Bordeaux Alışveriş Rehberi

Bordeaux, şıklığıyla tanınan oldukça sade ama zarif bir şehirdir. Şehrin atmosferi insanı kendisine çeker. Burada huzurla tatilinizi geçirebilirsiniz.

Şehrin alışveriş olanakları ise size şehirde en az 1 gününüzü alışverişe ayırmaya davet ediyor. Hazırladığımız Bordeaux alışveriş rehberi ile şehirdeki alışveriş olanaklarını ve alışveriş yapılabilecek yerleri mercek altına yatırdık.

Bordeaux Alışveriş Rehberi

Bordeaux’a geldiğinizde Paris’teki ya da Fransa’nın diğer büyük şehirlerindeki alışveriş olanaklarını beklemeniz hata olur. Çünkü burada sınırsız bir alışveriş olanağı yok; ancak gene de şehirde keyifle alışveriş yapabileceğiniz pek çok güzel butik dükkan, mağaza ve cadde bulunduğundan emin olabilirsiniz.

Bordeaux’dan Ne Alınır

Eğer şaraplara meraklıysanız ya da çevrenizde meraklı kişiler varsa Bordeaux’dan alabileceğiniz en güzel şeyin şarap olacağını söyleyebiliriz. Şehirdeki en basit ve ucuz şarabın bile size daha önce tatmadığınız güzellikte bir lezzet ve aroma sunacağından emin olabilirsiniz. Yani Bordeaux’daki şarap üreticileri bu konuda o kadar iddialı!

Şehirde yiyecek olarak alabileceğiniz canele ve pek çok çikolata tarzı yiyecekler de çok hoş bir hediyelik olabilir. Bunun dışında bu şehirde de bolca magnet, anahtarlık, biblo tarzı hediyelik eşya bulabileceğinizi de belirtelim.

Bordeaux’da Alışveriş Yapılabilecek Yerler

Bordeaux Rue Sainte-Catherine isimli Avrupa’nın en büyük alışveriş caddelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Araç trafiğine kapalı olan bu cadde 1.2 km boyunca sıralanmış mağazalar sayesinde ziyaretçiler için en önemli alışveriş duraklarından biri konumunda bulunuyor.

Rue Sainte Catherine

Gambetta Meydanı ise ziyaretçilerin ünlü markaların mağazalarını bulabileceği bir yer konumunda bulunuyor. Cours de L’intendance ve çevresinde de lüks mağazaların bulunduğunu da belirtelim.

Cours de L’intendance

Eğer ucuz alışveriş adresini arıyorsanız size Quai des Marques Outlet Center’ı öneriyoruz. Burada çılgın fiyatlarla çok avantajlı bir alışveriş deneyimi yaşayabilir, cafe ve restoranlarda alışveriş sonrası çok keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Quai des Marques Outlet Center

Eğer bit pazarlarına meraklıysanız Saint Michel Meydanı’nda pazar günleri kurulan bit pazarını görmenizi öneriyoruz. Burada birbirinden farklı eşyaları çok uygun fiyatlara satın alma şansına sahip olabiliyorsunuz. Les Hangars du Passage da yine bu bölgedeki bir bit pazarı. Vaktiniz varsa buradan da farklı şeyler bulabilirsiniz.

Mont Saint Michel

Bordeaux alışveriş rehberi içinde şehrin pazarlarından bahsetmez olmaz değil mi 🙂 Şehirde bulunan pazarlar her şehirde olduğu gibi burada da bölgenin alışveriş kültürünü en iyi gözlemleyebileceğiniz yerlerden biri. Grand Hommes, Marche Chartrons, Marche des Capucins şehrin en önemli ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin