Göcek Plajları – Göcek’te Denize Girilecek En İyi 6 Yer!

En az Marmaris ve Bodrum kadar popüler olan Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek, harikulade bir doğa ve sahip olduğu birbirinden güzel koyları ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin tatilleri için tercih ettiği yerlerden biridir. Burası Türkiye’nin eşsiz koylarına ev sahipliği yapıyor. Lüks yatların ve günübirlik tekne turlarının demir attığı Göcek, berrak sulara sahip denizi ve el değmemiş doğasıyla turlara olan katılımcıları ve tatillerini burada geçiren insanları adeta kendine hayran bırakır.

Dalaman Havalimanı’na 27, Fethiye’ye ise 30 km mesafede bulunan Göcek, havayolu ve karayolu ile ulaşımı da mümkün kılıyor. 1980’li yıllara kadar sessiz, sakin bir yerleşim yeri iken bugünlerde popüler bir turistik cazibe merkezine dönüşen Göcek, cenneti andıran plaj ve koylarının yanı sıra alışveriş yerleri, gece hayatı, şık yemek içme mekanları ve tarihi yerleriyle bir tatilden daha fazlasını sunar.

Sizlere bu yazımızda Göcek’te denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj ve koy yerlerinden bahsediyoruz. Bir sonraki tatilinizi planlarken sevdiklerinizle birlikte denizin keyfini çıkarabileceğiniz Göcek plajlarını yazımızın devamında bulabilir, ulaşım ve plaj özellikleri hakkında pratik bilgileri bulabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

D-Resort Blue Point Beach

D-Resort Beach & Hotel

Göcek marinanın hemen yanı başında yer alan D-Resort Blue Point Beach, sırtını çam ağaçlarına yaslamış, önü, göz alabildiğine Akdeniz’in maviliklerine bakan şahane bir yerdir. Blue Point Beach, bu bölgede yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen popüler yerlerden biridir. Yeşil ile mavinin tam anlamıyla bir arada olduğu tesis, geniş plaj alanı, berrak denizi ve konuklarına sunduğu eksiksiz hizmetleri ile rahat bir tatil olanağı sunuyor.

Blue Point Beach, D-Resort otele ait mavi bayraklı bir plajdır. Otele olan mesafesi yaklaşık 1 km kadar. Konaklama yapan konuklar buggyle ve bisiklet ile ulaşım sağlayabiliyor. Konaklama yapmayıp günübirlik araçlarıyla gelenler için ise plaj yerinde otopark alanı bulunmaktadır. Bu bölgedeki hatırı sayılır lüks ve pahalı yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu pahalılığın karşılığında nezih, kaliteli bir ortamda, altın satısı özel bir kumsal, berrak bir deniz, şezlong, şemsiye ve elbette restoran yeri ile eşsiz bir deniz tatili imkânına sahip olunuyor.

Denizi için müthiş derecede berrak diyebiliriz. Kıyı yerlerinde tam anlamıyla turkuaz renk hâkim. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için de yeterli bir derinlik seviyesi bulunuyor. Özel kumu ve berrak denizi ile Maldivleri aratmayan Blue Point Beach bu özelliği ile Göcek’teki tek plaj olma özelliğini taşıyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 400 TL. (Şezlong, şemsiye ve bir içecek dâhil). D-Resort otelde konaklama yapan konuklar için ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, bar, Wi-Fi, iskele, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dresortgocek/

Haritada Görüntüle >

İnlice Halk Plajı

Fethiye sınırları içerisinde kalan ancak Göcek merkezden kısa bir sürüş mesafesinde olan İnlice Halk Plajı, uygun fiyatlara güzel bir günübirlik deniz keyfi yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Burası Dalaman, Göcek ve Fethiye için popüler bir kaçış noktasıdır. Bölge halkının yanı sıra bu bölgede tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler de İnlice’nin temiz ve doğa manzaralı bu plajını tercih ediyor.

İnlice Halk Plajı, şehrin gürültüsünden uzakta, yemyeşil bir orman manzarası ile Akdeniz’in maviliklerinin birleştiği göze hoş gelen ve ruhu dinlendiren bir yerde konumlanıyor. Halk plajı olması nedeniyle buranın ücretsiz olduğunu düşünmeyin. Yaya ve araçla girişlerde cüzi bir ücret ödenmektedir. Araçla gelenler için park etme zorunluluğu bulunuyor. Plaj çevresinde park yeri mevcut değil. Plaj içerisinde Fethiye Belediyesi tarafından işletilen bir tesis bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanakları burada bulabilmek mümkün.

Halk plajı olmasına karşın sahil kısmı yeterince temizdir. Şezlong ve şemsiyeler arası yeterli mesafe bulunuyor. Plaj kumlu ve hafif çakıl taşlı. Aynı şekilde denizin dibi de hafif kumlu ve taşlı. Ancak ayağı rahatsız etmeyecek küçüklükte taşlardan oluşuyor. Deniz suyu berrak ve kıyı yerleri çocukların yüzebileceği derinliktedir. Dalgasız olması yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için de burayı cazip kılmaktadır.

Plaj içerisinde çadır ve karavana izin verilmiyor. WC, duş yerleri ve soyunma kabinleri belediye çalışanları tarafından devamlı temizleniyor. Plajda yürüyüş yapılacak kısa parkurlar, mini voleybol sahası ve piknik/mangal alanı bulunuyor. İster günübirlik geliyor olun, ister plaj çevresinde konaklıyor olun, İnlice Halk Plajı’nı bu bölgede denize girmek için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL. Otomobil park ücreti 15 TL. (Şezlong + şemsiye 35 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, mescit, piknik alanı ve piknik masaları, plaj voleybol sahası, çocuk oyun alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Osmanağa Koyu

Osmanağa Koyu
Fotoğraf: Şevket Kalkavan

Sıra geldi listemizin ücretsiz denize girilecek yerlerine. Osmanağa Koyu, Dalaman sınırları içerisinde kalan ancak Göcek’e oldukça yakın olan sessiz sakin bir yerdir. Ayten Koyu’ndan yaklaşık 15 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Osmanağa Koyu, şehrin gürültüsünden ve insan kalabalığından uzakta rahat bir deniz ve güneş keyfi yaşamak isteyenlere önerebileceğimiz yerlerin başında gelmektedir.

Yüzmek için yeterli koşulları sağlayan Osmanağa Koyu, çam ağaçlarıyla kaplı bir tepenin kıyısında, küçük sayılabilecek sahil kısmı ve temiz deniz suyu ile rahat bir ortama sahip. Arada bir de olsa Göcek’ten hareket eden günübirlik tekne turlarının da durduğu yer olan Osmanağa Koyu, çadırla kamp atmak için de ideal bir yerdir.

Osmanağa Koyu’nun sahil kısmı ne yazık ki taşlıktır. Ayrıca ufak bir alandan ibarettir. Yer yer havlunuzu serip uzanabileceğiniz genişlikte bile değil. Fakat sahilin arka kısmı hem çadır atmaya hem de havlunuzu serip uzanmaya yetecek büyüklüktedir. Burada şemsiyeye ihtiyacınız olmaz çünkü çam ağaçları sizi güneşten koruyacaktır. Koy çevresinde herhangi bir işletme yeri ise maalesef bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Özellikle kamp atacak olanlar tüm malzemelerini yanlarında getirmelidir.

Merkezi plajların insan kalabalığından uzakta doğayla baş başa kalıp denizin keyfini çıkarmak için bir arayıştaysanız size burayı tavsiye edebiliriz. Çantanızı sırtlayın ve gelin burada hafta sonu kampınızı atın. Doğayla iç içe olup kafa dinlerken, denizin de keyfini dilediğinizce çıkarın.

Nasıl Gidilir: Osmanağa Koyu, Göcek merkeze yaklaşık 7 km’lik bir mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Dalaman yoluna çıkıp Club Marina-Göcek yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun bir kısmı toprak orman yoludur. Bu kısmı yavaş gitmek kaydıyla altı alçak bir arabayla gelmeniz sorun oluşturmayacaktır. Koy çevresinde aracınızı park edebileceğiniz yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Dileyen Göcek merkezden bisiklet kiralaması da yapabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Canes Sahili

Canes Koyu
Fotoğraf: Mehmet E. Yegman

Listemizde yer verdiğimiz Ayten Koyu, Osmanağa Koyu ve Canes Sahili aynı yol üzerinde bulunuyor. Bu üç yer arası mesafe ortalama ikişer kilometredir. Osmanağa Koyu ile benzer özelliklere sahip olan Canes Sahili de, kalabalık plaj yerlerinden hoşlanmayıp, doğa ile iç içe olup kafa dinlerken aynı zamanda güneşin ve denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir.

Koyun çevresi yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili. Siz sahile uzanmış güneşlenirken bir yandan da burnunuza çam kokuları geliyor ve inanın hiç olmadığı kadar rahatlatıyorsunuz. Tam anlamıyla yeşil ile mavinin buluştu, hatta iç içe olduğu bir noktada bulunuyor burası. Küçük bir sahil kısmı var. Taşlık ancak Osmanağa Koyu’nun sahili kadar da küçük değil. Varsa matınızı getirip havlunuzu üzerine sermeniz sırtınızı taşlardan koruyacaktır. Sahilin arka kısmı çam ağaçlarının olduğu geniş bir alandan oluşuyor. Dileyen güneşten korunmak için ağaçların altını da tercih edebilir. Piknik ve kamp için de ideal bir yer. Ancak burada da herhangi bir tesisin olmadığını hatırlatmak isteriz. Bu nedenle koya gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı alıp öyle gelmeniz günü rahat bir şekilde geçirmek adına iyi olacaktır.

Denize gelecek olursak yeterince temiz ve dalgasız. Deniz dibi kumlu ve irili ufaklı taşlardan oluşuyor. Yüzmeyi yeni yeni öğrenenler için de kıyı yerleri yeterli derinlik seviyesine sahip. Arada bir tekne turları gelse de öyle aman aman bir kalabalığı olmuyor. Koya ulaşım tozlu toprak bir yoldan sağlanıyor.

Nasıl Gidilir: Canes Sahili, Göcek merkeze yaklaşık 5 km’lik bir mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Dalaman yoluna çıkıp Club Marina-Göcek yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun son 1 km’lik kısmı bozuk ve tozlu bir orman yoludur. Yavaşça ilerlemek kaydıyla altı alçak bir arabayla gelmeniz sorun oluşturmayacaktır. Koy çevresinde aracınızı park edebileceğiniz yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Dileyen Göcek merkezden bisiklet kiralayarak da gelebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ayten Koyu

Göcek merkeze en yakın olan koy burasıdır. Yaklaşık 5 km’lik bir mesafede bulunan Ayten Koyu, listemizde yer verdiğimiz diğer koylara kıyasla biraz daha geleni gideni çok olan bir yerdir. Tıpkı diğer koylar gibi etrafı yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili olan koy masmavi bir rengin hâkim olduğu berrak deniziyle misafirlerini karşılıyor.

Ayten Koyu, çoğunlukla günübirlik teknelerin ve lüks yatların uğradığı yerlerden biridir. Bunda hiç şüphesiz koyun korunaklı oluşu ve doğallığı önemli rol oynuyor. Doğal güzelliği ve sığ denizi ile yüzmek için elverişli bir ortam sunan Ayten Koyu’na girişler ücretsiz. Koyda herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Yüzmek için burayı tercih edecek olanlar gelirken yanlarında ihtiyaç duyabilecekleri yiyecek ve içeceklerini almayı unutmasınlar.

Koyun sahil kısmı toprak ve taşlı. Denizi berrak ve sığ ancak çakıllı. Bu nedenle ayakkabısız girilmez. Deniz derinliği yaklaşık 10 metre sonra başlıyor. Kıyı yerler çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için gayet ideal. Burası yüzmek dışında piknik yapmak ve çadır kampı atmak için de müsaittir. Çam ağaçlarının gölgesinde sevdiklerinizle piknik yapabilir, çadır kampı atarak doğa içerisinde sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ayten Koyu, Göcek merkeze yaklaşık 5 km’lik bir mesafede bulunuyor. Araçlarıyla gelecek olanlar Dalaman yoluna çıkıp Club Marina-Göcek yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan doğruca koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Yolun son 500 metresi torak ve taşlıdır. Koy çevresinde aracınızı park edebileceğiniz yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım yok. Dileyen Göcek merkezden kalkan günübirlik teknelerle gelebilir veya bisiklet kiralayarak ulaşımını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Göcek Adası Koyları

Göcek’te günübirlik tekne turlarının ve yatların uğrak noktası olan Göcek Adası, tüm yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı on binlerce turistin ayak bastığı bir yerdir. Ada, Göcek açıklarında, kıyıya yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede. Burası Göcek’e en yakın olan adadır aynı zamanda. Diğerleri sırasıyla Yassıca Adaları, Zeytin Adası, Tersane Adası ve Domuz Adası’dır. Tekneye binip adaya doğru ilerlerken müthiş bir deniz manzarası, adaya vardığınızda ise harikulade bir doğa sizi karşılıyor. El değmemiş doğayı, turkuaz renge hâkim berrak bir deniz tamamlıyor. Bu nefis kombinasyon ise gelenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

Kalabalık plaj yerlerinden sıkılan, aynı zamanda tekneyle karadan ayrılıp deniz ortasında küçük bir adada olmak isteyenler için tercih edilebilecek Göcek Adası 2 km kadar bir uzunluğa sahip. Özel bir tekne ile geliyorsanız görülecek birbirinden güzel koyların olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğer günübirlik tekne turları veya deniz taksisi ile geliyorsanız adadaki işletmenin olduğu noktaya varış yapılıyor. Burada şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Nasıl Gidilir: Göcek Adası’na yalnızca Göcek merkezden kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak veya özel tekne kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Göcek Marina-Göcek Adası tekneyle gidiş-dönüş ulaşım ücreti kişi başı 50 TL. Adaya giriş ücreti kişi başı 25 TL’dir. Şezlong + şemsiye 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için adada özel bir işletme yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Göcek hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin