Gaziantep

Gaziantep Kamp Yerleri – Gaziantep’de Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Gastronomi turizminin başkenti olan Gaziantep sahip olduğu birbirinden lezzetli yemekleri ile pek çok insanın gönlünde taht kurmuş şehirlerimizden biridir. Ayrıca dramatik tarihi ve verdiği kurtuluş mücadelesi ile bilinen Gaziantep, zengin içerikli mutfağıyla olduğu kadar tarihi yapılarıyla da ön plana çıkmaktadır. Şehre dışarıdan gelen sırt çantalı bir gezginseniz çadırda konaklamayı düşünebilirsiniz. Gaziantep, şehir merkezi ve ilçelerinde kamp yapabileceğiniz doğal güzelliğiyle bilinen tabiat parkları ve yaylara ev sahipliği yapıyor. Çoğunluğu ücretsiz olan bu yerlerde güvenli bir şekilde çadır kampı yapabilirsiniz. Yazımızın devamında Gaziantep’te kamp yapabileceğiniz en güzel yerleri bulabilir, ulaşım ve olanaklar hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Alanları

Hızır (Huzur) Yaylası Kamp Alanı

Gaziantep – Adana karayolu üzerinde bulunan Hızır Yaylası, şehir merkezine yaklaşık 130 km uzaklıkta bulunuyor. Ulaşımınızı ilçe minibüsleri ile Altınözüm’e ve buradan da bir taksiye binerek sağlayabilirsiniz. Ancak yolun uzun ve aktarmalı olması buraya ulaşımı bir hayli zor kılmaktadır. En ideal ulaşım türü özel aracınızla gitmek olacaktır. Yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz Hızır Yaylası, Amanos Dağları’nın tepesinde ziyaretçilerine hem görsel bir şölen hem de bol oksijen imkânı sağlıyor. Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı, yol üzerindeki yerleşim yerlerinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden yol üzerindeki yerleşim yerlerinden karşılayabilir veya yayla evlerinde yaşayan yöre halkından isteyebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sofdağı Yaylası Kamp Alanı

Sofdağı Kamp Alanı, Gaziantep – Osmaniye karayolu üzerinde bulunuyor. Şehir merkezine uzaklığı 32 km. Ulaşımınızı ilçe minibüsleri veya özel aracınızla kolayca sağlayabilirsiniz. Burası, açık havada Gaziantep’i kuşbakışı seyretmek için mükemmel bir yer. Etrafı yemyeşil olan Sof Dağı, susmayan kuş cıvıltılarına ve seyirlik manzaralara ev sahipliği yapan güzel yerlerden biridir. Oksijenin bol ve havasının temiz olması hafta sonu Gaziantepli insanların buraya gelmesinde başlıca nedenlerden biridir. Ayrıca burada bir de kaynak suyu var ve yöre halkı tarafından cilt hastalıklarına iyi geldiğini söylenmektedir. Su ihtiyacınızı doğal pınarlardan karşılayabilirsiniz ancak yiyecek ihtiyacınız için herhangi bir yer bulunmamaktadır.

Kamp Olanakları: WC ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Su ihtiyacınızı doğal su kaynağı olan pınarlardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karpuzatan (Oğuzeli) Mesire ve Kamp Alanı

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde bulunan mesire ve kamp alanı hafta sonu kaçamakları için sıkça gelinen yerlerden biridir. Ağaçlık alanları ve yürüyüş parkurları ile insanı dinlendiren ve aynı zamanda spor yapma imkânı sunan mesire yeri belki de şehrin en güzel yeşil alanlarından biridir. İster piknik yapın, ister kamp atın. Ulaşımı kolaydır. Şehir merkezinden hareket eden Oğuzeli otobüsleri ile gelebilirsiniz. Kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de restoran bulunuyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, piknik alanları, çadır konaklama yerleri, restoran, bulaşık yıkama ünitesi, engelliler için lavabolar, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kavaklık Mesire ve Kamp Alanı

Gaziantep’in en eski mesire alanlarından biri olan Kavaklık Parkı, şehir merkezi içerisinde adeta bir vaha. Sabah sporları ve hafta sonu piknikleri için gelinen park alanı lalelerin açtığı Nisan aylarında ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Konumunuza bağlı olarak yürüyerek veya şehir içi çalışan toplu taşıma otobüsleri ile kolayca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Park alanı piknik ve çadır kampçılığı için güzel yerlerden biridir. Çadır kampınızı güvenli bir şekilde burada yapabilirsiniz. Bir ücret ödemenize gerek yok. Ayrıca şehir merkezinde olduğu için tüm yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı etraftaki market veya büfelerden karşılayabilirsiniz. Park alanı içerisinde büfe ve aile çay bahçesi de bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Aile çay bahçesi, kafe, çocuk oyun parkları, oyun sahaları, piknik masaları, bisiklet yolları, gezi ve koşu parkurları, yeme içme tesisleri, halı saha ve jimnastik aletleri. WC ve elektrik ihtiyacınızı aile çay bahçesinden veya yeme içme tesislerinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Burç Göleti Kamp Alanı

Gaziantep şehir merkezine 30 km mesafede bulunan Burç Göleti, doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp yapmak isteyen ailelerin geldiği yerler arasındadır. İçerisinde Türkiye’nin ilk biyolojik göleti bulunuyor. Kamp yaparken balık da tutabileceğiniz Burç Göleti, çevresi itibariyle güzel manzaralara sahip. Burada yürüyüş yapabilir, günün yorgunluğunu göl kıyısında kamp yaparak üzerinizden atabilirsiniz. Kamp alanına ulaşımınızı önce Burç Köyü’ne giderek ve buradan da göle giden yola saparak sağlayabilirsiniz. Kamp alanına giriş ücretsiz. Kontrollü olmak şartıyla ateşinizi de yakabilirsiniz ancak WC, elektrik ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınız için herhangi bir yer bulunmuyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce Burç Köyü’ndeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Köklüce Kanyonu Kamp Alanı

Gaziantep’in Araban ilçesi Köklüce Köyü’nde yer alan kanyon, şehir merkezine 60 km uzaklık bulunmakta. Doğa yürüyüşleri ve kamp aktiviteleri yapabileceğiniz kanyon, yüksek rakımda, doğa içerisinde sessiz sakin bir ortam sunmaktadır. Adıyaman sınırında kalan kanyona ulaşımınızı en iyi özel araçlarla sağlayabilirsiniz. Ancak köye geldikten sonra aracınızı burada bırakıp biraz yürümeniz gerekecek. Kanyon çevresinde WC, elektrik, çeşme, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Kontrollü bir şekilde ateş yakabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce Köklüce Köyün’ndeki bakkallardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Nafak Mesire ve Kamp Alanı

Gaziantep Havalimanı yolu üzerinde bulunan Nafak Mesire ve Kamp Alanı, şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunuyor. Etrafı yemyeşil meyve bahçeleri ile çevrili olan Nafak’ta vakit geçirmek bir ömre bedel. Meyve ağaçlarının etrafa yaydığı muhteşem aromatik kokular eşliğinde kamp atarak haftanın tüm stresinizi üzerinizden atabilirsiniz. Kamp süreniz boyunca tüm ihtiyaçlarınızı yakınlardaki büfe ve marketlerden sağlayabilirsiniz. Ayrıca mesire alanı içerisinde bir yeme içme tesisi de bulunmakta. Ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yeme içme ihtiyaçlarınızı mesire alanı içerisindeki tesisten karşılayabilir, lavabo ve elektriğinden faydalanabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yamaçtepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Yamaçtepe Tabiat Parkı, şehir merkezine 15 dakikalık sürüş mesafesinde bulunuyor. Ulaşımınızı toplu taşıma otobüsleri ile kolayca sağlayabilirsiniz. Park alanı içerisinde piknik alanları, spor alanları, yürüyüş yolları ve çadır kamp alanları bulunmaktadır. Ayrıca yeme içme ihtiyaçları için bir restoran ve birkaç gün konaklamalı kampçılar için çamaşırhane bulunmaktadır. Park alanı oldukça geniş ve ferah. Mangal yapılabilecek alanları da olan tabiat parkı çocuklu aileler için de oyun parklarına ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz tabiat parkında güvenli bir şekilde kamp yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, temiz su, restoran, çamaşırhane, bisiklet ve yürüyüş parkurları, spor alanları, çadır konaklama yerleri ve çocuk oyun parkları.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Alanları

Erikçe Macera Parkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi, her yıl belirli dönemlerde gerçekleşen bir dizi aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Gaziantep başta olmak üzere çevre şehirlerden gelen çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri adına yapılan aktiviteler, doğada yaşama kültürünü oyun ve etkinliklerle öğretmekte. İp parkurları, oryantiring, okçuluk, oyun atölyeleri, temel seviye kampçılık ve bisiklet gibi 40’a yakın etkinlik ile her yıl on binlerce çocuk burada unutulmaz bir tatil dönemi geçiriyor. Kamp alanında tüm ihtiyaçlar karşılanmakta. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan kamp alanına şehir içi çalışan toplu taşıma otobüsleriyle kolayca ulaşabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, Wi-Fi, duş, sıcak/soğuk su, çamaşırhane, ortak kullanımlı mutfak alanı, restoran, büfe, doğa sporları aktiviteleri ve çeşitli atölye çalışmaları.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama + 3 öğün yemek 120 TL, çadır kiralama (3 kişilik) 30 TL, uyku tulumu ve mat kiralama 20 TL. Kamp dönemleri ve başvuru için ise aşağıdaki İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 0342 211 12 00 – 13 05

Web Sitesi: https://www.gaziantep.com.tr

Haritada Görüntüle >

Dülükbaba Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gaziantep şehir merkezi Şehitkâmil ilçesinde bulunan Dülükbaba Tabiat Parkı Kamp Alanı, başta piknik severler olmak üzere çadır ve karavan kampı yapmak isteyenlerin geldiği yerlerden biridir. Park alanı içerisinde güvenli bir şekilde kamp atabilirsiniz. Ancak hafta sonları kalabalık olduğunu unutmamalısınız. Kartpostallık manzaralara ev sahipliği yapan Dülükbaba Tabiat Parkı, şehrin karmaşasından uzakta sessiz sakin bir kamp aktivitesi yapmak için ideal yerlerden biridir. Şehir merkezine 8 km ve ulaşımınızı toplu taşıma otobüsleriyle yapabilirsiniz. Kamp alanı içerisinde konaklama süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Çeşme, mescit, yöresel ürün satış noktaları, kır lokantası, kamelya, piknik alanları, gölet, göl, kır kahvesi, havuz, doğa müzesi, WC, kamp alanı, tanıtım ziyaretçi merkezi, izci kampı, giriş kontrol noktası, bisiklet sporu, yaban hayat gözlemciliği, doğa yürüyüşü ve olta balıkçılığı.

Kamp Ücreti: Şahıs 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL.

Web Sitesi: http://dulukbaba.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Burç Tabiat Parkı Kamp Alanı

350 hektarlık çam ormanları ile kaplı Burç Ormanları, yine şehir merkezinde sayılabilecek 2 km mesafede bulunan piknik, dinlenme, spor ve kamp aktiviteleri için güzel yerlerden biridir. Ulaşımınızı toplu taşıma otobüsleri ile kolayca sağlayabilirsiniz. Burç Ormanları aynı zamanda Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Kamp süreniz boyunca keyifli anlar yaşayabilir, yürüyüşünüzü yapabilir ve günün yarısını hayvanat bahçesini dolaşmaya ayırabilirsiniz. Park alanında yeme içme ihtiyaçlarınız için bir lokanta da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kır lokantası, çocuk oyun alanı, hayvanat bahçesi, kır evi, kır kahvesi, giriş kontrol noktası, piknik alanları, orman köşkü, kamelya, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık.

Kamp Ücreti: Şahıs 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL.

Web Sitesi: http://burc.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Alleben Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yer alan Alleben Tabiat Parkı, şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunuyor. Arabayla yaklaşık 15 dakikada ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Park alanında göl alanı, kameriyeler, yürüyüş parkurları ve yeme içme tesisleri bulunmakta. Piknik müdavimleri, doğada keyifli vakit geçirmek isteyen aileler ve kampçılar için harika bir yer olan Alleben Tabiat Parkı ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hemen her şeye sahiptir. Ateş ve mangal yakabileceğiniz alanları da bulunan park yerinde güvenli bir şekilde kamp yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Bisiklet sporu, fotoğrafçılık, dağ bisikleti, piknik alanı, çadır ve karavan konaklama yerleri ve doğa yürüyüşü. WC, elektrik, çeşme ve yiyecek-içecek ihtiyaçlarınızı karşılayacak herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 1 TL, öğrenci 0,50 TL, bisiklet 1 TL, motosiklet 1,5 TL, otomobil 3 TL, minibüs 9 TL, midibüs 15 TL ve otobüs 27 TL.

Web Sitesi: http://alleben.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Gizem Doğan Yaşam Kampı

Şehrin belki de en iyi yerlerinden biri. Burada vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız bile. Şehir merkezinin batısında, otobüsle yalnızca 10 dakikalık bir mesafede bulunan Gizem Doğan Yaşam Kampı, içerisinde piknik ve kamp alanı, hayvanat bahçesi, restoranlar, zooloji müzesi ve park alanları ile ziyaretçilerine keyifli vakit geçirebilecekleri olanaklar sunuyor. Bungalov konaklama yerlerinin de bulunduğu alan hafta sonu konaklamaları için ideal yerlerden biridir. Kamp süresi boyunca pek çok etkinlik ve atölye gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Yiyecek, içecek, elektrik, Wi-Fi ve WC gibi ihtiyaçlarınız için kamp alanında birden fazla tesis bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, temiz su, restoran, büfe, çocuk oyun parkları, çadır ve bungalov konaklama yerleri, kapalı yüzme havuzu, oyun ve el beceri atölyeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Günübirlik konaklama için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçebilirsiniz. Kamp dönemleri ve başvuru için ise aşağıdaki İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Web Sitesi: https://www.jotform.com/form/200581694335962

Instagram: https://www.instagram.com/gizemdoganyasayarakogrenme/

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 saat önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

1 gün önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

3 gün önce

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görülmesi Gereken 61 Yer

Münih nerede & Hangi ülkede? Avrupa'nın önemli ülkelerinden Almanya'nın kültürel açıdan en önemli şehri olarak…

2 hafta önce

Sofya’da Gezilecek Yerler | En Güzel 65 Nokta!

Sofya Nerede & Hangi Ülkede? Sofya, Bulgaristan sınırları içerisinde bulunmakta olup, ülkenin başkentidir. Adını, bulunduğu…

2 hafta önce

Bakü Gezilecek Yerler Listesi | 54 Muhteşem Nokta

Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında: Azerbaycan'ın modern başkenti olan Bakü, eski Farsçada "Tanrı’nın Şehri" olarak adlandırılırken,…

2 hafta önce