Brezilya

1500 yılında Portekizli kaşifler tarafından yanlışlıkla keşfedilen Brezilya, Pedro Alveras Cabral adlı denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucu bulunmuştur.. Güney Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Brezilya Federal Cumhuriyeti, federal yönetim şekline sahip bir ülkedir. Toplamda 4 milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip ülke, biyoçeşitliliği ve muhteşem tabiatı ile 8.500.000 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip toprak parçası üzerine kuruludur.

Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili harici tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoryal iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropikal iklim’dir.

Güney Amerika’nın sevilen yerleşim yerlerinden karnavallar ülkesi Brezilya, futbol tutkusu ve Amazon ormanlarıyla dünyanın en turistik ülkelerinden biridir. Nüfus ve toprak bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Başkenti Brasilia olan ülkede, dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio Karnavalı gerçekleşmektedir. Diğer yandan Güney Amerika’da resmi dili Portekizce olan tek ülke olarak kayıtlara geçmiştir.

1992 yılından beri kullanılan Brezilya bayrağında bulunan yeşil renk ülkenin kuzeyinden geçen Amazon ormanlarını, mavi renk okyanusu ve gökyüzünü, sarı renk altını ve ülkedeki mineral kaynaklarını, ‘’Ordem e Progresso” yazısı ise ilerleyişi ve düzeni temsil ediyor.

Federal bir cumhuriyet sistemi ile yönetilen Brezilya’da toplamda 26 eyalet vardır. En büyük şehri Sao Paulo iken başkenti Brasilia’dır.

Diğer Şehirler ise şöyle;

Amazonas, Belem, Belo Horizonte, Brasilia, Cruitiba, Fortaleza, Iguasu, Manaus, Natal, Pantanal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, Rio de Janeiro, Santos, Sao Paulo…

Güneybatısında Bolivya, batısında Peru, güneyinde Paraguay, Arjantin, Uruguay ile komşu Brezilya, Güney Amerika kıtasının doğusunda yer almaktadır.

Aralık- Mart ayları ülkenin sık ziyaret edildiği hava sıcaklıklarının normal değerlerde seyrettiği dönemdir. Türkiye’de kış mevsiminin yaşandığı aylarda Brezilya’da yaz yaşanmaktadır. 8.500.000 kilometrekare gibi büyük bir yüz ölçümüne sahip ülkede bölgeden bölgeye hava sıcaklıkları değişmekte ve pek çok iklim tipi hissedilmektedir. Şehirler arası hava sıcaklıklarındaki farklılığı gözlemlemek mümkün.

Örneğin; ülkenin güney kısımlarında yer alan Salvador ve Rio de Janeiro kentlerinde ziyaret dönemi Aralık-Nisan iken, kuzey ucunda yer alan Manaus şehrini seyahat için en uygun zaman dilimi Haziran-Kasım aylarını göstermektedir. Seyahat döneminizi ziyaret edeceğiniz şehrin hava durumuna göre planlamanızı tavsiye ederiz.

Brezilya halkı eğlenceye her şeyden çok önem veriyor. Ülkede yaz kış her dönem eğlencenin ve aktivitenin dur durak bilmediği aşikar. Samba ülkesinde gece hayatı sokak partileriyle daha da coşkulu hala bürünüyor. Rio Karnavalı zamanında Brezilya’ya seyahat ediyorsanız sokak sokak eğlence aramanıza elbette ki gerek yok. Zaten siz sokağa çıktığınız anda tüm şehir partilemeye başlamış olacaktır.

Karnaval zamanını es geçen ziyaretçiler için ise dünyanın pek çok ülkesinde yoğun rağbet gören komedi barlar, Brezilya’nın rutin gece eğlencelerinden biri haline gelmiş durumda. Sao Paulo şehrindeki ‘’Comedians Comedy Club”, ‘’The Week Club” ve ‘’Cervejaria Barba Ruiva” bu konuda oldukça başarılı. Rio de Janerio’da ise haftanın her günü sabahın ilk ışıklarına kadar açık kulüpler, eğlenceye tam gaz devam etmek isteyenler için hizmet veriyor.  Ülkenin hemen her şehrinde müzik zevkinize ve eğlence anlayışınıza uygun mekanlar bulabilirsiniz.

Ülkenin para birimi Brezilya Real’idir. ‘’ 1 Brezilya Reali = 1. 46 Türk Lirası” dır. 90 günü geçmeyen seyahatlerde Brezilya seyahatiniz için vize zorunluluğu bulunmamaktadır. 2004 yılından itibari ile TC vatandaşlarına vize uygulaması kaldırılmıştır. Daha uzun süreli ve eğitim amaçlı seyahatler için Brezilya Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçiniz.