Türkiye’deki En İyi 99 Dağ Evi ve Bungalovlar

Bazen öyle zamanlar gelir ki sadece kafa dinlemek ve huzur bulmak istersin. Biraz da bulunduğun konumdan, insanlardan uzaklaşmak ve sessiz, sakin bir yer keşfetmek istersin. Özellikle de bu pandemi döneminde çok sıkıldığımızı düşünürsek… Biz de siz aramayın diye, Türkiye‘yi bölge bölge ayırıp en güzel tatil yerlerini derledik. Kimisi lüks kimisi ucuz kimisi yakın kimisi uzak… Bu listede yer alan hali hazırda Türkiye’deki en iyi dağ evleri ve bungalovlar sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. İşte Türkiye’deki dağ evleri!

Marmara Bölgesi

1.Kulindağ Dağ Evi, İstanbul

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kulindağ Dağevi (@kulindag)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? İstanbul‘un gürültüsünden, trafiğinden ve kargaşasından uzaklaşmanın çok kolay olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle hafta sonları küçük kaçamaklar yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Kulindağ Dağ Evi tam da size göre. Polonezköy’de yer alan Kulindağ Dağ Evi, sessiz ve sakin oldukça ideal bir tatil yeridir. İçerisindeki olanakları ve sunduğu hizmetleri ile herkesten tam not alan bu yer, yemyeşil ağaçların arasında olağanüstü bir konumda bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 31 km, İstanbul Havalimanı’na da 39 km mesafede yer alan Kulindağ Dağ Evi’nde, dilediğiniz kadar konaklayabileceğiniz gibi açık büfe kahvaltı ve yemek menülerinin de tadına doyacaksınız.

Neden gitmeliyim? İsmini Aladağlardaki zirveden alan Kulindağ Dağ Evi, 5 birimden oluşuyor. Ahşap bir dağ evi olan Kulindağ Dağ Evi’nin tüm odaları, radyatör ile merkezi olarak ısıtılıyor. Günübirlik konaklayabileceğiniz gibi birkaç gün de kalabiliyorsunuz. Kendi içerisinde ahşap merdivenlerden oluşan dağ evinde, yemyeşil ağaçlarla birlikte yol almak size farklı bir atmosfer yaşatacak. Her evde tek bir oda, banyo, yatak ve dolap bulunuyor. Sıcak su, elektrikli şok ısıtıcı ile sağlanırken, odalarda havlu, şampuan, sabun ve tuvalet kağıdı bulunuyor. Odalarda vantilatör yer alırken, ne yazık ki klima yer almıyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıdaki sıcacık ve bir o kadar da çıtır çikolatalı ekmeğin tadına bakmayı unutmayın! Ayrıca kahvaltı menülerinin çok lezzetli ve iyi olduğunun altını çizerken, vegan seçeneklerinin bile bulunduğunu belirtmeliyim. Birbirinden ilginç reçeller, ev yapımı ekmekler, kızartmalar, poğaçalar… Kimse bu lezzetlere hayır diyemiyor!

Uyarı! İçerisinde yüksek merdivenler yer aldığı için çocuklu ailelerin bu konuda önlemlerini almasını ve dikkat etmesini tavsiye ediyorum. Aynı zamanda konaklamalarda 9 yaş üzeri misafirlerin kabul edildiğini ve evcil hayvan kabul edilmediğini söylemeliyim. Öte yandan kahvaltı, konaklama ve yemek için rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de unutmayın!

  • Konum: Mahmutşevketpaşa, Kibrit Çıkmazı No:6, 34829 Beykoz/İstanbul
  • Telefon:  0850 302 0299
  • Çalışma saatleri: 9.30 – 23.30 / Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 2 kişi kahvaltı dahil: 380 TL, 3 kişi kahvaltı dahil: 550 TL, Tek kişi kahvaltı dahil: 270 TL, 2 kişi 2 gün kaldığında kahvaltı dahil: 720 TL / *1 Nisan’dan itibaren 2 kişi: 420 TL, 3 kişi: 600 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

*İstanbul’a yakın diğer bungalov evler: SeyyahO – Kabakoz, Suma Sanjati – Yeniköy, Sahilkamp – Sahilköy, Şirin Bungalov Ev – Bucaklı, Wineport Lodge – Ağva, Lethe Exclusive Hotel – Ağva, Tranquilla River Lodge – Ağva, Villa Riva Garden – Öyümce, Taş Ev – Polonezköy, Yako House Park – Cumhuriyet ve daha pek çok seçenek bulunuyor. 

2.Nefes Mekan, Kırklareli

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nefes Mekân (@nefesmekan)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Kırklareli Vize’ye bağlı Kışlacık Köyü’nde yer alan Nefes Mekan, Istranca Ormanları ile çevrili ve sekiz dönümlük bir alanda kuruludur. Son zamanlarda giderek popülaritesini artıran Nefes Mekan, resmen adı gibi nefes kesen bir mekandır. Koronavirüs salgını nedeniyle evlere tıkandığımız ve pandemi döneminde çok sıkıldığımız için, buraya kendinizi biran önce atmak ve tatilinizi uzatabileceğiniz kadar uzatmak isteyeceksiniz. Doğayla iç içe olabileceğiniz Nefes Mekan’da, modernliğe, konforluğa, temizliğe ve profesyonelliğe yakından şahit olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Orman manzaralı bu evlerde; havuz, dinlenme ve okuma köşeleri, kütüphane, teras, restoran ve daha birçok hizmet ve olanaklar bulunuyor. Müstakil bir ev formunda olan evlerde, aynı zamanda özel teras balkonlar da mevcut. Odalarda ise, tüm ihtiyacınız olan saç kurutma makinesi, klima, müstakil banyo, wc, çarşaf, havlu, havuz başı peştamal ve daha fazlası yer alıyor.

Bir kere size Istranca Ormanları’nın eşlik ettiğini düşünün… Bunun dışında buraya kadar gelmişken, Aya Nikola Manastırı, Cehennem Şelaleleri, Longoz Ormanları, Panayır İskelesi ve Dupnisa Mağarası’na da uğramayı ihmal etmeyin! Eğer gezmek istemiyorum ve sadece Nefes Mekan’da durmak istiyorum derseniz, burada birçok farklı aktivite düzenlendiğini de hemen belirtmeliyim.

Kaçırmayın! Özel günlerde yapılan etkinlikler, temalı müzik geceleri, okuma-tartışma-sohbet-kitap günleri, büyüklere özel oyunlar, profesyonel koçlar ile verilen etkinlikler ve doğa yürüyüşlerinin bol bol yapıldığını eklemeliyim. Öte yandan sabah kahvaltılarındaki pişilerin tadına doyamayacağınızı, hatta acele etmeniz gerektiğini yoksa kalmayacağını da belirteyim. 🙂 Akşam yemeklerindeki mezelerin ve ciğerinin tadlarının oldukça lezzetli olduğunu bilmelisiniz.

Uyarı! Evcil hayvanlarınız için iletişime geçmeniz mümkün. Aynı zamanda Nefis Mekan’da sadece 15 yaş ve üzeri misafirler konaklayabiliyor.

  • Konum: 39400 Kışlacık/Vize/Kırklareli
  • Telefon: 0 532 134 11 39
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortama fiyatlar: 2 kişi 3 gece: 3.250 TL, 2 kişi 2 gece: 2.950 TL, Hafta içi gecelik: 975 TL, Ek yatak ücreti gecelik: 400 TL *Kahvaltı dahil.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

3.Palivor Çiftliği, Kırklareli

Burası neresi? Trakya’da, Kırklareli’nin Demirköy İlçesinde, Avcılar Köyü’ne bağlı Palivor Mahallesinde yer alan Palivor Çiftliği, Bulgaristan sınırına  oldukça yakın bir mesafede yer alırken, İğneada’ya ise 30 km mesafede yer alıyor. Toplam 1400 dönüm arazi üzerinde kurulu olan Palivor Çiftliği, organik tarlaya sahip 10 ayrı müstakil çiftlik evine ev sahipliği yapıyor. Istranca Ormanlarının ortasında muhteşem bir konumda bulunan çiftlik, İstanbul’a da 220 km uzaklıkta yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Günlük, aylık ya da yıllık kiralayabileceğiniz bu çiftlik evlerinin alt katında 4 yatak odası, 2 banyo, üst katında geniş iki salon, mutfak ve büyük bir teras yer alıyor. Ayrıca içerisindeki Amerikan mutfağı, şömineli salonu ve barbekü alanı ile ziyaretçilerini mest ettiği de bir gerçek. Evin bu özellikleri dışında kendi ürettiği ürünleri ise bir harika! İsterseniz kendi özel reçetelerine göre üretilen taze, lezzetli ve doğal gıda ürünleri tadın, isterseniz dışarıdan kendiniz halledin. Ancak çiftliğin bu özel tatlarını tercih etmeniz daha mantıklı ve güzel olacaktır. 🙂

Kaçırmayın! Et şarküteri, süt ürünleri, kahvaltılık, gurme soslar ve cipsleri, çiftlikten bulunan Macrocenter’dan kolaylıkla satın alabileceğinizi hatırlatalım!

  • Konum: Avcılar Köyü Palivor Mahallesi Yolu Demirköy, 39500 Demirköy/Kırklareli
  • Telefon: 0532 200 48 47 – 0530 879 76 78
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00
  • Ortalama fiyatlar: 600 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

*Kırklareli’ye yakın diğer bungalov evler: Longosphere Glamping – İğneada, Masal Ev – İğneada, Müstakil Ev – Hamitabat Köyü, Dessera Bağ Evi – Ahmetçe Köyü, Bakucha Vineyard – Hamitabat Köyü ve daha birçok seçenek bulunuyor. 

4.Olimbera Club, Kocaeli

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

olimbera.club (@olimbera.club)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? İstanbul Beşiktaş’a 132 km, Gebze’ye 90 km ve Kocaeli‘ne 25 km mesafede konumlanan Olimbera Club, kuzeyde İzmit Körfezi ve güneyde Samanlı Dağları ile komşudur. Doğayla bütünleşmiş bir yer olan Olimbera Club, şırıl şırıl akan dereleri, kanyonları, mağaraları ve yürüyüş alanları ile muazzam bir tatil noktasıdır. İçerisindeki toplantı ve etkinlik salonlarının, bahçesinin, terasının, organizasyonların, atölyelerinin, dükkanların ve çocuklar için düzenlenen etkinliklerin olması da cabası.

Neden gitmeliyim? Burada 2 özel oda, her odada 2 adet tekli yatak, bir ranza ve bir adet çekyat olmak üzere 10 kişilik konaklama imkanı mevcut. Dilerseniz kendi yemeğinizi donanımlı mutfağında pişirip yiyin, isterseniz sizin için hazırlanmış lezzetli menülerin tadına bakarak karnınızı doyurun. Tercih size kalmış! Bol bol oksijen depolayacağınız Olimbera Club’ta, meşe, kestane ve çam ağaçları arasında adeta huzura ereceksiniz. Bisikletle bölgeyi keşfedebileceğiniz gibi yürüyüş rotalarından giderekte bolca keşif yapabilirsiniz.

Ayrıca Blueberry Salonu, Aronya Salonu ve Lavanta Salonu olmak üzere üç ayrı toplantı odası, amfitiyatro, yürüyüş parkurları, kamp ateşi ve fırın önü gibi alanlar da mevcut. Bunun dışında sabahları kahvaltı servisi olması, evlerde wifi olması, mutfak, ücretsiz otopark, şömine, saç kurutma makinesi, ısıtma ve tv olması da insanı burayı teşvik etmeye yetiyor. Birbirinden farklı atölyelerin yer alması ve sizlere birçok şey kazandırmasının dışında, dükkandan istediğiniz taze ve doğal ürünleri satın alabilmeniz de mümkün.

Kaçırmayın! 10-16 yaş arası çocuklar için tasarlanan Doğa Kaşifleri Programı’na bayılmamak elde değil! Çocuklara, düğüm atma becerisi, pusula kullanma, yön bulma, çadır kurmak gibi eylemlerin kazandırılmasının yanı sıra doğadaki ağaçları, bitkileri, kuşları ve böcekleri keşfetmeye yönelik faaliyetler ve doğadaki canlıların yaşamlarına yardımcı olacak faaliyetler de öğretiliyor.

Uyarı! Evcil hayvanların kabul edilmediğini ve sigara içmenin yasak olduğunu belirtmeliyim.

  • Konum: Servetiye Cami, Kirazpınarı Mevkii, 41090 Başiskele/Kocaeli
  • Telefon: 0539 778 75 37
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00
  • Ortalama fiyatlar: 600 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

5.Pleasure Room, Kocaeli

Burası neresi? İzmit’te yer alan Pleasure Room, 2 kişi kapasiteli, tek yatak odasında ve tek yataklı ahşap bir evdir. İçerisinde wifi, mutfak, banyo, ücretsiz otopark, şömine, saç kurutma makinesi ve ısıtma var. Ancak klima ve tv ne yazık ki yok.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilirken, sigara içmek yasak.

  • Konum: Izmit, Kocaeli, Türkiye
  • Çalışma saatleri: Check-in 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.586 TL

6.Karaca Dağ Evleri, Kocaeli

Burası neresi? İzmit Otobüs Terminali’ne ve İzmit şehir merkezine 27 km uzaklıkta yer alan Karaca Dağ Evleri, orman içerisinde, verandalı, küçük ve ahşap 8 evden oluşuyor. Belki diğer bahsettiğim dağ evleri kadar çok büyük olmayabilir ancak samimi ve sıcak bir ortam arıyor ve sadece kafanızı dinlemek istiyorsanız burası gerçekten tam da size göre.

Neden gitmeliyim? Kahvaltının, işletmenin restoranında açık büfe olarak hizmet verdiğini, oyun odası ve ortak salon olduğunu, grup aktivitelerin yapıldığını, manzara eşliğinde harika yemekler yenildiğini, trekking ve yoga yapıldığını bilmelisiniz. Ayrıca hizmet ve olanaklardan bahsedecek olursam; her evde wifi erişimi, banyo, saç kurutma makinesi, bahçe ve otopark bulunuyor.

Ladin isimli ev 5 kişilik, Selvi isimli ev 2 kişilik, Tarçın isimli ev 4 kişilik, Meşe isimli ev 4 kişilik, Sedir isimli ev 3 kişilik, Ardıç isimli ev 3 kişilik, Ceviz isimli ev 3 kişilik, Kayın isimli ev ise 4 kişilik olup evlerin her biri 12 metrekaredir.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilemiyor ne yazık ki. Öte yandan pandemi nedeniyle kapalı alanlara geçici bir süre çocuklu aileler kabul edilmemektedir.

  • Konum: Servetiye Cami Köyü Kirazpınar Mah. No:36, Yuvacık, Başiskele, 41090 Kocaeli
  • Telefon: 0262 345 00 89 / 0545 790 19 60 / 0532 337 40 36
  • Ortalama fiyatlar: Kişi başı gecelik 280 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

7.Papuli Köy Evi, Kocaeli

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

papulikoyevi (@papulikoyevi)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Papuli Köy Evi ve Restaurant, Karamürsel şehir merkezine sadece 4 km mesafede bulunuyor. Çamçukur Köyü içerisinde, Samanlı Dağları eteklerinde kurulu olan Papuli Köy Evi, körfez ve köprü manzarasıyla resmen insanı büyülüyor. Tipik Doğu Karadeniz mimarisiyle taş blok üzerine oturtulmuş ahşap ve tuğla karışımı 2 katlı evler, farklı bir atmosfer solumasını sağlıyor.

Neden gitmeliyim? 7 odalı olan bu mekan, şirin mi şirin bahçesi, restoranı ve enfes kahvaltı menüsüyle gelenlerin bir numaralı adresi oluyor. Aynı zamanda restoran 1 dönüm alan içerisinde yer alıyor ve burada düğün, nişan, kına gecesi, toplantı ve doğum günü gibi organizasyonlarınızı da kutlayabiliyorsunuz. Ayrıca buraya tüm bunların dışında sadece kahvaltı yapmak için bile gelebilirsiniz.

Kaçırmayın! Kış aylarında geldiğinizde şömine karşısında ateşin keyfini çıkarırken, yaz aylarında geldiğinizde de rengarenk ve mis kokulu meyve ağaçları arasında uyanabilir ve güne oldukça huzurlu bir başlangıç yapabilirsiniz. Sabahları eşsiz ve lezzetli kahvaltılıklarını yiyebileceğiniz gibi akşamları da yöresel ev yemekleriyle karnınızı doyuracaksınız.

Uyarı! Sigara içmek yasaktır.

Not: Serpme kahvaltı kişi başı 80 TL olup, rezervasyon yaptırmak gerekmektedir. Açık büfe kahvaltı kişi başı 60 TL olup, yine rezervasyon yaptırmak gerekmektedir ve Perşembe günleri açık büfe kahvaltı mevcuttur. 0-5 yaş arası çocuklara kahvaltı ücretsiz olurken, 6-12 yaş arası çocuklara ise 30 TL’dir. 

  • Konum: Çamçukur, Küme Evleri No:232, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Telefon: 0530 306 13 / 0262 454 13 03
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: Cuma, Cumartesi ve Pazar: 1.500 TL, Hafta içi 2 kişi: 450 TL, Hafta sonu 2 kişi: 500 TL *Kahvaltı dahil.
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

8.Narköy, Kocaeli

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Narköy (@narkoyjournal)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Narköy, sadece Nar Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin eğitim odaklı sürdürülebilir turizm merkezi değil aynı zamanda organik tarım çiftliğidir. Ekoturizm odaklı konaklama seçeneklerinden biri olan Narköy’de, çalışma, organik tarım ve çiftlik ile ilgili dersler de veriliyor. İçerisinde 14 oda, aile ve grup konaklama üniteleri, organik çiftlik yemeklerin pişirildiği restoran, açık ve kapalı derslikler, organik tarım çiftliği yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Konaklamanın ötesinde çok başka bir yer olan Narköy’de, birbirinden farklı eğitim, aktivite ve atölye çalışmalarına katılabilir, aileniz ve sevdiklerinizle beraber doğayla iç içe bir yerde tatil yapabilir ve iş arkadaşlarınızla bir proje üzerinde çalışabilirsiniz. Öte yandan ruh ve bedeninizi dinlendirmeniz için tasarlanmış her şey, sizin işinize daha çok yarayacak. Nitekim televizyonun ve gece kulübünün olmayışı buna bir işaret.

Kaçırmayın! Üstelik anne yemeği yiyebileceğiniz, orman yürüyüşlerine çıkabileceğiniz, reçel yapımından ekmek yapımına kadar her şeyi öğrenebileceğiniz, yoga, binicilik, doğaçlama müzik, piknik ve açık havada film keyfi gibi birçok aktiviteyi de yapabileceksiniz. Ayrıca 70 kişilik kapalı ve 50 kişilik açık lokantasında da eşsiz yemeklerin tadına bakacaksınız.

Not: Bazı aktivitelerin ücretli, bazılarının da ücretsiz olduğunu eklemeliyim. Ücretsiz aktiviteler arasında; rehberli orman yürüyüşü, ekim-dikim, tohum bankası ve süt sağımı yer alıyor. Ücretli aktiviteler arasında ise; sanat atölyesi ecoprint / flower pounding, Enver Topuz ile ‘Ormandan Dersler’ yürüyüşü, peynir ve ekmek atölyeleri, permakültür eğitimi, kendi bahçeni kendin yap eğitimi ve takım olma aktiviteleri yer alıyor. 

  • Konum: Kıncıllı Köyü, Yayla Mevki, Kerpe Caddesi No 13/A, 41600 Kocaeli
  • Telefon: (0262) 561 25 25 (26-27-28)
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

*Kocaeli’ne yakın diğer bungalov evler: İkiz Dağ Evi – Eriklitepe, Neriman’s Lake House – Kartepe, Pentalow Jakuzili Luxury Cabin – Kartepe, Cansu Tatil Köyü – Maşukiye, Babil Bungalow – Maşukiye, Era House – Maşukiye ve daha birçok seçenek bulunuyor. 

9.Sekoya Dağ Evi, Yalova

Burası neresi? Yalova‘ya 55 km mesafede yer alan Sekoya Dağ Evi, arkadaş grubunuz ya da aileniz ile birlikte toplu bir şekilde gelip kalabileceğiniz ve keyif yapabileceğiniz bir yer. Armutlu ilçesinde Selimiye Köyü’nde konumlanan Sekoya Dağ Evi, hafta içi ve hafta sonu küçük bir kaçamak yapmak için oldukça ideal.

Neden gitmeliyim? Tamamen doğanın içinde bulunan dağ evi, ahşap dubleks olup, giriş katında 2 ve üst katında 2 cam oda olmak üzere toplamda 4 odadan oluşuyor. Her odada kendi ısıtıcısı var ve ortak alanda bir şömine var. Daima sıcak su bulunan Sekoya Dağ Evi’nde, toplam 6 yatak ve 2 kişilik L kanepe var. Bunun dışında kamelyası, ağaç evi ve sundurması da bulunuyor.

Kaçırmayın! Eşsiz bir manzarayı gözler önüne seren bu dağ evin çevresinde yer alan göllere, yaylalara, derelere ve doğal yürüyüş parkurlarına bayılacaksınız. Örneğin, Delmece Yaylası, Karlık Yaylası, Aldere, Dipsiz Göller, Çifte Şelale, Taz Tepesi, Kapaklı Kayalıkları, Soğuk Su Deresi, Erikli Yaylası ve Vadisi’ne uğramadan tatilinizi bitireyim demeyin!

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Selimiye Köyiçi Yolu, 77500 Selimiye/Armutlu/Yalova
  • Telefon: 0542 308 86 00
  • Ortalama fiyatlar: Hafta sonu günlük: 1.250 TL / Hafta içi günlük: 900 TL / Haftalık: 6.000 TL *Minimum konaklama süresi 2 gecedir.

*Yalova’ya yakın diğer bungalov evler: Masal Köyü Evleri – Safran Köyü, Masal Köyü Evleri – Safran Köyü, Bağdat Resort – İnebeyli, Alişler Yurdu – Fıstıklı Köyü ve daha pek çok seçenek bulunuyor. 

10.Ortanca Evleri, Sakarya

Burası neresi? İstanbul’a yaklaşık 2 saatlik mesafede yer alan Ortanca Evleri, Sapanca Gölü’ne ise 20 km mesafede bulunuyor. Doğançay Köyü’nde bulunan Ortanca Evleri, ziyaretçisine yeşillikler içerisinde doğal ve oldukça samimi bir ortam sunuyor. Ahşap evlerden oluşan ve bahçe içinde bir işletme olan Ortanca Evleri’nin işletme sahibi ve sahibesinin de harika insanlar olduğunu söylemeliyim.

Neden gitmeliyim? Yemeklerinin lezzetli olması ve odaların sade olmasından ziyade en farklı özelliğinden de bahsedelim şimdi. Ortak alanda yer alan büyük masa… Burada hep birlikte yemek yeniyor, sohbet ediliyor ve bu sayede birbirinden sıcak yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalıyorsunuz. Hani filmlerde olur ya, hepimiz denk gelmişizdir. Ortak alandaki bu masada tatlı işletme sahipleri ile birbirinden farklı insanların hayat hikayelerini dinliyorsunuz ve aynı zamanda leziz yemeklerin tadına bakıyorsunuz. Etraftaki hayvan dostlarıyla da iyi anlaşacağınız bir gerçek.

  • Konum: Boğazköy, 54700 Arifiye/Sakarya
  • Telefon: 0532 426 61 07
  • Yol tarifi al >

11.Dağ Evim, Sakarya

Burası neresi? Sakarya‘nın Gevye ilçesinde yer alan Dağ Evim, 2 adet piramit ev ve 1 adet dağ evi bulunan kendine özgü bir yerdir. Evlerin birbirlerine uzaklığı en az 100 metre olduğu için böylece kimseyle de iç içe olmuyorsunuz. Evlerin içerisinde buzdolabı ve ocak şeklinde ekipmanlar bulunuyor. Bu nedenle bu ekipmanlarla birlikte kendiniz alışveriş yaparak kolaylıkla istediğiniz gibi takılabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Sessiz ve sakin bir doğa tatili arayışında olanlar için birebirdir. Bahçe ve restoran olmasının yanı sıra içerisinde birçok hizmet ve olanaklara da yer veriyor. Çamaşırhane, günlük temizlik, televizyon, wc, buzdolabı, ısıtma, sıcak su, ücretsiz otopark ve yürüyüş alanı gibi olanakları bulunuyor ve en önemlisi evcil hayvanların getirilmesine izin veriliyor.

  • Konum: Kızılkaya, eski kızılkaya sokak no:13, 54700 Geyve/Sakarya
  • Telefon: 0530 978 54 37
  • Ortalama fiyatlar: 300-400 TL
  • Yol tarifi al >

12.Piramit Evim 1, Sakarya

Burası neresi? Dağ Evim ile aynı arazide yer alan Piramit Evim 1, 3 kişi kapasiteli, 1 yataklı ve tek banyolu ahşap evdir. İçerisinde mutfak eşyaları, ısıtma, saç kurutma makinesi ve çalışma alanı mevcutken, klima, televizyon ve wifi bulunmuyor.

Uyarı! Sigara içmenin yasak olduğunu ve evcil hayvan kabul edilmediğini belirtmeliyim.

  • Konum: Fındıksuyu, eski kızılkaya sokak no:14, 54700 Geyve/Sakarya
  • Telefon: 0530 978 54 37
  • Çalışma saatleri: Check-in: 15.00 – 20.00 / Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 550 TL

13.Piramit Evim 2, Sakarya

Burası neresi? Üstte anlattığım Dağ Evim ve Piramit Evim 1 ile aynı arazide yer alan Piramit Evim 2, 4 kişi kapasiteli, 1 çift kişilik, 2 tek kişilik yataklı ve tek banyolu ahşap evdir. İçerisinde yine mutfak eşyaları, ısıtma, saç kurutma makinesi ve çalışmanı yer alıyor. Ancak klima, tv ve wifi seçeneği bulunmuyor.

Uyarı! Yine sigara içilmediğini ve evcil hayvan kabul edilmediğini bilmelisiniz.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 15.00 – 20.00 / Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 650 TL

14.Engelsiz Evim, Sakarya

Burası neresi? Kızılkaya, Gevye’deki Piramit Evler ile birlikte aynı işletmeye sahip olan Engelsiz Evim, engelli dostu özellikleriyle öne çıkıyor. Ahşap üçgen bir ev olan Engelsiz Evim, tüm engelli bireylerin rahatça kullanması ve güzel bir tatil yapması için özel olarak tasarlanmış.

Neden gitmeliyim? Doğada vakit geçirmek isteyenlerin özellikle aradığı yerlerden biri olan Engelsiz Evim, 4 kişili kapasiteli olup içerisinde mutfak, şömine, 2 yatak ve tek banyo bulunuyor. Aynı zamanda engelli bireyler için evin giriş bölümü rampa şeklinde ayarlanmış.

Uyarı! Yine yukarıda bahsettiğim gibi evcil hayvan kabul edilmiyor ve sigara içilmiyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in 15.00 – Check-out 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 650 TL

15.Aymadarta Boğazköy, Sakarya

Burası neresi? Sakarya nehri kenarında yer alan Aymadarta Boğazköy, tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile olağanüstü yerlerden biridir. İçerisinde, 3 yatak odası, banyo, sıcak su, şampuan, saç kurutma makinesi, yatak çarşaflar, fazladan yastık ve battaniye, çamaşır makinesi, kurutucu, temel malzemeler (havlu, nevresimler, sabun ve tuvalet kağıdı), elbise askıları, ütü, tv, klima, ısıtma, wifi, özel çalışma alanı, mutfak, mikro dalga, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, soba, yemek takımı, pişirme temel malzemelerinin (kap kacak, yağ, tuz, biber) yanı sıra balkon, bahçe ve ücretsiz otopark hizmeti bulunuyor. Kalabalık bir ortam için oldukça ideal bir yer olan Aymadarta Boğazköy’de, ekstra serpme kahvaltı ve yemek hizmeti alabileceğinizi ve hayvan dostu bir yer olduğunun altını çizelim.

  • Konum: Geyve, Sakarya, Türkiye
  • Ortalama fiyatlar: 1.199 TL

16.Kartal Vadisi Dağ Evleri, Sakarya

Burası neresi? Sapanca merkeze 8 km, Sapanca Gölü’ne ise 5 km mesafede konumlanan Kartal Vadisi Dağ Evleri, 500 metre yükseklikte ahşap dağ evdir. Deresi ve ormanı ile temiz bir hava soluyacağınız bu yerin, tüm yıl boyunca açık olduğunu belirtmekte fayda var. Pırıl pırıl bir aile işletmesi olan Kartal Vadisi Dağ Evleri’nde sadece 3 adet ev bulunuyor. İçerisinde ise, banyo, şampuan, temel malzemeler (havlu, nevresimler, sabun ve tuvalet kağıdı), elbise askıları, ısıtma, yemek takımı ve ücretsiz otopark hizmeti bulunuyor. Ancak wifi, mutfak, klima, tv, çamaşır makinesi ve saç kurutma makinesi bulunmuyor.

  • Konum: İkramiye, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 0537 897 84 73
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Ortalama fiyatlar: 650 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

17.Sapanca Göldibi Suit Bungalov, Sakarya

Burası neresi? Sapanca Gölü kıyısında konumlanan Sapanca Göldibi Suit Bungalov, 1 adet suit bungalov, 6 adet superior bungalov ve 5 adet deluxe bungalov olmak üzere 12 bungalovdan oluşuyor. Her mevsim gelip tatil yapacağınız bir yer olan Sapanca Göldibi Suit Bungalov, sizlere konaklama açısından farklı seçenekler sunuyor. Kış mevsiminde ayrı yaz mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip olan bu yer, doğa ile iç içe olmanızı sağlayacak ve harika manzara karşısında eşsiz bir tatil imkanı sunacak.

Neden gitmeliyim? Göl kıyısında ve etrafında muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz gibi çeşit çeşit aktiviteler de yapabileceksiniz. Örneğin, ata binebilir, safari ve ATV turlarına katılabilir, gölde kanoya binebilir, gölün çevresinde bisikletle bir gezintiye çıkabilirsiniz. Yapabileceğiniz bu aktivitelerin dışında evlerin içerisindeki olanak ve hizmetlerden bahsedeyim. Genellikle 4 kişilik olan bu evlerin içerisinde, banyo, şampuan, saç kurutma makinesi, sıcak su, temel malzemeler (havlu, nevresimler, sabun ve tuvalet kağıdı), tv, klima ve ısıtma hizmeti bulunuyor. Ancak wifi, mutfak ve çamaşır makinesi yer almıyor.

Kaçırmayın! Öte yandan ziyaretçilerine ücretsiz otopark hizmeti ve serpme kahvaltı imkanı da tanıyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor ancak sigara içilebiliyor.

  • Konum: Rüstempaşa Mah. Sahil Cad. Hayruş Sk, 54600 Sapanca / Sakarya / TÜRKİYE
  • Telefon: 0264 582 00 01 /  0532 050 80 54
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.250 TL *Kahvaltı dahil.
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

18.Butik Evler Sapanca Villa Vanilya, Sakarya

Burası neresi? Sapanca Gölü’ne oldukça yakın bir konumda yer alan Butik Evler Sapanca, birbirinden farklı ev seçenekleri ile insanı mest ediyor. Daha detaylı bilgiye ulaşmak adına hepsini ayrı ayrı kaleme aldım. Butik Evler Sapanca Villa Vanilya, iki yatak odası, iki banyo, bir salon, mutfak, klima, şömine ve kombi hizmet ve olanakları ile ihtiyacınız olan her şeyi karşılıyor. Kartepe’ye 9 km mesafede bulunan bu ev, aynı zamanda Ormanya ve Maşukiye de o kadar yakın ki hem ATV ve safari turlarına katılabilir hem de kafe ve restoranlarda güzelce vakit geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Tam donanımlı mutfak, ücretsiz wifi, veranda da barbekü ve bahçede açık hava sinema imkanı sunması da apayrı bir özelliği. Ayrıca içerisinde banyo, şampuan, saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi, kurutucu, temel malzemeler (havlu, nevresimler, sabun ve tuvalet kağıdı), elbise askıları, ütü, tv, ısıtma, özel çalışma alanı dışında havuz ve ücretsiz otopark hizmeti de bulunuyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Rüstempaşa, İpek Yolu Cd., 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 0552 607 18 86
  • Çalışma saatleri: 7/24 / Check-in: 14.00 – Check-out: 10.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.400 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

19.Butik Evler Sapanca Villa Limon, Sakarya

Burası neresi? Sapanca Gölü’ne 10 dakikalık bir mesafede yer alan Butik Evler Sapanca Villa Limon, 5+1 olup 10 kapasiteli bir evdir. 4 tane çift kişilik king size oda, 1 odada tek kişilik yataklar, 2 banyo, klima, şömine, kombi ve ücretsiz wifi hizmetleri bulunuyor. En yakın alışveriş merkezine 800 metre olmasının yanı sıra Kartepe’ye 9 km ve Maşukiye’ye de 9 km mesafede olması sizlere birçok avantaj yapabilmeyi sunuyor. ATV ve safari gibi aktiviteleri gönlünüzce yapabileceğiniz bu yerde, aynı zamanda tv ve  tam donanımlı mutfakta bulunuyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Rüstempaşa, İpek Yolu Cd., 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 0552 607 18 86
  • Çalışma saatleri: 7/24 / Check-in: 14.00 – Check-out: 10.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.300 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

20.Butik Evler Sapanca Tiny House, Sakarya

Burası neresi? Yine en yakın alışveriş merkezine 800 metre, Kartepe’ye 9 km, Maşukiye’ye ise 9 km mesafede yer alan Tiny House, Sapanca Gölü’ne yürüyerek 10 dakikalık mesafede konumlanıyor. ATV ve safari yapabileceğiniz aktivite kısmına 6 km uzaklıkta bulunan Tiny House içerisinde, klima, tam donanımlı mutfak, ücretsiz wifi, projeksiyon, çalışma alanı ve 1 adet banyo gibi hizmet ve olanaklar mevcut.

Uyarı! 10 ay ve 4 yaş arası çocukların dışında evcil hayvan da kabul edilmiyor.

  • Konum: Rüstempaşa, İpek Yolu Cd., 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 0552 607 18 86
  • Çalışma saatleri: 7/24 / Check-in 14.00 – Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 900 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

*Sakarya’ya yakın diğer bungalov evler: Kızılkaya Bungalov Evleri – Geyve, Mini Dağ Evim – Pamukova, Sasa Harmanlık Bungalovları – Sapanca Gölü, Kütük Evler- Sabanca Merkez, Dağ Dibi Bungalov – Sapanca Merkez, Buanes Bungalov – Sapanca Merkez, Hobbit Evleri – Sabanca Merkez, Çağlayan Bungalov – Sapanca, Panorama Sapanca – Sapanca, MC Sapanca – Sapanca, Seyr-i Vadi – Sapanca, Manz-Aras – Sapanca, Hypnos Sapanca- Sapanca, Pocus Şömineli Müstakil Bungalov – Sakarya ve daha pek çok seçenek bulunuyor. 

21.Demircioğlu Camping, Edirne

Burası neresi? Edirne Keşan’da yer alan Demircioğlu Camping, doğa ile baş başa kalacağınız en harika tatil yerlerinden biridir. Bungalovlarda konaklayabileceğiniz gibi çadırda da kalabileceğiniz Demircioğlu Camping, suyun üzerine kurulu ahşap piramit evlerden oluşuyor. 600 yıllık çınar ağaçları arasında ve nehir kenarında yer alan bu yer, il merkezine 140 km, ilçe merkezine ise 40 km mesafede konumlanıyor.

Neden gitmeliyim? Günübirlik ya da 2 gece konaklayabileceğiniz bu alanda, 4 adet bungalov bulunuyor. Genel olarak 2-3 kişi kapasiteli olan bu evlerin her birinde soba, çarşaf, nevresim ve battaniye gibi eşyalar yer alıyor. Otopark alanlarının bulunması ve girişlerin ücretsiz olması da bizlerden tam not almaya yetiyor. İşletmenin kendine ait restoranı olduğu için burada kahvaltı ve yemeklerinizi yiyebiliyorsunuz. Zaten bungalovlarda mutfak ya da dolap hizmeti bulunmuyor. Ancak merak etmeyin restorandaki gözleme, ızgara et, mantı ve çiğ börek gibi birbirinden leziz yemeklerin tadına bayılacağınız bir gerçek!

Kaçırmayın! Tesis bahçesindeki piknik masalarında dilediğiniz gibi keyif yapabilir, nehirde kanoya binebilir, tüplü dalış yapabilir, okçuluk deneyimi kazanabilir, ATV turuna katılabilir ve muhteşem bir tatile merhaba diyebilirsiniz. 🙂 Ayrıca doğum günü ve evlilik teklifi gibi özel günlerinizi de konsept şeklinde kutlayabilirsiniz.

Not: Alkol satışı yok ancak yanınızda getirmeniz serbest. Restoran 09.00 – 24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bungalovlarda duş ve tuvalet bulunmadığı için ortak alanlarda bu ihtiyaçlarınızı gideriyorsunuz. 

  • Konum: Atatürk, Atatürk Ahlatlık Sokak No:21, 22880 Mecidiye/Keşan/Edirne
  • Telefon: 0532 492 08 34 / 0535 516 35 09
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Ortalama fiyatlar: Bungalov: 175 – 275 TL, Butik otel: 130 TL, Çadır: 30 – 60 TL, Kano: 15- 30 TL, Tüplü dalış: 150 TL, Okçuluk: 15 TL, ATV turu: 50 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

22.Dikey Dünya Doğa Evi, Bursa

Burası neresi? İznik merkeze 10 km uzaklıkta bulunan Dikey Dünya Doğa Evi, Avdan Dağı eteğinde, çam ağaçları arasında doğal bir yaşam çiftliğidir. Ahşap kulübeli konaklama alanlarının olduğu bir yer olan Dikey Dünya Doğa Evi’nde, yoga kamplarının da gerçekleştirildiğini söylemeliyim. Gürcü Evi, Zeytin Kulübe, Nar Kulübe, Kerpiç Kulübe ve İncir Kulübe olmak üzere 5 evden oluşuyor. Ancak kış mevsimi ve pandemiden dolayı Kerpiç Kulübe ile İncir Kulübe’nin şu anda hizmet vermediğini bilmelisiniz.

Neden gitmeliyim? Gürcü Evi içerisinde 2 yatak odası, büyük oturma salonu, mutfak, tuvalet ve banyo, 2 adet balkon, soba ve şömine bulunuyor. 4+2 kalma kapasiteli olan Gürcü Evi’nde, dilerseniz mutfakta yemeğinizi kendiniz kolaylıkla pişirip yiyebilirsiniz. Tek odalı Zeytin Kulübe içerisinde ise 1 çift yatak ve 1 tek yatak, mutfak, tuvalet ve banyo, 1 adet balkon, soba ve şömine bulunuyor. Küçük olduğuna bakmayın bu dağ kulübesi size adeta köy evi hissi verecek!

Yine tek odalı Nar Kulübe içerisinde 1 çift yatak, 1 tek yatak ve 1 ranza, mutfak, tuvalet ve banyo, 1 adet sundurma ve soba yer alıyor. Yatak kapasitesi olarak diğerlerinden büyük olan bu kulübe, ağaçların içinde sessiz ve sakin bir gün belki de gece geçirmenizi sağlayacak. Evlerin özellikleri dışında birçok farklı aktiviteler yapabileceğinizi unutmadan hatırlatmalıyım. Aynı zamanda yemek menülerinde vejeteryan ve vegan seçeneklerinin olduğunu da eklemeliyim.

Kaçırmayın! Dikey Dünya Doğa Evi’nde yoga dışında kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, motivasyon kampları ve çocuk kampları gibi etkinlikler düzenleniyor.

23.Uludağ Orman Köşkleri, Bursa

Burası neresi? Uludağ Kayak Merkezi’ne 7,5 km uzaklıkta yer alan Uludağ Orman Köşkleri, bir diğer adıyla da bilinen Uludağ Sarıalan Orman Köşkleri, büyüklü küçüklü ahşap köşklerden oluşuyor. Hem Uludağ’ın zirvesinde olmak hem de yeşilin her tonunu gözler önüne sermek zaten ilk etapta sizlere mükemmel bir tatil olacağının haberini veriyor. B tipi orman köşkleri ve C tipi orman köşkleri olmak üzere 2 adet ev vardır.

Neden gitmeliyim? B tipi orman köşkleri ile C tipi orman köşkleri, sezonluk olmayıp 4 mevsime uygun bir şekilde inşa edilmiştir. B tipi orman köşkleri maksimum 6 kişi kapasiteli olurken, C tipi orman köşkleri ise 4 kişi kapasitelidir. Buraya gelmek istediğinizde, teleferik ile Bursa merkezden sadece 17 dakika sürdüğünü hemen söylemeliyim. Bölgede doğa yürüyüşleri yapabileceğinizi, kamp alanlarının ve kamp ateşinin olduğunu, mangal yakabileceğinizi ve bunun gibi daha farklı birçok etkinliği yapabileceğinizi de bilmelisiniz.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: uludağ sarıalan, 16370 OSMANGAZİ/Bursa
  • Telefon: 0553 696 0016 – 0553 696 0316
  • Ortalama fiyatlar: 590 – 1.036 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

24.Uludağ Özturk Dağ Evi, Bursa

Burası neresi? Uludağ Kayak Merkezi’ne 15 dakikalık bir mesafede yer alan Uludağ Öztürk Dağ Evi, 4 kişi kapasitelidir. Evin içerisinde, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, ocak, kahve makineleri, barbekü, 1 adet çift ve 2 adet tek kişilik yatak, tam donanımlı mutfak, saç kurutma makinesi, şömine, sıcak su ve daha pek çok hizmet ve olanak bulunuyor. Ancak tamamen doğa ile iç içe olmanız istendiği için wifi ve tv gibi elektronik hizmet bulunmuyor.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğinizde keyifle mangal yakabileceğinizi, kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşleri ya da doğa sporları yapabileceğinizi, kayak kayabileceğinizi, bisiklet turlarına katılabileceğinizi ve kamp yapabileceğinizi bilmelisiniz.

Uyarı! Sigara içilmiyor ve evcil hayvan kabul edilmiyor. Ayrıca 0-2 yaş çocuklar için ne yazık ki uygun değildir.

  • Konum: Güneybayır, Uludağ Cd. No:776, 16000 Osmangazi/Bursa
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 17.00 *Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe kapalı. / Check-in: 11.00 – 18.00 / Check-out 14.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.893 TL
  • Yol tarifi al >

25.Çobankaya Orman Köşkleri, Bursa

Burası neresi? Uludağ Oteller Bölgesi’ne 700 metre uzaklıkta konumlanan Çobankaya Orman Köşkleri, büyüklü küçüklü 21 ahşap orman köşkünden oluşuyor. Karinna Otel tarafından işletilen evlerde, salon, yatak odaları, mutfak ve banyo bulunuyor.

Not: Hem çocuk misafir hem de evcil hayvan kabul ediliyor. 

  • Konum: Kirazlı Mahallesi Bursa Bursa / Türkiye
  • Ortalama fiyatlar: 1.000 TL

26.İznik Ahşap Ev, Bursa

Burası neresi? 500 metre yükseklikte konumlanan İznik Ahşap Ev, göl, dağ ve orman manzaralı harika tatil noktalarından biridir. 6 kişi kapasiteli olan bu evde, 2 yatak odası, 3 yatak ve 1 adet banyo yer alıyor. Ayrıca bahçe mutfağı, barbekü, mangal ve yakacak odun gibi hizmetlerin yanı sıra mutfak ve ısıtma gibi hizmetler de mevcut. Yalnız wifi, klima, tv, saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi ve şampuan gibi olanaklar mevcut değil.

Neden gitmeliyim? Manzara seyretmenin ve fotoğraf çekilmenin yanı sıra hiking, trekking ve off-road rotalarının da bulunduğunu belirterek dilediğiniz gibi aktivite yapabileceğinizin altını çizmeliyim.

Not: Sigara içilebildiği gibi evcil hayvan da kabul ediliyor. 

  • Çalışma saatleri: Check-in: 13.00 – 15.00 / Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 300 TL

27.İznik Kır Evi, Bursa

Burası neresi? Tam olarak İznik merkezde olmasa da merkeze yukarıdan bakan bir konumda yer alan İznik Kır Evi, 6 kişi kapasiteli bir evdir. 3 yatak odası bulunan bu ev içerisinde 3 yatak, 4 banyo, saç kurutma makinesi, sıcak su, şampuan, ütü, temel malzemeler (havlu, nevresimler, sabun ve tuvalet kağıdı), yatak çarşafları, elbise askıları, tv, şömine, klima, mutfak, su ısıtıcısı, buzdolabı, bulaşık makinesi, yemek takımı, pişirme temel malzemeleri (kap kacak, yağ, tuz, biber), fırın, soba, şarap kadehleri, fırın tepsisi, mangal malzemeleri, nespresso makinesi ve ekmek kızartma makinesi yer alıyor. Saydığım imkan ve olanakların dışında bahçe, mangal, balkon, yemek alanı, ücretsiz otopark gibi hizmetlerde bulunuyor. Ancak wifi, ısıtma ve çamaşır makinesi ne yazık ki bulunmuyor.

Uyarı! Sigara içilmiyor, evcil hayvan kabul edilmiyor ve son olarak parti ya da etkinlik düzenlenemiyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 13.00 – Check-out: 14.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.200 TL

28.Gökyüzü Kutusu, Bursa

Burası neresi? İznik’te Samanlı Dağları’nın zirvesinde yer alan Gökyüzü Kutusu, 2 kişi kapasitelidir. Gruplar ve organizasyonlar için iletişime geçtiğiniz takdirde, kahvaltı ve yemek hizmeti veriliyor. Gökyüzü kutularının özelliklerinden bahsedecek olursam; teleskop, mangal, park yeri, wifi, oda dışında özel banyo ve wc, lobi, ortak mutfak, saç kurutma makinesi, ısıtma gibi daha pek çok hizmet ve olanaklar bulunuyor.

Not: Evcil hayvan kabul edildiği gibi sigara da içiliyor. Ayrıca hafta içi kahvaltı servisi kişi başı 50 TL olurken, hafta sonu kahvaltı ve akşam yemeği servisi yine kişi başı 50 TL’dir. 

  • Konum: Hacıosman Mh. N.31, 16152, İznik/Bursa Türkiye
  • Telefon: 0553 542 36 00
  • Çalışma saatleri: 7/24 / Check-in: 12.00 – Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 498 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

29.Mütevelli Çiftliği, Bursa

Burası neresi? Bursa’nın Kaymakoba Köyü’nde yer alan Mütevelli Çiftliği, 12 kişi kapasitelidir. Kişilere ya da gruplara oda olarak kiralanmadığını sadece çiftlik evinin tamamının kiralandığını gelmeden önce bilmenizde fayda var. Trilye’ye 7 km uzaklıkta bulunan Mütevelli Çiftliği, market, eczane ve restoranlara kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Neden gitmeliyim? 5 yatak odasında 10 yatak ve 4,5 banyo bulunan Mütevelli Çiftliği’nde, 5 çift kişilik yatak, 1 kanepe, 1 yer yatağı, 1 çift kişilik yatak, mutfak, ütü, wifi, ücretsiz otopark, şömine, saç kurutma makinesi, tv ve havuz gibi daha pek çok hizmet ve olanak yer alıyor. Aynı zamanda Le Cordon Bleu Sydney mezunu şef Cem Muteveli, sizlere dünya mutfağından birbirinden lezzetli menülerini sunuyor. Konaklamak istemez ve sadece şefin enfes yemeklerinin tadına bakmak isterseniz rezervasyon yaptırmanız yeterli!

Kaçırmayın! Doğum günü, küçük kutlamalar, iş yemekleri, seminerler, eğitimler ve butik organizasyonlar gibi birçok etkinliği de bünyesinde barındırıyor.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor ve sigara içiliyor. 

  • Konum: Kaymakoba Mahallesi, 17.sokak No20, 16960 Mudanya / Bursa
  • Telefon: 0545 904 82 10
  • Çalışma saatleri: Check-in: 15.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 2.929 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

30.Uludağ Dağ Evi, Bursa

Burası neresi? Uludağ 1. bölgede yer alan Uludağ Dağ Evi, pistin hemen önünde konumlandığı için oldukça sık tercih edilen dağ evlerinden biridir. 9 kişi kapasiteli bu evde, geniş bir ön teras, arka teras ve yan teras bulunuyor. İçerisinde ise şömineli bir oturma salonu, tv, yemek masası, oturma grupları, konsol, 2 mutfak, telefon, çamaşır ve kurutma makinesi, çamaşır odası, wc, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, ocak ve mini mutfak robotları yer alıyor. 4 odalı ve 4 banyolu Uludağ Dağ Evi’nde, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri set menü şeklinde sunuluyor.

Not: Kahvaltı saati 08.00 – 10.30, öğle yemeği saati 12.30 – 14.00, akşam yemeği saati 19.00 – 21.00, bar servis saatleri 09.00 – 22.00, çay-kahve saatleri 17.00 – 18.00 arasında hizmet veriyor. Evin alt katı müştemilat katı olup, çalışma saatleri içerisinde 1 garson ve 1 aşçı hizmet vermektedir ve müştemilatta konaklamaktadır. 

Uyarı! Sigara içmek yasak olduğu gibi evcil hayvan da kabul edilmiyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – 23.00 / Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 31.304 TL

*Bursa’ya yakın diğer bungalov evler: Taş Ev – Çamoluk, Askania Stone House – İznik, Lake House – İznik ve daha birçok seçenek bulunuyor. 

Karadeniz Bölgesi

31.Hindiba Doğa Evi, Bolu

Burası neresi? Herkesin istediği şöyle sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil yapmaktır kuşkusuz. Hele ki doğa ile baş başa kalacağımız, toprağın kokusunu hissedeceğimiz rüzgara kapılacağımız ve ateş başında sohbet edeceğimiz bir yer ararız. İşte tüm bunları ve daha fazlasını Hindiba Doğa Evi’nde yapabiliyoruz! 🙂 Üstelik şehir hayatından uzaklaşmamızı ve sanki anneannemizin ya da babaannemizin evindeymişiz gibi hissetmemizi sağlıyor. Peki burada neler var neler yok bir bakalım…

Neden gitmeliyim? Televizyon yok, dondurulmuş hazır ürünler yok, fazla aydınlatma sistemi yok, araba ve korno sesi yok. Bunların yerine kendinize bir sürü yeni anı oluşturuyor, kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli bir gün geçiriyor, gökyüzündeki yıldızlar ile aydınlanıyor, bahçelerden doğal ve taze ürünlerin tadına bakıyor, yataklı çadırlarda ya da kamp çadırlarında konaklayabiliyor, yoga gibi aktivitelere katılabiliyor, eşsiz fotoğraflar çekilebiliyor, şömine başında keyif yapabiliyor, ateş başında sohbet edebiliyor, ister kendi evcil hayvanınızla ister buradaki hayvanlarla oynayabiliyorsunuz.

Göknar 1,2 ve 3, Meşe 1, 2 ve 3, Kayın 1, 2 ve 3, Bungalov 1, 2 ve 3 olmak üzere toplamda 12 ev mevcut. Genel olarak hepsinde de banyo, tuvalet, kalorifer sistemi, elektrikli ısıtma sistemi, su ısıtıcı, masa, giysi dolabı, terlik, çift kişilik yatak veya 2 tek kişilik yatak, havlu ve çarşaf gibi hizmetler yer alıyor.

Kaçırmayın! Hindiba Doğa Evi, Eskiçağa 22 km, Yeniçağa Gölü’ne 32 km, Yedigöller Milli Parkı’na 46 km, Karacasu Termal Turizm Merkezi’ne 67 km, Kartalkaya’ya 70 km, Abant Gölü Tabiat Parkı’na 102 km, Gökgöl Mağarası’na 103 km, Bartın‘a 117 km, Amasra‘ya 134 km ve Sülüklügöl Tabiatı Koruma Alanı’na 145 km mesafede konumlanıyor ve dilediğiniz zaman sizlere bir gezintiye çıkma imkanı sunmuş oluyor.

Not: Hizmete kahvaltı dahil. Evcil hayvan odalara kabul ediliyor ancak ortak kullanım alanlarına (restoran, etkinlik binası vs.) kabul edilmiyor. 

  • Konum: Mengen Kıyaslar Köyü Kaynarca Mevkii Yedigöller Yolu 3. km Mengen / Bolu / TÜRKİYE
  • Telefon: 0850 346 94 79 – 0530 824 97 91
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00 / Check-in: 15.00 – Check-out: 12.00
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

32.Habitat Mesire Evleri, Bolu

Burası neresi? Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde bulunan Habitat Mesire Evleri, 2015 yılında faaliyet göstermeye başladı. Yedigöller Milli Park alanındaki tek konaklama tesisi olan Habitat Mesire Evleri, 18 bungalov eviyle günümüzde 90 kişiye konaklama imkanı tanıyor. Türkiye’nin en güzel orman alanlarından biri olan Yedigöller içerisinde konaklamayı kim istemez ki? Hem manzaranın tadını çıkaracak hem de şehrin gürültüsünden uzaklaşarak resmen yenileneceksiniz.

7 gölün hepsine oldukça yakın bir konumda bulunan Habitat Mesire Evleri, üç farklı tipte ahşap evlerden oluşuyor. Orman içerisinde konumlandırılmış Nazlı Evler, 1+1 olup 4 kişilik yatak kapasitelidir. İçerisinde 1 çift kişilik yatak, 2 tek kişilik yatak, şömine, UFO, veranda, dış şömine mangal için, mutfak, banyo ve tuvalet yer alıyor. Yine orman içerisinde konumlandırılmış Pisagor Evler, 2+1 olup 4 kişilik yatak kapasitelidir. İçerisindeki hizmet ve olanaklar Nazlı Evler’deki ile aynıdır. Serin Göl’e yürüme mesafesinde konumlandırılmış Serin Evler ise, 2+1 olup yine 4 kişilik yatak kapasitelidir. Merkezi sistem kalorifer ile ısınan evin içerisinde, mangal ünitesi, mutfak, banyo ve tuvalet yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Bol bol oksijen depolayacağınız bu yerde, doğa yürüyüşleri yapabilir, mükemmel fotoğraflar çekebilir, patika yollardan geçerek şelalelere, 7 göllere, gülen kayalara, Pisagor ağacına gidebilir, seyir teraslarında manzaranın keyfini çıkarabilir, birbirinden farklı yüzlerce ağaç ve bitki türüne yakından şahit olabilir ve tanıma fırsatı yakalayabilir, yabani hayvanları görebilir ve en önemlisi doğa ile iç içe olan bu bungalov evlerde huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Uyarı! Milli Park içerisinde alışveriş yapacağınız herhangi bir yer olmadığı için gelirken ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza almanızı tavsiye ederim. Evlerin içerisinde yer alan mutfakta kendi yemeklerinizi yapabilirsiniz ancak isterseniz Habitat Restoran’dan da yararlanabilirsiniz.

  • Konum: Yedigöller Milli Parkı 14300 Mengen, Bolu Türkiye
  • Telefon: 0850 241 1581 / 0374 229 40 10
  • Ortalama fiyatlar: 997 – 1.890 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

33.Abant Yeşil Masal Evleri, Bolu

Burası neresi? Abant Gölü’ne 15 dakikalık bir mesafede yer alan Abant Yeşil Masal Evleri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’den ilham almış. Rengarenk kır çiçeklerini ve tertemiz havasını buram buram hissedeceğiniz masal evleri, adeta adı gibi bir yer… Yeşil Ev, Aksırık (Alt, Üst), Hayal Ev, Meraklı Ev, Masal Ev, Neşeli Ev, Rüya Ev, Utangaç Ev, Ağaç Ev, Uykucunun Evi, Bilginin Ev, Öfkelinin Evi (Alt, Üst) olmak üzere toplamda 14 ev bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Yeşillikler içerisinde şömine başınca doyumsuz canlı müzik keyfini yaşayacağınız Abant Yeşil Masal Evleri, bahçe manzarasıyla sizleri büyülemeye hazır. Aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz ve kahvaltı yapabileceğiniz bir restoran da mevcut. Üstelik kahvaltılar fiyata dahil.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Abant Yolu 5. Km, 14030 Akçaalan/Bolu Merkez/Bolu
  • Telefon: (0374) 237 11 49 / 0544 237 11 49
  • Ortalama fiyatlar: 300 – 1.250 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

34.Kartaltepe Boutique Hotel, Bolu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kartaltepe (@kartaltepeotel)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Saraycık Köyü’ne bakan bir yamaçta konumlanan Kartaltepe Boutique Hotel, konaklama ve yeme-içme imkanları ile sizlere oldukça farklı bir atmosfer katacağından emin olabilirsiniz. Kartalkaya Kayak Merkezi’ne arabayla 25 dakikalık bir uzaklıkta yer alan Kartaltepe Boutique Hotel, geniş menü seçenekleri, temizliği, sıcakkanlı personeli, manzaralı restoranı, bahçesi ve odaları ile mükemmel bir dağ evidir.

Neden gitmeliyim? Peki bu dağ evinin sizlere sunmuş olduğu hizmet ve olanaklar neler? Bir bakalım… 12 oda, 30 yatak kapasitesi, 80 kişilik alakart restoran, 120 kişilik doğa bahçesi, 60 kişilik kış bahçesi… Dahası tüm odalarda ise tv, ısıtma, ücretsiz wifi, banyo, tuvalet, duş, saç kurutma makinesi, banyo malzemeleri ve sıcak su bulunuyor. Öte yandan bu mekanda açık büfe kahvaltı veriliyor ve öğle-akşam yemeklerinde ise bir alakart menü sunuluyor.

Kaçırmayın! Doğa manzaralı restoranında eşsiz yemeklerin tadını çıkarabilir, barında gün boyunca içecek ve atıştırmalarından faydalanabilir, hafta sonları saat 00.00’a kadar canlı mzik programlarıyla eğlencenin dibine vurabilir ve çevresindeki birçok yakın gezi noktasına uğrayabilirsiniz. Bolu otobüs terminaline 12 km, Bolu şehir merkezine araba ile 10 dakikalık bir mesafede yer alan Kartaltepe Boutique Hotel, aynı zamanda Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü, Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gölcük Milli Parkı’na da oldukça yakın bir mesafededir.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Kartalkaya Yolu Uzeri 2. km Saraycik Koyu Merkez, 14100
  • Telefon: (0374) 243 94 94
  • Ortalama fiyatlar: 400 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

35.Sakintepe, Bolu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sakintepe (@sakintepe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Dağların ötesinde tertemiz bir hava almanızı sağlayacak Sakintepe, aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte birbirinden harika anılar biriktireceğiniz bir yer. Meşe, Kayın, Ceviz, Kiraz, Çam, Dişbudak ve Elma olmak üzere toplamda 7 dağ evi vardır. Genellikle evlerin içerisinde çift kişilik yatak, tek kişilik yatak, şark köşesi, mutfak, banyo, ısıtma, şömine ve pek çok hizmet ve olanak bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Sakintepe’de konaklama dışında, çeşitli aktiviteler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Arabayla 15 dakikada, yürüyerek 1 saatte ulaşacağınız şelaleye hayran olacak, 20-30 dakikalık bir yürüyüş yaparak Küçük Yayla’yı, 45-60 dakikalık bir yürüyüş yaparak Büyük Yayla’yı görebileceksiniz. Arabayla 30 dakika gideceğiniz, ardından yürüyerek 2-3 saatte ulaşacağınız Ayı Kayası ve 7-8 saatte yürüyerek ulaşacağınız Çele Tepesi’nde farklı deneyimler yaşayacaksınız.

Kaçırmayın! Akşam vakitlerinde yıldızları seyredecek, sevdiklerinizle beraber birbirinden eğlenceli oyunlar oynayacak ve ata binebileceksiniz. İster çitin içinde tur, ister 25 dakikalık ormanın içinde tur atın! İster Bolu yaylasına giden 45 dakikalık bir tura, ister Çele yaylasına giden 90 dakikalık tura, ister Çele tepesine giden 6-7 saatlik tura katılın! Tercih sizin…

36.Lucky Deer Mountain House, Bolu

Burası neresi? Bolu Mengen’de, Yedigöller’in güneydoğusunda konumlanan Lucky Deer Mountain House, çam, meşe, akağaç ve kızılcık ağaçlarının içerisinde yer alan bir dağ ve çiftlik evidir. Ormanın yamacında, en yakın yerleşim yeri tarihi dağ köyüne oldukça yakın bir mesafede bulunan Lucky Deer, renk renk çiçeklerin, taptaze meyve ve sebzelerin ve yemyeşil ağaçların olduğu olağanüstü bir destinasyondur.

Neden gitmeliyim? 6 odası bulunan Lucky Deer Mountain House çiftlik evinde, her oda özel konseptine göre tasarlanmıştır. Masal kahramanlarının isimlerini alan bu odalarda ihtiyacınız olan çoğu şey mevcut. Sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemekleri verilen bu tesiste, yemeklerin taze ve doğallığına bayılacaksınız. Doğal peynirlerin, tereyağının, yumurtanın ve reçellerinin tadına doyamayacaksınız.

Kaçırmayın! Kocadere Bölgesi’ne, Ağalar ile Pınar Yaylaları’na ve Çamlı Göl’e rehber eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilir, Yedigöller ve çevresine düzenenlenen günübirlik turlara katılabilirsiniz. Böylece etraftaki yaban hayatına yakından şahit olup tanıyabilir ve doğal yaşamı daha yakından keşfedebilirsiniz. Üstelik profesyonel sürücüler ile birlikte Land Rover Safari de yapabilirsiniz.

  • Konum: Ağalar Köyü, 14842 Agalar Koyu/Mengen/Bolu
  • Telefon: 0532 253 14 50 / 0374 356 23 41
  • Ortalama fiyatlar: 5.000 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

37.Lotus House Dağ Evi, Bolu

Burası neresi? Taş duvarlar, odunlar, şömine, yeşillik ve doğa manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Lotus House Dağ Evi, Bolu merkeze 16 km, Abant Gölü’ne 15 km, Mudurnu’ya 38 km, Kartalkaya’ya 58 km, Göynük’e 83 km, Gölcük’e 30 km, Akkayalar’a 11 km, Yedigöller’e 61 km, Tokad’i Hayrettin’e 9 km, İstanbul Havaalanı’na 292 km, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 220 km ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na ise 280 km uzaklıktadır.

Neden gitmeliyim? Suit Oda, Köşk Şömineli ve Jakuzili, Deluxe Oda ve Standart Oda olmak üzere toplamda 4 oda yer alıyor. Genel olarak odaların içerisinde, 2 adet lavabo, büyük koltuklar, wifi, klima, minibar, tv, kitchenaid, fransız balkon, banyo malzemeleri, saç kurutma makinesi, havlu, terlik ve telefon bulunuyor. Ayrıca tesiste yer alan mini spada hem keyifli hem de kaliteli vakit geçireceksiniz. Dinlenip yenileneceğiniz bu spada, anti stres, bölgesel masaj, Bali masajı ve kese köpük gibi pek çok seçenekten faydalanabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kış aylarında kar ile bütünleşen o bembeyaz görüntü, yaz aylarında yemyeşil ağaçlar ve rengarenk açan çiçeklerin sunduğu o görsel şölen, insana hem ruhsal hem de fiziksel bir huzur veriyor. Mütevazi bir aile işletmesi olan Lotus House Dağ Evi, taptaze yöresel ve köy ürünleri ile de sizlere muhteşem bir kahvaltı masası sunuyor.

  • Konum: Bolu Abant Yolu 6.Km Akçaalan Mevkii, 14030 Akçaalan, Türkiye
  • Telefon: 0 (374) 237 10 90 / 0 (541) 568 87 14
  • Ortalama fiyatlar: 546 – 853 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

38.Sarıalan Dağ Evi, Bolu

Burası neresi? Sarıalan Bölgesi Tatlar Yaylası’nda yer alan Sarıalan Dağ Evi, 1650 metre yükseklikte, köknar ve çam ağaçları ile çevrili dağ evi ve bungalovlardan oluşan bir yerdir. Ana bina olan Dağ Evi, ikiz villa yapısındadır ve villalar 3’er oda ve 9 yatak kapasitelidir. Dağ ve yayla manzaralı olan odalarda, banyo, şömine, tv ve daha pek çok imkan ve olanak bulunuyor. Toplamda 27 odalı olan bu tesiste, aynı zamanda 3 adet bungalov ev yer alıyor. Bunlardan bir tanesi şömineli olup, geneli banyolu ve kaloriferlidir.

Neden gitmeliyim? Bahçede yer alan tamamen ahşap yapılı ve şömineli olan restorandaki ürünlerin lezzetine resmen aşık olacaksınız. Yöresel ve doğal tatlar olan bu lezzetler, Bolu’nun o ünlü tencere yemekleridir. Hatta barbeküde pişirilen yöresel etlerin tadına doyamacağınız da çok aşikar. İster yemeğinizi restoranda yiyin, ister evde kendi hazırladığınız yemeğinizi yiyin! Size kalmış. 🙂

  • Konum: Tatlar Yaylası, Kartalkaya Yolu, Sarıalan Mevkii 22. Km, 14030 Merkez/Bolu
  • Telefon: 0 538 416 92 43 / 0537 717 42 93
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

39.Değirmen Yeri Dağ Evleri, Bolu

Burası neresi? İnsanların doğa ile baş başa kalması için tasarlanan Değirmen Yeri Dağ Evleri, büyük bir bahçesi, ağaçlarla kaplı Bolu Dağları manzarası, yöresel köy kahvaltısı ve yemeği, dinlendirici doğa sesleri ve atmosferi ve geleneksel bungalov tipi evlerin konforu ile sık sık tercih edilen yerlerden biridir.

Neden gitmeliyim? Abant Gölü’ne 20 km, Sünnet Gölü’ne 30 km, Sülüklü Göl’e 50 km ve Yedigöller’e 95 km uzaklıkta konumlanan Değirmen Yeri Dağ Evleri, Akasya, Fındık, Ceviz ve Kızılcık olmak üzere 4 adet evden oluşuyor. Verandalı ve şömineli olan bu evlerde ücretsiz wifi bulunuyor. Yaban hayatı ile çevrelenmiş bu tesiste, ağaçların arasında yürüyüş yapabileceğiniz gibi meyve de toplayabilirsiniz.

  • Konum: Dağ Mevkii, 14800 Kilözü/Mudurnu/Bolu
  • Telefon: 0 (374) 421 2677
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

40.Çam Pınarı Doğa Evleri, Bolu

Burası neresi? Mengen’de çam ormanları içerisinde yer alan Çam Pınarı Doğa Evleri, 10 adet ahşap evden oluşuyor. Evlerden 5 tanesinin kalabalık aileler için dublex olarak yapılmış olması ise, en çokta kalabalık aileler ve grup olarak gelen arkadaş ortamı için oldukça ideal. Tek katlı evler teraslı olup, evlerin içerisinde çift kişilik yatak ve istediğiniz zaman yatağa dönüşen kanepe bulunuyor. Bunun dışında komidin, gardrop, mini buzdolabı, tv, duş kabini, wc, saç kurutma makinesi, havlu buklet grubu ve daha birçok olanak yer alıyor. Merkezi sistem ile ısınan evlerde 24 saat sıcak su da mevcut. Yeme-içme ihtiyacınızı ise Çampınarı Doğa Evleri Restaurant adlı işletmeden karşılayabiliyorsunuz.

  • Konum: Beşler Mahallesi, Mengen Akbük Yolu, 14860 Mengen/Bolu
  • Telefon: 0 553 762 71 50 – 0 374 356 37 00
  • Ortalama fiyatlar: 495 – 700 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

41.Korudam Otel, Bolu

Burası neresi? Bolu merkeze 12 km, Abant Gölü’ne ise 20 km uzaklıkta konumlanan Korudam Otel, dağ evi konseptli pansiyon ve cafedir. Villa, Bungalov, Dağ Evi, Gül Konak, Orman 1 ve Orman 2, Taş Ev olmak üzere 7 evden oluşan tesiste, serpme köy kahvaltısına ve restoran&cafe deki menülerin tatlarına bayılacaksınız. Ayrıca içerisindeki birçok hizmet ve olanaktan yararlanabileceğiniz gibi ormanda trekking yapabilir ve Abant Göl turuna da katılabilirsiniz. Fiyata kahvaltının da dahil olduğunun altını çizelim.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Abant Yolu 1.Km, 14030 Ömerler/Bolu Merkez/Bolu
  • Telefon: 0552 603 00 14
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 24.00
  • Ortalama fiyatlar: 600 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

42.Abant Gövem Kütük Villa, Bolu

Burası neresi? Bolu merkeze 15 km, Gövem Köyü’ne 13 km, Gölcük Gölü’ne 35 km, Abant Gölü’ne 30 km, Yedigöller’e 60 km ve Kartalkaya’ya 55 km uzaklıkta bulunan Abant Gövem Kütük Villa, etrafı çam ormanlarıyla çevrili 8 kişi kapasiteli bir dağ evidir. 4 yatak odasında, 6 yatak, 2 banyo bulunan evlerde wifi, mutfak, ısıtma, şömine, tv, ücretsiz otopark, çamaşır makinesi gibi ihtiyacınız olan çoğu şey mevcut. Doğum günü ve evlilik teklifi gibi özel günlerin kutlandığı bu dağ evinde, balayı çiftleri için de romantik bir ortam sunuluyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor ancak sigara içilebiliyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – 20.00 / Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.850 TL

43.Köroğlu Dağları Manzaralı Dağ Evleri, Bolu

Burası neresi? Bolu’da harika bir noktada konumlanan Köroğlu Dağları Manzaralı Dağ Evleri, 8 kişi kapasiteli olup, 6 kişi için ise oldukça ideal bir dağ evidir. Her evin içerisinde 3 yatak odası, 4 yatak, mutfak, 1 adet banyo, ısıtma, şömine, wifi ve tv gibi hizmet ve olanaklar yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Çiftlikteki eşek, koyun ve kazlarla eğlenceli vakit geçirebilir, atlara binebilir, yoga iskelesinde yoga yapabilir, ormanın içerisinde doğa yürüyüşleri yapabilir ve kış aylarında kızaklarla kayabilirsiniz.

Uyarı! Sigara içmek ve evcil hayvan getirmek yasak.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 15.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.022 TL

44.Mudurnu Dağ Evi, Bolu

Burası neresi? Bolu’nun Mudurnu mevkiinde yer alan Mudurnu Dağ Evi, çevresinde sadece orman olan her şeyden uzakta ancak konforlu ve modern dizayn edilmiş bir tatil rotasıdır. 4 kişi kapasiteli olan bu tesisin tek yatak odasında, 2 yatak ve 1 banyo mevcut. Sınırlı elektrik kullanılan bu dağ evinde, aydınlanmak için mum ışığı, ısınmak için şömine ve sıcak su için de odunlu termosifon tüketiliyor.

Uyarı! Sigara içmek yasak ancak evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 10.00 – Check-out: 15.00
  • Ortalama fiyatlar: 950 TL

45.Müstakil Villa, Bolu

Burası neresi? Abant’ta yer alan Müskakil Villa, 5 dönüm arazi içerisinde havuzlu 14kişi kapasiteli bir villadır. 7 yatak odasında, 7 yatak ve 6 banyo bulunan villa, kalabalık aile ve gruplar için idealdir. İçerisinde mutfak, wifi, ısıtma, şömine, tv ve çamaşır makinesi gibi hizmet ve olanaklar bulunuyor.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor ve sigara içilebiliyor. 

  • Ortalama fiyatlar: 3.000 TL

46.Villa Erman, Kındıra

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

villaerman (@villaerman)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Bolu merkeze 10 km uzaklıkta, Kındıra Köyü mevkiinde konumlanan Villa Erman, eşsiz manzara ve çam ormanları ile çevrilidir. 12 kişiye kadar konaklama imkanı sunan Villa Erman, bahçede mangal ve barbekü keyfi, salonda ise şömine keyfi yapmanızı sağlıyor. Evin içerisinde 2 yatak odası, 2 adet tekli yatak, 1 adet çift kişilik yatak, 3 adet çift kişilik çekyat, 2 adet tek kişilik şişme yer yatağı bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Kalabalık gruplar için çok uygun olan Villa Erman, ısıtma, mutfak, şömine, tv, ütü ve çamaşır makinesi gibi olanaklarıda bünyesinde barındırıyor. Geniş verandalı ve 4 dönüm geniş bahçeli bu ev, 2 araçlık otopark hizmeti, yakınlarda bakkal ve kayak kiralama imkanı da sağlıyor. Ancak içerisinde wifi ve klimanın olmadığını belirtmeliyim.

Kaçırmayın! Yoga meditasyonları yapacaklar için ideal olan bu yerde, doğum günü gibi özel günler kutlanırken, evlilik teklifi gibi romantik ortamlarda yaratılıyor. Kartalkaya’ya, Abant Gölü’ne ve Yedigöller’e de bir hayli yakın olan bu yere gitmemek için hiçbir nedeniniz yok! 🙂

Uyarı! Sigara içmek yasak ancak evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Kartalkaya Yolu 5.km, 14030 Kındıra/Bolu Merkez/Bolu
  • Telefon: 0532 314 42 57
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.029 TL
  • Yol tarifi al >

47.Villadeva, Kındıra

Burası neresi? Kartalkaya Kayak Merkezi’ne 22 km uzaklıkta yer alan Villadeva, Kındıra mevkiinde konumlanıyor. 10 kişi kapasiteli bu evde, 5 yatak odası, 5 yatak ve 3 banyo bulunuyor. Evin içerisinde ise saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi, kurutucu, temel malzemeler, elbise askıları, ütü, tv, ısıtma, şömine, özel çalışma alanı, mutfak, yemek takımı. ve ücretsiz otopark hizmetleri mevcut. Ancak wifi, klima ve şampuan mevcut değil.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor ancak sigara içilebiliyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.600 TL

48.Sarı Ev Kartalkaya, Kındıra

Burası neresi? Kındıra Köyü’nde yer alan Sarı Ev Kartalkaya, Bolu merkeze 13 km, Kartalkaya Kayak Merkezi’ne 20 km uzaklıkta konumlanıyor. Kendisine ait üç dönümlük bahçe içerisinde bulunan ev, toplamda 8 kişi kapasitelidir. Evin içerisinde 3 yatak odası, 4 yatak ve 2,5 banyo bulunmasının yanı sıra wifi, tam donanımlı mutfak, ısıtma, şömine, tv, ütü ve çamaşır makinesi gibi birçok hizmet ve olanak yer alıyor.

Not: Evcil hayvan kabul edildiği gibi sigara da içilebiliyor. Ancak parti ya da herhangi bir etkinlik düzenlenemiyor. 

  • Çalışma saatleri: Check-in: 10.00 – 20.00 / Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 621 TL

49.Poi Oberj Kartalkaya, Kındıra

Burası neresi? Karadeniz’in en güzel doğasında konumlanan Poi Oberj Kartalkaya, otantik mimarisi ve özel tasarım konsepti ile ziyaretçilerine muhteşem bir konaklama deneyimi sunuyor. Bahçe ve doğa manzaralı odaların her birinde özel banyo, havlu, saç kurutma makinesi, gardrop, tv, wifi, oyun salonu, şömine ve daha pek çok hizmet ve olanak bulunuyor. Restoranda ise bar ve alakart yemek servisi mevcut.

Neden gitmeliyim? Geniş bahçesinde barbekü eşliğinde piknik keyfi yapabilir, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kayak yapabilir, Bolu’nun eşsiz manzarasında doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet kiralayarak çevreyi turlayabilir, ATV kiralayarak yeşillikler içerisinde dolaşabilirsiniz.

Uyarı! Evcil hayvanlar, bahçede bulunan evcil hayvan yuvalarında kalması şartıyla kabul ediliyor.

  • Konum: Kındıra Köyü Güdükler Mah.Kartalkaya yolu üzeri 5. Km no:37 Bolu/Merkez
  • Telefon: 0532 551 35 84
  • Çalışma saatleri: Check-in: 16.00 – 21.00
  • Ortalama fiyatlar: 893 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

50.Chalet Kındıra, Kındıra

Burası neresi? Kartalkaya Kayak Merkezi’ne yakın bir mesafede yer alan Chalet Kındıra, 6 kişi kapasitelidir. Chalet Kındıra içerisinde 3 yatak odası, 3 yatak ve 2 banyo, wifi, mutfak, şömine, tv ve ısıtma gibi olanaklar mevcut.

Uyarı! Çocuklar için uygun olmayan bu yerde, evcil hayvan kabul edilmiyor. Aynı zamanda sigara içmenin de yasak olduğunu ve parti veya etkinlik düzenlenmediğini de eklemeliyim.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – 01.00 / Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 2.578 TL

51.Tahta Ev Bolu, Afşar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

tahtaevbolu (@tahtaevbolu)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Afşar mevkiinde yer alan Tahta Ev, 6 kişi kapasiteli olup doğa ile iç içe ekolojik bir ahşap ev olma özelliğine sahip. İçerisinde 2 yatak odası, 4 yatak, 1 banyo, mutfak, ısıtma, şömine, saç kurutma makinesi, mama sandalyesi ve daha birçok olanak mevcut. Ancak klima, tv ve wifi gibi hizmetler mevcut değil.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor ancak sigara içilebiliyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 821 TL

52.Bolu Mountain House, Yenisefa

Burası neresi? Bolu’daki en lüks seçeneklerden biri olan Bolu Mountain House, 16 kişi kapasitelidir. İçerisinde 8 yatak odası, 8 banyo, wifi, jakuzi, mutfak, tv, ısıtma, şömine ve çamaşır makinesi gibi hizmet ve olanaklar bulunuyor. Kalabalık gruplar için oldukça tercih edilen Bolu Mountain House, kahvaltı servisi ile de ziyaretçilerini mest ediyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor fakat sigara içilebiliyor.

  • Ortalama fiyatlar: 20.000 TL

53.Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Evleri, Düzce

Burası neresi? Düzce‘ye 28, Gölyaka’ya ise 16 km mesafede yer alan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Evleri, 130 metre yükseklikten dökülen suyun içerisinde yer almasıyla zaten farklı bir atmosfer yaşatacığının habercisidir. Türkiye’nin en büyük şelalesi olma özelliğine sahip bu mekanın altında Efteni Gölü ve Kuş Cenneti, üstünde Pürenli Yayla, alabalıklar, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkurları ve orman içi dinlenme yerleri bulunuyor.

Kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, kara yemiş, papaz külahı ağaçları, böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, Arap sümbülü, siklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ ve burçak gibi pek çok farklı bitki çeşitliliğini yakından göreceğiniz bu yerde, piknik ve mesire yerlerinden yeme içmeye, dinlenme alanlarından konaklama tesislerine kadar her şey mevcut.

Neden gitmeliyim? Geldiğiniz zaman çadır ve karavan hizmeti, market hizmeti, wc, restoran hizmeti, otopark hizmeti, köy ürünleri pazarı, konaklama hizmeti, orman kampı, doğa sporları, mescid hizmeti ve çocuk oyun parkı gibi birçok hizmet ve olanaktan yararlanabiliyorsunuz. İster kendi çadırınız ya da karavanınızla gelip, ister size temin edilen çadır ya da karavanda konaklayabilirsiniz. Aynı zamanda bungalov evlerde de sevdiklerinizle beraber konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. 2 odadan oluşan bungalov evlerin içerisinde 1 salon, 1 yatak odası, 1 amerikan mutfak, 1 banyo, sıcak su ve su ısıtıcı, mutfak araç gereçleri, dolaplar ve ayna bulunuyor.

Kaçırmayın! Haftanın her günü ve her saati açık olan marketten ihtiyacınız olan her şeyi alabilirsiniz. Bunun dışında 250 kişilik kapasiteli restoranında, sabah açık büfe kahvaltı yapabilir, akşam ise lezzetli Türk yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra doğa ile iç içe olup trekking yapabilir ve harika fotoğraflar çekinebilirsiniz.

Uyarı! Kendi çadırı ile gelecek olanlar uzatma kablosu (minimum 10 metre olacak şekilde) ve ışık getirmelerini tavsiye ederim.

  • Konum: Deli Mehmet, 81800 Güzeldere/Gölyaka/Düzce
  • Telefon: 0530 685 02 81
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Ortalama fiyatlar: Buradan temin edilen çadırda konaklama: 4 kişilik elektrik su dahil 80 TL, 5 kişilik elektrik su dahil 100 TL, 5 kişilik buzdolaplı elektrik su dahil: 120 TL, karavanda konaklama: elektrik su dahil 60 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

54.Yeşil Vadi, Düzce

Burası neresi? Muazzam bir doğa içerisinde yer alan Yeşil Vadi, orman ve dere manzaralı konumuyla ziyaretçilerine harikulade bir olanak tanıyor. Meşe ve çınar ağaçları ve fındık bahçeleri ile sizlere eşsiz bir ortam sunan Yeşil Vadi, resmen adı gibi bir yer. 🙂 Toplamda 8 kapasiteli bir ev olan Yeşil Vadi içerisinde, 4 yatak odası, 2 salon, 2 misafir tuvaleti ve 3 banyo bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle kalabalık gruplar için bir hayli ideal bu evde aynı zamanda mutfak, tv, klima, şömine ve wifi hizmetleri yer alıyor. Bu hizmet ve olanaklarının yanı sıra bahçesinin ve havuzunun olması da insanları etkileyen türden. Üstelik evin çatı katı soğuk havalarda kullanılmadığı için, yoga v.b gibi aktivitelerde de kullanılabiliyor.

Uyarı! Sigara içilmiyor, evcil hayvan kabul edilmiyor ve parti ya da etkinlik düzenlenmiyor.

  • Konum: Hacısüleymanbey, Düzce, Türkiye
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 16.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.948 TL

55.Kayaüstü Nayino Dağ Evi, Trabzon

Burası neresi? Trabzon‘un Akçaabat ilçesine bağlı Düzköy’de yer alan Nayino Dağ Evi, 1300 metre yükseklikte eşsiz bir tepede konumlanıyor. Trabzon Havalimanı’ndan sadece 1 saatlik mesafede bulunan Kayaüstü Nayino Dağ Evi, Şahinkaya manzaralı seyir terası ile sizlere unutamayacağınız bir tatil yaşatacak. Rumca ‘Sevdiceğim’ anlamına gelen Nayino Dağ Evi’nde 9 oda bulunuyor ve genel olarak hepsinde tuvalet, banyo, ısıtıcılar ve daha birçok ihtiyacınız olan şey yer alıyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltısı ve yöresel yemeklerinin lezzetine bayılacağınız bu mekanda, aynı zamanda gündoğumu manzarasına da hayran olacaksınız. Ayrıca açık alandaki salıncakta sallanarak hem bulutlara doğru yükselecek hem de harika fotoğraflar çektireceksiniz.

Uyarı! Bölge tehlikeli olduğu için 7 yaşın altındaki çocuk misafirler kabul edilmiyor.

56.Hancıoğlu Çamburnu Orman Evleri, Trabzon

Burası neresi? Orman Evleri ve Oteli ile sizlere iki farklı seçenek sunan Hancıoğlu Çamburnu Orman Evleri, doğanın içerisinde deniz manzaralı oldukça büyüleyici bir yerdir. Orman Evleri içerisinde 1 çift kişilik kral yatak, 2 tek kişilik yatak, su ısıtıcı, klima, tv, dolap ve kişisel temizlik malzemeleri bulunuyor. Otel odaları içerisinde ise genellikle duş, tuvalet, ücretsiz çay-kahve, wifi, elektronik kasa, saç kurutma makinesi, makyaj aynası, minibar, telefon ve buklet malzemeleri yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Konaklamanın dışında Hancıoğlu Çamburnu Orman Evleri’nde yeme-içme için sunulan hizmetlerin de olağanüstü olduğunu belirtmeliyim. Türk mutfağının lezzetlerini tatmak bu kadar kolay işte! İçerisinde yer alan et-pide lokantasına, orman kafesine, balık-et lokantasına ve deniz kafesine adeta bayılacaksınız. Nefis tatlarından ziyade manzarasına hayran olmamak elde değil! Tüm bunların dışında sauna, geleneksel Türk hamamı, fitness gibi otel hizmet ve olanaklarından yararlanabileceğinizi de unutmayın!

Kaçırmayın! Kayalıklar arasında gizlenmiş minik bir koyda denize girebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, muhteşem fotoğraflar çekebilir, kuş gözlemciliği yapabilir, enfes menülerinin tadına bakabilir ve eşsiz manzara karşısında büyülenebilirsiniz.

  • Konum: Çamburnu, Küçük İskele Küme Evleri, 61600 Sürmene/Trabzon
  • Telefon: (0462) 752 30 30
  • Çalışma saatleri: Restoran ve kafe: 07.00 – 00.00
  • Ortalama fiyatlar: 422 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

57.Gafulluk Tatil Köyü, Trabzon

Burası neresi? Karadeniz’in en güzel bölgelerinden Trabzon’da yer alan Gafulluk Tatil Köyü, 4 kişi kapasiteli olup 2 katlı ahşap bungalovlardan oluşuyor. Çam orman içinde üçgen ağaç tipinde bir bungalov ev olan bu tesiste, 1 tuvalet, wifi, tv, ısıtma, çalışma alanı, saç kurutma makinesi gibi olanaklar bulunuyor.

Uyarı! Sigara içmek yasak olduğu gibi evcil hayvan da kabul edilmiyor. Ayrıca parti ya da etkinlik gibi eğlenceler düzenlenemiyor.

  • Konum: Trabzon, Araklı Kaymaklı Mahallesi, Cami Sokak no 9/1, 61700 Araklı, Türkiye
  • Telefon: 0 530 820 34 82
  • Çalışma saatleri: 7/24 / Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Web adresi

58.İksir Resort Town, Kastamonu

Burası neresi? Kastamonu merkeze yarım saatlik mesafede yer alan İksir Resort Town, 1570 metre yükseklikte çam ormanları içerisinde konumlanıyor. Bölgenin tarihini, doğasını, yöresel kültürünü, mimari yapısını ve gastronomisini tanıtan İksir Resort Town, ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatil fırsatı sunuyor. İksir Hanım Konağı, Samanlık, Göktepe, Ceviztepe, Soğucaova Dağ Evi ve Gölet Evi olmak üzere toplamda 6 ev bulunan bu yerde, aynı zamanda hamam ve sauna, fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, ücretsiz otopark, telefon, mini bar, tv, safe box, yastık ve yorgan seçenekleri, oda servisi, wifi, sıcak su gibi imkanlar sağlanıyor.

Neden gitmeliyim? Serin havasıyla Ballıdağ’a yürüyecek, atlarla safari turuna çıkacak, kanyonları ve şelaleleri keşfedecek, Kastamonu sahilinde denize girecek, İksirli Çiftlik’te çiftlik hayatını öğrenecek, birbirinden farklı meyve ot türlerini yakından öğrenecek, kızak ve snowtube gibi kış aktiviteleri yapacak, spa, yüzme, doğa sporları, farklı el sanatları ve becerileri gibi aktivitelere katılarak güzel bir deneyim yaşayacaksınız.

Kaçırmayın! Toplantı ve etkinlikler düzenleyebileceğiniz gibi kır düğününüzü de burada yapabilirsiniz!

  • Konum: Kelebek Mah. Stadyum 3. Sokak No:3 Daday – Kastamonu
  • Telefon: 0366 616 10 16
  • Ortalama fiyatlar: 700 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

59.Birun Kümbet Dağ Evi, Giresun

Burası neresi? Giresun Kümbet Yaylası’nda yer alan Birun Kümbet Dağ Evi, sabah güzel bir kahvaltı ile başlamanızı ardından çeşitli aktivitelere katılmanızı ve akşam huzurlu bir şekilde uyumanızı sağlayacak türden bir dağ evi. Otel odası, Bungalov ve Dublex Bungalov olmak üzere 3 ev bulunuyor ve evlerin tümü merkezi sistem ile ısınıyor. Genellikle evlerin içerisinde ise yatak odası, banyo, minibar, kasa, duş, wc, makyaj aynası, saç kurutma makinesi, telefon, wifi ve tv yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Havuz, sauna ve hamam gibi imkanlarından ücretsiz bir şekilde yararlanacak, ladin ve çam ağaçlarıyla çevrili doğasında yürüyüşler yapacak, ATV turuna katılacak, salıncak ya da hamam keyfi yapacak, meditasyon yapacak, film gösterimlerini izleyecek, ateş başında sohbetler edecek, bisiklet sürecek ve temiz havayı ciğerlerinize çekeceksiniz. Diğer dağ evlerinden ayıran özelliklerinden biri de içerisinde kütüphanesinin ve play station, masa tenisi, tavla ve okey gibi oyunlarının bulunmasıdır.

  • Konum: 28950 Kümbet Köyü/Dereli/Giresun, 28950 Dereli/Giresun
  • Telefon: (0454) 386 61 11
  • Ortalama fiyatlar: 477 – 502 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

60.İnkum Dağ Evi, Bartın

Burası neresi? Bartın’da yer alan İnkum Dağ Evi, 5 kişi kapasiteli olup içerisinde 2 yatak odası, 3 yatak, tek banyo, wifi, mutfak, tv ve ısıtma bulunuyor.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor ve sigara içiliyor. 

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – 20.00 / Check-out: 12.00

61.Küre Dağ Evi, Bartın

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kure Dag Evi (@kure_dag_evi)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde, Bartın’ın Ulus İlçesi’ne bağlı Aşağıçerçi Köyü’nde yer alan Küre Dağ Evi, Bartın merkeze 40 dakikalık uzaklıktadır. Amasra’ya, Safranbolu‘ya ve Pınarbaşı’na 1 saatlik mesafede konumlanan Küre Dağ Evi, konforlu konaklama imkanı, doğanın içindeki oturma alanları ve çocuk parkıyla ailelerin bir numaralı tercihi.

Neden gitmeliyim? Çift kişilik, iki kişilik, üç kişilik ve dört kişilik odaları olan bu tesiste, aynı zamanda hem kapalı alan hem de açık alan olmak üzere restoran ve oyun alanı yer alıyor. Odaların içerisinde genellikle banyo, saç kurutma makinesi, mini buzdolabı, havlu ve terlik gibi olanaklar mevcut. Lezzetli menülerin yer aldığı restoranda, kahvaltı yoğun günlerde açık büfe olarak sunulurken, diğer günlerde ise serpme kahvaltı şeklinde sunuluyor.

Kaçırmayın! Çocuklarınızı, salıncak, kaydırak, tırmanma duvarı, dönengeç, oyun evi ve tahtaravellilerin yer aldığı çocuk parkına güvenli bir şekilde bırakarak eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Diğer misafirler için de bisikletlerle turlayabileceğinizi, çadır kurup kamp yapabileceğinizi, bahçede yetişen doğal ve taze sebze ve meyvelerin tadına bakabileceğinizi hatırlatalım. 🙂

  • Konum: Yukarı Mah, D:21, 74600 Aşağıçerçi Köyü/Ulus/Bartın
  • Telefon: (0378) 416 19 80
  • Ortalama fiyatlar: 292 – 386 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

62.Taş Konak Dağ Evi, Samsun

Burası neresi? Samsun merkeze 25 dakikalık uzaklıkta yer alan Taş Konak Dağ Evi, donanımlı ve oldukça konforlu bir işletmedir. Standart ve suit seçenekleri ile 16 Bungalov odadan oluşan Taş Konak Dağ Evi, doğayla baş başa kalıp bir meditasyon yapmanızı sağlayacak. 80 kişilik kapasiteli kapalı alan ve 100 kişilik açık alan alakart restoranında, sabahları köy kahvaltısı ile güne başlayacak, öğlen taş fırında pide, mangalda ise et çeşitleriyle günü güzelleştireceksiniz.

Neden gitmeliyim? Yemyeşil çimler arasında bol bol doğa yürüyüşleri yapabileceğinizi, bisiklet sürerek çevreyi keşfe çıkabileceğinizi, sevdiklerinizle beraber tavla ve satranç gibi oyunları oynayabileceğinizi, otele 50 km uzaklıktaki Akdağ Kayak Merkezi’nde kayak yapabileceğinizi hatırlatmalıyım! Bunun dışında otele 90 km mesafede yer alan Şahin Kanyonu’na, 80 km mesafede yer alan Kunduz Ormanları’na ve 50 km mesafede yer alan Havza Kaplıcaları’na da gidebilirsiniz.

Uyarı! Ne yazık ki evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Kazancı, 55850 Kavak/Samsun
  • Telefon: 0542 580 70 34
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

63.Çambaşı Doğa Tesisi, Ordu

Burası neresi? Çambaşı Kayak Merkezi’nin ahşap üçgen evleri olan Çambaşı Doğa Tesisi, denize ve havalimanına yakın konumuyla sık sık tercih edilen mekanların başında geliyor. 12 odalı otel ve 12 adet bungalov tipi evleriyle doğayla baş başa kalmanın adresidir diyebilirim. Genellikle odaların içerisinde klima, ikramlık, tv, telefon, ısıtma, duş ve saç kurutma makinesi gibi hizmet ve olanaklar yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Tesiste yer alan Slalom Kafe/Restoran ve Kıl Çadır ve Zirve Kafe ile mükemmel yemeklerin tadına bakabileceksiniz. Ayrıca en önemli özelliklerinden birinin de kayak merkezi olmasının altını çizmeliyim. Toplam uzunluğu 17.275 metre olan 11 adet kayak pisti bulunan bu kayak merkezinde, kayak ve snowboard ekipmanları, kıyafetler, gözlük ve eldiven gibi her türlü kayak malzemesini bulabilirsiniz.

  • Konum: Düz, Kabalak Kume Evler, 52020 Altınordu/Ordu
  • Telefon: 0537 395 52 15
  • Ortalama fiyatlar: Otel odaları hafta içi 2 kişi: 650 TL, 3 kişi: 800 TL, 4 kişi: 950 TL, Hafta sonu 2 kişi: 800 TL, 3 kişi 930 TL, 4 kişi: 1.100 TL, Bungalovlar hafta içi: 1.500 – 1.750 TL, Hafta sonu: 2.000 TL, Özel günlerde hafta içi: 2.000 – 2.250 TL, Hafta sonu: 2.500 TL *Kahvaltı dahil.
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

64.Dora Suit Bungalov, Rize

Burası neresi? Rize‘de yer alan Dora Suit Bungalov, misafirlerine ahşap evlerde konaklama imkanı sunuyor. 5 kişi kapasitesine sahip olan bu yerin en önemli özelliklerinden biri de açık hava sinema sisteminin olmasıdır. Isınma sisteminin özel tasarım camlı sobadan yapıldığını ve bazı kabinlerde açık hava jakuzi olduğunu bilmelisiniz.

65.Montanitas Dağ Evi, Rize

Burası neresi? Rize’nin Yukarışimşirli mevkiinde yer alan Montanitas Dağ Evi, 4 kişi kapasiteli ahşap üçgen bungalov evden oluşuyor. İçerisinde 2 0da, 3 yatak, 1 banyo, şömine, wifi, ısıtma, tv, duş jeli, şampuan, saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi, temel malzemeler, yatak çarşafları, yatak ve battaniye ve mutfak gibi olanaklar bulunuyor.

Uyarı! Bebek ve çocuklar için uygun olmayan bu yerde sigara içilebiliyor.

  • Konum: Ayder Kaplıcaları, 53780, 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: 0536 927 48 53
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.357 TL
  • Yol tarifi al >

66.Dervish Inn, Rize

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dervish Inn (@dervishinn)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Çamlıhemşin’de yer alan Dervish Inn, yerel mağazalar ve geleneksel kafelerden oluşan köye sadece 2 dakikalık yürüme mesafesindir. Kalabalık aileler ve arkadaş grupları için bir hayli uygun olan Dervish Inn, orman ve çay bahçeleri kenarında konumlanmış olağanüstü dağ evlerinden biridir. Ayrıca geleneksel taş ve ahşap tepe konaklarıyla, şelaleler, akan nehirler, dik yamaçlar ve yemyeşil vadilerden olulan bu mekan, Türkiye’deki dağ evleri arasında en iyilerdendir.

Neden gitmeliyim? 10 kişi kapasiteli olan bu tesisin alt katında, Türk hamamı, sauna, jakuzi, geleneksel odun sobası ve bar yer alıyor. Birinci katta, 4 yatak odası, 2 çift kişilik yatak, özel duş odaları, tv, havlular, bornozlar, terlikler ve organik duş ve güzellik ürünleri yer alıyor. Zemin katta ise, güzel bir ziyafet çekmek için yemek masası bulunuyor. Bunlardan farklı olarak tesisin içerisinde çamaşır odası, wifi, bahçe, Nespresso kahve makinesi ve teras mevcut.

Kaçırmayın! Endemik bitki türleri bakımından dünyanın önde gelen yerlerinden biri olan Dervish Inn’de, boz ayılar, yaban domuzu, karaca, dağ keçileri, kurtlar, kara kartallar, şahinler ve kara orman tavuğunu yakından görmeniz mümkün. Ayrıca bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir, Fırtına Vadisi’nin konaklarını ve köprülerini keşfedebilir, jeep safari, rafting ve kano gibi aktivitelere katılabilir, çevresindeki yaylaları, kaplıcaları ve şelaleleri gezebilirsiniz.

Uyarı! Sigara içilmiyor ancak evcil hayvan ediliyor.

  • Konum: Konaklar mh. Çamlıhemşin, 53550 Rize
  • Telefon: 0044 777 337 3295
  • Ortalama fiyatlar: 4.478 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

67.Ekodanitap Natural Life, Rize

Burası neresi? Kaçkar Dağı ve Fırtına Vadisi’nin girişinde bulunan Ekodanitap Natural Life, ekoturizmin öncülüğünü üstlenen bir işletme. Trabzon Havalimanı’na 148 km, Rize’ye 72 km ve Sahil Yolu’na 18 km uzaklıkta konumlanan Ekodanitap Natural Life, Bungalovlar ve Ağaç Evler olmak üzere 2 farklı konaklama seçeneği sunuyor. Şömineli çardağı, kapalı mekanı ve kütüphanesi ile harika bir konsept sunan Organik Restoranı’nda, Fırtına Vadisi ve Deresi’nin manzarası karşısında da büyüleceksiniz.

Neden gitmeliyim? TATUTA (Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası) ağına dahil olan bu tesiste, gönüllü olarak çalışmalara katılım sağlama imkanına sahipsiniz. Organik yumurta, sebze, odun mantarı, yaban mersini ve böğürtlen gibi birçok besini yerinde üretip tüketebileceksiniz. Üstelik birbirinden farklı çiçek ve kelebek türlerine de ev sahipliği yaptığını belirtmekte fayda var.

Kaçırmayın! Bölgesel ve yöresel çeşitli turlar ve etkinliklere katılarak tatilinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kotençur Anakamp Konaklamalı, Vahşi Doğal Yaşam Turu, Ekodanitap Konaklamalı 3 Günlük Paket Programı, Ekodanitap Konaklamalı 4 Günlük Paket Programı, Ekodanitap Konaklamalı 5 Günlük Paket Programı, Ekodanitap Konaklamalı 6 Günlük Paket Programı, Ekodanitap Konaklamalı 7 Günlük Paket Programı, Kuzeydoğu Kafkaslar, Yöresel Gurme Turu, Özel Günübirlik ve Trans Kaçkar-Zirve-Yaylalar gibi turları değerlendirebilirsiniz.

68.Gito Yaylası Kaçkar Dağ Evi, Rize

Burası neresi? Kaçkar Dağları’nın eteklerinde yer alan Gito Yaylası Kaçkar Dağ Evi, 16’dan fazla kişi kapasitelidir. 12 yataklı ve 8 banyolu bir dağ evi olan bu tesis içerisinde ücretsiz otopark, şömine, çalışma alanı, ütü, ısıtma, saç kurutma makinesi, tv, Teras Kafe, şark köşesi, salıncak ve yürüyüş parkuru gibi pek çok olanak bulunuyor. Ancak wifi, klima ve mutfak mevcut değil.

Not: Beşik ve çocuk yatağı bulunduğu için çocuklu aileler için oldukça ideal olan bu yerde hem sigara içilebiliyor hem de evcil hayvan kabul ediliyor. Ayrıca kahvaltı hizmeti de mevcut. 

  • Konum: Gito Yaylası, Çamlıhemşin Rize TR, 53000 Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: 0536 720 28 19
  • Ortalama fiyatlar: 257 TL
  • Yol tarifi al > 

69.Seyr-i Cennet Dağ Evler, Rize

Burası neresi? Gito Yaylası’na 23 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanan Seyr-i Cennet Dağ Evler, Çamlıhemşin merkeze 5,2 km uzaklıktadır. Royal Suit, Şömineli King Suit, Jakuzili Suit Oda 1 ve 2, Jakuzili Lüks Bungalov, 2 Kişilik Standart Bungalov, 3 Kişilik Standart Bungalov, 4 Kişlik Standart Bungalov 1 ve 2 olmak üzere toplamda 9 oda bulunuyor. Odaların içerisinde ise şömine, banyo ve tuvalet, internet, klima, balkon, tv, oda kasası, minibar, saç kurtuma makinesi, duşa kabin ve sıcak su seçenekleri yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Mekanın açık büfe köy kahvaltısı ve alakart seçenekleri sunan restoranında birbirinden nefis yemeklerin tadına bakabileceğiniz gibi pek çok farklı aktivitelere de katılabileceğinizin altını çizelim. Rafting, trekking, yayla turları ve zipline gibi aktivitelere katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Ayder yolu üzeri Aşağı şimşirli Aksu Mahallesi Çamlıhemşin/RİZE, 53750 Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: 0553 002 03 02
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.30 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 750 – 1300 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

70.Ayder Elizan Dağ Evleri, Rize

Burası neresi? Ayder Yaylası’nda ve Avusor Köprüsü Kavşağı’nda yer alan Ayder Elizan Dağ Evleri, küçük bir dereye bakan ahşap bir binada konumlanıyor. Modern konaklama seçenekleri ve dağ ya da nehir manzarası ile sizlere muhteşem bir atmosfer sağlayan bu tesiste genel olarak, banyo, şampuan, saç kurutma makinesi, temel malzemeler, yatak ve çarşaflar, elbise askıları, tv, ısıtma, wifi, özel çalışma alanı, mutfak, ücretsiz otopark ve jakuzi bulunuyor. Sadece klima ve çamaşır makinesi mevcut değil. Ayrıca her sabah açık büfe kahvaltı hizmeti de vardır.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Ayder yaylası, 53750 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: (0464) 657 20 60
  • Ortalama fiyatlar: 650 – 1.550 TL
  • Yol tarifi al > 

71.Goboca Dağ Evi, Rize

Burası neresi? Çamlıhemşin merkeze 50 dakikalık bir mesafede yer alan Goboca Dağ Evi, Karadeniz’i en güzel yansıtan yerlerden biridir. Toplamda 10 adet odaya sahip olan bu tesiste, yoga, nefes, meditasyon ve spiritüel çalışmalar gibi birçok etkinlikte bulunabilirsiniz. Aynı zamanda bölgenin taze ve yöresel meşhur tatlarını, içerisindeki restoranda tadabilirsiniz.

72.Tanevit Dağ Evi, Rize

Burası neresi? Pokut Yaylası’na 25 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Tanevit Dağ Evi, Türkiye’deki en iyi dağ evleri arasında yer alıyor. 6 adet odaya sahip olan dağ evinin her odasında 1 çift ve 1 tek yatak, oturma salonu, dinlenme alanı ve şömineli oda mevcut.

Uyarı! Ne yazık ki evcil hayvan kabul edilmiyor. Ayrıca 2021 Yayla Sezonu Mayıs ayında açılacak!

  • Konum: Merkez, 53780 Ortanköy/Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: 0533 684 78 54
  • Ortalama fiyatlar: 250 TL *Kahvaltı ve akşam yemeği dahil.
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

73.Hozboncuk Dağ Evi, Rize

Burası neresi? Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kaçkar Dağları eteklerindeki Gito Yaylası’nda konumlanan Hozboncuk Dağ Evi, 14 odalı olup 35 yatak kapasitelidir. Her oda içerisinde duş ve wc gibi imkanlar yer alıyor. Ücretlendirilme oda-kahvaltı şeklinde olurken, isteğe bağlı olarak öğlen ve akşam yemeği de veriliyor.

Uyarı! Yeni sezonunun 20 Nisan 2021’de açılacağını belirtelim.

  • Konum: Gito Yaylası, 53780 Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: 0531 764 65 76
  • Ortalama fiyatlar: 420 – 630 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

74.Ayder Çise Dağ Evleri, Rize

Burası neresi? Ayder Yaylası’nın dağ yamacında yer alan Ayder Çişe Dağ Evleri, 9 adet Alp tipi ahşap evden oluşuyor. Ayder Yaylası’na 20 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bu evin içerisinde banyo, şampuan, saç kurutma makinesi, temel malzemeler, tv, ısıtma, wifi, özel çalışma alanı gibi hizmet ve olanaklar mevcut. Aynı zamanda havaalanı transfer servisi, oda temizliği, ütü hizmeti ve kahvaltı gibi hizmetlerde sağlanıyor. Yalnız klima, mutfak ve çamaşır makinesi mevcut değil.

Uyarı! Maalesef evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize
  • Telefon: (0464) 657 20 12
  • Ortalama fiyatlar: 550 – 750 TL
  • Yol tarifi al >

*Rize’ye yakın diğer bungalov evler: Serinyer Dağ Evi – Rize, Moyy Mini Cabin – Rize, Kotit Ayder – Rize, Tuva Villa’s – Rize, Puli Mini Otel – Rize, Doğada Kal Bungalov – Rize, Çat Toşi Bungalov – Rize, Ada Bungalov – Rize, Kıyı Bungalov – Rize, Tabiat Bungalows – Rize, Yessi Bungalov – Rize ve daha pek çok seçenek mevcut. 

75.Papuli Yayla Evi, Artvin

Burası neresi? Arhavi şehir merkezine 33 km uzaklıkta yer alan Papuli Yayla Evi, 9 kişi kapasitelidir. Bulutların arasında harika bir konuma ev sahipliği yapan bu ev, kalabalık gruplar ve ailelerin ilk tercih ettiği yerlerden biridir. İçerisinde 2 yatak odası, 5 yatak, 1,5 banyo, sıcak su, duş jeli, şampuan, saç kurutma makinesi, yatak çarşafları, yastık ve battaniye, çamaşır asma yeri, çamaşır makinesi, temel malzemeler, elbise askıları, ısıtma, wifi, mutfak, buzdolabı, pişirme temel malzemeleri, fırın, soba, yemek masası, mangal malzemeleri ve balkon, bahçe, yemek alanı, ücretsiz otopark, kahvaltı gibi olanaklar mevcut. Sadece klima ve tv bulunmuyor.

Not: Ev ahşaptan olduğu için sigara içmek yasak ancak evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Çamçukur, Küme Evleri No:232, 41500 Karamürsel/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 454 13 03
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 2.000 TL
  • Yol tarifi al >

76.Mençuna Konakları, Artvin

Burası neresi? Artvin‘in Arhavi ilçesi yakınlarındaki Küçükköy’de yer alan Mençuna Konakları, ismini Mençuna Şelalesi’nden alır. Bungalov ya da Taş Konak Oda’da konaklama imkanı sunan Mençuna Konakları içerisinde, mangal malzemeleri, konforlu ve ortopedik yataklar, tuvalet, sıcak su, banyo, tv, wifi, saç kurutma makinesi, havlu, sabun, şampuan ve daha pek çok imkan yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Tesisin hemen yanında bir restoran yer alıyor ve burada birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin ve köy kahvaltısının tadına bakacaksınız. Üstelik Borçka Karagöl’ünü görmeden, Ayder Yaylası’na çıkmadan, Zilkalesi ve tarihi Çifteköprüleri görmeden ve Gürcistan Batum‘u günübirlik ziyaret etmeden sakın döneyim demeyin!

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Kamilet Mh. Mençuna şelalesi Mevki No:20, 08200 Arhavi/Artvin
  • Telefon: 0533 527 42 12
  • Ortalama fiyatlar: 600 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

77.Macahel İremit Pansiyon, Artvin

Burası neresi? Borçka Artvin’de yer alan Macahel İremit Pansiyon, mükemmel bir doğanın içerisinde konumlanıyor. 150 yıllık tarihi bir konakta konumlanan bu pansiyon, aynı zamanda eşsiz bir manzaraya da ev sahipliği yapıyor. Konaklayan ziyaretçilerine ücretsiz kahvaltı imkanı tanıyan İremit Pansiyon’da, kahvaltı dışında diğer yiyecek ve içecekler ise ücretli.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Maral köyü İremit Mahallesi No4 Borçka/Artvin, 08844 Doğa Karadeniz/Artvin
  • Telefon: 0535 528 43 47
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

*Artvin’e yakın diğer bungalov evler: Laşet Bungalov Evleri – Artvin, Macahel Tema Vakfı Konuk Evi – Artvin, Hendek’te Küçük Ev – Artvin ve daha pek çok seçenek mevcut. 

Ege Bölgesi

78.Zeytinbağı Otel, Kazdağları, Balıkesir

Burası neresi? Kaz Dağları‘nın eteğinde, Edremit Körfezi ve Ege Adaları’na bakan bir konumda yer alan Zeytinbağı Otel, adeta huzur bulacağınız bir otel. Odaların taş duvarların, ahşap kapıların, kahvaltıda tüketilen reçellerin, banyodaki sabunların ve neredeyse oteldeki her şeyin el yapımı olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca Ramiz Dayı karekteri ile hafızalara kazınan ve 2013 yılında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz’in oteli olduğunu da belirtmeliyim.

Neden gitmeliyim? 8 odası bulunan otelde ek olarak Tuncel-Menend Kurtiz’e ait olan taş evin iki odası bulunuyor ve özel durumlarda ziyaretçilere açılıyor. Bunun dışında otele 50 metre uzaklıkta bulunan Türk hamamı da misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor. Balıkesir‘in zeytinyağlıların en lezzetlisini tadacağınız bu mekanda aynı zamanda bir dükkan yer alıyor. Burada organik reçelleri, otla dondurulmuş lavanta ve reyhan kokan yastıkları, doğal sabunları, otantik el işlerini, yöresel kıyafetleri ve yine yöresel yemekleri dilediğiniz gibi satın alıp evinize götürebilirsiniz.

  • Konum: Çamlıbel, Edremit Merkez, Edremit, Balıkesir, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Telefon: (0266) 387 37 61
  • Çalışma saatleri: 08.00. -23.00
  • Web adresi
  • Yol tarifi al> 

79.Albatross Dağ Evleri, Kaz Dağları, Balıkesir

Burası neresi? Çamlıbel’de bulunan Albatross Dağ Evleri, dağ ve deniz manzaralı teraslı odaları ile sizlere huzurlu bir tatil yapmanızı sağlarken, birbirinden lezzetli menülerinin bulunduğu restoranı ile de harika bir zaman geçirmenizi sağlar. Her gün geleneksel kahvaltı servisi yapılan bu mekan içerisinde genel olarak wifi, minibar, klima ve balkon yer alıyor. Kahvaltı dışında ızgara yemekler ve barbekü olanakları ile de sizleri oldukça mest edecek bu yerde, aynı zamanda ek ücret karşılığında havaalanı servisi ve rehberli yürüyüş turları sağlanıyor.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor. 

  • Konum: Çamlıbel, D:No:52, 10302 Edremit/Balıkesir
  • Telefon: 0546 231 01 01
  • Yol tarifi al>

*Balıkesir’e yakın diğer bungalov evler: Antik Vadi Bungalowları – Kaz Dağları – Balıkesir, İda Natura – Kaz Dağları – Balıkesir ve daha pek çok seçenek mevcut. 

80.Simurg Inn, Ayvacık, Çanakkale

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

SimurgInn (@simurginn)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Ayvacık’ın Ahmetçe Köyü’nde yer alan Simurg Inn, kendine has mimari yapısı ve doğal güzellikleri ile Türkiye’deki dağ evleri arasında ilk sıralardadır. Maviliğin ve yeşilliğin arasında mükemmel bir atmosfer sunan Simurg Inn, bölgedeki en keyifli ve en harika işletmelerinden biridir diyebiliriz. Kalabalık aile ve arkadaş grupları için de oldukça ideal olan bu mekan, 5 deluxe oda 3 taş ev ile hizmet veriyor.

Neden gitmeliyim? Her biri özenle dizayn edilmiş bu odaların isimleri ilk etapta dikkatinizi çekebilir. Farklı kültürden gelen isimlerden esinlenerek belirlenen bu odalardaki konforu ve sıcaklığı, eşsiz doğa manzarasını çoğu yerde bulamayacağınızın da altını çizmeliyim. Havaalanı transfer servisi ve oda-kahvaltı servisi gibi hizmetlerinden yararlanabileceğiniz gibi safari turları, tekne turları, yoga, doğa yürüyüşleri ve ekotarım aktiviteleri gibi birçok etkinliğe de katılabileceğinizi belirtmeliyim. 🙂

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor. 

  • Konum: Ahmetçe Köyü No:2, 17860 Ayvacık/Çanakkale
  • Telefon: 0850 241 8105
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 11.00
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

81.Erguvanlı Ev, Yeşilyurt, Çanakkale

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Erguvanlı Ev (@erguvanli_ev)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Kaz Dağları’nın eteklerindeki Yeşilyurt Köyü’nde yer alan Erguvanlı Ev, kalabalıktan uzak, doğa ile baş başa olacağınız ve sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil geçireceğiniz bir destinasyondur. 6 oda ve bir müstakil evden oluşan 19 yataklı küçük bir otel olan Erguvanlı Ev, çam ağaçları ile çevrili olup zeytinlikler, Küçük Çetmi Köyü ve deniz manzaralı bir tatil yeridir. Odaların tümünde banyo, tuvalet, buzdolabı, kalorifer, klima, sıcak su, teras ya da balkon, şömineli yemek salonu, tv, kitaplık ve oturma salonu mevcut. Dış mekanda ise, iki çim teras, oturma ve uzanma mekanları ve hamaklar gibi olanaklar bulunurken, park yeri ve wifi gibi hizmetler de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Vadiye bakan teraslarında ise, ev yapımı reçeller, börekler, yöresel zeytin ve zeytinyağları, peynir ve köy yumurtası gibi doğal ve taze ürünlerin tüketildiği kahvaltı servisine ve çorba, üç çeşit meze, salata, et veya balıktan oluşan akşam yemeği menüsüne asla hayır diyemeyeceksiniz.  Konaklamanın dışında, doğa yürüyüşlerine katılabileceğinizi, tarihi ve kültürel mekanlarını keşfedebilir, düzenlenen turlara katılabilir, kaplıcalarına gidebilir ve denizde yüzebilirsiniz. Daha detaylı bahsedecek olursam, köye 3 km mesafedeki Küçükkuyu’dan Assos‘a kadar uzanan, 22 km uzunluğundaki sahile gidebilirsiniz.

Doğa yürüşü olarak birinci tercihiniz, köyün içerisinden başlayıp Küçük Çetmi Köyü’ne uğrayarak Yeşilyurt tarafına doğru dönen 14 km’lik yürüyüş yolu olmalı. İkincisi, köyün üstünden Çanakkale yoluna çıkan 2 km’lik yürüyüş yolu olurken üçüncüsü ise, otelin karşısında yer alan Karayolları Dinlenme Tesisleri’ne ulaşan 1,5 km’lik yürüyüş yolu olmalı. Köye 32 km uzaklıktaki kaplıcalarıyla bilinen Kaz Dağları bölgesindeki Güre beldesine giderek bu muhteşem kaplıcalara yakından şahit olabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yeşilyurt Köyü’ne yakın yerlere de rahatlıkla gezebileceğinizi bilmelisiniz. Yeşilyurt, Truva’ya 70 km, Bergama’ya 120 km, Zeus Altarı ve Adatepe Köyü’ne 8 km, Assos Harabeleri, Behramkale ve Liman’a 22 km, Küçükkuyu’na ise 3 km mesafede yer alıyor. Böylece gelmişken sadece konaklamayacaksınız aynı zamanda birçok noktayı gezerek yeni yerler keşfetmiş olacaksınız!

Not: 1 Nisan 2021’de yeni sezon başlıyor.

  • Konum: Yeşilyurt Village Ayvacik, Canakkale, 17980 Ayvacık/Çanakkale
  • Telefon: (0286) 752 56 76
  • Ortalama fiyatlar: 660 – 900 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

82.Kartal Yuvası Otel, Assos, Çanakkale

Burası neresi? Çanakkale Assos yakınlarında kurulu olan Kartal Yuvası Otel, Kaz Dağları eteklerindeki konumu ve deniz manzarası ile bölgedeki en popüler yerlerden biridir. Yaklaşık 180 derece deniz görme açısıyla ve 160 metre rakımdan deniz manzarasına sahip olan otel, bu özelliği ile dünyadaki ender manzara otellerinden biri olmayı başarıyor. Hatta tüm odalardan bu inanılmaz manzaraya tanıklık edeceğiniz de bir gerçek. Kartal Yuvası, Standart Oda, Şömineli Standart Oda, Şömineli Delüks Oda ve Şömineli Süit olmak üzere toplamda 4 odadan oluşuyor.

Neden gitmeliyim? Odaların içerisinde genellikle tv, klima, banyo, saç kurtuma makinesi, banyo ürünleri, bornoz, terlik, minibar, mobilyalar, oturma alanı, teras ya da balkon bulunuyor. Ayrıca otelin içerisinde yer alan The Rock Bar % Restaurant’ta yemek yediğinizde, Midilli Adası ve Edremit Körfezi’nin deniz manzarasını ve zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrelenmiş orman manzarasını seyretmeye doyamayacaksınız. Bunun dışında düğün, nikah, doğum günü, şirket toplantıları ve yeni yıl galası gibi birçok etkinliği de burada kutlama şansı elde edebilirsiniz.

Uyarı! Ne yazık ki evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Sazlı Alti Mevkii Sazlıkoy, 17862 Ayvacık/Çanakkale
  • Telefon: (0286) 764 00 34
  • Çalışma saatleri: Check-in: 15.00 – Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 492 – 715 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

*Çanakkale’ye yakın diğer bungalov evler: Adatepe’de Taş Ev – Adatepe – Çanakkale, Mavras Taş Konak – Adatepe – Çanakkale, Müstakil Kabin – Çanakkale, Tasarım Ödüllü Dağ Evi – Adatepe – Çanakkale, İda Blue – Adatepe – Çanakkale, Manici Kasrı – Yeşilyurt – Çanakkale, Çetmi Han – Yeşilyurt – Çanakkale, Eski Bademli Köy’de Taş Ev – Gökçeada, Eski Bademli Köy’de Müstakil Taş Ev – Gökçeada, Eski Bademli’de Müstakil Taş Ev – Gökçeada ve daha pek çok seçenek mevcut.

83.Nişanyan Evleri, Şirince, İzmir

Burası neresi? İzmir‘in en güzel yerlerinden biri olan Şirince‘nin en üst noktasında yer alan Nişanyan Evleri, klasik konaklama hizmetlerinin aksine daha farklı bir hizmet ve atmosfer sunuyor. Küçük Oteller Kitabı’nın yazarları Sevan ve Müjde Nişanyan’ın oteli olan Nişanyan Evleri’nde, 1 geleneksel köşk, taş evler, kuleli konak ve 8 adet bağ evi gibi konaklama seçenekleri mevcut. Mükemmel manzara eşliğinde sadece konaklamayacak aynı zamanda birçok aktiviteye de katılım sağlayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Otelin yüzme havuzundan, lokantasından, zengin köy kahvaltısından, hamamından, cin terasından, Hodri Meydan Kulesi’nden ve organizasyonlarından dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Otelin içerisindeki seçenekler dışında Şirince’ye, Efes’e, Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi’ne de kısa bir gezi turu gerçekleştirebilirsiniz. Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Nişanyan Evleri, içerisinde yer verdiği restoranında harikalar yaratırken aynı zamanda yemek kursları da veriyor. Tüm yıl boyunca size özel 2-4 kişilik kursun kişi başı ücretinin 50€ olduğunu da hemen eklemeliyim.

Kaçırmayın! Buraya geldiğinizde yapabileceğiniz aktivitelerden de kısaca bahsetmek gerekirse; at turlarına katılabilir, trekking yapabilir, Felsefe ve Tarih kamplarına katılabilir, yemek atölyelerinde ders alabilir, lavanta toplayabilir ya da zeytin hasatına çıkabilir, Kuşadası Kalamaki Milli Parkı’nı ziyaret edebilir, Selçuk’ta paraşüt kursuna katılabilirsiniz.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Şirince Mah, 214. Sk. No:16, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: (0232) 898 32 08
  • Ortalama fiyatlar: 634 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

84.Kayserkaya Dağ Evleri, Selçuk, İzmir

Burası neresi? Şirince’de Nesin Matematik Köyü civarlarında konumlanan Kayserkaya Dağ Evleri, yine doğa ile baş başa kalabileceğiniz mükemmel yerlerden biridir. Kayserkaya Dağ Evleri, Çam Ev, Kozalak Ev, Kınalı Ev, Meşe Ev, Nergis Ev, Sardunya Ev, Menekşe Ev ve Dibek Ev olmak üzere toplamda 8 evden oluşuyor. Manzaralı ve ahşap yapılı evlerin içerisinde ise genellikle mutfak, banyo, oturma alanı, klima, tv, mini buzdolabı ve teras gibi olanaklar mevcut.

Neden gitmeliyim? Doğa ile iç içe olacağınız bu yerde konaklamanın dışında çeşitli aktivitelere katılarak oldukça keyifli vakit geçireceksiniz. Örneğin yüzme havuzunda saatlerce güneşlenebilir ve doyasıya yüzebilirsiniz, Şirince’de ormanın içerisinde kamp yapabilirsiniz, at safari yapabilirsiniz, doğum günü, barbekü partisi, evlilik teklifleri gibi özel günler ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz, doğa yürüşleri yapabilirsiniz, zeytinyağı yapımını öğrenebilir ve bizzat deneyebilirsiniz, arıcılık ile ilgilenilirsiniz ve oryantiring yapabilirsiniz.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Şirince Mahallesi Kayser Sokak No:12 Kayserkaya Dağ Evleri, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: (0232) 898 31 72
  • Ortalama fiyatlar: 650 – 800 TL *Kahvaltı dahil. *Ek yatak ücreti: +100 TL *Havaalanı transferi: 180 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

*İzmir’e yakın diğer bungalov evler: Güllü Konakları – Şirince – İzmir, Nikbin Konak – Şirince – İzmir, Hayal Tadında – Birgi – İzmir, İzmir Orman Evi – Kemalpaşa – İzmir, Potlak Jeodezik Kubbe Ev – Menderes – İzmir ve daha birçok seçenek mevcut. 

85.The Edge, Fethiye, Muğla

Burası neresi? Muğla‘nın Fethiye ilçesinde yer alan The Edge, 10 kişi kapasiteli olup 5 yatak odasında 5 yatak ve 5 banyoya sahip bir kır evidir. İçerisinde saç kurutma makinesi, sıcak su, şampuan, çamaşır makinesi, ütü, temel malzemeler, elbise askıları, tv, şömine, ısıtma, özel çalışma alanı, mutfak, kahve makinesi, buzdolabı, yemek takımı, fırın, soba, mangal, avlu veya balkon, bahçe ve ücretsiz otopark gibi hizmetleri bulunuyor. Sadece wifi ve klima mevcut değil.

Uyarı! Çocuklar ve bebekler için uygun olmayan bu mekanda evcil hayvan kabul edilmiyor. Ancak sigara içilebiliyor.

  • Konum: Karaağaç, 48300 Fethiye/Muğla
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 7.000 TL
  • Yol tarifi al >

86.Küçük Ekolojik Ev, Göcek, Muğla

Burası neresi? Göcek merkeze arabayla 15 dakikalık bir mesafede yer alan Küçük Ekolojik Ev, Dalaman Havalimanı’na ise yarım saatlik uzaklıktadır. 4 kişilik ahşap evden oluşan bu mekan, küçük olmasına rağmen o kadar mütevazi bir yer ki geldiğinize asla pişman olmayacaksınız. Evin içerisinde banyo, saç kurutma makinesi, sıcak su, çamaşır makinesi, yatak çarşafları, temel malzemeler, elbise askıları, klima, ısıtma, özel çalışma alanı, mutfak, buzdolabı, yemek takımı, pişirme temel malzemelerinin yanı sıra mangal, bahçe, ücretsiz otopark ve havuz gibi imkanlar mevcut. Yalnız tv, wifi ve şampuan mevcut değil.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Ortalama fiyatlar: 761 TL

87.Villa Eta, Akyaka, Muğla

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Villa Luna (@villaeta)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Akyaka merkeze 9 km uzaklıkta, Gökova’nın Çıtlık Köyü’nde konumlanan Villa Eta, taş ve ahşaptan yapılma bir konaklama seçeneğidir. İçerisinde banyo, saç kurutma makinesi, sıcak su, duj jeli, şampuan, ütü, temel malzemeler, çamaşır makinesi, yatak çarşafları, yastık ve battaniye, elbise askıları, tv, şömine, klima, ısıtma, wifi, özel çalışma alanı, mutfak, kahve makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, yemek takımı, pişirme temel malzemeleri, sobanın yanı sıra mangal, bahçe, havuz, ücretsiz otopark gibi hizmet ve olanaklar bulunuyor.

Uyarı! 12 yaş üstü çocukların kabul edildiği bu mekanda, evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Yeşilova, Villa Eta, 48640 Ula/Muğla
  • Telefon: 0530 433 99 50
  • Ortalama fiyatlar: 700 TL
  • Yol tarifi al >

88.Üçgen Ev, Ula, Akyaka, Muğla

Burası neresi? Portakal bahçeleri içerisinde konumlanan Üçgen Ev, 3 kişi kapasitelidir. İçerisinde banyo, saç kurutma makinesi, sıcak su, vücut şampuanı, temizlik ürünleri, duş jeli, şampuan, ütü, temel malzemeler, çamaşır makinesi, yatak çarşafları, yastık ve battaniye, elbise askıları, dolap, çamaşır asma yeri, tv, mama sandalyesi, beşik, klima, ısıtma, wifi, özel çalışma alanı, mutfak, su ısıtıcısı, mini buzdolabı, mikro dalga, buzdolabı, bulaşık makinesi, yemek takımı, pişirme temel malzemeleri, soba, yemek masası, mangal malzemeleri, buzluğun yanı sıra mangal, bahçe, açık havada yemek alanı, ücretsiz otopark gibi hizmetleri mevcut.

Uyarı! Sigara içmek yasak ve aynı zamanda evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 295 TL

*Muğla’ya yakın diğer bungalov evler: Yediburunlar Lighthouse Boutique Hotel – Fethiye – Muğla, Dome Suites – Fethiye – Muğla, Albizia Boutique Hotel – Ula – Muğla, Kasaba – Kayaköy – Muğla, Pusula Bungalow – Kayaköy – Muğla, Bizim Ev – Datça ve daha birçok seçenek mevcut. 

İç Anadolu Bölgesi

89.Ay-Fi Dam (Dağ Evi) Butik Otel, Ankara

Burası neresi? Kızılcahamam’a 7 km mesafede konumlanan Ay-Fi Dam Dağ Evi, Soğuksu Milli Parkı’nın içerisinde yer alıyor. Dağlar ve ormanlarla çevrili olan butik otel, Ankara Esenboğa Havalimanı’na 94 km, Ankara’ya 78 km, Abant’a 90 km ve İstanbul’a ise 330 km uzaklıkta bulunuyor. Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte yer alan Ay-Fi Dam Butik Otel, 3 katlı, 9 odalı, 18+4 yataklı ve 20 kişilik bir butik otel seçeneğidir.

Neden gitmeliyim? Dağ ve bahçe manzaralı olan tüm odalarda, duşlu özel banyolar, saç kurutma makinesi, terlik, günlük nevresimler gibi pek çok hizmet ve olanaklar bulunuyor. Dinlenmek için bahçe ve terası olan butik otelde, aynı zamanda ücretsiz otopark hizmeti bulunuyor ve ek ücret karşılığında çamaşırhane ve ütü hizmetlerinden yararlanılabiliyor. Otelin diğer özellikleri arasında ise, şömineli restoranı, toplantı salonu, 15 kişilik şömineli Türk Sofası, buhar odası, masa tenisi ve langırt salonunun bulunması yer alıyor.

Kaçırmayın! Burada konakladığınız süre boyunca, yoga, orman yürüyüşü, safari turu, off-road, çocuk kampları, motorsiklet grupları gibi aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz. Üstelik bisiklete binebilir, balık tutabilir, spor salonunda bolca egzersiz yapabilir, saunada rahatlayabilirsiniz.

  • Konum: Sazak, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, 06890 Kızılcahamam/Ankara
  • Telefon: (0312) 736 52 11
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

*İç Anadolu Bölgesi’ndeki ve Ankara’ya yakın diğer bungalov evler: Şömineli Dağ Evi – Ankara, Art Residence Cappadocia – Uçhisar, Badem House – Uçhisar, Müstakil Taş Ev – Uçhisar, Lava Cappadocia – Uçhisar, Raymonde Cave Houses – Uçhisar, Kale Konak Cappadocia – Uçhisar, Asmalı Cave House – Uçhisar, Rox Cappadocia – Uçhisar, Ikarus Cappadocia Hotel -Uçhisar, Patisca Cave House – Ortahisar, Abu Hayat Cave Suites – Ortahisar, Fairy Chimney House – Ortahisar, Elaa Cave Hotel – Ortahisar, Arinna Cappadocia – Göreme, Koza Cave Hotel – Göreme, Apex Cave Hotel – Göreme, Shoe String Cave House – Göreme, Pax Family Suite – Göreme, Atilla’s Cave House ve daha birçok seçenek mevcut. 

Akdeniz Bölgesi

90.Olympos Mountain Lodge, Olimpos, Antalya

Burası neresi? Beydağları Milli Parkı içerisinde, Beycik Köyü’nde yer alan Olympos Mountain Lodge, çam, ardıç ve sedir ağaçlarıyla çevrili olup Likya Yolu güzergahındadır. Etrafı ormanlar, şelaleler ve yaylalar ile çevrelenen bu yer, Çıralı ve Olimpos‘a yarım saat, Antalya‘ya 1 saat, Kemer‘e ise 25 km uzaklıkta konumlanıyor. Deniz seviyesinden 800 metre yükseklikte yer alan Olympos Mountain Lodge, 1 müstakil ev, 1 müstakil kulübe ve 6 dağ evi olmak üzere toplamda 8 evden oluşuyor.

Neden gitmeliyim? Odaların genelinde klima, kahve makinesi, banyo, wc, kasa, saç kurutma makinesi, teras, yerden ısıtma, şöm,ne, mutfak, mini buzdolabı, tv, oturma grubu ve wifi gibi hizmet ve olanaklar bulunuyor. Üç Adalar’dan Çıralı sahiline kadar geniş bir manzaraya ev sahipliği yapan bu yerde, aynı zamanda havalimanı transfer servisi, araç kiralama, açık yüzme havuzu, SPA ve oda servisi gibi imkanlar da sağlanıyor.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Olympos Mountain Lodge Başören Sk. No: 40 Beycik Mahallesi Kemer Antalya
  • Telefon: 0533 042 20 62
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: 1.265 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

91.3 Oda, Kaş, Antalya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

3 Oda Kaş (@3odakas)’in paylaştığı bir gönderi

Burası neresi? Kaş‘ın Çukurbağ Köyü’nde bulunan 3 Oda, Kaş merkeze 12 km uzaklıkta konumlanıyor. 3 adet bungalov, 2 adet dağ evi ve 3 adet eski bir köy evden oluşan bu mekanda, her sabah kuş cıvıltılarıyla uyanacak, organik sebzeler eşliğinde kahvaltı yapacak, yeşillikler arasında dinlenecek, terasta güneşlenecek, bisiklet ya da motorsikletlerle keşif turuna çıkacaksınız.

Neden gitmeliyim? Odaların içerisinde banyo, saç kurutma makinesi, sıcak su, şampuan, çamaşır makinesi, elbise askıları, temel malzemeler, tv, mama sandalyesi, çocuk kitapları ve oyuncukları, beşik, klima, şömine, wifi, özel çalışma alanı, buzdolabı, yemek takımının yanı sıra ücretsiz otopark, kahvaltı gibi hizmet ve olanaklar sağlanıyor. Sadece ısıtma ve mutfak mevcut değil.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor. 

  • Ortalama fiyatlar: 750 TL

92.Şiir Ev Kekova, Demre, Antalya

Burası neresi? Kekova Özel Çevre Koruma bölgesindeki Kapaklı Köyü’nde bulunan Şiir Ev Kekova, Ana Konak, Şiir Ev Sappho, Şiir Ev Lorca, Şiir Ev Medusa ve Şiir Ev Neruda olmak üzere toplamda 5 evden oluşuyor. Deniz manzaralı bu evlerin içerisinde ise genel olarak mutfak, beyaz eşya, klima ve temel malzemeler bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Likya Yolu’na doğru trekking gerçekleştirebileceğiniz gibi, Kekova’nın Buzağılık Koyu’nda yüzebilir, birkaç keşfedilmemiş ıssız koya tekne ve kanoyla gezintiye çıkabilir ve antik şehirleri keşfedebilirsiniz. Üçağız Köyü’ne 8 km, Kaş’a 45 km, Antalya’ya 150 km ve Demre’ye ise 15 km mesafede bulunan bu mekana geldiğinizde aynı zamanda Taşdibi ve Sülüklü plajlarına, Noel Baba Kilisesi’ne, Myra Antik Şehri’ne, Andriake Antik Kenti’ne ve Likya Müzesi’ne de gezi düzenleyebilirsiniz.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Kapaklı, Kapaklı Caddesi 26/1, 07572 Demre/Antalya
  • Telefon: 0535 501 05 32
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 11.00
  • Ortalama fiyatlar: 777 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

*Antalya’ya yakın diğer bungalov evler: Taş Ev – Geyikbayırı – Antalya, Ahşap Ev – Geyikbayırı – Antalya, Hoyran Wedre – Demre – Antalya, Kadir’s Tree Houses – Olimpos, Tiny House – Adrasan, Campo Portakal – Çıralı, Delüks Bungalov – Çıralı, Villa Lukka Bungalov – Çıralı, Lemon Garden – Çıralı ve daha pek çok seçenek mevcut.

93.Aladağ Başkanın Çardağı, Adana

Burası neresi? Adana‘ya 110 km mesafede bulunan Aladağ Başkanın Çardağı, Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından yaptırılmıştır. 1500 rakımlı seyir terası, eşsiz manzarasını görmek ve fotoğraf çektirmek için her yıl birçok ziyaretçinin akınına uğruyor. Başta çevredeki illerden olmak üzere neredeyse her bölgeden turist akınına uğrayan bu yer, özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Doğa ile iç içe olacağınız bu yerde yemek yeme keyfi de bir başka olur. 🙂

  • Konum: Ebrişim, 01550 Aladağ/Adana
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 19.00
  • Yol tarifi al > 

94.Sagalassos Lodge&Spa, Burdur

Burası neresi? Burdur‘a 32 km mesafede yer alan Sagalassos Lodge&Spa, oldukça kaliteli ve bir o kadar da doğal atmosferi ile Türkiye’deki en iyi dağ evleri arasında yerini alıyor. Yerel ve ekolojik ürünlerin kullanıldığı ve vejeteryan seçeneklerinin bile olduğu restoranı, muhteşem manzaralı barı, kütüphanesi, toplantı ve oyun salonu ile oldukça cazip noktalardan biridir.

Neden gitmeliyim? 50 standart oda ve 4 adet suite odası bulunan bu mekan içerisinde, duş, banyo, saç kurutma makinesi, ısıtma, soğutma, havalandırma, mini bar, tv, kasa, telefon, kütüphane, internet köşesi, wifinin yanı sıra açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, ısıtmalı kapalı havuz, Türk hamamı, masaj, jakuzi, sauna, fitness merkezi, restoran, barlar, lobi, hediyelik eşya mağazası ve mini market gibi imkanlar sağlanıyor.

Kaçırmayın! Isparta‘ya 40 dakikalık, Salda Gölü’ne 90 dakikalık, Eğirdir Gölü’ne 70 dakikalık ve Sagalassos Antik Kenti’ne 5 dakikalık bir mesafede olması oldukça işinize yarayacak. Sagalassos Antik Kenti’ni, Burdur Arkeoloji Müzesi ve Burdur’un eski mahallelerini, Kibyra’yı, Burdur Gölü kıyıları ve Lavanta Tarlaları’nı, Kovada Gölü’nü, Salda Gölü’nü, Adada Antik Kenti’ni, Gül Tarlaları ve Güney Kenti’ni, Yazılı Kanyon Milli Parkı’nı, Eğirdir Gölü ve Yeşil Ada’yı burada konakladığınız sürece bol bol ziyaret edebilirsiniz.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor.

  • Konum: Kırac Mah. Yaylakent 1 Sok. No: 12, 15800 Ağlasun/Burdur
  • Telefon: (0248) 731 32 32
  • Ortalama fiyatlar: 444 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

95.Saklı Göl Evleri, Burdur

Burası neresi? Burdur merkeze 77 km mesafede konumlanan Saklı Göl Evleri, kızılçam ve sığla ormanları ile kaplı Karacaören Gölü kenarındadır.  3’ü jakuzili 7 glamping çadı ev ile 5 özel konseptli ahşap göl evden oluşan bu yerde 12 oda bulunuyor. Odaların içerisinde genel olarak, duş, tv, minibar, klima, saç kurutma makinesi ve oturma grubu gibi imkanlar mevcut. Oda+kahvaltı veya yarım pansiyon seçenekleri sunan bu evde, kahvaltıyı ister açık büfe olarak ister serpme olarak yapma seçeneğiniz var.

Neden gitmeliyim? Konaklamanın dışında burada balıkçılık, kano ve tekne gezisi, trekking ve bisiklet turu gibi aktivitelere katılabilme şansına sahipsiniz. Bunun dışında çocuk oyun alanı, barbekü alanı ve açık hava sinema alanından da dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Ayrıca Sagalassos, Kremna, Milyos Antik Kentleri’ne ve Yazılı Kanyon bölgesine de gezi düzenleyebilirsiniz.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Karacaören Köyü Bucak, 15100 Burdur
  • Telefon: 0248 344 21 22
  • Ortalama fiyatlar: Çadır Ev hafta içi 2 kişi: 255 TL, 3 kişi: 150 TL, tek kişi: 410 TL, Çadır Ev hafta sonu 2 kişi: 300 TL, 3 kişi: 210 TL, tek kişi: 500 TL, Çadır Ev Jakuzili hafta içi 2 kişi: 375 TL, tek kişi: 560 TL, Çadır Ev Jakuzili hafta sonu 2 kişi: 450 TL, tek kişi: 720 TL, Bungalov Ev hafta içi 2 kişi: 290 TL, 3 kişi: 220 TL, tek kişi: 500 TL, Bungalov Ev hafta sonu 2 kişi: 375 TL, 3 kişi: 280 TL, tek kişi: 620 TL, Sedir Ev hafta içi 2 kişi: 400 TL, 3 kişi: 290 TL, tek kişi: 650 TL, Sedir Ev hafta sonu 2 kişi: 500 TL, 3 kişi: 340 TL, tek kişi: 850 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al > 

96.Kızıldağ Milli Parkı Dağ Evi, Isparta

Burası neresi? Isparta’nın Karaağaç ilçesindeki Kızıldağ Milli Parkı’nda konumlanan bu dağ evi, 7 kişi kapasiteli olup, 2 adet çift kişilik, 2 adet tek kişilik yatak ve kanepeden oluşuyor. İçerisinde genel olarak wifi, banyo, wc, tv, mini buzdolabı, su ısıtıcısı, yemek takımları, mikrodalga fırın, eşyalar, elektrikli ısıtıcı ve şömine mevcut. Bunun dışında konteyner evde ya da çadır yerlerinde konaklama şansına da sahipsiniz.

Uyarı! Evcil hayvan kabul edilmiyor.

  • Konum: Beyköy Köyü, 32800 Şarkikaraağaç/Isparta
  • Telefon: 0544 316 22 11
  • Çalışma saatleri: Check-in: 14.00 – Check-out: 12.00
  • Ortalama fiyatlar: Bungalov Ev hafta içi: 140 TL, hafta sonu: 160 TL, Konteyner Ev: 250 TL, Çadır: 125 TL, Kendi çadırınız varsa: 50 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

97.Başkonuş Yaylası Orman Evleri, Kahramanmaraş

Burası neresi? Kahramanmaraş merkeze arabayla 50 dakikalık bir uzaklıkta bulunan Başkonuş Yaylası Orman Evleri, her mevsim ziyaretçisini ağırlıyor. 4’ü sedir 11’i ardıç olmak üzere 2 ayrı tip evden oluşan bu mekan, ahşaptan yapılma şirin mi şirin bir yerdir. Kalabalık aileler ve gruplar için düşünülmüş olan Sedir Evler, dubleks ve şöminelidir.

Not: Evcil hayvan kabul ediliyor. 

  • Konum: Avgasır Mahallesi, Araplı sokak No:100/A, 46400 Onikişubat/Kahramanmaraş
  • Telefon: 0532 111 93 99
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Ortalama fiyatlar: 400 – 1.400 TL
  • Web adresi
  • Yol tarifi al> 

Doğu Anadolu Bölgesi

98.Sarıkamış Kütük Evi, Kars

Burası neresi? Kars Valiliği İl Özel İradesi tarafından 2017 yılında hizmete açılan Sarıkamış Kütük Evi, Sarıçam ormanları arasında ve Sarıkamış Kayak Merkezi’nin hemen girişinde yer alıyor. Bodrum, zemin ve ara kattan oluşan evde, kayak kiralama merkezi, 80 kişilik restoran ve 4 adet oda bulunuyor. Evin tüm yapı elamanlarının, doğramalarının ve kaplamalarının Finlandiya’nın Pudasjärvi şehrinde üretilmiş olması da evin en dikkat çekici özelliğidir.

  • Konum: Ortakapi Mah. Faikbey Cad. Özel İdare Lojmanları No 8/2 Daire 6 Merkez / KARS
  • Telefon: 0474 223 21 36 / 0 (474) 413 54 54
  • Web adresi
  • Yol tarifi al >

99.Arpaçay Kütük Ev, Kars

Burası neresi? Yine Kars Valiliği tarafından 2017 yılında faaliyete geçen Arpaçay Kütük Ev, Arpaçay ilçesinin Çanaksu Köyü’ndeki Çıldır Gölü’nde yer alıyor. Yine bodrum, zemin ve ara kattan oluşan bu evde, 120 kişilik restoran ve 4 adet oda bulunuyor. Çıldır Gölü’nün eşsiz manzarasını gözler önüne seren bu yerde, kış mevsimlerinde atlı kızak, yaz mevsimlerinde ise tekne turu yapabilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi bu evin de tüm yapı elamanları, doğramaları ve kaplamaları Finlandiya’nın Pudasjärvi şehrinde üretilmiştir.

  • Konum: Yeni, 36732 Çanaksu/Arpaçay/Kars
  • Çalışma saatleri: Restoran saatleri: 09.00 – 20.00
  • Telefon: 0474 285 10 10
  • Yol tarifi al > 

***Evet böylece Türkiye’deki en iyi dağ evleri ve bungalovlar yazım burada son buluyor. Genel olarak her şehirden örnek vermeye çalıştığım bu yazı hakkında, eklemek istediğiniz, yorumda ve öneride bulunmak istediğiniz düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Tahmin edersiniz ki Türkiye’deki dağ evleri seçenekleri bu kadarla sınırlı kalmıyor, sayamayacağımız kadar daha pek çok seçenek yer alıyor. Eğer bu saydıklarımdan herhangi birine gittiyseniz tavsiye ve önerilerinizi, yeni yerler biliyorsanız tekliflerinizi bekliyoruz! 🙂 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin