Buenos Aires

Güney Amerika’nın sevilen ülkelerinden Arjantin’in başkenti Buenos Aires, 16. Yüzyılda Rio de la Plata nehrinin hemen kenarında kurulmuştur. Buenos Aires’in kelime anlamı ‘’güzel havalar’’ demektir. Sebebi ise yıl içerisinde kentin bol güneşli günlere ev sahipliği yapmasıdır. Arjantin’in en romantik şehri olarak gösterilen Buenos Aires, güney yarımkürenin Paris’i olarak gösterilmektedir.

Gezilecek yerleriyle ünlü şehrin mimarisi sebebiyle, kendinizi Güney Amerika ülkesinde hissetmek yerine bir Avrupa başkentinde hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.  Kentte 3 milyon kişi yaşarken Buenos Aires özerk bölgesinde nüfus yaklaşık 13 milyonu bulmaktadır.

Dünyanın en geniş caddesi olan 22 şeritli ve 140 metre genişliğe sahip 9 Temmuz caddesi şehrin turistik noktalarından biri olarak gösterilir. 24 saat yaşayan kentte gece hayatı oldukça renkli olmakla birlikte yerel mutfak kültürü yıllar içerisinde yaşanan göçlerle şekillenmiş muhteşem bir mutfak kültürü ortaya çıkartmıştır. Güney Amerika’nın Sao Paulo’dan sonraki ikinci büyük şehrinde Ezeiza ve Aeroparque olmak üzere iki havalimanı bulunmaktadır.

Buenos Aires’i seyahat etmek isteyenlere uygun zaman dilimlerinden bahsetmeden önce Türkiye’de yaz yaşanırken, başkentte kış yaşandığını belirtelim.  Eylül – Aralık ayları arasında ilkbahar yaşanan kentte, en güzel mevsim olarak bu dönem gösteriliyor. Sıcakla arası iyi olanlar ve seyahatini yaz tatiline çevirmek isteyenler için ise Ocak-Şubat ve Mart ayları kentte yazın yaşandığı dönem olarak bilinir.

Buenos Aires’i ziyaret etmemenizi tavsiye ettiğimiz tarihler ise Temmuz- Ağustos zamanıdır. Bu dönemde hava sıcaklığı 6 dereceye kadar düşerken hava durumu çoğunlukla  yağışlı ve rüzgarlıdır.  Yılın 7 ayı güneşli görebileceğiniz kenti size en uygun tarihte ziyaret edebilirsiniz.

Buenos Aires’de alışveriş denince akla gelen alışveriş ve eğlence noktalarının başında ‘’El Albasto’’ gelmektedir. Burada şehrin en önemli mağazalarından tutun da sinema salonlarına, restoranlara ve hatta çocuk müzesine kadar akla gelebilecek pek çok eğlence noktasına ulaşabilirsiniz.

Diğer yandan tarihi San Telmo binasında pek çok antikaya, Caminito caddesinde sokak satıcılarına, Çin mahallesinde ise dekoratif ürünlerin satıldığı dükkanlara rastlayabilirsiniz.

Buenos Aires’in hızlı mı hızlı gece hayatını tattıktan sonra başka hiçbir gece eğlencesinin sizi tatmin etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. 24 saat boyunca eğlencenin devam ettiği kentte gece saat 23:00 dan sonra barlara, saat 02:00 saatlerinden sonra ise gece kulüplerine uğrayabilirsiniz.

Gece kulüpleri sabah 07:00’a kadar hizmet verirken bazı kulüplerin hafta içleri sabah 09:00’a kadar açık olduğunu belirtelim. Kentin en meşhur gece kulüpleri ise Pacha, Alsina, Crobar, Bahrein, Cocoliche, La Capilla,  Makena Cantina…

Buenos Aires’de en çok kullanılan şehir içi ulaşım aracı taksilere alternatif olarak ortaya çıkan servisler… 1-2 kişilik olan servisler olduğu gibi 4-5 kişiye kadar grupça kiralayabileceğiniz servislerde mevcut. Hem de taksilerden daha uygun ücretlerde. Havalimanından otelinize bir servis kiralamak isterseniz, bagaj ücretlendirilmesi alındığını da belirtelim.

Plaza de Mayo ulaşımı için 8 numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Bu şekilde ulaşım daha da ucuz hale gelecektir.

SUBE Card çıkartmadan günü birlik kentte dolaşmak isterseniz ‘’bondis’’ ismi verilen halk otobüslerine tek kullanımlık biletlerle binebilirsiniz. 24 saat hizmet veren bu otobüslerle şehrin görmek istediğiniz hemen her noktasına seyahat etme şansınız var. Tek kullanımlık biletlere gazete bayilerinde 6 Arjantin pesosu karşılığında sahip olabilirsiniz. Kenti araç kiralayarak dolaşmak isterseniz ise bazı şirketlerde 21 yaş, bazı firmalarda ise 26 yaş sınırı olduğunu belirtelim.

90 günlük seyahatlerinizde vize çıkartmanıza gerek yoktur. Verilen karara göre Umuma Mahsus Pasaport hamilleri Arjantin’e yapacakları 90 günden az seyahatlerde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.