Türkiye’nin en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Muğla, muhteşem doğası, keşfedilmeyi bekleyen onlarca koy ve adaları ile her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin tatillerini geçirdiği yerlerden biridir. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi tatil noktalarıyla dünya turizm endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Muğla, yurtiçinden karayolu ulaşımı ve yurtdışından havayolu ulaşımı ile kolayca ulaşılabilir olması nedeniyle önemli bir varış yeridir.
Datça ilçesine ise ayrı bir paragrafta yer vermek daha doğru olacaktır. Marmaris’ten yola çıkıp yarımadaya doğru sürerken güneşin batışı ve doğuşunun en güzel görülebildiği Datça, yol üzerinde müthiş bir doğa manzarası eşliğinde konuklarına hoş geldiniz diyor. Birbirinden güzel koylar, altın sarısı kumsalları ile ışık ışıl parıldayan plajlar, doğayla iç içe olup huzuru iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz kamp alanları ve konforlu bungalov konaklama yerleri ile Datça’da geçirilen süreler insana hiç olmadığı kadar kendini iyi hissettiriyor ve tekrar tekrar buraya gelmek için planlar yaptırıyor. Datça’nın kırsal yerleri ve koylarında inzivaya çekilip birkaç gün kalmak istediğinizde çadırınızı kurup konaklayabileceğiniz ücretsiz yerler ve konforundan ödün vermeyenler için bungalov konaklama alanları bulunmaktadır.
Sizlere tam da bu yazımızda Datça’da doğayla baş başa kalırken denizden de mahrum kalmadan konaklayabileceğiniz uygun fiyatlı çadır, karavan kamp alanları ve bungalov konaklama yerlerinden bahsediyoruz. Yazımızın devamında Datça kamp alanları hakkında detaylı bilgileri bulabilir, ulaşım, sunulan olanaklar ve kamp ücreti gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz.
Ücretsiz Kamp Yerleri
Kargı Koyu Kamp Alanı
Listemizin ilk sırasında yer verdiğimiz Kargı Koyu, Muğla’nın Datça ilçesinde, ilçe merkezine 10 dakika, Muğla şehir merkezine ise 2 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunmaktadır. Her gün sık aralıklarla Muğla’dan Datça’ya toplu taşıma araçları hareket etmektedir. Datça’ya geldikten sonra merkezden Kargı Koyu’na da dolmuşlarla kolayca gelebilmek mümkündür.
Kargı Koyu’nun çoğunluğu özel işletmeler tarafından çevrilidir. Bu nedenle girişle birlikte plaj hizmetleri ücret karşılığında verilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralayıp denizin ve kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. Yerel işletmeler yeme içme hizmeti de sunmaktadır. Çadır kampı atacak olanlar ise koyun daha iç kısımlarını oluşturan ormanlık alanı tercih etmek durumundadır. Koyun ücretsiz kısmı olarak geçen kısmi yerler çadır kampı atmaya uygundur. Kamp süreniz boyunca yeme içme ihtiyaçlarınızı koydaki işletme yerlerinden karşılayabilir, aynı zamanda cüzi bir ücret karşılığı deniz keyfini de kamp yaptığınız süre zarfında doyasıya yaşayabilirsiniz.
Kargı Koyu, Datça’ya yakın ve ulaşılabilir olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili iken önü göz alabildiğine masmavi pürüzsüz bir deniz manzarasına sahiptir. Koy çevresinde ateş yakmak ise yasaktır.
Nasıl Gidilir: Kargı Koyu’na kendi araçlarıyla gelecek olanlar Datça ilçe merkezinden ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönünde ilerleyip Mandalya Beach’i geçtikten yaklaşık 200 metre sonra koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Koya inen yol toprak ancak binek araçla sorunsuzca gelinebilir. İlçe merkezinden kalkan dolmuşlarla da koya gelebilmek mümkündür. Ayrıca Datça’dan hareketle günübirlik tekne turlarına katılarak da koya gelinebilir.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, denize girilebilir alan, WC ve duş yeri. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise kamp alanına yakın işletmelerden temin edebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Domuz Çukuru Koyu Kamp Alanı
Datça’nın tüm koy yerlerinde olduğu gibi son derece müthiş bir doğal manzaranın tam göbeğinde, insanın gözlerinin pasını silercesine bir güzelliğe sahip konumda bulunan Domuzbükü Koyu, bölgede hem denize girmek hem de çadır kampı yapmak için tercih edilir. Datça ilçe merkezine yaklaşık 10 km mesafe olan koya ne yazık ki araçla ulaşım imkânı yoktur. Koya ulaşım yalnızca Datça ilçe merkezinden hareket eden günübirlik tekne turlarıyla sağlanmaktadır. Ulaşımın yalnızca deniz yolu ile yapılıyor olması koy ve çevresini de temiz ve bakir kılmaktadır. Deniz suyu da bu sayede her daim berraktır.
Koy ve çevresi müthiş bir sessizliğe sahiptir. Duyabileceğiniz tek ses kuş cıvıltıları ve cırcır böcekleridir. Bu sessizlik gün ortası deniz keyfini maksimum seviyeye çıkarırken, gece ise deliksiz bir uyku uyumaya imkân sağlıyor. Ancak her güzel şeyin bir de bedeli olduğu gibi, koyda ihtiyaçların karşılanabileceği hiçbir işletme yeri bulunmuyor. WC, duş imkânı, şezlong ve şemsiye kiralama ile birlikte yeme içme ihtiyaçları da bu bakımdan karşılanmaz. Bu nedenle özellikle kamp için burayı tercih edecek olanların yiyeceklerini yanlarında getirmelerini tavsiye ederiz.
Konumu: Koy
Nasıl Gidilir: Domuzbükü Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki yok. Koya, Datça merkezden kalkan günübirlik teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Akvaryum Plaj ve Kamp Alanı
Datça Yarımadası’nda, Yaka Köyü mevkiinde Palamutbükü ve Ovabükü plajları arasında kalan Akvaryum Plajı adı gibi tıpkı akvaryumu andıran berraklığıyla bölgenin en dikkat çekici yerlerinden biridir. Yol üzerinde kalması nedeniyle yarımadayı dolaşan araç sahiplerinin durup günübirlik deniz keyfi yaşadığı yerdir. Datça ilçe merkezine 27 km ve yaklaşık 40 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Akvaryum Plajı’na Yaka veya Mesudiye köyleri üzerinden gelebilmek mümkündür.
Akvaryum Plajı’na binek araç ve çekme karavanla gelinebilir. Plajın üst kısmı ağaçlık alandan oluşuyor. Bu da plaja yüzmeye gelmişken piknik yapmak isteyenlerin öğlen sıcağında imdadına yetişiyor. Elbette yalnızca piknik için değil, çadır kampı yapmak isteyenler de güvenle çadırlarını buraya kurabilirler. Akvaryum Plajı, çadır kampları için de uygun olması nedeniyle tercih ediliyor. Sessiz, sakin bir doğa içerisinde, birkaç adım sonra başlayan turkuaz renkteki berrak deniz ve mis gibi bir doğa, keyifli bir gün geçirmek isteyenlere hitap ediyor.
Akvaryum Plajı’na girişler ücretsizdir. Kamp atmak için de herhangi bir ücret ödenmez. Yalnız plaj ve çevresinde yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesis yoktur. Çadır kampı atacak olanlar veya piknik için gelenler yeme içme malzemelerini yanlarında getirmelilerdir.
Konumu: Sahil Kenarı
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bencik Koyu Kamp Alanı
Datça Yarımadası’nın en ince noktasında, Hisarönü sınırları içerisinde kalan Bencik Koyu tam olarak Marmaris ile Datça’yı ayıran ince bir noktada yer alıyor. İnbükü Mesire Yeri’ni geçer geçmez D Maris Bay yol ayrımına girdiğiniz takdirde yol sizi koya götürecektir. Ayrıca Datça ve Hisarönü’nden kalkan teknelerle de Bencik Koyu’na gelebilmek mümkündür.
Bencik Koyu çevresi itibariyle yemyeşil bir çam ormanları ile kaplıdır. Bölge, sert esen rüzgârlara karşı korunaklı olması nedeniyle lüks yatların da uğrak noktalarından hatta en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Bencik Koyu ve çevresi hem yüzerken hem de kamp atarken gürültüye maruz kalınmayacak kadar sessizdir. Kamp süresi boyunca berrak denizin keyfini çıkarabilir, gecenin ilerleyen saatlerinde milyonlarca yıldız altında sahile vuran hafif dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyguya dalabilirsiniz.
Bencik Koyu’nda yerel bir işletme yeri bulunmaz. Bu nedenle özellikle kamp atacak olanların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını henüz koya gelmeden önce temin etmeleri gerekir.
Konumu: Koy
Nasıl Gidilir: Bencik Koyu’na Datça’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Murdala Koyu Kamp Alanı
Datça Yarımadası’nın kuzeybatı yönünde Cumalı mevkiinde Mersincik Koyu’na yakın bir noktada yer alan Murdala Koyu, yüzme ve kamp aktiviteleri için bölgede tercih edilen bir diğer koy yeridir. Murdala Koyu, Datça ilçe merkezine yaklaşık 1 saatlik bir sürüş mesafesinde olup binek araçla gelebilmek zahmetli olsa da mümkündür. Ancak biz yine de altı yüksek bir araçla gelinmesinin daha iyi olacağı kanaatindeyiz.
Ulaşımın pek kolay olmayışı burayı ister istemez daha sessiz, sakin ve temiz kılıyor. Deniz suyu kıyı yerlerde turkuaza çalıyor. Koyun çevresi de yemyeşil çam ağaçlarının olduğu yükseltilerden oluşuyor. Koyun her iki yanı da bu yükseltilerle çevrili olup, rüzgârlara karşı korunaklıdır. Bu da, Murdala Koyu’nun deniz suyunu fazlasıyla berrak ve pürüzsüz kılıyor.
Koy ve çevresi çadır kampı atmak için uygundur. Sahilden iç kısımlara doğru başlayan ağaçlık alanlar yazın öğlen sıcağında güneşten korunmak için doğal gölgelik alanlar sağlıyor. Koy çevresinde ne şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz ne de gün içerisinde veya akşam konaklama öncesi yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis yoktur. Bu nedenle özellikle yeme içme gereksinimlerinizi karşılayıp gelmeniz daha iyi olacaktır.
Konumu: Koy
Nasıl Gidilir: Sındı ve Yaka köylerini geçip Cumalı Köyü’ne geldikten sonra buradan adanın kuzey yönüne giden yol ayrımına girerek yaklaşık 5 km sonra koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Cumalı Köyü’nden çıktıktan birkaç km sonra yol bozuluyor. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı
Datça’nın en güzel koylarından biri olan Pembe Çakıl Koyu, bu bölgenin denize girilebilecek ve çadır kampı atılabilecek nadide yerlerinden biridir. Göz alabildiğine yemyeşil bir doğa ve onu tamamlayan masmavi sular insana seyir zevki yüksek kartpostallık bir görüntü sunuyor. Koy, 200 metre kadar genişlikte irili ufaklı çakıl taşlarından oluşan bir sahil şeridine sahiptir. Deniz suyu ılıktır çünkü rüzgâra açık bir noktada bulunuyor koy. Ancak aşırı dalga oluşturmadığını da söyleyebiliriz. Deniz suyu berrak ve derinlik 2 metreden sonra başlıyor. Deniz dibi de tıpkı sahili gibi küçük çakıl taşlarından oluşuyor.
Pembe Çakıl Koyu çadır kampı atmak için de uygundur. Ulaşımın zahmetli olması burayı hem neredeyse el değmemiş bir doğal güzelliğe hem de müthiş bir sessizliğe dönüştürmektedir. Bu da doğa ve deniz manzaralı, gayet de sessiz bir ortamda unutulmaz bir kamp deneyimini ziyaretçisine sunuyor. Sahilin arka kısmında başlayan ormanlık alan çadır kuracaklara doğal bir gölgelik alan oluşturuyor.
Koy ve çevresinde şezlong ve şemsiye kiralama, WC, duş ve yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesis bulunmuyor. Yüzmek ve günün sonunda çadırla kamp atmayı düşünenlerin tüm gereksinimlerini yanlarında getirmelerini tavsiye ederiz.
Konumu: Koy
Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Knidos Antik Kenti yönünde ilerleyip birkaç km sonra karşılaşacakları Durusu Çiftlik Evleri tabelalarını takip ederek koya ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turları da koya yanaşmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Yazıköy Plaj ve Kamp Alanı
Adını aldığı Yazıköy’e 1 km’lik yakın bir mesafede konumlanan Yazıköy Plajı, Datça ilçe merkezine ise 32 km ve yaklaşık 1 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunmaktadır. Araçla ve toplu taşıma ile ulaşımın rahatça sağlanabildiği plaj, Datça Yarımadası’ndaki kalabalık plajların aksine kalabalığı nispeten daha az olan yerlerden biridir. Burada doğayla baş başa kalıp sessiz, sakin bir gün geçirebilir, suyun, güneşin ve kumun tadını çıkararak rahatlayabilirsiniz.
Plaj çevresini saran yemyeşil tepeler insana bu bakımdan doğanın içerisinde rahatlık hissi uyandırıyor. Plaj çevresinde herhangi bir yerleşim yerinin olmaması da buranın daha sessiz ve sakin kalmasında önemli etken. Bu sakinlik hem denize girerken hem de çadırla kamp atarken kişiye büyük bir huzur veriyor. Yazıköy Plajı’nın kumsal alanı ufak çakıl taşlarıyla kaplı. Denizi temiz olsa da nispeten dalgalıdır. Derinlik birkaç metre sonra başlıyor.
Yarımadanın en batı noktasında yer alan Yazıköy Plajı’nda çadır kampı da güvenle atılabilmektedir. Ancak plaj ve çevresinde hiçbir tesisin olmaması kamp atmayı biraz güç kılabilir. En yakın alışveriş yapılabilecek yer 1 km uzaklıktaki Yazı Köyü’dür. Köy merkezinde market, bakkal ve fırın türü yerler bulunmaktadır.
Konumu: Koy
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Gıynap Koyu Kamp Alanı
Datça Yarımadası’nın en batı ucunda Knidos Antik Kenti’ne gelmeden hemen önce yolun solunda kalan Gıynap Koyu, karşısında beliren Kos ve İncirli Adaları ile tam anlamıyla bir manzara seyir noktasıdır. Gıynap Koyu, Datça ilçe merkezine 34 km mesafede yer almaktadır. Koya en rahat ulaşım teknelerle olup, araçla gelecek olanların Knidos yolu üzerinde araçlarını bırakıp koya kadar yürümeleri gerekecektir.
Gıynap Koyu, müthiş berraklıkta bir deniz suyuna sahiptir. Çıplak gözle dahi deniz dibinin görülebildiği sularda kulaç atmak eminiz kendinizi hiç olmadığı kadar iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Koyun sahil kısmı küçük bir alandan oluşuyor. Çok da fazla geniş olmayan sahil kısmı yerini yükselen tepelere bırakıyor. Koy ve çevresinde ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir işletme yeri yoktur. Bu nedenle koya gelmeden önce tüm ihtiyaçların karşılanıp öyle gelinmesi daha iyi olacaktır.
Gıynap Koyu, denize girmenin yanı sıra çadır kampı atmak için de uygun bir yerdir. Ulaşımın zor ve zahmetli olması burayı sessiz kılmakla birlikte çadır kampı için beklenen ortamı fazlasıyla sağlamış oluyor. Taşlık sahil alanının bittiği noktada düz toprak zemin çadır kurmaya uygundur. Gece sahile vuran dalga sesleri eşliğinde güzel bir uyku çekmek burada mümkündür.
Konumu: Koy
Nasıl Gidilir: Gıynap Koyu’na kara ile ulaşım oldukça zordur. Datça merkezden kalkan günübirlik tekne turlarına katılarak veya bir tekne kiralaması yaparak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Balıkaşıran Koyu Kamp Alanı
Marmaris-Datça karayolu üzerinde Hisarönü Körfezi’nde yer alan Balıkaşıran Koyu, adını, balıkların koy kıyısından karşı kıyıya geçiyor olmasıyla almış. Lüks yatların ve günübirlik tekne turlarının uğrak yerlerinden biri olan Balıkaşıran Koyu, şahane bir doğaya ve akvaryumu andıran berrak bir deniz suyuna sahiptir. Bununla birlikte çarşaf gibi bir de denize ev sahipliği yapan Balıkaşıran Koyu’nda yüzmek hiç olmadığı kadar keyif vericidir.
Koy çevresi tamamıyla kızılçam ağaçları ile çevrilidir. Bu bakımdan doğal bir gölgelik alana sahip olan koy, hem şemsiye olmadan güneşten korunmayı hem de gölgelik alanda piknik yapmayı elverişli hale getiriyor. Balıkaşıran Koyu, çadır kampı atmaya uygun bir yerdir. Yaz aylarında koya dışarıdan pek çok sırt çantalı gezgin gelip kamp atıyor, konaklama süresi boyunca denizin keyfini çıkarıyor.
Koya gelinen yol üzerinde ve koy çevresinde ihtiyaçların karşılanabileceği yerel bir işletme yeri ne yazık ki yoktur. Bu nedenle hem günübirlik yüzmek için gelenler hem de geceyi burada geçirecek olanlar ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri temin edip gelmeleri daha iyi olacaktır.
Nasıl Gidilir: Koya inen yolun belli bir kısmı toprak, taşlı ve yer yer derin yarıklardan oluşuyor. Altı alçak binek bir araçla gelmek problem çıkarabilir. En hızlı ve zahmetsiz ulaşım alternatifi tekneyle gelmek olacaktır.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ücretli Kamp Yerleri
Akçabük Kamping
Palamutbükü – Mesudiye yolu üzerinde Akvaryum Plajı’na gelmeden hemen önce yolun solunda denize sıfır bir noktada kalan Akçabük Kamping, Datça Yarımadası’nın denize girilebilecek en güzel yerinde konumlanmaktadır. 200 metre kadar ilerisinde yer alan Akvaryum Plajı ve sonrasında başlayan Palamutbükü Plajı’nın kamp alanına yakın olması burayı konaklama ve deniz tatili için oldukça cazip kılmaktadır.
Tesis, bölgede çadır ve bungalov konaklama tatili için en çok tercih edilen işletmelerinden biridir. Güne çam kokuları eşliğinde başlayıp, güzel bir kahvaltının ardından berrak denizde yüzmenin keyfine varırken, günün sonunda da yıldızların altında, sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyumak mümkündür. Akçabük Kamping 7/24 temizlik kontrollerinin yapıldığı bir işletme olarak ön plana çıkıyor. WC, duş yeri ve mutfak alanı gibi tüm ortak kullanımlı alanlar düzenli olarak temizleniyor ve misafirlerin kullanımına sunuluyor. Konaklama süreniz boyunca WC, sıcak su, buzdolabı, uzatma kablolu priz/elektrik, Wi-Fi gibi ihtiyaç duyabileceğiniz hizmetler yer almaktadır. Ayrıca tesiste market ve şarj ünitelerinin yanı sıra tatilinize renk katacak sosyal aktiviteler de bulunmaktadır.
50 dönümlük bir yeşil alan üzerine kurulu olan tesis, kendine ait özel plajı, beach bar ve canlı müzikleriyle misafirlerine hizmet vermektedir. Araçla ulaşımın da kolay olduğu kamp alanında cüzi bir ücret karşılığı konaklayabilir doğanın ve denizin keyfini çıkararak huzurlu bir tatil dönemi geçirebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, plaj, bulaşıkhane, buzdolabı, elektrik, mangal yeri ve piknik masaları ve otopark.
Kamp Ücreti: Çadır kiralama 50 TL, kış çadır konaklama 100 TL, bungalov konaklama 300 TL, kendi çadırıyla gelenler için konaklama ücreti 35 TL. 11 yaşına kadar olan çocuklardan konaklama ücreti alınmıyor. Kahvaltı ve öğlen/akşam kamp yemeği ücreti 30 TL.
Telefon: 0542 638 32 74 – 0536 055 05 68
Web Sitesi: http://www.akcabukkamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/akcabukkamping/
Bal Badem Bungalov
Datça’nın Mesudiye Köyü’nde, ilçe merkezine 20 km’lik bir mesafede yer alan Bal Badem Bungalov, özel araç ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilen bir noktada konumlanmaktadır. Tesis, Datça’da denize girilebilecek en güzel plajlardan biri olan Ovabükü Plajı’na 2-3 dakikalık bir yürüme mesafesindedir. Göz alabildiğine yemyeşil geniş bir arazi üzerine kurulu olan tesis konuklarına yalnızca bungalov odalarda konaklama hizmeti sunmaktadır.
Tesisin kendine ait özel havuzu, havuz kenarında ahşap platform üzerinde yer alan şemsiye ve şezlongu, bahçe ve dinlenme alanı konuklarına rahat bir dinlenme fırsatı sunuyor. Bununla birlikte odalarda klima, TV ünitesi, duşa kabin ve su ısıtıcı gibi konaklama konforunu arttıracak hizmetler de bulunmaktadır. Ayrıca ücretsiz kullanılabilen iki adet bisiklet ve gece terastan yıldızları ve Ay’ı gözlemleyebileceğiniz bir adet de teleskop bulunmaktadır.
Bal Badem Bungalov, konukları için kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde, mevsimine bağlı olarak, kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyvelerden kullanmaktadır. Son olarak tesisin hayvan dostu bir işletme olduğunu da hatırlatmak isteriz.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, Wi-Fi, klima, minibar ve üç öğün yemek servisi (ücretli).
Kamp Ücreti: Mayıs, Haziran Ağustos ve Eylül dönemi iki kişilik oda 400 TL, Temmuz ve Ağustos dönemi 450 TL. Üç kişilik oda konaklama ise +100 TL.
Telefon: 0541 248 1632
Web Sitesi: http://www.balbadembungalov.com/
Club Amazon Kamp Alanı
Marmaris – Datça karayolu üzerinde Bördübet mevkiinde yer alan Club Amazon, Marmaris’e 30, Datça’ya 56 ve Muğla’ya 81 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kendi aracıyla gelecek olanlar Marmaris’ten Datça istikametine ilerlerken ilk yerleşim yeri olan Değirmanyanı Köyü’ne gelip burada Çamlık Restoran’ın olduğu noktada yolun sağında ve solunda Amazon-Bördübet kavşak işaretlerini görecekler. Yolun sağına dönüp yaklaşık 14 km yol gittikten sonra tesise varılabilir.
Bir aile işletmesi olarak 1980 yılından bu yana hizmet veren Club Amazon, Bördübet’te kızılçam ormanları arasına gizlenmiş, sessiz sakin bir yerdir. Cam tavanlı butik vanlar, taş odalar, mini bungalovlar, küp oda, çingene arabası ve glamper car olmak üzere 6 farklı konseptte konuklarına konaklama hizmeti sunan tesis bu bakımdan her konfor beklentisine ve her bütçeye hitap etmektedir.
Konaklama süresi boyunca konuklar WC, duş, elektrik, Wi-Fi, yeme-içme gibi temel gereksinimlerden faydalanabiliyor. Bununla beraber konaklama boyunca tatilinizi keyifli ve eğlenceli kılacak orman yürüyüşleri, kanoyla Gökova turu ve bisiklet turları da ayrıca yapılmaktadır. Özel olarak hazırlanan ev yemekleri ile karnınızı doyurabilir ardından mis gibi bir doğa içerisinde ve kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyüş yaparak yediklerinizi yakabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, üç öğün yemek yersini, ücretsiz otopark alanı, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, kano, bisiklet turları,
Kamp Ücreti: Vardo, taş oda, butik van, küp oda, glamper car ve mini bungalov konaklama fiyatları sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için işletmenin web sitesi “Fiyatlarımız” sayfasını kontrol edebilir veya telefon ile iletişime geçebilirsiniz.
Telefon: 0252 436 91 11
Web Sitesi: http://www.clubamazon.com.tr/
Instagram: https://www.instagram.com/clubamazon
Datça Aktur Orman Kamp Alanı (Aktur Kamping)
Marmaris – Datça karayolu üzerinde Kovanlık Tabiat Parkı’na bitişik bir konumda yer alan Aktur Orman Kamp Alanı bir diğer adıyla Aktur Kamping, yeşil ile mavinin buluştuğu sessiz, sakin bir noktada bulunmaktadır. Tesis, Dalaman Havalimanı’na 113, Marmaris’e 38 ve Datça ilçe merkezine 27 km mesafede yer almaktadır. Aktur Kamping, kızılçam ormanlarının olduğu geniş bir arazi üzerinde konumlanmaktadır. Yaz aylarında aşırı sıcakların olduğu günde bile nem oranının düşük olması nedeniyle rahat bir şekilde kamp dönemi geçirilebilmektedir.
Tesis, konaklama süresince konuklarına tüm temel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde donatılmıştır. Ayrıca eczane, kuaför, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları da Aktur Kamping’i diğer kamp alanlarından bir adım öne çıkarmaktadır.
Toplamda 20 odalı, 42 yatak kapasiteli, 140 karavan ve kamp alanıyla 420 misafire aynı anda hizmet veren tesis, iklim itibariyle nem olmadan serin bir havada odanızda veya karavanınızda deliksiz bir uyku uyumanıza, çam ormanlarıyla çevrili tesiste konaklama boyunca huzurlu bir tatil dönemi geçirmenize olanak tanıyor.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Kamp alanı içerisinde eczane, sağlık ocağı, postane, fırın, süpermarket, restoran, bar-disko, internet kafe, okuma salonu, WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi ve ücretsiz otopark alanı.
Kamp Ücreti: Mayıs dönemi karavan konaklama 32 TL, çadır konaklama 22 TL. Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül dönemi karavan konaklama 45 TL, çadır konaklama 32 TL. Ekim dönemi karavan konaklama 32 TL, çadır konaklama 22 TL. 0-5 yaş arası ücretsiz, 6-11 yaş arası %50 indirimlidir.
Telefon: 0252 724 61 68 – 69
Web Sitesi: http://www.datcakamping.com/
Ilıca Kamping (Datcamping)
Datça ilçe merkezinde, Datça Limanı’na 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan Ilıca Kamping, deniz ile karanın birleştiği noktada, geniş ve düz bir arazi üzerinde konumlanan bölgenin popüler kamp alanlarından biridir. Merkezdeki Taşlık Plajı ve Tios Antik Kenti’ne olan yakınlığı ile yarımadadaki diğer kamp alanlarından bir adım öne çıkan Ilıca Kamping, tatillerini Datça merkezde uygun fiyatlara doğa ve deniz manzaralı bir yerde geçirmeyi planlayan kişilerin ilk tercih ettiği yer olmaktadır.
Kamp alanına merkezden ister yürüyerek, ister toplu taşıma ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Tesis, tüm konuklarına konaklama yapacakları süre boyunca temiz, ortak kullanımlı alanlar sunmakla birlikte, deniz kıyısına attığı masalarda konuklarına dalga sesleri eşliğinde lezzetli yemekler sunmaktadır.
Kamp döneminde denizden de uzak kalmış olmuyorsunuz. Tesisin kendine ait özel plaj alanı bulunmaktadır. Burada konaklama yapanlara şezlong ve şemsiye ücretsiz olarak sunulmaktadır. Plajdaki snack barda soğuk kokteyl ileceklerden içebiliyor, akşamına ise plajda happy hours ile eğlencenin tadına varabiliyorsunuz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve denize girilebilir alan. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 100 TL.
Telefon: 0252 712 0100 – 0532 748 4899
Web Sitesi: http://www.ilicacamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/ilicacamping/
Körmen Kamping
Datça ilçe merkezinde limana yalnızca birkaç adımlık yürüme mesafede bulunan Körmen Kamping, denize sıfır bir noktada, kızılçam ormanlarının olduğu geniş bir arazi üzerinde çadır ve karavan kamplarının yapıldığı yerlerden biridir. Tesis, 1 bungalov, 20 karavan ve 50 çadır yeri ile hizmet vermektedir. Kamp alanına Yat Limanı Sokağı üzerinden ulaşılabilir. Yürüyerek gelinebildiği gibi toplu taşımalar da tesisin önünden geçmektedir.
Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği kamp alanı semaver ve mangal yakılmasına müsaade etmektedir. Yemek yenilecek masalar ağaç altlarında, güneşten korunaklı yerlerde konumlanıyor. Tesis, kamp yapacak olanlara tüm temel gereksinimleri eksiksiz olarak karşılıyor. Ortak kullanımlı alanlar en yoğun günlerde bile yeterli oluyor ve günlük olarak temizleniyor. Dileyen kendi yemeklerini yapabileceği gibi tesisin kendi kahvaltı ve diğer öğün yemeklerini de tercih edebilir.
Merkezden çok da fazla uzaklaşmadan deniz manzaralı ve doğa içerisinde sessiz, sakin bir kamp tatili düşünüyorsanız, Körmen Kamping, cüzi fiyatlara mütevazı bir tatil arayışında olanlara fazlasıyla hitap ediyor.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, denize girilebilir alan, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı, mangal ve semaver yakılabilir alan, havuz, karavan ve çadır kamp alanı ve araç park yeri.
Kamp Ücreti: Tek kişilik çadır konaklama 50 TL, iki kişilik çadır konaklama 75 TL. Karavan konaklama 160 TL.
Telefon: 0535 228 9200
Facebook: https://www.facebook.com/kormencamping/
Özil Kamping
Datça Yarımadası Karaincir mevkiinde, Palm Bay Beach Hotel’in yanında denize sıfır bir noktada yer alan Özil Kamping, tüm karmaşadan uzak sessiz, sakin bir kamp tatili için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Marmaris yönünden Datça istikametine ilerlediğinizde Apollon Kutsal Alanı’nı geçer geçmez Karaincir yönüne saparak Palm Bay Beach Hotel tabelasını takip edip kolayca gelebilirsiniz.
Özil Kamping, konuklarına hem karavan hem de çadır konaklama imkânı sağlamaktadır. Kamp alanı geniş bir alana yayılmıştır. Çadır ve karavanlar arası yeterli mesafe bulunmaktadır. Tesis, konaklama süresi boyunca konuklarına WC, 24 saat sıcak su, elektrik ve Wi-Fi gibi temel gereksinimlere ek olarak ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı ve bulaşık yıkama yeri ile kendi yemeklerinizi yapmayı da kolaylaştırmaktadır. Büfe ve süpermarkete olan yakınlığı alışverişi de kolay kılmaktadır.
Tesisin bir avantajı da Karaincir Plajı’na yalnızca 3 dakikalık bir yürüme mesafesinde olmasıdır. Plaj, Datça’daki suyu en ılık yerdir. Çocuklu aileler için de güvenilir bir deniz olan Karaincir’de yüzmenin keyfini çıkarabilir, çok fazla efor sarf etmeden kamp yaptığınız yere dönebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, buzdolabı, büfe ve süpermarket, çadır ve karavan kamp alanı, denize girilebilir alan ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 70 TL, karavan konaklama 150 TL.
Telefon: 0533 816 2648
Instagram: https://www.instagram.com/ozilkamping/
Gülbahar Pansiyon & Kamping
Datça Yarımadası’nda Mesudiye Köyü’nün Ovabükü mevkiinde yer alan Gülbahar Pansiyon ve Kamping upuzun altın sarısı kumsalı ile meşhur olan Ovabükü Plajı’na sıfır bir noktada konumlanıyor. Tesis son derece keyif ve huzur veren geniş bir bahçe içerisinde yer almakta. Hem pansiyon oda konaklama hem de çadır kampı şeklinde hizmet veren tesis, bölgede denize sıfır uygun fiyatlarla konaklama yapabileceğiniz ideal yerler arasındadır.
Gülbahar Pansiyon özellikle Ovabükü Plajı’na olan yakınlığı ile tercih edilme sebebidir. Bununla beraber, tesisin konuklarına sunduğu hizmetler ödenen konaklama fiyatına kıyasla hayli caziptir. Tesisin ücretli sunduğu kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinden yiyebileceğiniz gibi, dışarıdan kendi malzemelerinizi getirerek de yemeğinizi yapabiliyorsunuz. Bunun için ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı mevcuttur. Ayrıca mangal yakmak da serbesttir. Elektrik ihtiyacı ise çadırlara uzatma kablosu ile sağlanmakta.
Aşırı kalabalığa müsaade etmeyen tesis yaklaşık 20 çadır kapasitesi ile rahat bir kamp deneyimi sunmaktadır. Kamp veya oda konaklama için ödenen ücrete plajda şezlong ve şemsiye de dâhildir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme yeri, mangal ve semaver yakılabilir alan, denize girilebilir alan, pansiyon oda konaklama ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler kişi başı 100 TL, çadır kiralama 150 TL, oda konaklama 200 TL.
Telefon: 0252 728 0079 – 0535 599 5499
Instagram: https://www.instagram.com/gulbaharpansiyon/
EzgiM Camping
Datça Yarımadası’nda Ovabükü ve Hayıtbükü plajları arasında temiz ve uygun fiyatlı bir çadır kamp alanı olan Ezgim Camping, doğayla baş başa kalıp mütevazı bir konaklama tercih edenlere hitap ediyor. Her iki plaja da yürüme mesafesinde olan işletme bu bakımdan bir adım öne çıkıyor. Konaklama süresi boyunca 24 saat sıcak su, ortak kullanımlı temiz WC ve duş yerleri ve konukların kendi yemeklerini yapabilmesi için mutfak alanı ve buzdolabı hizmeti vermektedir. Dileyen mangal ve semaverlerini de yakabiliyor. Elektrik ise çadırlara uzatma kablosu ile sağlanıyor.
Kamp alanının kendine ait özel bir plaj alanı bulunmaktadır. Atıştırmalık bir şeyler yemek için kafeterya alanı kullanılabilir. Buradan yemek yenildiği takdirde şezlong ve şemsiye de ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Ayrıca plaj çevresinde yürüme mesafesinde market yerleri de bulunmaktadır.
Çadırlar tesisin bahçe alanında badem ağaçlarının altına kuruluyor. Doğal bir gölgelik alan sağlayan badem ağaçları altında sessiz, sakin bir kamp deneyimi yaşarken tüm senenin yorgunluğunu üzerinizden atarak yeni döneme enerjik başlayabilirsiniz.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme yeri, mangal ve semaver yakılabilir alan, plaja yürüme mesafesi ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 60 TL.
Telefon: 0539 658 1388
Web Sitesi: https://ezgim-camping.business.site/
Instagram: https://www.instagram.com/ezgimcamping/
Base Camping
Datça ilçe merkezine 8 km mesafede Hızırşah mevkiinde yer alan Base Camping bir kamp alanından beklenen her şeyin düşünülerek dizayn edildiği konforlu ve keyifli yerlerden biridir. Kamp alanı yeterince geniş ve bu sayede çadırlar dip dibe kurulmuyor. Kapasitenin üstünde çadır alımı yapılmadığı için rahat bir kamp deneyimi yaşanıyor.
Ortak kullanımlı WC ve duş yerleri yeterli sayıda olup, günlük olarak temizlenmektedir. Konuklar ortak kullanımlı mutfak alanında kendi yemeklerini yapabiliyorlar. Artan yemekler ve diğer yiyecek ve içecekler için buzdolabı da mevcuttur. Bununla beraber mangal ve semaver yakılmasına da izin verilmektedir.
Tesis tam olarak doğayla iç içe bir yerde konumlanıyor. Bu avantajıyla da hem geçirilen vakti hem de konaklamayı daha keyifli ve anlamlı kılıyor. Gerçek bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlere önerebileceğimiz Base Camping, denizle pek arası olmayıp yalnızca doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yerdir.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, dolap, tüp ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 70 TL.
Telefon: 0532 799 0897
Instagram: https://www.instagram.com/datcabasecamp/
Bağlarözü Bungalov Kamp Konaklama
Datça Yarımadası’nın batı yakasında, Knidos Antik Kenti yolu üzerinde kalan Bağlarözü mevkiinde bulunan tesis tam anlamıyla doğayla baş başa kalıp hem toprağın hem de denizin keyfini sonuna kadar çıkarabileceğiniz sessiz, sakin bir yerdir. Bağlarözü Bungalov Kamp Alanı, Yazıköy Plajı’na yalnızca birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Tesisin çevresinde hiçbir yerleşim yeri yok ve bu da kamp süresi boyunca konaklama yapan kişilere aradıkları huzuru fazlasıyla veriyor.
Gün içerisinde ve akşamları kamp alanında sosyalleşebileceğiniz aktiviteler yapılmakta. Ayrıca gün ortası Yazıköy Plajı’na giderek denizin, güneşin ve kumun da tadını çıkarabilirsiniz. Tesis, konukların kendi yemeklerini yapabilmeleri adına ortak kullanımı bir mutfak alanı sunmaktadır. Bununla beraber buzdolabı da artan yemekleri, diğer yiyecek ve içeceklerin muhafazası için sunulmaktadır. Kamp alanı yeterince geniştir. Çadır aralarında yeterli mesafeler mevcut. Bahçedeki zeytin ağaçlarının altına çadır kurulabiliyor. Dinlenmek ve gölgede kitap okumak için üzeri kapalı çardaklar da mevcut.
Nasıl Gidilir: Datça merkezden Knidos Antik Kenti istikametinde ilerleyip Cumalı ve Yazıköy köylerini geçtikten sonra Bağlarözü yoluna saparak kamp alanına ulaşabilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme yeri, mangal ve semaver yakılabilir alan, plaj ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 60 TL, bungalov konaklama 150 TL.
Telefon: 0505 225 5190
Web Sitesi: https://baglarozu-kamp-konaklama.business.site/
Bir sonraki kamp tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Datça hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.
Not: Listede yer alan ücretli kamp yerlerinin konaklama fiyatları sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik gösterebilir. Güncel konaklama fiyatları için lütfen ilgili kamp yeri ile iletişime geçiniz.