Güney Amerika

Amerika Kıtası’nın güney kısmını oluşturan Güney Amerika, 17.840.000 kilometrekarelik bir alanda 13 ülkenin topraklarına ev sahipliği yapmaktadır. Güney Amerika Kıtası’nda bulunan ülkeler arasında; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Fransız Guyanası, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela bulunuyor. Tüm ülkelerdeki nüfusun toplamıyla 7 kıta arasında en çok nüfusa sahip olan 4. Kıta Güney Amerika Kıtası olmuştur. Kıtada yaşayan insan sayısını 2016 yılı sayımlarına göre 422,5 milyon olduğu biliniyor.

Uzun yıllar sömürge altında kalmış olan kıtada Afrika ve Avrupa kökenli göçmenler ülkenin yerlileri haline gelmiştir ve gelen halk buraya kendi kültürlerinin, dillerinin yayılmasında da etkili olmuştur. Yaşanan sömürgeci yaklaşımları sebebiyle kıta genelinde Portekizce ve İspanyolca lisanlarının konuşulduğunu görebilirsiniz.

Tabi ki bu diller dışında Latin Amerika’ya özgü çok sayıda yerel dil ve ülke dilleri de konuşulmaktadır. Sömürgeciliğin etkisi dil anlamında olduğu kadar inanç alanında da yaşanmıştır ve günümüzde kıtada yaşayanların yarısından fazlasının Hristiyanlık dinine mensup oluğu biliniyor.

Bunun dışında az sayıda bahsedilebilecek bir Yahudilik ve Müslümanlık inancının bulunduğundan da bahsedebiliriz. Bu kıtanın uzun yıllar boyunca sömürgeci hareketlere maruz kalmasının başında sahip olduğu muhteşem doğası gelmektedir. Dünyanın en uzun nehirlerinden en yüksek dağlarına, en büyük yağmur ormanlarından en çok canlı çeşitliğine kadar görülmesi gereken sayısız noktaya sahip olan Güney Amerika, bu güzellikleri sayesinde günümüzde önemli turistik noktalardan biri haline gelmiştir.

İnkalar döneminden kalma yerleşim yerlerinin muhteşem bir örneği olan kıtada Kruger Ulusal Parkı’da Afrika’nın tabiatını , doğasını yakından tanımanız için en iyi noktalarda biridir. Gezilecek yerleri,kültürü, gelenekleri, dilleri ve sıcakkanlı insanlarıyla ilgi çeken Güney Amerika’yı gezi rehberi sayfamızdaki kategorilerden inceleyebilir,ülkeleri hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.