Lima

Güney Amerika’nın en popüler ülkelerinden biri olan Peru’nun başkenti Lima, Rimac Nehri üzerinde kurulu bir şehirdir. Hem endüstri ve turizm hem de eğitim, bilim ve siyaset merkezi olan şehir aynı zamanda “Kralların Kenti” olarak da adlandırılıyor. Tarihi alanları 1991 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen Lima, aynı zamanda ülkenin en çok turist çeken şehri olma özelliğini taşıyor.

Toplamda 43 ilçesi olan Lima, 2672 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Yaklaşık 9 milyon nüfusu olan şehrin para birimi Nuevo Sol’dür. Yüzölçümü bakımından Peru’nun en büyük şehri ve Güney Amerika2nın en kalabalık üçüncü şehri olma unvanına sahip olan Lima, muhteşem bir sahil kentidir. Büyük Okyanus kıyısında eşsiz bir konuma sahip ve deniz ticareti yönünden oldukça popüler bir şehir olan Lima’nın kuruluş tarihi ise 1535 senesine uzanır.

Peru Cumhuriyeti’nin başkenti Lima, bulunduğu coğrafya itibariyle ziyaretçilerine sayısız gezilecek yer ve aktivite imkanı sunuyor. Tarihi mekanlardan antik eserlere, muhteşem kıyı şeritlerinden birbirinden güzel müzelere kadar çok sayıda alternatifin olduğu şehrin tamamını gezmek için en az 4 – 5 günlük bir seyahat planı yapmanızda fayda var. Şehrin merkezi olarak kabul edilen Plaza Mayor ve bu bölgenin simgesi olan Hükümet Sarayı ile Peru gezinize hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Kedileri ile ünü ülke sınırlarını aşan Park Kennedy’de Lima’yı tam anlamıyla keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Peru’nun Altınları ve Dünya Silahları Müzesi ve Larco Müzesi, Exposition Parkı, San Francisco Manastırı ve Exposition Parkı’nı da gezebilirsiniz.

Fazlasıyla İspanyol mutfağından etkilenen Peru mutfağının temelini balık ve deniz ürünleri oluşturuyor. Ayrıca Amerikan mutfağının izlerini de görebileceğiniz Lima’da vegan veya vejetaryen mutfaklarına özgü lezzetler sunan yeme içme mekanları ile de karşılaşmanız olası. Gece hayatının oldukça hareketli olduğu Lima’da çok sayıda canlı müzik, dans, gösteri gibi eğlencelerin düzenlendiği mekanlar yer alıyor. Her sene birbirinden renkli ve bol aktiviteli etkinliklerin gerçekleştiği Lima’ya şubat ayında gidecek olursanız, mutlaka Ulusal Pisco İçeceği (Peru’nun milli içeceği) Günü’ne katılım göstermenizi öneriyoruz. Ayrıca her yıl farklı tarihlerde kutlanan St. Peter ve St. Paul Günü ve Lima Latin Amerika Film Festivali’ne de katılabilirsiniz. Her tarzda ve bütçeye uygun hediyelik eşyaların olduğu Lima’da Kennedy Parkı’nın içinde yer alan Miraflores Pazarı’nı ziyaret edebilirsiniz. 17.00 – 23.00 saatleri arasında ziyarete açık oln Miraflores Pazarı’nda birbirinden güzel el işi ürünler de bulmanız mümkün.

Pasifik Okyanusu’nun kıyısındaki Peru’nun başkenti Lima’nın genelinde ılıman iklimin etkileri görülüyor. Yıllık yağış miktarı 40 mm olan şehre İstanbul’dan aktarmalı uçuşlar ile ulaşmak mümkün. Lima’nın en büyük havalimanı olan Jorge Chavez Uluslararası Havalimanı varışlı uçuşları araştırabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarının sıklıkla kullanıldığı Lima’da metro ve otobüs hatları sayesinde her noktaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.