesli Çökelek, Salam, Çeşit çeşit ekmek ve Haşlanmış Yumurta gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların dışınsa Islaköfte Sakarya park Tesisleri’nde bulunan yöresel markette, peynir, zeytin, bal, pekmez, tereyağı, kuruyemiş, reçel, sucuk, kurutulmuş kayısı, incir, üzüm gibi taptaze, doğal ve tamamıyla organik köy usulü ürünler satılıyor. Dolayısıyla gelmişken alışveriş yapabilirsiniz.

  • Adres: Erenler, Yenimahalle, 2097. Sk. 54100 Erenler/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 222 14 15
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 25 ila 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Safir Cafe & Restoran

Burası Neresi? Sakarya açık büfe kahvaltı mekanları arasında en önde gelenlerden biri olan Safir Cafe & Restoran, Adapazarı ilçesinde, Semerciler mevkiinde yer alıyor. Restoranda, haftanın yedi günü açık büfe kahvaltı servisi veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Her gün 07.30’da başlayıp, öğleden sonra 15.00 sularına kadar devam eden açık büfe kahvaltı, A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her türden kahvaltılığı içinde barındırıyor. Açık büfe kahvaltı kişi başı 0rtalama 25 ile 30 TL arasında seyrediyor.

Safir Cafe & Restoran’ın meşhur kahvaltısında; söğüş tabağından, haşlanmış yumurtaya, peynir çeşitlerinden, bal ve kaymağa, yeşil ve siyah zeytinden, reçel çeşitlerine, mevsim meyvelerinden, patates kızartmasına, omletlerden, sahanda yumurtaya, menemenden, simit, pişi ve ekmek çeşitlerine, tahin – pekmez ikilisinden, fındık kreması ve çikolataya, börek çeşitlerinden, kızarmış ekmek ve tereyağına kadar pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Çocuklu aileler için oldukça uygun olan Safir Cafe & Restoran’da küçük bir çocuk oyun alanı bulunuyor.

  • Adres: Semerciler, Çark Cd. 121a, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 274 30 34
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 0rtalama 25 ile 30 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

23. Natürköy

Burası Neresi? Sapanca’da, Mahmudiye Köyü’nde, yeşilin binbir türlü dokusunu içinde barındıran bir vadinin ortasında bulunan Natürköy, yalnızca Sapanca’nın değil, Sakarya’nın da en meşhur kahvaltı mekanlarından biri olarak listemizdeki yerini alıyor.

Geniş bir tesis olarak konuklarını ağırlayan Natürköy’de göletler, şelaleler, restoran, kır düğünü alanı, yürüyüş parkurları, bölgeye özgü ve dünyadan başka hayvanların da içinde bulunduğu mini hayvan yaşam alanları, seminer ve toplantı salonları ile kütük ev konaklama alanları gibi bir dizi etkinlik noktası bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kastancı eriği, ceviz, çam, ormangülü, muşmula, defne, karayemiş, kocayemiş, berberiş, ateş dikeni ve yukka gibi koruma altına alınmış muhteşem bitki ve ağaçlarla dolu olan tesis, doğa içinde vakit geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi oluyor.

Natürköy kahvaltı açısından unutulmaz bir sofra deneyimi sunuyor. Zira yemyeşil doğanın içinde, mis gibi havada, kuş cıvıltıları eşliğinde yapılan bir pazar kahvaltısının keyfi tarif edilemez! Natürköy’de serpme köy kahvaltısı servisi bulunuyor.

Kahvaltının tek noksan tarafı fiyat açısından pahalı olması… Zira Natürköy kişi başı serpme kahvaltı fiyatı 70 TL. Bölgedeki üreticilerden özenle seçilerek tedarik edilmiş doğal ürünlerle hazırlanan serpme köy kahvaltısı içinde;

Domates, Salatalık, Mevsim Yeşillikleri, Yeşil zeytin, Siyah zeytin, Kaşar peyniri, Çeçil peyniri, Acuka, Tereyağı, Kaymak, Bal, Tahin Kreması, Limon reçeli, Omlet, Gözleme, Sucuk Kızartma, Eritme Peyniri, Peynirli Börek, Sınırsız Çay, Ezine beyaz peynir, köy peyniri, abaza peyniri, erik reçeli, kayısı reçeli ve domates soslu patates gibi daha pek çok kahvaltılık bulunuyor.

Kaçırmayın! Natürköy’de köy kahvaltısı ile karnınızı doyurduktan sonra yapabileceğiniz bir dizi etkinlik sizleri bekliyor olacak! Peki bu etkinlikler neler?

Natürköy’e gelmişken, at binme, zipline, trambolin, Salto Trambolin, su bisikleti, su balonu gibi birbirinden eğlenceli pek çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Ve hatta dilerseniz Natürköy’ün Geleneksel Türk Evleri’nde konaklama şansı elde edebilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek ve bilgi almak için tıklayın: Natürköy!

  • Adres: Mahmudiye Dere İçi Mevkii, Ceylan Sk, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 444 8 621 – 0 (264) 310 10 60 – 0 (533) 619 53 88
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Ormanpark

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

OrmanPark (@sakaryaormanpark)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Dişbudak ağaçları ile kaplı eşsiz bir alanın, düzenlenmesiyle birlikte 11 Mart 2006 tarihinde ziyarete açılan Ormanpark, bugün, Restoran, Kafeterya, Sade kahve Nargile bölümleri olan bir dinlenme alanı olarak hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Kentin içinde doğayla baş başa kalabilme fırsatı sunan Ormanpark, “Şehrin içinde orman keyfi!” sloganıyla misafirlerini evine davet ediyor. Ormanpark, modern mimarisi, samimi, doğal ve huzurlu ortamıyla yediden yetmişe her yaşa hitap etmeyi başarıyor.

Bunun yanı sıra restoran menüsü, Dünya mutfaklarından seçilmiş enfes lezzetlerden oluşuyor. Tesis, 18 dönümlük geniş bir arazi içerisinde 3250 metrekarelik bir alana yayılıyor.

Ayrıca söz konusu tesis, Türkiye’de ilk defa uygulanan yerden yükseltmeli ahşap üzerine kurulu tesis olma özelliği taşıyor. Tesis; Restoran, Dört Mevsim Kafeterya, Sade Kahve ve Köy Kahvaltısı alanlarıyla birlikte toplam dört farklı bölümden oluşuyor.

Köy kahvaltısı bölümünde, serpme köy kahvaltısı servisi bulunup; kişi başı yalnızca 25 TL olarak ücretlendiriliyor. Dahası yemyeşil el değmemiş bir tabiat içinde serpme köy kahvaltısı ile güne başlama fırsatı sunuyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra restoranda, hafta sonları açık büfe kahvaltı servisi de veriliyor. Açık büfe kahvaltının fiyatı ise kişi başı 30 TL. Ormanpark kahvaltısı içerisinde;

Süzme Bal, Petek Balı, Vişne – Çilek – İncir ve Ayva Reçeli, Sade Helva, Nutella, Beyaz Peynir – Tulum Peyniri – Köy Peyniri – Çeçil Peyniri – Kaşar Peyniri – Mozzarella Peyniri, Domates – Salatalık – Biber – Maydanoz, Siyah Zeytin – Yeşil Zeytin – Biberli Zeytin –Kırık Zeytin, Kuru Kayısı – Kuru İncir – Ceviz, Menemen – Soslu Sosis – Izgara Sucuk – Sahanda Yumurta – Izgara Hellim Peyniri, Salam – Jambon – Tereyağı ve Kaymak gibi daha pek çok lezzet bulunuyor. 

Hafta sonları yoğun ilgi gören Ormanpark’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Adnan Menderes Cd. Orman İşletmesi Yanı, 54100, Sakarya 
  • Tel: 0 (264) 291 08 78 – 0 (264) 273 78 52 
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 25 TL – Açık büfe kahvaltı kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Sapanca Çiftlik Restoran

Burası Neresi? Balık yemekleri üzerine uzmanlaşmış bir mekan olan Sapanca Çiftlik Restoran, adından da anlaşılacağı üzere Sakarya’nın cennet bahçesi Sapanca’da yemyeşil bir doğa içinde bulunuyor. Bu el değmemiş tabiatın içinde misafirlerini ağırlayan restoran, özenle hazırlanmış köy kahvaltısı ile de dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Çiftlik Restoran, muhteşem dekorasyonu ve eşsiz doğa manzarasıyla haftanın yedi günü, sabah 08.00’dan gece 24.00 sularına kadar hizmet veriyor. 1998 yılından bu yana hizmet veren ve pek çok müdavime sahip olan mekan, yöresel Çerkez köy kahvaltısıyla oldukça popüler.

Organik ve doğal ürünlerden oluşan Çerkez köy kahvaltısı, restoranda, haftanın yedi günü servis ediliyor. Çerkez köy kahvaltısı kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı içerisinde;

Kiremitte Çerkez peyniri, kiremitte kültür mantarı, eritme köy peyniri, fırında soslu patates, ev yapımı mücver, sahanda köy yumurtası, karışık otlu gözleme, pişi, puf böreği, mevsim reçelleri, Çerkez acıkası, zeytin, Ezine peyniri, soğanlı satır ezme, bal – kaymak, tarçınlı kurabiye, sarı sultan, otlu köy tereyağı, domates söğüş, köy ekmeği ve karışık otlu kaymaklı gözleme gibi birbirinden leziz ürünler bulunuyor.

Kaçırmayın! Sapanca Çiftlik Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Son olarak belirtmek gerekirse: Özellikle hafta sonları fazlasıyla rağbet gören mekan, çevre şehirlerden doğaya kaçıp, şehir hayatının hengamesinden bir nebze de olsa kurtulmak isteyen insanlarla dolup taşıyor.

Dolayısıyla gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Online rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Sapanca Çiftlik Restoran, Sakarya’da doğa içinde kahvaltı yapabileceğiniz bir yer olarak, aklınızın bir kenarında mutlaka bulunsun!

Ayrıca Çiftlik Restoran’da konaklamayı düşünürseniz, müthiş bir dağ evi bu konuda hizmet veriyor. Dağ Evi’ni yakından tanımak ve gerekli bilgiyi almak için tıklayın: Sapanca Çiftlik Restoran Dağ Evi

  • Adres: Hasanpaşa, Meşeli Sk. No: 17, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 592 68 97
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. The Garden Sapanca

Burası Neresi? Sapanca’da Kırkpınar mevkiinde, dere kenarında, huzurlu bir atmosferin içinde yer alan The Garden Sapanca, doğal köy kahvaltısı ile konuklarını en iyi şekilde ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, hem yazın hem de kışın, dere kenarında, oturup, doğa içinde kahvaltı edilebiliyor. Zengin köy kahvaltısı ile büyük şehir insanlarının doğaya kaçış noktalarından biri olan The Garden Sapanca, Sakarya kahvaltı mekanları listesine kesinlikle eklenmeli!

Zira restoranda sunulan serpme köy kahvaltısı içinde; söğüş tabağı, şişte biberli sucuk, pancake, pişi, patates kızartması, güveçte eritme peynir, acuka, bal – kaymak, Nutella, menemen, mini gözleme ve ev yapımı reçel çeşitleri gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! The Garden Sapanca’nın serpme köy kahvaltısı kişi başı 65 TL olarak ücretlendiriliyor. Çocuklardan ekstra kahvaltı ücreti alınmıyor. En az iki kişilik hazırlanan kahvaltı, üç kişinin bile rahatça doyabileceği bir çeşitliliğe sahip!

Kahvaltıda sınırsız tavşan kanı demleme çay servisi de mevcut. Restoranda kışın soba başında kahvaltı keyfi sunulurken; yazın kır bahçesinde dere manzarası eşliğinde, kuş cıvıltıları içinde kahvaltı yapılabiliyor.

Ayrıca The Garden Sapanca’da kapalı ve açık alanların yanı sıra; çocuklarınızın vakit geçirebileceği oyun alanları ve bir de otopark bulunuyor.

  • Adres: Rüstempaşa Mah. İpekyolu Cad. 100, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 582 08 08
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 17.30 | Hafta sonu 09.00 – 20.00 (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 65 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Şölen Bahçe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Şölen Bahçe (@solen_bahce)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Sakarya’da Kayalar Memduhiye Köyü mevkiinde bulunan Şölen Bahçe, yemyeşil kır bahçesi ve de geniş menüsüyle adının hakkını verir nitelikte bir şölen sunuyor.

Alkolsüz bir işletme olan restoranda, serpme kahvaltı, ızgara grubu ve yöresel tatlar servis ediliyor. Ayrıca restoranda çocukların eğlenceli vakit geçirip, enerji atabilecekleri bir oyun parkı ve otopark bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Şölen Bahçe’de haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi hizmeti veriliyor. Tamamen doğal, organik ve köy ürünlerinden oluşan serpme kahvaltı menüsünde:

Beyaz Peynir, Abaza Peyniri, Çeçil Peynir, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Söğüş Salata, 2 Çeşit Reçel (ayva ve çilek), Bal, Tereyağı, Şakşuka, Havuç Tarator, Acuka, Güveçte Abaza Peyniri, Açaç Kızartma, Acıkalı Patates Kızartması, Patates Krep, Acıka Soslu Sucuklu Yumurta ve Sınırsız çay ile toplam 19 çeşit bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Hafta sonları yoğunluk nedeniyle gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numaralarından birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Kayalar Memduhiye Köyü No: 136, 54200 Erenler/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 359 52 71 – 0 (535) 355 2027
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Saklı Göl Cafe & Restoran

Burası Neresi? Sakarya’da Karapınar mevkiinde, Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolu üzerinde bulunan Saklı Göl Cafe & Restoran, esasen oldukça geniş bir tesis olarak hizmet veriyor. Tesis, 35 dönümlük gölet ve göledin etrafını çevreleyen meşe ağaçlarıyla dolu 540 dönümlük arazi üzerine yayılıyor.

Neden Gitmeliyim? Tesis içerisinde, 150 kişilik kapalı alanı ve 150 kişilik geniş balkonuyla restoran bölümü, 60 kişilik iç mekanı ve 30 kişilik kapalı terasıyla kafeterya bölümü ile kamelyalarla donatılmış serbest piknik alanı bulunuyor.

Tertemiz havası ve eşsiz göl manzarası ile gören herkesin beğenisini toplayan Saklı Göl Cafe & Restoran, şehrin stresinden ve gürültülü akışından uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden biri oluyor.

Saklı Göl, suni göledi, yemyeşil alanı ve sahip olduğu imkanlarıyla 2009 yılından bu yana hizmet veriyor. Restoranda, haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Kuymak ve menemen gibi yan ürünlerle servis edilen iki kişilik serpme kahvaltı 80 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda; Ezine peynirinden, kaşar peynirine, haşlanmış yumurta seçeneklerinden, reçel çeşitlerine, bal ve kaymaktan, taptaze sebzelere ve mevsim meyvelerine, patates kızartmasından, ekmek ve börek çeşitlerine kadar pek çok kahvaltılık ürün bulunuyor.

Kaçırmayın! Konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alan Saklı Göl Cafe & Restoran’a Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 15 – 20 dakikada ulaşılabiliyor. Bunun yanı sıra özel aracıyla gelenler için tesiste bir otopark bulunuyor.

Özellikle hafta sonları kahvaltı için gelen ailelerle dolup taşan restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Karapınar, Karapınar Cd. No: 148, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (543) 503 67 54
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 80 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

29. Seyr-i Miss Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Sapanca’da, Mahmudiye Köyü’nde bulunan Seyr-i Miss Kahvaltı Bahçesi, muazzam bir doğanın içinde hizmet veriyor. Özellikle serpme kahvaltısıyla tüm bölgede meşhur olan restoran, Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasıyla da görenleri büyülüyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla Seyr-i Miss Kahvaltı Bahçesi’nin, hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez adreslerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Menüde Nuniş’in kahvaltısı olarak adlandırılan serpme kahvaltı içinde yok, yok! Tamamen doğal ürünlerden oluşan serpme kahvaltıda:

Soğuk olarak, üç çeşit peynir ile peynir tabağı, domates, salatalık, biber ve yeşillikler ile sebze tabağı, üç çeşit zeytin, acuka, tereyağı, bal, mevsim meyveleri ile üç çeşit reçel bulunup; sıcak olarak, sucuklu yumurta, pişi ve sigara böreği ile hamur kızartma tabağı, patates kızartması, soslu şakşuka tabağı ve çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Ekstra olarak; Menemen ve mıhlama servis ediliyor. Ayrıca hakiki köy ekmeği eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı, kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor.

Son olarak Seyr-i Miss Kahvaltı Bahçesi’ne gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Rezervasyon için aşağıda belirtilen numaralardan herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Mahmudiye Köyü, No: 7 Çiçek Sok. 54600 Mahmudiye, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (532) 595 05 56 – 0 (533) 666 84 54
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Sapanca Gönül Sofram

Burası Neresi? Maşukiye ve Sapanca’nın ortasında ikisine de 7’şer kilometre mesafede yer alan Sapanca Gönül Sofram, vadi içinde, dere kenarında ve yemyeşil bir ormanın arasındaki konumuyla dikkat çekiyor.

Geniş bir tesis olarak hizmet veren Sapanca gönül Sofram’da; üç butik otel odası, dört adet birbirinden bağımsız, bahçeli bungalov, şömineli oturma alanı olan 1 + 1 süit oda, altı adet standart bungalov gibi konaklama alanları ile Kahvaltı Keyfi, Alakart Restoran ve Otopark gibi hizmet noktaları bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla şehrin karmaşasından kaçıp, uzaklaşmak ve doğayla bütünleşmek isteyenler, Sapanca Gönül Sofram’da dilerlerse konaklayıp, hafta sonunu huzurlu bir tatile çevirebiliyor.

Dileyenlerse günübirlik pazar kahvaltısı için tesise gelebiliyor. Sapanca Gönül Sofram’a ulaşım da oldukça kolay. Eğer özel araçla ulaşım sağlanacaksa, Sapanca otoban çıkışından Maşukiye yönüne dönüp 3 kilometre kadar devam edilmesi gerekiyor.

Otobüs ile seyahat edilecekse, İstanbul yönünden gelecek olanlar, Otoban Sapanca Berceste tesislerinde otobüsten inip, Sapanca – Yanık şehir içi toplu taşıma aracına binerek Kurtköy okul kavşağında inmelidir.

Bu noktada, tesisin servisinden ücretsiz olarak yararlanıp, Gönül Sofram’a ulaşılabiliyor. Ankara yönünden toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşım sağlayacak olanlar da aynı şekilde Kurtköy okul kavşağında inip, tesisin ücretsiz servisine binebilirler.

Tesis restoranında haftanın yedi günü serpme köy kahvaltısı servisi bulunuyor. Hiçbir şekilde fresh ve işlenmiş ürünün kullanılmadığı köy kahvaltısı, kişi başı 60 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca toplu rezervasyonlarda indirim uygulanabiliyor. Kahvaltı içerisinde;

Mevsiminde toplanmış taze sebze ve meyvelerle yapılmış kendi üretimimiz reçeller (3 çeşit), Marmaris çiçek balı, Köy tereyağı, Köy yumurtası(omlet veya haşlama), Menemen, Sıcak Helva, Köy peyniri – kaşar peyniri – ezine peyniri, Süt reçeli, Anne patatesi, Anne sigara böreği, Ev acukası, Domates, Salatalık ve Yeşillik tabağı, Eritme peynir, Gemlik zeytini (3 çeşit) – soslu yeşil zeytin, Kızarmış ekmek – gününe göre pişi veya krep, Sınırsız çay, köy sütü ve nescafe gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltıya ek olarak özel kasap ve kuymak gibi ekstralar sipariş edilebiliyor. 7 yaş ve üzeri ücrete tabi tutuluyor. Sapanca Gönül Sofram’da düğün, nişan, kına, baby shower ve doğum günü partisi gibi özel kutlamalar ve toplantılar organize edilebiliyor.

Tesiste konaklamak isteyenler için tesis içerisinde bulunan üç butik otel odası dışında; içinde kış mevsiminde şömine keyfi ile yaz mevsiminde verandası olan 30 metrekarelik deluxe bungalov, bir adet önünde oturma alanı olan şömineli 1 + 1 süit oda ve 6 adet 18 metrekarelik standart bungalov bulunuyor. Konaklama şartları ise şöyle:

  • Konaklama, Oda kahvaltı olup serpme ve sınırsızdır.
  • Odalar 2 kişiliktir.
  • Butik odaların dışında diğer oda konaklamalarında 3. kişi ek konaklama ve kahvaltı ücreti alınmaktadır.
  • 7 yaş ve üzeri misafirler ücrete tabidir.

Bungalovlarda konaklamayı düşünenler için ücretler aşağıdaki gibidir. Rezervasyon için tıklayın!

  • Hafta İçi (Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe): 2 kişi oda kahvaltılı fiyatı gecelik 350 TL. Hafta içi 5 gecelik paket konaklamalarda 2 kişi oda kahvaltı 1500 TL.
  • Hafta Sonu (Cuma, Cumartesi): 2 kişi oda kahvaltı fiyatı gecelik 450 TL. Hafta sonu 2 gecelik paket konaklamalarda 2 kişi oda kahvaltı 800 TL. Akşam yemeği fiks menü olarak fiyatı kişi başı 50 TL’dir. (Fiks menü kiremitte köfte balık tavuk sucuk seçmeli salata içecek ve çay)
  • Adres: Kurtköy Fatih Mah. Dereiçi Cd. No: 52, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (505) 211 11 34
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. İstanbuldere Alabalık Evi & Restoran

Burası Neresi? Sapanca’nın İstanbuldere Köyü’nde yemyeşil bir vadi içerisinde bulunan aynı adlı İstanbuldere Alabalık Evi & Restoran, Sakarya kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler!

Nehrin etrafında ikiye ayrılıp birleştiği, köprülerle üzerinden geçilen bir adanın tamamını kapsayan restoranda, akan suyun ve kuş seslerinin ahengine, orman kokusuna ve tabiatın bin bir renginin güzelliğine doyum olmuyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbuldere Alabalık Evi, İstanbuldere Köyü’nün geleneksel anlamda ilk ve en ünlü tesisi olarak 10 yılı aşkın süredir hizmet vermeye devam ediyor. Tesis içerisinde 6 adet serender ve 4 adet bambu evinden oluşan kütük konaklama evleri de bulunuyor.

Ayrıca tesiste; Serpme Kahvaltı, Öğlen ve Akşam Yemekleri, Davet ve Organizasyonlar, Cuma ve Cumartesi Geceleri Canlı Müzik dinletileri düzenlenip; Mini futbol sahası ve Yöresel alışveriş Noktası gibi alanlara ev sahipliği yapıyor.

Restoranda, hemen her gün serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Organik ve doğal ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltı kişi başı 70 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı içerisinde;

Kızarmış ekmek, Kiremitte Sucuk, Kiremitte köy peyniri, Kaşar peyniri, Tel peynir, Omlet, Yöresel Tereyağı, Reçel, Bal, Kaymak, Acuka, Beyaz Peynir, Tepsi böreği, Yeşil Zeytin, Siyah Zeytin, çeri domates, salatalık, mevsimine göre karpuz veya portakal suyu, çay ve kahve bulunuyor.

Kaçırmayın! İstanbuldere Alabalık Evi’nin restoran menüsünü tüm detaylarıyla yakından görmek için tıklayın! Bunun yanın sıra bu muhteşem yere gelmişken konaklamak da isterim diyorsanız, linke tıklayarak gerekli tüm bilgiyi alabilirsiniz. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir; rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: İstanbuldere, İstanbuldere Cad. 54600 İstanbuldere Köyü, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 582 67 39 – 0 (538) 568 33 71
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Göl Manzaralı Kahvaltı Mekanları

32. Gülizar Bahçe

Burası Neresi? Sakarya’nın kahvaltı mekanları listemizde sıradaki durağımız; Gülizar Bahçe! Sakarya’nın cennet köşesi Sapanca’da göle manzarasına nazır bir kahvaltı yapmak istemez misiniz?

Kim istemez ki! İşte böyle bir kahvaltı keyfi için tercih edebilecek en güzel mekanların başında Gülizar Bahçe, kurulduğu tarih olan 1997 yılından beri misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Güzel Bahçe’de geniş yelpazeli bir menü sizleri bekliyor. Restoranda, açık büfe, serpme kahvaltı, ızgara et, köfte, balık çeşitleri (alabalık, çupra, levrek ve günün balığı), pizza ve mantı gibi pek çok özel spesiyal bulunuyor.

Göl manzarası eşliğinde mükellef bir kahvaltı sofrası sunan restoranda, tabak kahvaltı, serpme kahvaltı ve hızlı kahvaltı olmak üzere üç farklı menü yer alıyor. Tabak kahvaltı kişi başı 25 TL, Hızlı kahvaltı 15 TL, serpme kahvaltı ise iki kişi için 80 TL olarak ücretlendiriliyor.

Tabak kahvaltıda; Domates, salatalık, bal, tereyağı, reçel, kaymak, siyah zeytin, yeşil zeytin, haşlanmış yumurta, sigara böreği, hamur kızartması, patates tava ve yeşillik bulunuyor. Hızlı kahvaltı ise beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, domates, salatalık ve yeşillikten oluşuyor.

Son olarak serpme kahvaltıda; beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, köy peyniri, yeşil zeytin, bal, domates, salatalık, acuka, iki çeşit reçel, kaymak, tereyağı, çikolata, fındık ezmesi, hamur kızartması, sigara böreği, sahanda yumurta, eritme peynir ve patates tava bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak; Sahanda yumurta (12 TL), sahanda peynirli yumurta (15 TL), sahanda kavurmalı yumurta (24 TL), muhlama (18 TL), omlet (13 TL), güveçte eritme peynir (16 TL), güveçte pastırmalı yumurta (20 TL), güveçte menemen (17 TL) ve güveçte sucuk (20 TL) gibi ekstralar da menüde mevcut.

  • Adres: Rüstempaşa, Gülizar Sk. No: 6, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 582 93 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Tabak kahvaltı kişi başı 25 TL – Hızlı kahvaltı 15 TL – İki kişilik serpme kahvaltı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33. Keyifli Bahçe

Burası Neresi? Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde kahvaltı edebileceğiniz mekanlardan bir diğeri olan Keyifli Bahçe, Sapanca’nın panoramik manzarası eşliğinde, gürültüden ve yapılaşmadan uzak, nezih bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Keyifli Bahçe, 22 çeşidi ile serpme kahvaltısı, ızgara çeşitleri, özel çiftliklerde yetiştirilen ve kesimine özen gösterilen kırmızı ve beyaz etleriyle zengin bir menüye ev sahipliği yapıyor.

Restoranın serpme kahvaltısı içinde; Ezine Peyniri, Kaşar Peynir, Köy Peyniri, Dil Peyniri, Çeçil Peyniri, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Salam, Tereyağı, Bal, Reçel, Çikolata, Ev Yapımı Acuka, Domates, Salata, Tereyağlı Köy Yumurtası, Sahanda Sucuk, Kaşarlı Mantar, Çiğ Börek, Patates Kızartması ve Sosis Kızartma gibi lezzetler bulunuyor.

Kahvaltıda ekstra olarak; muhlama (12 TL), menemen (8 TL), peynirli omlet (8 TL), sucuklu yumurta (10 TL), kiremitte kaşarlı mantar (12 TL) ve patates kızartması (tek kişilik 5 TL) gibi lezzetler de mevcut.

Kaçırmayın! Keyifli Bahçe’de en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı, kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Dolayısıyla fiyat açısından bütçeye uygun olan restoran, manzarasının ve doğa içindeki konumunun da sayesinde özellikle hafta sonları yoğun ilgi görüyor.

Bu bağlamda gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak gerekebiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki numaralardan birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Yukarıdereköy, Mahalle Muhtarlığı, 54050 Serdivan/Sakarya
  • Tel: 0 (541) 554 54 45 – 0 (531) 551 75 34
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 10.00 – 21.00 | Hafta sonu 09.00 – 21.00 (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

34. Maja Kırkpınar

Burası Neresi? Sakarya kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan Maja Kırkpınar, Sapanca Gölü’ne nazır eşsiz manzarasıyla dikkat çekiyor. Kırkpınar mevkiinde konumlanan restoran, haftanın yedi günü, 08.00 ile 00.00 saatleri arasında konuklarını ağırlıyor.

Lakin çağımızın sorunu Covid – 19 pandemisi nedeniyle çalışma saatlerinde değişiklik olabiliyor. Maja Kırkpınar, tüm bu özelliklerinin yanı sıra, Her daim taze ürünleriyle hem göze hem damak tadına hitap edebiliyor. Dolayısıyla mekanın pek çok müdavimi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü çalışma ekibi sayesinde konuklarının memnun bir şekilde ayrılmasını sağlayan Maja, kahvaltı ve ızgara ürünleriyle dolu enfes bir menüyle hizmet veriyor.

Restoranda doğal ürünlerden derlenen serpme kahvaltı ile çiftliklerde yetişen ve her aşaması kontrol edilen etlerle hazırlanan özel spesiyaller bulunuyor. Maja Restoran’da açılır kapanır cam sistemi sayesinde yaz – kış demeden göl kıyısında kahvaltı etme fırsatı elde edilebiliyor.

Restoranın serpme kahvaltı menüsünde acuka, tahin – pekmez, bal – kaymak, mevsim meyveleri, domates, salatalık, peynir çeşitleri, doğal tereyağı, Nutella, menemen, sahanda yumurta, güveçte sucuk ve sosis, bir bardak portakal suyu, pişi, kızarmış ekmek ve Boşnak böreği gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! En az iki kişilik hazırlanan; ancak dört kişiye bile yetebilen ve sınırsız çay ile servis edilen serpme kahvaltı kişi başı 85 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıda, çocuklar için 20 TL kuver ücreti isteniyor.

Ayrıca mekanda, 250 kişiden 1250 kişiye kadar yemek, Kır Düğünü, Sünnet, Düğün ve Nişan gibi kalabalık organizasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Maja Kırkpınar ile ilgili daha fazla bilgi almak için linke tıklayın: Maja Kırkpınar! Son olarak online rezervasyon için linke tıklamanız yeterli.

  • Adres: Soğuksu, Melih Kibar Sahil Yolu Cd. No: 2, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (545) 281 45 55
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 85 TL – Çocuklar için kuver ücreti 20 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

35. Gölevi Konaklama & Restoran

Burası Neresi? Sapanca Gölü kenarında bulunan Gölevi Konaklama & Restoran, Sakarya’nın kahvaltı mekanları arasına eklenebilecek uygun yerlerden biri. Geniş bir tesis olarak hizmet veren mekanda, konaklama alanları ve restoran – kafe bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dileyenler burada konaklayıp, keyifli bir hafta sonu tatili geçirebilirken; dileyenler pazar kahvaltısı için Gölevi Konaklama & Restoran’ı tercih edebiliyor. Tesisin restoranında brunch, barbekü gibi servisler bulunup; alacarte düzeniyle işliyor.

Ayrıca mekanda, özel davetler verilebiliyor. Gölevi Restoran’da geniş yelpazeli serpme kahvaltı menüsü, konukların en çok tercih ettiği servislerin başında geliyor. Kahvaltıda A’dan Z’ye pek çok doğal ürün bulunup; kişi başı 70 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Hafta sonu dolayısıyla kalabalık olabilen restorana gitmeye karar verecek olursanız, önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayarak, gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

  • Adres: Hasanpaşa Mah. Aktar Sok. No: 3 Kırkpınar, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 592 00 70 – 0 (533) 140 50 76
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

36. Sasa Harmanlık

Burası Neresi? İstanbul’a 1 saat, Ankara’ya 2 saat mesafede yer alan Sasa Harmanlık, Sapanca Gölü kenarında, doğa ile iç içe bir alanda konumlanıyor. Nitelikli bir tesis olarak varlığını sürdüren Sasa Harmanlık, hem konaklama hem de restoran alanında hizmet veriyor.

Tesisin konaklama alanı; 4 göl manzaralı serender, 2 göl manzaralı deluxe oda ve 3 bahçe manzaralı süit odadan oluşuyor. Her biri müthiş manzaraya sahip olan adalarda konaklamanın yanı sıra kahvaltı servisi de veriliyor.

Üstelik konaklama fiyatına dahil. Sasa Harmanlık Restoran ise göl kenarında yer almak olup; dünya mutfağından harmanlanan zengin bir menüyle konuklarını ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda akşam ve öğle yemeğinin yanı sıra muhteşem bir sabah kahvaltısı servisi bulunuyor. Sasa Harmanlık Restoran’da yemek yiyip, vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olma şartı aranmıyor.

Dolayısıyla göl manzarası eşliğinde, mükellef bir kahvaltı sofrası ile güne başlamak isteyen herkes Sasa Harmanlık’a gelebiliyor. Restoranda kahvaltı, kişi başı serpme kahvaltı olarak servis ediliyor. Kişi başı 70 TL olarak ücretlendirilen Sasa serpme kahvaltı menüsünde;

Beyaz peynir, kaşar peyniri, köy peyniri, tel peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, acuka, bal, kaymak, tereyağı, iki çeşit reçel, çikolata, fındık ezmesi, biber kızartması, simit, sigara böreği, hamur kızartması, patates kızartması, eritme köy peyniri, sahanda yumurta, güveçte sucuk, mevsimine göre kek veya meyve tabağı bulunuyor. Bu enfes kahvaltıya sınırsız çay ve su eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak; kuymak (27 TL), menemen (20 TL), sucuklu yumurta (28 TL), kavurmalı yumurta (30 TL), yumurtalı ekmek (20 TL), sebzeli omlet (20 TL), peynirli omlet (20 TL) ve soslu sosis tava (26 TL) gibi ekstralar da sipariş edilebiliyor.

Sasa Harmanlık‘ta konaklamak istiyorsanız linke tıklayarak bilgi alabilir ve de odanızı ayırtabilirsiniz. Yalnızca restorana gitmek istiyorum diyorsanız, aşağıdaki numaralardan herhangi birini arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Sapanca Gölü, Prof. Dr. Mehmet Abuç Cd. Harmanlık mevkii, Sahil şeridi, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (530) 395 00 67 – 0 (264) 582 90 77
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

37. Beta Home Gölevi

Burası Neresi? İstanbul Avrupa yakasına 1,5 saat, Anadolu yakasına ise 1 saat mesafede konumlanan Beta Home Gölevi, Sapanca’nın Kırkpınar Köyü’nde konumlanıyor.

Yemyeşil muazzam bir doğanın içinde, şehrin her türlü zorluğundan, hengamesinden ve stresinden uzak, huzurlu bir atmosfere sahip olan Beta Home Gölevi, kolay ulaşılabilir olması sayesinde de sıklıkla tercih ediliyor.

Geniş ve nitelikli bir tesis olan Beta Home Gölevi’nde, hem konaklama hem de yeme – içme alanında hizmet veriliyor. Dileyenler otelde konaklayabilirken; dileyenler Ortanca Restoran’da günübirlik vakit geçirebiliyor.

Dolayısıyla tesisin restoranında, yani tam adıyla Ortanca Restoran’da vakit geçirebilmek için otelde konaklamak gerekmiyor.

Neden Gitmeliyim? Beta Home Gölevi’nin meşhur kahvaltısında hemen her ürün en doğalından ve en organiğinden seçiliyor. Öyle ki taze taze mevsim meyve ve sebzeleri pazardan, peynirler Kaya Çiftliği ve Adapey’den, keçi peynirleri Miralem Peynirleri’nden tedarik ediliyor.

Sızma zeytinyağı Kırkağaç’tan, ekşi maya ekmekleri ise Sapanca Lullus’dan getirtiliyor. Bunun yanı sıra yoğurdu kendileri mayalayıp, hamburger ekmeklerini kendileri yapan restoranda, yumurtalar Akseki yaylasından getirtilip; kahvaltıda sunulan reçeller ve acılı sos yine kendileri tarafından yapılıyor.

Beta Home Gölevi’nde kahvaltı serpme köy kahvaltısı şeklinde sunuluyor. Kişi başı 75 TL olarak ücretlendirilen Özel Beta Home Gölevi Kahvaltı içerisinde;

Ezine beyaz peynir, çeçil peyniri, siyah zeytin, ev yapımı tarçınlı elma reçeli, ev yapımı ayva reçeli, çiçek balı, taze kaymak, ev yapımı acılı sos, sızma zeytinyağı, söğüş tabağı, fesleğenli domates ve kaşarlı kıtır tortilla, fırında ekmek üzeri kaşar sucuk, puf böreği, hindi fümeli beşamelli sıcak sandviç, yerel ekmekler, taze simit, Belçika çikolatalı browni, elmalı pekmezli cevizli kek, otlu peynirli omlet ya da diğer yumurta veya omlet çeşitleri bulunuyor.

Kaçırmayın!

Bol çeşitli bu harika kahvaltıya sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Restoranda kahvaltı servisi, haftanın yedi günü 09.00 gibi başlayıp; öğlen olmadan hemen önce 11.30 sularına kadar devam ediyor.

Beta Home Gölevi’nin menüsünü yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Beta Home Gölevi’nde konaklamak isterseniz, linke tıklayarak gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz.

  • Adres: Rüstempaşa, Sahil Yolu Cad. No: 222, 54600, Kırkpınar Köyü, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (533) 695 45 79 – 0 (532) 776 42 07
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 75 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

38. Nispet Haussmann Restoran & Patisseria

Burası Neresi? Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, Semerciler mevkiin de yer alan Nispet Haussmann Restoran & Patisseria, kahvaltı tabağı, diğer adıyla tabak kahvaltı konseptiyle hizmet veriyor. Haftanın yedi günü servis edilen tabak kahvaltı, fiyat olarak da fazlasıyla uygun.

Neden Gitmeliyim? Sınırsız çay eşliğinde servis edilen kahvaltı, buna rağmen kişi başı sadece 17 TL olarak ücretlendiriliyor. Nispet Haussmann Restoran’da Anne kahvaltısı olarak sunulan menüde; kek, sucuk, eritme kaşar, yumurta, patates kızartması, peynir, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık, kahvaltılık soslar, reçel, fındık kreması ve sürülebilir çikolata gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Ve tabi tüm bu enfes lezzetlere sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Sakarya’da uygun fiyatlı kahvaltı mekanlarından biri olan Nispet Haussmann Restoran & Patisseria, sıcak, samimi ortamı ve zevkli dekorasyonuyla sizleri evine davet ediyor. Restoran, pandemi önlemleri kapsamında, evlere servis konseptiyle hizmet vermeye devam ediyor.

  • Adres: Semerciler, 787. Sk. No: 3, 54100 Adapazarı/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 282 16 16 – 0 (264) 777 39 99
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı tabak kahvaltı 17 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Sakarya kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere destek olabilirsiniz. Sakarya’nın dört bir köşesinde, muhteşem kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Sakarya’nın kahvaltı mekanları hakkında bilgi aldık, tanıdık ve öğrendik; lakin gezilecek yerlerini de bilmek ve yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, mutlaka okuyun: Sakarya’da Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 66 Yer (Detaylı) ve Sakarya’nın Tarihi Yerleri | En Detaylı 21 Yer

Yorum yapın

Bizi Takip Edin