Fotoğraflarıyla Birlikte Kaluga Gezilecek Yerler Listesi

Rusya’nın Oka Nehri kıyısında bulunana Kaluga’da gezilecek yerleri sizler için derledik.

Moskova’nın biraz batısın doğru ilerlediğimizde karşımıza çıkan şehrin görülmesi gereken yerlerini Kaluga gezilecek yerler yazımızda görebilirsiniz.

#1 Kaluga Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Tsiolkovsky Kozmonotik Tarihinin Devlet Müzesi

Tsiolkovsky Kozmonotik Tarihinin Devlet Müzesi

Kaluga’da uzay bilimlerin çalışmalarına adanmış olan müze, farklı mimarisi ve içerisinde değişik eserlerle her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Roket modelleri ve araştırmalar olmak üzere iki farklı bölümü bulunan müzede Tsiolkovsky’nin eserleri de incelenmektedir. Müzeyi pazartesi günleri dışında her gün 10.00-19.00 saatler arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Tsiolkovsky Hatıra Evi

Tsiolkovsky Hatıra Evi

Rusya’nın önemli bilim adamlarından olan Tsiolkovsky, ömrünün büyük bir çoğunluğunu bu evde geçirmiştir.19 yıl yaşadığı bu ev, ölümü sonrasında içerisindeki eşyalar özenle saklanarak müzeye dönüştürülmüştür.

Yuri Gagarin müzeyi ziyaret etmiştir ve müze girişinde bulunan anı defterine not bırakmıştır. Ünlü bilim adamının evini pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

3- Kaluga Sanat Müzesi

Kaluga Sanat Müzesi

Kaluga’da 1994 yılında açılmış olan Sanat Müzesi, şehrin etnik öğelerinin yer aldığı sanatsal eserleri görebileceğiniz merkezlerden biri. Sanata ilginiz varsa özellikle Rus etnik kültürünün izlerini taşına bu müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Şehrin kültürünü yakından tanıyabileceğiniz gibi yeni bakış açılara kazanabileceğiniz sanat müzesini pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

4- Trinity Katedrali

Trinity Katedrali

Kaluga’da 1786-1818 yılları arasında inşa edilmiş olan Trinity Katedrali, şehrin en güzel tarihi yapılarından biridir.

Açık sarı rengiyle dikkat çeken Trinity Katedrali’ni gezdiğinizde Neo-klasiszm mimari örneklerini görebiliyorsunuz. Şehrin popüler turistik ve dini noktalarından olan katedrali dilediğiniz zaman ziyaret edebilir, iç kısmını dolaşabilirsiniz.

5- Chamber Korobov

Chamber Korobov

Kaluga’da eski evlerin nasıl olduğunu merak ediyor musunuz? Şehrin eski mimarisini görebileceğiniz Chamber Korobov, kırmızı ve beyaz renkleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Barok mimari özelliklerin görüldüğü bina 1697 yılından kalma küçük şirin bir evdir.

Bugün Kaluga Bölge Müzesi’ne ev sahipliği yapan evin içerisini gezip, kullanılan eski eşyaları ve eski ev yapısını görebilirsiniz.

6- Gostinyye Ready

Gostinyye Ready

Kaluga’da anma günlerinin, kutlamaların ve törenlerin düzenlendiği bu meydan, halkın bir araya gelmesi açısından önemli noktalardan biridir.

Geleneksel kıyafetlerini hediyelik eşyaların, takıların ve daha birçok ürünün bulunduğu tezgahların açıldığı meydanda özel günlerde düzenlenen organizasyonlara denk gelirseniz kesinlikle katılmanızı öneriyoruz. Yöresel kıyafetlerle dans eden kent sakinlerini izlemenin yanı sıra burada bulunan tezgahlardan alışveriş yapabilirsiniz.

7- Kaluga Anıtı

Kaluga Anıtı

Bilimsel çalışmalarla ön planda olan şehir Kaluga’da 600. Yıl dönümü anısına bu yapı inşa edilmiştir. Yuvarlak bir kürenin yanında 50 metrelik bir dikili taş ve Tsiolkovsky’nin yüz kabartmasının bulunduğu anıt şehrin simgelerinden biridir. Anıt,Oka Nehrinin kıyısında 24 saat ziyarete açıktır.

8- Kaluga Ormanı

kaluga ormanı

Seyahatiniz sırasında yeni yerler görmenin yanında birazda doğayla iç içe olmak isterseniz Kaluga Ormanı’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla iç içe olabileceğiniz ormanda kamp yapabiliyorsunuz. Kuş sesleriyle uyanmak ve yeşile doymak isterseniz Kaluga Parkı’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

**Kaluga hakkındaki düşünce ve eleştirilerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin