Eindhoven’da Ne Yenir? | Eindhoven’in En müthiş 8 Tadı

Tarım ve hayvancılığın muazzam derecede başarılı bir şekilde uygulandığı Hollanda’nın önemli şehirlerinden biri olan Eindhoven, yeme içme konusunda ziyaretçilerine dünya mutfağından pek çok önemli lezzeti deneme imkanını sunuyor.

Eindhoven’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Eindhoven’da ne yenir? Ne içilir? sorularının yanıtlarını arayan biri için şehre özgü çok fazla lezzet bulunmuyor. Tabi bu şehirde aç kalacağınız anlamına gelmiyor. Eindhoven’da başta Türk, Fransız ve Akdeniz mutfağı olmak üzere dünyanın birçok mutfak kültüründen lezzetleri denemek mümkün olabiliyor. Şehrin yemek kültüründe et, patates, balık, lahana gibi çeşitli sebzeler ve elbette muhteşem peynirler önemli bir yer kaplamaktadır.

Eindhoven’da şık ve özel restoranların yanı sıra uygun fiyatlara, hızlı atıştırmalıklar bulabileceğiniz birçok kiosk da hizmet vermektedir. Neredeyse her köşe başında bulabileceğiniz bu yeme içme tezgahlarında hiç ummadığınız farklı tatlar bulabilirsiniz. Özellikle Dommelstraat ve Kruisstraat, şehrin yeme içme konusunda nabzının attığı yerler arasında bulunuyor ve burada çok çeşitli yeme içme duraklarına rastlamak mümkün olabiliyor. Şehirdeki birçok restoran pazartesi günleri kapalı olduğu için yemek konusundaki gezintinizi pazartesi gününde gerçekleştirmemenizde fayda olacağını düşünüyoruz.

Peki, Eindhoven’da ne yenir? Ne içilir? Şimdi dilerseniz bu soruların cevapları olarak bulduğumuz lezzetleri sıralayalım;

1. Pea Soup

Bu çorbayı şehirdeki pek çok yeme içme mekanının menüsünde görebilirsiniz.

Pea Soup
Pea Soup

Bezelye çorbası, özellikle kış aylarında tüketilen, oldukça besleyici bir çorba türüdür. Yapılırken içine farklı sebzelerin de eklenebildiği çorbanın üzerine kimi zaman sosis de doğranmaktadır. Normalde zaten yoğun bir çorba olan bezelye çorbası beklediğinde ertesi gün çok daha yoğun bir kıvama kavuşmaktadır.

2. Burrito

Chidoz (adres ve bilgi)

Burrito
Burrito

Eindhoven’da Meksika mutfağından da birçok farklı lezzeti bulabilirsiniz. Özellikle bir tür dürüm olan burrito, bölge halkının en sevdiği Meksika yemeklerinden biridir. Bu yiyecek pratik yenmesi ile çok fazla tercih edilmektedir. Dürümler tortilladan yapılmaktadır ve üzerine fasulye ezmesi sürüldükten sonra tavuk, et, peynir ve çeşitli sebzeler konduktan sonra rulo haline getirilmektedir.

3. Türk Yemekleri

Altinsis (adres ve bilgi)

Eindhoven kebap

Birçok Hollanda şehri gibi Eindhoven da Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerler arasında bulunuyor. Bu da bu şehirde Türk yemek kültürünün geniş alanda hakimiyet kurması anlamına gelmektedir. Şehirdeki Türk restoranı sayısı da bu söylediklerimiz ispatlar niteliktedir. Özellikle kebap ve lahmacun gibi oldukça geleneksel Türk yemekleri şehirde çok sevilmektedir.

4. Bitterballen

The Trafalgar Pub (adres ve bilgi)

Bitterballen
Bitterballen

Hollandalıların bayılarak yediği bitterballen, içinde ne olduğu konusunda çok çeşitli söylentilerin dolandığı, Eindhoven’da da çok fazla sevilen atıştırmalık bir yiyecektir. Bölge halkı bunu özellikle biranın yanında tüketmektedir ve yanında getirilen hardala batırılarak yenmektedir. Siz de bir Hollandalı gibi bir şeyler atıştırmak istiyorsanız “Eindhoven’da ne yenir? Ne içilir?” listenizde kesinlikle bitterballen olmalı, diyerek listemizin bir sonraki maddesine geçelim izninizle.

5. Krep

Pannenkoekenhuis de Proeftuin (adres ve bilgi)

Krep
Şehirde çok lezzetli krepler sizi bekliyor.

Hollanda’nın en bilinen lezzetlerinden biri de krepler. Artık dünyanın her yerinde yaygın olarak tüketilen bu lezzet, Eindhoven’da da çok popüler. Koca bir tavayı dolduracak kadar büyük yapılan krepler, dünyanın pek çok yerindekinin aksine Hollanda’da sabah kahvaltılarında değil, akşam yemeklerinde servis edilmektedir. Krep yapan yerlerde kreplerin üzerine reçelden pudra şekerine, peynirden domuz pastırmasına kadar çok çeşitli malzemeler katabilmektedir.

6. Peynir

Lezzetli peynirler için şehirdeki marketleri ve şarküterileri ziyaret edebilirsiniz.

Peynir

Hollanda deyince ilk denenmesi gereken şeylerin başında kesinlikle ülkedeki muhteşem peynirler geliyor. Hayvancılığın yaygın olarak gerçekleştirildiği ve inekleriyle meşhur olan bu ülkenin şehirlerinde elde edilen peynirler belki de dünyanın başka hiçbir yerinde rastlayamayacağınız lezzette. Bu da bu peynirleri dünya genelinde çok meşhur bir hale getirmektedir. Bu muhteşem peynirleri tadabileceğiniz gibi dilerseniz kendiniz için dilerseniz de sevdikleriniz için hediye olarak dönüş yolculuğunda da satın alabilirsiniz.

7. Bira

De Bierprofessor (adres ve bilgi)

Bira

Bira konusunda bir uzman olan Hollanda şehirlerinde çok lezzetli yöresel biraların tadına bakabilirsiniz. Eindhoven şehrinde De Markt, Stationsplein, Dommelstraat, Straumseind gibi bölgelerde bulunan birçok bar ve pubda bu biraları tadabilirsiniz.

8. Huzaransalade

Pek çok restoranda bu rus lezzetini yemeklerinizin yanında sipariş verebilirsiniz.

Huzaransalade
Huzaransalade

Rus salatası olarak bilinen bu salata, birçok restoranın menüsünde bulunan ve yemeklerin yanında en fazla istenen salatalardan biridir. Soğuk olarak servis edilmektedir. İçinde ise çoğunlukla yumurta, mayonez, patates ve turşu bulunmaktadır.

Kısaca tadınız, tarzını ve ya bütçeniz ne olursa olsun, Eindhoven’da mutlaka beklentilerinize uygun yiyecek ve içecek bulabilirsiniz. Peki, sizin Eindhoven’daki favoriniz hangisi? Bunu bize yorum kısmından yazabilir ve “Eindhoven’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin gelişmesine destek olabilirsiniz.

*Eğer Eindhoven’a gittiğinizde görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi değilseniz “Eindhoven gezilecek yerler” listemize mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. Böylece daha oturaklı bir gezi planı hazırlayarak çok daha keyif veren bir Eindhoven gezisi gerçekleştirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin