Boston’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Ağız Sulandıran 13 Tat

Boston’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak eden gezgin ruhlu ziyaretçilerimiz için Boston gezi rehberi hazırlarken şehrin yeme içme kültürü ile ilgili bir liste hazırlamanın uygun olacağını düşündük.

Boston’da Ne Yenir Ne İçilir?

Özellikle deniz ürünleri konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olan Boston’da bu konuda uzmanlaşmış pek çok restoran ziyaretçilere hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra şehirde başta Çin ve Japon mutfağı olmak üzere farklı mutfak kültürlerine ait yemekleri tadabileceğiniz yerler de bulunuyor. Tabi bunun yanı sıra hamburger, sandviç gibi ülkeye mal olmuş “fast food” yemek kültürüne ait önemli lezzetleri de tadabiliyorsunuz.

Porsiyon konusuna gelince bu konuda bazen kafa karışıklığı olabiliyor. Boston yemekleri şehirde ülkemizdekine kıyasla daha büyük tabaklarda servis ediliyor. Bu nedenle iki kişi aynı yemeği sipariş edecekse bir porsiyon iki kişiye yetebiliyor.

Bu arada bahşiş olayına da değinip hemen listemizle sizi baş başa bırakalım. Pek çok ülkede rastlanan zoraki bahşiş olayı Boston’da da karşımıza çıkıyor. Hatta birçok restoran vermeniz gereken bahşiş oranı fişe bile yazabiliyor. Eğer bütçe sorununuz yoksa bunu dert etmenize gerek yok; ancak bütçeniz kısıtlı ise bırakın istesinler, siz gene de vermeyin 🙂

İşte sizler için hazırladığımız “Boston’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Hamburger

Hamburger
Hamaburger

Listemize ABD’nin en klasik ve bilinen lezzetlerinden olan hamburger ile başlamak istedik. Hamburgerin ana vatanı olan ülkenin şehirlerinde yiyeceğiniz hamburgerin lezzetinin damağınızdan uzun süre gitmeyeceğini söyleyebiliriz.

2. Istakozlu Sandviç

Istakozlu Sandviç
Istakozlu Sandviç

“Boston’da ne yenir?” sorusu için şehirde pek çok sandviç çeşidi bulunuyor; ancak bu sandviçlerin içinde biri var ki Boston’u çok özel kılıyor. Istakozlu yapılan sandviç Boston’da tadabileceğiniz leziz ve çok pratik bir ekmek arası. Eğer ıstakozla aranız iyiyse ve acil bir şekilde tadı mükemmel bir şeyler denemek isterseniz ıstakozlu sandviçi mutlaka denemelisiniz.

3. Midye Çorbası

Midye Çobası
Midye Çorbası

Okyanus kıyısında bulunan birçok şehir gibi Boston mutfağı da deniz ürünleri konusunda ziyaretçilerini hayli tatmin edecek düzeyde bir zenginliğe sahip. Midye çorbası da her yerde tadamayacağınız Boston’un özel yemekleri arasında bulunuyor.

Eğer deniz ürünleri konusunda işinin ehli bir zincir restoran arıyorsanız Boston’da şubeleri bulunan Legal Sea Foods isimli yeri kesinlikle keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. 

4. Istakoz

Istakoz
Istakoz

Deniz aşığı insanların düzenli olarak yemek isteyeceği bir deniz kabuklusu olan ıstakoz Boston restoranları için vazgeçilmez yemeklerden biri. Evet, çok ucuz bir menü değil; ancak verdiğiniz parayı sonuna kadar hak ettiğini söyleyebiliriz. Eğer bütçeniz kısıtlı değilse mutlaka bir öğününüzü ıstakoz yiyerek değerlendirebilirsiniz.

Şehre gelenlerin en çok tercih ettiği restoranlardan biri olan No Name Restaurant lezzetli bir ıstakoz menüsü için uğrayabileceğiniz yerlerin başında gelmektedir. Burada sadece ıstakoz değil farklı balık türleri, balık çorbası, karides ve daha birçok deniz ürününü deneyebilirsiniz. 

5. Cream Pie

Boston’un meşhur keki: Cream Pie

Boston’un meşhur cream pie isimli pastası Boston yemekleri arasında kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden biri. Bisküvi ile yapılan bu kremalı pasta şehre gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Boston’a geldiğinizde bir fırına uğramayı ve bu efsane cream pie’ları denemeyi ihmal etmeyin.

6. Fırında Pişirilmiş Fasulye

Fırında kuru fasulye
Kuru fasulye Boston’da da çok seviliyor

İşte Türk damak tadına çok uyan bir yemek 🙂 Özellikle kış aylarında zengininden fakirine her mutfakta pişen kuru fasulye Boston’da da çok yaygın. Burada pişirilen fasulyenin farkı ise fırında pişiriliyor olması.

7. Leziz Dondurmalar

İce Cream Boston
Şehirde birbirinden leziz dondurmalarla serinleyebilrisiniz

Okyanus kıyısında özel olarak yapılmış dondurmalar özellikle sıcak havalarda içinizi serinletmeye yardımcı olurken çok özel tatları hissetmenize de yardımcı olacak. Boston’un dünya genelinde en çok dondurma tüketilen şehirlerden biri olması da bu konuda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Hele bir de çocukla Boston seyahati yapıyorsanız dondurma mutlaka deneyeceğiniz bir lezzet olacaktır.

8. Clam Chowder

Deniz Tarağı Çorbası
Boston’da deniz tarağı çorbası mutlaka içmelisiniz

Türkçe ismiyle “deniz tarağı çorbası” Boston’un spesiyalleri arasında bulunuyor ve şehre özgü bir şeyler tatmak isteyenler için “Boston’da ne yenir?” sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasında bulunuyor.

9. Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake

Boston mutfağı içinde klasik bir tatlı arıyorsanız artık dünya genelinde de kendini kabul ettirmiş olan lezzetli cheesecakeleri deneyebilirsiniz. Bunun için gidebileceğiniz en iyi duraklardan biri ise pek çok Amerikan şehrinde şubesi bulunan Cheesecake Factory olacaktır.

10. Pizza

pizza
Uygun bütçeli bir yemek için pizzayı düşünün

Lüks restoranlara nazaran daha uygun fiyatlara karnınızı doyurabileceğiniz ve yediğiniz yemekten de tat alabileceğiniz bir İtalyan klasiği pizza. Şehirde makul fiyatlara leziz pizza yiyebileceğiniz Subway gibi birçok farklı pizzacı seçeneği mevcut. Boston mutfağı için vazgeçilmez bir tat olmasa da ekonomik bir tatil planı yapanların listesine pizzayı dahil etmesini tavsiye ediyoruz.

11. Quincy Market

Quincy Market
Quincy Market

Boston’da gurme ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Quincy Market. Burada eşsiz lezzete sahip birçok yiyeceği deneyebilir ve yemek kültürünüzü zenginleştirebilirsiniz.

12. Boston Ekmeği 

Boston'un kahverengi ekmeği
Boston’un kahverengi ekmeği

Biraz kek havasında olan Boston’a özgü bu ekmek kuru üzüm ve pekmez gibi şekerli besinlerle birlikte hazırlanmaktadır. Yuvarlak bir şekle sahip olan ekmek özellikle fırında pişirilen kuru fasulye ile çok iyi bir uyum sağlamaktadır.

13. Son olarak Nachos

Nachos
Nachos

Bir tür abur cubur olan nachos Boston cafelerinde içeceğinizin yanında kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet. Bunu Boston yeme içme duraklarında yapmak isteyenler için en iyi nachosu Hard Rock Cafe’de yiyebileceklerini de belirtelim.

“Boston’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik bu kadar. Tabi listemizi zamanla daha da geliştireceğiz. Bu konuda bize katkı sağlamak isterseniz de yorum kısmına fikirlerinizi yazabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin