Belo Horizonte

Brezilya’nın güneydoğusunda yer alan Minas Gerias Eyaleti’nin başkenti Belo Horizonte, ülkenin en büyük üçüncü şehri olarak kayıtlara geçmiştir. 5.4 milyona yaklaşan nüfusuyla oldukça kalabalık kentlerden biridir aynı zamanda.. İzmir ilimizle kardeş şehir olarak kayıtlara geçen Belo Horizonte isminin kelime anlamı ise ‘’Güzel Ufuklar” dır. Izgara planı şehir tasarımı, ağaçlarla kaplı caddeleri ve gezilecek yerleriyle Brezilya’nın sevilen kentlerinden biri haline gelmiştir.

Her hafta sonu kurulan pazarlarıyla ünlü kentin, Savassi Mahallesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.  Belo Horizonte’ye ülkenin başkenti Brasil’den 10 saatte, Sao Paulo’dan 8 saatte, Rio de Jenairo’dan ise 7 saatte otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan kente, 1897 yılında belediye unvanı verilmiştir. Şehir, Brezilya’nın güneydoğusunda Brasilia’ya 10 saat, Rio de Jenairo’ya 7 saat, Sao Paulo’ya ise 8 saat mesafede yer almaktadır.

Şehirde yıl boyunca sıcaklıklar ortalama seyrinde devam eder. Çok düşük ve çok yüksek sıcaklıklarla karşılaşmayabilirsiniz. Ancak yine de Belo Horizonte’nin en çok turist aldığı ve hava sıcaklıklarının normal değerlerde seyrettiği dönem Aralık- Nisan dönemidir. Bu aylara denk gelecek şekilde seyahat planlaması yaparsanız çokta zorlanmayacağınızdan eminiz.

Belo Horizonte’de dilediğiniz gibi alışveriş yapabileceğiniz pek çok nokta yer alır. Alışveriş merkezlerinden tutun da semt pazarlarına kadar kent, Brezilya’ya özgü yöresel ürünleri satın alma imkanı sunan pek çok alışveriş merkezi ile dolu. Kentten satın alabileceğiniz Brezilya’ya özgü ürünlerin başında yerli içkileri ‘’cachaça”, yine yerel üretim güveç ve çanaklar, Havainas isimli parmak arası terlikleri, ballı kek ‘’pao del mel” ve koyu kavrulmuş Brezilya kahvesi…

Şehrin alışveriş noktaları; Patio Savassi, Mercado Central…

Barlarıyla ünlü Belo Horizonte’de gece hayatı, sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder.  Club, bar ve pub tarzı mekanları kent sokaklarında aramanıza gerek yok. Hemen her caddede kolaylıkla rastlayabilirsiniz. Özellikle turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Aralık-Nisan döneminde mekanların daha canlı ve hareketli olduğunu söyleyebiliriz. Popüler eğlence mekanları;  Jangal, Lord Pub, Olimpo Thermas, Laicos….

Belo Horizonte’de para birimi Brezilya Real’idir. ” 1 Brezilya Reali = 1. 46 Türk Lirası” dır.

90 günü geçmeyen seyahatlerde Brezilya seyahatiniz için vize zorunluluğu bulunmamaktadır. 2004 yılından itibari ile TC vatandaşlarına vize uygulaması kaldırılmıştır. Daha uzun süreli ve eğitim amaçlı seyahatler için Brezilya Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçiniz.