Kırklareli

Kırklareli Gezilecek Yerler | Tüm Detaylarıyla 37 Gezilecek Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında;  Etrafı Edirne, Tekirdağ ve İstanbul  ile çevrelenmiş Trakya Bölgesi’nde bulunan Kırklareli’nin nüfusu yaklaşık olarak 360 bin civarındadır. Türkiye‘nin Avrupa‘ya açılan sınır kapılarından biri olan Dereköy Sınır Kapısı bu şehirde konumlanıyor olup diğer sınır kapılarımız kadar önemlidir. Bulunduğu konum itibariyle seneler boyu geçiş noktası olan ilimiz, sunduğu güzellikleriyle adeta gelenleri büyülüyor. Gerek kültürel gerekse doğal güzellikleri ile bölgede yaşamış olan tüm medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Detaylı bilgileri edinmek için hazırlamış olduğum Kırklareli gezilecek yerler listesini okumaya devam edin…

Kaç Günde Gezilir; Kırklareli’ne maksimum 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Etrafının dağlarla çevrelenmiş olması ve kıyısındaki Karadeniz nedeniyle Kırklareli’nde farklı iklim tipleri görülmektedir. Şehir merkezinde karasal iklim görülürken, Istranca Dağları’nın kuzeye bakan kısmında ise Karadeniz iklimi hakimdir. Türkiye’nin mühim av merkezlerinden biri olması nedeniyle ekim ve şubat aylarını tercih ederken, deniz tatili için temmuz ve ağustos aylarını tercih etmelisiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Kırklareli’nde yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ne Yenir; Trakya Bölgesi’nin en lezzetli yemeklerinin yer aldığı şehirde papara, labada borani, Kırklareli köftesi, kuzu kapamak, pekmezli kaçamak, sini mantısı ve daha nicelerini öğrenmek için Kırklareli’nin yöresel yemekleri yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 35-45 TL
  • Kişi başı ortalama kahve fiyatı: 5-7 TL

*Kırklareli Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Plajlar

1- Kıyıköy Plajı

Burası Neresi? Karadeniz’in bir kıyısı olan Kıyıköy, kayalık bir zemin üzerine yer alıyor olup iki tane muhteşem güzellikte sit alanına sahiptir.Kuzey yönünde Pabuçdere, güney yönünde Kazandere Karadeniz’e şarıl şarıl akmakta. Her ikisi de doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan derelerde  alabalık, sazan ve kefal balıkları avlanabilmektedir. Motor veya kayık gezintilerine çıkabilirsiniz. Papuçdere ile döküldüğü deniz arasında uzun ve tertemiz bir kumsal yer alıyor. Bu yerde yaz dönemlerinde kamp yapılabilinmektedir. Kıyıköy’de günübirlik olarak gidebileceğiniz balık restoranları ve kafeler yer alırken ev pansiyonculuğunun ön planda olduğu bu yerde konaklama içinde olanaklar mevcuttur.

2- İğneada Plajı

Burası Neresi? Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada, Bulgaristan ile sınır noktası oluşturmaktadır. İlçeye uzaklığı 25 km uzaklıkta yer alıyor olup 50-50 metre genişliğinde ve  yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda temiz bir kumsala sahiptir. Buraya hangi yolu kullanarak gelirseniz gelin asfalt yoldan ulaşım sağlanmaktadır. Merkezde bulunan 252 yatak kapasitesine sahip 5 yıldızlı bir otel ve  Özel İdaye’ye ait bir motel, bazı kamu kuruluşlarının eğitim ve dinlenme tesisleri ile konutlar yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Plajın etrafında tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz restoran, çay bahçesi ve tuvaletler bulunuyor. Özellikle sahip olduğu doğal sit alanları ile dikkat çeken bölgede, ziyaretçilerin rahatlıkla konaklayabileceği pansiyonlar mevcut olup özel ilgi alanlarına göre zamanlarını değerlendirebilecekleri pek çok etkinlik alanı da bulunmaktadır. Haziran-temmuz ve ağustos aylarında denize girmek için oldukça uygun olan deniz suyu ve kumu oldukça elverişlidir.
Kuş göçleri yolu üzerinde bulunması sebebiyle kuş gözlemciliği yapabileceğiniz uygun ortamlar bulunuyor. Muhteşem güzellikteki ormanlarında, dağ bisikleti turu, trekking ve yön bulma etkinlikleri düzenlenebilmektedir. Üç ekosisteme sahip olması sebebiyle  bitki çeşitliliği gözlemi yapılabilirken, at ile gezinti imkanı da bulunuyor ve aynı zamanda burada yer alan Liman Feneri, Sislioba Kalesi, Hamdibey Kalesi, Gökyaka Kalesiyle deniz altındaki batıkların ziyaretleri yapmanız keyfinize keyif katacak.
  • Konum: Yeni, İğneada Yolu No:1671, 39500 İğneada/Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

3- Kastros Plajı

Burası Neresi? Kıyıköy’de 18 kilometre uzaklıkta yer alan Katros Plajı, 500 metre uzunluğunda ve 200 metre genişliğindedir. Temiz denizi ve ince kumlu sahili ile kayalık yapıya sahip olan plajın kuzey ve güney yönleri ormanlarla çevrilidir. Haziran ayında 20 derece olan deniz sıcaklığı ağustos ayında ise 26 dereceye kadar çıkmaktadır. Çadırlı kamp yapmayı seviyorsanız burası size bu imkanı sağlıyor. Restoran, büfe, tuvalet ve çay bahçesi gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm olanaklar mevcut çevresinde.

Neden Gitmeliyim? Ormanların içinden geçerek Karadenize’de son bulan Bahçeköy Deresi’nde kayıklar eşliğinde orman içerisine doğru geziler düzenlenmektedir. Bahçeköy Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü noktada lagün gölü oluşmuştur. Trakya Bölgesi’nin doğal olarak yetişen tek karaçam ormanlarına sahiptir. Ormanın eko sistemi ve karaca olmak üzere çok çeşitli hayvan ve bitki türlerinin yaşadığı ender tabiat alanlarındandır.

Alanda; Karaçam, Saplı Meşe, Macar Meşesi, Sapsız Meşe, Doğu Gürgeni, Kara Gürgen, Dişbudak, Kayın, Akçaağaç, Ihlamur, Kızılağaç ağaç türleri yetişmektedir. Ayrıca karaca, yaban domuzu, kurt, çakal, sansar, tilki, porsuk, tavşan gibi hayvanlarının da barındığı bir yerdir. Nesli tükenmekte olan Akdeniz Fok’larının yaşaması için oldukça elverişli özelliklere sahiptir.

4- Beğendik Plajı

Burası Neresi? Kırklareli’nin tatlı mı tatlı köyü olan Beğendik’te yer alan Beğendik Plajı, yerel halkın yoğunluk olarak geldiği yerlerinden başında bulunuyor. Denizin genellikle dalgalı ve derin olduğunu belirtmeliyim. Dikkatli olmanız fayda var! Bulgaristan’a karşı yüzme keyfine sahip olacak temiz ve berrak denizin tadını çıkartacaksınız. Buraya geldiğiniz takdirde plajda bulunan  Sabri Usta’nın teneke de tavuğunu mutlaka tatmanızı öneririm.

-Koylar

5- Panayır İskelesi Koyu

Burası Neresi? Poliçe Koyu’ndan İğneada yönüne devam ederseniz göz alıcı güzelliği ile Panayır Koyu sizi karşılayacak. Kalkan balığı avcılığının en popüler noktalarından biri olan koyda  yer yer denize kaymış kıyı oluşumları görülebiliyor. Vize ilçesine 47 kilometre uzaklıkta yer alan Kışlacık Köyü’nde bulunan koy, yeşil ormanlarla kaplı olup 200 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde muhteşem bir kumsala ve geri kalan alanlarda ise ormanlarla kaplıdır. Mavi ve yeşilin kucaklaştığı Panayır İskelesi Koyu, sessiz sakin bir ortama sahip olup kamp ve karavan turizmi içinde oldukça elverişlidir.

6- Poliçe Koyu

Burası Neresi? Kırklareli’nin Vize ilçesinde Kışlacık Köyü sınırlarında yer alan Poliçe Koyu, Kıyıköy ve Panayır İskelesi Koyu arasında konumlanıyor. Görenleri kendine hayran bırakan koy, tatlı bir görünüme sahip olup falezli yapısı arasında yer alan kumsalı ile tüm ilgiyi üzerine çekiyor. Etrafı ormanlarla çevrili Poliçe Koyu’nun bu özelliğe sahip oluşu, kamp ve karavan yapmayı severlerin uğrak adreslerinden biri haline gelmeyi başarabilmiş. Kıyıköy’e yürüme mesafesindeki yakınlığı ile bilinen koya orman içerisindeki yolları takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz.

7- Selvez Koyu

Burası Neresi? Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kıyıköy kasabasına 4 kilometre uzaklıkta yer alan Selvez Koyu, bu bölgede konumlanan koylar arasındaki en sakinidir. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen koy, limanın biraz ilerisinde bulunuyor. Yaz dönemlerinde denize girip serinlemek isteyen aileler tarafından akına uğruyor. Diğer koylardan olduğu gibi burası da sizlere kamp ve karavan yapma imkanı tanıyor. Koya giden yolların kötü olduğunu belirtmeliyim, araçla giderseniz problem yaşayabilirsiniz. Zaten aracınızı park edebileceğiniz bir alamda bulunmuyor.

-Müzeler

8- Ali Rıza Efendi Kültür Evi

Burası Neresi? Yayla Mahallesi’nin, kentsel sit alanı olarak koruma altına alınmasının ardından gerekli restorasyon çalışmaları başlatılmıştır. Mahalledeki tarihi, mimari ve geleneksel dokusu son dönemlerde Kırklareli’ni ziyaret ettiği bir nokta haline gelmiştir. Elbetteki buna mahalleye kazandırılmış olan etnografya müzesi tadındaki kültür evlerinin katkısı oldukça büyük ölçüdedir.

Bu evlerden ön plana çıkan çok kültürlü yapısıyla Ali Rıza Efendi Kültür Evi olup, üç Balkan ülkesinin katkılarıyla sergilenen eşyalar yer almaktadır. Evin içerisinde; Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ ve Türk odaları bulunmaktadır. Yayla Mahallesi’nde yer alan Ali Rıza Kültür Evi, 1800’lü yıllardan kalmış olup harabe haldeyken onarım çalışmaları ile yenilenmiştir. Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’ye ithaf edilen bu kültür evi içerisinde bölgede yaşamış olan halklar ve kültleri sergilenmekte.

Bu kültür evine neredeyse balkona kadar uzanan büyükçe bir ahşap kapıdan giriliyor olup, kapıdan içeri girdiğinizde sağ tarafınızdaki Yunanistan ve Karadağ odalarını görecek sol tarafınızda ise Bulgaristan odasını göreceksiniz. Ziyaretçilerin giriş yaptığı holün karşı duvarında bulunan konağın en eski parçası olan konsol yer alıyor. Öyle ki konsol terzi Abdullah efendinin 1930 senesinde konağı almasından bile öncedir. Konağın eski sahibi Rum doktor 1922 senesinde buradan giderken ağır olduğu için taşıyamadığı konsolu bırakmıştır.

Daha sonra konakta yaşayan kimseler ise giriş holünde konsol olarak kullanılmaya devam etmişlerdir ve böylelikle günümüze dek ulaşmıştır. Gerekli onarımların yapılmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı’nın hediye etmiş olduğu takı ve süs eşyalarından oluşan tarihi objelerin sergilendiği yer olarak kullanılmaya başlanmıştır. Konsolun yanındaki üst kat merdivenlerine çıkan kapıda konağın son sahibi olan Abdullah Kılıç’ın  1930 yılında merdiven başında çektirmiş olduğu fotoğraf bulunuyor.

Bulgaristan Odası

Girişin solunda bulunan Bulgaristan odası etnografik eserlerin sergilenmesi üzerine düzenlenmiştir. İçerisinde; yeme içme geleneğine, farklı statüdeki ve cinsiyetteki kişilere ait giyim tarzı örneklerine, kırsal yaşama ait betimlemeler ile bunlar için bilgilendirme yazıları bulunuyor. Duvarlara asılmış, kırsal yaşamdan çoban sürülerine ait kullanılan çan dizgisi ve en popüler parçalardan biri de  tarihe ait süslemeleri ile dikkatleri çeken çeyiz sandığıdır. Camla örtülü kutunun içerisinde ise, kadınların giydikleri birbirinden süslü alınlıklar, yüzükler, küpeler, çene altlıkları, gerdanlıklar, bilezikler gibi süslemeler sergileniyor.

Yunanistan Odası

Ana kapıdan girdikten sonra sağ tarafta yer alan odada, diğer odalara göre farklı olarak daha çok belge ve fotografik öğelerle bezenmiştir. Bu oda yaratılırken Dedeağaç Müzesi’nden parçalar kullanılmıştır. Ön plana çıkan özelliği ise bizzat Kırklareli’nde yaşamış kişilere ait olmasıdır. Balkan Savaşları’nın hemen sonrasında 1914 senesinde yapılan nüfus sayımının ardından yaklaşık 9 bin Rum’un bölgede yaşadığı tespit edilmiştir. Rum nüfusunun ileri gelen kişilerinin ticari, kültürel ve sosyal yaşamlarına ait belgeler sergilenmektedir. Bu meslek gruplarının içinde doktorlar,  eczacılar, esnaf ve avukatlar yer alıyor. O kadar çok fotoğraf var ki o zamanların sosyal ve kültürel yapısı hakkında çok önemli ipuçları veriyor.

Karadağ Odası

Yunanistan odasının hemen yanındaki Karadağ Odası içerisinde görülmeye değer nitelikteki parçalar, Karadağ’dan ve İstanbul’daki göçmen dernekleri tarafından Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ne bağışlanmışlardır. Balkan kültürünün harmanlanmış olduğu kırsal yaşamdan tutun, mutfak araç gereçlerinden, müzik aletlerine ve giyim tarzına kadar ve kuşkusuz en güzel köşesi olan Karadağ’dan bazı şehirlere ait fotoğrafları görebilirsiniz. Kök boyalarıyla yapılmış olan yerel kadın ve erkek giyimlerinin ve 1930 yıllarına ait dokuma kilimlerinin yer aldığı köşe göz oldukça hitap etmektedir. Balkan kültürüne ait olan müzik enstrümanı “gusli” çalgısı dikkat çekicidir.

Türk Odaları

Merdivenlerden çıktıktan sonra ulaştığınız katta iki tane Türk odası sergisine ulaşılıyor. İlk oda mutfak sergilemesi iken, ikincisi ise bir özel koleksiyon olan Fatma Efe Odası sergilemesidir. Mutfak Odası; mankenler ile canlandırmalar yapılarak hazırlanan oda Kırklareli mutfağı olarak düzenlenmiştir. Odanın içerisi eski mutfak gereçleri ile zenginleştirilmiştir. Mankenler ile bir yer sofrasının betimlendiği odada eski bir Kırklareli mutfağı betimlenmiş, oda . Yemek pişirmeye ve yemeye yarayan kap kacak, siniler, gübü denilen tokmaklı yayıklar, yer sofraları, duvarda ahşap bir tabaklık ile oturmak için el dokumalarından sedir ve yastık örnekleri gibi parçalar görülebilir.

Fatma Efe Odası;mutfak odasından açılan kapı ile geçiş yapılıyor olup, Lüleburgaz’ın Ertuğrul Köyü’nde yaşamakta olan Fatma Efe yöre kültürü için özel bir kişidir. Geleceğe aktarılması açısından etnografik ve tarihi örnekleri senelerce kendi köy evinde ve bahçesinde sergilemiştir. Ancak muhafaza etmesi zorlaşınca bu eşyaların bir bölümü köyde yapılan Kültür Evi’ne bir kısmını da Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde düzenlenen bu odaya gönderilmiştir.

  • Konum: Yayla, Laleli Sk., 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Giriş Saati: 09:30-17:30
  • Yol tarifi al >

9- Atatürk Evi

Burası Neresi? Kentsel sit alanı olarak tescillenen Yayla Mahallesi’ndeki Atatürk Evi, bir Selanik göçmeni olan  Kırklareli Belediye Başkanı’nın katkılarıyla ziyarete açılmıştır. Atatürk’ün Selanik‘te dünyaya geldiği evin tıpa tıp aynıdır. Selanik’e gitmeden Atatürk’ün evini görme şansı için bu ücretsiz müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

  • Konum: Yayla, Yayla Cd., 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Telefon: 902882141045
  • Giriş Saatleri: 09:30-17:30
  • Yol tarifi al >

10- Kırklareli Müzesi

Burası Neresi? Trakya Bölgesi’nin geleneğine ve tarihine ait pek çok eseri bünyesinde barındıran Kırklareli’nde müze kavramı oldukça geç gelişmiştir ne yazık ki. 1894 senesinde belediye binası olarak kullanılmak amacıyla inşa edilen bina, 1960 senesinde belediyenin taşınmasıyla boş kalmıştır. Belirli bir dönem halk evi olarak kullanılmış olsa da, binanın yıkılması yönünde bir karar alınmış. Uzun süre yıkılıp yıkılmayacağı belli olmamış sonraları ise bu yıkılma kararı iptal edilmiştir. Müzeye dönüştürülmesi konusunda epey zorluklar yaşanmış olsa da, 1983 yılında başlatılan onarım çalışmaları nihayete ermiş ve 1994 yılında bina Kırklareli Müzesi olarak faaliyete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Müzenin giriş bölümünde Türkiye‘de ilk defa denenmiş olan tabiat salonu bulunuyor. Burada ise; hayvan mumyalama sanatı tahnitin en güzel örneklerini görme şansına sahipsiniz. 76 hayvan türünün sergilendiği salonda, günümüzde canlı görmenin pek mümkün olmadığı hayvanlara da rastlayacaksınız. Arkeoloji salonuna vardığınızda,  Demirköy dökümhanesi, Vize Amfi tiyatrosu ve Aşağı Pınar’da yapılan kazı çalışmalarında elde edilen eserler sergileniyor. Salon içerisinde en değerli eserler arasında M.Ö. 6000’lerden kalan kap kacaklar ve Diyonisos rölyefi mevcuttur. Etnografya salonunda mankenler kullanılarak Kırklareli bölgesinin geleneksel değerleri ön plana çıkarılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra bahçedeki lahitleri, mezar taşlarını ve Osmanlı’dan kalan topları görmelisiniz.

  • Konum: Karacaibrahim, Eski Belediye Binası, Mustafa Kemal Blv. No:26, 39000 Merkez/Kırklareli
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Ziyaret Saatleri: 08:30/17:30
  • Telefon: 902882142139
  • Yol tarifi al >

11- Aşağı Pınar Açık Hava Köy Müzesi

Burası Neresi? Aşağı Pınar’da yapılmış olan kazı çalışmalarının M.Ö zamanlarında Avrupa medeniyetlerine ait pek çok eser elde edilmiştir. Kazı çalışmalarından sonra çevrede sık görülmeyen açık hava müzesi açılmıştır. Müze; köy canlandırması, zaman tüneli, neolitik köy, kapalı alan sergisi, doğal çevre ortamı, eğitim alanı ve deneysel arkeoloji alan olmak üzere 7 bölümden meydana gelmektedir.

Neden Gitmeliyim? Köy canlandırması; tarih öncesi dönem yaşamını daha yakından tanımak için düzenlenen köydeki evler saman ustaları tarafından hazırlanmış. İçerisinde bulunan tüm detaylar cansız mankenlerle dönemin şartları yansıtılmıştır. Zaman Tüneli; köy canlandırmasının hemen yanında bulunan zaman tüneli, Kırklareli tarihi hakkında pek çok değerli bilgiler içeriyor. Jeolojik dönemden itibaren cumhuriyet dönemine kadar olan zaman diliminde şehir ile ilgili merak edilen pek çok şeyi kronolojik bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Neolitik köy; kazı çalışmalarının yapılmasıyla yangında hasar gören bir yerleşim yeri gün yüzüne çıkarılmıştır.

Kapalı alan sergisi; arkeolojik eserlerin korunması amacıyla yapılan sergi alanı, Kalkolitik dönemi yansıtan eserler, bir koruma çatısı yardımıyla kapatılarak sergilenmek üzere ziyaretçilere açılmıştır. Doğal çevre ortamı; bölgenin her anlamda tarih öncesi dönemi yansıtması için belli bir düzenlemeler yapılmıştır. Bunlardan biri de alanın aslına uygun şekilde çevreye sahip olmasıdır. Modern dünyadan ayrılmaya çalışan bu yerde, dönemin ruhunu yansıtacak çeşitli hayvan heykelleri ve bitkiler bulunuyor.

Kaçırmayın! Eğitim alanı; bu bölümde yetişkin ve küçük yaştaki çocuklar için hizmet verilmekte. Yetişkinlere kazıların bilimsel yönü hakkında bilgiler verilirken öbür yandan küçük yaştaki çocuklar için arkeolojik eğitimler verilmekte. Deneysel arkeoloji alanı; ziyaretçilerin bir yana dursun, müzede genç arkeologlar ve bilim insanları için de bir alan hazırlanmış. Burada yer alan atölyelerde birçok etkinlik düzenleniyor.

  • Konum: Pınar, Mahyababa Cd. No:29, 39100 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Giriş Ücreti: 4 TL
  • Ziyaret Saatleri: 10:00/19:00
  • Yol tarifi al >

12- Kırklareli Kültür ve Sanat Evi

Burası Neresi? Kırklareli Kültür ve Sanat Evi, henüz çok yeni bir yer olmasına karşın Kırklareli’ne geldiğiniz vakit bir görülmeye değer nitelik taşıyor. Özellikle cumhuriyet dönemi sonrasına işaret eden kent hakkında çok çeşitli ve gerçekçiliği üst düzeyde canlandırmalar yer alıyor. Üç kattan meydana gelen kültür evinin bodrum katında bir pazar yerinin canlandırmasına sahne olmaktadır. Kırklareli’ne ait olan ve unutulan çömlekçilik,  hardaliyecilik ve süpürgecilik gibi meslekler burada başarılı bir şekilde sunulmuştur. İlk katta,  Trakya düğünlerinin canlandırmasına yer verilirken ikinci katta ise  halkın günlük yaşamını gösteren görseller sergileniyor.

  • Konum: Demirtaş, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Giriş Ücreti: 4 TL
  • Ziyaret Saatleri: 09:00-17:30
  • Yol tarifi al >

-Seyir Noktaları

13- Aşıklar Tepesi

Burası Neresi? Kıyıköy’deki en meşhur yerlerden biri olan Aşıklar Tepesi’ne eğer ki arabayla giderseniz, tepede bir noktaya aracınızı park ederek dilediğiniz kadar manzarayı seyredebilirsiniz. Ya da arabasız geliyorsanız tepeye doğru yürüyün ve burada çay içerek gün batımının keyfini çıkarın.

-Meydan ve Sokaklar

14- Vilayet Meydanı

Burası Neresi? Hükümet Konağı’nın önündeki meydan, ortasında küçük bir havuzu bir yanında Atatürk Parkı ve Anıtı bir diğer tarafında da ise  Kırklarelili Korgeneral Dingiloğlu Paşa tarafından getirilmiş olan F5 uçağı yer alıyor. Etrafındaki kafelerde, çay bahçelerinde ve restoranlarda dilediğiniz gibi oturup karnınızı doyurabilir ve vakit geçirebilirsiniz.

  • Konum: Karakaş, İstiklal Cd. No:21202, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

15- İstasyon Caddesi

Burası Neresi? Kırklareli ilçe merkezinde yer alan İstasyon Caddesi, halk akşamları buraya gelerek uzun yürüyüşler yapıyor. Dondurmasını alan cadde boyu yürümenin keyfini çıkartıyor. Ayrıca caddenin sonunda da lunaparka ulaştığını da belirteyim. Kırklareli Atatürk Stadyumu’nun giriş kapıları da bu cadde üzerinde yer alıyor.
Cadde ismini, yolun trafiğe kapalı oluşu ve yolun bir diğer sonundaki tren istasyonundan almaktadır. Günümüzde aktif olarak kullanılmayan tren raylarını ve garını görme şansına sahipsiniz. Cadde biraz gezdikten sonra çevresinde bulunan mekanlarda mola vererek, bir şeyler yudumlayabilirsiniz.

-Hamamlar

16- Lüleburgaz Sokullu Hamamı

Burası Neresi? 1569-1570 yıllarında  Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Koca Sinan’a yaptırılan hamam, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile birlikte yapılmıştır. Klasik Türk hamamı tipinde olup, kadın ve erkek olarak kullanım alanları mevcuttur. Üstü kubbeli yapıda, etrafına gelir getirmesi amacıyla 11 adet dükkanı bulunuyor. Lüleburgaz Belediye’si tarafından kent müzesi olarak kullanılmak amacıyla restore edilmiştir.

  • Konum: Kocasinan, İstanbul Cd. No:17, 39750 Lüleburgaz/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

17- Hızırbey Hamamı (Çifte Hamam)

Burası Neresi? Kırklareli ilçe merkezinde yer alan Hızırbey Hamamı, Cumhuriyet Meydanı’nda da konumlanmaktadır. 1383 senesinde Köse Mihalzade Hızırbey tarafından yaptırılan hamam, Hacı Hüseyin Ağa tarafından da restoresi yapılmıştır. Günümüzde hala kullanılmakta olan hamamın, duvarların dış yüzeyi düzgün yonu köfeki kaplamadır. ;Hemen yanı sıra yer alan arasta ile birlikte yapılmış olan hamamın kubbe fenerlerinin işçiliği köfeki olup, dikkat çekicidir.

  • Konum: Karakaş, Karakaş Bey Sk., 39020 Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

18- Babaeski Hamamı

Burası Neresi? Hükümet binasının yanında yer alan Babaeski Hamamı, tek klasik tip kargir camekanlı yapıdadır. Üstü çatı, dış kısmı çimento ile sıvanmış hamamın yapı tarzı belirsiz olup, kurnalar ile döşeme mermer ile yapılmış tamamen orjinal haldedir. Günümüzde hala kullanıma açıktır.

  • Konum: Hacıhasan, 39270 Babaeski/Kırklareli

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Mağaralar

19- Yanasu Mağarası

Burası Neresi? Yanasu Mağarası, Kırklareli’nin Vize ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Balkaya Köyü’nde konumlanmaktadır. Dere yatağının 5 kilometre yukarısındaki mağaraya Vize-Kıyıköy yolundan 8 km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilebildiği gibi Kıyıköy-Aksicim-Balkaya veya Saray-Bahçeköy-Aksicim-Balkaya yoluyla da ulaşılabilir.

Neden Gitmeliyim? Mağaranın özelliklerine değinecek olursam; uzunluğu yaklaşık 1200 metre olup 2 ayrı koldan meydana gelmektedir. Girişte bulunan çöküntü salonuna bağlı olan ana galeri, mağaradaki aktif kısımdır. İçerisinde sürekli olarak akışın olduğu bu kısımda, derinliği 0,5 -1,5 metre arasında değişen çok çeşitli sayıda damlataş havuzu mevcuttur. Damlataş havuzu, göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen ve tabanından yükselen bu şekiller, mağaraya farklı bir atmosfer kazandırmıştır.

20- Dupnisa Mağarası

Burası Neresi? Trakya Bölgesi’nin turizme açılan ilk ve tek mağarası olması özeliğini taşıyan Dupnisa Mağarası, Karadeniz ikliminin hakim olduğu Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan ve Rezve Deresi’nin Istranca Dağları’nı derin vadilerle yardığı bölgede yer alır. Mağarada yeşilin tüm tonlarına rastlayabilecek yoğunlukta bir bitki örtüsü sizleri karşılıyor. İkinci jeolojik zamanda mermerler içinde birbiriyle bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşan Dupnisa, bilimsel adıyla “Mağara Sistemi” olarak adlandırılır.

Neden Gitmeliyim? Uzunluğunun toplamı  2720 metre olan sistemin üst katında Kuru ve Kız Mağaraları yer alıyor. Gelişimini tamamlamış olan bu mağaraların 50-60 metre aşağısında Sulu Mağara bulunuyor. İçerisinden sürekli olarak akan bir yer altı nehri akan  bu mağaranın toplam uzunluğu 1977 metredir. Yaklaşık olarak 4 milyon yıldan bu yana oluşum ve gelişimlerini sürdüren büyük bir yer altı sistemidir. Damla taş yönünden zengin olan mağarada, süt beyazdan kırmızı ve kahverenginin tüm tonlarındaki renklere sahip; dev boyutlara ulaşan sarkıt, dikit, sütunlar; perde, bayrak damla taşları ve damla taş havuzları ile hayranlık uyandıran bir görünüm oluşturmaktadır.

Kaçırmayın! Görüntüsü bir kenara dursun,  mağara havasının sağlık açısından oldukça iyi yönde etki ettiği düşünülmektedir. 2003 senesinde ziyarete açılan mağaranın; Kuru Mağara’nın 250 metre, Sulu Mağara’nın ise 200 metrelik bölümü açılmıştır. 450 metrelik bu kısımda yürüyüş iskelesi ve aydınlatmalar bulunuyor. Yer altı nehrine sahip oluşu nedeniyle bu noktalarda  macera ve doğa sporu tutkunları için güzel fırsatlar sunulmakta.

  • Konum: Sarpdere Köyü İç Yolu, 39500 Sarpdere Köyü/Demirköy/Kırklareli Merkez/Kırklareli
  • Telefon: 905363728749
  • Yol tarifi al >

21- Kıyıköy Mağarası

Burası Neresi? Kıyıköy Mağarası, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı olan Kıyıköy kasabasında yer alıyor. Yerel halk tarafından Büyük Kurudere olarak adlandırılan akarsu yatağının yanında yer alan mağara doğal bir oluşum olarak görülmeye değer nitelik taşıyor. Kireçtaşı içerisinde gelişen fosil yarı aktif olan mağara vadi yamacında 25 metre yükseklikte konumlanıyor. Bu durum ulaşım açısından hayli zorlaştırıyor. Mağaranın asıl ev sahipleri ise; kırmızı ve kahverengi mağara kelebekleri ile yarasalardır. Çok büyük bir kısmı kuru olan mağarada yağış zamanları sızan sular ile küçük göller oluşabiliyor. Eğer rotanızı Kırklareli Kıyıköyü’ne çevirirseniz, mecera dolu bir yolun ardından ulaşacağınız doğal güzelliği ziyaret etmelisiniz.

-Şelaleler

22- Cehennem Şelaleleri

Burası Neresi? Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan bu doğa harikası şelaleler, kamp ve yürüyüş etkinliklerini gerçekleştirmek isteyenler için oldukça doğru bir adres. Özelikle Marmara Bölgesi’nde mutlaka görmeniz gereken yerler içinde bulunan Cehennem Şelaleleri İstanbul ve buraya yakın il ve ilçelerde pek çok kişinin günübirlik gittiği yerlerden biri olmuş durumda.

Neden Gitmeliyim? Her daim ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başaran şelaleler, el değmemiş doğa ile sizleri bekliyor. Herhangi bir konaklama tesisinin yer almadığı bölgede, en iyi konaklama alternatifi çadır kurmaktadır. Çok fazla düzlük alanda bulunmadığı için yer yer çadır kurabilirsiniz, hatta küçük bir çadıra sahipseniz nehir kenarında bile konaklayabilirsiniz.

Gelirken yolda tüm ihtiyaçlarınızı alarak tedarikli gelmenizi öneririm. Vize ve Saray ilçelerinin merkezlerindeki alışveriş noktalarından kolaylıkla her şeyi satın alabilirsiniz. Dere boyunca yürüyerek küçük şelaleye ulaşabilirken diğer yönden giderseniz ardı ardına sıralanmış küçük  şelalelere rastlamanız mümkündür. Akasya ağaçlarıyla bezenmiş bölge kayalık yapıda olup, oldukça hoş doğaya sahiptir.

  • Konum: Kızılağaç Köyü Yolu, 39400 Kızılağaç/Vize/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

-Dağlar

23-Yıldız Dağları

Burası Neresi? Kırklareli sınırları içerisinde bulunan Istranca Dağları, içerisinde barındırdığı biyolojik çeşitlilik ile doğada önemli bir koruma alanıdır. Bitki örtüsü ve doğa yapısı ile pek çok doğa araştırmalarına konu olmuş ve bilim ile ilgilenenlerin ilgi alanları arasında yer almıştır. Ergene Nehri’ni besleyen kaynakları bu bölgede bulunuyor olup, bu açıdan oldukça zengindir. Ender doğası nedeniyle doğa yürüyüşleri, bisiklet, kamp ve doğa fotoğrafçılığı yapılmaya oldukça elverişlidir. Ayrıca Trakya’nın en yüksek noktası olan Mahya Tepe bu bölgede yer almaktadır.

-Göller

24- Saka Gölü Langozu

Burası Neresi? İğneada Langozu’nun en güney ucunda bulunan kumullar arasındaki 5 hektarlık bir alanı kapsayan küçük bir göl olup, bir lagün gölü olma niteliğine sahiptir. Yılın belirli dönemlerinde denizle birleşen Saka Gölü Langozu, herhangi bir eşi benzeri olmayan doğal bir kaynağı oluşturmaktadır. Langoz ormanlarının yedi önemli gölünden biri olan Saka Gölü Langozu diğer göllere göre içeride değil  kumsalın kenarında konumlanıyor. İçerisinde çok çeşitli balık türlerinin yaşadığı göl, bölgedeki tüm göller gibi Saka Gölü Langozu’da koruma altına alınmıştır. Doğal bir hayvanat bahçesi oluşumu olarak tanımlanabilecek gölün büyük bir bölümü sazlıklarla kaplıdır. Kış dönemlerinde harikulade doğallığı ile görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor.

25- Hamam Gölü

Burası Neresi? İğneada Longozu içindeki yedi gölden biri olan Hamam Gölü, Bulanık Dere Longozu’nun yakınında yer alıyor olup kumsala 1200 metre uzaklıkta konumlanmaktadır. Gölün ön plana çıkan özelliği ise yaz aylarında suyunun çekilip en az görülen göl olmasıdır. İçerisinde sıkla rastlanan tatlı su levreği ve kerevit barınan gölün bir diğer önemli özelliği ise, nilüfer çiçeklerinin yetiştiği tek bölge olmasıdır. Avrupa – Sibirya tatlı su florasını barındıran ve  19 hektarlık alanı kapsayan Hamam Gölü ve Longozu’nda, Bulgaristan- Rusya ve Tuna Nehri deltasından göç eden kuğu, yaban ördeği gibi göçmen kuşlara rastlamak mümkündür.

-Dereler

26- Bulanık Dere Longozu

Burası Neresi? İğneada’nın en popüler dereleri arasında olan Bulanık Dere Longozu, bölgedeki en büyük göl olma niteliğini taşıyor. Hamdibey Köyü tarafından gelerek Demirköy’ün batısındaki dağlardan doğan Dolapdere ve Üç Dereler mevkiinde Bıçkıdere ile aşağı noktalarda Kavakdere’yi de sularına katarak Karadeniz’e doğru yoluna devam etmektedir. Bulanık Dere Longozu daha sonrasında Deniz Gölü’ne ulaşır.

-Ormanlar

27- İğneada Longozu

Burası Neresi? Doğanın bir hediyesi olan İğneada Longozu, Kırklareli’nin Kıyıköyü kasabasında yer alıyor olup, dünya üzerinde yalnızca üç benzeri olan Longoz tipindeki ormanlık, kış dönemlerinde sular ormanlık alanı kaplamaktadır. Organik açıdan zengin olan longozu su kuşları ve leylekler sonbahar aylarında geçiş alanı olarak kullanırlar. Burada barınmaya devam eden 184 kuş türü atmosferine ayrı bir güzellik katar. Bu yeşil doğanın kucağına kendinizi atıp keyfinize bakın. Yeşilin tüm tonlarına rastlayacağınız nadir güzellikteki İğneada’da, gelenleri ziyadesiyle memnun ediyor. Şehrin gürültüsünden, hengamesinden uzak huzurlu bir gün geçirmek için tercih edilecek en doğru noktalar arasında yer alıyor.

  • Konum: Hamdibey, D565 No:32, 39500 İğneada/Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

28- Longoz Ormanları

Burası Neresi? Kırklareli’nin Kıyıköy sınırları içerisinde yer alan İğneada beldesindeki Longoz Ormanları, 2007 yılında “milli park” olma özelliğine ulaşmıştır. Toplamda  3155 hektarlık bir alanı kapsayan ormanlık alanın bir diğer bilinen ismi ile Subasar Ormanları olarak da bilinmektedir. Ender görülen bir eko sisteme sahip olan Longoz Ormanları, Türkiye’deki en büyük ve Avrupa’daki ikinci en büyük longoz ormanları eko sistemidir.

Dünya üzerinde yalnızca üç örneği olup, toprakları organik yönden oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Sonbahar zamanlarında su kuşları ve leylekler tarafından geçiş alanı olarak kullanılmakta olan Longoz, doğa fotoğrafçılığı ve doğa turizmi açısından oldukça elverişlidir.Orman zemini su ile kaplı olup, pek çok çeşitlilikte canlı ve bitki türünü barındıran orman içerisinde Mert, Erikli, Pedina, Saka ve Hamam Gölü bulunmaktadır.

  • Konum: Hamdibey, D565 No:32, 39500 İğneada/Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

29- Bulanık Meşe Ormanı

Burası Neresi? İğneada’da da ki saymakla bitmeyen güzelliklerden biri de kuşkusuz Bulanık Meşe Ormanları’nda meşe ağaçlarının hemen hemen her türüne rastlamanız mümkün. Sonbahar aylarında sarı ve turuncunun muhteşem uyumunu gözler önüne seren Meşe Ormanları, bahar ve yeşil aylarında ise yeşilin tüm tonlarına bürünür. Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde konumlanan İğneada beldesindeki Bulanık Meşe Ormanları, doğa severlerin eşsiz güzelliğe tanık olduğu bir yerdir. Kuşların cıvıl cıvıl öttüğü, akarsuların şarıl şarıl aktığı bu ormanda huzuru bulacaksanız desem yerdir.

Neden Gitmeliyim? Mavi ve yeşilin en güzel buluşmasına tanıklık edeceğiniz bölgede, bölgede ki neredeyse en büyük dereye sahip olan Bulanık Dere, Hamdibey köyünden gelerek Demirköy’ün batısındaki dağlardan doğan Dolapdere ve Üç Dereler sınırlarındaki Bıçkıdere ile birleşen Bulanık Dere Longozu ile onun aşağılarındaki Kavakdere’yi de sularına katarak Karadeniz’e doğru yoluna devam etmektedir. Kamp yapmanız için ideal bir nokta olduğunu hatırlatır keyifli bir tatil geçirmenizi umarım.

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Köy ve Kasabalar

30- İğneada

Burası Neresi? Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı olan Trakya’nın Karadeniz sahiline komşusu olan İğneada, adını Osmanlı Devleri topraklarına katmış olan İne Bey tarafından almıştır. Bu isim zamanla günümüzdeki güncel ismini almıştır. 2015 senesinde yapılan nüfus sayımları doğrultusunda 2 bin148 kişilik bir nüfusa sahip olan belde, toplamda 20 kilometre uzunluğa sahip olup el değmemiş doğası, bol oksijeni ve mavi deniz suyu ile önemli bir turizm noktası haline dönüşmüştür.

İğneada içerisinde bulunan ve koruma altına alınan yedi göl; Saka, Erikli, Hamam, Sülüklü, Mert, Pedina ve Ramana yer almaktadır. Bu göllerden Pedina ve Hamam Gölleri muazzam güzelliğe ev sahipliği yapıyor olup, göçmen kuşları da bünyesinde bulundurmaktadır. Çok alternatifli konaklama seçeneği bulunan bu beldeyi güzel bir tatil geçirmek adına tercih edebilirsiniz.

Karadeniz’in en batı noktasında yer alan belde, 20 kilometre boyunca kesintisiz, geniş̧ bir kumsala sahiptir. Doğa fotoğrafçıları, kampçılık ve çeşitli doğa aktiviteleri ile ilgilenenler tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. İçerisinde barındırdığı çeşitli göller sayesinde; sazan, kızılkanat, levrek ve kefal gibi zengin bir balık oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

*İğneada ile Kırklareli arası 98 kilometredir. 

31- Beğendik Köyü

Burası Neresi? Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yer alan Beğendik Köyü, Türkiye’nin en batı bölümünde yer alıyor olup Bulgaristan ile sınırı vardır. Köy oldukça temiz ve berrak suya sahip olup, hiç kirlenmemiştir. Şimdiye dek hala bu temizliğini korumaya devam eden köyün denizi nadir kalanlar arasındadır. Bu denli temiz kalabilmesinin sebebi ise, çok fazla bilinirliliğe sahip olmamasından kaynaklanıyor. Herhangi bir konaklama tesisi bulunmuyor olup, uzun süre kalmanız mümkün değildir fakat bir gün bile bir yıl gibi gelebiliyor.

*Kırklareli ve Beğendik Köyü arasındaki mesafe 111 kilometredir. 

32- Balkaya Köyü

Burası Neresi? Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Bakaya Köyü, doğa severlerin tercih noktalarından biri. Vize otobüs garajının hemen yanından kalkan minibüsler ile Balkaya Köyü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Doğa aşıklarının bu köyü ziyaret ederek küçük bir keşfe çıkması için en uygun fırsat. Ailelerin kalabilecekleri bir otel bulunuyor olup, bunun yanında çadır kampı kurma alternatifine de sahipsiniz. Etrafında küçük bir keşif yapmak için bölgedeki tarihi kalıntılardan ve burada yer alan mağaralardan başlayabilirsiniz. Kırklareli’nde ki Pınarhisar Kalesi’ni, İğneada Longozu’nu, Dupnisa Mağarası’nı ve Zindan Baba Türbesi’ni ziyaret etmelisiniz.

*Kırklareli ile Balkaya Köyü arası 21 kilometredir. 

33- Limanköy

Burası Neresi? Kırklareli’nin İğneada ilçesine bağlı olan Limanköy, yaz dönemlerinde başka kış dönemlerinde ise bambaşka güzelliğe sahip olup her yıl tatil için tercih edilebilecek yerlerden bir tanesidir. Limanköy’ün kuruluş öyküsü 150 yıl öncesine dayanmakta olup, oldukça güzel bir hikayeye sahiptir. Romanya’dan göç eden bir topluluk buraya geldikleri zaman fenerin yönetimininde olan bir adamla yolları kesişir. Adam burada yalnız yaşadığından göçmenlerin burada yaşamaları için çaba gösterip ikna eder.

Böylelikle göçmenler burada yaşamak konusunda karar kılarlar ve Limanköy kurulur. Toplamda 500 kişilik nüfusa sahip olan köy, dünya üzerinde nadir rastlanan longoz tipi ormanardan biri olan İğneada Longozu’na oldukça yakında bir konumda bulunmaktadır. Doğa ile kucaklaşmak için güzel bir alternatif olan bu köyde harcadığınız her bir zamanda, ruhunuzu dinlendireceksiniz.

*Kırklareli ile Limanköy arasındaki mesafe 104 kilometredir. 

34- Demirköy

Burası Neresi? Kırklareli’nin bir ilçesi olan Demirköy, Yıldız Dağları’na 400 metre uzaklıkta olup orman içerisinde konumlanmaktadır. Istranca Ormanları’nın arasındaki muhteşem güzelliği ile göze çarpan Demirköy, barındırdığı doğal güzellikleri ile tüm ilgiyi üzerine çeker. Özellikle doğa fotoğrafçılığı açısından her mevsim tercih edilen bir nokta haline dönmüştür. Osmanlı zamanında yapılmış olan ve İstanbul fethinde kullanılmış olan topların döküldüğü Fatih Dökümhanesi bu topraklarda yer alıyor. Eski dönemlerde Trak Kabileleri’ne de ev sahipliği yapmış ola ilçede; dağ çileği, alabalık ve orman balı da ziyaretçilerine sunduğu meşhur ve lezzetli ürünlerindendir.

*Kırklareli ile Demirköy arasındaki mesafe 64 kilometredir. 

35- Kıyıköy

Burası Neresi? Kırklareli ilinin Vize ilçesinde bulunan Kıyıköy, Trakya Bölgesi’nin Karadeniz kıyısını oluşturuyor olup, bugüne dek korunmuş doğası, muazzam manzaraları ve lezzetli balıklarıyla birlikte eşsiz bir tatil beldesidir. M.Ö. 500 senelerine dek uzanan ve Lidyalılar tarafındna kurulan köy tarih boyunca; Traklar, Persler, İskitler, Medler ve Cenevizler gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Pabuçdere ve Kazandere arasında yarımada şeklinde boylu boyunca uzanan ve yüksek bir tepede konumlanan Kıyıköy’in halk geçimini balıkçılık, tarım, hayvancılık ve ormancılıktan sağlamaktadır. Bizans döneminden kalan bir kapıdan geçerek şehre giriş yapmış oluyorsunuz.

*Kıyıköy ile Kırklareli arasında 93 kilometre mesafe vardır. 

36- Hamdibey Köyü

Burası Neresi? Kırklareli iline bağlı olan Demirköy sınırları içerisindeki Hamdibey Köyü, Istranca Ormanları’nın arasında konumlanıyor olup, doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Eşsiz manzarasıyla doğa fotoğrafçılığı yapanların sıkla uğradığı adreslerden biridir.

*Hamdibey Köyü ile Kırklareli arasındaki mesafe 47 kilometredir.

-Diğer

37- Lunapark

Burası Neresi? Kırklareli’ndeki en hareketli yerlerden biri olan İstasyon Caddesi’ndeki lunapark, büyüklü küçüklü her yaştan gelen misafirlerine eğlenceli anlar yaşatıyor. Neredeyse her akşam yoğun olan lunaparkta, gondoldan çarpışan arabalara her türlü oyuncak mevcut. Üstelik oldukça uygun ücretler karşılığında. Yalnıza binmesi değil izlemesi bile ayrı bir keyif veriyor insana. Yaz aylarında soluğu burada alan halk, kış aylarının karamsarlığını lunaparka gelerek çıkarıyorlar.

*Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

  • Meşhur Kırklareli kahvaltısını yerinde yemeden,
  • İçlerinde birbirinden güzel doğal ve tarihi yapıyı barındıran Babaeski, Demirköy, Pınarhisar ve Vize ilçelerine gitmeden,
  • Hızır Bey Cami ve Külliyesini görmeden,
  • Bıldırcın kağıt kebabı ve koyun yoğurdu yemeden,
  • Hardaliyenin tadına bakmadan,
  • Şehirden ayrılırken lezzetli peynirinden almadan,
  • Ve Kıyıköy’e gitmeden, DÖNME!

-Günübirlik Turlar

Günübirlik İğneada ve Kırklareli Turu ile şehri keşfet!

*Tarihi Yerler

Trakya Bölgesi’nin en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Kırklareli, her bir medeniyetin bırakmış olduğu izleri ve eserleriyle gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Bunlardan Kanlıgeçit Höyüğü ve Aşağı Pınar Höyüğü görülmeye değer nitelik taşıyor. Tarihi yapılar arasında ise; Pınarhisar Kalesi, Vize Kalesi, Vize ilçesinde yer alan Hızırbey Külliyesi, Küçük Ayasofya Kilisesi, Mağara Manastırı ve Aya Nikola Manastırı Kıyıköy, Lüleburgaz’da bulunan Babaeski Köprüsü ve Alpullu Köprüsü bulunuyor. Kırklareli’nin tarihi yerleri hakkında detaylı bilgi almak için hazırlamış olduğumuz yazımızı okuyabilirsiniz.

*Alışveriş

Kırklareli’nde alışveriş dendi mi akıllara gelen ilk yer, Hızırbey Bedesteni’dir. Bu tarihi yapıda hem gezerken hemde alışveriş yapma imkanına sahipsiniz. Yöreye özgü beyaz peynir, Poyralı köyü pekmezi, nuga helvalar, kavala kurabiyesi ve tahin helvası satın alabilirsiniz. Bunların yanı sıra kültürel ahşap süs eyşyaları ve Poyralı Köyü dokumalarına da göz atabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Kırklareli’nde gece hayatını bar, kafe ve gece kulüpleri olarak sınıflandırmak mümkün. Gerek nüfusun artış göstermesi gerek üniversitenin yapılması sonucu gece hayatı ön plana çıkmaya başlamıştır. Sabaha kadar devam eden eğlencesiyle Kırklareli gece hayatı yazımızda tüm mekanlar hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

*Şehir İçi Ulaşım

Şehir içinde ulaşım araçları olarak özel halk otobüsleri, minibüs ve taksiler ile sağlanmaktadır. Otobüs hizmeti saat 07:00-22:00 arası çalışıyor olup gece ulaşım için taksileri tercih edebilirsiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce