Brüksel Alışveriş Rehberi

Brüksel’e geldiğiniz ve şehrin görülmesi gereken yerlerini bir güzel keşfettiniz. Sırada ne var? Tabii ki alışveriş keyfi…

Brüksel’de her zevke hitap eden hatıra ve hediyelik eşyalar, yiyecekler ve içecekler bulunuyor. Hazırlamış olduğumuz alışveriş rehberi ile sizlere Brüksel’deki alışveriş dünyası hakkında bilgiler sunmaya çalıştık.

Brüksel Alışveriş Rehberi

Brüksel’de alışveriş yaparken en yaygın olarak Euro para birimi kullanılmaktadır. Şehirde pek çok noktadan döviz bozdurma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle Grand Place bölgesinde birçok döviz bozdurma bürosu bulunmaktadır.

Brüksel’de alışveriş yaparken buradaki esnafın çok fazla pazarlığa açık olmadığını belirtelim. Yani burada Afrika veya Asya ülkelerinde olduğu gibi çok büyük pazarlıklar olmuyor. Ancak siz gene de şansınızı deneyin 🙂

Brüksel dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ziyaretçiler 125€’nun üstündeki alışverişlerinde vergi iade belgesini alarak ülkeden ayrılırken vergi iadesi alma şansına sahip olabilmektedir.

Alışveriş yaparken daha uygun fiyatlar için şehrin turistik noktalarından ziyade ara sokakları ve merkezden biraz daha uzak yerleri tercih etmenizde fayda olduğunu da belirtelim. Zira ara sokaklarda çok daha uyguna bulabileceğiniz bir ürün (özellikle çikolata) daha merkezi ve turistik noktalarda çok daha fahiş fiyatlara satılabilmektedir.

Bu arada Brüksel’de birçok yer pazar günleri kapalıdır ve çalışan insanlar alışverişlerini özellikle cumartesi yapmaya gayret eder. Bu da cumartesi günleri alışveriş mekanlarının hayli kalabalık olmasına neden olmaktadır. Bunun için alışverişinizi mümkünse hafta içine denk getirmeniz daha rahat ve sakin bir alışveriş deneyimi yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Brüksel’de Ne Alınır

Brüksel Çikolata

Brüksel deyince akla tabi ki o muhteşem çikolatalar geliyor. Çikolatanın yanında dantel işlemeler, bisküviler ve bira da şehirdeki en çok tercih edilen şeyler arasında bulunuyor. Çizi romanlara meraklıysanız şehirde çeşitli çizgi romanlar bulabileceğiniz pek çok dükkan da bulunuyor.

Daha detaylı bilgi için=> Brüksel’den ne alınır

Brüksel’de Nerelerde Alışveriş Yapılır

Brüksel’de aradığınız şeye göre alışveriş destinasyonunu belirlemeniz gerekiyor. Şehirde bulunan alışveriş sokakları, alışveriş merkezleri ya da sokak pazarları istediğiniz şeyi bulabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Alışveriş Bölgeleri

Boulevard De Waterloo

Şehirde bulunan alışveriş bölgeleri çeşitli kategorilere ayrılmış durumda. Siz de ne aradığınızı belirledikten sonra gitmeniz gereken alışveriş bölgesine karar verebilirsiniz.

  • Avenuie Louse: Birçok tasarım ürünü satan mağazayı burada bulabilirsiniz
  • Rue Neuve: Dünyaca ünlü birçok mağazayı burada bulabilirsiniz.
  • Boulevard De Waterloo: Dünyaca ünlü pahalı markaların mağazalarını bulabilirsiniz.
  • Grand Place: Hediyelik eşya ve çikolata mağazaları burada bulunuyor.
  • Rue Antoine Dansaert: Özel tasarımların adresi.
  • Rue De Namur: Çanta ve aksesuar arıyorsanız burayı tercih etmelisiniz.

Alışveriş Merkezleri

Galeries Agora

Artık hemen hemen her şehirde bulunan alışveriş merkezlerinden Brüksel’de de hayli fazla bulmak mümkün. Alışveriş merkezleri özellikle sokaklarda gezmekten pek hoşlanmayan alışveriş tutkunları için ideal bir seçim olmaktadır. Bu nedenle Brüksel alışveriş rehberi içinde bu merkezlere değinmeden olmaz. Şehirde bulunan alışveriş merkezlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Galeries St. Hubert
  • Galeries Agora
  • Galerie Inno
  • Galeries Louise ve Toison D’Or
  • Woluwe Alışveriş Merkezi

Sokak Pazarları

Marolles

Eğer siz de sokak pazarlarını gezmeyi seviyorsanız Brüksel alışveriş rehberi içindeki sizin için en keyifli bölüme geldik demektir. Şehirde bulunan çeşitli sokak pazarları ziyaretçilerin birbirinden farklı ürünü uygun fiyatlara almasını sağlayabiliyor. Dilerseniz hangi tür ürünleri hangi pazarlarda bulabileceğinizi sizlerle paylaşalım:

  • İkinci el ve antikalar: Marolles, hafta içi her gün 07:00-13:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Sablon, hafta sonları 09:00’da açılmaktadır. Grand Sablon ise cumartesi 07:00-17:00 arasında; pazar ise 07:00-14:00 saatleri arasında açık bulunuyor.
  • Çiçek, giyim ve el işi ürünler: Chatelain, çarşamba günleri açık. Bosvoorde Pazarı, pazar günleri 13:00’a kadar açık bulunuyor. Place Dumon Pazarı, salı cuma ve cumartesi günleri 13:00’a kadar açık. Place de l’Agora‘yı cuma, cumartesi ve pazar günleri ziyaret edebilirsiniz. Place Sainte Catherine ise perşembe, cuma ve cumartesi ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Şehirde daha birçok sokak pazarında yiyecek, içecek, giyim ve antika eşya satışı yapılmaktadır. Eğer şehrin dinamiğini yakalamak istiyorsanız sokak pazarlarının alışveriş için en ideal seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin