Karlovy Vary’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Çek Cumhuriyeti’nin geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz harika şehri Karlovy Vary’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Karlovy Vary’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.. Çek mutfağı bizlere pek de yabancı gelmeyecek lezzetteki yemeklere sahip. İçerisinde mutlaka et ya da tavuk yer alan yemeklerini lezzetli kılan en önemli özellikleri ise çeşitli soslar ile çeşnilendiriliyor olması..

Listenin ilk sırasında;

1- Houbová Omáčka

Houbova Omacka, Karlovy Vary

Çek Cumhuriyeti’nde mantar, yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri… Bu yemek mantar soteyi anımsatsa da içerisine eklenen sos ile apayrı bir lezzete bürünüyor. İsmi ise Houbová Omáčka…  Karlovy Vary’de ne yenir diye soranlara pilav ya da ekmek ile servis edildiğini de belirtelim..

2- Kapr

Kapr, Karlovy Vary

Çek nehirlerinde bolca bulunan Sazan balığından yapılan bu lezzetli balık şnitzelin ismi Kapr… Una bandırılmış balığın kızartılarak servis edilmesinden oluşuyor. Yılbaşı zamanı Karlovy Vary’de ne yenir diye düşünenlerdenseniz denemenizi mutlaka tavsiye ederiz.

3- Kôprová Omáčka

Koprova Omacka, Karlovy Vary

Dereotu ile hazırlanmış özel bir sos ile sunulan bu yemeğin ismi Kôprová Omáčka… İnce ince dilimlenmiş biftek ile hazırlanan bu sos ekmek dilimleriyle birlikte sunuluyor. Kentte hemen her restoranın menüsünde de bulabilmeniz mümkün.. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Kuře Snádivkou

Kuře Snádivkou, Karlovy Vary

Çekler tavuk etini yemeklerde oldukça sık kullanıyor. Kure s Nadivkou da bir tavuk dolması olarak tarif edebileceğimiz doyuruculuğu oldukça yüksek bir yemek.. Karlovy Vary’de ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldırıyor.

İçerisine tütsülenmiş et, mantar ya da salam eklenerek fırında pişirilen tavuklar, patates ve havuç gibi pek çok sebzeyle birlikte servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5-Plněné Bramborové Knedlíky

Plněné Bramborové Knedlíky, Karlovy Vary

Karlovy Vary’e özgü bir ev yemeği olarak tanımlayacağımız Plněné Bramborové Knedlíky, kentin en sevilen yemeklerinden biri. Çeklerin çoğunlukla akşam yemeği olarak hazırladığı bu lezzeti, patates mantısı olarak tanımlamamız mümkün. Patatesin içerisine tütsülenmiş et ve önceden karamelize edilmiş soğan eklenerek servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Vepřové Koleno

Vepřové Koleno, Karlovy Vary

Çekler, domuz etinden yapılan yemeklere ayrı bir özen gösteriyor diyebiliriz. Kızartılmış domuz dizinin bira sosuyla pişirilmesiyle oluşan bu yemeğin adı ise Vepřové Koleno… Genellikle yanına sebze ve ekmek dilimi de eklenerek servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Žemlovka

Zemlovka, Karlovy Vary

Çeklerin meşhur tatlılarından biri olan Zemlovka, bazı bölgelerde ekmek pudingi olarak isimlendirilmiş. Canınız tatlı istiyor ve Karlovy Vary’de ne yenir diye düşünüyorsanız mutlaka tercih edin deriz…

Tercihe göre elma, kuru üzüm, erik ve şeftali gibi meyveler eklenerek hazırlanan bu lezzetli tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz.

8- Karbanatek

Karbanatek, Karlovy Vary

Tercihe bağlı olarak değişen domuz eti, dana eti ya da balık kıymasından yapılan bu Çek usulü köfte Karbanatek, kentte mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.

Ekmek kırıntılarına bandırıldıktan sonra kızartılan bu köftelerin, yalnızca sebze ile yapılanlarıyla da bol bol karşılaşacağınız bilgisini verelim.

9- Kağıt Helva

Kağıt Helva, Karlovy Vary

Şehrin en meşhur yiyeceklerinden biri Kağıt helva.. Karlovy Vary’de ne yenir , neyi meşhurdur diye düşünenler için akla gelen ilk lezzetlerden biri. Çıtır çıtır kağıt helvaların arasına isteğe bağlı olarak dondurma ve çikolata sosu gibi malzemeler de eklenince tadından yenmiyor.

Karlovy Vary Gezilecek Yerler için.. 🙂

Karlovy Vary’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin