Kadıköy’de Mutlaka Görülmesi Gereken 68 Önemli Nokta

Kadıköy Gezilecek Yerler

İstanbul’un önemli buluşma noktalarından biri olan Kadıköy, sahip olduğu pek çok görülmesi gereken yerle Anadolu Yakası’nın en fazla ilgi gören ilçelerinin başında gelmektedir. İstanbul’un Gezilecek yerler en önemli bölgesi Kadıköy’ü sizler için derledik..

Tarih boyunca Hristiyan dünyası için de önemli bir yerleşim yeri olan Kadıköy, kültürel ve sanatsal anlamda da şehrin kalbinin attığı yerlerden. Kadıköy’e geldiğinizde sahiliyle, tarihi yapılarıyla ve daha birçok güzelliğiyle sizi kendisine hayran bırakacak bir semt bulacaksınız.

Kadıköy’ün Gezilip Görülmesi Gereken Yerleri

Simgesel Yapılar

1. Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı

Burası neresi? 1908 yılında inşa edilen Haydarpaşa Garı, şüphesiz Kadıköy’ün ve İstanbul’un simge yapılarının başında geliyor. Defalarda zarar görmesine rağmen Boğaz’a karşı dimdik ayakta durmayı başaran yapı mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gar, son olarak 2010 yılında meydana gelen talihsiz bir yangınla çatısından büyük zarar görmüştür ve gardaki onarım hala devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Haydarpaşa Garı, İstanbul’un Anadolu yakasındaki sembol yapılarından biridir. Burasını hem Boğaz turu yaparken hem de Anadolu yakasını ziyaret ederken mutlaka programınıza dahil etmelisiniz.

  • Adres: Rasimpaşa, 34716 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon(0216) 348 80 20
  • Ziyaret saatleri: Şu anda kapalı olan garın ne zaman ziyarete ve hizmete açılacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Moda İskelesi

Moda İskelesi

Burası neresi? Günümüzde bir kütüphane olarak hizmet vermeye devam eden Tarihi Moda İskelesi semtin en özel yapıları arasında bulunuyor. İskele 1917 yılında yapılmış olup 1937 yılındaki fırtınada büyük zararlar görmüştür. 2000 yılına gelindiğinde ise yapı aslına uygun olarak restore edilmiştir.

Uzun süre atıl bir durumda kalmasının ardından İBB tarafından kütüphaneye dönüştürülen iskelenin alt katında bir kafe ve üst katında ise kitapların büyülü dünyasına yolculuk yapabileceğiniz kütüphane kısmı bulunuyor. İskelenin kitaplık kısmında 9.000 civarında kitap olduğu belirtilmektedir.

Neden gitmeliyim? Uygun fiyatlı kafesinde manzara eşliğinde bir şeyler atıştırmak ya da kitap okumak için bu tarihi iskeleye gelebilirsiniz. Kitap okumak için ise sakin zamanları tercih etmeniz faydalı olacaktır çünkü buraya gelen bazı ziyaretçiler burayı bir kütüphane olarak göremedikleri için sesli bir şekilde konuşabiliyor 🙂

Kaçırmayın! Gün batımı manzarasının iskeleden harika olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

  • Adres: Caferağa, Moda Cd. No:175, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.00
  • Yol tarifi al >

3. Bostancı İskelesi

Bostancı İskelesi

Burası neresi? Boğazın manzarasını bütün çıplaklığıyla görmenizi sağlayan Bostancı İskelesi, Kadıköy’ün İstanbul’a açılan kapısıdır. İskele dört odalı bir şekilde tasarlanmıştır ve 1912 ile 1913 yılları arasında inşa edilmiştir. İskelenin mimarı ise bilinmiyor.

İskele ahşap bir kubbe tarafından örtülmüştür. Kubbenin altında ise muhteşem bir taş işçiliği ziyaretçileri selamlamaktadır. İskelede 2008 yılına kadar kapalı bir bekleme mekanı bulunmamaktaydı ve bu tarihte iskeleye kapalı alan eklemesi yapılmıştır.

Neden gitmeliyim? Bostancı İskelesi’ne gelerek muhteşem Boğaz manzarasını seyredebilir, martıların çığlıkları arasında huzur bulabilirsiniz. İskele aynı zamanda Bostancı’ya gelecek kişiler için en açık ve ideal buluşma noktalarından biri olması nedeniyle de tercih edilmektedir.

  • Adres: Bostancı, Çetin Emeç Blv., 34744 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

4. Fenerbahçe Feneri

Fenerbahçe Feneri

Burası neresi? Kanuni döneminde yapılan Fenerbahçe Feneri, bölgenin Kadıköy’ün önemli tarihi yerleri arasında bulunuyor. Fenerin 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Bazı kaynaklara göre ise fenerin Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile 1562 senesinde inşa edildiği düşünülüyor. Feneri görmek için Fenerbahçe Burnu’nu ziyaret edebilirsiniz. Fenerin yüksekliği 25 metredir ve İstanbul’un ilk deniz feneri olarak kabul ediliyor.

Neden gitmeliyim? Günümüzde kadar birçok tarihi olaya tanıklık eden Fenerbahçe Feneri’nin iç kısmını ziyaret etmek zorlu bir prosedürü gerektiriyor olsa da, en azından dışarıdan bu tarihi feneri görmenizi öneriyoruz. Burası aynı zamanda oturup dinlenebileceğiniz Fenerbahçe Parkı’na da çok yakın bir konumda bulunuyor. Fenerbahçe Feneri’ni görmeye geldiğinizde bu parkta da mutlaka zaman geçirmelisiniz.

5. Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK)

tesak

Burası neresi? Kütüphane binası 1913 yılında inşa edilmiştir. 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan bina, 1995 yılında restore edilmiş ve 2015 yılından itibaren de kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. Konak ilk inşa edildiğinde belediye binası olarak kullanılmıştır.

Neden gitmeliyim? Burası İstanbul’da gidebileceğiniz en nezih ve huzur veren kütüphanelerin başında gelmektedir. İsterseniz kitaplar arasında kaybolabilir isterseniz de ders çalışmak için burayı değerlendirebilirsiniz. Kütüphane şu anda doktora ve yüksek lisans yapan ziyaretçilere hizmet vermektedir. Kütüphanede gerçekleştirilen başta edebiyat söyleşileri olmak üzere birçok farklı etkinlik ise burasını tam bir kültür sanat merkezi haline getirmektedir.

  • Adres: Caferağa, Rıhtım Cd. No:2 D:3, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 337 86 54
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.00-21.00, Pazar günleri kapalı
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Süreyya Opera Binası

Süreyya Opera Binası

Burası neresi? 1927 yılında Süreyya İlmen Paşa tarafından yaptırılan Süreyya Opera Binası, Kadıköy’de görebileceğiniz en etkileyici yapılardan biri. Binanın mimari ise Ermeni bir mimar olan Kegham Kavafyan’dır. Bina 2005 yılında belediye tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilerek yeniden sanat dünyasının hizmetine sunulmuştur. Akustik açısından mükemmel bir durumda olan opera binası, İstanbul’un konser dinlenebilecek en önemli salonlarının başında gelmektedir.

Bina ilk olarak uzun bir süre sadece sinema salonu olarak değerlendirilmiştir. Şu anda ise Anadolu Yakası’nın ilk ve ülkemizin 6. opera binası olarak sanat severler tarafından takip edilmektedir. Sanat aşıkları buraya gelerek birçok önemli sahne eserini izleme fırsatı bulabilmektedir. Tabi buradaki sahnelenen eserlere bilet bulmanın hayli zor olduğunu belirtmemizde fayda var.

Neden gitmeliyim? Sanat dünyası için önemli bir yapı olan Süreyya Operası, dış cephesindeki muhteşem süslemeleri nedeniyle de kesinlikle görülmeye değer bir yer. Binanın yan tarafındaki Vodvil isimli mermerden heykel de dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir.

  • Adres: Caferağa, Gen. Asım Gündüz Cd. No:29, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 346 15 31
  • Ziyaret saatleri: Etkinlik programına göre değişmektedir.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Mimari Yapılar

7. Ragıp Paşa Köşkü

ragıp paşa köşkü

Burası neresi? Halk arasında “Perili Köşk” olarak da bilinen bu yapı, Sarıca Paşa Köşkü olarak da adlandırılmaktadır. Köşk geçmişte ünlü bir piyaniste ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra 2. Dünya Savaşı sorasında İngilizler tarafından karargah olarak kullanılmış ve bir okul olarak hizmet vermiştir. Köşkün bulunduğu bahçe 27 dönüm büyüklüğündedir.

Perili Köşk, ahşap mimarisiyle oldukça göz alıcıdır ve 1903 senesinde Ragıp Paşa tarafından Prusyalı bir mimar olan C. Pappa’ya yaptırılmıştır. Ragıp Paşa, köşkü 2. Abdülhamid’in doktoru olan kardeşi Arif Sarıca için yaptırmıştır. Köşk uzun zamandır bakımsız kalması nedeniyle gizemli bir havaya bürünmüştür ve “Perili Köşk” denmesinin sebebi de budur.

Neden gitmeliyim? Puslu bir atmosfere sahip olan yapı, etkileyici mimarisiyle göz alıcıdır ve Caddebostan Sahili’ne gelenler tarafından dışarıdan da olsa görülmesi gereken yerlerden biridir.

  • Adres: Caferağa, Moda Cd. No:233, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

8. Mahmut Muhtar Paşa Köşkü

mahmut muhtar paşa köşkü
Görsel Kaynak: youtube.com

Burası neresi? Mermer Köşk olarak da bilinen Mahmut Muhtar Paşa Köşkü, Moda Hacı İzzet Sokağı’nda yer almaktadır. Köşk 1870’li yıllarda Levanten bir aile tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde ne yazık ki henüz gerekli ilgiyi görmemiş olan bu muhteşem yapının bir an önce restore edilmesi ve Kadıköy bölgesine kazandırılması gerekmektedir. Bununla ilgili yetkililer yakın zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacağı yönünde güzel haberler vermektedir.

Yapıldığı yıllarda köşk bölgenin en güzel binalarından biri olarak kabul edilmekteydi. Köşkün özellikle ahşap mimarisi göz alıcı bir yapıdaydı. Dikdörtgen formda inşa edilmiş olan yapıda Osmanlı döneminin klasik köşk mimari unsurları çok rahat bir şekilde fark edilmekteydi. Bina 20. yüzyılın ortalarında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş ve bu tarihten itibaren de çeşitli kademelerde eğitim vermek amacıyla kullanılmıştır.

Neden gitmeliyim? Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanmış, uzun yıllar eğitim dünyasına hizmet ederek birçok önemli ismin yetişmesini sağlayan bu güzel köşkü Kadıköy ziyaretinizde es geçmemelisiniz.

9. Arif Hikmet Paşa Köşkü

Arif Hikmet Paşa Köşkü
Görsel Kaynak: turanakinci.com

Burası neresi? 20. yüzyılın başlarında İtalyan bir mimar tarafından yapılan Arif Hikmet Paşa Köşkü, Kadıköy’ün asırlık tarihi binalarından biridir. Binada yıllar içinde meydana gelen yıpranmalar, 2 yıl önce gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile aslına uygun bir şekilde giderilmiştir.

Köşk 2 kattan oluşmaktadır. Ahşap olarak inşa edilmiş köşkün her katında dört odası bulunmaktadır. Köşkte toplamda 3 salon bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Kadıköy’ün tarihi simgelerinden biri olması nedeniyle bu etkileyici köşkü Kadıköy gezi listenize dahil etmeli ve mutlaka zaman ayırmalısınız.

  • Adres: Erenköy, Bahariyeli Sk No:67, 34738 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

10. Tevhide Hanım Köşkü

tevhide hanım köşkü

Burası neresi? Ragıp Sarıca’nın kızı Tevhide Hanım için yaptırılan köşk, Caddebostan’ın incisi olarak tanımlanmaktadır. Dört katlı bir yapı olarak inşa edilen köşk, sahip olduğu muhteşem bahçe ile de dikkat çekmektedir. Bina 1906 yılında yapılmıştır ve toplamda 10 odası bulunmaktadır. Oturum alanı ise yaklaşık olarak 1.500 m²’dir. Bir zamanlar Vehbi Koç’un da kiracı olarak oturduğu Tevhide Hanım Köşkü, birçok defa el değiştirmiştir.

Neden gitmeliyim? Caddebostan’da görülebilecek en güzel sivil mimari örneklerinden biri olması nedeniyle bu güzel köşkü mutlaka görmelisiniz.

Alışveriş Durakları

11. Çarşı

Kadıköy Çarşı

Burası neresi? Kadıköy Çarşısı, Kadıköy’ün 18. yüzyıldan bu yana ticaret anlamında kalbinin attığı yerlerin başında gelmektedir. Türkler, Rumlar ve Ermenilerin iç içe, barış içinde ticari faaliyetlerini sürdürmekte olduğu çarşı, günümüzde hem bölge halkı hem de turistler için keyifli bir alışveriş durağı olma görevini üstleniyor. Çarşıda balıkçılardan lokantalara, antika dükkanlarından sahaflara kadar aklınıza gelebilecek birçok konuda hizmet veren dükkanları bulabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? “Anadolu’daki Beyoğlu olarak nitelendirebileceğimiz Kadıköy Çarşısı hem alışveriş yapmak hem de semtin dinamiğini gözleyebilmek için uğramanız gereken en özel yerlerden. Burada balıkçıdan antikacıya kadar aklınıza gelebilecek her konuda bir dükkana rastlamanız mümkün.

12. Akmar Pasajı

Akmar Pasajı

Burası neresi? Kadıköy’ün en önemli özelliklerinden biri de müziğe yön veren ve müzikle alakalı insanların bir araya geldiği bir yer olması. Akmar Pasajı ise Kadıköy’ün bu konudaki en önemli duraklarının başında geliyor. Pasaj içinde bulunan dükkanlardan pek çok eski ve yeni plak, cd, kaset ve kitap gibi eşyaları bulabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Geçmişte gençlerin müzik için en önemli uğrak noktalarından biri olan Akmar Pasajı, günümüzde yerini kitapçılara bırakan dükkanlara ev sahipliği yapıyor. Bu da kitap meraklısı bünyeler için Akmar Pasajı’nı günümüzde de ilgi odağı yerlerden biri haline getiriyor.

  • Adres: Caferağa, akmar pasajı, Mühürdar Cd. 8/a, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

13. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Burası neresi? Bakırköy’de alışveriş yapmak için birçok mağazanın olduğu bir merkez arıyorsanız Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi beklentinizi karşılayacaktır. Marmaray ile M4’ün kesişim noktasında bulunan Tepe Alışveriş Merkezi, 2002 yılından bu yana alışveriş ve eğlence dünyasının Kadıköy’deki buluşma noktası olmaya devam etmektedir. Merkezin yaklaşık 3.000 araç kapasitesine sahip bir otoparka sahiptir ve merkezde toplamda 100’ün üzerinde mağaza bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Aklınıza gelebilecek birçok perakende satış mağazasına ev sahipliği yapan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Kadıköy’ün önemli alışveriş durakları arasında bulunuyor.

  • Adres: Acıbadem, Fatih Sk. No:1, 34718 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 339 39 29
  • Ziyaret saatleri: 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Kadıköy Antikacılar Sokağı (Tellalzade Sokak)

Kadıköy Antikacılar Sokağı

Burası neresi? Tellalzade Sokak, eskiden günümüze antikaya ve eski eşyalara meraklı kişiler için Kadıköy’ün eskimeyen ziyaret noktaları arasında bulunuyor. Tellalzade Sokak Kadıköy’ün en eski yerleşim noktalarından biri olarak biliniyor ve sokak boyunca dizilmiş olan antikacılarla günümüzde Antikacılar Sokağı olarak anılmaya devam ediyor.

Neden gitmeliyim? Buraya gelerek antikacıları dolaşarak ilginizi çeken antika ürünleri satın alabilirsiniz. Dilerseniz çaycılarda çay keyfi yaparak kitap okuyabilir ya da eski Rum evlerini incelemeye çıkabilirsiniz. Dükkanlarda gerçekleştirilen müzayedeler ise sizin için ilginç ve keyifli bir deneyim olabilir.

  • Adres: Caferağa, Kadıköy
  • Ziyaret saatleri: Dükkanlar genellikler 09.00-19.00 saatleri arası açıktır
  • Yol tarifi al >

15. Kadıköy Balık Pazarı

Kadıköy Balık Pazarı

Burası neresi? Kadıköy Balık Pazarı, balık sevenler için çok zevk alınacak bir yerdir. Bununla birlikte balık sevmeyen ya da balığın kokusundan rahatsız olanlar için uğranması sakıncalı olan yerlerden biridir. Pazarda balık yiyebileceğiniz restoranlar da bulunuyor ancak restoran görevlileri sizi çekiştirerek zaman zaman rahatsız edebiliyor. Bu nedenle buna hazırlıklı olmanızda fayda var.

Neden gitmeliyim? Kadıköy Balıkçılar Çarşısı, en lezzetli ve taze balıkları bulabileceğiniz bir açık hava pazarıdır. Burası aynı zamanda birbirinden farklı balıkları görmek için de gelebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz çok keyifli bir mekandır.

  • Adres: Osmanağa, Güneşli Bahçe Sk., 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Anıtlar, Heykeller

16. Kadıköy’ün sembolü Boğa Heykeli

Boğa Heykeli

Burası neresi? Hani her yerde bir buluşma noktası belirlenir ya. İşte Kadıköy’de insanların buluşmak için belirlediği kilit nokta da Boğa Heykeli. Fransızlar tarafından yapılan heykel önce Almanya’ya ardından İstanbul’a getirilmiştir. Heykel Almanlar tarafından 1917 yılında dostluğun bir nişanesi olarak İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne veriliyor. Buradan da Enver Paşa’ya hediye edilen ve 1860’lı yıllarda yapıldığı bilinen heykel, 1970 yılında Kadıköy Belediyesi’ne taşınmıştır. 1990 yılından bu yana bugünkü yerinde arz-ı endam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Heykelin geçmişinin 170 yıldan fazla olduğunu ve dünyanın çeşitli yerlerini gördüğünü düşünürsek, bu bronzdan yapılmış heykelin es geçmek için sıradan bir heykel olmadığını söyleyebiliriz.

  • Adres: Altıyol Meydanı, Söğütlü Çeşme Cd, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Müzeler

17. Fenerbahçe Müzesi

Fenerbahçe Müzesi

Burası neresi? Kadıköy deyince kuşkusuz ilk akla gelen şeylerden biri de Fenerbahçe. Semtin en önemli spor oluşumlarından olan 110 yıllık kulüp 6 Mart 2018 tarihinde açmış olduğu Fenerbahçe Müzesi ile tarihini ve başarılarına ait kupa ve diğer nesneleri ziyarete açtı.

Neden gitmeliyim? Fenerbahçe’nin günümüze kadar olan gelişimini yakından görmek ve kulüple ilgili birçok önemli nesneyi incelemek isteyenler için Fenerbahçe Müzesi, Kadıköy’ün kesinlikle görülmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır.

Kaçırmayın! Fenerbahçe Müzesi ziyareti stadyum kompleksi de ziyaret edilmektedir. Bu ziyaret esnasında stadyumun boş halinin yanı sıra soyunma odaları, canlı yayın alanları, localar gibi stadyumun birçok önemli bölümü de ziyaretçiler tarafından görülebilmektedir.

  • Adres: Zühtüpaşa, Bağdat Cd. No:1, 34724 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 542 17 83
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00, Pazartesi günleri kapalı
  • Yol tarifi al >

18. Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi

Burası neresi? Göztepe semtinde bulunan Oyuncak Müzesi sanatçı Sunay Akın’a ait bir köşkte ziyaretçilerini kabul etmektedir. Sanatçının yeryüzünün pek çok farklı noktasından topladığı oyuncakların sergilendiği müze çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de büyük ilgisini çekmektedir.

Müzenin açılışı konseptine uygun bir tarihte, 2005 yılının 23 Nisan tarihinde gerçekleşmiştir. 40’tan fazla ülkeden 1700’lü yıllardan günümüze kadar ulaşan yaklaşık 3.000 oyuncak müzede görülebilmektedir. Göztepe semtindeki müzeye toplu taşıma ile ulaşmak için 10B, 10S, 14Ç, 17, 17L, 19F, 19M, 19S numaralı halk otobüslerini kullanabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Yetişkinler için onları çocukluğuna götürmeyi başaran müze, çocuklar için ise tabletlerden ve akıllı telefonlardan bambaşka ve muhteşem bir oyun dünyasının olduğunu fark etmelerini sağlıyor.

Kaçırmayın! Müze içinde zaman zaman çocuklara yönelik gerçekleştirilen atölye ve tiyatro gösterilerini takip edebilir, çocuklarınızın gelişimine eğlenceli bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz.

  • Adres: Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk No:17, 34730 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 359 45 50
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 10.00-18.00, Cumartesi-Pazar 10.00-18.30, Pazartesi günleri kapalı
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

19. Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Burası neresi? 1800’lü yıllarda yapılmış olan ve bir dönem Kazım Karabekir’in de konakladığı bir binada 2005 yılında açılan Kazım Karabekir Paşa Müzesi içinde paşaya ait 3500 civarında eşya sergilenmektedir. Müze iki kattan oluşmaktadır ve Kazım Karabekir Vakfı’nın girişimleriyle oluşturulmuştur.

Neden gitmeliyim? Kurtuluş mücadelesinin önemli isimlerinden Kazım Karabekir Paşa’ya ve onun ailesine ait çeşitli objelere ev sahipliği yapan konak, tarihi şahsiyetlere önem veren kişiler için Kadıköy’ün görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Müzede sizi çok etkileyecek ve tarihte zaman yolculuğuna çıkarak önemli nesneleri yakından görebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Girişin ücretsiz olduğunu belirtelim.

  • Adres: Erenköy, Kazım Karabekirpaşa Sok. No:4, 34738 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 302 91 26
  • Ziyaret saatleri: Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 10.00-16.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Barış Manço Evi

Barış Manço Evi

Burası neresi? Moda semtinde bulunan ve bir dönem sanatçının yaşadığı ev günümüzde Barış Manço Evi adı altında müze olarak hizmet vermektedir. Bina Whittal Köşkü olarak da bilinmektedir. 2010 yılında açılan müzede sanatçıya ait pek çok belge, kostüm, eşya sergilenmektedir. Müzenin bulunduğu bina 19. yüzyıldan günümüze ulaşmıştır ve Viktoryan tarzıyla dikkat çekmektedir.

Müze bodrum katla birlikte 4 kattan meydana gelmektedir. Burası Moda semtinin en bilinen ve ziyaretçiler tarafından ziyaret edilen yerlerinden biridir. Binanın müzeye dönüştürülmesinde Kadıköy Belediyesi ve Halk Bankası‘nın katkıları büyük olmuştur. Müzenin içinde ziyaretçileri Barış Manço’nun balmumundan yapılmış hayli gerçekçi bir heykeli karşılamaktadır.

Neden gitmeliyim? Müze içinde başta çocukların olmak üzere ülkemizde ve dünyada 7’den 77’ye herkesin sevgisini kazanan Barış Manço’ya ait birçok şahsi eşyayı görme şansına sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca müze bahçesinde Barış Manço’nun kullandığı klasik araba da buraya gelenlerin mutlaka görmesi gereken nesnelerin başında gelmektedir.

  • Adres: Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 337 94 13
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-16.00, Pazartesi günleri kapalı
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21. Müze Gazhane

müze gazhane

Burası neresi? Müze Gazhane, Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken önemli müzelerden biridir. Burası ilk olarak 1892 yılında Hasanpaşa Gazhanesi olarak İstanbul’a gaz tedarik edilmesi amacıyla inşa edilmiştir. Hasanpaşa Gazhanesi bu görevini 130 yıl boyunca eda etmesinin ardından bir kültür sanat merkezine dönüştürülmüştür.

Müze toplamda 32.000 m²’lik bir alana sahiptir. Bir kütüphanenin yanı sıra İklim Müzesi, Çocuk Bilim Merkezi, Karikatür ve Mizah Müzesi şeklinde bölümlere sahiptir. Müze içindeki kütüphane “Afife Batur Kütüphanesi” olarak adlandırılmaktadır. Müzede bulunan geçici ve kalıcı sergi salonlarında birbirinden etkileyici sergiler görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Müze Gazhane programı içinde çok çeşitli kültürel etkinlikler ve atölye çalışmaları yer alıyor. Bu etkinlikler her yaştan ziyaretçinin müzede eğlenerek öğrenmesine olanak tanıyor. Müzenin 24 saat boyunca açık olan kütüphanesi ile insanların sessiz bir ortam kitap okumak amacıyla gelebilecekleri bir yer imkanı sunuyor.

22. Kemal Tahir Müzesi

Burası neresi? Kemal Tahir Evi, Suadiye’de bulunuyor ve Kemal Tahir’in yıllarca yaşamış olduğu evde kurulmuştur. Ev, aslına uygun bir şekilde restore edilmiş ve müze olarak ziyarete açılmıştır. Müze binası, Kemal Tahir’in yaşadığı döneme uygun olarak dekore edilmiş ve o zamanki mobilyalar kullanılmıştır.

Neden gitmeliyim? 9.000’in üzerinde el yazması kitaba ev sahipliği yapan bir kütüphaneye de sahip olan Kemal Tahir Evi’nde sanatçıya ait pipo, daktilo, gözlük gibi pek çok önemli şahsi eşyayı inceleme fırsatına da sahip olabiliyorsunuz.

Aklınızda bulunsun! Suadiye Mahallesi’ne geldiğinizde evi bulmak için ciddi çaba sarf etmeniz gerekebilir.

  • Adres: Suadiye, Küçükağa Sk. No:8 D:2, 34740 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 355 56 92
  • Yol tarifi al >

23. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

kadıköy belediyesi karikatür evi

Burası neresi? 1900’lü yılların başında kalma tarihi bir konağın restorasyonunun ardından 2016 senesinde ziyaret açılan Karikatür Evi, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bir yer. Kurulduğu ilk zamanlar düzen tutturamasa da, gün geçtikçe daha ilgi çekici bir yer haline gelmeye başlamıştır. Binada sergilerin yanı sıra çeşitli kurslar da organize edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Müzeyi ziyaret edenler karikatür kitaplarını incelebilmektedir. Burası Avanak Avni, Oğuz Aral,  Abdülcambaz gibi karikatür dünyasında önemli bir yere sahip olan sanatçıları yakından tanımak için de harika bir fırsat sunmaktadır.

  • Adres: Hasanpaşa, Kurbağalıdere Cd. No:69, 34722 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 418 10 49
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 09.00-18.00, Hafta sonu 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Meydanlar, Caddeler, Yürüyüş Yerleri

24. Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi

Burası neresi? Sizi Moda’ya doğru götüren Bahariye Caddesi, içinden geçen tramvayı, araç trafiğine kapalı oluşu, sahip olduğu pek çok kafe ve restoran ile semtin en işlek yerlerinin başında geliyor. Burası Kadıköy’ün hem en canlı hem de insanların en fazla tercih ettiği caddesidir ve 650 metre boyunca caddenin keyfini çıkarmak mümkündür.

Neden gitmeliyim? Dövüşen Boğa Heykeli, Süreyya Opera Binası, Akla Kara Tiyatrosu gibi önemli noktaların Bahariye Caddesi’nde bulunması, Kadıköy gece hayatına yön vermesi ve cadde boyunca bulunan birçok kafe Bahariye Caddesi’nin Kadıköy gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında olmasını sağlıyor.

Bahariye Caddesi’nin en önemli noktalarından olan Sanatçılar Sokağı ise birçok ressam, seramik sanatçısı, heykeltıraş gibi sanatçının atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Bu atölyelerde sanatçılar hem sanatlarını icra ediyor hem de ürettikleri harika sanat eserlerini satışa sunuyor.

25. Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi

Burası neresi? Birçok önemli markanın mağazasının bulunduğu Bağdat Caddesi sadece ülkemizin değil dünyanın en iyi alışveriş caddelerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Kadıköy gezilecek yerler listesine mutlaka dahil edilmesi gereken caddede bulunan çok özel kafeler ise alışveriş turuna çıkanlara keyifli bir mola verme imkanı sunuyor. Uzunluğu 14 kilometre olan Bağdat Caddesi, Maltepe’ye kadar uzanmaktadır ve bölge halkı tarafından kısaca “Cadde” olarak isimlendirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gerek hafta içi gerekse de hafta sonları oldukça kalabalık olan Bağdat Caddesi, alışveriş yapmak ve keyifli bir yürüyüş yapmak için Kadıköy’de gezilebilecek yerler arasında bulunuyor.

26. Barlar Sokağı

Barlar Sokağı

Burası neresi? Esasen “Kadife Sokak” olarak geçen bölgedeki yoğun bar popülasyonu nedeniyle “Barlar Sokağı” olarak anılmaktadır. Sokağa yaklaştığınızda duyacağınız canlı müzik seslerinden anlayacağınız üzere buradaki hemen her mekanda canlı müzik dinleme keyfini yaşayabilir, arkadaşlarınızla çok güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Kadıköy’e geliş amacınız gece hayatını yaşamak, sevdiklerinizle bir şeyler içip keyifli sohbetler etmek ise Kadife Sokak’a mutlaka uğramalısınız.

27. Kalamış Marina

Kalamış Marina

Burası neresi? 1200’den fazla yat bağlama kapasitesine sahip olan Kalamış Marina, İstanbul’da görebileceğiniz en hareketli yat limanlarının başında gelmektedir. Marina, Fenerbahçe Stadyumu’na çok yakın bir konumda bulunmaktadır ve ulaşım açısından da oldukça avantajlıdır.

Neden gitmeliyim? Güneşin muhteşem manzarasını seyretmek ve harika fotoğraflar çekilmek istiyorsanız Kalamış Marina’ya mutlaka zaman ayırmanızı öneriyoruz. Burada keyifli bir yürüyüşe çıkabilir ve muhteşem deniz esintisiyle huzur bulabilirsiniz. Marinada aynı zamanda çeşitli restoran ve kafelere de ev sahipliği yapmaktadır ancak fiyat konusunda biraz yüksek olduğunu bilmenizin faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

28. Moda Caddesi

moda caddesi

Burası neresi? Moda Caddesi, Moda Sahili’nden başlamakta ve Çarşı’ya kadar uzanmaktadır. Moda Caddesi, artık Kadıköy ile özdeşleşmiş ve Kadıköy ismiyle birlikte anılmaya başlamıştır. Burayı farklı kılan ise adeta bir mozaik gibi Kadıköy’ün farklı yönlerini görmenizi sağlamasıdır. Çarşı kısmında Kadıköy’ün keşmekeşini görebilirken, ilerledikçe ve Moda Sahili’ne yaklaştıkça Kadıköy’ün daha sakin ve dingin kısmını keşfedebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Moda Caddesi üzerinde aynı zamanda 1 Kasım 2003 yılında hizmet vermeye başlayan bir tramvay bulunmaktadır. Bu cadde Kadıköy’ün en gözde yürüyüş noktalarından biri olarak ziyaretçiler tarafından yoğun bir şekilde ilgi görmektedir.

29. Kadıköy Meydanı

kadıköy meydanı

Burası neresi? İskele Meydanı ya da Rıhtım Meydanı olarak da bilinen bu meydan, Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Metro İstasyonu arasında bulunan kısmı kapsamaktadır. Kadıköy merkezli birçok eylem ve mitingin ana noktası Kadıköy Meydanı olmaktadır. Meydan çevresinde bulunan birçok sanat ve kültür merkezi ise ziyaretçiler için meydanı daha cazip kılmaktadır.

Neden gitmeliyim? İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasını seyretme imkanı sunan Kadıköy Meydanı, ilçeye gelenlerin en çok tercih ettiği buluşma noktasıdır. Burada bulunan restoran ve kafeler ise arkadaş buluşmalarını daha keyifli hale getirmektedir.

30. Kadıköy Sanatçılar Sokağı

antikacılar sokağı kadıköy

Burası neresi? Esasen “Ali Suavi Sokağı” sokağı olan Kadıköy Sanatkarlar Sokağı, Bahariye Caddesi’nin en kalabalık sokaklarından biridir. Sokakta kaldırımlarda karşılıklı olarak konumlanmış 50’den fazla stant bulunuyor ve bu stantlarda el emeği sanat eserleri, kara kalem portreler yapan sanatçılar ve daha fazlası yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Sanatçılar Sokağı’nda yıl boyunca gerçekleştirilen konserler ve sergiler ziyaretçiler için sanat dolu zamanların habercisi oluyor. Bunun yanı sıra hediyelik eşya almak için de buraya uğrayabilir, birçok sanatsal seçenek arasından seçim yapabilirsiniz.

Parklar, Bahçeler

31. Moda Parkı

Moda Parkı

Burası neresi? Çay bahçelerinin bulunduğu Moda Parkı hem bir şeyler yudumlamak hem de nefeslenmek için Kadıköy’de görülmesi gereken yerlerden biri. Manzara ise bütün yorgunluğunuzu dindirecek cinsten. Muhteşem bir Marmara Denizi manzarası sunan Moda Sahili’nin yanındaki bu park, kesinlikle şehrin keşmekeşinde sizi kurtaracak.

Neden gitmeliyim? Son yıllardaki kentsel dönüşüm furyasından nasibini alan Kadıköy’ün günümüzde nefes almak için gidilebilecek sayılı yeşil alanlarından biri olması, Moda Parkı’nı insanlar için daha cazip hale getirmiştir.

32. Kadıköy Yoğurtçu Parkı

Kadıköy Yoğurtçu Parkı

Burası neresi? 19. yüzyılda bölgede yoğurt satışı yaparak geçimini sağlayan kişilerden ismini alan Yoğurtçu Parkı, Kadıköy’ün en yeşil ve huzur veren yerleri arasında bulunuyor. 1925 yılında Kurbağalıdere sahil yolu toprakla doldurulmuş ve Yoğurtçu Parkı’nın günümüzde hali ortaya çıkmıştır. Park günümüzde insanlar için bir dinlenme alanı olmasının yanında konserler, şenlikler gibi insanlar için keyifli çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Parkta bulunan 800 metrelik yürüyüş ve koşu parkuru, insanların burada huzur içinde spor yapmasına olanak sağlamaktadır. Parkta dolaşırken aynı zamanda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çeşitli ünlü isimlerin heykellerini de görebilirsiniz.

  • Adres: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

33. Kalamış Atatürk Parkı

Kalamış Parkı

Burası neresi? “Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan” diye adına şarkılar yazılan Kalamış Parkı günümüzde bölge halkının dinlenmek ve spor yapmak için kullandığı en güzel yerlerin başında gelmektedir. Park insanlara dinlenme olanağı sunmasının yanı sıra masa tenisi masaları, halı saha, tenis kortları, paten sahası gibi imkanları ile insanların spor yapmasını da sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Kalamış Atatürk Parkı, şehrin boğucu atmosferinden kurtulmak ve spor yapmak isteyenler için Kadıköy’deki önemli noktalardan biridir. Bununla birlikte üzülerek belirtmeliyiz ki, son zamanlarda park çevresi son zamanlara güvenlik açısından bazı zafiyetlere sahip olmaya başlamıştır.

  • Adres: Fenerbahçe, Münir Nurettin Selçuk Cd. No:54, 34726 Kadıköy/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

34. Koşuyolu Parkı

koşuyolu parkı

Burası neresi? Bu küçük ama sevimli park, sevgililer için bir buluşma noktası olduğu kadar, insanların biraz nefeslenip dinlenmek için de uğradığı Kadıköy’ün yeşil alanlarından biridir. Park çevresinde birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu mekanlar ziyaretçiler için yeme içme konusunda birçok alternatif sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Temizliği ve ferahlığı ile dikkat çeken Koşuyolu Parkı, sakin bir ortamda kafa dinlemek isteyenler için oldukça idealdir.

  • Adres: Koşuyolu, 34718 Kadıköy/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

35. Özgürlük Parkı

kadıköy özgürlük parkı

Burası neresi? 120.000 m²’lik bir alanda bulunan Özgürlük Parkı, sahip olduğu devasa yeşil alanlar sayesinde Kadıköy sakinleri ve Kadıköy’e ziyarete gelenler için Kadıköy’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Park içinde amfi tiyatro, çocuklar için oyun alanları, bisiklet yolları, paten dersi alabileceğiniz yerler ve piknik alanları gibi çeşitli sosyal alanlar yer almaktadır. Dileyen ziyaretçiler için ise yürüyüş yapabileceğiniz geniş parkurlar bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Son yıllarda çok daha fazla ilgi gören Göztepe Özgürlük Parkı, artık sosyal ve kültürel faaliyetler için de tercih edilen bir yer haline gelmiştir. Bu da Özgürlük Parkı’nın hem dinlenmek hem de kültürel faaliyetlere dahil olarak keyifli bir şekilde zaman geçirmek için insanların buraya akın etmesini sağlamaktadır.

İstanbul’un mutlaka keşfedilmesi gereken yerleri arasında bulunan Kadıköy, şehrin gezmesi ve zaman geçirmesi en keyifli noktalarının başında gelmektedir.

36. Göztepe 60. Yıl Parkı

göztepe 60. yıl parkı

Burası neresi? 80 dönümlük çok büyük alanda bulunan Göztepe 60. Yıl Parkı’nın bakımsız halinden kurtulması için 4,5 milyon Lira gibi büyük bir bütçe harcanmıştır. Buna da değdiğini söyleyebiliriz. Parkın bulunduğu yer günümüzde özellikle Göztepe halkının en önemli yeşillik ve dinlenme alanlarının başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Göztepe 60. Yıl Parkı’na geldiğinizde kendinizi Avrupa’nın o muhteşem parklarından birindeymiş gibi hissedeceksiniz. Çocuklar için de çok güvenli olan park, İstanbul’da gidilebilecek eğlenceli yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Caddebostan Mah, Bağdat Cd., 34728 Kadıköy/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: 24 saat ziyaret edilebilir
  • Yol tarifi al >

37. Kurbağalıdere Parkı

kurbağalıdere parkı

Burası neresi? Kurbağalıdere Parkı tenis sahasına, çocuk oyun alanlarına, basketbol sahasına, fitness alanlarına sahip olan, Kurbağalıdere’nin kenarında konumlanmış, Kadıköy’ün keyif veren parklarından biridir. Parkın bulunduğu yer 2016 yılında ıslah edilerek bugünkü güzel görünümüne kavuşmuştur.

Neden gitmeliyim? Çeşitli kafelere, banklara ve çocuk oyun alanlarına sahip olan Kurbağalıdere Parkı, ister tek başınıza isterseniz de sevdiklerinizle gelebileceğiniz huzurlu noktalardan biridir. Özellikle sabahın erken saatlerinde sakinliği ve temiz havasıyla burasının koşu ve yürüyüş gibi etkinlikler için çok ideal olduğunu söyleyebiliriz.

  • Adres: Caferağa, Küçükmoda Burnu Sk No:21, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Camiler

38. Osman Ağa Camii

Osman Ağa Camii

Burası neresi? Ahşap bir yapı olan Osman Ağa Cami’nin 1612 yılında yani I. Ahmed döneminde inşa edildiği belirtilmektedir. Caminin adı ise camiyi yaptıran Babüsssaade Osman Ağa’dan gelmektedir. Kadıköy’deki en eski camilerden olan yapı içindeki işçilik ve süslemeler oldukça ilgi çekmektedir. Caminin bahçesindeki 200 yıllık çınar ise camiye farklı bir etkileyicilik katmaktadır. Zamanla yıpranan cami, II. Mahmud zamanında yani 1811 yılında yenilenmiştir.

Neden gitmeliyim? Burası Kadıköy’ün en kalabalık cemaate sahip camilerinin başında gelmektedir. Caminin kapasitesi 500 civarındadır ve bir vakit namazında ortalama 250 civarında cemaat bulunmaktadır. Siz de manevi açıdan bu etkileyici camiyi ziyaret edebilir ve dilerseniz ibadetinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kubbesiz bir formda inşa edilen caminin duvarlarında tavana kadar uzanan çinileri de hayli ilgi çekicidir.

Kaçırmayın! Caminin bahçesinde görülmesi gereken bir de çınar bulunmaktadır. Çınarın yaşının ise 200 yıldan fazla olduğu düşünülmektedir.

  • Adres: Osmanağa, Söğütlü Çeşme Cd No:36, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 349 76 31
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

39. Kaptan Hasan Paşa Camii

Hasan Paşa Camii

Burası neresi? Aynı isimli mahallede bulunan Hasan Paşa Camii, 1899 senesinde yapılmıştır ve Kadıköy’ün en güzel ve en tarihi camileri arasında bulunmaktadır. Camiyle birlikte bir çeşme ve bir ilkokul da inşa edilmiştir. Cami ismini onu yaptıran Bozcaadalı Bahriye nazırı olan Hasan Hüsnü Paşa’dan almıştır.

Neden gitmeliyim? Caminin içindeki süslemeler ve etkileyici taş oymalar oldukça ilgi çekicidir. Antik bir sütun olarak inşa edilmiş caminin minaresi de görülmeye değerdir. Camiyi ilgi çekici kılan önemli detaylardan biri ise caminin ölçülerinin Kabe ölçüleriyle aynı olmasıdır. Salı akşamları ise yatsı namazının ardından gerçekleştirilen ilim sohbetleri ise vakti olanların katılması gereken önemli bir etkinliktir.

  • Adres: Hasanpaşa, Sarayardı Cd. No:112, 34722 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

40. Söğütlüçeşme Camii

söğütlüçeşme camii

Burası neresi? Temeli 27 Temmuz 1963 yılında atılan Söğütlüçeşme Camii’nde klasik Osmanlı cami mimarisinin izlerini görmek mümkün. Caminin eni 30, boyu 42 ve kubbe yüksekliği 35 metredir. Cami iki adet şerefeli minareye sahiptir ve minarelerin her biri 60 metre yüksekliğe sahiptir. Camiye halk arasında “Kuşdili Camii” de denmektedir.

Caminin oldukça geniş bir bahçesi bulunmaktadır. Caminin kendisi 1.500 m²’lik bir alanda yer almaktadır ve toplamda 5.000 kişi aynı anda ibadet edebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Klasik Osmanlı mimarisine sahip bir camiyi incelemek ya da ibadetinizi huşu içinde gerçekleştirmek isterseniz rotanızı Söğütlüçeşme Camii’ne çevirmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Hasanpaşa, Söğütlü Çeşme Cd No:182 D:184, 34722 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

41. Galip Paşa Camii

galip paşa camii

Burası neresi? Osmanlı padişahlarından Abdülaziz ve II. Abdülhamid döneminin önemli devlet adamlarından olan Galip Paşa tarafından yaptırılan cami, 1899 senesinde tamamlanmıştır. Camide bulunan hat sanatının muhteşem örnekleri caminin en dikkat çekici yönlerinden biridir.

Neden gitmeliyim? Galip Paşa Cami, eklektik bir yapıdadır ve küçük olmasına karşın ziyaretçilerin huzur bulduğu bir yerdir. Bu nedenle Kadıköy’de mutlaka görülmesi gereken camiler arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Plajlar

42. Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajı

Burası neresi? Eğer bir yaz günü yolunuz Kadıköy’e düştüyse ve serinlemek için çok eğlenceli bir yol arıyorsanız Caddebostan Plajı mutlaka uğramanız gereken yerler arasında bulunuyor. İstanbul’da yapılacak şeyler arasında en iyi alternatiflerden biri de Caddebostan Plajı diyebiliriz. Bir süre halkın kullanımına kapalı tutulan plaj günümüzde serinlemek isteyenler ziyaretçilerle dolup taşmaktadır.

Neden gitmeliyim? İstanbul’da denize girilebilecek en iyi yerler arasında bulunan Caddebostan Plajı, günübirlik kafa dinlemek ve denizin tadını çıkarmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Duş, tuvalet, şezlong, şemsiye, soyunma kabini imkanların bulunuyor olması da burayı cazip kılan detaylardandır.

  • Adres: Caddebostan, 34728 Kadıköy/İstanbul
  • Giriş: Ücretli
  • Yol tarifi al >

43. Suadiye Plajı

Suadiye Plajı

 

Burası neresi? Suadiye Plajı Kadıköy’de denize girilebilecek yerler arasında en çok tercih edilen konumlardan biridir. Burası Erenköy Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Plajın genişliği 8 metre ve uzunluğu ise sadece 290 metredir. Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Bu işletmelerden dilerseniz atıştırmalık bir şeyler de satın alabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Suadiye Plajı denize girmenin yanı sıra rüzgar sörfü, uçurtma sörfü gibi çeşitli su sporları yapmak isteyenler için de çok cazip bir ziyaret noktasıdır. Genel olarak kısıtlı zamanı olanlar için ideal bir plaj olan Erenköy Halk Plajı’nın birçok ziyaretçi tarafından suyunun kirli olduğu şeklinde yorumlara sahip olduğunu da bilmenizi isteriz.

Aklınızda bulunsun! Suadiye Plajı’na gidebilmek için Kadıköy’den kalkan ve Bostancı istikametinde hareket eden İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

  • Adres: Caddebostan, Park İçi Yolu, 34740 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Kiliseler

44. Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi

Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi

Burası neresi? Kadıköy gezilecek yerler listesindeki önemli dini yapılardan biri olan Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi, ilk olarak 1890 yılında inşa edilmiş olup oval pencereleri ve etkileyici mimarisi ile dikkat çekmektedir. Kilise yıllar içinde ihtiyaca karşılık veremeyince 14 Mayıs 1905 tarihinde yıkılmış ve yerine inşa edilen kilise 1911 yılında kargır bir yapı olarak tamamlanarak ibadete açılmıştır.

Kilisede 4 adet çana sahip bir çan kulesi bulunmaktadır. Bu çanlardan biri yıkılan kiliseden kalmıştır. Diğer üç çan ise Venedik’ten gelmiştir. Kilisenin mimari çalışmaları o dönem Kadıköy’de ikamet eden mimar Bogos Bey Makastar’dır.

Neden gitmeliyim? Duruşuyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakan Surp Levon Kilisesi, ayinlere katılmak isteyenler ya da kilise mimarilerine meraklı olanlar için de Kadıköy’ün önemli durakları arasında bulunuyor.

  • Adres: Osmanağa, Ali Suavi Sk. No 1 D:1A, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 336 32 30
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 11.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

45. Surp Takavor Ermeni Kilisesi

surp takavor ermeni kilisesi

Burası neresi? Kadıköy’deki önemli tarihi yerler arasında bulunan kilise, 1700’lü yıllarda inşa edilmiştir. Daha sonra zaman zaman onarımdan geçen kilisedeki son yenileme çalışmaları 2011 senesinde gerçekleşmiştir.

Neden gitmeliyim? Ermeni kilisesi Balıkçılar Çarşısı içinde bulunmaktadır ve Balıkçılar Çarşısı ziyaretinizde etkileyici bir dış mimariye sahip bu etkileyici kiliseyi de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Adres: Caferağa, Mukadderhane Cd. 44-1, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

46. Aya Triada Kilisesi

Aya Triada Kilisesi

Burası neresi? Kadıköy gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip Neo-Rönesans Aynı zamanda da İstanbul’un Tarihi yerleri arasında önemli bir yere sahiptir, mimari tarzında inşa edilmiş olan Aya Triada Kilisesi 1902 yılında inşa edilmiştir. Kilisenin adı ise “Kutsal Üçlü” anlamına gelmektedir ve Hristiyan dünyasında Baba-Oğul ve Kutsal Ruh’u temsil etmektedir.

Caferağa Hacı Şükrü Sokak’ta bulunan kilise Yunan haçı planına uygun olarak yapılmıştır. Yapının etkileyici kubbesi ise ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerleri arasında bulunmaktadır. Yapıyı G. Zahariadis ve Belissarios Makropoulos isimi mimarlar tasarlamıştır. Yakın zamanda inşa edilmiş olan kilisenin sahip olduğu mimari özellikler incelendiğinde, Anadolu topraklarında bulunan yenilikçi kiliselerden biri olduğu görülmektedir.

Neden gitmeliyim? Aya Triada Kilisesi, sahip olduğu mimari unsurlar ile Kadıköy’de görülmeye değer önemli dini yapılar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Caferağa, No:, Hacı Şükrü Sk. No:17, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 347 10 55
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-16.00, Pazar günleri 09.15-12.20 saatleri arasındaki pazar ayini dışında da ziyaret edilebilir.
  • Yol tarifi al >

47. Aya Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

aya efimia kilisesi

Burası neresi? Aya Efimia Kilisesi Çarşı meydanında bulunmaktadır. Kilisenin inşası ilk olarak 1694 yılında gerçeklemiştir. Kilize Ortodoks dünyasının önemli azizelerinden kabul edilen Aziz Efimia’ya adanmıştır. Kendisinin Romalılar tarafından öldürüldüğü ve ailesi tarafından kilisenin bulunduğu yere gömüldüğü rivayet edilmektedir.

Kilise zaman içinde yıprandığından kilisede çeşitli tadilatlar gerçekleştirilmiş ve kilise bugünkü halini almıştır. Bu yenileme çalışmalarından en önemlisi 1830 yılında Kadıköy Metropoliti olan II. Zaharias tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu yenileme çalışması için Rusya’dan maddi destek alınmış ve bu destekle kilise büyütülmüştür. Yapının güneybatısında taştan yapılmış bir çan kulesi dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Girişin ücretsiz olduğu bu küçük ama sevimli kilise, Kadıköy’de keşfedilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Osmanağa, Mühürdar Cd. No:27, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

48. All Saints Moda Kilisesi

all saints moda kilisesi

Burası neresi? İstanbul Presbiteryen Kilisesi olarak da adlandırılan bu kilise, Kadıköy’de ziyaret edilebilecek kiliselerden biridir. Kilise Yusuf Kamil Paşa Caddesi üzerinde, Barış Manço Evi ile karşılıklı bir konumda bulunuyor. Kilisenin yapılışı 1878 yılına dayanıyor. Kilise, Kadıköy’de ziyaret edilmesi gereken önemli tarihi ibadethanelerden biridir.

Neden gitmeliyim? Burası küçük bir kilise olmasına karşın, kilisedeki etkileyici Gotik unsurlar oldukça ilgi çekicidir. Başta vitray pencereler olmak üzere kilisede görülmeye değer etkileyici detaylar bulunmaktadır. Kilisenin bakımlı dış cephesi de ziyaretçileri kendisine hayran bırakmayı başarmaktadır. Kilisede zaman zaman gerçekleştirilen klasik müzik konserlerine denk gelirseniz burada geçireceğiniz zaman ayrı bir keyifli olacaktır.

  • Adres: Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. no:8, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 449 39 74
  • Ziyaret saatleri: Sadece pazar günleri 10.00-12.30
  • Yol tarifi al >

49. Assumption Fransız Katolik Kilisesi

assumption fransız katolik kilisesi

Burası neresi? 1865 yılında Episkopos tarafından İtalyan asıllı bir aile olan Brentanoların katkılarıyla inşa edildiği düşünülen Assumption Kilisesi, bölgenin en büyük kiliselerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu aile için kilisede iki özel loca ayrılmıştır. Tabi bununla birlikte kiliseyi kimin yaptırdığına dair tam bir bilginin bulunmadığını da belirtmemiz gerekiyor. Kilisenin en dikkat çekici yeri ise batı kısmında bulunan çan kuleleridir. Kilisenin mimarisi incelendiğinde eklektik bir yapıda olduğu görülmektedir.

Neden gitmeliyim? “Göğe Yükseliş”i temsil eden kilise, Kadıköy’ün en görkemli kiliselerinden biri olması nedeniyle büyük ilgi görmektedir. Kilisede hafta içi Türkçe ve Fransızca dillerinde düzenlenen ayinler de ziyaretçilerin buraya gelmesi için sebeplerden biridir.

  • Adres: Caferağa, Gen. Asım Gündüz Cd. No:84, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Yol tarifi al >

Oyun Alanları

50. Bostancı Lunaparkı

bostancı lunaparkı

Burası neresi? 1983 yılında kurulan ve 30 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Bostancı Lunaparkı, AVM’lerin cazibesine karşı nostaljik bir eğlence sunarak direnmeye devam ediyor. Anadolu Yakası’nda gidebileceğiniz en keyifli lunaparklardan olan Bostancı Lunaparkı, havaların güzel olduğu zamanlarda ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Neden gitmeliyim? Oldukça merkezi bir konumda bulunan Bostancı Lunaparkı ulaşım açısından çok avantajlıdır ve bu da ziyaretçiler için burayı cazip kılmaktadır. Burası gondol, çarpışan araba, dönme dolap başta olmak üzere birçok farklı oyuncağı ile hem yetişkinler hem de çocuklar için eğlencenin sınırlarını zorlayabilecekleri bir yerdir.

  • Adres: Bostancı Mah, Mehmet Şevki Paşa Cd. No:8, 34744 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 384 72 10
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 14.00-00.30, Hafta sonu 12.00-00.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Gösteri ve Sanat Merkezleri

51. Bostancı Gösteri Merkezi

Bostancı Gösteri Merkezi

Burası neresi? 1991 yılından bu yana birçok sanatçıyı sanat seven büyük bir kitleyle buluşturmaya devam eden Bostancı Gösteri Merkezi, Kadıköy’ün en önemli sanat mabetlerinden biri olarak gösteriliyor. Gösteri merkezinin etkinlik takvimini takip ederek siz de muhteşem gösterilerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Pek çok önemli sanatçıyı izleme fırsatı sunan Bostancı Gösteri Merkezi, sahip olduğu muhteşem ışık ve ses sistemi sayesinde Anadolu Yakası’nın vazgeçilmez sanat duraklarından biri konumunda bulunuyor. Lunaparkın hemen yanındaki merkezi konumu ise buraya bir dolmuşla gelmeyi mümkün kılıyor.

  • Adres: Bostancı, Bostanlararası Sokağı No:8, 34744 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 384 72 10
  • Ziyaret saatleri: Gösteri saatlerine göre değişir
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

52. Moda Sahnesi

kadıköy moda sahnesi

Burası neresi? Moda Sahnesi, daha önce “Moda Sineması” olarak bilinen binanın 2013 yılında dönüştürülmesiyle elde edilen, Kadıköy’ün ikonik noktalarından biridir. Mekan ilk olarak 1969 yılında “Kafkas Sineması” ismiyle açılmış, 1984’te ise Moda Sineması ismini almıştır. 80’li ve 90’lı yıllarda mekan tam bir kültür merkezi olarak hizmet vermiştir.

Tiyatro sahnesi olmasının ardından mekanda gerçekleştirilen ilk gösteri “Hamlet” oyunu olmuştur. Toplamda 1.000 m²’lik bir alana sahip olan Moda Sahnesi, üç sahneye ev sahipliği yapmaktadır. Büyük Salon tiyatro, dans gibi çeşitli sanatsal gösteriler için kullanılmaktadır. çocuk oyunları ve söyleşi gibi etkinlikler için kullanılan Stüdyo Sahne ve son olarak da bağımsız sinema gösterimleri için değerlendirilen Başka Sinema ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Başka Sinema, özellikle birçok salonda kendisine yer bulamayan sanatsal be bağımsız filmleri izlemek için değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Bunun dışında çeşitli sanatsal etkinlikler için Moda Sahnesi’nin etkinlik takvimini mutlaka takip etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Osmanağa, Halil Ethem Sokak, Gen. Asım Gündüz Cd., 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 330 58 00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

53. Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Burası neresi? Bahariye Caddesi üzerinde buluna Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy’ün en önemli sanatsal durakları arasında bulunuyor. Farklı şehirlerde de kurulmuş olan kültür merkezinin Kadıköy şubesi, bölgeye gelenler için sanat ve kültür konusunda en keyifli etkinlikleri takip edebilecekleri bir yerdir. Kültür merkezinin açılışı İrfan Ertel, Mesut Eren, Serdar Şencan ve Tuğrul Çutsay isimli sanatçılara ait karma resim sergisiyle birlikte 16 Ekim 2004 tarihinde gerçekleşmiştir.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi çeşitli kısımlardan oluşmaktadır. Bu kısımlar; kütüphane, Piraye Kitabevi, kış bahçesi, gösteri salonları, açık hava sahnesi ve akademidir. Bu alanlardan en büyüğü olan açık hava sahnesidir. Bura 400 kişilik koltuk ve 1000 kişilik ayakta misafir kapasitesi ile toplamda 1400 kişiyi ağırlayabilmektedir. Merkezin kütüphanesinde ise 25.000 civarında kitap bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Resim sergileri, sinema, tiyatro ve dans gösterilerinin yanı sıra pek çok söyleşi ve seminer gibi kültürel ve sanatsal etkinliğe katılabilir, çeşitli atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak farklı ve keyifli zamanlar geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: Bahariye Caddesi, Ali Suavi Sk. No: 7, 34714 Kadıköy
  • Telefon: (0216) 414 22 39
  • Çalışma saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

54. Alan Kadıköy

alan kadıköy

Burası neresi? Kadıköy Belediyesi tarafından sanatseverlerin hizmetine sunulmuş olan Alan Kadıköy, 2021 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Alan Kadıköy’de farklı kapasitelere sahip farklı sahneler bulunmaktadır ve bu sahnelerin en büyük olanı 550 kişilik kapasiteye sahiptir. Alan Kadıköy’ün en ilgi çekici noktalarından biri ise 360 derecelik sahnesidir ve bu sahne ziyaretçilere bambaşka bir sahne deneyimi yaşatmaktadır.

Neden gitmeliyim? Koşuyolu’nun son zamanlarda kazandığı önemli sanat mekanlarından olan Alan Kadıköy, hem gerçekleştirilen tiyatro oyunları hem de sergilerle ziyaretçiler için sanat açısından keyifli bir gün geçirme olanağı sağlıyor.

  • Adres: Acıbadem Mahallesi Muhittin Üstündağ Caddesi No:2/2 Kadıköy / İstanbul
  • Telefon: (0216) 414 38 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

55. Ak’la Kara Tiyatro

akla kara tiyatrosu

Burası neresi? 2011 yılında sanatseverlerle buluşan Ak’la Kara Tiyatro, Haldun Dormen gibi usta bir sanatçının direktörlüğünde Özdural ve Kerem Kobanbay tarafından kurulmuştur. Tiyatro sahnesinde hizmet verdiği 10 yıl boyunca birçok önemli sanatçının birçok önemli oyunu sergilenmiştir.

Neden gitmeliyim? Tiyatro adına oldukça umut verici oluşumlardan biri olan Ak’la Kara Tiyatro sahnesi, kesinlikle desteklenmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Caferağa Mahallesi Bahariye Cad, Akyıldız Pasajı No:92, 34710 Kadıköy
  • Telefon: (0216) 541 43 59
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

56. Caddebostan Kültür Merkezi

caddebostan kültür merkezi salonu

Burası neresi? Caddebostan Kültür Merkezi, klasik ve caz gibi önemli müzik türlerindeki konserlerin yanı sıra sinema ve film gösterilerini takip edebileceğiniz, sergileri inceleyebileceğiniz oldukça etkileyici bir ziyaret noktasıdır. Kültür merkezinin yapımına Kadıköy Belediyesi tarafından 2003 senesinde başlanmıştır. Yaklaşık 2 yıl süren yapım çalışmalarının ardından 11 Aralık 2005 tarihinde Fazıl Say konseriyle açılışı yapılmıştır. Daha sonra 14 Aralık 2005’te Sertap Erener ve 21 Aralık 2005 tarihinde de Erol Evgin tarafından açılış konserleri gerçekleştirilmiştir.

1000 m²’lik bir alana sahip olan kültür merkezi 3000 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Merkezde 8 sinema salonunun yanı sıra 3 adet sergi alanı, sergi ve toplantı salonları gibi birçok farklı bölüm bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yılda yaklaşık olarak 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Caddebostan Kültür Merkezi, kültürel anlamda bir etkinlik gerçekleştirmek isteyenler için Kadıköy’de ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Caddebostan, Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11, 34728 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 467 36 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

57. Yeldeğirmeni Sanat

yeldeğirmeni sanat

Burası neresi? Yeldeğirmeni Sanat, Kadıköy Belediyesi tarafından 1800’lü yıllardan kalma Notre Dame du Rosaire Kilisesi’nin restorasyonu neticesinde Kadıköy’e kazandırılmıştır. Kilise binasında gerçekleştirilen restorasyon çalışması o kadar başarılı olmuştur ki 2011 senesinde Tarihi Kentler Birliği Yarışması’nda ödül almıştır.

Muhteşem güzelliği ile dikkat çeken yapıda, günümüzde çeşitli konser ve sergi gibi sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Muhteşem bir akustiğe sahip olan mekan ziyaretçilerine adeta kendi evlerinin salonundaymışçasına sıcak ve rahat bir ortam sunmaktadır. Tabi bununla birlikte sahnenin ve koltukların düz zeminde sıralanıyor olması zaman zaman seyircilerin sahneyi görme noktasında zorlanmasına da sebep olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yeldeğirmeni Sanat Merkezi hem kültürel etkinliklere katılmak hem de tarihi bir yapının muhteşem restorasyonu neticesinde ortaya çıkan etkileyici mimari eseri incelemek için ziyaretçilerin mutlaka uğraması gerektiğini düşündüğümüz yerlerden biridir.

  • Adres: Rasimpaşa, İskele Sk. 43/1, 34716 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 337 00 58
  • Ziyaret saatleri: Bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

58. Barış Manço Kültür Merkezi

barış manço kültür merkezi

Burası neresi? Merhum sanatçı Barış Manço’nun adıyla yaşatılan kültür merkezinde yıl boyunca gerek yurt içinden gerekse de uluslararası birçok önemli sanatsal etkinlik düzenlenmektedir. Merkez 1998 yılından bu yana kapılarını açık tutmaktadır ve hem profesyonel hem de amatör bir çok sanatçıyı ağırlamıştır ve ağırlamaya da devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Güleryüzlü personeli, temiz mekanları, akustik anlamında yeterli sahnesi ile Barış Manço Kültür Merkezi, sanatsal etkinlikleri takip etmek için Kadıköy gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Caferağa, Nailbey Sk., 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 418 95 49
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-23.00
  • Yol tarifi al >

59. Kadıköy Boa Sahne

kadıköy boa sahne

Burası neresi? Kadıköy’ün önemli sahnelerinden olan Boa Sahne, yenilikçi yüzüyle birçok önemli sanat eserini seyircisiyle buluşturmaktadır. Boa Sahne’nin bir diğer önemli yönü ise pandemi sürecinde seyircileriyle buluşmak için dijital ortamları başarılı bir şekilde kullanabilmesidir.

Neden gitmeliyim? Kadıköy Boa Sahne, son zamanların önemli sahne sanatları icra edilen sahnelerinden biri olması nedeniyle destek verilmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Bu nedenle siz de oluşumun web sitesini ziyaret edebilir ve etkinlik takvimini inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Caferağa, Gen. Asım Gündüz Cd. No:35, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: 0542 216 44 00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

60. Entropi Sahne

Entropi sahne

Burası neresi? Şimdi bahsedeceğim tiyatro salonu, Kadıköy’de ziyaret edebileceğiniz alternatif salonlardan biridir. Entropi Sahne, sadece 50 kişi kapasiteli bir salon ve bu da izleyici için çok canlı bir deneyim sunuyor. İzleyici oyunu izlerken kendini oyunun içindeymiş gibi hissedebiliyor.

Neden gitmeliyim? Önemli tiyatro sanatçılarından Yurdaer Okur tarafından kurulduğu 3 Mart 2015 tarihinden bu yana pek çok önemli oyunun sahnelendiği Entropi Sahne, özellikle oyunla bütünleşmek isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken tiyatro salonlarından biridir.

61. Kozyatağı Kültür Merkezi

kozyatağı kültür merkezi

Burası neresi? Kadıköy Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet vermeye devam eden Kozyatağı Kültür Merkezi, 24 Nisan 2010 yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştır. 4 katlı bir yapı olan kültür merkezi içinde Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi toplam 400 kişi kapasitelidir ve binanın ana gösteri salonudur. Bunun haricinde 200 kişilik bir konferans salonu, 3 adet toplantı salonu ve çeşitli sergiler için kullanılan sergi salonları da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Kadıköy gezisi sırasında vaktiniz varsa ve etkinlik takviminde ilginizi çeken bir etkinlik varsa Kozyatağı Kültür Merkezi’nde birkaç saat boyunca keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kültür merkezinin Kozzy AVM içinde bulunuyor olması, etkinlik öncesinde ya da sonrasında bir şeyler yiyip içmek için ziyaretçilere güzel olanaklar sunmaktadır.

  • Adres: Kozyatağı, Buket Sk. No:1, 34000 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 658 00 15
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. İstanbulimpro Sahne

istanbulimpro

Burası neresi? 2008 yılında açılan İstanbulimpro Sahne, hem amatör hem de profesyonel sanatçılar için adeta bir sığınak görevi görüyor. Salonda daha çok doğaçlama şekilde ortaya çıkan eserler sergilenmektedir ve bu da ziyaretçilere kendilerini daha samimi ve doğal bir atmosfer içinde bulma olanağı sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Yaklaşık 50 kişi alan sahnesiyle adeta bir ev ortamında tiyatro keyfi sunan mekan, tiyatro meraklıları için Kadıköy’deki görülmesi gereken önemli sanat mekanları arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Osmanağa, Şadırvan Pasajı, Halitağa Cd. No:28, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: +90 (544) 580 14 00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Kadıköy Sineması

Kadıköy Sineması

Burası neresi? İlk olarak bir sinema olarak 1964 yılında kurulmuştur. 2018 yılında gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ise bir sinema salonu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kadıköy Sineması’nda özellikle sanat filmleri ve bağımsız sinemanın en güzel örnekleri gösterime girmektedir.

Neden gitmeliyim? Bağımsız sinema ve sanat filmlerine meraklı kişiler için Kadıköy Sineması vazgeçilmez yerlerden biridir. Kendine has bir havası bulunan Kadıköy Sineması, samimi ortamı ile ziyaretçilerine eski mahalle sinemalarının havasını yaşatmayı başarıyor. Çok lüks olmayan Kadıköy Sineması, uygun fiyatlı olması nedeniyle de tercih edilmektedir.

  • Adres: Osmanağa, Bahariye Cad. Kadıköy Pasajı No:25, 34714 Kadıköy/İstanbul – Asya
  • Telefon: (0216) 337 74 00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

64. Sinematek Sinema Evi

sinematek sinema evi

Burası neresi? Kadıköy Belediyesi tarafından tarihi bir köşkün restorasyonunun ardından 2021 senesinde faaliyetlerine başlayan Sinematek Sinema Evi, sinema aşığı ziyaretçiler için son dönemde en popüler yerlerden biri olmayı başardı. Sinema Evi içinde 160 kişi kapasiteli bir sinema salonunun yanı sıra film arşivi ve kütüphane gibi farklı alanlar da yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Belgeseller, kısa filmler, sanat filmlerinin yanı sıra çeşitli söyleşilere ve seminerlere de ev sahipliği yapan Sinema Evi, hem tarihi dokusu hem de sanata olan dokunuşu ile ziyaretçiler için Kadıköy’ün vazgeçilmez yerlerinden biri olmaya aday. Bina içinde aynı zamanda kişisel film izleme köşeleri de bulunuyor ve burada rahat bir şekilde film izleme olanağına sahip oluyorsunuz. Binadaki sergilerde ise sinema ile ilgili çeşitli fotoğraf ve afişleri inceleyebilirsiniz.

Akılınızda bulunsun! Sinemanın kendisine ait bir otoparkı olmadığı için ya toplu taşıma araçlarını tercih etmeli ya da sinema çevresindeki diğer otopark seçeneklerini değerlendirmelisiniz.

  • Adres: Osmanağa, Hasırcı Sk. No:16, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 771 72 98
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 10.00-20.00, Cumartesi-Pazar 12.00-18.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

65. Altkat Sanat Tiyatrosu

Altkat Sanat Tiyatrosu

Burası neresi? Kadıköy’ün sevimli tiyatroları arasında bulunan Altkat Sanat Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen tiyatro gösterileri, atölye çalışmaları ve seminerler burasını Kadıköy’deki önemli sanatsal duraklardan biri haline getirmektedir. Moda Caddesi üzerinde bulunan oluşum, 2012 yılından bu yana gösterilere ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Kendine has tarzlara sahip oyuncularla ortaya çıkan muhteşem oyunları izlemenin keyfini çıkarmak isterseniz siz de bu güzel tiyatro salonuna uğrayabilirsiniz.

  • Adres: Caferağa, Huzur Palas Pasajı alt katı, Moda Cd. No:35, 34710 Kadıköy
  • Telefon: 0536 214 27 33
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

66. Kadıköy Emek Tiyatrosu

kadıköy emek tiyatrosu

Burası neresi? Burası ilk olarak “Emek Sahnesi” ismiyle 2012 yılında Pınar Yıldırım tarafından Kadıköy sanat dünyasına kazandırılmış bir mekandır. 2016 yılında ise Grand Pera Emek Sahnesi nedeniyle ismini değiştirmek durumunda kalmıştır.

Neden gitmeliyim? Kadıköy Emek Tiyatrosu, küçük bir mekan ve samimi bir ortamda oyunlar seyretmek için gidilebilir. Bunun yanı sıra sanatla ilgili çeşitli atölye çalışmaları da Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun cazip yönlerindendir.

Aklınızda bulunsun! Tiyatro salonu, Salı Pazarına çok yakın bir konumda bulunuyor. Salı Pazarı’na geldiğinizde birilerine sorarak burayı çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Fikirtepe Metro İstasyonu’nda inmenizin ardından 5 dakikalık kısa bir yürüyüşle de salona ulaşabileceğinizi belirtelim.

  • Adres: Hasanpaşa, Doğançay İş Hanı No:29, Uzunçayır Cd., 34722 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 545 73 76
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

67. Halis Kurtça Kültür Çocuk Merkezi

halis kurtça kültür merkezi

Burası neresi? Kadıköy’de çocukla gidilebilecek yerlerden olan Halis Kurtça Kültür Çocuk Merkezi, 1999 yılından bu yana ziyaretçilerini kabul etmektedir. Merkezde çeşitli oyun ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra çocukların çok fazla ilgisini çekebilecek atölye çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarda çocuklar eğlenirken aynı zamanda bir şeyler öğrenmenin hazzını da yaşayabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Eğer çocuğunuzla keyifli bir kültür sanat etkinliğine dahil olmak istiyorsanız merkezin etkinlik takvimini takip edebilir ve size uygun bir zamanda çocuğunuzla çok eğlenceli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Üstelik buradaki etkinliklere çocuklarınızı ücretsiz bir şekilde dahil edebilirsiniz ancak kayıt yaptırmayı unutmayın.

  • Adres: Merdivenköy, Ressam Salih Erimez Cad. No:46, 34732 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 357 28 37
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Hamamlar

68. Aziziye Hamamı

Aziziye Hamamı Kadıköy

Burası neresi? Aziziye Hamamı 19. yüzyılın ortalarında, Sultan Abdülaziz zamanında yaptırılmış, Kadıköy’ün tarihi hamamlarından biridir. Yıllar içinde yıpranan hamam 1968 yılında yenilenmiştir ancak günümüzde de tadilata ihtiyacı olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Çok bakımlı ve lüks bir yer olmamasına rağmen buram buram nostalji kokması, hamam kültürünü sonuna kadar hissettirebilmesi nedeniyle Aziziye Hamamı, günümüzde hala yoğun ilgi görmeyi başarmaktadır. Fiyat olarak da genel olarak uygun bir fiyat politikasının olduğunu belirtebiliriz.

  • Adres: Rasimpaşa Mh Rıhtım Cad, Recaizade Sk. No:17 D:19, 34416 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon: (0216) 349 14 65
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-23.00
  • Yol tarifi al >

Sizin için hazırladığımız en kapsamlı Kadıköy gezilecek yerler listemizde bölgenin görülmesi gereken noktalarını listeledik. Sizlerde İstanbul’un güzide şehri Kadıköy hakkında bildiklerinizi yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Kadıköy’de Mutlaka Görülmesi Gereken 68 Önemli Nokta” üzerine 4 yorum

  1. Kadıköy Moda sahilde sandalyemi ve biramı alip orada güneşlenirkemn soğuk birayı içmek bana inanılmaz bir zevk veriyor ne zaman kadıköye gitsem Cumhuriyet kokusu alıyorum seni seviyorum kadiköy!

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin