Boa Vista’da Ne Yenir? | Boa Vista’nın Geleneksel 7 Tadı

Boa Vista yemeklerinin nasıl olduğunu merak ediyor musunuz? O halde bu yazımız tam size göre! Haydi birlikte Afrika’nın bu sevimli şehrinin yemek kültüründe eğlenceli ve iştah açıcı bir yolculuğa çıkalım ve “Boa Vista’da ne yenir? Ne içilir?” sorularının yanıtlarına birlikte göz atalım…

Boa Vista’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Boa Vista yemek kültürü genellikle Afrika, Avrupa ve Karayip mutfağının bir karışımı olarak ortaya çıkmıştır. Bu nedenle şehirdeki yemek alışkanlığının tamamen dış dünyadan izole olduğunu söylememiz pek mümkün değil.

“Boa Vista’da ne yenir?” sorusu için spesifik bir cevap arıyorsanız bizce bu kesinlikle deniz ürünleri olacaktır. Kuzey Atlantik Okyanusu’nda bir ada şehri olan Boa Vista’da doğal olarak bol miktarda taze ve birbirinden lezzetli deniz ürünlerine rastlamak da pek şaşırtıcı olmasa gerek.

Küçük bir ada şehri olmasına rağmen Boa Vista’da pek çok yerli restoran bulunmaktadır ve bu restoranları ziyaret edenler çok taze sebze ve meyvenin yanı sıra lezzetli et ve balıklarla hazırlanmış menülerle karşılaşmaktadır. Özellikle mısır Boa Vista’nın en önemli besin kaynakları arasında bulunmaktadır.

Bu kadar genel bilgiden sonra dilerseniz Boa Vista’nın yemekleri nelermiş, hep birlikte listemize bakalım;

1. Cachupa

Cachupa
Boa Vista’nın en geleneksel yemeklerinden biri: cachupa

Eğer Boa Vista yemekleri hakkında fikir edinmek istiyorsanız öncelikle denemeniz gereken lezzetlerin başında cachupa geliyor. Bu yemek bir tür güveç ve içine fasulye, mısır, kabak, patates gibi sebzelerle birlikte et, sosis, balık ya da tavuk eti ekleniyor. Üzerine bir de çeşitli baharatlar eklenince ortaya çok leziz bir yemek çıkıyor. Ucuz malzemelerle yapıldığından bu yemek şehirde “fakir yemeği” olarak da bilinmektedir.

Cachupa’yı ve daha fazla Afrika yemeğini denemek isterseniz aşağıdaki mekan önerimizi ziyaret edebilirsiniz. Bu restoranda hazırlanan yemekler basit olmasına karşın lezzeti ile yiyenleri kendisine hayran bırakmaktadır;

Blue Marlin

Adres: Sal ReiBoa Vista 4110, Cape Verde

Telefon: +238 251 10 99

2. Lagostada

Lagostada
Deniz ürünleri sevenler lagostadaya bayılacak.

Boa Vista geleneksel yemekleri arasında bulunan lagostada ülkenin özel yemekleri arasında bulunuyor. Istakozla hazırlanan bu tabak şehre gelenler tarafından en çok tercih edilen deniz ürünlerinin başında gelmektedir.

Şehirdeki en iyi lagostadayı ve en taze deniz ürünlerini denemek isterseniz;

Porton Di Nos Ilha

Adres: Rua Marginal | Frente Praia de DianteSal Rei, Boa Vista, Cape Verde

Telefon: +238 991 93 31

3. Izgara

brochette Boa Vista
Izgara alışkanlığı Boa Vista restoranlarında da çok sık karşılaşılan bir durum.

Afrika Kıtası’na komşu olması sayesinde bu kıtanın yemek kültürüne de çok fazla göz kırpan Boa Vista’nın yemekleri arasında ızgarada hazırlanmış muhteşem etler de önemli bir yer tutmaktadır. Afrika’da brochette ismi verilen bu ızgara etler çok taze olduğundan oldukça lezzetli olmaktadır.

Adanın en sevilen barlarından biri olan ve ızgarada hazırlanmış olağanüstü menüleri ile bilinen bir mekan tavsiyesini aşağıya bırakalım. Yalnız bu mekan adaya gelenlerin en beğendiği yerler arasında bulunduğu için burayı özellikle ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz;

Morabeza Beach Bar & Lounge Restaurant

Adres: Sal Rei, Boa Vista 4110, Cape Verde

Telefon: +238 930 23 97

4. Strela

Strela
Strela Birası şehirde çok seviliyor.

Bira her denize kıyısı olan şehirde olduğu gibi Boa Vista geceleri ve de gündüzleri için en sevilen alkollü içeceklerden biridir. Bunda biranın hem içiminin kolay olması hem de lezzeti baş etkenlerden elbette. Boa Vista’da ise en çok tüketilen yerli bira Strela. Yani bu şehirde bira içmek isterseniz önünüze konacak olan muhtemelen Strela olacaktır.

Strela’yı deneyebileceğiniz ve keyifli zamanlar geçirebileceğiniz hoş bir bar isterseniz önerimiz aşağıda;

Bahia The Beach

Adres: Praia EstorilBoa Vista 4110, Cape Verde

Telefon: +238 910 35 35

5. İtalyan Mutfağı

Restaurante Chandinho
Restaurante Chandinho, ziyaretçilerine leziz İtalyan mutfağını deneme imkanı sunuyor.

Boa Vista’nın yemeklerinin İtalyan mutfağından çok fazla etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle özellikle adanın merkezi olan Sal Rei İtalyan mutfağı konusunda ziyaretçilerine hayli bonkör davranıyor. Bu da “Boa Vista’da ne yenir?” diye merak edenlere bol miktarda İtalyan menüsü içinden seçim yapma fırsatı sunuyor.

İtalyan mutfağının seçkin örneklerini tatmak isterseniz;

Restaurante Chandinho

Adres: Sal Rei | Zona Santa BarbaraBoa Vista 51, Cape Verde

Adres: +238 931 03 60

6. Capado

Capado
Capado

Bir tür balık çorbası olan capado da Boa Vista geleneksel yemekleri arasında sayabileceğimiz bir lezzet. Balık çorbası hafifliği ve lezzeti ile şehrin vazgeçilmez yemeklerinden biri olmayı başarıyor.

Capado isimli bu çorbayı denemeniz için aşağıda size mütevazı yerel bir restoranın bilgilerini veriyoruz;

Rencontro de Tina

Adres: VillageBoa Vista 4110, Cape Verde

Telefon: +238 992 95 56

7. Tosta Mista

Tosta Mista
Tosta Mista

Portekiz mutfağına ait bir tür sandviç olan tosta mista Boa Vista’da çok sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Janbon ya da peynirle hazırlanan bu sandviçler ülkemizde yapılanlara çok benzemektedir. Eğer çok fazla aç değilseniz bu çekici tostları değerlendirebilirsiniz.

Hazırlamış olduğumuz liste ile “Boa Vista’da ne yenir? Ne içilir?” şeklindeki merak edilen soruların yanıtlarını listelemeye gayret ettik. Eğer gözümüzden kaçtığını düşündüğünüz lezzetler varsa bunu bize yorumlardan yazarak yazımızı düzenlememize yardımcı olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin