Bir zamanlar Osmanlı’nın başkenti olan Bursa, tarihi yapıları, kültürel mirası, doğal park alanları ve birbirinden lezzetli yemekleri ile yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği şehirlerden biridir. İstanbul’a yakın 2,5 saatlik bir sürüş mesafesinde olan Bursa’ya karayolu ile ulaşımın yanı sıra denizyolu ile de ulaşım sağlanması buraya olan ziyaretleri özellikle Yaz dönemleri bir hayli arttırmaktadır. Bursa, hafta sonu gezileri ve kamp aktiviteleri için ideal bir şehirdir. Yaz dönemi piknik, yürüyüş ve kamp aktiviteleri, kış dönemi ise kayak sporunun vazgeçilmez adresi olan Uludağ, şehir merkezine yakın İznik Gölü ve diğer çevre yerlerde bulunan milli parklar özellikle doğa turizmi açısından ziyaretçilerine hitap ediyor. Bu yazımızda, Bursa ve çevresinde günübirlik veya hafta sonu konaklamalı kamp yapabileceğiniz en iyi ücretli ve ücretsiz yerleri bulabilir, sağladığı olanaklar ve ulaşım konusunda tüm detayları okuyabilirsiniz.
Mustafakemalpaşa’da bulunan Suuçtu Şelalesi, Karadere fay hattının çökmesiyle oluşmuş. Şehir merkezine yalnızca 18 km mesafe uzaklıkta. Ulaşım için kişisel araçların yanı sıra, şehir merkezinde bulunan toplu taşıma araçlarını da tercih ederek gidebilirsiniz. Çam, kavak ve kayın ağaçlarının gölgesinde piknik yapabileceğiniz ahşap masalara sahip. İster şelale etrafında, ister ağaçların arasında piknik, dinlenme, oksijene doyma şansınız var. Piknik yapmak istemezseniz tepedeki yeşil manzaralı alabalık restoranını tercih edebilirsiniz. Şelale etrafında otel vb. konaklama alanı yok ama doğa sesleri eşliğinde çadırınızla kamp yapabileceğiniz geniş bir alan var. İçerisinde çeşme, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlar mevcut.
Kamp Olanakları: Piknik masaları, yürüyüş parkuru, WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Baraklı Göleti, her doğa aşığının ziyaret etmesi gereken bir yer. Şehir merkezine 65 km uzaklıkta. Keleş ilçesine bağlı olan Bayraklı köyü üzerinden gidebilirsiniz. Gölün etrafında 7,5 km sürecek keyifli yürüyüşler yapma şansınız var. Binaların gri renklerinden uzak küçük cenneti, karavanınızla da ziyaret edebilirsiniz. Çadırınızı kurup, ateşinizi yaktıktan sonra balık tutarken bir yandan da kuş sesleriyle dinlenmeniz mümkün. Kamp yapmak için ücret ödemediğiniz gibi; göletin bulunduğu köyde tuvalet, çeşme, market gibi ihtiyaçlarınızı karşılama imkânına sahipsiniz. Göle girilmesinin de tehlikeli olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve gölde balık tutma. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Kocayayla Marmara Bölgesi’nin en yüksek yaylasıdır. Şehir merkezine 56 km uzaklıkta olan yayla, geçmişte Orhan Gazi ve Nilüfer Hatun’un düğününe ev sahipliği yapmıştır. Özel araç ve merkezden toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Kamp alanı karavan ve çadır kurulumu için oldukça elverişli. Geniş, yeşil, sakin ve mangal yapabileceğiniz bir arazi. Bölgede yakın süreçte karavan festivallerinin yapılması planlanıyor. Ziyaretçiler için giriş ücretsiz ve 24 saat sıcak suya ulaşım, tuvalet, kafe, market gibi olanaklar var.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın yerleşim yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Bursa’nın gizli sayılabilecek cenneti Eşkel Köyü merkeze 54 km uzaklıktadır. Bu karavan dostu alana gidebilmek için özel araçlar ve toplu taşımalar tercih edilebilir. Eşkel, eşsiz kumsalıyla çevredeki kamp alanları arasında ön planda. Genellikle karavancıların uğrak noktası. Sahilden İmralı adasını ve küçük limanın izlenebileceği bir alana kurulu. Günbatımıyla beraber ateş yakabilir ve alandan ücretsiz yararlanabilirsiniz. İhtiyaçlarınız için köyü tercih edebilirsiniz. Çevre halkı, ziyaretçilere karşı oldukça misafirperver.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Mudanya–Eşkel güzergâhında bulunan Kapanca Korsan Koyu, Bursa’ya 49 km mesafededir. Gelebilmek için öncelikle Mudanya’ya ulaşmanız, oradan Trilye’ye geçmeniz ve biraz yürümeniz gerekli. Karavanıyla veya çadırıyla kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenek olan Kapanca’dan dağ manzaralarını ve gün batımını izleyebilir, ağaçların gölgesinde uyuyabilirsiniz. Ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanda tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı çevredeki köylerden karşılama şansınız var.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yer alan Küreklidere Şelalesi 82 metre yükseklikten dökülmektedir. Şehir merkezine yaklaşık 23 km mesafede yer alan şelalenin 2 km yakınına araçla gidebilirsiniz. Yolun geri kalan kısmında huzurlu bir yol sizi bekliyor olacak. Şelale doğa tutkunları için oldukça güzel bir kamp alanı. Bunun yanında görkemli ağaçları izleyebileceğiniz seyir terası da mevcut. Dinlenmek için banklar, kişisel ihtiyaçlarınız için tuvalet ve çeşme de mevcut.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, seyir terası, bank alanları, WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan Sansarak Kanyonu, Marmara Bölgesinin en zorlu trekking parkurlarından biri olarak kabul edilmektedir. Şehir merkezine yaklaşık 93 km, İznik merkeze 17 km mesafede olan kanyona özel araç ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. İznik’ten Sansarak köyüne ulaştıktan sonra özel aracınız yoksa 3 km yürümeniz gerekli. Yolculuk esnasında İznik Gölü manzarası size eşlik ediyor. Kamp, piknik ve trekking için 7 km’lik alan bulunduran oldukça güzel bir yer. Hiç el değmemiş bu topraklar size doğanın sadeliğini göstermekte. Şehirden uzak, yalnızca ormanın ve suyun sesini dinleyebileceğiniz eşsiz bir alan. Bulunduğu Sansarak Köyünde tuvalet, çeşme ve erzak alışverişi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bölge halkının piknik önerisi ise; keçi peyniri, domates ve biber.
Kamp Olanakları: Piknik alanı ve yürüyüş parkurları. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Uludağ’a 100 metre mesafede olan Bağlı Köyünde bulunan Bağlı Yaylası, yaz aylarında oldukça ilgi odağı haline gelen bir yer. Aracı olanlar için şehirden yalnızca 51 km uzaklıkta. Aracınız yoksa yakınına giden toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Bağlı Yaylası, yeşil bir manzarada uyumak, çimlerde yürümek, yazın sıcağında serinlemek için harika bir alternatif. Kamp yapabilir, günübirlik kullanabilirsiniz. Tuvalet, çeşme ve alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı hemen yakınındaki köyden karşılayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
İnegöl’e yalnızca 13 km mesafede olan Kıran Yaylası, yaz aylarında serinlemek isteyen Kıran köyü halkının ilk tercihlerinden biri. Bursa’dan 58 km uzaklıkta olan yaylaya, kendi aracınız ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 1870 metre rakımı bulunan yayla piknik alanlarına sahip. Yazları yeşil, kışlarıysa oldukça soğuk ve karlı bir manzara sizi kendine hayran bırakabilir. Özellikle dağcılık kulüplerinin trekking için tercih ettiği yayla, kamp için müsait. Kamp alanı içinde tuvalet, mescit, barbekü ve futbol sahası mevcut.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, WC, mescit ve futbol sahası. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uludağ’ın yamacında bulunan Bağlı ve Soğukpınar köylerini geçtiğinizde karşınıza çıkan 1440 metre rakıma sahip Ketenlik Yaylası, Bursa’ya 49 km uzaklıkta bulunuyor. Özel araç ve köylere kadar giden minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Sakin ve kuş cıvıltıları eşliğinde kamp yapmak isteyenler için yeşil bir alternatif olan Ketenlik Yaylası, oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip. Yakınındaki Aras Şelalesi trekking yapmak için harika bir imkan tanıyor. Yol üstündeki köylerden alabalık almanız tavsiye edilenler arasında. Ateş yakıp serin akşamlarınızı ısıtabilir ya da keyifli bir mangal yapabilirsiniz. Alışveriş, tuvalet ihtiyaçlarınızı köy dışında giderebileceğiniz bir yer yok.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Türkiye’nin 5. büyük gölü olan İznik Gölü, doğaseverlerin odak noktalarından biri. Bursa’dan 86 km uzaklıkta yer alan göle, kişisel araç ve merkezden toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. En derin kısmı 65 metre olan gölün etrafı zeytinliklerle ve turistik bir merkez haline dönüşmesi ile restoranlarla çevrili. Mavi ve yeşil manzarayı izleyerek uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Göl yüzmeye elverişli ve etrafında birçok plaj var. Doğanın içinde dinlenmek isterseniz ücretsiz kamp alanları var. Tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz yerler de mevcut.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Göle girilebilir alanlar, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve yürüyüş parkuru. WC, çeşme, su, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı göle yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Bursa’da Hasanağa Deresi üzerine inşa edilen Hasanağa Barajı, şehir merkezine 34 km uzaklıkta bulunuyor. 715 hektarlık bir sulama hizmeti sağlayan baraj çevresi, kamp severlerin ziyaret edebileceği bir yer. Yürüyüş severler için göl etrafı eşsiz bir fırsatlar yeri. Fakat karşınıza yabani hayvanlar çıkma şansı yüksek. Balık tutma ve ateş yakma faaliyetleri serbest. Sakin bir göl manzarasında uyumak isteyenler kamp yapabilir. Tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz bir alan yok.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Kontrollü ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş parkuru ve balık tutma. WC, çeşme ve elektrik gibi gereksinimleri karşılayacak bir yer yok. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Denizden ayrılan Dalyan Gölü, Bursa’nın Kocaçay Deltasındaki göllerden yalnızca bir tanesidir. Şehre 52 km mesafede yer alan göle, özel araçlarla ya da Karacabey ilçesinden toplu taşıma imkânıyla gidebilirsiniz. Denize yalnızca 2 metre mesafede olan gölü, denizden ayıran sadece bir toprak parçası. Kış mevsiminde gel-git sonucunda deniz suyu göle girmekte. Bahar aylarında nilüfer çiçekleri, gölün içerisinden yükselen ağaçlar ve çeşitli kuşlar dikkat çekiyor. Yemyeşil ve çiçeklerle kaplı olan alan, günübirlik doğa gezileri için oldukça uygun. Göl manzarasında piknik yapıp, doğanın sesiyle iç içe dinlendirici zamanlar geçirmek mümkün. Çeşme ve tuvalet kullanmak isterseniz yakınındaki köyleri ziyaret etmeniz gerekmekte.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, piknik alanları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Bursa’da bulunan ve Uludağ’ın zenginliklerinden biri olan Kilimli Gölü’ne, merkezden arabayla 45 dakikada ulaşabilirsiniz. Araç sahibi değilseniz, oteller bölgesinde Sarıalan’a geldikten sonra minibüslerle ulaşma şansınız var. Kilimli Gölü, trekking yapmak isteyenler için doğal görüntüsüyle güzel bir seçim. Özellikle Bursa halkı tarafından hafta sonları rağbet gören, kamp ve piknik yapabileceğiniz bir yer. Yakınındaki yerleşim alanlarından tuvalet, çeşme ve alışveriş ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve piknik alanları. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden karşılayabilirsiniz.
Softaboğan Şelalesi, Bursa’nın Yıldırım ilçesinin Bakacak mevkiinde yer alıyor ve şehir merkezine 36 km uzaklıkta. Şelaleye, Bakacak Tepesine vardıktan sonra yürüyerek ulaşabilirsiniz. Şelale dendiğinde akıllara yüksekten akan büyük bir su kaynağı geliyor ama bu biraz farklı. Birkaç metreden oluşuyor ve biriktiği kısımda bir havuz oluşmuş. Havuzun suyu Uludağ’dan geldiği için oldukça soğuk. Çam ormanları arasında çadır için uygun kamp alanı, doğal havuzlarda yüzme şansı, trekking yapma olanakları var. Orman içerisinde vahşi hayvanlarla karşılaşma ihtimalinizi göz önünde bulundurmalısınız. Çam kokusunu solumak, şehirden uzak zamanlar geçirmek için güzel bir alternatif. Alanda çeşme ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı gidebileceğiniz bir tesis yok.
Kamp Olanakları: Yürüyüş, yüzme ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursa’nın merkezine 85 km uzaklıkta bulunan Karacabey, doğa gezisi yapmak isteyenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Araç haricinde toplu taşıma tercih edecek olanlar için metro ve sonrasında minibüsle ulaşım şansı var. Doğasever biriyseniz, 250 çeşit kuş türü barındıran küçük cennet vazgeçilmez olabilir. Doğa ile baş başa kalıp kendinizi dinleyeceğiniz yalnızca kuş cıvıltılarıyla dolu eşsiz bir yer. Ateş yakılması pek tavsiye edilmiyor ama piknik için oldukça ideal bir yer. Çadırla ücretsiz konaklayabilirsiniz fakat longoz içerisinde lavabo ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir alan yok. Alışveriş, çeşme ve tuvalet ihtiyaçlarını dışarıdan karşılayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Piknik alanı. WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursalılar için yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden biri olan Küreklidere Şelalesi, hem yürüyüş hem de kamp atmak için olağanüstü bir ortam sunuyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, şehir merkezine 20 km mesafede bulunan Küreklidere Şelalesi’ne gitmek için Yıldırım minibüslerini kullanarak ilçeye gelebilir ve buradan kalan yolu taksi ile gidebilirsiniz. Şahsi aracı olanlar ise doğrudan Kent Ormanı’na gelerek burada araçlarını park edebilir ve kalan yolu yürüyerek kamp alanına ulaşabilirler. Hafta sonları çoğunlukla kalabalık olan Küreklidere Şelalesi’nde kamp atmayı düşünüyorsanız hafta içi gelmenizi tavsiye ederiz. WC, elektrik ve büfe gibi yerler bulunmuyor. Kent Ormanı’nda ise bulunan alabalık tesislerinde öğlen veya akşam taze balık yiyebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Kent Orman girişinde bulunan restorandan karşılayabilir veya ilçe merkezinde bulunan marketlerden alışverişinizi yaparak gelebilirsiniz.
Cumalıkızık Köyü, Bursa’ya gezmeye gelenlerin uğraması gereken yerlerden biri. Son yıllarda tarihi dokusuyla oldukça popülerleşen köye, toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. Kahvaltı ve diğer öğünler için oldukça zengin restoranları var. Köyde Osmanlı kalıntılarını inceleyebilir, meşhur Cin çıkmazını ve etrafındaki bozulmamış doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Alan günübirlik gezi için de uygun. Mimarisiyle sizi büyüleyecek olan köyü gezmek için 2-3 saat yeterli. Yakınındaki şelalede çadır veya karavanınızla ücretsiz kamp yapabilmeniz mümkün. Tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı köyde gidermeniz gerekecektir.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, tarihi ve kültürel yerler. WC, çeşme, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın Cumalıkızık Köyü’nden karşılayabilirsiniz.
Dağcıların vazgeçilmezi olan İnegöl Fevziye Dağ Kamp Alanı Bursa’nın merkezine 59 km uzaklıkta. Araçla gittikten sonra bir süre yürümeniz gereken alan dağ yamacına kurulmuş. Özellikle trekking ve hiking için harika bir destinasyon. Yeşilin huzuru, dağ eteğinde olmasının getirdiği serinlik şehirden bunalmış insanları silkeliyor. Huzurlu, sakin bir kamp ve piknik alanı olan yerde özel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir alan yok. Lakin çevredeki yerleşim alanlarından faydalanabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Yeşil Bursa’yı mavilikleriyle süsleyen alanlardan birisi olan Kayapa Göleti, Nilüfer ilçesinde bulunmakta. Merkeze 27 km uzaklıkta olan göletin yakınına Nilüfer ilçesinden kalkan minibüslerle gitme şansınız var. Şehirden kaçıp dinlenmek için eşsiz bir mekân. Kayapa Göleti’nin berrak suyunun etrafında yürüyüşler yapabilir, yeşil rengin verdiği huzurla sakinleşme şansına sahip olabilirsiniz. Gölet, çevresinden akan su birikintileri ve küçük kayalık alanlara sahip. Ücretsiz kamp, piknik gibi konaklamalar yapabileceğiniz, ateş yakabileceğiniz doğal bir alan mevcut. Yakın çevrede yerleşim alanları haricinde tuvalet, duş, çeşme, alışveriş ihtiyaçlarınızı giderme şansınız yok.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Piknik yerler, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları. WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alan Kurşunlu Barajı, şehir merkezinden 75 km uzakta, 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşım imkânına sahip. İnsandan uzak, ıssız ve sakin bir piknik alanı. Aynı zamanda konaklamak için çadır ve karavan da tercih edilebileceğiniz bir yer. Baraj çevresinde tuvalet, alışveriş ihtiyaçlarınızı karşılama imkânınız yok. Yakın yerleşim alanlarında ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Yenişehir İlçesi Günece Köyünde bulunan Yarhisar Şelalesi için, Günece Cennet Koyu’nun göz bebeği denilebilir. Bursa’nın merkezinden 70 km mesafede olan koyu ziyaret edebilmek için, aracınız yoksa toplu taşıma kullanabilirsiniz. Yüzlerce kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olan Cennet Koyu ideal bir trekking alanı. Yarhisar Şelalesi ise bu güzel koyun en güzel taraflarından biri. Günübirlik geziler için de, çadır kampı için de uygun olan yerde, tuvalet, çeşme gibi alanlar yok. Fakat belediyenin desteğiyle yakın süreçte bungalovlar yapılması ve alanın geliştirilmesi planlanan düzenlemeler arasında.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru. WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Doğa gezintileri için zengin alanlara sahip İznik’in Elmalı Köyünde yer alan Alıç Yaylası, merkeze 108 km uzaklıktadır. Köye ulaştıktan sonra biraz yürümeniz gerekecek. Yeşilliğe doyacağınız, misafirperver halka sahip yayla uzun ve keyifli dağ yürüyüşleri için uygundur. Oksijenin bol olduğu bu topraklar pek çok bitki için verimli. Çadır ve piknik için de uygun. Tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlar mevcut.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursa’nın başlı başına bir turizm cenneti olduğunu gösteren yerlerden biri de, Mustafakemalpaşa’da bulunan Yalıntaş Göleti’dir. Şehir merkezine 1 saatlik mesafede bulunan göletin yakın süreçte önemli bir turizm destinasyonu olması hedefler arasında. Çadır kampı ve huzurlu bir piknik için uygun alanlar mevcut. Yalıntaş Göleti için geceleri dolunayı izleyebileceğiniz, uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, doğa ile baş başa kalabileceğiniz geniş yeşil bir arazi denilebilir. Tuvalet, çeşme ihtiyaçlarınızı alanda karşılaşabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kestel’de yer alan Saitabat Şelalesi, Bursa’ya 24 km mesafede bulunmakta. Araçlarınızla, dolmuş veya otobüs kullanarak da gidebilirsiniz. İsmini Kastel Kalesinden alan Kestel ilçesi, turist gezileri, okul şenliklerine ev sahipliği yapmakta. Şelale alabalıklarıyla ünlü ve etrafında lezzetli alabalıkları yiyebileceğiniz restoranlar mevcut. Kahvaltınızı yaparken şelalenin sakinleştirici sesini dinleyip, uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Saitabat, piknik için de harika bir seçenek. Büyük ağaçların gölgesindeki masalarda güzel sofralar hazırlamanız mümkün. Araçla girişlerde ücretli olan alanda tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, yürüyüş parkurları, zipline, ATV, at binicilik, kır lokantaları, WC ve çeşme.
Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan 920 metrelik rakıma sahip Alaçam’a, şehir merkezinden toplu taşıma araçlarıyla ulaşmanız mümkün. Yaylaya kadar güvenli bir yolda seyahat etme şansınız var. Kamp ve piknik yapmak için oldukça uygun olan yaylaya karavan ziyareti yapmanız da mümkün. Ayrıca yaylada alabalık ve et yemekleri yiyebileceğiniz bir restoran var. Çevresinde Alaçam Şelalesi’nin buz gibi suyunun tadına bakabilir, Düğedağ mağarasında gezebilir ve ATV motorlarla gezi yapabilirsiniz. Yürüyüş yapmak isteyenlere doğanın sesleri eşlik etmekte. Kışın sislerle kaplı Alaçam Yaylasına giriş ücretli. Tuvalet ve çeşme imkânları tatilinizi daha konforlu hale getirmekte.
Kamp Olanakları: Karavan alanı, çadır alanı, bungalov, duş, elektrik, WC ve ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Geçmişte Yalova ilinde kabul edilen fakat artık Bursa sınırlarında sayılan Sudüşen Şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 2 saat mesafede Gemlik sınırında. Şelaleye giden yol araç için pek uygun değil. Lakin 1-2 saat süren keyifli bir yolu kullanabilirsiniz. Yol üzerinde Marmara Denizi ve baraj gölünü izleme şansına sahipsiniz. Sudüşen Şelalesi bir kayalıktan dökülmekte. Yapılabilecek aktiviteler arasında piknik, kamp, yürüyüş, dinlenme ve şelalede yüzme fırsatları var. Piknik için görkemli ağaçların arasında masalar mevcut. Bu doğa harikası yere girebilmek için minik bir miktar ücret ödemelisiniz. Kamp alanının tuvalet, çeşme gibi imkânlara sahip olmasının yanı sıra, 8 km uzaklıkta bir market yer almakta.
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve piknik alanları. WC ve çeşme gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kış turizminin popüler mekânı Uludağ’da yer alan Karabelen Kamp Alanı, Uludağ Milli Parkı’nın girişinde karşınıza çıkmakta. Bol bol tarih ve İskender Kebabı kokusu alacağınız Bursa’nın merkezine 22 km mesafede. Kendi aracınızla gitme şansınız olmasa da üzülmeyin, şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçları var. Kış sporları için popüler yerlerden biri olan bölgede diğer mevsimlerde de faaliyetler (yürüyüş, kamp vb.) devam etmekte. Karabelen, hemşeri derneklerinin şenlikleri sayesinde her yaz oldukça hareketli geçiyor. Parkın derinlerine indiğiniz vakit 46 tür kelebeğin yanı sıra Uludağ’a özgü sevimli bir Apollo Kelebeğiyle de karşılaşabilirsiniz. Kış sporlarıyla popülerleşen bu bölge aynı zamanda bir botanik bahçesi. Yaylaya, Milli Park girişinde küçük bir ücret karşılığında erişebilirsiniz. Yalnızca günlük kullanım alanı için uygun olan yayla, 1000 kişi ağırlayabilen piknik masalarına sahip. Tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Milli Park’ta yer alan hizmet binalarında karşılayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, yürüyüş parkurları, WC ve çeşme.
Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil ve kamyonet 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL, otobüs 162 TL, çadır konaklama 15 TL, karavan konaklama 25 TL, 4 yataklı orman köşkü 200 TL, 5 yataklı orman köşkü 250 TL, 6 yataklı orman köşkü 350 TL, 8 yataklı orman köşkü 425 TL ve misafirhane 50 TL.
Misi Kamp Alanı şehir merkezinden yaklaşık 11 km uzaklıkta. Kamp alanına araçlarınızla ulaşabilirsiniz. Dere kenarında dinlenebilir, her parseli yemyeşil olan alanlarda çadırlarınızda doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Çocuklarınızla da ziyaret edebilmeniz için çocuk oyun alanları ve sosyal tesis mevcut. Alan, huzurla dinlenme fırsatıyla birlikte elektrik, duş, tuvalet, mutfak kullanım imkânlarına sahip. 7/24 güvenlik sistemiyle korunan yerde, 40 farklı karavan alanı var.
Kamp Olanakları: Güvenlik, karavan alanı, WC, duş, sıcak su, çamaşır yıkama, elektrik ve mutfak.
Kamp Ücreti: 50 TL/günlük
Telefon: 0552 469 00 50
Web Sitesi: https://www.misikampkaravan.com/
Instagram: https://www.instagram.com/misikampkaravancom
Sadağı Kanyonu Bursa’nın en büyük ikinci kanyonudur. Şehir merkezine 58 km mesafede yer alan kanyon, Orhaneli köyünden sonra gelmekte. Orhaneli’den toplu taşıma araçlarıyla kanyona gidebilirsiniz. Yol üzerinde harika köy ve doğa manzaraları sizi bekliyor olacak. Köylerde mola verip, kahvaltı için taze yumurta ve süt almak güzel bir seçenek. Yürüyüş alanı orta zorluğa sahip. Boyları 60 metreye varan kayalar, üzeri köprülerle süslenmiş bir nehir ve ağaçların yüksekliği sizi şaşırtabilir. Ihlamur ağaçlarının kokusunu içinize çekip, su seslerini dinleyerek mangal yapma şansınız da var. Kanyona giriş ücretli, belediyeye ait bir bina ve bekçi bulunmakta. Bina içerisinde tuvalet, mescit ve kafe mevcut. Saat 18.00 civarında kanyon ziyarete kapanıyor.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, seyir noktası, mescit, yağmur barınağı, ahşap köprüler, kır evi ve kır lokantası.
Kamp Ücreti: Şahıs 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 T, otomobil ve kamyonet 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL ve otobüs 94 TL.
Web Sitesi: http://sadagikanyonu.tabiat.gov.tr/
Uludağ’ın eteğinde yer alan Gököz, Bursa’ya 59 km mesafede bulunmakta. Keleş üzerinden aracınız ya da toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Natural Park gölün kıyısına kurulmuş ve konaklama için ziyaretçilerine sunduğu bungalovlar var. Göl kıyısında uzun uzun yürüyüşler yapabilir, balık tutabilir, bisiklet ve ATV kiralayabilirsiniz. Bölge, Türkiye’nin en romantik kış noktalarından biri seçilmekte haksız değil. Bir yandan Uludağ manzarası bir yandan göleti izleyebilirsiniz. Temiz havada uyumak, dinlenmek isteyenler için çadırda konaklamak da güzel bir alternatif olabilir. İçerisinde çadırları işleten bir tesis bulunmakta. Buradan tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınız için yararlanmak mümkün.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Resepsiyon, çok amaçlı salon, otantik salon, teras, iskele, çocuk oyun alanı, kamp alanı at çiftliği, WC, çeşme, sıcak su, elektrik, Wi-Fi ve piknik alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 80 TL.
Telefon: 0545 421 04 94
Web Sitesi: http://www.gokoznaturalpark.com/
Instagram: https://www.instagram.com/gokoznaturalpark/
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik kamplarına ev sahipliği yapan Aqua Kamp Alanı Bursa’ya 51 km mesafede olan Gemlik’te yer alıyor. Ulaşım, yeme içme, konaklama gibi tüm masrafları bakanlık karşılıyor. Alanda odaların bulunduğu 2 adet binayla birlikte, 12 adet bungalov mevcut. Kampta mini golf, yüzme, masa tenisi, basket ve futbol sahasıyla birlikte; sanat faaliyetlerinin görüleceği atölyeler mevcut. 12–15 yaş grubunda olan gençler kano ve yüzme gibi deniz aktivitelerinden de mahrum kalmıyorlar.
Kamp Olanakları: Su sporları, dalış eğitimi, binicilik eğitimi, paintball, yüksek ip parkur, izcilik, çadır konaklama, okçuluk ve plaj voleybolu, disko, yüzme havuzu, restoran, elektrik, WC, duş, Wi-Fi ve ateş yakılabilir alanlar.
Kamp Ücreti: Kampa katılım 9-17 yaş grubudur. 1-15 Temmuz ve 16-30 Temmuz dönemlerinde 15’er günlük kamp dönemi fiyatı 3,950 TL+KDV.
Telefon: 0531 901 76 26
Web Sitesi: http://www.aquakamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/aquacamp/
Restoran olarak hizmet veren Doğa Muhit Kamping, ziyaretçilerine kamp alanı sunan işletmelerden bir tanesi. Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan Doğa Muhit Kamping, merkeze 69 km mesafede. Aracınızla ulaşım sağlıyorsanız kamp alanı dışında bırakmanız gerekiyor. İlçe üzerinden minibüsle kısa sürede ulaşmanız mümkün. Yeşil ve mavinin buluştuğu göl kenarında kahvaltı ve diğer öğünler için restoranı tercih edebileceğiniz alan bir aile tarafından işletiliyor. Sessizlik yerine daha hareketli bir çadır kampı tercih etmek isteyenler için güzel bir seçenek. Ücretli olan kamp alanında tuvalet, duş imkânı bulunuyor ve ateş sadece serin gecelerde yakılıyor.
Konumu: Göl kenarı
Kamp Olanakları: Restoran, WC, elektik, çeşme, duş, sıcak su, ateş yakılabilir alanlar, göle girilebilir alanlar, yürüyüş parkurları ve kahvaltı servisi.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL.
Telefon: 0531 213 68 69 – 0531 567 41 41 – 0532 478 58 78
Facebook: https://www.facebook.com/doga.muhit.camping
Bursa’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Ericek Gölü, şehir merkezinden 36 km uzaktadır. Gürsu ilçesinde bulunan gölet sulama amacıyla oluşturulan yapay bir gölettir. Özel araç ve şehir merkezinden minibüslerle ulaşabilirsiniz. İçerisinde adrenalin parkı ve piknik alanları hizmet vermekte. Adrenalin parkı içerisinde; ATV parkuru, çadır kampı için alan, tırmanma duvarı, okçuluk poligonu, atış poligonu, kano sporu için alanlar ve seyir terası var. Tüm bu sporları yaparken manzara, size eğlendirirken dinlenme fırsatı sunuyor. Göl kenarında gezmek isteyenler için deniz bisikletleri mevcut. Telefonun pek çok yerde çekmediğini görebilirsiniz. Alanda konaklama için bungalov imkânı mevcut. Tuvalet ve duş gibi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanların olduğu kamp alanı ücretlidir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, piknik alanları, balık tutma, bungalov konaklama, WC, duş, elektrik, adrenalin park ve kano sporları.
Kamp Ücreti: Kamp alanına giriş ücreti 5 TL. bungalov konaklama 150 TL/günlük.
Bursa’nın merkezine 18 km mesafede bulunan ve suyunun cilt hastalıklarına şifa olduğuna inanılan Keramet Kaplıcası, aynı zamanda piknik imkânına sahip. Keramet Kaplıcasına minibüslerle ulaşmanız mümkün. Kaplıcanın yanında bulunan piknik alanlarının yanı sıra, tuvalet ihtiyaçlarınızı görebilmeniz için tesis mevcut. İçerisinde kafeteryası da olan tesisten ve kaplıcadan faydalanmak ücretli. Kışın etrafınızda kar varken bile size 30 derecede yüzme şansı veren Ilıca, son zamanlarda oldukça popüler bir yer haline geldi. Ağaçların gölgesinde yüzmek ve dinlenmek için keyifli bir yer. Araçlarınızı park edebilmeniz için alanlar da mevcut.
Konumu: Göle Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Otopark, market, çeşme, WC, kafeterya, kamp alanı, restoran, mescit, Wi-Fi ve havuza girilebilir alan.
Kamp Ücreti: Giriş ücreti 5 TL.
Telefon: 0224 123 45 67
Web Sitesi: https://keramet-koyu-kaplcas-ve-kamp-alan.business.site/
Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Karacaali Gençlik Kampı, şehir merkezine 51 km uzaklıkta bulunuyor. Yaz dönemleri gençlerin katılımıyla gerçekleşen kamp aktiviteleri için tüm her şey eksiksiz olarak sunuluyor. İki blokta dörder ve iki kişilik odalar ve iki kişilik bungalov konaklama yerlerine sahip olan Karacaali Gençlik Kamp Alanı, deniz aktivitelerinin yanı sıra el sanatları, tiyatro ve müzik etkinlikleriyle de oldukça renkli bir yer. Kampa erişim yalnızca belirli kriterler ve çevrimiçi başvuru ile gerçekleşmektedir.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: İki bloktan oluşan tesiste, 15 adet 4’er kişilik oda ve 10 adet 4 kişilik, 2 adet iki kişilik bungalov, WC, duş, basketbol, voleybol ve futbol sahası, masa tenisi, kano ve diğer deniz sporları, elektrik, Wi-Fi, restoran ve kafe.
Kamp Ücreti: Kampa katılım 9-17 yaş grubudur. Güncel fiyat bilgisi için gençlik kampları İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Web Sitesi: https://genclikkamplari.gsb.gov.tr/Modul/KamplarDetay.aspx?ID=37
Uludağ’da bulunan ve rakımı 1740 metre olan bu kamp alanı, yazın sıcağından kaçmak için ideal bir alan olabilir. Piknik alanları ve masalarından yararlanabilir, bungalov ev kiralayabilir ya da ücretsiz kamp alanını kullanabilirsiniz. Orman içinde olduğu için bu bölgede ateş yakmak yasaktır. Merkeze daha yakın yerde çadırınızı kurmak ve duş hizmetinden yararlanmak isterseniz ise 15 lira ücreti var. 1 Haziran – 30 Eylül arası bu muhteşem doğa güzellikleri olan Çobankaya kamp alanından yararlanabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 15 TL.
Kamp Olanakları: Bölgede alışveriş yapabileceğiniz Çobankaya büfe bulunuyor. WC, çeşme, yürüyüş parkurları ve ateş yakılabilir alanlar.
Sarıalan kamp alanı yazın aktif olan bir bölgedir. Büfeler, gazinolar, restoranlar, oyun ve spor parkları mevcut olan bu alanda ister bungalov evler de ister de kendi çadırınızda konaklayabilirsiniz. Hava ve yeşili ile insana huzur veren bu kamp alanına karavan veya motokaravan ile gelmek mevcut. Tuvalet ve duş imkânları da bulunan kamp alanına, Bursa merkezden yaklaşık yirmi dakikalık teleferik yolculuğu ile de gelebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 15 TL.
Kamp Olanakları: Duş, WC, hediyelik eşya dükkânları, kendin pişir kendin ye restoranları, WC ve oyun alanları.
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…
Yorumları Gör
Merhebe arkadaşlar.
Kurtul Gölü ve Mesire alanını Listede göremeyince yazayım dedim.
2-3 km yakınına kadar toplu taşıma ile ulaşabilieceğiniz, sonrasında yürüyerek veya kişisel aracınızla ulaşabilirsiniz.
Tamamen tedarikli gitmenizde fayda var. Özellikle Su, Wc ve yemek konusunda. civarında hiçbir işletme vs yok çünkü.
Kontrollü ateş yakabilirsiniz.
Çadır kurmak için kısıtla ama güzel noktaları mevcut.
Merhaba Mehmet bey
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz , iyi bayramlar
Sadağı Kanyonu'nda kamp kurmaya izin verilmiyor.
Merhaba Ali Bey,
Gün içerisinde tabiat parkını gezip, gün sonunda Sadağı Kanyonu çevresindeki düzlüklere kamp atabilirsiniz. Ayrıca belediye, Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı'nda güvenli bir kamp tesisi üzerine de çalışmalar yürütmektedir.
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz.
merhaba :
bu kamplar içerisinde kış dönemi hizmet verenleri var mı ?
Merhaba Sedat bey
Mekan iletişim numalarından arayarak bilgi alabilirsiniz.