Ülkemizin orta noktasında İç Anadolu bölgesinde yer alan Kırşehir ilk çağlardan bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirlerimizden biridir. Buna bağlı olarak bölgede birçok tarihi kalıntı ve eser bulunuyor. Etrafı Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray’la çevrili olan il tabiat güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Toplam 7 ilçesi olan Kırşehir doğu batı arasında geçiş noktası olması bakımından Anadolu’ya açılan önemli bir güzergâhtır.
Karasal iklimin hâkim olduğu Kırşehir’de yazlar oldukça sıcak geçerken kış mevsimi ise bir o kadar soğuk geçiyor. Bu yüzden bölgeyi gezmek için en uygun vakitler Nisan, Mayıs, Haziran ile Eylül ve ekim ayları oluyor.
Oldukça eski bir geçmişe sahip olan Kırşehir’de hem tarihi, kültürel hem de doğal güzellikler açısından birçok gezilip görülecek nokta bulunuyor. Bunun yanı sıra birçok nokta kamp severler için gayet uygun alanlar barındırıyor. Bu noktaları sıralayacak olursak; Ahi Evran Cami ve Türbesi, Neşet Ertaş Müzesi, Seyfe Gölü, Mucur Obruk Gölü, Japon Bahçesi, Kent Park, Aşıkpaşa Tabiat Parkı, Cacabey Medresesi ve daha birçok nokta Kırşehir gezisinde listelere eklenebilir.
Kırşehir’in en önemli turizm alanlarından biri olan Seyfe gölü, şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Tarihi ipek yolu üzerinde konumlanan Seyfe gölü yaklaşık 180 kuş türüne ev sahipliği yaparak doğal koruma alanı olarak ilan edilmiş. Bölgeye ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor.
Seyfe gölü ve çevresi yöre halkı tarafından sıkça tercih edilen bir mesire alanıdır. Bin bir türlü kuş çeşidinin gözlemlenebildiği göl çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar mevcut. Günübirlik piknikler ve doğa fotoğrafları için eşsiz güzellikler sunan Seyfe gölü çevresinde doğa yürüyüşleri de yapılarak keyifli vakitler geçirilebiliyor.
Dünyanın en kalabalık Flamingo topluluğuna ev sahipliği yapan Seyfe gölünde muazzam manzaraya karşı kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Ayrıca bölgede kamp yapmanın yanı sıra çevredeki diğer güzellikleri de keşfetmek mümkün. Sulak alanlardan, bataklıklardan ve tuzdan oluşan göl el değmemiş doğasıyla da dikkat çekiyor.
Seyfe gölü çevresinde birkaç sosyal tesis mevcuttur. Ancak ihtiyaçların karşılanmasında yeterli değiller. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Seyfe Gölü çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ülkemizin en büyük baraj göllerinden biri olan Hirfanlı barajı Kırşehir-Ankara sınırında yer alıyor. Kırşehir şehir merkezine 57 km mesafede yer alan baraj Kızılırmak üzerine kurulu. Kaman ilçesi sınırlarında yer alan baraja Kaman minibüsleriyle ve özel araçlarla ulaşmak mümkün.
1960 yılında işletmeye açılan ve ülkemizin en eski barajlarından biri olan Hirfanlı barajı sulama ihtiyacı ve enerji üretme amaçlı yapılmış. İç Anadolu’nun denizi olarak adlandırılan Hirfanlı barajı çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bununla birlikte baraj gölü binlerce kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Çevresinde birçok mesire alanı ve piknik için mekânlar bulunan Hirfanlı barajında ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığının da gençlik kampı tesisleri bulunuyor.
Gençlik kampları çerçevesinde baraj gölünde su altı sporlar, yelkencilik faaliyetleri, kürek yarışları, kano aktiviteleri gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Ayrıca baraj gölü kenarındaki doğal plajlardan da baraj gölüne girip serinlemek mümkündür.
Hirfanlı barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. Farklı noktalarda yer alan tesislerden faydalanmak için buralara yakın noktalarda kamp kurmakta fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Obruk gölü Kırşehir’in Mucur ilçesinde şehir merkezine 67 km mesafede yer alıyor. Kayseri yolu güzergâhında yer alan Obruk gölüne ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Bozulmamış doğasıyla ve güzelliği ile dikkat çeken Obruk gölü yerin 50 metre kadar altında kalıyor.
Obruk gölü henüz tam olarak turizme kazandırılmamış ancak yakın zamanda çalışmalar tamamlanıp göl ve çevresi bölge turizmine önemli katkılar sağlayabilir. Bununla birlikte çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge sit alanı ve koruma alanı olarak ilan edilmiş durumda. Yer hizasından 50 metre aşağıda kalan bölge çevresindeki duvara benzeyen kayalıklarla da dikkat çekiyor. Gölü korumak için yapılmış bir duvarı andıran yer şekilleri yer bilimcilerinin de dikkatini çekiyor.
Obruk gölünde kampçılığın yanı sıra doğa yürüyüşleri de yapılabiliyor. Göl çevresinde farklı noktalarda yer alan yer şekilleri ile doğal güzellikleri keyifli bir rota eşliğinde gezerek kamp günlerini daha keyifli hale getirebilirsiniz. Gölde kadife türü ve sazan gibi balıkları görmek mümkündür.
Obruk gölü çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırşehir şehir merkezine 75 km mesafede yer alan Çiçekdağı aynı ismi taşıyan Çiçekdağı ilçesinde yer alıyor. Bölgeye ulaşım şehir merkezinden Çiçekdağı’na giden otobüslerle ve özel araçlarla sağlanıyor. Çiçekdağı ilçesinin hemen yakınında bulunan bölge doğaseverlerin tercih ettiği noktalardan biridir.
Çiçekdağı bölgenin en önemli ormanlık alanına ev sahipliği yapıyor. Hem bol oksijenli hem de ferahlatıcı bir havaya sahip olan Çiçekdağı çadır ve karavan kampı yapmak isteyenler için de oldukça güzel alternatifler sunuyor. Yöre halkı tarafından yaz mevsiminde dağın eteklerinde günübirlik piknikler yapılıyor. Bunun yanında doğaseverler Çiçekdağı’nda doğa yürüyüşü ve tırmanış gibi faaliyetlerde bulunarak bölgeyi daha yakından tanıma imkânına sahip oluyorlar.
Çiçekdağı ilçesinin yakın olması bölgenin devamlı popüler olmasını sağlıyor. Ayrıca Yozgat’ın Yerköy ilçesine de oldukça yakın olan bölgeye doğada vakit geçirmek isteyen birçok kişi bu hoş atmosferli alana akın ediyor.
Çiçekdağı mevkiinde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak ilçe merkezinin yakın olması ihtiyaçlar konusunda daha rahat bir şekilde kamp yapılmasına imkân sağlıyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Şehir merkezine bağlı Çuğun mevkiinde yer alan baraj sulama amaçlı inşa edilmiş. Şehir merkezine 30 km mesafede yer alan Çuğun barajına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. 1970’li yıllarda inşa edilen baraj ülkemizdeki en eski barajlardan biri olarak anılıyor.
Çuğun barajı ve çevresi farklı sportif ve doğa aktivitelerinin rahatlıkla yapılabildiği bir bölge olarak anılıyor. Bunun yanı sıra kampçılık meraklıları baraj gölü çevresinde sakin doğada hem çadır kampı hem de karavan kampı kurabiliyorlar. Yöre halkının sıkça tercih ettiği mesire alanlarına da sahip olan bölge günübirlik piknikler için de oldukça uygun.
Çuğun barajında yapılan önemli aktivitelerden biri de balıkçılık. Kızılözü deresi üzerinde kurulan baraj gölünde kefal, aynalı sazan ve daha birçok balık türüne rastlamak ve bu balıkların tadına bakmak mümkün. Yaz mevsiminde oldukça popüler bir mekân olan Çuğun baraj gölü kış mevsiminde ise tamamen donuyor ve misafirlere harika manzaralar sunuyor.
Çuğun barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı büfe tarzı işletmeler mevcut. Ancak uzun süreli kamplar için bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Çuğun Barajı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırşehir’in Mucur ilçesinde yer alan Köme mesire alanı şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım Mucur’a giden toplu taşıma araçlarıyla ve özel araçlarla sağlanırken mesire alanı bölgede önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.
Yöre halkının özellikle yaz aylarında oldukça ilgi gösterdiği mesire alanında belirli zamanlarda ciddi yoğunluklar yaşanabiliyor. Hemen her sene Mucur belediyesi tarafından yeni düzenlemeler ve ilaveler sağlansa da yaz mevsiminde hafta sonları ciddi bir kalabalık oluşuyor. Günübirlik piknikçiler, kampçılar ve doğaseverler bölgeye akın ederek mesire alanının tadını çıkarıyorlar.
Geniş bir alanı kaplayan mesire alanı sadece yöre halkına değil çevre illerden gelen birçok kişiye hizmet veriyor. Şehrin sıkıntısından ve yazın sıcağından bunalan birçok kişi ferah ve hoş ortamıyla adından söz ettiren Köme mesire alanına gelerek ya kamp kuruyor ya da günübirlik pikniklerle doğada keyifli vakitler geçiriyor.
Köme mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. Bununla birlikte ilçe merkezinin de yakın olması rahat bir kamp yapılmasını sağlıyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı mesire alanı çevresinde yer alan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bölgeyi baştanbaşa sulayan Kızılırmak’ın kenarında yer alan Toklümen mevkii şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Doğal güzelliği ve nehir kenarında yer almasıyla adından söz ettiren bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Hirfanlı barajına da yakın olan bölge doğa faaliyetleri için oldukça uygun fırsatlar sunuyor.
Toklümen mevkiinin ilk yerleşim yeri Hirfanlı barajı yapıldıktan sonra sular altında kalmış ve yerleşim şu anda bulunduğu bölgeye taşınmış. Nehir kenarı olması ve Hirfanlı barajına da yakın olması sebebiyle balıkçılığın bol yapıldığı Toklümen mevkiinde kamp severler nehrin hemen dibinde harika manzarada kamp yapmanın keyfini çıkarabiliyorlar. Taze akarsu balıklarının da tadına bakmak oldukça mümkündür. Ayrıca Toklümen mevkiinde Hirfanlı baraj gölüne açılan doğal bir plaj da mevcut. Bu bölgede yöre halkı hem göle girip serinlerken kamp severler de gölün eşsiz manzarasında kamp yapmanın keyfine varıyorlar.
Toklümen mevkii Kırşehir bölgesinde gündoğumu manzarasının en iyi izlendiği noktalardan. Güneşin kızıllığı Hirfanlı baraj gölü ve Kızılırmak’ın coşkuyla akan suyuyla birleşince ortaya muazzam görüntüler çıkıyor. Fotoğraf meraklısı birçok kişi de bu anları fotoğraflamak için bölgeyi tercih ediyor.
Toklümen mevkiinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı market, cami, kıraathane, WC gibi tesisler mevcut. Bölge kamp için oldukça ideal.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yürüme mesafesindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Savcılı mevkii Hirfanlı baraj gölü kenarında yer alan plaj noktalarından biri. Şehir merkezine 45 km mesafede yer alan Savcılı mevkiine ulaşım Hirfanlı barajına giden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Araçla girişlerde otomobil için 10 TL daha büyük araçlar için 20 TL ücret alınıyor.
Baraj gölü kenarında yer alan Savcılı mevki doğal güzelliği ve ferah ortamıyla dikkat çekiyor. Yöre halkının oldukça ilgi gösterdiği bölge yaz mevsiminin sıcak havasında baraj gölüne girip serinlemek için oldukça uygun. Ayrıca harika göl manzarasına nazır hem çadır kampı hem de karavan kampı kurmak isteyenlere de güzel fırsatlar sunuyor. Piknik alanlarına da sahip olan bölgeye Ankara ve Kırıkkale gibi çevre illerden de oldukça rağbet var.
Savcılı mevkii yaz aylarında oldukça kalabalık olabiliyor. Tam bir deniz plajı havasında olan bölgede yoğunluktan ötürü baraj gölünün suları bile bulanabiliyor. Bu yoğunluktan uzak kalmak ve daha sakin bir ortamda kamp yapmak için hafta içleri tercih edilebilir. Yine bölgede daha sakin alanlar mevcut.
Savcılı mevkiinde kampçıların temel ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bölgede mescit, WC, otopark ve bir iki küçük büfe mevcut. Ancak yine de bölgeye hazırlıklı gelmekte fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırşehir şehir merkezine 38 km mesafede yer alan Gökler köyü Gökler deresinin beslediği küçük şirin bir yerleşim yeri. Kurak bir arazide iki küçük yükseltinin ortasında yer alan bu köy yerine ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Hirfanlı barajına yakın bir noktada yer alsa da yaz mevsiminde aşırı kuraklığı ile biliniyor ve bu nedenle doğal aktiviteler için çok fazla tercih edilmiyor.
Gökler Kırşehir bölgesinde kamp yapılacak alanlardan. İlkbahar mevsiminde suyu oldukça bol olan Göklet göletinin ise doğası ve çevresi kampçılık için oldukça uygun oluyor. Yazın aşırı sıcaklardan ötürü su seviyesi iyice azalan göle Gökler deresi can vermeye çalışıyor. Popüler zamanlarda yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için tercih edilen göl çevresi çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun.
Kaynağını Kızılırmak’tan alan Gökler deresinin beslediği Gökler göleti çevredeki tarım arazilerinin sulanmasında da önemli rol oynuyor. Özellikle mayıs haziran aylarında oldukça ilgi çekici bir doğaya sahip olan göl çevresi doğaseverler tarafından keyifli vakitler geçirmek için tercih ediliyor.
Gökler köy yerinde ihtiyaçların karşılanabileceği bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerler bulunmaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Gökler köy merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırşehir şehir merkezine 26 km mesafede yer alan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kayseri yolu üzerinde yer alıyor. Tabiat parkına ulaşım şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra tabiat parkına girişler şahıs 4,5 TL, otomobil 13 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kırşehir’in doğasına uygun olarak karasal iklimin yaygın olduğu bölgede konumlanan tabiat parkı bölge halkının nefes alanlarından biridir. İçerisinde 100 yıllık çamlık ormanı da bulunan tabiat parkı hem çadır hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Doğanın içinde hoş vakit geçirmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği bölge Kırşehir çevresinin aksine zengin bitki örtüsü ile dikkat çekiyor.
Tabiat parkı içerisinde kampçılığın haricinde yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, günübirlik piknikler, doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler de rahatlıkla yapılabiliyor. Özellikle yaz mevsiminde yöre halkının akınına uğrayan tabiat parkı bölge için oldukça önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.
Aşıkpaşa Tabiat Parkı içerisinde kampçıların ve piknikçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı tesislere sahiptir. İçme suyu, WC, mescit, kafe, kır lokantası vb. hizmetler ziyaretçilere sunulmuş durumda.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, spor sahası, basketbol sahası, kafe işletmeciliği, mescit, yürüyüş yolu, spor destek üniteleri, gözetleme kulesi, büfe, çocuk oyun alanı, kır lokantası, fitness grubu, mini çim futbol sahası, bisiklet parkuru, piknik alanı ve piknik masaları, tenis sahası ve otopark alanı.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. 1 ünite çadır (günlük) 30 TL, 1 ünite karavan (günlük) 40 TL.
Web Sitesi: http://asikpasa.tabiat.gov.tr/
Panorama kamping Kırşehir’le sınır olan Kapadokya bölgesinde yer alıyor. Kırşehir şehir merkezine 135 km mesafede yer alan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabilir. Kapadokya bölgesini gezmek isteyenlerin kamp konaklaması için tercih ettikleri kamp alanı Göreme vadisindeki peri bacalarına hâkim bir noktada konumlanıyor.
Kırşehir şehir merkezine uzak olması sebebiyle daha çok Kapadokya bölgesine gelenler tarafından tercih edilen Panorama kamping bölgenin en eski kamp alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Kırşehir ile Kapadokya ve Kayseri gibi popüler gezi noktalarına da araçla ulaşım mesafesinde bulunan kamp alanında uzun zamandır hem çadır kampı hem karavan kampı meraklılarına güzel hizmetler sunuluyor. Sakin ve huzurlu ortamıyla dikkat çeken panorama kamping misafirleri için birçok imkânı da sağlamış durumda.
Kamp alanından özellikle Kapadokya bölgesinde gün doğumunda havalanan rengârenk balonları seyredebilir ve güne keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz. Bununla birlikte Kapadokya’dan başlayarak Kırşehir’e uzanan geniş bir rotayı gezip görme imkânına sahip olabilirsiniz. Kamp alanında sıcak yaz günleri için havuzda serinlemek de mümkün.
Panorama kamping kamp severler için elektrik, ihtiyacından WC, sıcak su, duş, mutfak vb. ihtiyaçlara kadar bütün ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor ve kamp severlere rahat bir ortam sağlıyor.
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, havuz, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, kafe, mangal yakılabilir alan, yürüyüş turları, at binme turları, ATV kiralama, çadır ve karavan konaklama yerleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 75 TL.
Telefon: 0384 271 23 52 – 0543 303 28 00
Web Sitesi: http://www.goremepanorama-camping.com/
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…