İzmir

İzmir’de Kahvaltı Nerede Yapılır? İşte Size en İyi 124 Mekan!

Ege Bölgesi’nin en ünlü şehri İzmir‘de gezebileceğiniz pek çok tarihi ve doğal yerleri mevcut olup, yalnızca bununla kalmıyor tabiki. Gerek İzmir’in yöresel yemekleri olsun gerekse kahvaltı mekanları olsun oldukça meşhur. Boyoz, gevrek, reçel çeşitleri, pişileri, otlu omletleri ve daha nice tatları masalarınıza taşıyan İzmir Kahvaltı Mekanları’nı keşfetmek için yazmıza göz atın!

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

1- Noni’nin Evi

Burası Neresi? Merkezden uzaklaşıp daha sessiz sakin bir yer olan Noni’s House, Ovacık bölgesinde ağaçlar ile bezeli olan yerde harika vakit geçirebilirsiniz. Mekana ilk girdiğinizde sizi buranın tatlı köpekleri karşılamayı yapıyor ve sizi ağaçların dalından sarkan çiçekler ve çevreyi saran asmaların bulunduğu bir masaya geçiyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Otlu börekten tutun ev yapımı reçellerine, ekmekten pişiye pek çok ürün konusunda epey iddialı. Aynı zamanda farklı çeşitlerdeki peynirleri, zeytin, kuru meyve, söğüş ve sucuklu yumurta ile de gönülleri fethediyor. Buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de belitmem gerekiyor.

Kaçırmayın! Bu organik kahvaltının yanında brunch tercih etmek isterseniz, Ege’nin muhteşem yemeklerini deneyebilir, etrafında bulunan üzüm bağlarını gezebilir, hamağında sallanıp verandasında ise keyifli bir dinleniş gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bir atıştırma tabağı ile yanında bir kadeh şarap alabilirsiniz sonrasında. Karnınız acıkırsa kendilerine has olan  Nonis House Burger’i de tatmanızı tavsiye ederim.

  • Konum: Ovacık, Bağlar yolu Küme Evleri 470/36, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0532 418 47 01
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 45-50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2- Bumba Breakfast Club

Burası Neresi? İzmir‘in Alaçatı beldesindeki lezzetli kahvaltı rotalarından biri olan Bumba Breakfast, sahip olduğu bahçesi ve bahçesinde bulunan ağaçların altındaki masalar renkli döşenmiş olan dizaynı ve mükemmel sunumları ile aklınızı çelebilecek cinsten. Hacımemiş Mahallesi’ndeki 130 senelik taş binanın bahçesindeki nar , zeytin, sakız, limon ağaçları ile bezeli ve samimi çalışanları ile siz misafirlerini olabildiğince iyi ağırlıyorlar.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısı içerisinde; 6 farklı ev yapımı özel reçel, 7 adet tuzlu, 4 adette tatlı kahvaltı ürünleri, anne usulü pişi, özel soslu bazlama, mekana has lezzet sahanda yumurta, kekikli biberi kızartılmış ekmek, çemen, domates-salatalık, bal-kaymak ikilisi, örgülü tulum, karadutlu tuzsuz lor, otlu omlet, sucuk tava, salçalı cevizli çırpılmış yumurta bulunuyor. Yanında tamamı organik olarak yapılan yaban mersini, karadut, nar, kızılcık suyunu da mutlaka denemelisiniz. Eğer buraya gelirseniz kesinlikle rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

  • Konum: Alaçatı, 2000. Sk. No:35, 35950 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0506 938 33 11
  • Çalışma Saatleri: 09:00–16:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3- Köyüm Bahçe Kahvaltıevi

Burası Neresi? Köyün kaliteli oksijenine gözleme, çam, kekik, çilek kokuarının çevreye karıştığı bir ortam düşünün… Burada güne başlamak harika olmaz mı sizcede? 2003 senesinden bu yana hizmet veren mekan, şehirden uzak gürültüden sıyrılıp kafa dinleyebileceğiniz harika bir kaçamak.

Büyük bir alana yayılıyor olması da çocuklu aileler için oldukça büyük bir imkan sağlıyor. Üstelik hafta sonu haliyeyle kalabalık olan bu mekanda her ne kadar yoğun olursa olsun en iyi hizmeti alacağınızdan şüpheniz olmasın.  Zira gelen herkese gayet iyi servis ve sunumlar yapılıyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı menüsü içerisinde; beyaz peynir, manda kaymağı, lor salatası, yeşil/siyah zeytin, kelçikli örgü peyniri, domates, salatalık, ayva, erik, kayısı, portakal reçelleri, baharat ve cevizli köy salçası, tatlı lor ile karadut reçeli ve buğday ekmeği bulunuyor.

Kendilerinin yapmış olduğu susamlı bazlamalar ciddi anlamda bir iz bırakıyor sizde. Siz kahvaltınızı etmeye devam ederken masanızın çevresinde dolaşarak sıcacık çıkmış olan bu bazlamaları kahvaltı yaptığınız süre boyunca çok kez masanıza servis ediyorlar.

Ayrıca termos ile çay konulurken, tabaklara da küçük bir sıcak börek ve bazlama konularak siparişten önce açlığınızı bastırmanız adına güzel düşünülmüş bir jest yapılıyor. Otlu peynirli gözlemesi de takdire şayan üstelik.

Kaçırmayın! Restoranın önünde birde kendi markalarına ait bal, zeytin,peynir satışı yaptıkları dükkanları mevcut. Buradan evlerinizdeki sofranıza taşıyabileceğiniz muhteşem tattakı ürünlerden almanızı öneririm.

4- Alaçatı Demlik Kafe

Burası Neresi? Dopdolu masası ile keyifli bir kahvaltı yapmak için Demlik Kafe’yi tercih edebilir, renkli mi renkli bir tablo gibi hazırladıkları masayı sevdikleriniz iel paylaşabilirsiniz. Samimi çalışanları ile memnun ayrımanız için ellerinden geleni yapan mekan, oldukça nezihtir.

Neden Gitmeliyim? Doğal konumu ve yaz aylarının vazgeçilmez adresi oluşu ile yoğun olarak tecih ediliyor. Mimoza, badem ve zeytin ağaçları ile asma çardaklarının süslediği bahçesinde kahvaltınızı ettikten sonra hamakta kısa bir şekerleme de yapabilirsiniz. 🙂

Huzur içerisinde edeceğiniz kahvaltı içerisindeki tüm ürünler doğal ve ev yapımıdır. Serpme kahvaltıda; beyaz peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, tereyağı, kekikli zeytinyağlı çörek, karadutlu lor, domastes, biber, salatalık, iki çeşit ev yapımı reçel ve sınırsız çay yer alıyor.

Bunun yanında daih edebileceğiniz; omlet çeşitleri (sade, sosisli, otlu, karışık, sucuk, rafadan, peynirli), omlet, tereyağında eritilmiş peynir, menemen, bal, kaymak, taze sıkılmış greyfurt suyu, taze sıkılmış portakal suyu, ev yapımı limonata sipariş edebilirsiniz.

Tüm gayretleri ile en iyi hizmeti sunan Alaçatı Demlik Cafe, çocuklu aileler tarafındanda gönül rahatlığı ile seçilebilir bir mekan. Sizler bir köşeye çekilip kahvenizi içerken çocuklarınız ise oyun bahçesinde eğlenceli oyunlarına dalabilirler.

Sevilen bu yerde bilhassa hafta sonları yer bulmak kolay olmayabilir. Daha önceden rezervasyon yaparak bu dertten kurutulun! Sabah erken saatte kalkmak zor geliyorsa veya tatildeyseniz ve tadını çıkarmak istiyorsanız daha geç gelip börek, gözleme, salata çeşitleri ve ev mantısını deneyebilirsiniz.

  • Konum: Fevzi Cakmak Mahallesi, Rıza Ertan Cd., 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 79 59
  • Çalışma Saatleri: 08:00-18:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5- Çitlenbik Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Renkli mi renkli bir kahvaltı sofrası ile görsel zevk veren Çitlenbik Kahvaltı Salonu, sevdikleriniz ile beraber gelip doyasıya kahvaltı edebileceğiniz bir yer. Bilhassa çocuklu aileler düşünerek düzenlenen mekanda oyun alanları ve birbirinden farklı oyuncaklar mevcut.

Neden Gitmeliyim? Tüm kahvaltılık ürünler kendileri tarafından yapılıyor olup ev yapımı reçelleri, bahçeden toplanan zeytinleri ile akıllarda iz bırakacak. Serpme kahvaltısında; dört farklı çeşit peynir, bal, kaymak, domates, salatalık, cevizli tulum, tereyağı, tahin-pekmez, sucuklu yumurta yada menemen, ekmek ve sınırsız çay servis ediliyor.

  • Konum: Kaynaklar Merkez, Atatürk Cd. No:39, 35395 Buca/İzmir
  • Telefon: 0538 496 49 27
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Yol tarifi al >

6- Ağaçlı Ev

Burası Neresi? Sahip olduğu farklı mimari dekorasyon ile şehir karmaşasında uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz huzurlu ortamı sunuyor sizlere. 2016 senesinde faaliyete açılan bu mekan, açık havada kahvaltı ve yemek yeme imkanı ile sizlerle buluşuyor.

Bahçesinde yaklaık 300’e yakın çiçek, 80 tanede ağaç bulunuyor olup kendilerinin ektiği tarlaları da bulunuyor. Mevsimsel olarak toplanan bu ürünler hazırlanarak masalarınıza servis ediliyor. Burada hazır paketlenmiş gıda görmeniz çok olası değil.

Zeyinler bahçeden olup reçeller ise el yapımıdır ayrıca salçayı da kendileri de hazırlıyorlar. Diğer tüm ürünler ise anlaşmalı oldukları yerel satıcılardan alıyorlar. Yumurtalar ise bahçe içerisinde gezen tavuklardan elde ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltıda; bal, kaymak, ezine peyniri, tulum peyniri, çeçil, portakal, incir, çilek, ceviz reçelleri, söğüş tabağı, lorlu bibe, çemen, yeşillk tabağı, iki farklı zeytin çeşidi, kabak çiçeği dolması, yaprak sarması, pişi, otlu pide ve tabiki vazgeçilmez çay sınırız olarak yer alıyor.

  • Konum: Kozbeyli, Kozbeyli Köyü No:237, 35680 Foça/İzmir
  • Telefon: 0535 848 41 31
  • Çalışma Saatleri: 09:00–20:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7- Seyr-ü Sefa

Burası Neresi? Urla’dan hareketle eski Çeşme yoluna doğru gittiğinizde sol tarafta eflatun renginin dikkat çektiğini göreceksiniz. Gidenin tekrar tekrar yolunun düştüğü bu mekan bir bağımlılık adeta.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısında neredeyse her şey var. Çoğu restoranda yalnızca ekmek servis edilirken burada ise dumanı üzerinde tüten pide ve lavaşlar getiriliyor. Kahvaltısında siyah zeytin, yeşil zeytin, peynir çeşitleri, domates, salatalık, pişi, haşlanmış yumurta, soslu sosis, bal, kaymak, sucuklu yumurta, nutella, gözleme bulunuyor.

Kaçırmayın! Açık alan oldukça büyük bir alana yayılıyor olup hemen yanınızda çocuklarınız oyun oynayabilirler. Veya yanınızda götürebileceğiniz oyuncaklar ile oynadıktan sonra oyun parkına geçebilirler. Aynı zamanda yine çocuklar ata binebilecekleri gibi kuzu, tavuk ve tavşan gibi hayvanların yer aldığı hayvanat bahçesinde eğlenceli zaman geçirebilirler.

  • Konum: Camiatik Mh., Eski Camii Sk, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0530 464 43 35
  • Çalışma Saatleri: 08:30–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için ortalama 125 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8- Pasa Kahvaltı

Burası Neresi? Mükellef bir sabah kahvaltısı ile güne başlayabileceğiniz Pasa Kahvaltı sayesinde gününüz muhteşem geçecek. Yeşillikler içerisinde huzurla karnınızı doyururken aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte hoşca vakit geçireceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısı içerisinde; pişi, börek, haşlama yumurta, peynir tabağı, iki çeşitte Urla zeytini, süzme yoğurt, bal, kaymak, Trabzon tereyağı, ev yapımı reçeller, kırmızı köt biber, nutella, tahin, pekmez, bahçeden koparılan otkar ile çalkalama ve sınırsız çay yer alıyor. Hızlı yapılan servisler ve masan eksilen pişilerin hemen yeniden konulması tam not aldı benden.

  • Konum: İskele, Mithatpaşa Cd. 32-1, 35430 Urla/İzmir
  • Çalışma Saatleri: 09:00–21:30 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9- Doğa Bağ Evi

Burası Neresi? Urla Güveci ile popülerite kazanan Doğa Bağ Evi, Urla Demircili Köyü yol güzergahında konumlanıyor. Doğanın kucağında bulunan bu mekan, hafta sonu oldukça yoğun şekilde ziyaret ediliyor. Hal böyle olunca kahvaltısı ile ün kazanmış ve misafirlerinin beğenisi toplamıştır.

Kaliteli oksijene katkısı olan bağ ve yeşillikler içerisinde zevk içinde kahvaltınızı edebilirsiniz. Çocuklu aileler içinde oldukça uygun bir yer olup bahçedeki tavuk ve hindiler ile kovalamaca eşliğinde oyun oynayabilirler. Kuş sesleri eşliğinde bu mekanın kendi ürettikleri ve yerel üreticilerden aldıkları ürünleri servis ediyorlar.

  • Konum: Kuşçular, Kuşcular Cd. No:146, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0532 221 09 18
  • Çalışma Saatleri: 09:00–22:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10- İnek Obası

Burası Neresi? Van kahvaltısı ile ünlenen İnek Obası, ön plana çıkan doğal yanı ile dikkatleri üzerine topluyor. Sunduğu popüler Van kahvaltısı ile ilgiyi üzerine çeken mekanda; haşlanmış yumurta, yeşil ve siyah zeytinler, menemen, dört çeşit peynir, süt kaymağı, domatesi salatalık, kuru cacık, çemen, bal, kırmızı köz biber, muhammara, acı biber, pekmez, mandaline reçeli, şeftali reçeli, kavut, murtua, kete, sucuklu yumurta, pişi poğaça ve yanında sınırsız çay hizmeti yer alıyor.

  • Konum: Yenikent, İzmir Çeşme Cd. No:111, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 761 05 04
  • Çalışma Saatleri: 08:00–17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11- Naturla Çiftlik

Burası Neresi? Gizlenmiş bir cennet olarak nitelendirebileceğimiz Naturla Çiftlik, devasa ağaöların gölgesinde yer alıyor olup ortasında yapay bir gölet çevresinde kahvaltı etmek oldukça keyif verici olacaktır. Hafta sonu inanılmaz bir ilgi gören mekan dolup taşıyor desem yeridir. Daha sessiz ve sakin bir yerde olmak istiyorsanız hafta içi gelmeniz konusunda ısrarcı olacağım. Burada size sunulan kahvaltı içerisinde; söğüş tabağı, ev yapımı zeytin, bal, kaymak, acuka, ev yapımı reçel, sade tereyağı, tahinli pekmez, zeytinyapında enginar, otlu terayğı, haşlanmış yumurta ve peynir tabağı servis ediliyor.

  • Konum: Kuşçular, 8034. Sk. 49 A, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0532 177 37 97
  • Çalışma Saatleri: 09:00–20:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortlama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12- Rahatla

Burası Neresi? Urla’da gidebileceğiniz en kaliteli kahvaltıcılardan biri olan Rahatla, ağaçların gölgelik sağladığı alanlarda huzur içerisinde kahvaltı yapabilirsiniz. Buranın tadını asıl çıkartanlar çocuklu aileler. Gelen ürünlerden hangisini bititrseniz bitirin dilediğiniz şeyden bir tabak daha istediğinizde ücretsiz olarak tekrardan getiriyorlar.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısında; bazlama, simit, biberli- kaşarlı tepsi böreği, pişi, fırın patates, Ezine peyniri, Kars kaşarı, İzmir tulumu, grissini, Gemlik zeytini, ızgara yeşil zeytin, kızarmış hellim peyniri, mevsimsel reçeller, Dulche de Leche, Antakya kırma halhal zeytini, keş peynirli lordan tereyağlı minci, keten kıtırı üzerinde cevizli keçi büş peyniri üstünde bal, siyah trüf mantarlı yumurta salatası gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Amatör binicilik sporuna ilginiz varsa bu çiftlikte bunu ortaya çıkartabilirsiniz. Bir terapi yöntemi olan bu binicilik aktivitesi yaşadığınız iş, okul, şehir streslerinden sizi uzaklaştıracak. Burada deneyimli eğitmenler eşliğinde bu deneyimi tatmak için harika bir fırsat.

  • Konum: Dörtyol Mevkii, 35430 Urla/İzmir, Türkiye
  • Telefon: 0530 569 21 48
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:00/ Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13- Küçük Ev Cafe

Burası Neresi? Urla’da bulunan Küçük Ev Kahvaltı Evi, sunduğu köy kahvaltısında; üç çeşit reçel, tereyağı, salatalık, domates, biber, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, salça, lor peyniri, közlenmiş biber, çikolata, salam, üç çeşit zeytin çeşidi, közlenmiş patlıcan, nar ekşili domates söğüş, üç farklı çeşit peynir üstüne kuru meyveler ve sınırsız çay sunuluyor. Kahvaltınızda bitin ürünleri yeniletme şansınızda oluyor üstelik.

  • Konum: Altıntaş, Zafer Cd. No:158, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 754 40 14
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:30
  • Yol tarifi al >

14- Brayela Urla

Burası Neresi? Ağaç ve çimlerin bezeli olduğu mekanın açık hava alanında, organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı masası kuruluyor. Çocuklu ailelerin rahatlıkla giderek vakit geçirebilecekleri alanlar yaratılmış. Ev yapımı reçel çeşitleri, salçalı soslar, domates, salatalık, zeytin çeşitleri, biber kızartması üzerine domates sosu, bal, kaymaktan meydana gelen serpme kahvaltılarının yanında canlı müzik performansıda sergileniyor. Menemenli çiğ böreğini denemenizi tavsiye ederim.

  • Konum: İskele, Mithatpaşa Cd. No:30, 35000 Urla/İzmir
  • Telefon: 0536 640 29 88
  • Çalışma Saatleri: 09:00–00:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15- Zeytinli Köşk

Burası Neresi? Lüks bir biçimde dizayn edilen Zeytinli Köşk’te kış aylarında, işletme sahibi tarafından yapılan tabloların süslediği iç bölümde yemeğinizi yerken yaz aylarında ise zeytinliklerin içerisindeki alanda yiyorsunuz. Alt tarafta yapılan kahvaltının ardından bahçenin terasına çıkarak manzaraya karşı içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Cam seraya benzer şekilde yapılan seramik atölyesinde çocuklar sermaik çalışmaları yaparken sizde kahvaltınızı rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir de oyun parkı bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Harikulade eksizksiz şekilde servis edilen kahvaltısında; fındık, ceviz, katısı ve kuru üzüm gibi kuru meyvelerin süslediği penir tabağı (Bergama tulum, ezine koyun, çeçil), Bingöl balı, kaymak, zeytin çeşitleri (Edremit siyah, yeşil, hurma, çizik, kalamata, halhali), kruvasan, özel olarak el yapımı iki farklı reçel, serada yetiştirilen salatalık, domates, yeşillik, organik haşlanmış yumurta, kuru domates salatası, süzme yoğurt, Giresun tereyağı, tatlı lor üzeri böğürtlen reçeli, Çerkez çemeni, Tire çöreği, farklı çeşitlerdeki ekmeler bulunuyor. Esktraya giren yumurta, omlet ve gözleme seçeneklerini de sipariş edebilirsiniz.

  • Konum: Yenikent, Urla Asfaltı No:89, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0534 270 29 66
  • Çalışma Saatleri: 09:00–16:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16- Bahçelika Kahvaltı

Burası Neresi? Günün istediğin herhangi bir saatinde kalkıp gelebileceğiniz Bahçelika Kahvaltı, şöleni andıran kahvaltı masasıyla listenizdeki en iyi sıralarda yer alacağından şüphem yok. Tabağını tıka basa doldurarak aynı şekilde midenizi doldurup mutlu şekilde ayrılacağınız mekanlardan biri.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısı içerisindeki; çeçil peynir, damla peynir, siyah zeytin, ızgara zeytin, Bergama tulumu, köy peyniri, Ezine peyniri, bal, kaymak, tereyağ, domates, salatalık, meyve, ceviz, kapya biber reçeli, karışık kızartma, Diyarbakır örgü peyniri, İzmir tulum peyniri, çilek reçeli, elma reçeli, böğürtlen reçeli ve sınırsız çay kendi üretimleridir.

Ek olarak menemen, sade omlet, otlu omlet, kavurmalı yumurta, sucuklu omlet, karışık omlet, peynirli omlet, karışık, oylu, patates, peynirli, kıymalı, otlu peynirli, patatesli peynirli gözleme çeşitleri, haşlanmış, sahanda, kavurmalı, sucuklu, peynirli yumurta çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz.

  • Konum: 16 Eylül, 3301 sokak D:464/6, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0538 830 49 41
  • Çalışma Saatleri: 08:30–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17- Mordeniz Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Yeşillikler içerisindeki Mordeniz Kahvaltı Evi, huzuru bulabileceğiniz bir mekan olup kahvaltıda; Ezine peyniri, İzmir tulum peyniri, çeçil peyniri, Urla pişisi, siyah zeytin, yeşil zeytin, biber salçası, süzme yoğurt, Tire çamur peyniri, mevsimine göre ev yapımı reçel, bal, kaymak, söğüş tabağı ve sınırsız çay bulunuyor.

  • Konum: Bademler, 15035. Sk., 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0553 082 24 46
  • Çalışma Saatleri: 09:00–16:00 / Cumartesi 09:00–17:00 / Pazar 09:00–20:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18- Hanımağa’nın Yeri

Burası Neresi? Huzurun tam ortasında yapacağınız harikulade bir kahvaltı için Şirince‘de tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Hanımağa’nın Yeri’nde harika saatler geçireceksiniz. İzmir’e yakın bir noktada konumlanan kasabanın en yoğun olarak tercih edilen mekanlarından olup sofraya gelen tüm her şey organik olarak geliyor.

Serpme kahvaltısı içerisinde; sigara böreği, peynir dolgulu kiraz biber, sahanda veya haşlanmış yumurta, bal, kaymak, tereyağı, menemen, toprak kasede fırınlanmış lor, dometesli kırzartma, üzeri soslu biber, beyaz peynir, tulum peynir, karadutlu lor, yeşil zeytin, siyah zeytin, karadut reçeli, böğürtlen reçeli, limon kabuğu reçeli,patlıcan reçeli,tahin, pekmez, domates, salatalık, yeşillik, ekmek, kahve ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Benim favorim menemen ve toprak kasede fırınlanmış lor. Mutlaka denemenizi önerniyorum. Pişman olmayacaksınız. Kaliteli servisi ile gönülleri fetheden işletmede hem karnınız doyacak hem ruhunuz! Sevilen bu yer çok kalabalık olduğu için gelmeden öncerezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

  • Konum: Yeşilköy, 6425. Sk., 35860 Torbalı/İzmir
  • Telefon: 0505 696 58 35
  • Çalışma Saatleri: 08:00–00:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19- Cici Şirince Mutfağı

Burası Neresi? Şirince’de favori kahvaltı mekanlarından biri de Cici Şirince Mutfağı olup harika gözlemeleri ile aklınızı başından almaya talip diyebilirim. E tabi yanında ev yapımı yayık ayranı da eklenince keyfine keyif katıyor insanın.

Neden Gitmeliyim? Mavi ve beyaz olarak dekore edilmiş olan mekan tam bir Ege köy evini yansıtıyor. Açık havada oturup güzelce kahvaltınızın tadını çıkartabilirsiniz. Son derece misafirperver bir servis eşliğinde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz burada.

Tüm ürünler işletme sahipleri tarafından üretiliyor olup her şeyin en iyisi ve tazesi layık görülüyor. Tam da olması gerektiği gibi. Bir köşede gözleme ve bazlama yapan ablalar var. Patlıcanlı gözlemesi benim en için en iyi seçenek oldu. Daha önce gözlemenin bilinen tatları dışında farklı bir versiyonunu denememiştim. Oldukça başarılı buldum şahsen benden tam not aldı.

  • Konum: Şirince, Şirince Köyü, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0542 552 42 50
  • Çalışma Saatleri: 09:00–01:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • Yol tarifi al >

20- İkiz Çeşme Restaurant

Burası Neresi? Bir yol üzerinde açılan doğal park alanı niteliğindeki İkiz Çeşme Restaurant’ta keyifle kahvaltınızı yaparken altınızdan kazlar mı geçmeyecek, tavuklar mı o yana bu yana koşuşturmayacak? Üstelik çocuklar için oyun alanları da mevcut. Bölgedeki en iyi kahvaltı mekanlarından biri olup sunduğu çok çeşitli menüsü ile akılları çelmeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvatısında; patates kızartması, zeytinyağlı baharatlı patates, soslu biber kızartması, lorlu biber kavurması, toprak güveçte pişirilen tereyaplı köy yumurtası, çıtır börek, ev pişisi, yeşil/siyah zeytin, peynir çeşitleri, domates, salatalık, mevsime uygun yeşillikler, langıta, çemen, zeytinyağlı süzme, acı biber sos, zeytinyağı tabağı, tereyağ, bal, kaymak, reçel çeşitleri, köy ekmeği ve sınırsız çay yer alıyor.

Kaçırmayın! Tahinli gözlemesini yemeniz konusunda ısrarcı olacağım sanırım. Bu lezzetten mahrum kalmanızı istemiyorum zira. Ayrıca karadut şurubunu da denemeniz gerekiyor!

  • Konum: Şirince, Şht. Er Yüksel Özülkü Cd, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0538 209 71 97
  • Çalışma Saatleri: 09:00–00:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30TL
  • Yol tarifi al >

21- Hanımağa’nın Yeri

Burası Neresi? Yalnızca kahvaltı için değil her öğün ziyaret edebileceğiniz Hanımağa’nın Yeri’nde her daim nostaljik müzikler eşliğinde yemeklerinizi yiyeceksiniz. Özenle iş yapan çalışanları organik ve bir o kadar taze ürünleri masanıza servis ediyor.

Neden gitmeliyim? Ağaçlar altındaki harika belde manzarasına sahip olan mekanda; sigara böreği, sahanda veya haşlanmış yumurta, domatesli kızartma, peynir dolgulu kiraz biber, peynir dolgulu jalapeno biber, soslu biber, beyaz peynir, tulum peynir, bal, tereyağ, katadutlu lor, siyah zeytin, yeşil zeytin, limon kabuğu reçeli, böğürtlen reçeli, karadut reçeli, patlıcan reçeli, domates, salatalık, tahin, pekmez, yeşillik, kırzarmış ekmek, sınırsız çay ve kahve ikramı yapılıyor.

  • Konum: Şirince, Hanimaga Mahzen, 208. Sk. No 3, 35200 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0232 532 05 78
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 30 TL
  • Çalışma Saatleri: 07:00 – 02:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22- İncirli Ev

Burası Neresi? İncir ağaçlarından adını alan İncirli Ev’in avlusunda verilen kahvaltı sunumunda ön plana çıkan reçelleri, otelin işletmecisi tarafından bizzat yapılıyor. Reçellerin yapım hikayesini dinlemek isterseniz kendisi yanınıza gelerek anlatıyor. İncirin başrol oynadığı bu mekanda ki en ünlü reçel ise incir reçelidir.

Neden Gitmeliyim? Reçellerin en büyük tamamlayayıcısı ise ekmeklerdir şüphesiz. Oldukça lezzetli tatlara sahip olduğunu belirtmem gerekiyor. Bunun yanı sıra masaya zeytin çeşitleri, peynirler, söğüş tabağı, otlu peynir börekleri geliyor.

  • Konum: Yeni Mecidiye Mahallesi, 3074. Sk. No.3, 35950 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 03 53
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

23- Yeni Yer Alaçatı

Burası Neresi? Yeşil alan içerisinde yapacağınız kahvaltı sırasında size kekik, nane, ayçiçeği, asma, erik, lavanta, levantin, reyhan, melisa, lemongrass, biberiye, mercan köşk, pazı, adaçayı, börülce, vişne, kabak, salatalık, limon, ayva, karabaş otları, badem, elma, lime, incir ve zeytin ağaçları eşlik ediyor.

Neden Gitmeliyim? Sofranıza gelen ürünlerin hepsi bahçede yetiştirilen meyve, sebze ve otlardan elde edilerek sunuluyor. Kahvaltıda sunulan tüm malzemeler daha modern bir hale getirilirek servis ediliyor.

Bu enfes kahvaltılıklar; limon kremalı bal kaymaklı portakal, mandalina, semizotlu rokalı avakadolu domats salatalık, biberli peynirli yulaf, karabuğday patlağı, şeftali püresi ve labneli ev yapımı granola,  ekşi maya ev yapımı ekmek ve manuşhidir.

  • Konum: Alaçatı, 7152. Sk. No: 138/4, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0533 096 20 79
  • Çalışma Saatleri: 09:00-03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

24- Nirvana Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu kahvaltı salonunda önünüze gelen tüm ürünler taze mi taze organik mi organik. Daha sesszi sakin bir yer arayışında iseniz Nirvana’yı tercih edebilirsiniz. Zengin çeşitliliğe sahip olan mekanda servis edilen kahvaltılıklar oldukça leziz.

Neden Gitmeliyim? Sıcakkanlı çalışanarının servisleri hızlı olup getirilen pişi ve börekler sıcak, ekmek ve bazlamalar ise taptaze. Serpme kahvaltısı içerisinde; lor peyniri, tereyağı, karadut, patlıcan reçeli, bal, kaymak, pişi, sigara böreği, kahvaltılık salça, yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık, termosta çay ve su sunuluyor.

Kaçırmayın! Çocuklu aileler tarafından özellikle çok sevilen mekanda oyun alanları mevcut. Ayrıca kahvaltının ardından ikram edilen ekmek kadayıfının tadı damaklarda iz bırakıyor aklınızda bulunsun. Aklımda hala mıhlama benzeri peynir eritmesi var. Giderseniz benim içinde yiyin. 🙂

  • Konum: Çiçekli, Çamlık Cd. No:25, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0553 349 58 58
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için 85 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Pratik Kahvaltı Mekanları

25- Alsancak Dostlar Fırını

Burası Neresi? İzmir‘in popüler lezzeti boyozu duymayanınız yoktur diye düşünüyorum. Öyle ki boyozsuz bir İzmir düşünülemez durumda. Bu denli meşhur olan bir lezzetin satışı her köşebaşında yapılıyor olup kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelmiş. Tam bu noktada Dostlar Fırını çıkıyor karşımıza. Menüsünde birbirinden farklı çeşitlerdeki boyozları ile gelenleri memnun ediyor.

1983 senesinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kurulan fırında odun ateşinde pişirilerek ve yine aynı şekilde fırınlanan yumurta ile bir araya getirilerek kültürel bir lezzete dönüştürülüyor, bu tanıdık lezzeti günümüze kadar getiren muhteşem bir adres!

Bu mekanın tarihi ile boyozun tarihi hemen hemen aynı noktaya uzanıyor. Osmanlı Dönem’inden itibaren yabancı vatandaşlar tarafından hayatımıza giren boyoz üzerinde bir takım değişiklikler yaparak kendi damak zevkimize uygun hale getiriyoruz.

Neden Gitmeliyim? İzmir’de olupta boyoz ile güne başlamak harika bir seçenek olacak. Üstelik ilk kez gidiyor olun veya her gün geliyor olun farketmeksizin size oldukça fazla seçenek sunuyor. Çikolatalı, sade, tahinli, peynirli, mercimekli, ekşi-acı soslu, ıspanaklı, labneli, sarımsaklı labneli, dereotlu, patlıcanlı, kıymalı, pırasalı, enginarlı, zeytinli, dereotlu ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Yanındaki yumurtaya da değinmeden geçmeyeyim elbette. İçerisinde su dolu olan fırınlarda yaklaşık olarak 14 saat boyunca kısık ateşte pişirilen bu yumurtaların büründüğü kahverengi buradan geliyor.

Yumurtayı çok sevmeseniz de bu pişirme yönteminin damak tadınıza uyacağını düşünüyorum. Eğer İzmir’e yolunuz düştüğünde Alsancak Dostlar Fırını’na giderseniz toplamda 41 çeşitten hangisini seçtiğinizi bizimle yorumlarda paylaşın lütfen. Deneyimlerinizi merak ediyorum. 🙂

Kaçırmayın! Mekanın içerisinde çok fazla kullanım alanı bulunuyor. Özellikle çocuklu aileler düşünülerek hazırlanan bu yerde keyifle yemeklerinizi yerken çocuklarınızın eğlence içinde vakit geçirebilecekleri oyun alanları yaratılmıştır. Tani bunun yanında ücretsiz eğitim ve kurs imkanları da mevcut.

  • Konum: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. No: 120, 35220 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 421 92 02
  • Çalışma Saatleri: 06:30–19:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 12 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26- Ayşa Boşnak Börekçisi

Burası Neresi? Kendi halinde hoş bir mekan olan Ayşa Boşnak Börekçisi, boşnak böreği konusunda usta bir el olup adındanda tadındanda hayli bahsettirmekte. Senelerdir kalitesini daha da yukarılara taşıyan bu yerde enfes börek çeşitleri, Boşnak mantısı ve ev yemekleri bulunuyor. Bir gelenin tekrar tekrar geldiğini söylemek çokta yanlış olmaz diye düşünüyorum. Sıcak ve hızlı servis edilen yemekler yiyenlerde tam not alıyor. Böreklerin yanına ev yapımı buz gibi bir limonata sipariş etmeyi unutmayın!

  • Konum: Kemeraltı Çarşısı, Güneş Mah. Anafartalar Cd. Abacıoğlu Hanı No:228 Z15, 35250 Konak
  • Telefon: 0232 484 15 25
  • Çalışma Saatleri: 08:00–18:00 / Pazar günü kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27- Reyhan Pastanesi

Burası Neresi? 1965 senesinden bu taba faaliyetlerine devam eden Reyhan Pastanesi, İzmir yerel halkı tarafından oldukça sevilen yerler arasıdadır. Kahvaltıdan tatlıya, tuzludan dondurmaya, özel reyhan çayından kahve çeşitlerine ve limonatası ile damaklarda iz bırakmaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Toplamda beş şubesi ile İzmir’in dört bir yanında hizmetlerine devam etmekte olup kahvaltıda; peynirli omlet, sucuklu yumurta, peynirli söğüş salata, peynir çeşitleri, siyah ve yeşil zeytinler, salam, salatalık, domates, nutella, bal, kaymak, yumurta, boyoz, reçel, ekmek, simit gibi ürünlerin bulunduğu iki kişilik kahvaltı sunuluyor. Özel tatlılarını da denemeyi ihmal etmeyin!

  • Konum: Altınyunus, 3435. Sk. No:31, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 444 7 946
  • Çalışma Saatleri: 08:30–01:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28- Bom Dia Alaçatı

Burası Neresi? Klasik Türk kahvaltısı dışında daha farklı lezzetler denemek istiyorsanız, rotayı Bom Dia Alaçatı’ya çevirmeniz gerekiyor. Mekan oldukça modern şekilde dekore edilmiş olup görünümü ile önce gözünüzü hoş ediyor.

İlgili çalışanları sayesinde hızlı servisler yapılırken pancakeleri, avokado üzeri omleti ve tortillaları ile damaklarınızı çatlatacak düzeyde. Keyif veren bahçesi içerisinde uzun uzun sohbetler eşliğinde kahvaltınızın tadını çıkartın.

Neden Gitmeliyim? Kırmızı meyvelerden yapılmıl leziz bowlları, poşe yumurta çeşitleri, smoothieleri veya avokado yumurtaları birbirinden iyi. Fırından çıkartılan taze kuruvasanlar servis ediliyor. Seviyorsanız yemeniz konusunca tavsiyem olacak.

Kaçırmayın! Peki en popüler lezzeti nedir diye soracak olursanız. Onu da belirteyim; süzme yoğrt üzerinde servis edilen pancar reçeli. Kahvaltının ardından bahçelerinden yetiştirdikleri biberiyeden elde edilen çayından yudumlayın.

  • Konum: Alaçatı Mh. 12500 Sokak No:38, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0539 811 01 67
  • Ortalama Fiyat: 25 – 75 TL
  • Çalışma Saatleri: Her gün 09:30 – 17:00 ve 19:00 – 23:00 / Pazartesi günleri 19:00 – 23:00 Kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

29- Ege’nin Lale Katmercisi

Burası Neresi? Urla’daki meşhur mekanlardan biri olan Ege’nin Lale Katmercisi’nde peynirli, kıymalı, patatesli ya da karışık seçenekler yapılıyor. Malgaca Pazarı içerisinde uzun zamandır faaliyet gösteren mekanda ip ince bir hamur içerisinde konulan malzemeler ile çıtır çıtır bir katmer servis ediliyor. Çiğ böreğinden de denemenizi tavsiye ederim. 🙂

  • Konum: Camiatik Malgaca Pazarı No:23, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 754 52 79
  • Çalışma Saatleri: 08:30–19:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30- Leone Patisserie & Boulangerie

Burası Neresi? İzmir’e gelip de kruvasan yiyecekseniz rotanız Leone Patisserie & Boulangerie asla şaşmamalı! Mimari görünümü ile olsun çıkan lezzetler olsun Fransız pastanelerinden aşağı kalır yanı yok.

Buranın hikayesini şöyle anlatabilirim; 4 kız kardeş bir araya geliyor ve annelerinin adını verdikleri bir pastane kuruyorlar. Aynı zamanda arka fonda çalan Fransız müzikleri ile kendinizi Fransa’da bir pastanede gibi hissediyorsunuz resmen.

Neden Gitmeliyim? Anlayacağınız üzere buranın en popüler lezzeti kruvasan. Sade olsun bademli olsun çikolatalı olsun pek çok alternatifi mevcut. Sımsıcak çıkan mis kokulu kruvasanın içerisinde konulan malzemeler oldukça lezzetli.

Kendilerinin yaptıkları baget ekmekler, tahıllı, cevizli ekmekler ve bunlardan el etitkleri sandviçler ciddi anlamda müptela ediyor insanı. Maison adını verdikleri kahvaltının içerisinde; kruvasan ve baget ekmeği yer alıyor olup bunların yanı sıra peynir, reçel, tereyağı, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, zeytin, tulum peyniri, portakal suyu, çay ve kahve yer alıyor.

Kaliteli malzemelerden meydana gelen peynir tabağı; tabağında beyaz peynir, keçi peyniri, tulum peyniri gibi çeşitlerin yanında Fransa‘ya özgü Brie ve Rokfor çeşitleri bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltının ardından bir de tatlı yemenizi önereceğim. Özellikle Fransa’nın kendine has tarifleri baz alınarak yapılan ürünlerin burada bulunamayan malzemeleri ise bizzat oradan getiriliyor.

Çeşitliliğin bol olduğu bir mekanda seçim yapmanın zorluğu da cabası. Hele ki hepsinin muhteşem bir lezzete sahip olduğunu biliyorsanız, gelin çıkın işin içinden. Çilekli fraiserler mi derseniz cheesecake çeşitleri mi eklerler mi meyveli tartlar mı…

Fransız milföyler, meyveli/çikolatalı pastalar ve kekler say say bitiremiyoruz açıkcası. Tatlınızın yanına bir bardakta çay için veya haftalık olarak kavrulan kahve çekirdeklerinden elde edilen filtre kahvesini de deneyebilirsiniz.

Bölgedeki en iyi pastanelerden biri olan mekan, güler yüzlü çalışanları ve tadı damağıma kazınan Bademli kruvasan ve eklerleri unutamıyorum…

  • Konum: Kültür, Vasıf Çınar Blv 29/A, 35220 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 464 34 00
  • Çalışma Saatleri: 10:00–18:30 / Cumartesi-Pazar kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31- Emirgan Sütiş

Burası Neresi? İstanbul’un bilinen mekanlarındna biri olan Emirgan Sütiş, İzmir’e de ayak bastı. Eğer buraya hafta sonu için gelecekseniz sabah erken saatte gelmeniz gerekiyor. Zira oldukça kalabalık oluyor. Servisinin kalitesi olsun tadı yerinde ürünleri olsun tüm övgüyü hak eden bir yer. Özellikle menemenini denemenizi öneririm. Pastırmalı, kaşarlı, kavurmalı, sade hiç fark etmez damak zevkinize göre dilediğinizi tadın pişman olamayacaksınız. Bunun dışında su börekleri de başarılı diyebilirim. Masaya gelen  ürünler  kendilerine ait çiftlikte üretiliyor olup ayrı bir lezzet katıyor. Çayına da bayıldım. 🙂

  • Konum: Adalet, Adalet Folkart Towers, 1600/4. Sk. No:1/A, 35530 Bayraklı/İzmir
  • Telefon: 0232 502 09 80
  • Çalışma Saatleri: 07:00–00:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32- Zeynel Ergin Gevrek Fırını

Burası Neresi? Ülkemizde yaygın olarak simit olarak adlandırdığımız meşhur lezzet İzmir’de ise gevrek olarak bildiğimiz sevdiğimiz yemeği hakkıyla yapan bir yer; Zeynel Ergin Gevrek Fırını… Alsancak’ta hizmet vermekte olan fırından taze çıkmış olan gecvrek ve kumruları alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Nostaljik bir havaya sahip olan mekan mimari dekorasyonu ile göze çarpıyor olup farklı bir atmosferde hissedeceksiniz kendinizi. Özellikle tulum peynirli domatesli poğaçasını çok sevdim, ek olarak denemeyebilirsiniz.

  • Konum: Alsancak, 1466. Sk. no: 2, 35220 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 403 40 04
  • Çalışma Saatleri: 06:30–19:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33- Meşhur Menemenci Akın

Burası Neresi? Soğanı menemen tercih ediyorsanız doğru adres Meşhur Menemenci Akın.  Yanında sundukları roka ve turşusu ile farkını ortaya koyuyor olup sucuklu, peynirli, kaşarlı veya karışık çeşitleri ile tadını damağınızda bırakıyor.

  • Konum: Konak, 854. Sk. 8/a, 35250 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 483 18 82
  • Çalışma Saatleri: 07:00–18:30 / Pazar kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34- Kumrucu Şevki

Burası Neresi? 1970 senesinde hizmetlerine başlayan Kumrucu Şevki, İzmir’de popüleritesi oldukça fazla olan bir mekan. Öyle ki İzmir’in bu meşhur yemeği yenileceği zaman oklar direkt bu mekana çevriliyor. Gece geç saatlere kadar faaliyet gösteren kumrucuda kahvaltı menüsü ile kumpir seçenekleri mevcut.

Servis kaliteleri yüksek olup fiyat yönünden de makuldür. Kumrunun yanında verilen turşusu da cabası. Gelelim damakları çatlatan lezzeti kumruya; özel olarak bulunan kumru ekmeği arasında konulan kaşar ve domatesin ızgara eteşinde pişirilmesi üzerine içerisinde konulan sucuk, salam, sosis ve turşu malzemeleri ile aklınızı başınızdan alıyor!

  • Konum: Akdeniz, Atatürk Cd. no 148/a, 35540 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 483 50 03
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı ortalama 20 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

35- Ünal Kardeşler Katmer ve Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Urla’da bir katmerci daha; Ünal Kardeşler Katmer ve Kahvaltı Salonu. Ev yapımı katmerleri ile aından söz ettiren mekan, çiğ börekleri ile de ön plana çıkıyor. Ailecek gidilip güzel bir kahvaltı yaparak en güzel ilgi ve alakayı görerek memnun ayrılacaksınız. 1978 senesinden bu yana hizmetlerine devam eden kahvaltı salonunda kıymalı, peynirli, patatesli, kaşarlı ve karışık çeşitlerinden yiyebilirsiniz.

  • Konum: İskele, İskele Cd. No:12, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 752 13 20
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:00
  • Ortalama Fiyatlar: 24 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

36- Misk Alaçatı

Burası Neresi? Gaia Otel içinde faaliyet gösteren Misk Alaçatı, yöreye uygun şekilde dekore edilmiş olup bozulmayan atmosferi ve arkada çalan müziği ile keyifli saatler geçirmenizi sağlayacak. Alışagelmiş Türk kahvaltısının yanında farklı bir damak zevkine hitap ediyor.

Neden Gitmeliyim?  Eğer klasik bir kahvaltı tercih edecekseniz; reçel, peynir, salatalık, domates gibi ürünler bulabilecekken değişik bir lezzet olan  kaburga fümeli Eggs Benedict, eggs benedict, smoothie bowl, avokado tost, pancake, ekşi mayalı ekmek üzeri poşe yumurtadan deneyebilirsiniz.

  • Konum: Alaçatı, 13002 Sokak No:11, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 729 77 77
  • Ortalama Fiyat: 125 – 175 TL
  • 38- Çalışma Saatleri: 19:00 – 02:00
  • Yol tarifi al>

37- Kupa Alaçatı

Burası Neresi? Daha makul bir bütçe ile ağızlara layık bir kahvaltı yapmak için Kupa Alaçatı oldukça ideal bir mekan. Bu tatlı küçük yerin ünlü lezzeti ekşi mayalı ekmeğinden mutlaka sipariş edin. Kupa Alaçatı’nın sabit bir menüsü yok. Haftanın her günü başka bir menü sunuluyor. Kahvaltınızı edip karnınızı doyurduktan sonra Hobbit kapısından geçerek bahçesinde kombucha çaylarını denemelisiniz.

38- Apero

Burası Neresi? Taş binaların bir araya getirilmesi ile meydana gelen Apero’da çıkan tüm ürünler taptaze olarak çıkılıyor. Pastanelik ürünlerin yanında fırın ve sandviç evi olarak da nitelendiriliyor.

Neden Gitmeliyim? Menüde; ev yapımı granola, avakodulu ekmek üzerine yumurta, peynir, zeytin, domates, meyve, kuru yemiş, taze meyve, patatesli Fritata omlet, tam tahıllı ekmeğin bulunduğu bir tabak bulunuyor. Bunun yanı sıra rozbifli, somon gravlaks, mozarella-domates-fesleğenli focaccio, bacon-domates soslu tostta yer alıyor.

Kaçırmayın! Devamlı olarak cheescake, limonlu parfe, ıspanaklı ve tavuklı kiş, ev yapımı brownie çıkartılıyor.

39- Köşe Kahve

Burası Neresi? Sıcak havası ile sizi içine çeken Köşe Kahve, oldukça lezziz omletleri, menemeni, croissant ve kardeş simitin yanı sıra sosis, vişne crumble, merenge, somon ızgara, şeftali semizotu, avakado çilek salata, hamburger gibi özel tatlara sahip.

Kaçırmayın! Eğer buraya gelirseniz  kokteyerinden denemenizi öneririm. Kahvaltı tabağı içerisinde; ezine beyaz peyniri, siyah-yeşil zeytin, salata,ev yapımı reçel, karadutlu lor peyniri,bergama tulum peyniri, boşnak ezmesi, acılı ezme yer almakta. Saat 09:00-14:00 arasında verilen kahvaltı hizmetinin yanında bir de demlik çay veriliyor.

  • Konum: Alaçatı Mahallesi 11005 sok. no:4, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0530 312 93 21
  • Çalışma Saatleri: 10:00- 20:00
  • Ortalama Fiyat: 28-60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Serpme Kahvaltı Mekanları

40- Moresi Eskiköy Kahvaltı & Girit Mutfağı

Burası Neresi? Alsancak Kordon’da deniz kenarındaki konumu ile dikkatleri üzerine çeken Moresi Eskiköy Kahvaltı & Girit Mutfağı, tam ağzınıza layık olacak şekilde bir sofra kuruluyor. Reçel çeşitlerinden peynir çeşitlerine, zeytini domatesi derken memnun olacağınıza şüphem yok.

Bir kere öncelikle gözünüze hitap edip sonrasında dopdolu porsiyonları ile midenize hitap ediyor. Çok çeşitli ekmekleri, simitleri ve piştiği gibi masaya servis edilen pişileri ile de benzersiz bir kahvaltının kapılarını aralıyor açıkcası.

Neden Gitmeliyim? Gelelim favori lezzetlere; kabaklı dere otlu peynirli omleti ve tulum peynirli krebi denerseniz pişman olmazsınız. Bunun yanı sıra zencefilli armut reçeli, portakallı dereotlu terayağı, reyhanlı lor peynirini de bayıldım. Sizde giderseniz keşfettiğiniz tatları bizimle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen. 🙂

Çalışanların hepsi sıcak kanlı, güler yüzleri hiç eksik olmuyor yüzlerinden. Kendinizi daha bir rahat hissediyorsunuz sayelerinde. Kahavltısı bir yana akşam yemeklerinde de oldukça başarılı. Ege yöresine ait lezzetli yemekleri yerken kendinizden geçeceğinize şüphem yok. Buraya gelmek için rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de unutmayın.

  • Konum: Alsancak, Atatürk Cd. No. 344/1, 35220 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 463 26 46
  • Çalışma Saatleri: 08:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

41- Bazlama Kahvaltı & Brunch

Burası Neresi? 1992 senesinde hizmete açılan bir aile işletmesi olan Çeşme Bazlama Kahvaltı, ilk başlarda butik bir otel kahvaltısı olarak faaliyete açılan bu yer daha sonra farklı bir şekle dönüşmüştür. Otelden ayrılarak yalnızca kahvaltı kısmı ile ön plana çıkmıştır.

Sıcak ve samimi bir ortam sunan mekan doymadan kalkmak yok anlayışını benimsiyor. İşin arka yüzünde Çeşme ve Aydın‘da kendileri üretimi ve üretilen başka yerlerden ürün satın alarak sunan bir ekip çalışıyor.

Bu organik ürünlerin tamamı Çeşme Bazlama Kahvaltı’ının bütün şubelerine özverili biçimde ulaştırılarak müşterileri ile buluşturuluyor. Sezonluk olarak üretimi yapılan kayısı, vişne, şeftali, ceviz bağları bulunuyor olup sofranızda lezzetle yediğiniz tüm reçeller bunlardan el ediliyor.

Süt, nar ekşisi, pekmez gibi ürünlerde uzun seneler alışveriş yaptıkları üreticilerden özel olarak satın alınıyor olup sadece Ege Bölgesi’nde değil tüm ülkede her yörenin kendine özgü lezzetinin üretimini yaptırarak yine bizler için en iyisini düşünüyorlar.

Neden Gitmeliyim? Toplamda 37 adet reçel, 12 çeşidin bulunduğu söğüş tabağı, 3 çeşitteki sıcak ikram ve özel tarif ile hazırlanan menemen bulunuyor. Hatta tüm bu ürünler kendileri adına özel olarak yaptırdıkları çömleklerde sunulmakta. Yanında ise sınırsız çay servisi yapılmakta.

Adından da anlaşılacağı üzere bazlamalarının da tadı bir harika. Bunun yanında üç farklı çeşitte gözleme, pişiler, Trabzon tereyağı, Kayseri sucuğu, acuka, kuru meyve, cevizli-haşhaşlı katmeler derken damaklarınız çatlayacak. Nam salmış olan bu mekana hafta sonu gelmeyi planlıyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırsanız iyi edersiniz. Ayrıca pek çok şubesinin olduğunu da belirtmem gerekiyor.

  • Konum: Dalyan, 4202. Sk. No:8, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 229 06 91
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 75 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42- Önce Kahvaltı

Burası Neresi? Yaz kış farketmeksizin her dönem dolup taşan Önce Kahvaltı, üzerindeki tüm bu dikkati son derece hak eden bir mekan. Burada yediğiniz tüm her şey oldukça lezzetli ve boğazınıza kadar doyacağınız kadar da çeşide sahip üstelik. Reçelli hellimden, ballı yoğurda kadar birçok farklı lezzet seçebilinirken köy ekmeği üzerine acuka sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.

43- Sade Kahvaltı & Çikolata

Burası Neresi? En güzel ürünlerin iti ile bir araya getirildiği yerlerden biri de Sade Kahvaltı & Çikolata, sevdikleriniz veya tek başına gidebileceğiniz harika bir rota. Göze hitap edecek şekilde dekora edilen mekanın ilk etapta girişinde etkileneceksiniz.

Mekanın dışında çok fazla masa yok. Ancak meraklanmayın iki katlı bir yer olduğu için kahvaltınızı rahatlıkla yapacağınız yer mevcut. Kahvaltının içeriği genel olarak Gaziantep yöresine yatkın olarak hazırlanmakta olup önünüze hoş lezzetler geliyor.

Neden Gitmeliyim? Ürünlerin porsiyonları oldukça küçük olsa da endişe etmeyin, doyurucu. Ekmek ve çay sınırsız olarak servis ediliyor. Yavaş yavaş zevk alarak yiyebileceğiniz kahvaltı içerisinde; domastes, salatalık, tulum peyniri, çeçil peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, anet peyniri, muhammara, haşlanmış yumurta, tereyağ, bal, kaymak, reçel, zahter, zeytinyağı bulunuyor.

Kaçırmayın! Adından da anlaşılacağı üzere buranın birbirinden leziz tatlıları ve kurabiye çeşitleri bulunuyor. Doyurucu kahvaltının ardından menüden kendinize bir şeyler sipariş edebilirsiniz. Yanında da sıcak veya soğuk kahveleri öyle güzel gider ki!

  • Konum: Mavişehir, Yalı Mahallesi, Ahmet Kemal Baysak Bulv, 6500. Sokak No:14-C, 35550 Karşıyaka
  • Telefon: 0232 935 15 01
  • Çalışma Saatleri: 08:00–18:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

44- Marmelat Breakfast & Brunch

Burası Neresi? Sunduğu taze kahvaltısı ile güne enerjik bir başlangıç yapacağınız Marmelat Breakfast & Brunch, serpme kahvaltı çeşitleri içerisinde; börek, pişi, iki çeşit zeytin, üç çeşit peynir, pankek, kızartma, iki çeşit reçel, domates, salatalık, bal, kaymak, acuka, çamur peyniri, acı sos, anne yoğurdu, zeytin salatası yer alıyor. Süt reçeli ve acı biber reçelini pişiye sürüp sürüp yiyin. 🙂 Aynı zamanda acuka ve mıhlamasını da denemelisiniz.

  • Konum: Ataşehir Mah 6524. Sokak No:3 D:Blok: B, 35620 Karşıyaka
  • Telefon: 0232 330 40 23
  • Çalışma Saatleri: 08:00–19:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

45- Tapavino Cafe & Restoran

Burası Neresi? Deniz kıyısında konumlanan Tapavino Cafe & Restoran, yüzünden gülücük eksik olamayan çalışanları ve kalitesi menüsü ile memnun bırakıyor. İspanyol restoranı konsepti olan bu mekanı sabah kahvaltısı için tercih edebileceğiniz gibi akşam yemekleri içinde tercih edebilirsiniz. Glutensiz ev yapımı reçeller, kasap sucuk, sosis, börekler, kruvasan, domates, salatalık, zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, şokella, yumurta gibi ürünler ile donatılıyor masa.

  • Konum: Yalı Mah, 198. Sk. No:4/1, 35310 Güzelbahçe/İzmir
  • Telefon: 0232 234 05 05
  • Çalışma Saatleri: Cumartesi/Pazar 10:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

46- Karşıyakalı Salih

Burası Neresi? Hep bahsettiğim gibi kahvaltı öğünü bir keyif öğünüdür. Sindire sindire yapacağınız kahvaltı adreslerinden biri de Karşıyakalı Salih, hafta sonlarının vazgeçilmez adresidir.

Neden Gitmeliyim? Menüsünün zenginliği ile hem gözünüze hem de midenize hitap eden bu yere geldiğinizde; siyah zeytin, yeşil zeytin, biber söğüş, bal, kaymak, reçel, çemen, ceviz, soslu salam, nutella, meyveli süzme yoğurt, sigara böreği, sahanda yumurta, çeçil peyniri, İzmir tulum peyniri, örgü peynir, tereyağı, domates, salatalık ve yanında sınırsız çay servis ediliyor olacak.

  • Konum: Postacılar, Girne Blv 262/A, 35520 Bayraklı/İzmir
  • Telefon: 0533 724 93 42
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

47- Bilimsev

Burası Neresi? 3-18 yaş aralığındaki öğrencilerin bilim ve teknolojiyi hayatlarına en iyi şekilde entegre edebilecekleri şekilde atölyeler düzenlenen Bilimsev, içerisinde kahvaltı hizmeti de verilmektedir. Çocuklarınız ile beraber gidip hoş saatler geçirebileceğiniz bu yerde sunumlar oldukça başarılı ve lezzetli yerinde. Kahvaltıda; gözleme, sucuklu yumurta, domates, salatalık, reçel ve peynir çeşitleri, menemen, bal, kaymak, mini krepler, siyah/yeşil zeytin yer alıyor. Eğer dilerseniz ücrete tabi olarak atölyelerede katılabilirsiniz.

48- Egeçökkelek Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Yaz kış gelip rahatlıkla kahvaltınızı edebileceğiniz bir mekan olan Egeçökkelek Kahvaltı Evi, kendilerine özel çökelekleri, ekmek ve reçelleri ile ayrı bir yer yaratıyor. Masaya gelen ürünlerden tekrar istediğiniz takdirde ücretsiz olarak servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısı içerisinde; beyaz peynir, tulum peyniri, çemen, kaymak, bal, siyah zeytin, yeşil zeytin, tatlı lor üzeri karadut reçeli, börek, domates, salatalık, zeytinyağlı/yaprak sarması, çörekotlu lor salatası, çökelek salatası, patlıcan- incir- ayva- karpuz kabuğu reçelleri, sade- kaşarlı- sucuklu- çökelekli omletler bulunuyor.

  • Konum: Yakaköy, Yaka Cd. No:98, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0532 779 46 18
  • Çalışma Saatleri: 08:00–18:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

49- Ayşe Hatun Kahvaltı Yeri

Burası Neresi? Kendinizi doğanın kucağında bulacağınız Ayşe Hatun Kahvaltı Yeri’nde lezzetli kahvaltınızı yaparken içiniz huzur dolacak adeta. Aklınıza gelecek tüm ürünleri sofranızda görebilecek, sevdikleriniz ile keyifli sohbete dalı gideceksiniz. Mimari dekarasyonu ile de gözleri üzerine çeken mekanın sıcak atmosferini anında hissedeceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı sofrana; gözleme, bazlama, menemen, Bergama tulum peyniri, sade pişi, peynirli pişi, çeçil peyniri, siyah/yeşil zeytin, bal, kaymak, ev yapımı nutella, ızgara sucuk, Ezine peyniri, ev yapımı fıstık ezmesi, patlıcan reçeli, karpuz kapuğu reçeli, süt reçeli, kızılcık reçeli, ev yapmı acuka ve sınırsız olarak demlik çay geliyor.

  • Konum: Çiftlik, Çiftlikköy Yolu, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0532 353 48 59
  • Çalışma Saatleri: 08:00–16:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 60 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

50- Serpecem Afitos Kahvaltı

Burası Neresi? Enfes kahvaltı menüsü ile neşenize neşe katacak olan Serpecem Afios Kahvaltı mekanı, harika bir kahvaltı yapmanız için en iyi şekilde ilgileniyorlar. Zengin ürün çeşitliliği ile damaklarınıza layık bir sofra kuruyorlar adeta. Serpme kahvaltsına; domates, salatalık, patates kırzartması, menemen, siyah/yeşil zeytin, bal, kaymak, tereyağ, biber kızartması üzeri domates sos, pişi, portakal suyu, reçel çeşitleri, salça, eritme peynir, peynir çeşitleri, nutella, patlıcan kızartması üzeri domates sosu, sucuklu yumurta, kavurmalı yumurta, muhlama gibi lezzetler dahildir.

  • Konum: Germiyan Mahallesi, Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0532 732 04 75
  • Çalışma Saatleri: 08:30–18:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

51- Feronıa Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Büyükçe bir alana yayılan Ferona Kahvaltı Bahçesi’nde yapacağınız serpme kahvaltı içeriği; reçelli lor, iki zeytin çeşidi, bal-kaymak ikilisi, tereyağı, reçel, 3 farklı peynir çeşidi, nutella, sahanda yumurta, otlu-oeynirli gözleme, ızgara sucuk, sigara böreği, hellim ızgara, babagannuş, acılı sos, domates, salatalık,  biber, ızgara hellim, kendi frırınlarında çıkardıkları pide ve poğaça, su ve sınırsız çaydan oluşuyor. Özellikle çocuklu ailelerin bayılacağı bu açık hava mekanındaki masaların bulunduğu alanın hemen yanı başında devasa oyun alanları bulunuyor. İçerisinde bir göletin bulunduğu ve hatta geçiş yolları oluşturduğu bir görünüme sahip olup örnekler eşliğinde kahvaltınızı yapabilirisniz.

  • Konum: Özbek, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0543 64 44 40
  • Çalışma Saatleri: 08:30–21:30
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Yol tarifi al >

52- Geveze Lounge

Burası Neresi? Kahvaltıyı adeta bir şölene çeviren Geveze Lounge’de masanız renkli mi renkli kahvaltılıklar ile donatılıyor olup enerjik bir sabah geçirmenizi sağlıyor. Serpme kahvaltısında; bal, kaymak, pekmez, tahin, nutela, tereyağı, çemen, patates kızartması, sigara böreği, omlet, biberli lor yanında yumurtalı ekmek, pişi, domates, salatalık, zeytin çeşitleri, salam, sosis, beyaz peynir, tulum peyniri, çilek reçeli, ayva reçeli, lor üzeri karadut reçeli ve sınırsız çay yer alıyor.

  • Konum: Atıfbey, Etiler Cd. No. 22/A, 35410 Gaziemir/İzmir
  • Telefon: 0537 773 38 58
  • Çalışma Saatleri: 09:00–02:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

53- Derviş Ağa Konak

Burası Neresi? Birgi Köyü’nde bulunan 900 senelik tarihi ile Derviş Ağa Konağı, Ege’nin ve geleneksel kahvaltı masalarımızdan eksik olmayan tatları bizler ila buluşturmaya devam ediyor. En taze halde servis edilen ürünler ile tahmin edeceğiniz üzere İzmir’in baş tacı yeşillkler ile donatılmış bir masa ile karşılacaksınız.  Eşsiz bir serpme köy kahvaltısı yemek istiyorsanız rotanızı buraya çevirmenize fayda var.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısında; kahvaltılık biber salçası, tereyağ, bal, tahin, pekmez, kayısı reçeli, şeftali reçeli, erik reçeli, karadut reçeli, vişne reçeli, kızılcık reçeli, İzmir tulum peyniri, lor, çökelek, siyah zeytin, kırma zeytin, salamura zeytin, çürütme zeytin, domates, salatalık, yeşillik, biber, sigara böreği, sini pidesi, kol böreği, krep, kaşar peyniri, tam buğday ekmeği, nohut mayalı ekmek, çavdar ekmeği, sahanda, haşlama yumurta menemen ve sınırsız demlik çay bulunuyor.

54- Alaçatı Katre Kahvaltı

Burası Neresi? Alaçatı’da gidebileceğiniz en iyi mekanlardan biri olan Katre Kahvaltı, masanıza a’dan z’ye tüm çeşitlilikte ürünleri servis ediyor. Çalışan arkadaşlarımızın ilgisi de takdirde şayan. İşlerini severek yaptıkları her hallerinden belli. Masada eksik gedik ne varsa farkederek yardımcı oluyorlar.

Mekan sahibi ise her şeyi kendi elleri ile hazırlıyor. Hazırlamak ile kalmayıp bir de anlaşmalı olduğu yerel üreticilerden bizzat kendisi gidip satın alıyorlar. Durum böyle olunca kurulan sofranın güzelliğini siz düşünün artık!

Neden Gitmeliyim? Klasik bir Türk kahvaltısında ne varsa tüm her şeyi bulabilirsiniz sofranızda. Pişi, otlu yumurta, acı biber reçeli, sıcak keçi peyniri, yeşil biberli ekşi olur tadını andıran içerisine peynir ezmeli ekşimek denenmesi gerekenler arasına not edilebilir!

Serpme kahvaltısına; kırma yeşil zeytin, bal, Kavakalan’dan gelen organik tereyağı, keçi peyniri, domastes, salatalıki biber, anlaşmalı olunan çiftliklerden yeşillikler, sürk çökeleği, salça, yumurta, kasap sucuğu, börek ve Antakya’dan özel olarak getirtilen nar ekşisi dahil. Rezervasyon yaptırarak gelirseniz sorun yaşamadan kahvaltı masanızda yerinizi alabilirsiniz.

  • Konum: Alaçatı, İnönü Cd. No: 77, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 76 72
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 68 TL
  • Çalışma Saatleri: 08:30–15:00 / Cumartesi-Pazar 08:30–17:00 / Salı-Çarşamba Kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

55- Zeytin Gölgesi

Burası Neresi? Zeytin ağaçlarının sağladığı gölgelik bir alanın altında, açık havaın benzersiz atmosferi eşliğinde harikulade bir kahvaltı için Zeytin Gölgesi’ne doğru yola çıkıyoruz. Serpme kahvaltısı içerisinde; bal, kaymak, Ezine peyniri, karışık kızartma tabağı, pişi, sahanda yumurta, sigara böreği, tulum peyniri, yağlı teneke peyniri, indir reçeli, şeftali reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, çemen, domates, salatalık ve sınırsız çay yer alıyor.

  • Konum: Zafer Mahallesi, Değirmen Boğazı Sokak 35925 Selçuk/İzmir/Türkiye
  • Telefon: 0541 826 34 20
  • Çalışma Saatleri: 08:00–21:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 29 TL
  • Yol tarifi al >

56- Geveze Cafe

Burası Neresi? Eğlenceli mimari dekorasyonu ile daha genç bir havaya sahip olan Geveze Cafe, keyif veren atmosferi ve samimi çalışanları ile kahvaltılarınızı güzelleştiriyor. Zengin çeşitliliği ile ziyadesi ile memnun olacaksınız. Masaya; siyah/yeşil zeytin, domates, salatalık, beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, tereyağı, vişne reçeli, kayısı reçeli, çemen, bal, kaymak, çikolata, salam, yumurtalı ekmek yada pişi, patates kızartması, sosis, sigara böreği, sahanda yumurta, sınırısz çay ve Türk kahvesi geliyor.

  • Konum: Atıfbey, Etiler Cd. No. 22/A, 35410 Gaziemir/İzmir
  • Telefon: 0537 773 38 58
  • Çalışma Saatleri: 09:00–02:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

57- Kuzunun Yeri Kahvaltı & Mangal Salonu

Burası Neresi? Haftanın her günü çok çeşide sahip yerel kahvaltısı ile sizlere layık bir masa kuruluyor. Neredeyse 25 tane farklı ürünün yer aldığı sofra karşısında bir hayli memnun olacaksınız. Serpme kahvaltısında; patates kızartması, sahanda veya haşlama yumurta, sigara böreği, tulum peyniri, 3 farklı zeytin çeşidi, kayısı reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, domates, salatalık, biber, bal, tereyağ, kaymak, kahvaltılık sosu, tel peyniri, köy peyniri, salam, patates salatası, lorlu patlıcan ezmesi, domates kurusu, salam, çokokrem, helva ve sınırsız çay sunuluyor.

  • Konum: Kaynaklar Merkez Mah. 2031 Sok. 7 Buca, İzmir
  • Telefon: 0533 429 73 83
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 20 TL

58- Tarihi Köy Restaurant

Burası Neresi? Bölgenin en eski mekanlarından olan Tarihi Köy Restaurant, kahvaltı için tercih edildiği gibi canlı performansların sergilendiği akşam yemekleri ile de oldukça meşhur. Tüm gün taptaze yemekler pişiriliyor olup et yemekleri ve mezeleri ön plana çıkıyor. Şömine başında yarattığı otantik ortamın yanı sıra açık oturma alanı bulunuyor. Masaya gelen kahvaltılıklar az gibi görünse de istedeiğiniz takdirde ilaveler yapılıyor.

  • Konum: Şirince, 220 sokak, Şirince Köyü No:38/A, 35920 Selçuk/İzmir.
  • Telefon: 0530 450 73 02
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • Yol tarifi al>

59- Altınoluk Mandırası

Burası Neresi? Denizin tüm güzelliğini ayaklar altına seren Altınoluk Mandırası, bol çeşitli ürünleri ile göz ve midenize hitap ediyor. Manzara karşısında açılan iştahınıza karşılık ancak böyle bir masa cevap verebilir diye düşünüyorum.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı menüsünde; sade, peynirli, kaşarlı, sucuklu,sosisli olarak sahanda yumurta çeşitleri, beyaz, tulum, kaşar peynirleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, biber,bal, kaymak, tereyağı, fındık ezmesi, krem çikolata, bazlama, köy ekmeği, yaban mersini reçeli, sıkma portakal suyu, çay, süt ve su yer alıyor. Özellikle ballı yoğurdu, fındık kreması oldukça leziz.

  • Konum: Siteler, No A, Mithatpaşa Cd. No:627, 35310 Güzelbahçe/İzmir
  • Telefon: 0232 234 23 62
  • Çalışma Saatleri: 06:00–20:00
  • Yol tarifi al >

60- Dimitros Restaurant

Burası Neresi? Mübadele döneminde büyüklerin gelip yerleştikleri ilçede gelen nesilleri seneler sonra 2005 senesinde burada restoran açmışlardır. Dimitros Kilisesi’nin altına açıldığı için bu ismi almıştır.

Neden Gitmeliyim? Tatlı mı tatlı bir restoran olarak karşımıza çıkan Dimitros’ta, çeşitli mi çeşitli bir kahvaltı sizleri bekliyor. Kendi elleri ile yaptıkları reçel, salça, peynir, zeytinler ile hazırlanan sofradan memnun kalkacaksınız.

Kaçırmayın! Öne çıkan lezzetler arasında şevketibostan, arapsaçı, köy ot kavurması, kara kenker  yemekleri ile kendi zeytinlerinden ürettikleri organik yağı sunuyorlar. El yapımı pişilerine bayıldığımı belirteyim.

  • Konum: Şirince Mahallesi 202 sokak no:14, Şirince mahallesi, 35920 Selçuk/İzmir.
  • Telefon: 0533 562 24 30
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 55 TL
  • Çalışma saatleri: 08:00–23:30
  • Yol tarifi al>

61- Le Jardin Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Şirince‘nin adına layık şirin mi şirin bir mekan olan Le Jardin Cafe & Restaurant,  ilgili çalışanları ve orgnaik ürünleri ile memnun kalmamı sağladı. Gelen serpme kahvaltısında fazla çeşitlilik var diyemem ancak dilerseniz tekrar istediğiniz takdirde getiriyorlar. Benim en sevdigim şey portakal kabuğu reçeli oldu. Ekmeğe sürüp sürüp yedim. 🙂

  • Konum: Şirince, Şehit Yüksel Özülkü Cad No:10, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0232 898 30 29
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 30 TL
  • Çalışma Saatleri: 08:00–23:30
  • Yol tarifi al >

62- Sakız Reçeli

Burası Neresi? Sakız Reçeli’nin menüsünde bulunan serpme kahvaltı seçeneklerinin her birine farklı bir ad verilmiş. Kahvaltıda kullanılan tüm ürünler mekan sahibi tarafından bizzat özenle seçilerek servis ediliyor. Gelelim kahvaltı için tercih edebileceğiniz alternatiflere;

Serpme Kahvaltı; içerisinde en fazla ürünü barındıran seçenek olup ev yapımı reçeller, gevrek, boyoz, susanlı pişiler, gözleme, erimiş Ayvalık peyniri, sakız reçeli atom yer alıyor içerisinde.

Diğeri ise Çekici Kadın Kahvaltısı; biraz daha gelenekselden uzak olarak hazırlanıyor olup içerisinde pancake’ler bulunuyor. Dört adet pancake yanında soslar, iki reçel çeşidi, krem peyniri ve saçak peynir bulunuyor.

En favori olanı havyarlı şampanyalı Ego Tavan kahvaltısı içerisinde yok yok. Havyarlı yumurta, baharatlı tereyağ, üç reçel, iki kruvasan ve iki kadeh mimosa mevcut içinde.

Diğer bir alternatif ise Kritik Kahvaltı’dır. İki boyoz, bir gevrek, bir haşlanmış yumurta, Cunda eritme peynir, söğüş tabağı, tereyağ, iki reçel, zeytin-bal kaymak, iki tulum peyniri ağızları sulandırıyor.

Kaçırmayın! Burada el yapımı Hindistan cevizi ve limon kabuğu içerisine konularak servis edilen dondurmalardan tatmalısınız!

  • Konum: Yeni Mecidiye Mahallesi, İnönü Cd. No:35, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0532 550 17 68
  • Ortalama Fiyat: 35-45 TL
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

63- Palet Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Kusursuz ortamı ve kahvaltı masası ile beğenileri üzerinde toplayan Palet Kahvaltı Evi & Cafe, çeşitliliğe sahip ürünleri ile muhteşem bir güne başlangıç vaad ediyor.

Neden Gitmeliyim? Yerel ürünleri doyasıya yiyebileceğiniz mekanın serpme kahvaltısında; pişi, siyah zeytin, yeşil zeytin, haşlanmış yumurta, kızartma tabağı, mini içli köfte, dörtlü peynir tabağı, domates, salatalık, üçlü sos tabağı, tereyağı, bal, kaymak, reçel, patates salatası, mevsime göre dört adet meyve, sınırsız çay seriliyor.

  • Konum: M. Fevzi Çakmak, 4153. Sk. No: 20, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0532 131 36 43
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:00
  • Ortalama Fiyatlar: Çift kişi 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

64- Fırın Vourla

Burası Neresi? Harika bir konsepte sahip olan Fırın Vourla, gerek sabah kahvaltısı gerekse akşam yemekleri için tercih edilebilir. Oldukça özel bir yer olan mekan, önceden eski bir fırınken yapılan onarım çalışmaları ile bambaşka bir ortama dönüştürülmüş.

Neden Gitmeliyim? Kış aylarında şömine başında kurulan masalarınızda yemeğinizi yerken eskitme dizaynı ile hoş bir ortam yakalayacaksınız. Serpme kahvaltısında yok yok diyebilirim. Günümüz şartlarında pandemiden dolayı kahvaltı servisi mevcut değil. Ancak ilerleyen zamanlarda ziyaret ettiğinizde es geçmemeniz gerekiyor!

Kaçırmayın! Akşam yemeği için gelirseniz Urla güveci ve dana bonfilesini deneyebilirsiniz. Ayrıca yemek veya kahvaltının ardından popüler tatlısı olan çikolatalı browniyi denemelisiniz mutlaka.

  • Konum: İskele, İskele Cd. No:127, 35430, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0533 726 71 06
  • Çalışma Saatleri: 11:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

65- Lal Bostanlı

Burası Neresi? Adını duyuran bir mekanda Bostanlı Lal, sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri ile ön plana çıkıyor olup güler yüzlü çalışanları ile misafirlerinin memnun kalması adına tüm ilgi gösteriliyor. Serpme kahvaltısı içerisinde;  peynir tabağı, patates, sosis, sucuklu yumurta, sucuk,domates, salatalık, biber, bal, kaymak, reçel çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, börek ve çay servisi yapılıyor.

  • Konum: Bostanlı Mah. Cemal Gürsel Cad. No: 476 D: 3A, 35590, Karşıyaka/İzmir, Türkiye
  • Telefon: 0232 362 34 00

66- Cumba Cafe Ve Restaurant

Burası Neresi? İzmir’deki en şık mekanlarından biri olan Cumba Restaurant, 1996 senesinde hizmet vermeye başlamıştır. Oluşturulan bahçesi ve sahip olduğu binası ile göz kamaştıran bir mekan haline gelen bu yer, et restoranı olarak ön plana çıkıyor olup kahvaltısı ile de oldukça tatmin edici.

Neden Gitmeliyim? Hatta öyle bir niteliğe sahip ki Chaine de Rotisseurs üyesi olması sebebi ile İzmir Gourmet Guide tarafında İzmir’in En İyi Et Restoranı olarak seçilmiştir.  Yaptığı sunum ve servis hızları ile gayet başarılı olan mekanın çalışanları da işinin ehli profesyonel insanlar.

Serpme kahvaltısı içerisinde;  domates, salatalık, bal, kaymak, sucuklu yumurta, yeşillik, nutella, tahin, pekmez, siyah zeytin, yeşil zeytin, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, simit, ekmek, börek, gözleme, ezme, lor üzeri karadut reçeli gibi muazzam lezzetler yer alıyor.

  • Konum: Erzene, İstanbul Cad. No:54, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0232 339 00 00
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

67- Köyün Delisi

Burası Neresi? İlgili çalışanları, temiz ve zengin çeşitliliği ile Köyün Delisi’nde taze ve organik şekilde servis ediliyor olup doyumsuz sohbetlere dalacağınız bir kahvaltı için mutlaka gelmelisiniz. Tek kişilik bir serpme kahvaltı içerisinde; Bergama tulum peyniri, acur, çeçil peyniri, Ezine peyniri, domates, salatalık, iki çeşit reçel çeşidi, bal, kaymak, haşlanmış yumurta, Trabzon tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, ev yapımı çemen, patates kızartması, Çingen pilavı, meyve, Macar salam, soslu sosis, yumurtalı ekmek ve sınırsız çay mevcut.

İki kişi ve daha fazlası için serpme kahvaltıda; yukarıdaki ürünler dışında Erzurum civil peyniri, top mozerella, taze çökelekli Çingen pilavı, frenbuaz reçeli, karpuz reçeli, patlıcan reçeli, süt reçeli, çikolata, zeytin ezmesi, zeytin salatası, sigara böreği, baharatlı zeytin ezmesi, pişi, jambon, menemen, kızarmış domates, kızarmış biber, taze kekikli zeytinyağı, buğday ekmeği, somun ekmeği, gobit ekmek, tırnak pide, zeytinyağlı kuru domates,  portakal suyu, meyve tabağı, sınırsız çay ve Türk kahvesi servis ediliyor.

68- Maza Kahvaltı

Burası Neresi? İlgili çalışanları ile hizmet vermekte olan Maza Kahvaltı’da sofranıza gelen tüm ürünler organik. Serpme kahvaltısında; peynir çeşitleri, pişi, sahanda yumurta, nutella, bal, kaymak, çemen, yeşil zeytin, siyah zeytin, reçel çeşitleri, patlıcan kızartma üzeri domates sosu yer alıyor.

  • Konum: Yalı, 6497. Sk. No:12/1, 35550 Karşıyaka/İzmir
  • Telefon: 0232 330 62 92
  • Çalışma Saatleri: 08:30-17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Bütçe Dostu Kahvaltı Mekanları

69- Konya Mandırası Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? İzmir’de kahvaltı etmek için iyi bir yer arıyorsanız Konya Mandırası Kahvaltı Salonu’nu değerlendirebilirsiniz. 1961 senesinde kurulan Konya Mandırası yalnızca kahvaltı sunumu yapıyor. Hal böyle olunca tek bir alanda uzmanlaşan yerin ne denli iyi olabileceğini varsın siz düşünün.

Serpme kahvaltı verilmiyor burada. Dilediğiniz her şeyin belirli bir porsiyonu veriliyor. Bu durumda yalnızca yiyebileceğiniz kadarını almış oluyorsunuz. Oldukça makul fiyatlarda olup böylesine güzel bir kahvaltıyı her yerde yiyemezsiniz!

Neden Gitmeliyim? Ürünlerin hepsi tek tek özel olarak üreticilerinden alınmakta olup kendi içlerine sinmeyen hiç bir ürünü almıyorlar. Özellikle buradaki bal-kaymak ikilisinin önemini vurgulamak istiyorum. Kaymağı kendileri üretiyor olup balı ise Marmara Bölgesi’nden özel olarak getirtiyorlar.

Tereyağını tabi ki Trabzon’dan, zeytinlerini Akhisar’dan geliyor olup reçeller ise çeşitlerine göre farklılık gösteriyor. Peynirler ise Ezine ve İzmir tulumu olarak masalara geliyor. Sucuk ise Tire veya Afyon olmak üzere iki çeşit kullanılıyor ve seçim ise siz müşterilere kalıyor.

Sofrada yerini alan domates ve salatalık söğüşü ise taptaze olarak geliyor. Bunların yanında sucuklu, pastırmalı, peynir ve kavurmalı olarak yumurtalar, menemen, mısır ekmeği gibi ürünler yer alıyor. Kavaltı servisi sabah saat 06:00’dan akşam 18:00’a kadar devam ediyor. Ayrıca hafta sonları ise oldukça yoğun olmakta.

70- Yenigün Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Sabahın 05:00’in işine severek gelen oldukça Eşraf Amca, İzmir Bergama’da 70 yıldan fazla gibi bir süredir hizmet vermeye devam eden Yenigün Kahvaltı Salonu’na sabah erken saatte gelemeniz gerekiyor. Esasen dedesinin yoğurtçu olarak açtığı bu dükkan zaman içerisinde bir kahvaltı dükkanına dönüşmüş ve dördüncü elini devralmış durumda.

Neden Gitmeliyim? Samimi ortamı ile gelen misafirlerini etkilemeyi başarıyor olup kahvaltıda zeytin, Bergama tulum, bal kaymak, sıcak süt, yumurta veriliyor. Kaymağı bir baka, gelenin tadı damağında kalıyor. Yoğun ve hafif sert olan kremaya benzer yapsının yanında süt kokusu ile yazarken bile ağzımı sulandırdı. Burada yediğiniz her şey kendi elleri ile yapıyorlar. Tani yaşı gereği artık yaptırıyor fakat yine tüm süreçte gözetimini eksik etmiyor.

Kaçırmayın!  Eşref Amca ile tanışıp sohbet ayrı bir keyif zaten. Kendisi tüm herkese bu çalışkanlığı ile örnek oluyor. Oldukça uygun fiyatlarda ve tertemiz ortam yiyebileceğiniz bu kahvaltının tadını uzun seneler hatırlamanız yüksek olası.

  • Konum: Selçuk, Kozak Cd. No:109, 35700 Bergama/İzmir
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00 / Pazar kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: 19 TL
  • Yol tarifi al >

71- Tuzu Biberi Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Bostanlı’da konumlanan Tuzu Biberi Kahvaltı Evi, scakkanlı çalışanları ile senelerdir İzmir’deki en iyi kaliteye sahip olan kahvaltı mekanı olarak karşımıza çıkıyor. Ege mutfağının en güzel kahvaltısına sahip olan bu iletme, 40 farklı zeytinyağı çeşidine sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Doğallığın tam içinde gelen ve sağlıklı ve kendine has ürünler ile kalite ile bir araya gelince ortaya harika şeyler çıkıyor. Mekanın öne çıkan lezzetlerinden biri mıhlama olup gelenlerin çoğundan mıhlamayı en çok tercih ettiklerini duyabilirsiniz. Beraberinde oldukça sık olarak sipariş edilen omlet siparişi de verseniz iyi olur.

Omlet çeşitlerinden bazıları da çokça seviliyor. Hatta mekanın adından esinlerek yapılan tuzu biberi omlette favorilerden. Yanı sıra mega ve kaşarlı omlette tutuluyor. Hızlı bir kahvaltı isterseniz inanılmaz lezzete sahip tostları da müthiş.

Serpme kahvaltı isterseniz bol keseden bir ürün çeşitliliği ve tazeliği ile seçeneğiniz arasında yer alabilir. Kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, kaşar, tulum peyniri, nutella, gevrek, çemen, bal-kaymak ikilisi, tereyağ, reçel, zeytinler, sade-kepekli-zeytinli ekmekler, zeytinyağı ve kekikli biberli lor, lor üzeri karadut, domates, salatalık, biber, bir bardak portakal suyu, bir Türk kahvesi ve sınırısız çay bulunuyor.

Kçaırmayın! Sadece kahvaltı için değil akşam yemeği içinde burayı tercih edebilirsiniz. Girit usulü balık, bonfile ve tavuğun bulunduğu menüde ahtapot tava, balık kokoreç ve levrek kebabı gibi lezzetlerde yer alıyor.

72- Tepe Kahve Çetin’in Yeri

Burası Neresi? 1957 senesinden bu yana faaliyet göstermekte olan Tepe Kahve Çeti’nin Yeri, hala aynı konumda yer alıyor olup zamanını popüler mekanıdır. Ancak günümüzde yeni açılan yerler ile ilgi farklı yönlere kaymış olsa da hala eski müşteleri tarafından popüleritesini koruyor.

Neden Gitmeliyim? Yine yoğun ilgi görüyor yani anlayacağınız. Serpme kahvaltısında; tulum peyniri, beyaz peynir, çamur lor peyniri, pişi, haşlanmış yumurta, Çalkama ot böreği, siyah zeytin, yeşil zeytin, kendi bahçelerinden sofralara taşıdıkları salatalık, domates, lor üzeri karadut, bal, kaymak, tereyağı, köy salçası, yoğurt soslu sebze kızartması ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Yalnızca kahvaltı edebileceğiniz bir yer olarak düşünmeyin. Kuzu ve oğlak tandırı da oldukça meşhur. Gelmişken sonraki öğünler de aklınızda bulunması için küçük bir tavsiye. 🙂

  • Konum: Barbaros, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 772 81 91
  • Çalışma Saatleri: 08:30–23:00 / Pazartesi 09:00–22:30
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

73- Bindokuzyüzoniki

Burası Neresi? Şehir merkezinde konumlanan Bindokuzyüzoniki, gayet makul ücretler karşılığında lezzetli bir kahvaltı sunmakta. Kalitesi yüksek içeriğe sahip olan kahvaltısı ile memnun kalmanızın yanında hızlı servisi ile de beğeninizi kazanacak. Sıcak gevreği, ızgara zeytini, lor peyniri, reçeli, pişisi ve çayı ile doyurucu oluyor.

  • Konum: Bostanlı, 1807. Sk. No:23/B, 35590 Karşıyaka/İzmir
  • Telefon: 0535 231 19 12
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

74- Def-i Gam

Burası Neresi? Seferihisar’da bütçe dostu bir kahvaltı mekanlardan biri olan Def-i Gam, sunduğu masalar ile akılları alıyor. Sofranız; beyaz peynir, çeçil peyniri, elma reçeli, şeftali reçeli, incir reçeli, biberli kırık peynir, bal, kaymak, domates- salatalık-biber, çemen, kuruyemiş, yeşil zeytin, ızgara zeytin, siyah zeytin, beyaz köy ekmeği, Seferihisar gevreği, Tortulu yumurta, ev usulü kızartma, pişi, meyve tabağı ile süsleniyor.

  • Konum: Sığacık Mahallesi Akkum Caddesi No: 5/2 Seferihisar, İzmir
  • Telefon: 0554 678 51 86
  • Çalışma Saatleri: 09:00–03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

75- Tereci Yöresel Mavişehir Kahvaltı

Burası Neresi? Karşıyaka’da beş şubesi olan Tereci Yöresel Maişehir Kahvaltı yalnızca Mavişehir’de bulunan şubesinde kahvaltı servisi veriyor. Eski bir bakkalı andıran usülde tartarak ürünleri satın alıyorsunuz. Burada; zeytin, peynir, tatlılar, şarküteri ürünleri, reçel, marmelat, ekmek, meze çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Oldukça leziz kahvaltısı içerisinde; zeytin, peynir, reçel çeşitleri, özel olarak yaptıkları sucuk ve kavurma, mıhlama bulunuyor. Ayrıca işletmenin sahipleri o kadar şeker insanlar ki satışını yaptıkları her ürünün tadına bakmanız için yardımcı oluyorlar. Yenigün reçelleri Antalya‘dan buraya tamamen doğal, şeker katkısı olarak farklı çeşitlerdeki reçel ve pekmezler üreterek buraya yolluyorlar.

  • Konum: Mavişehir Mah. Cehar, Caher Dudayev Blv No:21, 35590 Çiğli/İzmir
  • Telefon: 0554 534 77 88
  • Çalışma Saatleri: 09:00–20:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

76- Şirincem Restaurant

Burası Neresi? Hem kültürel yapısını koruyan hem de profesyonel zihniyetten ayrılmayan mekanlardan biri olan Şirincem Restaurant’ta kahvaltı bir başka! Tam bir köy evini anımsatan mekanda yapılan servisin kalitesi ise en üst seviyede.

Neden Gitmeliyim? Bir aile işletmesi olan Şirincem, oldukça makul fiyatlara sahip üstelik. Yeşillikler ile dolu manzarası karşısında yapacağınız kahvaltının zevki bambaşka oluyor. Serpme kahvaltısı içersinde; sucuklu yumurta, haşlanmış yumurta, köy peyniri, tulum peyniri, bal, tahin, pekmez, çemen, kekikli, zeytinyağı, tereyağı, zeytin çeşitleri, domates, salatalık ve sigara böreği bulunuyor.

Kaçırmayın! İçerisinde bir de konaklamanız için pansiyonu mevcut. Aynı şekilde burada da gayet makul fiyatlara kalabilirsiniz. Menüde bulunan yemek çeşitleri, vejetaryen yemekleri ve gıda alerjisi olanlar için glütensiz yemek alternatifleri de bulunuyor.

  • Konum: Şirince, Şirince Mah. Şehit Yüksel Özülkü Cad. 220 Sok. No:6 35920, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0537 831 82 97
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

77- Üniversite 2 Unlu Mamulleri

Burası Neresi? İzmir Bornova’nın bir öğrenci merkezi olma niteliği taşıdığı aşikar olup okula yakın noktada konumlanan Üniversite  2 Unlu Mamulleri, pratik kahvaltısı ile ön plana çıkıyor. Senelerdir burada hizmet vermekte olan mekan içerisinde her çeşit poğaca, simit, tatlı ve yuzlu ürün mevcut. Özelikle el açması gözleme çok. Denemenizi öneririm.

  • Konum: Kazım Dirik Mahallesi, 166 Sok., No. 1, Küçükpark, 35040
  • Telefon: 0232 388 94 31
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

78- Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

Burası Neresi? Ballı yoğurdu ile nam salmış olan Kaymakçı Yoğurtçu Hasan’da isterseniz organik peynir, domates, sıcak süt, seytin çeşitleri  ve kavurmalı yumurta da servis ediliyor. Seneler boyu değişmeyen tadı ile gönüllere taht kurmuş olan bu mekana gelirseniz mutlaka ballı yoğurt, bal-kaymak ve sıcak süt denemeden geri dönemeyin! Erken bir saatte gelip bu ünlü lezzeti yiyin derim. Akabinde tatlıları da var yemek isterseniz kaymaklı ekmek kadayıfı favorim. 🙂

  • Konum: Yenigün, Anafartalar Cd. No:451, 35240 Konak/İzmir
  • Telefon: 0232 484 00 97
  • Çalışma Saatleri: 07:00–19:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

79- Denizaltı Cafe

Burası Neresi? Urla’nın tatlı mı tatlı mekanlarından biri olan Denizaltı Cafe ile kahvaltı mekanları listemizi sunmaya devam ediyoruz. Deniz manzaralı konumu ile iç açan ferah mekan, sabah kahvaltılarınıza renk katacak! Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda önünüze gelecek olan tabakta yok yok diyebilirim.

Neden Gitmeliyim? Bazı lezzetler şu şekilde; bal-kaymak ikilisi, ev yapımı reçel ve salçası, taze salata, simit, omlet, peynir çeşitleri, kuru meyve, termosta çay. Hoş saatler geçireceğiniz Denizaltı Cafe’de sevdiğiniz lezzetleri yerken öte yandan İzmir’in güzel denizine bir de Urla’dan bakma şansına sahip olacaksınız.

  • Konum: İskele, İskele Tanju Okan Parkı No:56, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 752 24 92
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

80- Sedir Kahvaltı

Burası Neresi? Sedir Kahvaltı Çeşme‘nin en eski kahvaltı yerlerinden biri olup Ilıca’yı tepeden izleyebileceğiniz muhteşem ötesi bir manzara ile de değerine değer katıyor. Masanız organik ürünler ile donatılarak serpme kahvaltı servisi yapılıyor ve yanında semaver ile çay geliyor.

Tüm ürünler işletmenin kendisi üretimleri olup masadaki her şey özenle yapılıyor. Hem karnım hem gözüm doysun diyorsanız burası tam size göre! Günün en önemli öğün olması yanında keyif veren bir yanı da var. Hepimiz biliyoruz ki uzun sohbetler eşliğinde, kimi zaman aralar verdiğimiz ve tadını çıkartarak yediğimiz bir kahvaltı hepimiz baş tacı.

Neden Gitmeliyim? İster yaz tatili için ister kültür gezisi için veya burada yaşıyor olur hiç farketmez, Çeşme Sedir Kahvaltı’ya gelerek doğa ile beraberinde bir güzel yiyip için. Lafın gelişi de değil üstelik öyle bir masa donatılıyor ki tek bir kişi için gelen servisle dahi iki kişi rahatlıkla doyabilir.

Serpme kahvaltısına; tulum peyniri, beyaz peynir, cecil peyniri, sogus domates salatalik, biber salcasi, lor, kaymak, karadut receli, bal, bergamut receli gibi tatlar bulunuyor olup menüde olan diğer lezzetler ise; iskender gözleme, menemen, simit dolma, gözleme, sebzeli simit dolma, torpil, köstebek, omlet pizza, sedir sarma, paçanga, mıhlama, bacon sarma, kavurmalı krep, sucuklu hellim şiş, dil pane, sosis tava, burgu pane, güveç kavurmalı şevketli bostan, nar suyu, sıkma portakal suyu, ballı süt seçenekler arasında bulunuyor.

  • Konum: Sokak No:4 Fahrettinpaşa Mahallesi, 2234, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 712 03 73
  • Çalışma Saatleri: 08:00–17:00 / Salı kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 88 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

81- Gülgün Abla’nın Yeri

Burası Neresi? Meyve ve ıhlamur ağaçlarının eşlik ettiği harika doğası ve otantik evlerinin benzersiz atmosferinde ev yapımı, organik yemekleri ve samimi misafirperverliği ile güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Hakikatli bir köy kahvaltısı dendi mi Şirince’de akıllara gelen ilk yerlerden biri olan Gülgün Abla’nın Yeri’nde yöreye özgü reçelleri, köy gözlemesi ve taze olarak sunulan köy ürünleri harmanlanarak muhteşem bir masa kuruluyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısında; tulum peyniri, beyaz peynir, çökelek peyniri, bal, çilek reçeli, vişne reçeli, ayva reçeli,domates, tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşillik, kekikli zeytinyağı, sucuklu yumurta, çökelekli biber, köy hamuru, ekmek çeşitler ve sınırısz çay sunuluyor. Ayrıca karadut suyuna bayıldım. Mutlaka denemeniz gerekiyor. Susamlı pişi ile otlu peynirli gözlemesi de favorilerimden oldu.

Kaçırmayın! Yaz aylarında bu tatlı Rum Köyü’nün manzarasına doyabileceğiniz kışın ise soba ve şömine başı oldukça hoş bir hava yaratıyor. Burada aynı zamanda ürünlerin satışları da yapılıyor. Beğendiğiniz tatlardan satın alarak ev yapımı lezzetleri evinize götürebilirsiniz.

  • Konum: Şirince Mh., İstiklal Cd, 206. Sk. No: 18, 35920 İzmir
  • Telefon: 0531 842 15 99
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

82- Villa Taraça Alaçatı

Burası Neresi? Alaçatı‘nın muhteşem koy ve marinasının manzarasına hakim bir tepeye konumlandırırlan Villa Taraça, en güzel görüntü eşliğinde kahvaltı yapma imkanı sunuyor. Toscana baz alınarak yapılan bu mekan aynı zamanda konaklama hizmeti veriyor olup farklı konseptteki odalara sahip.

Neden Gitmeliyim? Taş fırınında pişirilen ekmeklerinden tutun, organik kahvaltılık ürünlerine kadar pek çok noktada sevginizi kazanacak! Farklı çeşitlerdeki reçelleri, bahçelerinden kopartıp getirdikleri yeşillik ürünleri, köy yumurtası, esas zeytinyağı kullanılarak hazırlanan ürünlerden hayli memnun kalacaksınız.

83- Teos Park Cafe & Restaurant

Burası Neresi? İzmir Seferihisar içerisinde bulunan Teos Park’ta sulunan serpme kahvaltı masası öyle ki tam hakkı veriyor. Zengin içeriği ve damak çatlatan tatları ile sabah başlayan hizmeti ile akşama dek devam ediyor. Dağın tepesinde Teos Harabeleri’ne yakın konumda bulunan mekan, çoğu kişi tarafından biliniyor olsa gerek ki, oldukça yoğun oluyor.

Neden Gitmeliyim? Güler yüzlü sempatik çalışanları sizleri evinizde gibi ağırlayarak memnun kalmanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Kahvaltı masanıza; zeytin çeşitleri, domates, salatalık, reçel çeşitleri, bal, kaymak, sucuklu yumruta, peynir çeşitleri, menemen, börek tabağı yumurta, taze sıkılmış meyve suyu ve çay geliyor.

Kaçırmayın! Masanın yanında bulunan hamak ve salıncaklarda sallanarak önünüze serilen manzarayı taçlandırabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan tavşan, tavuk ve güvercinleri ziyaret ederek yakından görebilirsiniz. Akşam saatlerinde canlı müzik performansı sergilenerek Girit mutfağına ait et ve tavuk yemekleri de servis ediliyor. Şömine başı ya da bahçedeki masalar mumlar ile süsleniyor ve şarap keyfi yapabiliyorsunuz.

  • Konum: Sığacık, Teos Cd., 35460 Seferihisar/İzmir
  • Telefon: 0532 694 88 66
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

84- Dağmaran Kahvaltı

Burası Neresi? Dağmaran Kahvaltı Evi’nin kahvaltıyı kusuruz olarak sunmak gibi bir iddiası var. Bence ellerinden geldiğince de bu sözlerinin arkasında duruyorlar. İçerisinde üzüm ve daha birçok ağaç ile bezeli olan yeşillikler içerisindeki bahçeye adım atıp masanızda yerini almanızın akabinde çaylarınızı doldurmaya başlıyorlar bile.

Neden Gitmeliyim? Masanıza gelen her şey a’dan z’ye son derece kaliteli ürünler olup bitirdiğiniz takdirde anında yenisini söylüyorsunuz ve masanızda bitiveriyor. İlk etapta gelen porsiyonlar karşısında şaşırıp bunlar ile doymayacağınızı düşünseniz de, merak etmeyin! Mekanın bir nevi politikası bu; azar azar, bittikçe tekrar tekrar masaya servis ediliyor. Böylelikle artan yemekler ne çöpe gitmiyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; koyun tulum- koyun beyaz peynirleri, çemen, bal, kaymak,  tereyağı, bazmalama, köy ekmeği, kızarmış ekmek, köy ekmeği, fındık krema, reçel çeşitleri, domates, salatalık, güveç yoğrut, tatlı lor üzerinde karadut reçeli ve normal şehir ekmeği yer alıyor.

Bunun yanında ek olarak; özel Dağmaran böreği, paçanga böreği, sigara böreği, otlu peynirli gözleme, menemen, yumurta çeşitleri (pastırmalı, sade, sucuklu, peynirli, karışık), omlet, sahanda tulum eritmesi üzerine yumurta, nar suyu ve portakal suyu gibi çeşitleri de sipariş edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Özellikle çocuklu ailelerin çok seveceği işletme ağaçlar içerisinde bir oyana bir bu yana koşuşturan çocuklar ile dolu. Bu sırada siz ne yapıyorsunuz peki? Tabiki de yukaru noktada yer alan masalara geçiyor ve bol köpüklü kahvanizi höpürdete höpürtede içiyorsunuz. 🙂

  • Konum: Yakaköy, Ekin Sk. No:8, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0232 377 50 05
  • Çalışma Saatleri: 08:00–17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

85- Kıyı Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Denize karşı şöyle ağız tadı ile bir kahvaltı yapmak için oklarımızı Kıyı Kahvaltı Salonu’na doğru çeviriyoruz. Güzel bir güne en enerjik şekilde başlamak için mükellef bir kahvaltı oldukça ideal bir etkinlik. Sevdikleriniz ile beraber paylaşacağınız bu keyifli günde doyurucu menüsü ile memnun kalmanızı sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, siyah/yeşil zeytin, iki çeit reçel, çikolata, tahin, pekmez, bal, kaymak, çemen, salatalık, domates, biber, süt kaymağı kavurması, sahanda yada haşlanmış yumurta, sebzeli sigara böreği, kızarmış köy peyniri ve yanında sınırsız çay bulunuyor.

Yanına ek olarak sipariş edebilecekleriniz ise; muhlama, pişi, menemen, paçanga böreği, sucuk tava, sigara böreği, kızartma, sucuklu yumurta, pastırmalı yumurta, sahanda yumurta, sade, peynirli ve karışık omlet çeşitlerinden oluşuyor.

  • Konum: M. Fevzi Çakmak, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 532 04 92
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Yol tarifi al >

86- La’ Dude Bahçe

Burası Neresi? Deniz manzarasına karşı bir kahvaltı ziyafeti için La’Dude Bahçe’ye gelebilirsiniz. Bir çok kişi tarafından beğeni kazanan mekanda keçi sütü, beyaz peynir, süzme yoğurt ve az lordan yapılan Sığacık’a özgü armola peyniri ile ev yapımı reçeller, 3 çeşit peynir yumurta ve pişi servis ediliyor. 

  • Konum: Sığacık Mahallesi 137. Sokak No: 88 Sığacık, Seferihisar
  • Telefon: 0542 821 89 80
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • Ortlama Fiyatlar: Kişi başı 50 TL
  • Yol tarifi al >

87- Dağ Restaurant

Burası Neresi? Adından anlayacağınız üzere bir tepe üzerinde yer alan Dağ Restaurant, her ne kadar biraz uzak ve ulaşılması zor olsa da yolların yapılmasının ardından, buranın tadını alan kişilerin devamlı geldiği bir yer haline dönüşmüş. Üstelik rezervasyon için bir telefon numaraları bile yok. Artık ne denli sevildiğini siz düşünün.

Neden Giymeliyim? Ana yemekleri ve otları ile ne kadar meşhursa kahvaltısından da bir o kadar söz ettirmektedir. Masaya gelen; sucuk, peynir, yeşil/siyah zeytin, tereyağı, domates, bal, tatlı lor, salatalık, ev böreği, Antep ezmesi, yumurta, köy ekmeği ve çayın tadını çıkartın!

  • Konum: Kaplan Ah., Karşıyaka Sokak No:14, 35900 Tire/İzmir
  • Telefon: 0232 511 22 55
  • Çalışma Saatleri: 12:30–22:30
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

88- Kuzina Foça

Burası Neresi? Sabah erken saatte gelsenizde yer bulabilirsiniz ancak biraz geç daha geç gelirseniz yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Bildiğiniz üzere klasik bir kahvaltı sunuluyor olup farklı lezzetlerde yok değil. Limon reçeli, zahter, pişi, ballı yoğurtlu muz, sucuk, haşlanmış yumurta gibi lezzetler geliyor sofranıza. Kahvaltı dışında zeytinyağlı ve ana yemekleri ile de ön plana çıkıyor. Gelmişken denemenizde fayda var.

  • Konum: Atatürk, 196. Sk. No:1, 35680 Foça/İzmir
  • Telefon: 0541 376 96 71
  • Çalışma Saatleri: 09:30–02:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 22 TL
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

89- Urla Köyce

Burası Neresi? Sabahları içinizi enerji ile dolduracak olan Urla Köyce’de kahvaltınızı serpme kahvaltısı yapabiliyorken öğle ve akşam öğünlerinde kuzu kokoreç, pizza, bazlama, Ege otlu karides gibi leziz yemekleri yiyebilirsiniz. Harikulade bir doğa manzarası eşliğinde zeytin ağaçlarının altında yanınızda tavuk ve tavşanlar ile unutulmaz bir kahvaltıya ima atacaksınız.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısında masaya; dört çeşit farklı peynir, domates, salatalık, roka, maydanoz,   patates sote, soslu sosis, tere, limon, biber, tereyağ, yeşil zeytin, siyah zeytin, reçel, eşek zeytini, tahin, pekmez, 2 çeşit ev yapımı reçel, haşlanmış reçel, lor üzerine vişne reçeli, bal, kaymak, ceviz, incir, ev ekmeği, özel çemen sosu, mevsime uygun meye ve termos çay geliyor.

  • Konum: İskele, 2018. Sk. No:47, 35440 Urla/İzmir
  • Telefon: 0553 171 81 91
  • Çalışma Saatleri: 08:30–23:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

90- Cafe de Blue

Burası Neresi? Denize nazır bir serpme kahvaltı keyfi için tercih edilebilecek olan Cafe de Blue, semaverden çayınızı doldurup doldurup içebilirsiniz. Ev yapımı ürünler ile donatılan masada; Ezine beyaz peyniri, eski kaşar peyniri, örgü peynir, köy peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, ev yapımı çemen, tereyağı, sigara böreği, sahanda yumurta, salam, karadut reçeli, tatlı lor üzerine reçel, bal, kaymak, salatalık, domates, biber, ceviz, kuru kayısı ve sınırsız çay bunuyor. Kahvaltının akabinde dünya lezzetlerinden kahve içebilirsiniz.

  • Konum: Maltepe, Mithatpaşa Cd. No:8, 35310 Güzelbahçe/İzmir
  • Telefon: 0232 234 25 83
  • Ortalama Fiyatlar: Çift kişi için 90 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

91- Selera Restaurant

Burası Neresi? Bir kuş sütü eksik derler ya aynı o misal bir sofra için Selera Restaurant’a gelerek manzaraya karşı güzel bir güne merhaba diyebilirsiniz. Buraya gelen müptelası oluyor ve mutlaka tekrar gelme isteği uyandırıyor. Favorime gelirsek; süt reçelinin yeri ayrı bende. Üstelik börekleri de birbirinden şahane.

Neden Gitmeliyim? Peki bize neler sunuluyor derseniz; Ezine beyaz peyniri, Bergama tulumu, Çeçil peyniri, tereyağı gibi peynir çeşitlerinin yer aldığı tabak, çemen, sızma zeytinyağı, pul biber, dağ kekiği ile taçlandırılmış zeytin çeşitleri, bal, kaymak, ev yapımı reçeller, üzeri yaban mersini reçeli konulmuş taze sür loru, salatalık/domates söğüş tabağı, kıymalı/peynirli su böreği çeşitleri, patlıcanlı/peynirli/patatesli-kıymalı/ ıspanaklı-peynirli kol böreği çeşitleri, sade/sucuklu yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

  • Konum: Eğridere, Homeros Vadisi Yolu No:18, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0232 351 26 26
  • Çalışma Saatleri: 08:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

92- Urla Panorama Restaurant

Burası Neresi? Ayaklarınızın altına serilen manzaraya karşı, doyumsuz bir serpme kahvaltıya kim hayır diyebilir ki? Yeşilin ve mavinin en güzel uyumunu en eşsiz biçimde bize sunan Urla Panorama Restaurant’ı ziyaret ettiğinizde sofranıza; beyaz peynir, tulum peyniri, çeçil peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, kaymak, bal, salam, sosis, ev yapımı reçel, tereyapı, çemen, lor üzeri reçel, yeşillikler, domates, salatalık, süzme yoğurt, yumurta, pişi, sınırsız çay ve Türk kahvesi ikramı geliyor. Bir de paçanga böreğini sipari edin derim. 🙂

  • Konum: Güvendik, 261. Sk. No:8, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0232 755 10 59
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • Yol tarifi al >

93- Ocakbaşı Restaurant

Burası Neresi?  Harikulade bir Şirince manzarasına sahip olan Ocakbaşı Restaurant, kahvaltısı ile ön plana çıkan yerlerden. İsmi sizi yanıltmasın çünkü ocak başı, ocağın başında anlamına geliyor. Doyurucu gözlemeleri oldukça lezzetli diyebilirim. Kıymalı ve patatesli olanları bilhassa çok beğendim. Nar reçeline de bana bana bitirdim. O denli lezzetli.

Neden Gitmeliyim? Farklı çeşitlerdeki serpme kahvaltısını sunan mekanda porsiyonlar oldukça büyük. Birde peynir dolgulu soslu biber kızartması var ki tadına diyecek yok. Kahvaltınızı ettikten sonra kumda pişirilen kahveden içmeyi ihmal etmeyin!

  • Konum: Şirince, Şirince Köyü İç Yolu, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0232 898 30 94
  • Çalışma Saatleri: 10:00–21:00 / Cuma-Cumartesi 10:00–23:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

94- Oz Garden Şirince

Burası Neresi? Uygun fiyatlı muhteşem manzaraya sahip olan Oz Garden Cafe, yolu düşen herkesin gitmesini önerdiğim bir yer. İşletme sahipleri tüm ürünleri kendi elleri ile hazırlayarak servis ediyorlar. Sıcak bir aile ortamına sahip olan mekanda konaklama hizmeti de verilmekte.

  • Adres: Şirince Köyü, No:4, Selçuk/İzmir.
  • Tel: 0232 898 31 26
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

95- Kozalak Kahvaltı

Burası Neresi? Çiçekli Köy’de yer alan Kozalak Kahvaltı Evi’nde, doğanın kucağında birbirinden farklı ürünler ile donatılan masaya kuruluyosunuz. Kaliteli oksijen eşliğinde güzel bir kahvaltı edecek, köy kahvaltsının keyfini çıkartacaksınız!

Neden Gitmeliyiym? Serpme kahvaltısında; ziyah zeytin, yeşil zeytin, peynir çeşitleri, reçeller, domates, salatalık, bal, kaymak, tereyağı, pişi, pastırmalı yumurta, Milas böreği, omlet, domates soslu kızartma tabağı, acuka, pancarlı zeytin, minik krepler,taze sıkılmış portakal suyu bulunuyor. Ayrıca masaya termosta çay getiriliyor.

Kaçırmayın! Oldukça büyük bir alanı kapsayan Kozalak Kahvaltı Evi’nin ormana yayılan bölümünde çocuklı aileler için hazırlanan oyun alanlarının yanında sizin için de hamaklar mevcut. Kahvaltıfan sonra biraz yürümek isterseniz de yürüyüş parkuru bulunuyor.

  • Konum: Çiçekli, Çiçekli Cd. No:15, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0536 511 02 41
  • Ortalama Fiyatlar: Ortalama 40 TL – 170 TL arasında
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

96- Kozbeyli Sofrası

Burası Neresi? Kozbeyli Köyü mevkiinde bulunan mekan, bir köy evi olarak dizayn edilmiş olup bir aile işletmesidir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri yanı sıra özel toplantıların gerçekleştirebileceğiniz bir yer haline dönüştürülmüştür.

Hemen kapıda bulunan kırmızı dur ağacından dut koparıp yiyerek içeri giriyorsunuz. Hatta bu dutların reçelini de kahvaltıda sunuyorlar. Karşınıza iki seçenek çıkıyor biri incir ve ayva ağaçlarına bakan yeşil manzara diğeri ise sundurma altındaki cam kısım. Nasıl isterseniz oturabiliyorsunuz.

Kahvaltı bildiğimiz üzere klasik köy kahvaltısı olup ön plana çıkan yiyeceğinin tartı veya tortu ismi ile andıkları sütün kaymağının tenrecede 6 saat kadar karıştırılması ile dip kısmına çöken tortunun üzerine çıkan yağ ve bu tortu servis edilmekte olduğunu belirtmeliyim.

Masayı öyle bir donatıyorlarkı tek kişilik bir kahvaltıyla bile iki kişi doyabiliyor o derece. Kahvaltının yanında ise öğle ve akşam yemekleri de mevcut. Gelmeyi düşünüyorsanız daha önceden arayarak bilgi almanızda fayda var.

  • Konum: Kozbeyli, D:184, 35680 Foça/İzmir
  • Telefon: 0533 747 61 57
  • Çalışma Saatleri: 09:00-24:00
  • Yol tarifi al >

97- Yörük Aile Evi

Burası Neresi? Ağaçların sağladığı gölgelik alanarın altında oturup, odun ateşinde pişen gözleme ve pideleri yerken leziz bir köy kahvaltısı yapmak için en doğru adres Yörük Aile Evi Urla’ya rotanızı çevirmelisiniz. Kahvaltıda misafirlerine; zeytin ve peynir çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, domates, salatalık, gözleme, üzün, ahududu, süt reçeller, salça, yumurta, pişi gibi ürünler yer alıyor. Günümüzde burası biraz da çocuklara yönelik kurulmuş gibi gözüküyor. Ata binip, oyun parkında oyun oynayabiliyorlar.

  • Konum: Yağcılar Mahallesi, Demircili Köyü Yolu, 35430 Urla/İzmir, Türkiye
  • Telefon: 0232 764 82 88
  • Çalışma Saatleri: 09:00–20:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

98- Şah Kahvaltı Salonu Seyhan Bacının Yeri

Burası Neresi? Köy kahvaltısı alternatifi olarak karşımıza çıkan Şah Kahvaltı Salonu Seyhan Bacının Yeri’nde, samimi ve bir o kadar sıcak kahvaltınızın tadını çıkartacaksınız. Serpme kahvaltılarının vazgeçilmezleri olan sevdikleriniz ile organik ürünler ile hazırlanmış olan kahvaltı ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Burada hazırlanan son derece doğal olan ürünlerin birleşimi esnasında havaya karışan kokuyu solurken heyecan ile masanıza gelecek ürünlerin yolunu gözlüyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Peki bunlar hangileri derseniz; tulum-çeçil-beyaz peynir çeşitleri, yeşil/siyah zeytin, zeytin salatası, kaymaki tereyağı, bal, çemen, çiçek dolması, sahanda tereyağlı kaşarlı yumurta, kekikli sosis, mevsimine göre ayva, kabak, incir, üzüm, şeftali, çilek reçelleri, biber kızartması domates soslu, patlıcan sos ve lorlu biber sos yer alıyor.

Kahvaltınıza ek olarak; menemen, sade sucuk, patates kızartması, kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta, kaşarlı- kavurmalı- patlıcanlı- kıymalı gözleme, karışık kızartma patlıcan biber ve patates söyleyebilirsiniz.

  • Konum: 29 Ekim, Atatürk Cd. No:69, 35395 Buca/İzmir
  • Telefon: 0535 590 48 91
  • Çalışma Saatleri: 08:30–22:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

99- Kamenia Konak Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Yeşillikler içinde tam bir köy kahvaltısı yiyebileceğiniz Kamenia Konak Kahvaltı Salonu’nda güzel bir geçirmek için mutlaka gelmenizi öneriyorum. Asla pişman olmayacağınız gibi üzerine memnun bile ayrılacaksınız buradan. Organik ve zengin çeşitliliğe sahip olan kahvaltısı ile sabahlarınızı adeta bir neşe deposuna dönüşüyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısı içerisinde; sigara böreği, puf böreği, domates soslu biber kızartması (acı ve tatlı olarak), haşlanmış yumurta, yeşil zeytin, siyah zeytin, üç farklı çeşitte peynir, domates, salatalık, roka, turunç reçeli, bal, kaymak, zeytin, kekik turşusu, salam, biber salçası, domates kuru ve çay sunuluyor.

  • Konum: Özbek, Özbek Cd., 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0552 423 12 62
  • Yol tarifi al >

100- Aktuğ Köy Kahvaltısı

Burası Neresi? Vazgeçilmez pazar kahvaltılarını gerçekleştirmek üzere İzmir Bornova’da bulunan Aktuğ Köy Kahvaltısı’na yöneliyoruz. Dalından toplanıp taze sıkılan meyve sularından tutun elde açılan böreklere, reçel çeşitlerinden meyveli bal tabağına ve oradan peynir çeşitlerine pek çok seçenek sunuluyor.

  • Konum: Çiçekliköyü Akasya Sk. No 23, 35000 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0553 390 50 19
  • Çalışma Saatleri: 08:00–22:00 / Cumartesi-Pazar 08:00–22:15
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 59 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

101- Yeni Asmalı Kahvaltı Evi

Burası Neresi? İçinizi açacak bir doğa ortamı içerisinde harika bir serpme köy kahvaltısı yaparak güne muhteşem bir başlangıç yapabilirsiniz. Tek kişilik bir serpme kahvaltı içerisinde; tulum peyniri, beyaz peynir, siyah/yeşil zeytin, patlıcan reçeli, indir reçeli, ev yapımı çemen, nutella, üçgen puf böreği, su böreği, haşlanmış yumurta, tereyağı, bal, kaymak, biberli zeytinyağlı çökelek, domates kuru çeşnisi, sınırsız çay ve ekşi maya köy ekmeği bulunuyor. Ben sıcacık sobada kızartılıp getirilen kızarmış ekmeklere bayıldım. Üzerine tereyağı, reçeli, balı, kaymağı sürüp sürüp yedim. Ayrıca peynirli böreğinin de tadı şahaneydi.

  • Konum: Yakaköy, D565, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0232 377 54 42
  • Çalışma Saatleri: 06:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 25 TL
  • Yol tarifi al >

102- Hala’nın Yeri

Burası Neresi? Şirince’nin tarihi evlerinden birinin bahçesi huzur içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz bir yer haline dönüştürülmüştür.  Samimi bir ortam sağlayan mekanda servis konusunda epey bir memnun kalacaksınız.  Güler yüzlü çalışanları işlerini özen  ile yapıyorlar. Kahvaltıda sunulan tüm ürünler kendileri tarafından hazırlanarak masanıza geliyor. Bol malzemeye sahip gözlemeleri ise adından oldukça söz ettiriyor.

  • Konum: Şirince, Şirince Köyü İç Yolu, 35920 Selçuk/İzmir

103- Fafuly Karadeniz Mutfağı

Burası Neresi? Karadeniz mutfağını İzmir’de temsil eden Fafuly Karadeniz Mutfağı, mükellef bir sofra kuruyor bizlere. Serpme kahvaltısı içinde; 3 çeşit peynir, bal, kaymak, pişi, çakallı menemen, süt reçeli, incir reçeli, kuşburnu reçeli, baharatlı tereyağı, yayla tereyağı, zile pekmezi, dut pekmez, çemen, sütlü fındık kreması, peynir dolgulu biber, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, biber söğüş bulunuyor.

Bunun dışında tabi ki Karadeniz’in ünlü lezzeti muhlama, turşu kavurması sipariş etmeniz gerekiyor bence. Mısır ekmeğine kendinizi fazla kaptırmayın karnınızı doyurmayın. 🙂 Ayrıca pideleri de müthiş. Sucuklusu, kaşarlısı, kavurmalısı ne ararsanız var. Lezzetine kefil olabileceğim bu mekana şans vermenizi öneririm.

  • Konum: Bahçelievler, Bahçelievler Mahallesi, Cevdet Bilsay Cd. 13/B, 35600 Karşıyaka/İzmir
  • Telefon: 0232 625 53 53
  • Çalışma Saatleri: 08:30–21:30 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 17 TL / İki kişilik 34 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

104- Nazar Köylüm Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Güzel bir köy kahvaltısı için bir diğer alternatif de Nazar Köyüm Kahvaltı Evi olup otantik atmosferi ile kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Taze ve çok çeşitli ürünleri ile hazırlanan serpme kahvaltısında; Gölcük tulum peyniri, çeçil peyniri, Ezine peyniri, Dereköy balı, mandıra kaymağı, yumurta, nutella, domates, salatalık, yeşillik, üç çeşit reçel, mantar sote, patates kızartması, Gemlik siyah zeytin, Gölcül lor peyniri, karadut peyniri, soslu şerit domates, soslu sosis, karışık kızartma, pişi, çökelek salatası, sigara böreği, ekşi maya köy ekmeği ve sınırsız çay verilmekte.

  • Konum: Yakaköy, Yaka Cd. No:94, 35040 Bornova/İzmir
  • Telefon: 0232 377 50 27
  • Çalışma Saatleri: 08:00–20:00
  • Yol tarifi al >

Nostaljik Kahvaltı Mekanları

105- 80’ler Kahvaltı

Burası Neresi? Fazla çeşitliliği ve son derece taze biçimde masalara servis edilen kahvaltısı ile 80’ler Kahvaltı, samimi havası ile gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kalite akan işletmeye adımınızı atar atmaz iştahınızı kabartacak görüntüler ile karşı karşıya kalacaksınız. Özenle sunulan masada oturup kendinizi mekanın eşsiz atmosferine kendinizi kaptıracaksınız.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı masasında; Antep fıstık çilek marmelatı, siyah zeytin, zeytin salatası, süt reçeli, acı biber reçeli, patlıcan reçeli, deli kırma zeytin/halhali, avokado sos, Giresun tereyağı, Ezine peyniri, İzmit tulumu, lor peyniri, közlenmiş patlıcan/biber soslaması, ev yapımı manda kaymağı ve sınırsız çay hizmeti bulunuyor.

  • Konum: Musalla, Atadağ Cd. No:19, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0530 179 61 68
  • Çalışma Saatleri: 07:00 – 17:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL – 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

106- Yorgo Restaurant

Burası Neresi? Şirince’nin önemli restoranlarından biri olan Yorgo Restaurant, yöresel köy kahvaltısı ile gelen misafirlerinin beğenilerini kazanmaya devam ediyor.  Son derece sıcak ortamı ile evinizde gibi hissedeceğiniz mekanda  servis hızları oldukça olup bütçe dostu bir yer olduğunu da belirteyim.

Neden Gitmeliyim?  Serpme köy kahvaltısı içerisinde; tahin, pekmez, tereyağı, bal, kaymak, ev böreği, lorlu biber kızartması, sucuklu yumurta, çökelekli biber, kekikli zeytinyağı, mevsimine uygun yeşillik, sigara böreği, çemen, domates, salatalık, iki farklı zeytin çeşidi, üç çeşit peynir, dört reçel, köy ekmeği ve sınırsız çay hizmeti bulunuyor.

  • Konum: Şirince, 35920 Selçuk/İzmir.
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • Yol Tarifi al >

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

107- Şirince Oasis Park

Burası Neresi? Enerjinizi almış olarak ayrılacağınız Şirince Oasis Park, birbirinden güzel lezzetleri ile keyfinize keyif katıyor. .mekana geldiğinizde sofranız; haşlanmış veya sahanda yumurta, bibreli çökelek, tulum peyniri, beyaz peynir, çeçil peyniri, börek, pişi, patates kızartması, sigara böreği, kaşar, kabak reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, vişne reçeli, tereyağ, köy salçası, domates, salatalık, biber, kırmızı acı biber reçeli, mevsim meyveleri, kızartılmış ekmek ve sınırsız çay ile donatılıyor.

  • Konum: Zafer, Şht. Er Yüksel Özülkü Cd., 35925 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0232 892 80 81
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

108- Dere Kafe

Burası Neresi? Şehir yaşamının doğa ile kavuştuğu bir noktada konumlanan Dere Kafe, kaliteli oksijeni ile iştahlarınızı daha çok açacak. Serpme kahvaltı sofrasında; pişi, beyaz peynir, tulum peynir, çeçil peyniri, taze çoban peyniri, yeşil/siyah zeytin, domastes, salatalık, özel acılı domates sos, tuzsuz lor üzeri karadut, sahanda yumurta, vişne reçeli, bal, kaymak, fındık kreması, tereyağ ve de Türk kahvesi sunuluyor.

  • Konum: 29 Ekim, Hasan Saka Sk. No:4, 35395 Buca/İzmir
  • Telefon: 0533 207 04 06
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için ortalama 58 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

109- Şirince Şirinbaba Köyü

Burası Neresi? Doğal yapıya sahip olan mekan konsepti ile damak zevkine düşkün kişilere hitap eden Şirinbaba Köyü, buraya gelen herkesi büyük bir keyif içerisinde ağırladıklarını söyleyebilirim. İşlerini severek yaparak işletmede her şey özen ile hazırlanarak masanıza getiriliyor olup yöreye özgü tatlar da sofranızdaki yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısı içerisinde; dört çeşit peynir, siyah/yeşil zeytin, domates, salatalık, roka, üç çeşit reçel, bal, kaymak, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta, kahvaltılık sos tereyağı, tahin, pekmez ve sınırsız çay yer alıyor.

Kaçırmayın! Üstelik çocukların oyn oynayabilecekleri park alanından tutun ev yapımı ürünlerin satışına kadar bir çok artı yönüde bulunuyor. Hep bir kenara konaklamnız için pansiyon ve kamp alanı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

  • Konum: Şirince, Değirmen Boğazı Sokak No:97, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0530 265 07 17
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

110- Let’s Marry Kahvaltı

Burası Neresi? Şehrin gürültüsünden uzakta doğanın kalbinde bir yer olan Let’s Marry Kahavltı’nın serpme masasında; çizik yeşil zeytin, biber dolgulu zeytin, kırma Yeşil zeytin, portakal dolgulu zeytin, siyah zeytin, kaşar peyniri, tulum peyniri, peynirli kırmızı biber, beyaz peynir, biberli lor, böğürtlen reçeli, vişne reçeli, ayva reçeli, domates, salatalık, biber, yeşillik çeşitleri, meyve, coco pops, bal, tereyağ, sarelle, karışık kızartma, yoğurtlu kızartma, yumurtalı ekmek, haşlanmış yumurta, menemen, sigara böreği, ekmek, gevrek ve çay yer alıyor.

  • Konum: Kaklıç, No:, Aosb, 10302. Sk. No:3, 35620 Çiğli/İzmir
  • Telefon: 0232 327 53 53
  • Çalışma Saatleri: 08:30–19:30 / Cumartesi-Pazar 24 saat açık
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

111- Zeytindibi Kahvaltı

Burası Neresi? Bir aile işletmesi olan Zeytindibi Kahvaltı, ağaçların altındaki piknik masalarında kurulan serpme kahvaltı sofrası; lor, karadut, çilek reçeli, incir reçeli portakal reçeli, vişne reçeli, çikolata, bal, tereyağı, zeytin salatası, pişi, sigara böreği, haşlanmış yumurta, beyaz peynir, tulum peyniri, tel peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, zeytin salatası ve sınırsız çay ile donatılıyor.

  • Konum: Merkez Mahallesi Hisarcık Altı, Küme Evler No 25, 35970 Karaburun/İzmir
  • Telefon: 0532 457 49 53
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

112- Peysan Park Botanik

Burası Neresi? Doğada harika bir kahvaltı deneyimi için bir diğer alternatif ise Peydan Park Botanik’tir. Zengin menüsünün içeriği şu şekilde; ev yapımı çemen, ev böreği, çingen pilavcı, üç farklı zeytin çeşidi, sosis, ev yapımı üç çeşit reçel, salatalık, ev yapımı lor topları, ev yapımı otlu tereyağı, salam, bal, kaymak, yeşillik, haşlanmış yumurta, ev yapımı kurabiye, domates, ev yapımı acı biber çeşni, üç çeşit ev yapımı ekmek ve bir de termos çay. 

  • Konum: Havuzbaşı, Bayındır Torbalı Yolu, 35840 Bayındır/İzmir
  • Telefon: 0532 111 72 75
  • Çalışma Saatleri: 08:00–18:00 / Pazar kapalı*
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

113- Doğam Restaurant

Burası Neresi? Adı üstünde Doğam Restaurant, ismi gereken her şeyi açıklıyor zaten. Doğa içerisinde bir kahvaltı keyfi yaşatmak için hizmet veren bu yerde tüm kötü enerjinizi atabileceğiniz gibi üzerine pozitif şekilde buradan arınmış olarak ayrılacaksınız. Sabahlarınızı daha enerjik katacak bir kahvaltı için gereken; yeşil/siyah zeytin, tereyağ, bal, kaymak, soslu kızaryma, gözleme, patates kavurma, üç farklı çeşitte peynir, sucuklu yumurta, acuka, iki reçel çeşidi ve sınırsız demlik çayı ile muhteşem bir ziyaret sunuyor.

  • Konum: 29 Ekim, 2205. Sk. no:41, 35395 Buca/İzmir
  • Telefon: 0232 428 24 79
  • Çalışma Saatleri: 09:30–01:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

114- Vadi Alaçatı

Burası Neresi? Tarım alanı olarak kullanılan geniş arazinin içerisinde ardıç, çam, meşe, harnup, yaban mersini, dağ çileği, kekik, papatya, zeytin ağaçları ile donanmış bir tarla ve bahçeye sahip 19 tane kütük silindir bungalov evi çadır yerleri, bağ, küsmes, kabak, domates, biber ekili bostanlar, arı kovanları, iki gölet, yürüyüş parkurları ve bir de lavanta tarlası yer alıyor. Kendi elleri ile hazırlamış oldukları peynir, ekmek, yoğurt, bal, zeytin eşliğinde kahvaltı yapacak ve odun ateşinde pişirilen pizza ve güvecinden de tadabilirsiniz.

115- Keyfince Restaurant

Burası Neresi? Muhteşem bir köy kahvaltısını sizler ile buluşturan Keyfince Restaurant, sessiz sakin bir günün kapılarını aralıyor. Organik ve tap taze ürünler ile özenle hazırlanan masa sizleri hayliyle memnun edecek. Peki bu kahvaltı içerisinde neler var gelin hep birlikte bakalım; tulum peyniri, Ezine peyniri, çeçil peyniri, süt damlası peyniri, bal, kaymak, tereyağı, 4 farklı reçel çeşidi,  yeşil/siyah zeytin, cevizli kahvaltılık sos, domates, salatalık, çökelekli biber, yeşillik, patates kızartması, sigara böreği, cevizli tahin kreması, kızarmış köy ekmeği, bazlama, pişi, haşlanmış yada sahanda yumurta, kızartmış köy ekmeği ve sınırsız çay. Tahinli reçelinin tadına bayılacağınıza eminim. 🙂

  • Konum: Şirince, Kayserkaya Küme Evleri No:16/1, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0553 778 18 73
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

116- Çeşmeköy

Burası Neresi? Sürdürülebilir yaşam projesi kapsamında faaliyetlerine devam eden Çeşmeköy, kamp alanı olarakta kullanılıyor. Kahvaltı da yiyeceğiniz tüm ürünler kendi bahçelerinde yetiştiriliyor olup patatesli yumurta ve pişileri ile adından söz ettiriyor. Domates reçelinin de meşhur olduğu mekanda bal, kaymak, zeytin, reçel, söğüş, börek, peynir reçelleri ve sınırsız çay servis ediliyor. Kahvaltı dışında burada yoga dersleri ve sanat atölyeleri de bulunuyor.

  • Konum: Çakabey, 35930 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0537 432 35 58
  • Ortalama Fiyat: 45 TL
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

117- Tarla Alaçatı

Burası Neresi? Tarladan topla masaya getir mantığı ile hareket eden Tarla Alaçatı’da yiyeceğinizev yapımı reçelleri, humus pastırmalı yumurta vb. tatlar izler ile ağzınızda unutulmaz tat bırakacak.

Neden Gitmeliyim? Sabahın ilk saatlerinde misafirler gelmeden önce bahçeden nane, kekik, maydanozlar toplanarak masanıza servis edilmek üzere hazırlanıyor. Sonrasında ise kümesten yumurtalar toplanıyor.

Serpme kahvaltı masanıza; ev yapımı lavanta, kekik, nane, armut, incir, çilek, gül, domates reçelleri, lavanta ile marine eidlniş olan portakallı zeytin, peynir çeşidi, karadutlu tatlı lor geliyor.

Ekşi maya ile hazırlanan germiyan ekmeği üzerine humus sürülerek yumurta kuruluyor. Damak çatlatan bu lezzete bayılacağınız gibi  avokado ve mantarlı ekmek, hellim sosisli yumurta, menemen, gözleme lezzetlerini de çok seveceksiniz.

Kaçırmayın! Burada kendinize peynir, atıştırmalık ve şaraptan oluşan bir sepet hazırlayarak dilediğiniz noktada piknik yapabilirsiniz. Vakit geçirmek için nefes terapisi, sabun yapımı, teraryum, ekmek yapımı ve mandala gibi atöyelelere katılabilirsiniz.

118- Asma Yaprağı

Burası Neresi? Eğer sağlıklı beslenmeyi seviyorsanız Asma Yaprağı tam sizin için biçilmiş bir kaftan. Ağaçlık alanlar arasına gizlenmiş olan mekan, yz aylarında tercih edilebileceği gibi kışında camdan yapılan kulübelerin içerisinde de doğadaymış gibi hissedeceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Taze sıkılan meyve suları, fırından çıkarılan ürünler, sebze kaseleri, Paşa Lokması kahvaltılarından yiyebilirsiniz. Gelmişken mekan sahibi tarafından yapılan  mutfakve keten ev  tekstil ürünlerinden satın alabilirsiniz.

  • Konum: Ovacık, Kerimoğlu Mevkii, 7152. Sk. No 141/ 1, 35937 Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0232 716 01 78
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

119- Çifte Kumrular Plus Restaurant

Burası Neresi? İnciraltı’nda tercih edilebilecek merkanlardan biri olan Çifte Kumrular Plus Restaurant, adından da anlaşılacağı üzerine kumruları meşhurdur. Özellikle genç kesim tarafından maç izlemek, nargile içmek, gece eğlence çıkışlarında gidilebilecek bir adres olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Açık büfe kahvaltıda; teneke tulum, beyaz peynir, kaşar, domates, salatalık, sahanda veya haşlanmış yumurta, örgü peynir, nutella, sigara böreği, reçel, tereağı, salam, zeytin çeşitleri, çemen, bal, kaymak, reçelli rol ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Çimenler üzerine kurulmuş olan mekanda bir de sahne yer alıyor. Bir yandan keyifle yemeklerinizi yerken canlı performansın tadını çıkartabilirsiniz.

  • Konum: İnciraltı, İnciraltı Cd. no:49, 35340 Balçova/İzmir
  • Telefon: 0232 259 75 85
  • Çalışma Saatleri: 08:00–04:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

120- Efşah Cafe Restaurant

Burası Neresi? Hepimizin en sevdiği öğün kahvaltının tadına bir de Efşah Cafe Restaurant’ta bakın derim. Olması gereken tüm ürünler masanıza en güzel şekilde sunulurken size de keyifle yemesi kalıyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltınız içerisinde; beyaz peynir, çeçil peyniri, tereyağı, domates, salatalık, yeşillik söğüş tabağı, organik zeytin çeşitleri, çemen, armola, pekmezli haşhaş ezmesi, çingen salatası, kaymak, bal, acı sos, patates tava, ev yapımı reçel çeşitleri, tatlı Urla loru, pişi ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Sevdikleriniz ile beraber gelip hoşça vakit geçirebileceğiniz gibi biraz olsun şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafanızı dinleyeceksiniz. Çocuklu aileler için oyun alanları, at binme ve paintball etkinlikleri ile de keyfisinize keyif katacaksınız.

  • Konum: Rüstem, Pınarlı Sk. no 1, 35430 Urla/İzmir
  • Telefon: 0544 435 14 44
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 40 TL
  • Yol tarifi al >

121- Şiringöl Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Şirince’nin popüleritesini bilmeyeniniz yoktur heralde diye düşünüyorum. Böylesine bir doğaya ve farklı atmosfere sahip olan çok az yer var. Tap taze ve oranik ürünler ile yapacağınız kahvaltının tadını unutamayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Burada yapacağınız iki kişilik bir serpme kahvaltı; siyah zeytin, yeşil zeytin, gül reçeli, Şirince’nin meşhur karadut reçeli, teneke peyniri, tulum peynir, sahanda köy yumurtası, somates, salatalık, biber, çemen, bal, kaymak, tereyağı, sigara böreği, kekikli zeytinyağı, Türk kahvesi ve tabi ki sınırsız çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın! Zeytinlerin tadı hala damağımda diyebilirim. Ayrıca ben kaşarlı patatesli gözlemesine hayran kalırken arkadaşlarımın patlıcanlı gözlemesini beğendiğini belirtmeliyim. Kuş seslerinin yükseldiği yeşilliklerin arasında, içinizde huzur yanınızda sevdikleriniz önünüzde zengin mi zengin çeşitlilikteki kahvaltı sofrası…  Sonrası keyif sonrası eğlence.

  • Konum: Şirince, 35920 Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0555 556 40 00
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Yol tarifi al >

122- Çamlı Keyfi

Burası Neresi? Yeşilliklerin arasında içinizi neşe ve huzur kaplayacak bir sabah kahvaltısı için hafta içi serpme ve hafta sonu açık büfe olarak hizmet veren Çamlı Keyfi’ye bir kez olsun gelmeniz gerekiyor. Aileniz ile beraber gelebileceğiniz mkena içerisinde çocuklarda düşünülmüş. Oyun alanları mevcut. Güler yüzleri eksik olmayan çalışanları ve ilgileri ile bizden tam notu aldı açıkcası.

Serpme kahvaltı menüsünde; Ezine, tulum, otlu, köy, örgü peynirleri, Edremit siyah, çizik yeşil, büyük yeşil, Edremit kırma zeytinleri, portakal, vişne, böğürtlen, kayısı, çilek reçelleri, bal, kaymak, tahin, pekmez, domates, biber, salatalık, yeşillik, böğürtlenli lor, kakaolu fındık ezmesi, çökelekli kırmızı biber dolması, çemen, kuru domates, dört farklı ekmek çeşidi, beş farklı çeşit bitki çayı, haşlanmış yumurta ve sınırısz çay bulunuyor.

Açık büfe kahvaltı menüsü içerisinde; yukarıda belirttiğim ürünlerden farkı olarak domates biber salçası, salçalı sosis, patates kızartması, kırmızı köz biber, köz patlıcan, çökelekli kırmızı biber dolması, paprika ezmesi,  patlıcan kızartması, acı-tatlı biber kızartması, yoğurt, roka, maydanoz, dereotu, limon, armola, domatesli çökelek, salam, tatlı lor yer alıyor.

  • Konum: Çamlı, İzmir TR, Çamlı Köyü Yolu No:24, 35310 Güzelbahçe
  • Telefon: 0232 236 35 36
  • Çalışma Saatleri: 09:00–19:00 / Cumartesi-Pazar 09:00–24:00 / Pazartesi Pazartesi,10:00–18:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı serpme 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Konsept Kahvaltı Mekanları

123- Nar Danesi Restaurant

Burası Neresi? Ülkemizdeki 100 adet şaheserler arasında yerini almaya hak kazanan ve faaliyetlerine müze olarak devam eden Çakırağa Konağı’nın hemen yanında bulunan ve tarihi mekan olarak hizmet veren Nardanesi, otantik havası ile gelen misfirlerini etkilemeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Kafetarya, kahvaltı ve restoran olarak hizmet veren mekanın içerisinde bir de kütüphane mevcut. Yani burada sadece karnınız doyurmak için değil kültürel yaşamın getirileri olan ortamında tadını çıkartabilirsiniz. Birbirinden doğal ve yerel tatların servis edildiği bu yerde birbirinden farklı etkinliklerde düzenleniyor aynı zamanda.

Kahvaltısında; tamamı ev yapımı olan turunç reçeli, böğürtlen reçeli, dağ çileği reçeli ile kuşburnu marmelatı  ve karadut marmelatı sunulurken, İzmir tulumu, lor peyniri, köy peyniri, örgü peynir, yeşil çizik salamura zeytin, siyah zeytin, kaymak, bal, tereyağı, incir, hurma, cevizi nar, elleri ile açtıkları simi pidesi, gözleme ve çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Adı üzere Nar Danesi…. Buraya gelmişken bir de nar suyu patlatın derim!

  • Konum: Birgi, Çakırağa Sk., 35750 Ödemiş/İzmir
  • Telefon: 0533 282 54 70
  • Çalışma Saatleri: 08:30–00:00 / Pazartesi kapalı*
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 30 TL
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

124- Artemis Restaurant

Burası Neresi? Zeytin ve incir ağaçlarının bezeli olduğu bu küçük Rum Köyü’nün dikkat çeken tarihi binası ile Şirince Artemis Restaurant, 196 senelik büyük bir çam ağacının gölgesi altında muhteşem bir kahvaltı için harika bir ortam oluşturuyor.

Neden Gitmeliyim? Zengin serpme kahvaltı sofrasında; tereyağ, Ezine peynir, tulum peyniri, köy peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, kaymak, sahanda yumurta, 5 reçel çeşidi, domates, salatalık, acuka, tahin, pekmez, yoğurtlu kuru biber, domates soslu biber, çingen pilavı,yumurtalı patates, çikolatalı krep, lavaş, köy ekmeği, pişi, büyük boy su, sınırsız çay yer alıyor.

Farklı konseptlere ayrılmış olan mekanda; büyük salonda kalabalık gelen gruplar ağırlanıyor olup romantik bir yemek için mahsen salonu, samimi bir ortam için şark odası, Şirince’nin tatlı mı tatlı evleri ve yeşilliği arasında yemek isterseniz keyf-i bahçe tercih ediliyor.

Kaçırmayın! Girişinde bölgenin meşhur ürünleri olan şarap tadımları yapılıyor.

  • Konum: Şirince, Şehit Yüksel Özülkü Caddesi No:7, 35920 Şirince Köyü/Selçuk/İzmir
  • Telefon: 0232 898 32 40
  • Çalışma Saatleri: 08:00-24:00
  • Ortalama Fiyatlar: Kişi başı 35 TL
  • Instagram
  • Yol tarifi al >

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak İzmir Gezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*İzmir Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

2 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

6 gün önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce