Eindhoven Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Avrupa’ya doğru seyahat etmeyi düşünüyorsanız, uğramanız gereken rotalara Eindhoven’i de eklemeyi unutmayın.

Eindhoven gezilecek yerler yazımıza göz atarak, şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Eindhoven Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

1936 yılında açılmış olan Van Abbemuseum, yazılı ve görsel birçok modern sanat eserini içermektedir. Henri van Abbe tarafından kurulmuş olan müze içerisinde kâğıt üzerine dökülü 1000 eser,700 resmin yanı sıra 1000’e yakın heykele sahiptir.

Ayrıca önemli koleksiyonlara ev sahipliği yapan müze Pablo Picasso, Wassily Kandinsky ve El Lissitzky gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini içerisinde barındırıyor. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi geri kalan günlerde 11.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Philips Museum

Philips Museum

Hollanda’da 1891 yılında kurulmuş teknoloji alanının önde gelen şirketlerinden Philips hakkında tüm merak ettiklerinizi Philips Müzesi’nde gezebilirsiniz. İlk olarak ampul üretimiyle faaliyete başlayan firma, günümüzde neredeyse tüm elektronik aletlerin üretiminde faaliyet göstermektedir.

Bu gelişmelerin yıllar içerisinde nasıl gerçekleştiğini, kronolojik sırasıyla görüp şahit olmak isterseniz Philips Müzesi’ni Pazartesi günleri dışında 11.00-17.00 saatleri arasına ziyaret edebilirsiniz.

3- DAF Museum

1928 yılında Henges ve Van Doorne kardeşler tarafından kurulmuş olan atölye, ilk olarak donanım iyileştirme atölyesi olarak kurulmuştur. Eski dönemlerde kullanılan araçların sergilenmesi üzerine tekrardan düzenlenmiş olan DAF Müzesi’ni Pazartesi günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Philips Stadyumu

Philips Stadyumu

PVS takımının stadı olarak kullanılan Philips Stadyumu, 35,119 kişilik kapasitesiyle 1913 yılından beri oyunlara ev sahipliği yapmakta. Eindhoven’de bulunana stadyum önemli karşılaşmalara ve derbilere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda bir sonraki yazımızda içerisinde takıma özel kurulmuş olan müzeyi inceleyebilirsiniz.

5- PSV Museum

PSV Museum

Philips Stadyumu içerisinde bulunana PVS Müzesi, takımın geçmiş başarılarına ait kupaların, takım formalarının ve efsanevi maçlara ait resimlere ev sahipliği yapmaktadır.

Özellikle fanatikler tarafından sıklıkla ziyaret edilen müze turistlerinde sıklıkla ilgisini çekiyor. Kırmızı-beyaz renklerine gönül vermeseniz de Hollanda’nın en başarılı takımlarından biri olan PSV’nin müzesini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6- Stadswandelpark

Stadswandelpark

Şehrin merkezinde biraz hava almak isterseniz, güzel peyzajıyla dikkat çeken Stadswandelpark’ı ziyaret edebilirsiniz. Park içerisinde rengarenk çiçeklerin arasında gezerken aynı zamanda 750. Yıldönümüne özel olarak dikilmiş olan farklı heykelleri gezebilirsiniz. Şehrin gürültüsünden uzak hoş zaman geçirmek isterseniz bu parkı dilediğiniz zaman ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

7- Dierenrijk

Dierenrijk

Hollanda’da farklı kıtalardan bir araya getirilmiş birbirinden güzel canlıları görmek ister misiniz? İçerisinde birbirinden sevimli canlıları barındıran bu bahçede görebileceğiniz canlılar arasında; Mirket, İnek Ayısı, Bozkır Tilkisi, Asya Maymunu, Pirinç Kuşu, Flamingo, Kuzgun bulunmaktadır.

Hayvanat Bahçesini hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Dierenrijk giriş ücretleri hakkında detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

8- De Admirant

De Admirant

Şehrin 101 metre uzunluğundaki en yüksek binası olan De Admirant, 2006 yılında inşa edilmiştir. Merkezi bir noktada bulunan De Admirant ulaşım kolaylığının yanı sıra birçok mağaza ve restorana ev sahipliği yapmasıyla tercih ediliyor.

Popüler mağazaları içinde barındıran alışveriş merkezi fütüristtik bir mimariye sahiptir. Farklı görüntüsüyle dikkat çeken De Admirant’ın ziyaret saatleri aşağıdaki gibidir.

Pazartesi:11.00-18.00

Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi:09.30-18.00

*Alışveriş merkezi pazar günü kapalıdır. 23

Eindhoven gezilecek yerler yazımıza ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan  yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin