Kişinev Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 6 Yer

Avrupanın en yeşil şehirlerinden olan Moldovanın başkenti Kişinev’de görmeniz gereken yerleri sizler için derledik.

Farklı bir şehri ve yeni bir kültürü tanımak isterseniz ‘’ Kişinev Gezilecek Yerler ’’ yazımızda Bic Nehri kenarına kurulmuş bu harika şehri keşfedebilirsiniz.

Kişinev Botanik Bahçesi

Arktik Katedrali

1950 yılında Moldova Bilimler Akademisi tarafından kurulmuş olan bahçe,76 hektarlık alanda yaklaşık on bin bitki türünü barındırmaktadır. Kişinev Botanik Bahçesi, soğuk hava şartlarında yeşeren birbirinden güzel çiçekleri ve ağaçları görebileceğiniz çok özel bir yer.

Canlı çeşitliliğinin bu derece fazla olduğu yerde tertemiz bir hava v çevre mevcut. Binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bahçe,Kişinev’de görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Stefan cel Mare Central Park

Stefan cel Mare Central Park

Şehrin en eski parkı olan Stefan cel Mare Central Park,1818 yılında kurulmuştur.50’den fazla ağaç türüne ev sahipliği yapan parkın tam ortasında büyük bir çeşme bulunuyor.

Temiz havasına eklenen su sesleriyle beraber bu park, ister bisiklet sürebileceğiniz isterseniz de yürüyüşe çıkabileceğiniz, şehrin popüler noktaları arasında yer alıyor. Dut ağaçları arasında yürüyebileceğiniz bu parkı dilediğiniz gün ve saate ziyaret edebilirsiniz.

Zafer Kemeri

zafer kemeri

1840 yılında Besarabya Zaferi’nin anısına yaptırılmış olan anıt, Kişinev’de hükümet binasının tam karşısında yer alıyor. Zafer Kemeri‘nin ortasında önceden 6.400 kg’ı bulan bir çan bulunuyormuş. Sonrasında çok büyük bulunup kaldırılan bu çan, Osmanlı-Rus savaşında atılan toplar eritilerek yapılmıştır. Restorasyon çalışmalarından geçerek günümüze kadar gelmeyi başarmış ola bu yapıyı, Kişinev’in Ciuflea Caddesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Puşkin Müzesi

puskin muzesi

Rusya’nın değerli şairlerinden olan Alexander Puşkin’in yaşadığı yazlık ev, 1948 yılında müzeye çevrilmiştir. Puşkin Müzesi içerisindeki eşyalar kullanıldığı ilk gün ki gibi özenle korunmaktadır.

Rus ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden olan Alexander Puşkin’in önemli eserlerini verdiği bu yazlık evi ziyaret ederek, eserlerini kâğıda döktüğü odaları gezebilirsiniz. Müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-16.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Natıvıty Katedrali

Natıvıty Katedrali

Neo-Klasik tarzda 1830 yılında inşa ettirilen Natıvıty Katedrali, Kişinev’de mimarisiyle göz dolduran eserler arasında yer alıyor.

Savaşlar sırasında oldukça tahrip olan katedral daha sonrasında restore edilerek kültür merkezine dönüştürülmüştür. Günümüzde sergi ve koleksiyonlara ev sahipliği yapan bu katedralde ibadet edemeseniz de sanata dair izler görebilirsiniz.

Moldova Ulusal Tarih Müzesi

Moldova Ulusal Tarih Müzesi

1983 yılında kurulmuş olan Moldova Ulusal Tarih Müzesi, şehrin tarihine ışık tutuyor. İlk yerleşimlerden Cumhuriyet dönemine birbirinden farklı zamanlara ait eserleri barındıran müzede; mobilyalar, arkeolojik kalıntılar, pullar, paralar, silahlar ve fotoğraflar gibi ender parçaları görebilirsiniz.

Zaman meydan okumayı başarmış birçok parçanın bulunduğu bu müzenin en önemli parçasıyla ’Kapitol Heykeli’dir. Müzeyi cuma günleri hariç,10.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Şehrin gezilecek noktaları hakkındaki düşünceleriniz bizlere yorumlar kısmından ulaştırırsanız çok seviniriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin