Kiev Boryspil Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kiev Boryspil Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kiev Boryspil Havalimanı, Ukrayna’nın en işlek havaalanı ve ülkedeki toplam yolcu sayısının %66 gibi bir oranına ev sahipliği yapan uluslararası bir havalimanıdır. Bayrak taşıyıcı havayolu olan Ukrayna Havayolları için ana havalimanı olarak hizmet vermektedir. Boryspil Havalimanı, Kiev’in doğusunda Boryspil bölgesinde yer alıyor. Ülkenin en uzun otoyolu olan M3 karayolu ile havalimanına ulaşabilmek oldukça kolay.

Başkent Kiev’de Zhulyany Havalimanı adına hizmet veren bir başka havalimanı daha var, ancak tüm yıl boyunca daha az yolcuya hizmet vermektedir. Çoğunlukla iç hat uçuşları ve birkaç uluslararası uçuşların yapıldı bir yerdir. Türkiye’den Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları ile yapılan uçuşların çoğu ise Boryspil Havalimanı’na yapılıyor.

Şehir merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunan Boryspil Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar ise tren, Sky Bus ve taksiler ile yapılmaktadır. Şehir merkezine ulaşmak yaklaşık 40-50 dakika sürüyor. Yoğun trafik saatlerinde ise bu süre daha da artabiliyor. Ancak bu süreyi nispeten kısaltan tren ile şehir merkezine daha kısa sürede gidebilmek mümkün.

Kiev Boryspil Havalimanı Ana Terminal Binası

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs (Sky Bus) ile Ulaşım

Boryspil Havalimanı’ndan Kiev şehir merkezine çalışan herhangi bir metro hattı bulunmuyor. Boryspilskaya Metro İstasyonu ise havalimanına 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle uygun bir ulaşım alternatifi değil. Ancak havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. Otobüsle ulaşım, şehir merkezine ucuza gitmenin en iyi yoludur.

Boryspil Havalimanı ile şehir merkezi arası çift yönlü düzenli olarak 24 saat ulaşım hizmeti veren özel bir Sky Bus servisi bulunmaktadır. Havalimanı gelen yolcu katının çıkışından hareket etmektedir. Otobüs biletinizi, havalimanı D terminalindeki bilet ofislerinden veya şoförden satın alabilirsiniz. Bilet ücreti 50 UAH (yaklaşık 3 Euro). Otobüsle şehir merkezine yolculuk yaklaşık 1 saat kadar sürüyor. Sky Bus servisleri havalimanı B ve D terminallerinden gündüz 20 dakikada bir ve gece her yarım saatte bir hareket etmektedir.

Kiev Boryspil Havalimanı Sky Bus

Havalimanı Sky Bus Otobüs Bilet Ücretleri

  • Havalimanı – Kharkivska Metro İstasyonu: 60 UAH
  • Havalimanı – Pivdennyi Tren İstasyonu: 100 UAH

Otobüs, Kiev’de ana tren istasyonu olan Pivdenny Tren İstasyonu’na kadar gitmektedir. Ayrıca Kharkivskaya Metro İstasyonu’ndan da geçmektedir. Pivdenny Tren İstasyonu, Kiev’in merkezinde olmasına rağmen otel sayısı az olan bir bölgedir. Bu nedenle, şehir meydanına çıkan yol olan Khreshchatik Caddesi’ne gitmek isteyebilirsiniz. Havalimanından otobüsle gelişte Kharkivskaya Metro İstasyonu’nda inebilir ve buradan metroya aktarma yaparak (kırmızı hat) Vokzalnaya Metro İstasyonu’na gidebilirsiniz. Bu durakta inerek Khreshcatik Caddesi’ne çıkabilir ve kısa bir yürüme sonrası şehir merkezine gelebilirsiniz.

Boryspil Havalimanı, gece varışlı yolcuların konaklayabilmesi için bünyesinde bir de otel bulundurmaktadır. Geceyi havalimanı otelinde geçirmek isteyen yolcular terminaller ve otel arasında hizmet veren servis otobüsleri ile ulaşımlarını sağlayabilmektedir.

D Terminali (1. Kat) – Otel – B Terminali (Otobüs Terminali) – F Terminali – B Terminali (Otobüs Terminali) – Otel – D Terminali (1. Kat)

Havalimanı/Şehir Merkezi Ekspres Tren ile Ulaşım

Havalimanından merkez tren istasyonuna yolcuların ulaşımlarını sağlayabileceği yeni bir ekspres tren hattı bulunuyor. Şehir merkezine olan ulaşım süresini büyük ölçüde azaltan trenler sizi 40 dakikadan daha kısa bir sürede Kiev şehir merkezine götürecektir. İç hat ve dış hat uçak seferleri ve yolcu yoğunluğuna bağlı olarak her 30 ila 60 dakikada bir hareket etmektedir. Havalimanı trenleri gece yarısı da ulaşım hizmeti veriyorlar, ancak her iki saatte bir hareket etmektedir. Havalimanından şehir merkezine olan seyahat süresi 35 dakikadır.

Kiev Boryspil Havalimanı Ekspres Tren

Havalimanı – Merkez Tren İstasyonu Bilet Ücretleri

  • Yetişkin bilet ücreti 80 UAH (4 EUR)
  • 6-14 yaş arası bilet ücreti 60 UAH (2.15 EUR)
  • 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz

Tren istasyonuna gitmek için havalimanı gelen yolcu katından çıkış yaptıktan sonra sağa dönüp yön tabelalarını takip etmeniz gerekecek. Yürüyüş yolunun sonunda istasyon ve bilet satın alabileceğiniz küçük bir banko alanı göreceksiniz. Ayrıca havalimanı D terminalinde yer alan gişeden de bilet satın alabilirsiniz. Biletinizi yalnızca kartla yapabiliyorsunuz, nakit ödeme kabul edilmiyor.

Havalimanı tren hareket saatleri ve daha fazla bilgi için Kiev Boryspil Express web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Boryspil Havalimanı’ndan Kiev şehir merkezine gitmenin en kolay yolu ve önerilen ulaşım aracı taksilerdir. Havalimanı D terminali gelen yolcu katının çıkışında yer alan taksiler haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Kilometre başına ortalama ücret tarifesi 0.50 Euro’dur (7-10 UAH). Ancak taksi şoförüyle pazarlık edebilirsiniz. Şehir merkezine gitmeden önce taksi şoföründen mutlaka net bir fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz. En sık gidilen güzergâh olan havalimanı ile Kiev’in ana caddesi Khreshchatik’e taksi ücreti ortalama 20 Euro’dur. Yolculuk trafiğe bağlı olarak yaklaşık 35 dakika sürmektedir. Havalimanındaki taksicilerin çoğu İngilizce konuşamıyor. Bu nedenle telefonunuza bir çeviri uygulaması yüklediğinizden emin olun.

Kiev Boryspil Havalimanı Taksi

Lingo Taxi, Happy Go Taxi ve Welcome Taxi Kiev’de taksi ile ulaşım hizmeti veren ayrı firmalardır. Bu firmalara bağlı çalışan şoförler İngilizce konuşabilmektedir, ancak havalimanından şehir merkezine ulaşım ücretleri 22 Euro’dan başlayan fiyatlarla (araç türüne bağlı olarak) değişiyor. Web siteleri üzerinden detaylı bilgi alabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi UBER ile Ulaşım

UBER uygulaması Kiev’de yaygın olarak kullanılmaktadır. Havalimanına varışta UBER ile yerel taksi hizmeti veren bir araç çağırabilir ve otelinizin kapısına kadar gidebilirsiniz. Boryspil Havalimanı, yolcuların ücretsiz kullanabilecekleri Wi-Fi İnternet hizmetine sahiptir.

Kiev havalimanı Uber Aracı

Çağıracağınız araç türü ve mesafeye bağlı olarak ücret değişse de genel olarak havalimanından şehir merkezine UBER ile ulaşımın ücreti yaklaşık 300 UAH (15 Euro) olacaktır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Şehir merkezine ulaşmanın bir diğer yolu da Boryspil Havalimanı’ndan konaklamanız için kapıdan kapıya ulaşım hizmeti veren özel transfer seçeneğidir. Özel transfer hizmeti taksi ile ulaşıma göre daha makul ve daha güvenilirdir. Fiyatları her zaman sabittir ve havalimanına varışta şoför tarafından terminal çıkışında karşılanarak doğrudan aracınıza gidebilirsiniz.

Kiev Havalimanı’nda bulunan yerel ve uluslararası bazı şirketler araç kiralama hizmetinin yanı sıra özel transfer hizmeti de vermektedir. İlgili firmaların İnternet siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve havalimanına varışta sürücü tarafından karşılanarak doğrudan aracınıza gidebilirsiniz.

Havalimanında bekleme zamanından tasarruf etmek ve taksilere kıyasla daha konforlu ve sabit fiyatla bir seyahat etmek için özel transfer rezervasyonu yaptırmanızı öneririz.

Boryspil Havalimanı için özel transfer rezervasyonu yapabileceğiniz firmalar arasında Lingo Taxi, Sixt, Safe Airport Transfer, Green Tour, Fox Transfer, Your Driver ve 10Travlr bulunmaktadır.

Kiev Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Boryspil Havalimanı’ndan şehir merkezine ve diğer günler çevre yerlere olan ulaşımınızı sağlamak için bir araç kiralaması yapmayı düşünebilirsiniz. Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri birkaç tanınmış acente ofislerine sahiptir. D terminali gelen yolcu katında bulacağınız araç kiralama acenteleri Europcar, Hertz, Sixt, Budget ve Avis’dir.

Bazı araç kiralama şirketlerinin havalimanında yapacağınız kiralama için ek ücret talep etmesi size pahalıya mal olabilir. Bu nedenle ilgili firmaların web siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilir ve böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin