Balıkesir’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 121 Balıkesir Plajı

Türkiye’nin yüzölçümü en büyük şehirlerinden biri olan Balıkesir ilinin hem Marmara Denizi’ne hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Doğusunda Bursa ve Kütahya, güneyinde Manisa ve İzmir, batısında Çanakkale şehri ile komşudur. Her iki denize de komşu olan Balıkesir uzun bir kıyı şeridine ve toplam 22 adaya sahiptir. Cunda Adası dışındaki adalarda yerleşim yeri olmasa da günübirlik geziler için tercih edilir. Kaz Dağları’nın doğasıyla, kuş cennetiyle, antik kentleriyle ve doğal koy ve plajlarıyla özellikle yaz aylarında turistlerin çok fazla ilgisini çeker. Gömeç, Burhaniye, Edremit, Erdek gibi denize kıyısı olan ilçelerin yanı sıra hem tarih hem de doğa anlamında zengin bir mirasa sahip olan ve Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Ayvalık’a da ev sahipliği yapar.

Balıkesir’de bulunan plajların çoğu mavi bayraklı olma özelliğine sahiptir. Neredeyse hepsi zeytin ağaçlarıyla çevrili olan plajların bir kısmı taşlık bir kısmı da kumludur. Marmara Denizi’nde yer alan plajlar daha sıcak bir denize sahipken, Ege Denizi’ne kıyısı olan plajların geneli yaz aylarının en sıcak günlerinde bile buz gibi bir denize sahiptir. Ayrıca plajların hemen hemen hepsi sığ ve sakin yapısıyla dikkat çeker. Sırtınızı yeşile yaslayıp doğanın ve denizin tadını doğa ile baş başa kalarak çıkarabileceğiniz Balıkesir plajları, kalabalık tatil beldelerine mükemmel bir alternatif olarak karşımıza çıkar.

Ücretli Plaj Yerleri

Sobe Plajı

Sobe Plajı

Cunda Adası’nın en sakin bölgelerinden birinde, Pateriça 2. Koyda bulunan Sobe Plajı, Sobe Otel’in bünyesinde hizmet vermektedir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, doğa içerisinde yemyeşil bir bahçede konumlanan tesis genellikle otel müşterileri tarafından tercih edilse de dışarıdan da günübirlik ziyaretçi kabul edilmektedir. Ancak plajın müşteri kapasitesi az olduğu için otel dışından gidecek olan misafirlerin önceden rezervasyon yaptırması gerekir.

12 yaşından küçük çocukların kabul edilmediği plajda yeşillikler içinde yüksek müzik sesleri ve çocuk sesleri olmadan denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Otel müşterileri şezlong, şemsiye ve havlu gibi hizmetleri ücretsiz kullanabilirken, dışarıdan gelen misafirler için giriş ücretlidir. Plajın hizmetleri arasında WC, duş, soyunma kabini, otopark alanı ve cankurtaran bulunur. Restoran ve cafe bölümünde uygun fiyatlara birbirinden lezzetli yemekler servis edilir. Cam gibi berrak deniz sığ ve dalgasızdır. Sığ denizden hoşlanmayanlar upuzun iskeleden buz gibi sulara atlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi 60, hafta sonu 70 TL. (12+ yaş)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, restoran, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sandık Beach Club

Sandık Beach Club
Fotoğraf: Hurşit İlbeyi

Ayvalık’ın en popüler bölgesi Sarımsaklı Plajı’nda, Küçükköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sandık Beach Club, modern dekorasyonu, kumlu plajı, berrak denizi, zengin menüden eşsiz yemek ve özel meyve kokteyllerini tadabileceğiniz restoranı, happy hour ve köpük partileriyle bölgenin öne çıkan plaj işletmeleri arasındadır. Ziyaretçilerine eşsiz bir günübirlik tatil deneyimi yaşatan işletmede gündüz ayrı gece ayrı eğlenebilir, tatiliniz sırasında her ihtiyacınızın karşılığını bulabilirsiniz.

Özel bir işletmeye ait olan Sandık Beach’e giriş ücretlidir ve giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Özel loca tercih edip gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. WC, duş, soyunma kabini, ücretsiz internet, otopark alanı, cankurtaran işletmenin imkânları arasındadır. Geniş plaj alanı kumlu olsa da denizin giriş kısımlarında bazı alanlarda kayalıklar olduğu için dikkatli olmak gerekir. Çeşitli su sporları da yapabileceğiniz plaj sığ yapısıyla çocuklar için son derece uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sandikbeach/

Haritada Görüntüle >

Muzo Beach Club

Muzo Beach Club
Fotoğraf: Serkan Doğanay

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde hizmet veren özel plaj işletmelerinden Muzo Beach Club, gündüzleri denizin tadını çıkarıp tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir beach, akşamları da eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz bir gece kulübüdür. İlçede hem eğlenmek hem de denize girmek için en çok tercih edilen mekânlar arasında yer alan Muzo Beach, aynı zamanda ulaşımın kolay olması nedeniyle de her zaman kalabalık olur. Özellikle hafta sonları yer bulabilmek için erken saatlerde gitmek gerekir.

Konforlu dekorasyonu, güler yüzlü hizmeti, tertemiz plajı ve pırıl pırıl deniziyle ayrıcalıklı bir tatil sunan mekâna giriş ücretsizdir ancak içeride belli bir harcama limiti vardır. Harcama limiti dâhilinde şezlong ve şemsiye ücretsiz kullanılabilir. Mekânın kafesi ve restoranında çeşit çeşit yiyecek ve içecek servisi yapılır. En sıcak günlerde bile buz gibi bir denize sahip olan plaj yaz aylarının en bunaltıcı günlerinde serinlemeniz için idealdir. Kumlu plaj ve sığ deniz çocuklu aileler için son derece uygundur.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yaz Evi Beach

Yaz Evi Beach
Fotoğraf: Çağatay İşten

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde, Badavut Plajı’nın başlangıcında yer alan Yaz Evi Beach, mor renkli şezlong minderleri ve şemsiyeleriyle iç açıcı bir güzelliğe sahiptir. Uygun fiyatları, güler yüzlü personeli, zengin menüsüyle hizmet veren restoranı, geniş plaj alanı ve akvaryum gibi deniziyle keyifli bir tatil geçirmeniz için gereken her şeyi sunar. Hem ulaşımın kolay olması hem de sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar.

Yaz Evi Beach ücretli bir işletmedir. Belli bir harcama limitine şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. Plajın imkânları arasında duş, WC, soyunma kabini, cankurtaran ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Su altı canlı çeşitliliğinin zengin olduğu akvaryum gibi berrak denizde balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Çocuklar sığ ve sakin denizde eğlenirken, siz de ister çim alanlarda minderlere uzanıp dinlenebilir, ister mor şezlonglarda güneşlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 40 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Copacabana Sarımsaklı

Copacabana Sarımsaklı
Fotoğraf: Oğuzhan Taşdemir

Sarımsaklı Plajı’nın orta kısımlarında Küçükköy Mahallesi’nde yer alan Copacabana Beach, bölgenin en geniş alanına sahip olan özel beach işletmesiyle dikkat çekiyor. Arkasındaki yeşil alanları, geniş plaj alanı ve akvaryum gibi deniziyle hem yerli hem de yabancı tatilcilerin ilgisini çeken plajın geniş plaj alanında aynı anda yüzlerce tatilci yararlanabilir. Sarımsaklı Plajı’nın genelini yansıtan sığ bir denize sahip olan altın sarısı kumlu plaj çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Su altı canlı çeşitliliği ile oldukça zengin olan plaja giderken yanınıza deniz gözlüklerinizi ve şnorkellerinizi alarak su altı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Plaja girerken ödediğiniz ücreti içeride yiyecek ve içecek bölümünde harcayabilir, şezlong, şemsiye, WC, duş, soyunma kabini, masa ve sandalyeleri ücretsiz kullanabilirsiniz. Son derece zengin bir menü ile hizmet veren restoranda gün boyu lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, masa ve sandalye, restoran, kafe, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Long Beach Sarımsaklı

Long Beach Sarımsaklı

Sarımsaklı Sahili’nin popüler beach clublarından biri olan Long Beach Sarımsaklı’yı bölgedeki benzer işletmelerden ayıran özellik fiyatıdır! Özel bir işletme olmasına rağmen cüzi bir ücretle giriş yapıp, şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanabileceğiniz plajda duş, WC, soyunma kabinleri gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye ulaşarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Birçok çeşit yiyecek ve içecek servis edilen restoranda gün boyu lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Geniş kumlu bir plaja ve geniş çim alanlara sahip olan Long Beach Sarımsaklı, tertemiz berrak deniziyle dikkat çekmektedir. Çok soğuk olmayan ve yavaş yavaş derinleşen plaj özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Fiyatların uygun, ulaşımın kolay olması ve sunmuş olduğu imkânlar nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen plaj, yaz aylarında son derece kalabalık olmaktadır. Ancak geniş bir alana sahip olduğu için kimse kimseden rahatsız olmadan keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 25 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafe, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/longbeach.sarimsakli/

Haritada Görüntüle >

Enderin Beach

Enderin Beach
Fotoğraf: Evren Özalpman

Sarımsaklı’nın popüler plaj işletmelerinden biri olan Enderin Beach, Sarımsaklı Plajı’nın batı yakasında yer alır. Sarımsaklı Plajı’nın içinde olsa da kalabalığından ve gürültüsünden son derece uzak olan plaj, tatilleriniz sırasında hem eğlenip hem de dinlenebileceğiniz huzurlu ve sakin bir ortama sahiptir. Geniş kumsal alanının arkası çimlerle ve palmiye ağaçlarıyla çevrilidir. Cam gibi berrak denizde yüzmenin keyfini çıkardıktan sonra ister kumsalda güneşlenebilir, ister palmiye ağaçlarının altında çimlere uzanıp dinlenebilirsiniz.

Beyaz Taş Otel bünyesinde hizmet veren Enderin Beach genellikle otel müşterileri tarafından tercih edilse de dışarıdan da günübirlik misafir kabul edilmektedir. Şezlong ve şemsiyeleri otel müşterileri ücretsiz kullanabilir ancak dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri de giriş ücretine dâhildir. Fast food ve balığa kadar birçok çeşit yiyecek bulabileceğiniz kafeteryada uygun fiyata gün boyu bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Sakin ve huzurlu ortamıyla, sığ denizi ve kumlu plajıyla çocuklar için uygun olan plaj, tatillerini ailece geçirenler için oldukça idealdir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 30 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/enderinbeach/

Haritada Görüntüle >

El Turco Beach

El Turco Beach
Fotoğraf: Cüneyd Ekmekçi

Ayvalık’ın Küçükköy Beldesi’nde, Sarımsaklı Plajı’nın batısında yer alan El Turco Beach, uygun fiyatlarıyla, güler yüzlü personeliyle, huzurlu aile ortamıyla, büyüleyici plajı ve deniziyle bölgenin en popüler plaj işletmelerinden biridir. Kumların vücuduna yapışmasından hoşlanmayanların güneşlenmesi için çim alanları bulunan plaj, yeşilin ve mavinin muhteşem buluşmasını gözler önüne sermektedir. İşletmenin salaş bir görüntüsü olsa da beklentileri fazlasıyla karşılamaktadır.

Mekâna girişlerde şezlong ve şemsiye için küçük bir ücret ödemek gerekir. Çim alanlar farklı kum alan farklı ücrete tabidir ve 12 yaşından küçük çocuklar için ücretsizdir. WC, duş, soyunma kabini gibi imkânlar ücretsiz kullanılabilir. Kafeteryada kumrudan pideye, lahmacundan balığa kadar birçok çeşit yiyecek bulabilirsiniz. Kumlu geniş plaj ve sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenle için ideal bir ortam sağlar. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise uzun iskeleyi kullanarak kendini buz gibi sulara bırakabilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı kum alan 15, çim alanı 17 TL. (Şezlong ve şemsiye dâhil), (0-12 yas arası ücretsiz).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Elma Beach Club

Elma Beach Club

Sarımsaklı’nın saklı cenneti Elma Beach Club, mavi bayraklı özel bir koyda bulunur. Palmiye ağaçlarının altında dinlenip, masmavi bir denizde serinleyebileceğiniz, bangır bangır müzik sesleri olmadan kitabınızı okuyabileceğiniz, DJ performansları ile canlı müziklerle eğlenebileceğiniz ve gün boyu lezzetli yemekler yiyebileceğiniz mekân, yerli ve yabancı turistlerin gözde plaj işletmeleri arasındadır. Sabah kahvaltıyla güne başlayıp, akşam geç saatlere kadar eğlenebileceğiniz mekân günün her saatinde sunduğu hizmetle benzerlerinden bir adım öne çıkar.

Sessizlik ve sakinlik isteyenlerin Sarımsaklı’da tek adresi olan Elma Beach Club’a girişlerde şezlong ve şemsiye ücreti temin edilir. WC, duş ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Geniş bir kumsal alanı bulunmayan mekânda şezlonglar çimler üzerine yerleştirilmiştir. Kumsalda ise özel localar vardır. Gözlerden uzak olmak istiyorsanız ekstra ücret karşılığı loca kiralayabilirsiniz. Plajın denizi sığ olsa da derinlerde yüzmek isteyenler iskeleyi kullanarak denize girebilir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, canlı müzik, kahvaltı servisi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/elmabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Şımarık Beach

Şımarık Beach

Ayvalık’ın Altınova beldesinde İzmir sınırına yakın bir konumda bulunan Şımarık Beach, geniş kumlu plajıyla, pırıl pırıl deniziyle ve büyüleyici gün batımı manzarasıyla Altınova’nın en güzel plaj işletmelerinden biridir. İncecik ve yumuşacık kumlarla kaplı olan plaj sığ ve dalgasız bir denize sahip olmasıyla çocuklar için uygundur. Bu nedenle plajda daha çok çocuklu ailelerle karşılaşmanız mümkündür. Çocuklar kumda ve denizde arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirirken, yetişkinler rahat minderli şezlonglarda güneşin keyfini çıkarabilir.

Girişin ücretli olduğu Şımarık Beach, Altınoluk’un diğer plajlarına göre biraz pahalı olsa da sunmuş olduğu hizmetle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilir. Gün boyu eğlenceli müzikler eşliğinde denizin keyfini çıkarırken restoranda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Üstelik yiyecek ücretleri giriş ücretine göre son derece uygundur. Temiz plajı ile dikkat çeken işletmenin denizi bazı yerlerde aniden derinleştiği için yüzmek isteyenlerin beğenisini kazanır. Ancak çocuklu aileler dikkatli olmalıdır. Denizdeki iskeleden kendinizi buz gibi sulara bırakabilir, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından burada kurtulabilirsiniz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/simarikbeach/

Haritada Görüntüle >

Sedef Plajı

Sedef Plajı

Balıkesir’in gözde tatil noktalarından biri olan Cunda Adası, Rum mimarisinin hâkim olduğu sokaklarıyla, muhteşem doğası ve deniziyle yıl boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapar. Ayvalık’a 6, Balıkesir’e 42 km uzaklıkta olan Cunda Club Sedef Otel misafirlerine huzurlu bir tatil vaat ediyor. Kendine ait küçük ve düzenli bir plajı bulunan otel, konaklayan misafirler dışında dışarıdan da günübirlik tatilci kabul etmektedir.

Hem çim alanlara yerleştirilen minderlerde ağaçların altında dinlenme fırsatı sunan hem de incecik kumlu plajda güneşlenme imkânı sunan plaj, Ayvalık’ın en güzel denizine sahiptir. Mekâna girişler ücretlidir ve ayrıca şezlong ve şemsiye için de ekstra ücret ödemek gerekiyor. Gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz loca kiralama imkânı da bulunmaktadır. Giriş ücretinin çevredeki işletmelere göre uygun olduğu mekân bu özelliğiyle de çok fazla tercih edilmektedir. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmanın yanı sıra gün boyu lezzetli yemekler yiyebileceğiniz mekânda ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 35, loca 200 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kesebir Beach

Kesebir Beach
Fotoğraf: John Truorg

Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Ege’nin cennet köşelerinden biri olan Kesebir Beach, bölgenin en popüler plajları arasındadır. Adanın en eski işletmelerinden biri olan Kesebir Beach, samimi ve sıcak ortamıyla, uygun fiyatlarıyla ve sunmuş olduğu tüm imkânlarla tatillerinize unutulmaz anlar eklemenize yardımcı olur. Altın rengi kumları ile görenleri büyüleyen plajın sığ sularında kurulan masalarda oturma imkânı vardır. Aynı zamanda denizin üzerinde kurulu localar gözlerden uzak kalmanızı sağlar.

Cunda Adası’nın merkezine sadece 10 dakika uzaklıktaki beach, ulaşımın kolay olması nedeniyle Ayvalık’ın farklı bölgelerinde tatil yapanlar tarafından da tercih edilir. Plaj kumlu olsa da deniz girişten itibaren taşlıktır. Taşlarda yürümek istemeyenler iskeleden denize girebilirken, çocuklar deniz ayakkabısı giyerek kıyıda vakit geçirebilir. İşletmenin restoranı gün boyu birbirinden lezzetli yemekler servis eder. Ayağınız denizdeyken denizin kıyısında kurulan masada yemeğinizi yemek büyük keyif verir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye kiralama ile 50 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, kafe, cankurtaran, iskele, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cundakesebirbeach/

Haritada Görüntüle >

Richie Beach

Richie Beach

Marmara adalarının popüler tatil beldelerinden biri olan Avşa Adası yaz boyunca turistlerle dolup taşar. Eşsiz doğası, pırıl pırıl denizi, bakir koyları ve plajlarıyla tatilcilere unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Avşa Adası, tatilinde konfor arayanlar için birçok özel beach işletmesine ev sahipliği yapar. Avşa Adası’nın doğu kıyılarının tam ortasında Yiğitler Marina’nın hemen yanında yer alan Richie Beach, Avşa Adası’nın en popüler plaj işletmelerinin başında gelir.

Özel bir işletme olan Richie Beach’e giriş ücretlidir ve fiyatlar son derece uygundur. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri dâhildir. Plajın kafeteryası, zengin menüsü ile gün boyu misafirlerine servis yapar. Gündüzleri denizin tadını çıkarabileceğiniz işletmede akşamları canlı müzik eşliğinde eğlenmeniz mümkündür. Çok geniş bir alana sahip olmayan plaj kumlu, deniz sığ ve sakindir. Akvaryum gibi berrak ve sakin denizde özellikle çocuklar eğlenceli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 20 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, kafeterya, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/richiebeachavsa/

Haritada Görüntüle >

Karadut Beach

Avşa Karadut Beach
Fotoğraf: Kadir Kesgin

Avşa Adası’nın güney doğusundaki en güzel koylardan biri olan Karadut Koyu’nun popüler plaj işletmelerinden biri olan Karadut Beach, misafirlerinin tatil anılarına unutulmaz anlar ekliyor. Merkeze yakın bir konumda olan plaja ulaşım oldukça kolaydır! İster yürüyerek, ister özel araçla, ister toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Avşa’nın en güzel denizine sahip olan plajda pırıl pırıl denizde yüzerek, yumuşacık kumlarda güneşlenerek günlük hayatın stresinden uzaklaşıp hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

İki yanı kayalıklarla, arkası yemyeşil ormanlarla kaplı kumlu plajın önünde akvaryum gibi bir deniz uzanır. Sığ ve sakin bir yapıya sahip olan deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için son derece idealdir. Plaja girişlerde şezlong ve şemsiye için ücret ödenir. Plajın kafeteryası gün boyu lezzetli yemekler sunarken, akşamları ise canlı müzik eşliğinde eğlenme imkânı sunar. Deniziyle, plajıyla, restoranıyla ve eğlence imkânıyla tatilcilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan tesis, Avşa’nın görülmeye değer yerlerinden biridir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, restoran ve kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mirza Pasha Beach

Mirza Pasha Beach

Deniz turizmi açısından Balıkesir’in gelişmiş ilçelerinden biri olan Burhaniye, deniz kıyısında olmasa da birkaç km uzaklıktaki mahallelerde birçok plajı bulunmaktadır. Bu mahallelerden biri olan Pelitköy Mahallesi’nde birbirinden güzel plajlar yer alıyor. Pelitköy Mahallesi’nin en güzel koyunda konumlanan Mirza Paşa Beach, kumsal alanına sahip olmasa da muhteşem doğası, denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu gün batımı manzarası ve dekorasyonuyla tatilcilerin beğenisini kazanıyor.

Kumsal alanı olmayan tesis çim ve platform olmak üzere iki kısımdan oluşur. Ağaçların altında konumlanan şezlongları, hamakları, minderleri ve oturma alanlarının yanı sıra, iki adet iskelesi bulunuyor. İskelenin birinde normal şezlonglar, diğerinde ise localar bulunuyor. Denize de sadece iskeleler üzerinden giriliyor. Kumsal olmadığı için deniz, çocuklar adına uygun olmasa da çim alanlardaki oyun alanları çocukların eğlenmesi için uygun ortam oluşturuyor. Giriş ücretleri loca, çim alan ve iskele olmak üzere değişiklik gösteriyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, localar, restoran, Wi-Fi, çim alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mirzapashabeach/

Haritada Görüntüle >

Otantik Beach Club

Otantik Beach Club
Fotoğraf: Evindar Karabulut

Zeytin ağaçlarıyla kaplı yemyeşil doğasıyla yaz tatillerini doğa ile iç içe sakin bir ortamda geçirmek isteyenler için ideal bir tatil beldesi olan Burhaniye’de bulunan Otantik Beach Club, Edremit Körfezi’nin en güzel noktasında yer alır. Hem ulaşımın kolay olması hem eşsiz manzarası hem de sunmuş olduğu imkânlarla misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Otantik Beach, tertemiz bir deniz ve manzarayla birlikte ailece güzel zaman geçirmek isteyenler tarafından tercih edilir.

Geniş çim alanları, kumlu plajı, tertemiz berrak denizi ve oyun alanlarıyla çocuklar için son derece uygun bir işletme olan Otantik Beach, genellikle aileler tarafından tercih edilir. Zengin bir menü ile hizmet veren restoranda yemeğinizi yiyip, zeytin ağaçlarının altındaki oturma alanlarında dinlenebilirsiniz. Tüm bu imkânlar ve çok daha fazlasından yararlanabilmek için mekâna girerken ücret ödemek gerekir. Çim ve kumsal alan olmak üzere giriş ücreti değişiklik gösterir.

Giriş Ücreti: Kumsalda 2 şezlong + 1 şemsiye 40 TL, çim alanda tek şezlong 25 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, Wi-Fi, çim alanı, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/otantik_beach/

Haritada Görüntüle >

Ayayorgi Beach Club

Ayayorgi Beach Club

Cunda Adası’nın en güzel koylarından birinde, Patriça mevkii, Namık Kemal Mahallesi’nde yer alan Ayayorgi Beach, 2018 yılından beri hizmet veren bir konaklama tesisidir. Cunda merkeze 3 km uzaklıktaki tesis zeytin ağaçları içinde konumlanan bungalov evleri, otel odası, villa ve karavan evlerinde misafirlerini ağırlar. Şehrin gürültüsünden uzak doğa ve denizle iç içe bir tatil yapabileceğiniz tesiste, çadır kampı için de çim alanlar mevcuttur.

Tesisin kendine ait özel plajı vardır. Tesiste konaklayan misafirler plajı ücretsiz kullanabilirken günübirlik misafirler için plaj ücretlidir. Plajda şezlong ve şemsiye imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Yemyeşil çimlerle ve ağaçlarla kaplı bahçedeki dinlenme alanları ve hamaklar günlük hayatın stresinden uzaklaşmanızı sağlar. İşletme içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve bar mevcuttur. Kumlu plaj ve mükemmel berraklıktaki deniz yüzmek için idealdir. Çim alanlarda, kumlu plajda ve sığ denizde çocuklu aileler keyifli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti 100 TL. Kendi çadırıyla gelip konaklayanlar için gecelik 75 TL, Tesisin kendi çadırında 2 kişi konaklama 150 TL, bungalov konaklama 400 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı servisi, öğlen ve akşam yemeği, mini bar, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, hamak, kafe, plaj bar, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/ayayorgibeachclubcunda/

Haritada Görüntüle >

Bıyıklı Beach

Bıyıklı Beach

Balıkesir’in en popüler tatil beldelerinden biri olan Cunda Adası birbirinden güzel beach işletmelerine ev sahipliği yapar. Bu işletmelerden biri olan Bıyıklı Beach, Cunda Adası’nın en güzel koyunda, Pateriça mevkiinde konumlanmıştır. Misafirlerine oda kahvaltı konseptinde hizmet veren ve doğa içinde konumlanan işletme, tatilinize unutulmaz anlar eklemenize yardımcı olur. Tabiat parkı içerisinde bulunan Bıyıklı Beach yemyeşil doğasının yanında büyüleyici gün batımı manzarasıyla da dikkat çekiyor.

İşletmenin kendine ait özel bir plajı vardır. Kumlu plajda aynı zamanda iskele de bulunmaktadır. Deniz sığ olduğu için çocuklar için uygundur. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise iskeleyi kullanarak denize girebilir. Tesiste konaklayan misafirler plajın tüm olanaklarından ücretsiz yararlanabilirken, dışarıdan gelen günübirlik misafirlerin şezlong ve şemsiye için ücret ödemesi gerekir. Tesiste gün boyu ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye ulaşabilir, akşamları Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini bulabileceğiniz restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Ege’nin saklı kalmış cenneti Bıyıklı Beach’de muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 40 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir). 2 kişilik oda konaklama 350 TL, 6 kişilik oda konaklama 650 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, plaj bar, W-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, bahçe ve dinlenme alanı, oda konaklama imkânı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/biyiklibeach/

Haritada Görüntüle >

Mola Beach Club

Mola Beach Club

Cunda Adası’nın en güzel koylarından biri olan Pateriça Koyu’nun doğu kıyılarında yer alan Mola Beach Club, hem manzarası hem de doğal atmosferiyle tatilciler tarafından tercih ediliyor. Cunda merkeze 20-25 dakika uzaklıktaki plaj merkezdeki diğer plajlara göre oldukça sakindir. Farklı dekorasyonuyla dikkat çeken plaj iki kattan oluşuyor. Birinci katta çim alanlara yerleştirilmiş şezlonglar ikinci katta ise kafe ve restoran bulunuyor. Aynı zamanda yumuşacık kumsalda localar ve şezlonglar denizin içinde ise masalar bulunuyor.

Bölgenin en şık ve lüks mekânları arasında gösterilen plaja giriş ücretlidir. Girişte ödenen ücretin bir kısmı restoran ve kafe bölümünde kullanılabilir. Denizin üzerine kurulan localar ise ekstra ücrete tabidir. Ancak loca sayısı kısıtlı olduğu için önceden rezervasyon yaptırmak gerekir. Merkezin kalabalığından uzak, muhteşem manzaralar eşliğinde keyif yapabileceğiniz işletmede unutulmaz anlar yaşayabilir, sevdiklerinizle tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik kişi başı plaj giriş ücreti 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, bar, kafe, bahçe ve dinlenme alanı, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, açık havuz, 24 saat resepsiyon, bungalov konaklama yerleri, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/molacunda/

Haritada Görüntüle >

Minas Beach

Minas Beach

Ayvalık’ın güzide tatil beldesi Cunda Adası yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Tarihi yerleri, eski Rum evleri, tarihi Osmanlı evleri, doğal güzellikleri ve dört tarafını saran deniziyle hem kültürel hem de deniz tarihi açısından önemli bir yer olan Cunda özel plajlar bakımından da zengindir. Bu zenginliklerden biri de Minas Beach… Ada merkezine 20–25 dakika uzaklıkta, Pateriça Koyu’nda yer alan plaj, sessizliği ve sakinliğiyle ön plaja çıkıyor.

Merkezdeki kalabalık plajlara nazaran sakin olsa da yılın belirli zamanlarında kalabalık olabilen plaj doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor. Kıyıya kadar inen ağaçları, denizin üzerine inşa edilen locaları, ayaklarınız denizin içindeyken yemeğinizi yiyebileceğiniz masaları, yumuşacık kumlu plajı ve berrak deniziyle tatilinize unutulmaz anlar eklemenizi sağlar. Tüm bu imkânlardan faydalanabilmek için ücret ödemek gerekiyor. Restoran bölümünde harcayabileceğiniz belli bir limit karşılığında şezlong ve şemsiyeler ücretsiz kullanılabiliyor. Çevredeki işletmelere göre oldukça makul fiyatlara sahip olan Minas Beach, Cunda tatillerinde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmeniz için gereken her şeyi sunuyor.

Giriş Ücreti: 200 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır. 4 kişilik loca ücreti 120 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, loca, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, plaj bar, restoran, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/minasbeachcunda/

Haritada Görüntüle >

Gümüşlü Beach Club

Gümüşlü Beach Club
Fotoğraf: İbrahim Çolak

Cunda Adası’nın güneyinde Altınoluk mevkiinde yer alan Gümüşlü Beach Club Altınoluk merkezine 8, Edremit merkeze 25 km uzaklıktadır. Hem toplu taşıma araçlarıyla hem de özel araçla kolaylıkla ulaşım sağlanan plaj, Cunda Adası’nda denize girmek, eğlenmek ve yemek yemek için mükemmel bir alternatiftir. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan; yemeklerden denize, kumsalından eğlencesine kadar unutulmaz bir tatil geçirmenizi sağlayan işletmede adanın tüm güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

Hem beach hem de cafe ve restoran hizmeti veren mekâna giriş ücretlidir. Girişte alınan ücret içeride yiyecek ve içecek olarak kullanılabilir; şezlong ve şemsiye için ise ekstra ücret ödemek gerekir. Plajın imkânları arasında duş, WC, soyunma kabini, Wi- Fi, cankurtaran ve otopark alanı vardır. Çok geniş bir alana sahip olmayan plaj kumlu yapıdadır. Deniz aniden derinleşmediği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Kişi başı şezlong + şemsiye ile birlikte 60 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cundagumuslubeach/

Haritada Görüntüle >

Hay Beach Club

Hay Beach Club

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Avcılar mevkiinde yer alan Hay Beach Club, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine yaklaşık 25 km, Altınoluk merkeze ise 8 km mesafededir. Altınoluk – Akçay tatil beldeleri arasında bulunan plaja toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Mekânın plajının ve denizin özellikleri tipik Edremit deniziyle aynıdır. Plaj iri taneli kumlarla kaplı, deniz tabanı ise yumuşacık kumlarla kaplıdır. Deniz buz gibi soğuktur ancak yavaş yavaş derinleştiği için çocuklu aileler için idealdir.

Hay Beach Club girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Şezlong ve şemsiye ücreti, duş ve WC kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajın yanı sıra cafe ve restoran hizmeti veren işletme gün boyu misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılar. Plajda upuzun bir iskele mevcuttur. Sığ denizden hoşlanmayan yüzme tutkunları iskeleyi kullanarak kendilerini Ege’nin buz gibi sularına bırakabilir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, iskele, cankurtaran, gözetleme kulesi, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altıner Otel Plajı

Altıner Otel Plajı

Kaz dağlarının eteklerinde, Edremit’e bağlı Mıhlı mevkiinde konumlanan Altıner Otel’e ait Altıner Otel Plajı, Balıkesir-Çanakkale sınırının hemen yanındadır. Bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 7 km uzaklıktaki plaj, 2012 yılından beri mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Sadece otel müşterilerine ait olan plaja dışarıdan günübirlik misafir kabul edilmemektedir. Bu nedenle de her zaman sessiz, sakin ve huzurlu bir ortama sahiptir. Geniş çim alanları, palmiye ağaçlarıyla çevrili kaydıraklı havuzu, cam gibi deniziyle yaz tatillerinize unutulmaz anlar eklemenizi sağlar.

160 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki kum ve çakıl karışımı plajda rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabısı giymenizde fayda var. Sığ ve sakin denizde çocuklar keyifli vakit geçirirken; taşlarda yürümek istemeyip kendini sulara bırakmak isteyenler 20 metre uzunluğundaki iskeleyi tercih edebilir. Konforlu odalarıyla, yeşil alanlarıyla, restoranıyla ve büyüleyici manzarasıyla Edremit’te keyifle konaklayabileceğiniz Altıner Otel, yılın tüm yorgunluğunu atıp dinlenme imkânı sunar.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 100 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, kafeterya, plaj bar, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, oda konaklama, iskele, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/altinerotel/

Haritada Görüntüle >

Afrodit Tatil Köyü Plajı

Afrodit Tatil Köyü Plajı
Fotoğraf: Rahmi Çetin

Edremit Körfezi’nde yer alan tatil beldelerinde yaz tatillerinizi unutulmaz kılan birçok konaklama seçeneği bulunur. Bunlardan biri de Edremit’e 18 km uzaklıktaki Afrodit Tatil Köyü’dür. Küçük, şirin bir Ege kasabası havasında olan tatil köyü, yeşillikler içinde konumlanan odaları, yarı olimpik yüzme havuzu, güler yüzlü personeli ve lezzetli yemekleriyle bir tatilden beklenen her şeyi sunmaktadır. Özellikle sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanmak ve kapınızı açar açmaz yemyeşil bir doğa ile karşılaşmak tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olur.

İzmir-Çanakkale karayolunun üst tarafında yer alan otelin kendine ait özel bir plajı vardır. Otelden plaja ulaşım alt geçitten sağlanır. Otel müşterilerinin tüm hizmetlerinden ücretsiz faydalanabildiği plaj dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir ve giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Otele ait restoran ve plaj barda yiyecek içecek ihtiyacınızı karşılayabilir, duş, WC ve soyunma kabini imkânlarından yararlanabilirsiniz. Tertemiz çimlerde ve pırıl pırıl denizde ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Günübirlik plaj kullanım ücreti kişi başı 100 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama ücretleri resmi tatillerde ve sezonluk olarak değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, oda konaklama, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/clubafrodit

Haritada Görüntüle >

Jaglion Beach

Jaglion Beach

Altınkum Plajı ve Akçay Sahili arasında konumlanan Jaglion Beach, Edremit Körfezi’nin en yeni plaj işletmelerinden biridir. Açıldığı günden bu yana popülerlik kazanan ve her geçen gün müşteri kitlesini arttıran mekân, sürekli kendini yenilemekte ve gelişerek müşterilerini memnun etmektedir. Edremit Körfezi’nin tam ortasında bulunan plajın merkezi konumda olması nedeniyle kolayca ulaşılması plajın kısa zamanda tanınmasını ve popülerlik kazanmasını sağlamıştır.

Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarıp akşamları keyifli müzikler eşliğinde eğlenebileceğiniz mekâna girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini gibi hizmetler giriş ücretine dâhildir. Plajın büfesi yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamanız için yeterlidir. Fiyatlar da son derece uygundur. Mekânın geniş plaj alanı kumlarla kaplıdır. Tertemiz berrak deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için gayet uygundur. Hem plaj hem de eğlence mekânı olarak hizmet veren Jaglion Beach, Edremit tatillerinizde eğlencenin adresi olmaya devam ediyor.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, DJ performans ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/jaglion_beach/

Haritada Görüntüle >

Maça Beach Club

Maça Beach Club

Balıkesir’in en popüler tatil beldesi Akçay, birbirinden doğal halk plajlarına ve eğlenceli beach clublara ev sahipliği yapıyor. Edremit Körfezi’nin büyüleyici manzarasına karşı konumlanan Maça Beach Club, palmiye ağaçlarının altında dinlenip, akvaryum gibi berrak denizin tadını çıkarabileceğiniz, geniş iskelede güneşlenip zengin içerikli menüden lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Akçay’ın en popüler mekânlarından biridir. Akçay merkeze en yakın beach işletmelerinden biri olan Maça, her yaş grubundan müşteriye hitap eder.

Kum, çim ve iskele olmak üzere üç farklı yer seçeneğine sahip olan mekânın giriş ücretleri oturacağınız yere göre değişiklik gösteriyor. Girerken ödeyeceğiniz ücret içeride yiyecek ve içecek olarak harcanabiliyor. Çocuklar sığ denizde yüzüp yumuşacık kumlarla oynarken; yetişkinler ağaçların altındaki şezlonglara uzanıp kitap okuyabiliyor. Geniş bahçesiyle, yumuşacık kumlu plajıyla, palmiye ağaçlarının altına yerleştirilen şezlongları ve eğlence alternatifleriyle misafirlerin beğenisini toplayan mekân, Akçay tatillerinde eğlencenin adresi olmaya devam ediyor.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/macabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Geyik Beach Club

Geyik Beach Club
Fotoğraf: Mustafa Türkmen

Akçay tatil beldesine bağlı Ege Mahallesi’nde yer alan Geyik Beach Club, Edremit Körfezi’nin kuzey kıyılarındadır. Körfez manzarasını ve gün batımı manzarasını en güzel şekilde seyredebileceğiniz bir noktada konumlanan beach club, dekorasyonuyla, kaliteli hizmet anlayışıyla, lezzetli yemekleriyle, gece ve gündüz farklı eğlence anlayışıyla, akvaryum gibi denizi ve çok daha fazlasıyla Akçay tatillerinizin tadını doyasıya çıkarmanızı sağlar. Kumlara temas etmeden geniş iskelede güneşlenebilir, denizin içindeki salıncakta eğlenebilir, yine denizin içinde konumlanan masalarda yemek yiyip bir şeyler içebilirsiniz.

Çim alan, kumsal ve iskele olmak üzere farklı alternatifler sunan plaja giriş ücretlidir ve seçtiğiniz yere göre giriş fiyatı değişir. Şezlong ve şemsiye için de ekstra ücret ödemek gerekir. Hem plaj hem de deniz dibi taşlıktır ancak ayaklarınızı rahatsız etmez. Deniz sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde denizin tadını çıkarabilir. Gün boyu hareketli müzikler eşliğinde denizin tadını çıkarabileceğiniz mekânda akşamları ister kapalı mekânda ister denizin kıyısında keyifli akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve minder, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Palmera Beach Club

Palmera Beach Club

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi merkezinde yer alan Palmera Beach Club, palmiye ağaçlarının gölgesinde güneşlenebileceğiniz, gün batımının büyüleyici manzarasına karşı keyif yapabileceğiniz, bölgenin popüler plaj işletmelerinden biridir. Geniş bir alana sahip olan plajda çim alanlardaki konforlu minderlerde, iskelede ve kumsalda güneşlenebilir, iskeleden kendinizi Edremit Körfezi’nin buz gibi sularına bırakabilirsiniz. Merkezi bir konumda olduğu için genellikle kalabalık olan plaja gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Fiyat olarak bölgedeki diğer beach clublara göre uygun olan mekân tüm beklentileri karşılar niteliktedir. Duş, WC, soyunma kabinleri, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı mekânın hizmetleri arasındadır. Zengin bir menü ile hizmet veren restoran sabah erken saatlerden akşamın ilerleyen saatlerine kadar sunmuş olduğu lezzetli yemeklerle misafirlerin beğenisini toplar. Sahil ve deniz tabanı taşlık olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanızda fayda var. Hem sunmuş olduğu imkânlarla hem de sığ deniziyle çocuklar için uygun olan mekân bu bakımdan çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve minder, bahçe ve dinlenme alanı, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/palmerabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Enjoy Beach

Enjoy Beach

Edremit Körfezi’nin en huzurlu adresi Güre’ye bağlı Havacılar mevkiinde yer alan Enjoy Beach, kaliteden ve hizmetten ödün vermeden misafirlerinin memnuniyetini ön plajda tutarak hizmet vermeye devam ediyor. Henüz çok yeni bir işletme olan Enjoy Beach, kısa sürede popülerlik kazanmıştır ve her geçen gün müşteri kitlesini arttırmaktadır. Mekân dekorasyonu, geniş yiyecek ve içecek yelpazesi, temiz ve dalgasız denizi, tertemiz kumsalı ve büyüleyici manzarasıyla hem yaz hem de kış günlerinde keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor.

Ailece vakit geçirmek için son derece nezih bir ortama sahip olan Enjoy Beach, Edremit Körfezi’ne yakışır bir işletmedir. Plaja giriş ücretlidir ve şezlong, şemsiye giriş ücretine dâhildir. Plajda şezlongların bulunduğu yerler kumlu, denize yakın yerler ise taşlıktır. Denize girerken ayaklarınızın rahatsız olmasını istemiyorsanız deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. Edremit Körfezi’nin gözde mekânları arasında gösterilen Enjoy Beach, sığ ve sakin deniziyle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi,  deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/enjoy.beach/

Haritada Görüntüle >

BlueMoon Beach (Gülşah Beach)

BlueMoon Beach (Gülşah Beach)

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel mevkiinde bulunan Blue Moon Beach, Edremit Körfezi’nin en köklü işletmelerinden biridir. Açıldığı günden bu yana müşteri memnuniyetini dikkate alarak kendini geliştiren işletme Edremit’in sayılı mekânlarından biridir. Muhteşem denizinin yanında kafe olarak da tercih edilen mekânda gündüzleri ister deniz keyfi yapıp ister kafede oturup çayınızı kahvenizi içip nargile keyfi yapabilir, ister akşamları oturup yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Edremit’in sayılı işletmelerinden biri olan ve çok sayıda müdavime sahip olan mekân, sezonun yoğun günlerinde oldukça kalabalık olmaktadır. Hafta sonu gidecekseniz rezervasyon yaptırmalısınız. Hafta içi ise erken saatlerde gitmelisiniz. Alkollü ve alkolsüz içecekleri, kokteylleri, zengin yemek menüsü ile müşterilerine hizmet veren mekân restoranıyla da ön plaja çıkar. Sığ denizi ve temizliği nedeniyle çocuklu ailelerin ilk tercihleri arasında yer alan Blue Moon Beach, Edremit tatillerinizde keyifli tatilin adresidir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Panaroma Beach

Panaroma Beach
Fotoğraf: Zeynep Yılmaz

Panaroma Beach, Edremit ilçesi, Akçay beldesine bağlı Çamlıbel mevkiinde yer alır. Sabah erken saatlerden gece saat 00.00’a kadar hizmet veren mekânda gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz gibi, akşamları zengin menüden damak zevkinize göre dilediğiniz yemeği seçebilir, sonrasında canlı müzik performanslarında eğlenebilirsiniz. Akçay’ın köklü mekânlarından biri plan Panaroma Beach, nezih ortamı, tertemiz doğası ve cam gibi deniziyle yaz tatili anılarınıza keyifli anlar eklemenizi sağlar.

Edremit’in çoğu plajından farklı olarak Panaroma Beach kumlu yapıdadır. Ancak denize giriş kısımları taşlıktır. Taşlarda yürümek istemiyorsanız deniz ayakkabısı kullanabilir ya da iskeleden denize girebilirsiniz. Sığ olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin keyifli vakit geçirdiği cam gibi berrak denizde balıklarla birlikte yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. İster yumuşacık kumlara uzanıp güneşlenebilir, ister palmiye ağaçlarının gölgesinde dinlenebilirsiniz. Gündüz farlı gece farklı eğlencelere şahit olabileceğiniz mekânı Edremit tatil listenize mutlaka eklemelisiniz.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, canlı müzik, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/PANORAMA-BEACH-CLUP-215830141782883/

Haritada Görüntüle >

Melisa Beach Club

Melisa Beach Club
Fotoğraf: Sedat Demir

Edremit’e bağlı Altınoluk Mahallesi’nde yer alan Melisa Beach Club, ilçe merkezine 9 km uzaklıktadır. Oldukça geniş bir alanda konumlanan mekân, makul fiyatları, büyüleyici gün batımı manzarası, akvaryum gibi denizi ve eğlence aktiviteleriyle körfezin en çok tercih edilen mekânları arasındadır. Özellikle gençlerin müdavimi olduğu mekân yüzme yarışları, denize atlama turnuvaları, gün boyu çalan eğlenceli müzikleri ve çok daha fazlasıyla tatilinize eğlence katar.

Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları arkadaşlarınızla oturup bir şeyler içip oyun oynayıp, maç seyredebileceğiniz plaja giriş ücretlidir. Fiyatlar uygun olduğu için plaj her zaman kalabalık olur. İşletmeyi öne çıkaran önemli özelliklerden biri zengin bir menü ile hizmet veren restoranıdır. Aynı zamanda geniş bir iskeleye sahip olan plaj güneşlenme imkânı sunar. Plaj kum ve çakıl karışımı; deniz sığ ve sakindir. Sığ denizden hoşlanmayıp derinlerde yüzmek isteyenler kendilerini iskeleden Ege’nin buz gibi sularına bırakabilirler.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Taylan3510/

Haritada Görüntüle >

Şato Beach Club

Şato Beach Club
Fotoğraf: Erdal Kıskanç

Edremit Altınoluk mevkiinde, Altınoluk Halk Plajı’nın hemen yanında bulunan Şato Beach Club, daha çok gençler tarafından tercih ediliyor. Gündüz ve gece farklı alternatifler sunan eğlenceli konsepti, nezih ortamı ve ulaşılabilir konumuyla bölgenin en çok tercih edilen beach işletmelerinden biridir. Kaz Dağları’nın eteklerindeki plajda Ege’nin mis gibi havasında cam gibi berrak sularda yüzüp, mükemmel manzaraya karşı hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebilir, bir yandan da eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Şato Beach Club’a girişlerde ödenen ücret içeride yiyecek ve içecek olarak kullanılabilir. Harcama limiti doldurulduğu takdirde şezlong ve şemsiye ücreti alınmaz. Ancak loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. Zengin yiyecek ve içecek menüsüyle hizmet veren restoranda gün boyu bir şeyler atıştırıp lezzetli kokteyllerin tadına bakabilir, akşamları canlı müzikler ve DJ performansları eşliğinde gece geç saatlere kadar eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, DJ performansı, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://sato-beach-club.business.site/

Haritada Görüntüle >

Manuka Beach

Manuka Beach
Fotoğraf: Profotocubjk

Yaz aylarının gelmesiyle beraber binlerce ziyaretçinin akın ettiği Edremit’e bağlı Altınoluk mevkiinde bulunan Manuka Beach, Altınkum Plajı’nın bitiminde yer alıyor. Yaz partileri, karaoke partileri, canlı müzik gibi birçok aktivitenin yer aldığı beach, genellikle gençler tarafından tercih edilir. 2016 yılından bu yana bölgede hizmet veren işletme tertemiz kumsalı ve muhteşem deniziyle Altınoluk’ta denize girilebilecek en güzel noktalardan biridir. Yeşillikler içinde huzurlu bir ortama sahip olan plajda gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarırken akşamları gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilir, sonrasında canlı müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Plaja girişlerde ödenen ücret içeride yiyecek ve içecek olarak kullanılabiliyor. Şezlong ve şemsiye için ise ekstra ücret ödemek gerekiyor. Mekânın restoranı zengin menüsüyle misafirlerin beğenisini topluyor. Kumlu yapıda olan ve hemen derinleşmeyen plaj çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam sunuyor. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak isteyen tatilciler ise iskeleden kendilerini buz gibi sulara bırakabiliyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, DJ performansı, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Manuka-Beach-1574220796209014/

Haritada Görüntüle >

Elit Beach Club

Elit Beach Club

Çanakkale–Balıkesir il sınırına yakın bir konumda Edremit Altınoluk Mahallesi’nde yer alan Elit Beach Club, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 35 km uzaklıktadır. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen işletmede çocuk parkı, kum havuzları, oyun makineleri ve iskele bulunmaktadır. Gün boyu keyifli müzikler eşliğinde eğlenebileceğiniz plajda hem denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, hem de kendinize gözlerden uzak bir yer bularak zeytin ağaçlarının altında kitabınızı okuyabilirsiniz.

Zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş muhteşem bir doğaya sahip olan plaj, girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Giriş ücretinin yanı sıra şezlong ve şemsiye için de ekstra ücret ödemek gerekir. Ancak fiyatlar son derece uygundur. Mekânın öne çıkan özelliklerinden biri de her damak zevkine hitap eden yemekleriyle beğeni toplayan restoranıdır. Geniş plaj alanı kumlu, deniz ise sığ ve sakindir. Oyun alanlarının yanı sıra güvenli deniz nedeniyle de çocuklu ailelerin tercihidir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, ocak başı ve mangal, Wi-Fi, çocuk oyun parkı, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/elit.beach.offical/

Haritada Görüntüle >

Fab Beach Club

Fab Beach Club

Ege’nin muhteşem turkuaz sularına hâkim plajları ve büyüleyici manzarasıyla turistleri kendine çeken Edremit Altınoluk Mahallesi, Narlı mevkiinde yer alan Fab Beach Club’ta, muhteşem bir denizin, güneşin ve serin suların tadını çıkarabilirsiniz. Palmiye ağaçlarıyla kaplı çim alanlarda, taşlı plajdaki şezlonglarda ve iskelede güneşlenme imkânı sunan mekân, müzik eşliğinde gün boyu denizin tadını çıkarabilmenize, lezzetli yemeklerin tadına bakabilmenize ve eğlenirken kendinizi evinizde hissetmenize olanak sağlar.

Çim alanları ve sığ deniziyle çocuklu ailelere hitap eden Fab Beach Club, girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Locada kalıp gözlerden uzak vakit geçirmek istiyorsanız uygun fiyatlara kiralama yapabilirsiniz. Denizin sığ olması plajı çocuklu aileler için ideal kılıyor. Denizde yüzmek istemezseniz iskeleyi kullanarak kendinizi Ege’nin buz gibi sularına bırakabilirsiniz. Uygun fiyatlarla sabah erken saatlerden gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenebileceğiniz işletmede ailece keyifli vakit geçirebilir, tatilinize unutulmaz anılar ekleyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, su sporları, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/altinolukfabbeachclub/

Haritada Görüntüle >

Nezih Beach

Nezih Beach
Fotoğraf: Korhan Turgutlu

İzmir–Çanakkale karayolu üzerinde, Narlı mevkiinde bulunan Nezih Beach, tıpkı adı gibi nezih bir ortamda yılın her döneminde binlerce turiste ev sahipliği yapar. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, akşamları DJ performansları ve canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz plaj, günün her saatinde eğlencenin tadını doyasıya çıkarmanızı sağlar. Geniş bir alana sahip olan mekânda ister çim alanlarda ister taşlık plajda güneşlenebilirsiniz. İskeleden kendinizi Ege’nin buz gibi sularına bırakabilirsiniz.

Nezih Beach girişin ücretli olduğu özel bir işletmedir. Giriş ücretinin yanı sıra şezlong ve şemsiye için de ekstra ücret ödemek gerekir. Temizliğiyle beğeni toplayan mekânın WC, duş ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. Zengin bir menü ile hizmet veren restoranda sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar keyifli vakit geçirebilirsiniz. Geniş çim alanları ve sığ deniziyle çocuklar için uygun ortam sunan mekân taşlık bir plaja sahiptir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong + şemsiye 35 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, restoran, Wi-Fi, bahçe ve dinlenme alanı, su sporları, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/nezihbeach/

Haritada Görüntüle >

Mysia Beach Club

Mysia Beach Club

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası, birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapar. Yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının kusursuz buluşmasının gözler önüne serildiği Mysia Beach Club, saklı kalmış küçük bir cenneti andırır. Hem plaj hem de kamp alanı olarak kullanılan işletme kamp için gereken bütün imkânları müşterilerine sunar. Geceleri ay ışığı ve yıldızların altında uyuyup sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanıp birkaç adımda kendinizi Ege’nin buz gibi sularına bırakabileceğiniz işletme doğa ile baş başa kalmanız için mükemmel bir alternatiftir.

Bölgenin en sakin ve huzurlu bölgesinde bulunan Mysia Beach Club, genellikle kamp alanı olarak hizmet verse de kendine ait özel bir plajı da bulunmaktadır. Balıkesir’in genelinin aksine yumuşacık kumlarla kaplı olan plajın arkasında geniş çim alanlar vardır. Çadırınızı kurup konaklamanın yanı sıra günübirlik deniz tatilleri için de ziyaret edilen işletmede şezlong ve şemsiye ücreti ödemek gerekir. Ücret dâhilinde duş, WC ve soyunma kabinleri kullanılabilir.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 30 TL. Küçük çadır (2 kişiye kadar) 100 TL, orta boy çadır (3 kişiye kadar) 120 TL ve büyük çadır (5 kişiye kadar) 150 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, çadır kamp alanı, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanı, kafeterya, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mysia_beach_camping/

Haritada Görüntüle >

Zeytin Beach

Zeytin Beach
Fotoğraf: Hakan Erenler

Erdek ilçe merkezine 26 km uzaklıkta yer alan Zeytin Beach, ulaşımın kolay olmasından dolayı hem yerli hem de yabancı tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Toplu taşıma araçlarıyla ve özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanan plaj, adını aldığı zeytin ağaçlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya sahiptir. Ege Denizi’nin muhteşem maviliklerinin üzerinden batan güneşin oluşturduğu büyüleyici gün batımı manzarası görülmeye değer güzelliktedir.

Geniş kumsal alanı, kumsalın arkasındaki çim alanları, zeytin ağaçlarının altında oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz restoranı, kokteyller servis edilen barı ve çok daha fazlasıyla dolu dolu bir gün geçirmeniz için gereken he şeyi sunar. Tesis içerisinde aynı zamanda yüzme havuzu bulunuyor. Tuzlu sudan hoşlanmayanlar palmiye ağaçlarıyla kaplı bahçede yer alan havuzda keyifli vakit geçirebiliyor. Tüm bu imkânlardan yararlanabilmek için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Geniş kumlu plajı, çim alanları ve sığ deniziyle çocukların eğlenmesi için uygun olan işletme çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Giriş Ücreti: Şezlong + şemsiye ile birlikte kişi başı giriş ücreti 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, restoran, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklar İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Manastır Beach

Manastır Beach
Fotoğraf: Cenk Çiftarslan

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Turan Köyün’den hemen sonra karşınıza çıkacak olan Manastır Beach, Erdek merkeze 17, Turan Köyü’ne ise 6 km uzaklıktadır. Erdek merkezden Turan Köyü istikametine giden dolmuşlarla ve özel araçla ormanın içinden geçen yollarda yarım saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz.  Erdek’in en güzel koyunda yer alan işletme, doğa ile baş başa ahşap bungalov evlerde tatil yapmak için mükemmel bir alternatiftir.

Yemyeşil doğanın içinde saklı kalmış bir cenneti andıran Manastır Beach’de deniz manzaralı bungalov evlerde kuş cıvıltıları eşliğinde uyanıp birkaç adım attıktan sonra denize ulaşabilirsiniz. Kendinizi Ege’nin buz gibi sularına bırakıp ayıldıktan sonra güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Gün boyu doğanın ve denizin tadını çıkardıktan sonra keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, muhteşem bahçede yıldızların altında içkinizi alıp dalga sesleri eşliğinde dinlenebilirsiniz. Konaklamanın yanı sıra günübirlik ziyaretler için de tercih edilen plaja giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiyenin dâhil olduğu cüzi bir ücret karşılığında plaja giriş yaparak yaz tatilinize keyifli anılar ekleyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, bungalov konaklama, çadır kamp yerleri, oyun alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/manastirbeach/

Haritada Görüntüle >

Güvercin Koyu

Güvercin Koyu

Balıkesir’in Ayvalık ve Akçay ilçeleri arasında kalan Gömeç tatil beldesi tipik Anadolu kasabasını andırır. Doğa ve mimarinin yanı sıra birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Gömeç’in en çok sevilen koylarından biri de Güvercin Koyu’dur. Aktur Tatil Sitesi bölgesinde yer alan koy, genellikle yazlıkçılar tarafından tercih edilse de dışarıdan da çok sayıda misafir gelmektedir. Özel mülkiyet olan koyun halkın kullanımına açık alanları yoktur. 3 ayrı plajın yer aldığı koya girişlerde ücret ödemek gerekir.

Yeşilin ve mavinin muhteşem buluşmasını gözler önüne seren Güvercin Koyu’nun en büyük özelliği büyüleyici gün batımı manzarasıdır. Güneşin denizin üzerinden batışını tam karşıdan seyredebilir, kartpostallık görüntüler yakalayabilirsiniz. Mavi bayraklı denizi, yumuşacık kumlu plajı, çim alanları, yiyecek içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kafe ve restoranlar tatilinizi keyifli kılar. Deniz Balıkesir’in geneli gibi soğuk olsa da sığ ve dalgasız olduğu için çocuklar için uygundur. Koydaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi duş, WC ve soyunma kabini imkânlarından da yararlanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Gömeç’in Kemalpaşa beldesi Artur Tatil Köyü bölgesinde yer alan Güvercin Koyu’na ilçe merkezinden her gün sık aralıkla dolmuşlar kalkmaktadır. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Karaağaç’tan veya Körfez Tatil Sitesi kestirme yolunu kullanarak Artur Tatil Köyü’ne gelebilir ve buradan koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek temini için büfe yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Martı Koyu

Martı Koyu

Artur Tatil Köyü’nün tam ortasında konumlanan Martı Koyu, Balıkesir’in Gömeç ilçesinin mavi bayraklı koylarından biridir. İlçe merkezinden yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ulaşabileceğiniz koya özel araçla Karaağaç yolunu kullanarak Artur tatil sitesine gidebilir, oradan da koya ulaşabilirsiniz. Koya ulaştığınızda arkanızda kalan yemyeşil manzarayla masmavi denizin muhteşem buluşmasına şahit olursunuz. Bu manzaraya birde güneşin batışı eklendiğinde ortaya çıkan kartpostallık manzarada harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Kuzey rüzgârlarına açık bir konumda bulunan koyun genellikle aşırı rüzgâr almasından dolayı denizinim dalgalı olduğunu söylemek mümkün. Deniz seviyesi sığ olsa da dalgalı olduğu için çocuklu ailelerin dikkatli olmasında fayda var. Koy bölgesinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler, duş ve tuvaletler mevcut. Bir şeyler yiyip içebileceğiniz birçok yer olsa da genellikle plajın arka bölgesindeki meşhur fırın tercih ediliyor. Buz gibi denizde yüzüp acıktıktan sonra meşhur fırında Gömeç’in meşhur hamur işlerinin tadına bakabilirsiniz. Eşsiz bir manzara eşliğinde dilediğiniz her şeye ulaşarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Artur Tatil Köyü bölgesinde yer alan Martı Koyu’na ilçe merkezinden her gün sık aralıkla dolmuşlar kalkmaktadır. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Karaağaç’tan veya Körfez Tatil Sitesi kestirme yolunu kullanarak Artur Tatil Köyü’ne gelebilir ve buradan koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tilki Koyu Beach

Tilki Koyu Beach

Artur Tatil Sitesi Güvercin Koyu, Martı Koyu, Tilki Koyu ve Gemiyatağı Koyu olmak üzere dört ayrı koy içerisinde yer alır. Güvercin Koyu ve Martı Koyu’nun tam ortasında, Gömeç’in batı kıyılarında yer alan Tilki Koyu, büyüleyici gün batımı manzarasıyla ön plaja çıkıyor. Tertemiz denizi, yumuşacık kumlu plajı ve yemyeşil doğasıyla Gömeç’in en çok tercih edilen koyları arasında yer alıyor. Yürüme mesafesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerlerin bulunması da koyu cazip kılan özellikler arasında yer alıyor.

Tilki Koyu’na giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Koy içerisindeki işletmelerde uygun fiyata yemek yiyip bir şeyler içebilir, duş ve WC ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mavi bayraklı koy sığ bir denize sahip olsa da buz gibi soğuk ve dalgalı olduğu için çocuklu aileler için pek uygun değildir. Yemyeşil doğa ve masmavi denizle iç içe keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Tilki Koyu, ailece tercih edebileceğiniz ideal bir yerdir.

Nasıl Gidilir: Artur Tatil Köyü bölgesinde yer alan Tilki Koyu’na ilçe merkezinden her gün sık aralıkla dolmuşlar kalkmaktadır. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Karaağaç’tan veya Körfez Tatil Sitesi kestirme yolunu kullanarak Artur Tatil Köyü’ne gelebilir ve buradan koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhildir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, cankurtaran, iskele, büfe ve restoran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Gemiyatağı Koyu

Gemiyatağı Koyu

Artur Tatil Köyü koylarından biri olan Gemiyatağı Koyu, berrak denizi, yemyeşil doğası ve sosyal alanlarıyla sizlere birçok imkân sunar. Mavi bayraklı plajlarla dolu olan koy günübirlik deniz tatilleri için ideal yerler arasında yerini alıyor. Ayvalık ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki koya Gömeç ilçe merkezinden ve Ayvalık’tan kısa aralıklarla kalkan dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Özel araçla ise Karaağaç istikametinde ilerleyerek Artur Tatil Köyü’ne gelip, tabelaları takip ederek koya ulaşım sağlanıyor.

Özel bir tatil yeri olmasından dolayı koya giriş ücretlidir. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye için de ekstra ücret ödemek gerekir. Koy içerisinde gün boyu ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye ulaşabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Koy içerisinde bulunan restoran ve kafeler gün boyu lezzetli yemekler servis ediyor. Sakin ve sığ bir denize sahip olan koy güvenli yapısı nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor.

Nasıl Gidilir: Artur Tatil Köyü bölgesinde yer alan Gemiyatağı Koyu’na ilçe merkezinden her gün sık aralıkla dolmuşlar kalkmaktadır. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Karaağaç’tan veya Körfez Tatil Sitesi kestirme yolunu kullanarak Artur Tatil Köyü’ne gelebilir ve buradan koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhildir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, büfe, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Baba Beach Club

Baba Beach Club

Balıkesir’in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde konumlanan Baba Beach Club, Gömeç ilçe merkezine 10 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgenin popüler işletmelerinden biri olan Baba Beach, özel bir işletme olmasından dolayı girişlerde ücret talep ediliyor. Girişte ödenen ücret haricinde şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet için ekstra bir ücret ödemek gerekmiyor. Tesis içerisinde yer alan restoran lezzetli yemekleri uygun fiyatları, alkollü ve alkolsüz içecekleriyle misafirlerin beğenisini topluyor.

Her ne kadar kumsal alanı olmasa da sığ ve dingin deniz çocuklar için güvenli bir ortam oluşturur. Bu nedenle de çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilir. Sığ denizden hoşlanmayıp yüzmek isteyenler ise iskeleden kendilerini buz gibi sulara bırakabilir. Şezlonglar çim, iskele ve beton platformlar üzerindedir. Böylece üzerinize kumlar bulaşmadan güneşlenebilirsiniz. Yemyeşil doğa ve deniz manzarasına karşı keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Baba Beach Club, Gömeç tatillerinde ideal bir tercihtir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Baba-Beach-Club-278645779275535/

Haritada Görüntüle >

Onurkent Beach

Onurkent Beach
Fotoğraf: Salih Kalkan

Onurkent Beach, Tilkicik Koyu’nun güneyinde, Gömeç ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır. Doğal yapısı korunmuş bir noktada bulunan plaj, yemyeşil doğası, pırıl pırıl denizi, büyüleyici manzarasının yanı sıra hizmet anlayışıyla da dikkat çekiyor. Hem aileler hem de gençler tarafından tercih edilen işletme sakin ortamıyla dikkat çekiyor. Geniş bir alana sahip olması nedeniyle de kimse kimseden rahatsız olmada denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabiliyor.

Metrelerce ilerledikten sonra bile derinleşmeyen havuz gibi dingin deniz çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlere hitap etse de suyun buz gibi soğuk olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında Ege’nin buz gibi serin sularında yüzmek ilaç gibi geliyor. Tesisin içerisinde yer alan restoranda birçok yemek alternatifi, alkollü ve alkolsüz içecekler mevcut. Tüm bu güzelliklere tanık olabilmek için plaja girerken belli bir ücret ödemek gerekiyor. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânların bulunduğu işletme muhteşem bir deniz ve manzara eşliğinde keyifli bir tatil yapmayı sağlıyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/onurkentbeachclub/

Haritada Görüntüle >

Zirve Beach

Zirve Beach
Fotoğraf: Şeyma Birdal

Gömeç Karaağaç mevkiinde yer alan Zirve Beach, sade ve sakin ortamıyla ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz bir işletmedir. Doğa içinde zeytin ağaçlarının altında kitabınızı okuyabilir, ister kumlarda, ister çimlerdeki şezlonglara yerleşip güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Tesisin restoranında sabah zengin bir serpme kahvaltıyla güne başlayabilir, deniz ve doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirebilir, akşam gün batımının büyüleyici manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Her yaş grubundan tatilciye hitap eden Zirve Beach’de ister ağaçların altında sakince kafa dinleyebilir, ister kumsaldaki aktivitelerde eğlenebilirsiniz. Muhteşem bir doğa manzarası karşısında Ege’nin muhteşem sularında yüzebilirsiniz. Girişin ücretli olduğu tesiste şezlong ve şemsiye kiralayabilir, duş ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tesis kumlu bir plaja sahiptir. Denizin giriş kısımları da kumludur ancak bir süre ilerledikten sonra taşlıktır. Sığ ve havuz gibi sakin denizde çocuklar rahat ve güvenli bir şekilde vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zirvebeachclup/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Şirinkent Plajı

Şirinkent Plajı

Ayvalık merkezde denize girmek için ilk akla gelen yerlerden biri olan Şirinkent Plajı, merkeze sadece 5 dakika yürüme mesafesindedir. Düzenli evleri, her yolun denize çıktığı sokakları ve masmavi deniziyle adı gibi şirin bir sahil kasabası olan Şirinkent, zeytin ağaçlarının masmavi denizle birleştiği mükemmel bir atmosfere sahiptir. Akşamları sahilde yürüyüş yaparken karşılaşabileceğiniz gün batımı manzarası görülmeye değer güzelliktedir. Etrafında genellikle yazlık evler bulunan ve yazlıkçılar tarafından tercih edilen plaj merkezde olmasına rağmen Ayvalık’ın kalabalık plajlarıyla kıyaslandığında son derece sakindir.

Genellikle yazlık sitelere ve özel beachlere ait olan plajın halka ayrılan bölümleri de vardır ve giriş ücretsizdir. Özel işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Merkezi konumda bulunan Şirinkent Plajı’nda cafe, restoran, market gibi işletmeler mevcuttur. WC, duş ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı plajdaki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Ayvalık’ta su sıcaklığı genellikle soğuk olsa da burada oldukça ılıktır. Kumlu plaj ve sığ deniz çocuklu aileler için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı

Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık ilçe merkezine 8 km uzaklıktadır. Sarımsaklı Yarımadası’nın güney sahillerinde boylu boyunca uzanan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık’ın en popüler plajları arasında yer alıyor. 7 km uzunluğunda ve yaklaşık 100 metre genişliğindeki plajda halk plajı ve özel plaj olmak üzere birçok işletme bulunuyor. Hepsi aynı manzaraya ve aynı denize sahip olsa da konforlu bir gün geçirmek isteyenler özel işletmeleri tercihe ediyor.

Sarımsaklı Plajı’nda özel işletmeleri tercih edip şezlong, şemsiye kiralayıp, duş, WC ve soyunma kabini imkânlarından yararlanabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizle de plajın imkânlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ne yazık ki halk plajı bölümünde duş ve WC gibi imkânlar bulunmuyor. Ayvalık merkezden yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ulaşabileceğiniz Sarımsaklı Plajı, hem ulaşımın kolay olması hem de sunmuş olduğu çeşitli aktivitelerle çok fazla tercih ediliyor. Pırıl pırıl sığ ve dalgasız denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz gibi, jet ski, kano, banana ve deniz bisikleti gibi su sporları da yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, restoran, kafe, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Badavut Plajı

Badavut Plajı

Ayvalık Küçükköy Mahallesi’nde Sarımsaklı Yarımadası’nın güneyinde yer alan Badavut Plajı, Ayvalık merkezine 10 km uzaklıktadır. 2 km uzunluğunda ve 60 metre enindeki plaj, Ayvalık’ın en uzun plajlarından biridir. Merkeze yakın olan Sarımsaklı Plajı turistler tarafından daha çok tercih edildiği için, ailelerin tercih etiği Badavut Plajı genellikle sakin olur. Plajın orta kısımlarında özel beach clubların yer aldığı noktalar nispeten kalabalık olsa da batı tarafına doğru ilerlediğinizde kimselerin olmadığı sakin yerlerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Şeytan Sofrası’nın eteklerindeki plaj tertemiz berrak deniziyle, ince kumlu sahiliyle ve manzarasıyla Ayvalık’ta denize girmek için idealdir. Özellikle plajın ücretsiz olması buraya olan ilgiyi arttırır. Özel işletmeler dışında plajda belediyeye ait herhangi bir hizmet bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiyeyi özel işletmelerden karşılayabilir, ücret karşılığı duş, WC ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Ilık, sığ ve dalgasız bir denize sahip olan plaj çocuklu ailelerin, deniz keyfi yaparken piknik yapmak isteyenlerin ve kampçıların tercih ettiği yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 50 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretsiz halk plajının yakınındaki ücretli beach yerlerinden karşılayabilirsiniz. Ücretsiz halk plajında kamp atılabiliyor. Araç sahipleri için plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Duba Plajı (Belediye Plajı)

Duba Plajı (Belediye Plajı)

Ayvalık ve Cunda Adası’nın tam ortasında yer alan Lale Adası iki adayı birbirine bağlar. Lale Adası’ndan Ayvalık’a geçen köprünün hemen girişinde yer alan Duba Plajı, Ayvalık ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. 100 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip olan küçük plaj, ulaşımın kolay olması nedeniyle özellikle bölge sakinleri tarafından günübirlik deniz keyfi yapmak için tercih edilir. Zaten dar bir alana sahip olan plaj, özellikle hafta sonları ve öğleden sonraları çok kalabalık olur.

Belediye tarafından işletilen plaja girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti yiyecek ve içecekler son derece uygundur. Ancak şezlong kiralamak istemezseniz kendi malzemelerinizi kullanmanız da mümkündür. Mavi bayraklı plaj kumlu, deniz berrak ve sığdır. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da çocuklar ve yüzme bilmeyenler keyifli vakit geçirebilir. Belediyeye ait küçük büfeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi, ücretsiz bir şekilde duş, WC ve soyunma kabinlerini kullanmanız mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kapri Plajı

Kapri Plajı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Sefa Çamlık Mahallesi’nde yer alan Kapri Plajı, Ayvalık merkeze 6 km uzaklıktadır ve Ayvalık merkezden kalkan dolmuşlarla 5-10 dakikada ulaşılabilir. Etrafı kayalık yapıda olan plaj yemyeşil doğası, masmavi denizi, çimlerin üzerine yerleştirilen şezlongları ve eşsiz gün batımı manzarasıyla görülmeye değer güzelliktedir. 200 metre uzunluğundaki ve 2 metre genişliğinde küçük kumlu bir alana sahip olan plaj Ayvalık’ın mavi bayraklı plajlarından biridir.

Huzurlu ve nezih ortamıyla daha çok aileler tarafından tercih edilen plaja giriş ücretsizdir. Plajda uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri; oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafeterya ve büfe bulunmaktadır. Balıklarla birlikte yüzebileceğiniz tertemiz berrak deniz sığ ve hafif dalgalıdır. Gün boyu eğlenceli müzikler eşliğinde denize girebileceğiniz Kapri Plajı, Ayvalık’ta ailece denize girebileceğiniz en ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong +  şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı

Cunda Adası’nın doğuya bakan kıyılarında yer alan Çataltepe Plajı, bölgenin en popüler plajlarından biridir. Ayvalık merkezden kalkan dolmuşlarla yaklaşık 20 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz plaj keşfedilmeye değer güzellikleriyle kendine hayran bırakıyor. Hasır Adası manzarasının hemen karşısında konumlanan plaj, ismini yanındaki çatala benzeyen kayalıklı tepelerden almıştır. Bölgeye gelen turistler tarafından çok fazla bilinmeyen ve daha çok bölge halkı tarafından tercih edilen plaj, Ayvalık merkezdeki plajlara göre oldukça sakindir. Su altı canlı çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan plaj dalış yapmak için de tercih edilebilir.

Sarımsaklı Plajı’ndan sonra Ayvalık’ın en güzel plajı olarak gösterilen Çataltepe Plajı, ücretsiz bir halk plajıdır. Plajda belediye tarafından kurulan ücretsiz kullanabileceğiniz şemsiyeler vardır. İsterseniz şemsiyelerin altına havlunuzu serip güneşlenebilir ya da portatif sandalyenizde oturabilirsiniz. Dilerseniz plajdaki özel işletmelerden de şezlong kiralayabilirsiniz. WC ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabileceğiniz plajda duş ücretlidir. Plajda bulunan özel işletmenin kafesi yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için yeterlidir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL, duş 1 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınova Plajı

Altınova Plajı

Ayvalık’ın güneyinde İzmir sınırına yakın bir konumda yer alan Altınova Plajı, Ayvalık merkeze 15 km mesafedeki Altınova Mahallesi’nde yer alır. Yazlıkların bulunduğu bir bölgede yer alan plaj, Ayvalık’ın diğer plajlarından farklı olarak son derece sakindir. Ancak genellikle yazlıkçılar tarafından kullanıldığı için halkın denize girebileceği alanlar kısıtlıdır. Bölgenin mavi bayraklı plajlarından biri olan Altınova Plajı, temizliği ve düzenli oluşuyla dikkat çekmektedir.

Altınova Plajı’na giriş ücretsizdir. Sahil boyunca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok işletme mevcuttur. Gündüzleri bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi akşamları da sahil boyunca yürüyüş yaptıktan sonra oturup bir şeyler içebilirsiniz. Plaja kendi malzemelerinizle girebilir, belediye tarafından kurulan şemsiyelerin altına havlunuzu serip yumuşacık kumların üzerine uzanabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde belediyenin kurduğu WC, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Kumlu plajda ve sığ denizde çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İğdeli Plajı

İğdeli Plajı

Ayvalık’ın güneyinde, Edremit Körfezi’ne bakan tarafta yer alan İğdeli Plajı, eskiden iğde ağaçlarının bol olduğu bir bölge olduğundan dolayı günümüzde bu isimle anılmaktadır. Ağaçların kıyıya kadar indiği küçük bir alana sahip olan plaj, şirin görüntüsü ve muhteşem deniziyle Ayvalık’ın en sevilen plajlarından biridir. Bölgeye gelen tatilciler tarafından çok bilinmeyen plaj daha çok yerli halk tarafından tercih edilir ve genellikle sakindir.

Halk plajı olarak hizmet veren İğdeli Plajı’na giriş ücretsizdir. Kendi malzemelerinizle plajın imkânlarından yararlanabileceğiniz gibi az bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye ücretli olmasına rağmen yetersiz olduğu için erken saatlerde gitmek gerekir. İğdeli Plajı’nda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafe, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Plaj çakıl taşlı, denizin girişi de kayalık olduğu için deniz ayakkabısı giymenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Şeytan Sofrası’nın hemen altında, ağaçların kıyıya kadar indiği korunaklı bir koyda bulunan Altınkum Plajı adı gibi altın sarısı kumlarla kaplı, doğa harikası bir plajdır. Sayısız plaja ev sahipliği yapan Sarımsaklı Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan plaj, Ayvalık’taki plajlara göre odlukça ılık bir suya sahiptir. Hem bu nedenle hem de denizin sığ ve sakin olması nedeniyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Ormanlık bir bölgenin içinde bulunan 200 metre uzunluğundaki plaja giriş ücretsizdir. Plajda doğanın tadını çıkarabilir, piknik yapabilir, cam gibi berrak denizde yüzebilir, mükemmel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz özel işletmeler mevcuttur. Duş ve WC ücret karşılığı kullanılabilir. Tatil sezonunda Ayvalık’ın yoğun kalabalığına rağmen son derece sakin olan Altınkum Plajı’nda ağaçların altına çadırınızı kurarak kamp yapabilir, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aya Yorgi Beach

Aya Yorgi Beach

Cunda merkeze 3 km uzaklıkta zeytin ağaçlarının içinde bulunan Aya Yorgi Beach & Bungalov huzurlu atmosferiyle misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor. 2018 yılından beri hizmet veren işletme tertemiz doğası ve muhteşem deniziyle şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek için mükemmel bir noktadır. Tesise ait olan bungalov evlerin yanı sıra çadır kurabileceğiniz alanları da bulunan tesis, Cunda’da kamp tatili için de tercih edilir.

Ayayorgi Beach & Bungalov tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir. Plajda ister şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ister loca kiralayarak gözlerden uzak kalabilirsiniz. Tuzlu sudan hoşlanmıyorsanız tesisin havuzunda yüzebilir, ağaçların gölgesindeki hamaklarda dinlenebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı tesisin kafesinden karşılayabilirsiniz. Küçük bir alana sahip olan plaj kumludur. Sığ deniz çocuklar için güvenli olsa da yüzmek için uzun süre ilerlemek gerekir. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise upuzun iskeleden denize girebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Rainbow Plajı

Rainbow Plajı

Cunda Adası’nın doğu sahillerinde yer alan Rainbow Plajı, Ayvalık merkeze 6, Cunda Adası’nın merkezine ise 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Palmiye ağaçlarıyla süslü bahçesinde konumlanan toplam 64 adet odasıyla misafirlerini ağırlayan Rainbow Tatil Köyü’ne ait olan plaj, hem otel misafirleri hem de günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir. Dışarıdan gelenler tarafından çok fazla bilinmeyen plaj, her zaman sakinliğiyle ön plana çıkar.

Kalabalıktan uzak sessiz, sakin bir ortamda vakit geçirmek, tatilinden beklentisi eğlenmekten çok dinlenmek olanların tercih edebileceği plaj, merkeze yakın olmasına rağmen her zaman huzurlu bir ortama sahiptir. Rainbow Plajı özel bir plaj olmasına rağmen giriş ücretsizdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı vardır. Restoran, kafeterya, duş, soyunma kabini, WC, şezlong, şemsiye ve otopark plajın imkânları arasındadır. Hem denizi hem de sahili kumlu olan plaj sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu

Ayvalık’a bağlı ülkemizin önemli tatil beldesi Cunda Adası’nın batısında yer alan Ortunç Koyu, Pınar Adası yakınlarında, Ayvalık Tabiat Parkı sınırları içindedir. Yemyeşil çam ormanlarının arasında konumlanan koy, genellikle koya adını veren Ortunç Otel’e ait olsa da halkın kullanımına açık alanlar da vardır. Keşfedilmeye değer birçok güzelliği içinde barındıran koy, büyüleyici günbatımı manzarası ve ada manzarasıyla ortaya kartpostallık görüntüler çıkarmaktadır. Hem ormanın içinde piknik yapıp hem de denizin tadını çıkarabileceğiniz Ortunç Koyu, Ayvalık’ın görülmeye değer güzellikleri arasındadır.

Tamamen doğa ile baş başa kalabileceğiniz koyda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler; duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmuyor. Bu nedenle de uzun süre kalmaktan ziyade birkaç saat kalabalıktan kaçıp kafa dinlemek için tercih ediliyor. Hem tekne turlarıyla hem de karadan ulaşım sağlanan koy buz gibi bir denize sahiptir. Deniz Ayvalık’ın çoğu plajından farklı olarak aniden derinleştiği için çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmez.

Nasıl Gidilir: Cunda Adası’nda Kırmızıkuyu Caddesi üzerinde yer alan Ortunç Koyu’na araçla ve günübirlik tekne turlarıyla gelebilmek mümkündür. Kendi aracıyla gelecek olanlar için koya ulaşım Ada Camping yolu üzerinden yapılmakta. Akvaryum Koyu’nu geçtikten sonra yolun solunda kalan Ortunç Koyu’na toprak bir yolla ulaşım sağlanmakta. Altı yüksek bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz. Koya yakın mesafede araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur Değildir

Haritada Görüntüle >

Patriçya Koyu (Pateriça Plajı)

Patriçya Koyu (Pateriça Plajı)

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nın batısında Patriçya Burnu olarak adlandırılan yerde konumlanan Patriçya Plajı, sit alanı olarak koruma altına alınmış ve yapılaşmaya izin verilmeyen doğal bir koydur. Eski bir Rum köyü olan koyda sadece yaklaşık 15-20 adet eski Rum evi bulunmaktadır. Ulaşımın zor olması nedeniyle çok fazla bilinmeyen koyun doğal yapısı bu sayede korunmuştur ve hala bakir kalabilen nadir yerlerden biridir.

Patriçya Yarımadası’nın başlangıç kısmında yer alan koyun kıyısına kadar 4×4 araçla ulaşım sağlanır. Yoksa da yaklaşık 1 km uzunluğundaki çam ağaçlarının arasındaki yoldan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Koya ulaştığınızda pırıl pırıl bir deniz ve büyüleyici bir manzara sizleri karşılar. Girişin ücretsiz olduğu koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç tane işletme bulunur. Bu işletmelerin imkânlarından yararlanabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizle de muhteşem denizin tadını çıkarabilir, mangalınızı yanınıza alıp piknik yapabilirsiniz. Kumlu bir plaj, sığ ve sakin bir denize sahip olan koy, çocuklu aileler için idealdir.

Nasıl Gidilir: Patriçya Koyu, Cunda Adası’nın doğu ucunda Sobe Plajı’nı geçtikten yaklaşık 1 km sonra yolun sonunda kalıyor. Yolun bir kısmı asfalt bir kısmı ise stabil toprak yol. Altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Paşa Koyu

Paşa Koyu

Ayvalık ilçe merkezinde çam ağaçlarıyla çevrili en güzel koylarından biri olan Paşa Koyu, bölgenin en doğal denize girme noktalarından biridir. Sefa Çamlık bölgesinin hemen yanında konumlanan koya Ayvalık–Sarımsaklı yolu üzerinden ilerlerken Sefa Çamlık’a gelmeden hemen önce sola dönerek Şeytan Sofrası’na çıkılan yolu takip ederek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık merkezden kalkan minibüslerle de ulaşabileceğiniz koya ulaşım kolay olmasına rağmen sakinliğiyle bilinir.

Balık tutup, piknik yapıp, kamp kurup, doyasıya yüzüp doğa ve denizle iç içe olabileceğiniz Paşa Koyu, eşsiz gün batımı manzarasıyla da görenleri büyülüyor. Koyda konaklayabileceğiniz işletmelerin bulunması da koyu popüler kılıyor. Koya giriş ücretsizdir ve birçok ücretli ve ücretsiz plaj bulunur. İsterseniz ücretsiz plajlara girip kendi malzemelerinizle doğa ile baş başa vakit geçirebilir, isterseniz özel işletmelerin imkânlarından yararlanabilirsiniz. Plaj çevresindeki kafe ve restoranlarda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Ayvalık-Sarımsaklı yolu üzerinde Sefa Çamlık’a gelmeden hemen önce yolun solunda kalan Paşa Koyu’na Şeytan Sofrası’na çıkılan yolu takip ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ayvalık merkezden Sefa Çamlık’a her gün sık aralıklarla minibüsler hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz. Araçla gelecek olanlar için koy çevresinde park yeri bulunmaktadır. Ayrıca otel ve ücretli kamping alanında konaklama ihtiyacınızı da giderebilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kumru Koyu

Kumru Koyu
Fotoğraf: Yüksel Kurt

Cunda Adası’nın güneyinde, Şeytan Sofrası’nın tam karşısında konumlanan Kumru Koyu, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapılarıyla Ayvalık’ın en özel noktalarından biridir. Bir diğer adı da Cennet Ada Koyu olan koy herkes tarafından bilinmeyen saklı kalmış bir cennet gibidir. İrili ufaklı birçok koydan oluşan bölge yemyeşil ormanların arasında kalmış doğal bir göl görünümündedir. En az suyun üstü kadar büyüleyici olan su altı güzellikleri nedeniyle dalış için de son derece uygundur.

Altınkum Plajı yolunu takip ederek topraklı bir yoldan ulaşabileceğiniz koya aynı zamanda tekne turlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. İçerisinde doğal yapısını bozacak herhangi bir işletme bulunmayan koya giderken hazırlıklı gitmelisiniz. Yanınıza kamp malzemelerinizi alarak kamp tatili yapabilir, kuş seslerini dinleyerek piknik yapabilir, akvaryum gibi denizde yüzebilir ve doğa yürüyüşleri yaparak adanın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Şeytan Sofrası’nın altında Sarımsaklı Yarımadası’nın iç kısımlarında kalan Kumru Koyu’na Altınkum Plajı yolunu takip ederek ulaşım sağlanabilir. Ancak yol toprak ve bazı yerleri çok bozuk. Altı yüksek arazi tipi bir araçla gelmeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı (Badavut)

Kleopatra Plajı (Badavut)
Fotoğraf: Naci Tetik

Badavut Plajı’nın batısında Tuz Gölü’ne yakın bir konumda bulunan Kleopatra Plajı, ilginç kaya oluşumları ile dikkat çekiyor. Badavut Plajı’nın hemen bitimindeki bu kaya oluşumları şeklinden dolayı Peynir Kayalıkları ismiyle anılıyor. Elle çizilmiş gibi duran bu kayalıklarda harika fotoğraf kareleri elde edilebiliyor. Bakir kalmış doğası ve akvaryum gibi deniziyle büyüleyici bir güzelliğe sahip olan plaj ulaşımın zor olması nedeniyle çok fazla bilinmiyor ve bu sayede sakinliğini koruyor.

Ayvalık’ın en güzel denizine sahip olan Kleopatra Plajı’na giriş ücretsizdir. Doğal yapısı bozulmadan kalmış olan plajda herhangi bir işletme bulunmuyor. Duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmayan plaj uzun süre kalmak için uygun değildir. Yazın kavurucu sıcaklarında buz gibi suda serinlemek için birkaç saatliğine gidilerek ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz. Dalış sporuyla ilgilenenlerin de sıklıkla tercih ettiği plaj su altı zenginlikleriyle ünlü bir yerdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz. Burası çadır kampı atmak için uygun bir yerdir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Enguru Plajı

Enguru Plajı
Fotoğraf: Ömer Aydemir

Ayvalık’ın kuzeyinde, Sahil Kent Mahallesi’nde konumlanan Enguru Plajı, Ayvalık ilçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktadır. Enguru Tatil Sitesi’ne ait olan plaja Ayvalık’tan kalkan minibüslerle kısa sürede ulaşım sağlanır. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki plaj, daha çok site sakinleri tarafından tercih edilse de dışarıdan da günübirlik misafir kabul edilmektedir. Körfezdeki tek mavi bayraklı plaj olma özelliğini taşıyan plaj tertemiz doğası ve pırıl pırıl deniziyle beğeni toplamaktadır.

Enguru Plajı’nın geneli halka açık olsa da ücretli özel plaj işletmeleri de vardır. Ücret ödemeden sahilin keyfini çıkarabileceğiniz gibi özel işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Bu işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, WC, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Pırıl pırıl, sakin denizde dilediğinizce yüzebilir, akşamları muhteşem gün batımı manzarasını seyredebilirsiniz. Şunu da belirtmeliyiz ki deniz zaman zaman dalgalı olduğu ve hızlı derinleştiği için çocuklar için uygun değildir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Avşa Plajı

Avşa Plajı
Fotoğraf: Celal Pektas

Avşa Adası’nın en popüler plajlarından biri olan Avşa Plajı, merkezin en çok tercih edilen plajlarından biridir. Avşa İskelesi’nin sağından ve solundan boylu boyunca uzanan plaj, uzun olmasına rağmen dar bir alana sahiptir. Altın sarısı kumları, yemyeşil doğası ve cam gibi berrak deniziyle görenleri kendine hayran bırakan plaj, merkezde olmasına rağmen Avşa’nın kalabalık plajlarına kıyasla son derece sakindir.

Avşa Adası’nın batısında konumlanan plajın en önemli özelliği büyüleyici gün batımı manzarasıdır. Denizin üzerinden batan güneşin oluşturduğu manzara görülmeye değer güzelliktedir. Marmara Denizi’nde olmasına rağmen Ege sahillerini aratmayan güzelliklere sahip olan Avşa Plajı, girişin ücretsiz olduğu bir halk plajıdır. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Plajın çevresindeki işletmelerde bir şeyler yiyip içebilir, sahil boyunca uzanan yürüyüş yollarında gün batımına karşı yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yiğitler Köyü Plajı

Yiğitler Köyü Plajı
Fotoğraf: Selin Ay

Avşa Adası’nın doğusunda upuzun bir koy boyunca uzanan Yiğitler Köyü Plajı, kalabalıktan uzak, sessiz sakin bir tatil arayışında olanlara hitap ediyor. Geleneksel köy evlerinden pansiyona çevrilen evlerde konaklayıp, doğanın tadını çıkararak huzurlu bir tatil yapabileceğiniz Yiğitler Köyü upuzun kumsalı ile de dikkat çekiyor. Adanın kalabalık plajlarından sıkılanlar için mükemmel bir kaçış noktası olan plajın geniş alanında kimse kimseden rahatsız olmadan keyifli vakit geçirebiliyor. Plajın sakin olmasında merkeze uzak olması da önemli bir etkendir.

Tarihi ve eski bir yerleşim yeri olan Yiğitler Köyü, henüz herkes tarafından keşfedilmemiş gizli bir cennettir. Plajın çevresinde ailece piknik yapabileceğiniz yemyeşil alanlar, oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz nostaljik kahveler yer alır. Plaj kumlu, deniz dalgalı ve aniden derinleşir. Bu özelliğiyle çocuklar için tehlikeli olsa da çocukların keyifli vakit geçirmesi için birçok imkân bulunur. Halk plajı olarak hizmet veren Yiğitler Köyü Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları mevcuttur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki market yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Plajı

Avşa Akvaryum Plajı
Fotoğraf: E. Devrim

Avşa Adası’nın kuzeyinde, Avşa merkezine 3 km mesafede bulunan Akvaryum Plajı, Avşa Marina’nın hemen yanındadır. Marina yapılmadan önce son derece doğal bir ortama sahip olan plajın doğallığı marinanın yapılmasından sonra bozulmuştur ve günümüzde çok faza tercih edilmemektedir. Merkezin kalabalığından uzak sessiz, sakin bir ortama sahip olan plaj, genellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir. Aniden derinleşmemesi nedeniyle çocuklu ailelerin de tercihi olan plaj, adı gibi akvaryum gibi bir denize sahiptir.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja girişler ücretsizdir. Plajda kendi malzemelerinizi kullanıp yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak piknik yapabileceğiniz gibi, şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki market ve kafeterya gibi alanlardan karşılayabilirsiniz. Çevredeki plajlara göre ılık bir suya sahip olan Akvaryum Plajı’nda ailece keyifli vakit geçirebilir, plajın hemen arkasındaki yürüyüş yollarında yaz akşamlarında gün batımına karşı yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Avşa Kadınlar Plajı

Avşa Adası Kadınlar Plajı

Avşa Adası, Yiğitler Köyü sahillerinde bulunan Kadınlar Plajı, Yiğitler Köyü’ne 3 km uzaklıktadır. Avşa Adası’nda sadece kadınlara ait tek plaj olma özelliğine sahip olan plaj, belediye tarafından işletilir. Kalabalık plajlardan rahatsız olup sadece kadınlara ve çocuklara ait olan plajları tercih eden kadınlar için harika bir seçenek olan plaj, denizinin derin olmaması nedeniyle çocuklar için de son derece uygundur. Plajın kumlu olması ve akvaryum berraklığındaki denizin sığ olması yüzme bilmeyenlere hitap eder.

Girişin ücretsiz olduğu plajda belediye tarafından işletilen küçük bir işletme bulunmaktadır. Bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plajda bulunan duş, WC ve soyunma kabinlerini ücretsiz kullanabilirsiniz. Avşa’daki en güzel koylardan birinde bulunan plaj tertemiz doğası, turkuaz rengi denizi ve hizmetleriyle özellikle çocuklarıyla güvenli ve rahat vakit geçirmek isteyen kadınlar tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çınar Koyu

Çınar Koyu
Fotoğraf: Kemal Küskü

Avşa Adası’nın güney batısındaki Çınar Koyu, Avşa merkeze 3,5 km uzaklıktadır. Koca Çınar diye adlandırılan bölgede yer alan plaj, çınar ağaçları ve masmavi deniz arasında kalmış mükemmel bir güzelliğe sahiptir. Çınar ağaçlarının gölgesinde güneşlenebilme imkânı sunan plaj, Avşa Adası’nın en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Yosunsuz denizi, ince kumlu uzun plajı ve yemyeşil doğasıyla Marmara Denizi’ndeki en güzel yerdir. Tertemiz sığ deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Ayrıca koyda uzun bir iskele bulunur.

Plajın çevresinde çok fazla yerleşim yeri yoktur. Sadece ortamın doğallığının tadını çıkarabileceğiniz birkaç küçük pansiyon bulunur. Genellikle bu pansiyonlarda konaklayanlar tarafından tercih edilen plaj yazın en yoğun günlerinde bile son derece sakin olur. Çınar Koyu’nda gözlerden uzak kalabileceğiniz birçok bakir nokta varken, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunur. Plaja giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi alarak piknik yapabilir ya da yakınlardaki restoran ve market gibi işletmelerden temin edebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Avşa merkezden saat başı minibüsler hareket etmektedir. Merkeze dönüş için en son minibüs saat 20:00’da hareket etmektedir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Türkeli’ni geçtikten sonra tabelalar yardımıyla Çınar Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, iskele, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karadut Koyu

Avşa Karadut Beach
Fotoğraf: Burak Tnyc

Avşa Adası’nın güney doğusunda yer alan Karadut Koyu, Avşa merkezine 5 km uzaklıktadır. Adını bölgede yetişen Karadut ağaçlarından alan koy, yemyeşil doğası ve muhteşem deniziyle adından söz ettiriyor. Koya ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçla Yiğitler Köyü’nü geçtikten sonra Altınkum istikametinde ilerleyerek ya da toplu taşıma araçlarıyla koya ulaşım sağlanır. Yemyeşil doğasıyla ve sakin ortamıyla huzur arayanların adresi olan koy, özellikle gün batımı manzarasıyla her geçen gün popülerliğini arttırır.

Tatilcilerin uğrak noktası haline gelen Karadut Koyu’nun her noktası halkın kullanımına açıktır. Kıyı boyunca şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler vardır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilir. İğde ağaçlarının altında konumlanan restoran deniz ürünleri ile beğeni toplar. Bölgedeki koylara göre daha sığ bir denize sahip olan koy çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Gün boyu eşsiz bir doğanın içinde keyifli vakit geçirebileceğiniz koya giderken buraya ismini veren karadut şerbetini içmeyi de ihmal etmeyin.

Nasıl Gidilir: Karadut Koyu’na Avşa merkezden kalkan minibüslerle ulaşmak mümkündür. Kendi aracıyla gelecek olanlar Yiğitler Köyü’nü geçtikten sonra Altınkum Plajı istikametinde ilerleyip kıyı yoldan ulaşımını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumtur Koyu

Kumtur Koyu
Fotoğraf: Murat Bal

Avşa Adası’nın güneydoğusunda yer alan Kumtur Koyu, Çınar Koyu’ndan hemen sonra geliyor. Birkaç yazlık ev dışında herhangi bir yerleşim yerinin bulunmadığı koya toplu taşıma ile de ulaşım sağlanamıyor. Bu nedenle de her zaman sessizliğini ve sakinliğini koruyor. Doğa ile baş başa huzurlu birkaç saat geçirip, hem ruhunu hem de bedenini dinlendirmek isteyenler için mükemmel bir alternatif olan Kumtur Koyu, eğer şanslı gününüzdeyseniz tek başınıza yüzme imkânı sunuyor.

Avşa Adası’nın en bakir koylarından biri olan Kumtur Koyu halka açık bir koydur ve herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmadığı için giderken hazırlıklı olmanızda fayda var. Duş, WC ve soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Upuzun bir sahile sahip olan koy genel olarak kumlu bir yapıya sahiptir. Hem doğuda hem de güneyde kıyıları olan Kumtur Koyu her iki yönden de rüzgâr aldığı için genellikle dalgalıdır. Deniz derinliği değişken olduğundan çocuklar için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Kumtur Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Kendi aracıyla gelecek olanlar merkezden Türkeli yönünde ilerleyip Çınar Köyü’ne gelerek buradan ulaşımlarını sağlayabilirler. Dileyen merkezden motosiklet kiralaması yaparak da koya gelmeyi düşünebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Avşa Manastır Koyu

Avşa Manastır Koyu
Fotoğraf: Ali Fıratlı

Avşa Adası’nın doğal güzelliklerinden biri olan Manastır Koyu, adanın en dikkat çekici plajlarından biridir. Adanın merkezi ve Çınarlı Köyü arasında buluna koya özel araçla gelecek olanlar Türkeli yönünde ilerleyip, Hisarköy yönüne dönerek tabelaları takip etmelidir. Aynı zamanda toplu taşıma ile gidecek olanlar dolmuştan indikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından koya ulaşım sağlayabilir. Adını içindeki tarihi St. George Manastırı’ndan alan koy, hem tarih hem de deniz turizmi için tercih edilir.

Avşa merkeze 2 km uzaklıktaki koy halkın ücretsiz kullanımına açıktır. Manastır Koyu’nda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için ise birçok restoran bulunuyor. Tertemiz denizi ve kumlu plajıyla mükemmel bir yüzme noktası olan koy, sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Hem merkeze yürüme mesafesinde olup hem de bu denli bakir olan koy, Avşa’nın görülmeye değer güzellikleri arasındadır.

Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na yürüyerek ulaşım bir hayli zor. Araçla gelecek olanlar Türkeli yönünde ilerleyip Hisarköy yönüne dönerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Değirmenardı Plajı

Değirmenardı Plajı
Fotoğraf: Embiye Ertuğrul

Avşa Adası’nın batısında Mavi Koy ve Akvaryum Plajı arasında aklan Değirmenardı Plajı, merkeze yürüme mesafesindedir. Hem merkeze yakın olması nedeniyle hem de doğal güzellikleriyle oldukça popüler olan plaj yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Yaklaşık 1 kilometrelik uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj geniş alanı sayesinde çok sayıda tatilciye ev sahipliği yapabiliyor ve plaj ne kadar kalabalık olursa olsun mutlaka herkes kendine yer bulabiliyor.

Çevresinde az sayıda yerleşim yeri olan plaj Avşa’nın tıkış tıkış plajlarından son derece farklıdır. Ne kadar kalabalık olsa da kimse kimseden rahatsız olmadan keyifli vakit geçirebilir. Belediye tarafından işletilen plaja ücretsiz giriş yapılabilir. Değirmenardı Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Plaj çevresinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz salaş restoran ve kafeler vardır. Aniden derinleşen deniz profesyonel yüzücüler için oldukça uygundur. Denizin ve doğanın tadının doyasıya çıkarabileceğiniz plaj gün batımı manzarasıyla büyüler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve restoran yerleri mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumbaşı Plajı

Kumbaşı Plajı
Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Avşa merkeze yakın popüler plajlardan biri olan Kumbaşı Plajı, Avşa Plajı ile Manastır Plajı arasında yer alıyor. Her ne kadar merkeze yakın olsa da Avşa Plajı kadar kalabalık olmayan plaj, çoğu tatilci için kalabalıktan kaçış noktasıdır. Cam gibi berrak denizi, yumuşacık kumlu sahili ve tertemiz doğasıyla Avşa’nın görülmeye değer güzelliklerinden biri olan Kumbaşı Plajı, eşsiz günbatımı manzarasıyla da ziyaretçilerini kendine hayran bırakır.

Kumbaşı Plajı’na giriş için ücret ödenmez. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler, Duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Ücret ödemek istemezseniz kendi şemsiyenizi kurup, havlunuzu serip denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. İşletmelerin olmadığı alanlarda portatif masanızı, kamp sandalyenizi kurup piknik yapabilir, gün batımının tadını çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebileceğiniz gibi, çevredeki yerleşim yerlerindeki marketlerden ve kafelerden karşılayabilirsiniz. Derin bir denize sahip olan Kumbaşı Plajı, çocuklar için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, market ve kafeterya yerleri mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mavikoy Plajı

Mavikoy Plajı
Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Avşa Adası’nın kuzeyindeki Maviköy Plajı, Akvaryum Plajı’ndan hemen sonra gelir ve Maviköy Marina’nın hemen yanındadır. Şehrin kirli havasından, kalabalığından ve gürültüsünden uzak doğa ve denizle baş başa kalabileceğiniz Maviköy Plajı, Avşa tatilleriniz için harika bir seçenektir. Merkeze yürüme mesafesindeki plaja özel araçla ve minibüsle de gidilebilir. Ancak merkeze yakın olmasına rağmen içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığı için hep sakindir.

Plaj çevresinde birçok butik otel ve pansiyon bulunur. Ailece doğa ile baş başa keyifli bir tatil yapabileceğiniz bölge pırıl pırıl denizi ile de dikkat çekiyor. Yumuşacık kumlu plaj çocukların keyifli vakit geçirmesi için uygun olsa da deniz aniden derinleştiğinden çocuklar için tehlikeli olabilir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor ancak yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı çevredeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, akşamları oldukça hareketli olan sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çiftlik Plajı

Çiftlik Plajı
Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Avşa Deniz Mahallesi içinde bulunan Çiftlik Plajı, merkeze uzak bir konumda olduğu için oldukça sakindir. Ancak hem özel araçla hem de toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Yaklaşık 750 metre uzunluğundaki plaj Avşa’nın diğer plajlarına göre kısa olsa da oldukça geniş bir alana sahiptir. Bu alanda piknik yapmak, mangal yakmak ve kamp yapmak mümkündür. Çok fazla keşfedilmemiş bir yer olan ve daha çok çevredeki yerleşim yerlerinde ikamet edenler tarafından tercih edilen plaj Avşa’da sessizliğin ve sakinliğin adresidir.

Issız ve kendi halinde bir plaj olan Çiftlik Plajı’nda henüz özel işletmeler bulunmamaktadır. Plajda şezlong ve şemsiye gibi olanaklar, WC, duş ve soyunma kabinleri ne yazık ki yoktur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmadığı için giderken yanınıza almalısınız. Kumlu bir sahile ve sakin bir denize sahip olan plaj gözlerden uzak keyifli vakit geçirmek isteyen ailelere de hitap ediyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pınar Adası

Pınar Adası
Fotoğraf: Deniz Deniz

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı adalar topluluğu irili ufaklı birçok adadan oluşmaktadır. Bu adalardan biri olan Pınar Adası, Cunda Adası’nın hemen yanında Ortunç Koyu’nun tam karşısında yer alır. Cunda Adası’na oldukça yakın bir konumda bulunan adaya havanın sakin olduğu günlerde yüzerek bile ulaşılabilir. Üzerinde herhangi bir yerleşim yeri olmayan ada son derece bakir bir doğaya sahiptir. İnsan eli değmemiş doğa harikası bir güzelliğe sahip olan ada sık ormanları ve akvaryum gibi denizi ile tropik adaları andırır.

Sadece günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanan ada, sakin bir yerde yüzüp doğa ile baş başa kalmak için Ayvalık tatillerinizde mükemmel bir alternatiftir. Pırıl pırıl denizde balıklarla birlikte yüzebileceğiniz, karaya çıkıp doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, dalış yapıp su altının güzelliklerini keşfedebileceğiniz ada doğal güzellikleri bozulmamış nadir yerlerden biridir. Üzerinde herhangi bir tesis bulunmayan ada uzun süre kalmak için pek uygun olmasa da kısa yüzme molaları için tercih edilebilir.

Nasıl Gidilir: Pınar Adası’na Ayvalık’tan kalkan günübirlik tekne turlarıyla ulaşabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çıplak Ada

Çıplak Ada Adası
Fotoğraf: Yalcin Kilic

Ayvalık Sarımsaklı Yarımadası’nın batısında ye alan Çıplak Ada, anakaraya 800 metre uzaklıktadır. 230 hektarlık alanıyla Balıkesir’e bağlı adalar topluluğunun en büyük adalarından biri olan Çıplak Ada, üzerinde pek fazla ağaç yetişmediği için bu isimle anılmaktadır. Gerek gezi tekneleri gerek özel yatlar tarafından günübirlik geziler için tercih edilen adanın güneyindeki korunaklı koy, hem teknelerin konaklaması hem de yüzmek için mükemmel bir yerdir.

Üzerinde yerleşim yerinin olmadığı adada sadece bir ailenin yaşadığı bir kulübe ve müştemilatı vardır. Çok sayıda tavşanın yaşadığı adaya ayak bastığınızda tavşan sürüleriyle karşılaşmanız mümkün! Sadece tekne turları ile ulaşım sağlanan adada ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmadığı için hazırlıklı gitmelisiniz. Karaya ayak bastığınız anda doğallığı iliklerinize kadar hissederek sadece martı sesleri eşliğinde huzurun tadını çıkarabilir, geceleri teknenizi demirleyerek yıldızların altında Midilli Adası’nın ışıklarını seyredebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Çıplak Ada’ya Sarımsaklı veya Cunda Adası’ndan kalkan günübirlik tekne turlarıyla ulaşabilmek mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bilentur Sahili

Bilentur Sahili
Fotoğraf: Sonmez Yanardag

Sarımsaklı Plajı’nın doğusundan başlayıp doğu yönüne uzunca bir sahil şeridi boyunca uzanan Bilentur Sahili, Ayvalık’ın en sakin ve doğal yerlerinden biridir. Turistler tarafından çok fazla bilinmeyip daha çok bölge halkı ve yazlıkçılar tarafından tercih edilen Bilentur Sahili son derece sessiz, sakin ve huzurlu bir ortama sahiptir. Sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, oturma alanları, yeşil alanlar, yiyecek içecek yerleri ve çok daha fazlasıyla huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Bilentur Sahili boyunca ücretli plaj ve halk plajı olmak üzere birçok plaj bulunur. İsteyen herkes kendi malzemeleriyle plaja gidip denizin, güneşin ve yumuşacık kumların tadını çıkarabileceği gibi, özel işletmelerin imkânlarından da yararlanabilir. Şezlong ve şemsiye, duş, WC, soyunma kabini gibi ihtiyaçlar ücretli alanlardan karşılanabilir. Deniz suyu buz gibi soğuk olduğu için çocuklar girmekte zorlanabilir. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Bilentur Sahili’nde akşamları gün batımının muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretsiz halk plajının yakınındaki ücretli alandan karşılayabilirsiniz. Ücretsiz halk plajında kamp atılabiliyor. Araç sahipleri için sahil çevresinde otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennet Dalan Koyu

Cennet Dalan Koyu
Fotoğraf: Fatih Çakıcı

Cunda Adası’nın güney batısında, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’na yakın bir konumda bulunan Cennet Dalyan Koyu, sırtını yemyeşil çam ormanlarına yaslamış, önünde Ege Denizi’nin muhteşem sularının uzandığı adı gibi cennetten bir köşedir. Tabiat parkı içerisinde bulunduğu için yerleşim yerlerinden uzak bir konumda yer alan koya toplu taşıma ile ulaşım yoktur. Ulaşım genellikle tekne turları ile sağlansa da özel araçla Ayvalık Tabiat Parkı istikametine ilerleyip tabelaları takip ederek koya ulaşım sağlanabilir.

Adanın en sakin yerlerinden biri olan koy el değmemiş doğal bir görünüme sahiptir. Çam ağaçlarının kıyıya kadar indiği noktalarda şemsiyeye ihtiyaç duymadan vakit geçirebilir, ağaçların altında piknik yapabilirsiniz. Tamamen doğal ve el değmemiş bir yapıya sahip olan koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı giderken yanınıza almalısınız. Sıcak, berrak ve dalgasız deniz sığ bir yapıya sahip olduğu için çocuklu aileler için uygundur. Cunda Adası’nda kalabalıktan uzak doğa içinde deniz keyfi yaşamak için tercih edebileceğiniz Cennet Dalyan Koyu, manzarasıyla da ziyaretçilerini büyüler.

Nasıl Gidilir: Cennet Dalan Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Aracıyla gelecek olanlar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı istikametinde ilerleyip Cunda Mocamp’ın olduğu yöne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çuğra Plajı

Çuğra Plajı
Fotoğraf: Selçuk Koçak

Balıkesir’in Erdek ilçesinde yer alan Çuğra Plajı, ilçenin kuzey tarafında Halitpaşa ve Sahil mahallelerinin bir kısmını kapsayacak şekilde konumlanmıştır. Erdek ilçesinin en ünlü ve büyük plajlarından biri olan Çuğra Plajı yaklaşık 4000 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahiptir. Çevresinde palmiye ağaçlarıyla çevrili yürüyüş yolları, kafeler, restoranlar, çay bahçeleri, kır kahveleri ve piknik alanları yer alır. Gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz plajda akşamları yürüyüş yapıp doğanın keyfini çıkarabilir, gün batımı manzarasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Çam ağaçlarının gölgesinin kıyıya kadar indiği muhteşem bir doğaya sahip olan Çuğra Plajı, mavi bayraklı deniziyle de mükemmel bir yüzme noktasıdır. Yaz aylarında hem günübirlik tatilcilerin hem de bölge halkının akınına uğrayan plaj, kalabalık olsa da huzurlu ortamıyla tatilcileri kendine çeker. Plajda duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunması plajı cazip kılan özellikler arasındadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları için plajdaki ücretli işletme yerini kullanabilirsiniz. Plajda gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı da bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise plaj çevresindeki restoran ve kafe yerlerinden karşılayabilirsiniz. Ayrıca konaklama için plaj çevresinde çok sayıda otel ve pansiyonlar da bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tavşanlı Koyu

Tavşanlı Koyu
Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Tavşanlı Koyu Avşa Adası’nın tam olarak güney kısmında yer alır. Toplu taşıma araçlarıyla koyun yakınlarına kadar gittikten sonra kısa bir mesafeyi yürümek gerekir. Özel araçla gidecek olanların da bu yolu yürümesi gerekir çünkü koya inen düzgün bir araç yolu bulunmuyor. Doğal güzellikleri, bembeyaz kumsalı ve açık turkuaz rengi deniziyle ziyaretçilerinin beğenisini toplayan Tavşanlı Koyu, Avşa Adası’nda gözlerden uzak doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerlerin başında gelir.

Çevresinde yerleşim yeri bulunmayan koy kamp yapmaktan hoşlananlar için oldukça cazip bir yerdir. Denizin kıyısında ve ormanın içinde çadır kurmak için birçok alan vardır. Koyu ikiye ayıran küçük tepenin üzerinde manzaraya hâkim bir konumda küçük bir restoran bulunur. Bu restoran dışında koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri yoktur. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı da bulunmaz. Yumuşacık kumların üzerine havlunuzu serip güneşlenebilir, turkuaz rengi sığ denizde çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Avşa Adası’nın güneyinde kalan Tavşanlı Koyu’na merkezden kalkan Altınkum minibüslerine binerek, plajdan kısa bir mesafe yürüyüş sonrası koya ulaşım sağlanabilir. Koya inen düzgün bir araç yolu ne yazık ki bulunmuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki restoran yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Beyaz Saray Koyu

Beyazsaray Koyu
Fotoğraf: Faruk Yazıcı

Avşa Adası’nın güneyindeki Beyaz Saray Koyu, adanın merkezine 2 km uzaklıktadır. Manastır Koyu’ndan hemen sonra gelen Beyaz Saray Koyu merkeze çok uzak bir noktada olmadığı için sıklıkla tercih edilir. Adını koyda bulunan tek işletme olan Beyaz Saray Oteli’nden alan koy, önceleri otel müşterilerine hizmet verirken günümüzde tüm tatilcilerin kullanımına açıktır. Dileyen herkes otele ait olan alan dışında kalan her yerde deniz keyfi yapabilir.

Toplu taşıma ile koya ulaşım yoktur. Özel araçlar için de park yeri sorunu olması nedeniyle genellikle yakınlarda ikamet edenler tarafından tercih edilir. Bu nedenle de fazla kalabalık olmayan sakin bir yapıya sahiptir. Koy içerisinde bulunan işletme sadece kendi misafirlerine hizmet verdiği için koya giden günübirlikçiler kendi malzemelerini yanlarında götürmelidir. Kendi şemsiyenizi kurup, yumuşacık kumların üzerine havlunuzu serip dinlenebilir, akşamları büyüleyici gün batımı manzarasına karşı günü sonlandırabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Türkeli istikametinde ilerleyip Hisarköy yönüne dönerek buradan tabelalar yardımıyla hiçbir yöne sapmadan yolun sonundaki Beyaz Saray Otel’e gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bağlarburnu Sahil ve Plajı

Bağlarburnu Sahili ve Plajı
Fotoğraf: Erkan Kulaksız

Burhaniye Pelitköy Mahallesi’nde yer alan Bağlarburnu Plajı, Burhaniye merkeze 12 km uzaklıktadır. Burhaniye merkezden 15 dakikada bir kalkan dolmuşlarla plaja ulaşım mümkündür. Belediye tarafından düzenlenen ve her yıl düzenli olarak bakımı yapılan Bağlarburnu Sahili’nde, tertemiz çim alanları, piknik alanları, oturma alanları, yürüyüş yolları, çadır kurma alanları, kafe büfe gibi işletmeler mevcuttur. Denizin ve güneşin tadını çıkarmanız için mükemmel bir adres olan sahil, gün batımının büyüleyici manzarasıyla da görenleri kendine hayran bırakır.

Yaklaşık 700 metre uzunluğunda ve25 metre genişliğindeki plaj yuvarlak taşlar ve kalın kumlarla kaplıdır.  Her ne kadar taşlık olsa da ayakları rahatsız edecek düzeyde değildir. 2020 yılında mavi bayrak ödülüne hak kazanmış plaj, berrak ve sığ deniziyle çocuklar için uygundur. Ancak denizin buz gibi soğuk olduğunu da söylemek gerek! Plajda duş, WC ve soyunma kabinleri bulunurken cankurtaran ve ilk yardım hizmeti de ayrıca verilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 hasır şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Badem Plajı

Badem Plajı
Fotoğraf: Leylali Yılancı

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy mevkiinde yer alan Badem Plajı, panoramik manzarasıyla ön plana çıkıyor. Gün batımı manzarasını en güzel şekilde seyredebileceğiniz plaj denizinin yanı sıra gün batımı manzarasını seyretmek isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Akşamları gün batımı manzarasını seyrederek bir şeyler içmek tatilcilere büyük keyif veriyor. Zeytin ağaçlarının gölgesinde piknik yapıp dinlenebileceğiniz, pırıl pırıl denizin tadını çıkarabileceğiniz plaj bölgenin en doğal plajları arasında yerini alıyor.

Uzun bir sahil şeridi boyunca uzanan Bademli Plajı halkın kullanımına açık ücretsiz bir plajdır. Halk plajı bölümünde şezlong ve şemsiye kiralayabilme imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Kendi malzemelerinizle plaja gidip birkaç saatliğine denizin, güneşin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Eğer daha konforlu vakit geçirmek isterseniz plajdaki özel işletmeleri tercih edebilirsiniz. Yakınlarda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmadığı için mutlaka hazırlıklı gitmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama (ücretli plaj yerinde), büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pelitköy Sahil Plajı

Pelitköy Sahil Plajı
Fotoğraf: Ömer Pehlivan

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy kasabası daha çok yazlıkçıların olduğu bir bölge olarak bilinir. Konaklama için seçenek bulunmadığından bölgede çok fazla turist olmaz. Yaz ayları boyunca plajlar yazlıkçıların akınına uğrar. Pelitköy Sahil Plajı’na Burhaniye’den belediye otobüsleriyle ulaşım sağlanabilir. Zeytin ağaçlarının gölgesinde dinlenip, buz gibi sularda Ege’nin bunaltıcı sıcaklarından kurtulabileceğiniz Pelitköy Sahil Plajı, muhteşem gün batımı manzarasıyla göz dolduruyor. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamları plajın ilerisindeki zeytin ağaçlarının altında mangal yakıp sevdiklerinizle birlikte hem doğanın hem de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu Pelitköy Sahil Plajı’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizle plaja gidebilir, şemsiyenizi kurup, kamp sandalyenizi atıp, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Deniz sığ ve sakin olduğu için çocuklarla birlikte ailece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Pelitköy İçmeler Plajı

Pelitköy İçmeler Plajı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Pelitköy kışları ıssız bir balıkçı kasabası görünümündeyken yazları yazlıkçıların akınına uğrayan ve son derece kalabalık olan bir tatil beldesidir. Çam ağaçlarının gölgesinde dinlenme imkânı sunan plaj mütevazı yapısıyla genellikle ailelere hitap ediyor. Ücretsiz bir şekilde giriş yapıp kendi malzemelerinizle piknik yapabileceğiniz, kumların üzerinde güneşlenebileceğiniz plajda yer alan özel işletmeleri de tercih edebilirsiniz. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, soyunma kabini ve WC imkânlarından yararlanabilirsiniz.

Dip akıntıları ve kaynak suları nedeniyle son derece soğuk bir suya sahip olan denizde uzun süre kalamasanız da serinlemek için idealdir. Ancak su öylesine berrak ve dingin ki balıklarla birlikte yüzerken suyun soğukluğu hissedilmez. Taşlı bir yapıya sahip olan denizde sıkça denizkestanesine rastlanır. Özellikle çocuklar için mutlaka deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Mükemmel bir manzara ve denizle iç içe keyifli bir gün geçirerek tatilinize unutulmaz anılar ekleyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: Ücretli ve ücretsiz iki plaj yeri bulunmaktadır. Ücretsiz halk plajında duş imkânı bulunmuyor. WC, soyunmak abini, şezlong ve şemsiye kiralama mevcut. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde işletme yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Öğretmenler Plajı

Öğretmenler Plajı
Fotoğraf: Mehmet Kaya

Ören Halk Plajı’nın güneyinde yer alan Öğretmenler Plajı, Burhaniye ilçe merkezine yaklaşık 3-4 km uzaklıktadır. Bölgenin en popüler plajı Ören Halk Plajı ile Öğretmenler Plajı’nı Karınca Deresi birbirinden ayırır. Aynı imkânlara sahip olmasına rağmen Öğretmenler Plajı, Ören Plajı’na göre son derece sakindir. Özel araçla kısa sürede ulaşabileceğiniz plaja Burhaniye merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. 2012 yılından beri mavi bayrak alan halk plajı, muhteşem denizinin yanı sıra çevresindeki imkânlar nedeniyle de hem uzun tatiller hem de günübirlik ziyaretler için tercih edilebilir.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki plajın tamamı kumludur. Aniden derinleşmeyen berrak deniz çocuklarıyla birlikte keyifli bir tatil yapmak isteyenlere hitap eder. Plajda bulunan işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Aynı zamanda duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Bu işletmelerin imkânlarından ücret karşılığı yararlanabileceğiniz gibi, kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebileceğiniz gibi, plajdaki büfelerden de karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 hasır şemsiye 50 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ören Halk Plajı

Ören Halk Plajı
Fotoğraf: Yonca Babacan

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan Ören Halk Plajı, Edremit ilçe merkezine 18 km uzaklıktadır. Bölgenin en popüler ve en kalabalık plajlarından biri olan Ören Halk Plajı merkezde yer aldığı için yaz aylarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olur. Çevresinde bulunan piknik alanları, su sporları imkânı, altın sarısı kumsalı ve tertemiz berrak deniziyle bölgenin en popüler plajlarından biri olan Ören Halk Plajı, hem bölgede ikamet edenler hem de turistler için vazgeçilmez yerler arasındadır.

Girişin ücretsiz olduğu halk plajında şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Ancak isterseniz kendi malzemelerinizi kullanarak da plajın imkânlarından yararlanabilirsiniz. Upuzun sahil içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için de birçok seçenek bulunmaktadır. Kumlu plaj ve sığ denizde çocuklar eğlenceli vakit geçirirken, yetişkinler hem yüzmenin hem de güneşlenmenin tadını çıkarabilir. Deniz ve güneşle iç içe harika bir gün geçirebileceğiniz Ören Halk Plajı günübirlik gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajdaki işletme yerlerini kullanabilirsiniz. Plaj çevresinde araçlar için otopark alanı bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Saka Çim Plajı

Saka Çim Plajı

Balıkesir’in popüler tatil beldesi Akçay sahillerinde yer alan Saka Çim Plajı, Akçay Limanı’nı geçtikten hemen sonra karşınıza çıkar. Edremit merkeze yaklaşık 15 km uzaklıktaki plaj, merkeze yakın plajların aksine oldukça sakindir. Doğa içinde sessiz sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan plajın büyük bir bölümü adından da anlaşıldığı gibi çimlerle kaplıdır. Şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzak tertemiz denizde yüzüp ağaçların altında dinlenebileceğiniz, incecik kumlarda güneşlenebileceğiniz plaj, tam bir kafa dinleme yeridir.

Plaj ve deniz tabanı kum ve çakıl karışımıdır. Sığ ve sakin denizde birkaç metre ilerledikten sonra yumuşacık kumları ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz. Çocukların eğlenebileceği çim alanlar ve sığ deniz nedeniyle çocuklu aileler plajı sıklıkla tercihe eder. Halk plajı kategorisinde olan plaja girişler ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. Plajın içinde bulunan kafeterya zengin bir menüye sahiptir. Gündüzleri deniz keyfi yaparken bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafeteryada akşamları canlı müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şerdi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Güre Halk Plajı

Güre Halk Plajı

Kaz Dağları’nın eşsiz doğası içinde, yeşilin ve mavinin iç içe geçtiği bir yerde bulunan Güre uzun bir sahil şeridine sahiptir. Akçay’a 4, Edremit merkeze 12 km uzaklıktaki Güre Halk Plajı, çevresinde yer alan yürüyüş yollarıyla, doğal plajıyla, tertemiz denizi ve imkanlarıyla bölgenin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Otellerin yoğun olduğu bir noktada bulunan plaj, hem otelde konaklayan misafirler hem de bölge halkı tarafından tercih edilir.

Palmiye ağaçlarının gölgesinde güneşlenme imkânı sunan plaj kumlu bir yapıya sahiptir. Denizin ilk birkaç metresi taşlık geri kalanı ise kumludur. Taşlarla çok fazla temas etmek istemeyenler uzun iskeleden denize girebilir. Çocukların eğlenmesi için ideal bir denize sahip olan plaj sığ yapısıyla çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Girişin ücretsiz olduğu plajda isterseniz kendi malzemelerinizle sahilde bir yer bulup keyifli vakit geçirebilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahildeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, iskele, yürüyüş yolu ve otopark alanı mevcuttur. Şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınoluk Halk Plajı

Altınoluk Halk Plajı

Edremit’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Altınoluk Halk Plajı, Edremit’in en popüler tatil beldesi Altınoluk sınırlarındadır. Edremit merkeze yaklaşık 25 km uzaklıktaki plaj, hem tatilcilerin hem de bölgede ikamet edenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Tertemiz doğası, masmavi berrak denizi, ağaçların altında güneşlenebileceğiniz kumsalı, arkasındaki yürüyüş yollarıyla dolu dolu bir gün geçirmeniz için birçok imkân sunar. Çoğunlukla plajın arkasındaki yazlıkçıların ziyaret ettiği plaj, sakin ortamıyla dikkat çeker.

Uzun bir sahil şeridi boyunca uzanan Altınoluk Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Plajda soyunma kabinleri, duş, WC, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunur. Şezlong ve şemsiyeye ihtiyacım yok derseniz ağaçların altına havlunuzu serip plajın tadını çıkarabilirsiniz. Yakınlarda bulunan cafe ve restoranlarda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, isterseniz yanınızda götürerek piknik yapabilirsiniz. Edremit’in geneli gibi kum ve çakıl karışımı plajın denizi birkaç metreden sonra derinleştiği için çocuklu aileler dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajda kafeterya ve restoran yerleri bulunmaktadır. Plaj çevresinde araçlar için otopark alanı da mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Özdemir Sitesi Halk Plajı

Özdemir Sitesi Halk Plajı

Edremit’e bağlı Altınoluk beldesinin doğu ucunda yer alan 150 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki Özdemir Sitesi Halk Plajı, Edremit merkeze 3 km uzaklıktadır. 2012 yılından beri mavi bayrak alan plaj, Özdemir Tatil Sitesi’nin yakınlarında olduğu için bu isimle anılır. Genellikle site sakinleri tarafından tercih edilse de tatil sezonunun yoğun günlerinde dışarıdan gelen turistler tarafından da tercih edildiği için kalabalık olur.

Merkezi bir noktada bulunduğu için tatilcilere birçok olanak sunan plaja girişler ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Plaj yakınlarında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe, restoran, market gibi birçok işletme mevcuttur. Ancak isterseniz kendi malzemelerinizi de yanınızda götürebilirsiniz. Buz gibi deniz yaz aylarında serinlemek ve yüzmek için mükemmel bir seçenektir. Ancak aniden derinleştiği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Duş ve soyunma kabinleri mevcuttur. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde kafe ve market yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler Dikkatli Olmalıdır

Haritada Görüntüle >

Antandros Halk Plajı

Antandros Halk Plajı
Fotoğraf: Gökhan Akyıldız

Altınoluk ilçe merkezindeki mavi bayraklı plajlardan biri olan Antandros Halk Plajı, Edremit ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır. Merkeze yürüme mesafesindeki plaj, bölgenin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Hem yazlıkçılar hem de bölgedeki otellerde konaklayan turistler tarafından tercih edilen plaj sezonun yoğun olduğu günlerde son derece kalabalık olmaktadır. Özellikle araçla gidecek olanlar park yeri bulabilmek için sabah erken saatlerde gitmelidir.

Antandros Halk Plajı’na girişlerde herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Üstelik plajın keyfini kendi malzemelerinizi kullanarak da çıkarabilirsiniz. Şemsiyenizi kurup gölgesinde dinlenebilir, havlunuzu taşlara sererek üzerinize kumlar bulaşmadan güneşlenebilirsiniz. Şehir merkezinde bulunan plajın önemli bir artısı da çevrede yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için birçok seçeneğin bulunmasıdır. Kendi malzemelerinizle plaja gidip piknik yapma imkânı da bulunmaktadır. Edremit’in çoğu plajı gibi taşlık, sığ ve soğuk olan plaj, yaz aylarında serinlemek için mükemmel bir alternatiftir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajda kafeteryalar bulunmaktadır. Plaj çevresinde araçlar için ücretli otopark alanı da mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sarıkız Plajı

Sarıkız Plajı

Akçay merkezin popüler plajlarından biri olan Sarıkız Halk Plajı, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Balıkesir’in turistler tarafından en çok tercih edilen bölgesi Akçay’ın mavi bayraklı plajlarından biri olan Sarıkız Plajı, yaz ayları boyunca turistlerin akınına uğrar. Aynı zamanda bölge halkı tarafından da tercih edildiği düşünüldüğünde bazı günler plajda yer bulamamak kaçınılmaz olur.

200 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki plaja giriş ücretsizdir. Plaj kum ve çakıl karışımı; deniz soğuk ve sığdır. Yaz aylarında serinlemek için ilaç gibi gelen deniz sığ yapısıyla çocuklu aileler için uygundur. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunan Sarıkız Plajı’nda isterseniz kendi malzemelerinizi de kullanabilirsiniz. Plajın artılarından biri de yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alternatiflerin çok olması; duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânların bulunmasıdır. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarıp akşamları uzun yürüyüş yollarında manzaranın tadını çıkarabileceğiniz plaj Edremit tatillerinizde uğramanız gereken yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajda kafeteryalar bulunmaktadır. Plaj çevresinde müsait araç park alanları da mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçay Pat Kamp Plajı

Akçay Pat Kamp Plajı
Fotoğraf: Nermin Ceyla Nogay

Akçay’a bağlı Yenimahalle bölgesinin sonlarına doğru konumlanan Akçay Pat Kamp Plajı, Edremit merkeze 22, Akçay’a ise 1 km uzaklıktadır. Hem plaj hem de cafe hizmeti veren işletme cam gibi denizin tadını çıkarma ve kavak ağaçlarının altındaki restoranda bir şeyler yiyip içme imkânı sunmaktadır. Hamburgerden gözlemeye, alkollü içeceklerden dondurmaya kadar çeşit çeşit ürün bulabileceğiniz restoran, gece-gündüz fark etmeksizin Akçay’ın en çok tercih edilen işletmeleri arasındadır.

İsminden dolayı özel bir plaj olduğu düşünülse de giriş ücretsizdir. Temizliğiyle dikkat çeken plaj ve kamp alanında duş, WC ve soyunma kabinleri ücretsiz kullanılabilirken, şezlong ve şemsiye ücrete tabidir. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak ağaçların altında dinlenebileceğiniz Akçay Pat Kamp Plajı ailece huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için idealdir. Plaj genel olarak kumlu olsa da denize giriş kısımları taşlıktır. Taşlardan rahatsız olanlar iskeleyi kullanarak kendini buz gibi sulara bırakabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, bahçe ve dinlenme alanı, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zeytinli Rock Festival Plajı

Zeytinli Rock Festival Plajı
Fotoğraf: Tarihçi Turgay

Akçay Zeytinli Mahallesi’nde bulunan Zeytinli rock festival ve plaj alanı, 2005 yılından beri yaz aylarında düzenlenen ve Türkiye’nin her yerinden rock sevenlerin akın ettiği festivale ev sahipliği yapan yerlerden biridir. Hem müzik festivali hem de deniz tatilinin bir araya geldiği nadir yerlerden biri olan plaj, tertemiz denizi ve harika kumsalının yanı sıra, akşamları da eğlencenin adresidir. Zeytinli Rock Festivali döneminde kalabalıktan geçilmeyen plaj, festival dönemi dışında ise son derece sakin oluyor.

Çevresindeki yürüyüş yolları, kamp alanları, piknik alanları, yeme içme yerleri, tertemiz denizi ve plajıyla Akçay’ın en çok tercih edilen yerleri arasında gösterilen plaj, Edremit’in genelinde olduğu gibi buz gibi bir suya sahiptir. Plaj ve deniz tabanı kumlu; deniz sığ ve sakindir. Bu özelliğiyle çocuklu ailelerin ilk tercihi arasındadır. Sığ denizde yüzmekten hoşlanmayanlar ise uzun iskeleyi kullanıp kendini buz gibi sulara bırakabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için plajda kafeteryalar bulunmaktadır. Plaj çevresinde araçlar için otopark alanı ve konaklama için karavan ve çadır kamp alanları da mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turban Plajı

Turban Plajı
Fotoğraf: Nedim Özer Hoşol

Akçay Dalyan mevkiinde yer alan Turban Halk Plajı, Edremit merkeze 11 km uzaklıktadır. Yaklaşık 2 km uzunluğundaki plaj ne kadar kalabalık olursa olsun gözlerden uzak bir yer mutlaka bulunur. Bu nedenle de genellikle kalabalıklardan uzak, sakin vakit geçirmek isteyenler tarafından tercihe edilir. Buz gibi denizi, arkasındaki yürüyüş yolları ve oturma alanları tertemiz doğası ve eşsiz gün batımı manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan plaj, Akçay’da denize girilecek en güzel yerlerden biridir.

Uzun sahil şeridinin bir kısmı özel işletmelere aitken büyük bir bölümü de halkın kullanımına açıktır ve ücret ödemek gerekmez. Kendi şemsiyenizi kurup, havlunuzu da sererek yumuşacık kumların tadını çıkarabileceğiniz gibi, özel işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yakınlardaki kafeterya, market gibi işletmelerden karşılayabilir, isterseniz çardaklarda oturup piknik yapabilirsiniz. Yetişkinler buz gibi suların tadını çıkarırken, çocuklar kumlarda ve çocuk parkında eğlenceli vakit geçirebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye kiralama, bisiklet ve yürüyüş yolu, kafeterya, çocuk oyun parkı, piknik için kapalı çardaklar ve deniz güvenlik şeridi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçay Sahil ve Plajı

Akçay Sahil Plajı
Fotoğraf: Hürol Önal

Akçay tatil beldesi Edremit merkeze 10 km uzaklıkta olup, Balıkesir denilince ilk akla gelen beldelerden biridir. Edremit Körfezi olarak adlandırılan bölgede bulunan Akçay, yerli ve yabancı turistlerin bölgede en çok tercih ettiği turizm beldelerinin başında gelir. Geniş konaklama seçenekleri, pırıl pırıl denizi, eğlence mekânları ve çok daha fazlasıyla tercih edilen belde yaz aylarında oldukça kalabalık olur. Ancak kafa dinlemek isteyenler için de birçok sakin plaj mevcuttur.

Upuzun bir sahil şeridine sahip olan Akçay beldesinde bulunan plajlar ücretsizdir. Akçay sahilinde denize dökülen birçok tatlı su kaynağı olduğu için deniz ısısı buz gibi soğuktur. Yaz aylarında serinlemek isteyenlere ilaç gibi gelen deniz, sığ yapısı nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih edilir. Sahil boyunca belediye tarafından temin edilen ve ücretsiz kullanılabilen duş, WC ve soyunma kabinleri mevcuttur. Aynı zamanda bisiklet yolları, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı, iskele ve piknik alanları gibi alanlar tatilinizi dolu dolu geçirmeniz için sunulan hizmetler arasındadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, bisiklet ve yürüyüş yolu, kafeterya, büfe, çocuk oyun parkı, iskele, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı

İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı
Fotoğraf: Recai Aksu

Edremit Körfezi kıyılarında yer alan popüler tatil beldesi Güre’de yer alan İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı, İmbat Tatil Sitesi’nin hemen yanında yer aldığı için bu isimle anılmaktadır. Çevresindeki konaklama seçenekleri, yemyeşil doğası, pırıl pırıl denizi ve tertemiz kumsalıyla yaz tatilinizi geçirmek için harika bir seçenektir. Akçay’ın kalabalık plajlarından uzakta İmbat Sahil Sitesi Halk Plajı’nda huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sakinliğiyle bilinen plaj daha çok İmbat Tatil Sitesi sakinleri tarafından tercih edilse de, dışarıdan gelen tatilciler de azımsanmayacak kadar çoktur. Girişin ücretsiz olduğu plaja kendi malzemelerinizle girip denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Zaten plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmadığı için giderken hazırlıklı gitmelisiniz. Edremit’in tüm plajları gibi buz gibi bir denize sahip olan plaj denizin aniden derinleşmemesi nedeniyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çağrıkent Plajı

Çağrıkent Plajı
Fotoğraf: Necmi Eruçar

Edremit Narlı mevkiinde Balıkesir-Çanakkale sınırına yakın konumda bulunan Çağrıkent Plajı, aynı adı taşıyan Çağrıkent Sitesi’ne yakın konumda olduğu için bu isimle anılmaktadır. Site sakinleri ve dışarıdan gelen çocuklu aileler tarafından tercih edilen sessiz sakin bir plaj olan Çağrıkent Plajı, Akçay’ın kalabalık plajlarından kaçmak için mükemmel bir alternatiftir. Sahilin taşlık olması buraya gidenleri biraz düşündürse de deniz ayakkabısı kullanılarak sorunun önüne geçilmiş olur.

Edremit’teki halk plajlarından biri olan Çağrıkent Plajı’na giriş ücretsizdir. Duş, WC ve soyunma kabini gibi imkânların bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye imkânı bulunmamaktadır. Çevrede market ve büfe gibi işletmeler olsa da yine de yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Çıplak gözle bile dibini görebileceğiniz berraklıkta olan deniz 4-5 metreden sonra derinleşmeye başladığı için kıyıda çocuklar keyifli vakit geçirebilir. Tatilinde sakinlik bekleyenlerin beklentilerini tam anlamıyla karşılayan plaj, Edremit’in en doğal plajlarından biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut değil. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde market ve büfe yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Erdek Halk Plajı

Erdek Halk Plajı

Erdek ilçe merkezinde, Erdek Sahili’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan halk plajı, hem yöre halkı hem de Erdek’te tatillerini geçiren kişiler için sıcak geçen yaz aylarında iyi bir kaçış noktasıdır. Geniş bir kumsal alana sahip olan plajın hemen arkası bisiklet ve yürüyüş yolundan oluşuyor. Tam bir rekreasyon alanı diyebileceğimiz Erdek Halk Plajı gündüz güneş, kum ve deniz keyfi, akşam ise yürüyüş yapmak için ideal bir yerdir.

Halk plajında ücretsiz ve ücretli iki kısım bulunuyor. Ücretsiz plajda yalnızca hasır şemsiyeler, duş ve soyunma kabini olanağı mevcut. Özellikle hasır şemsiyelerden faydalanmak için sabah erken saatlerde gelmekte fayda var. Ücretli plaj kısmında ise kafeteryada hasır şemsiye, şezlong, soyunma kabini ve duş gibi hizmetler sunuluyor. Bununla birlikte fast food türü yiyecek ve meşrubat türü içecek ihtiyaçları da kafeterya bölümünden karşılanabilir. Ayrıca plaj çevresinde cafeler de bulunmakta. Plajda bir voleybol sahası ve denizde ise güvenlik şeridi mevcuttur. Deniz suyu için çok fazla temiz diyemeyiz ve yer yer yosunların olduğunu hatırlatmak isteriz. Yaya girişleri ücretsiz olan plaja araç giriş ve otopark için ücret alınmaktadır.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL. Şezlong + hasır şemsiye 25 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plaj kısmında WC, soyunma kabini ve hasır şemsiye bulunmaktadır. Ayrıca WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları için plajdaki ücretli işletme yerini de kullanabilirsiniz. Plajda gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı da bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise plaj çevresindeki işletme yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kurbağalı Plajı

Kurbağalı Plajı

Erdek Feribot İskelesi’ne 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Kurbağalı Sahili, halk plajına kıyasla daha sessiz, sakin bir yerdir. Eşsiz gün batımı ile bilinen sahil özellikle güneş batmak üzereyken gelen insanların akınına uğruyor. Plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi, şemsiyenizi ve havlunuzu alıp gelebileceğiniz Kurbağalı Plajı, çocuklu aileler için uygun yerlerden biridir.

Deniz genellikle sakindir, su temiz ve çarşaf gibi bir yapıya sahiptir. Plajın arkası yürüyüş yapmak için düzenli bir yola sahiptir. Özellikle akşam gün batımında burada yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek harika olacaktır. Plajda yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesis yoktur ancak birkaç dakikalık yürüme ile ulaşabileceğiniz yakın çevrede bakkal ve cafe türü yerler bulunmaktadır. Kalabalık plaj yerlerine kıyasla daha sessiz, sakin bir yer tercih edenlere önerebileceğimiz Kurbağalı Plajı, günübirlik deniz keyfi için ideal yerler arasındadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahil çevresindeki restoran ve kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ocaklar Halk Plajı

Ocaklar Halk Plajı

Erdek ilçe merkezine 7 km mesafede Ocaklar Mahallesi’nde yer alan Ocaklar Halk Plajı, tertemiz kumsal alanı, berrak denizi ve sunduğu olanakları ile bölgenin en iyi denize girilebilecek yerlerinden biridir. Ocaklar Halk Plajı mavi bayraklı bir plaj olup su zemini ve sahili tamamıyla kumdan oluşmaktadır. Yüzme bilmeyenlere ve çocuklara da son derece uygun olan deniz suyu bu bakımdan da bir adım öne çıkmaktadır.

Plaj 200 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindedir. Plaj alanında bir voleybol sahası, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için kafeterya ve bu işletme ile hasır şemsiye, şezlong, WC ve duş gibi hizmetler sunulmaktadır. Erdek ilçe merkezine olan yakınlığı nedeniyle tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilen Ocaklar Halk Plajı’na toplu taşıma ve özel araçla gelmek de kolaydır. Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır. Bununla birlikte tatillerini bu bölgede geçirmeyi planlayanlar için plaj çevresinde otel ve pansiyon konaklama yerleri mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + hasır şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çınaraltı Beach

Çınaraltı Beach
Fotoğraf: Hilmi Çeper

Erdek ilçe merkezine 5 km mesafede Ocaklar Mahallesi yolu üzerinde yer alan Çınaraltı Beach, ailenizle birlikte tercih edebileceğiniz sessiz, sakin ve nezih yerlerden biridir. Özel bir işletme tarafından işletilen plaj bu bakımdan temiz ve güvenlidir. Plaja Erdek merkezden kalkan toplu taşımalarla kolayca ulaşılabilir. Ayrıca özel araçlarıyla gelecek olanlar için plaj çevresinde otopark alanı ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Çınaraltı Plajı’nın su zemini ve sahili tamamıyla kumdan oluşuyor. Sahildeki kumlu alan temiz ve terlik giymenizi gerektirmeyecek ince taneli yumuşak bir yapıya sahiptir. Buradan şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz gibi, kendi şemsiyenizi, havlunuzu ve yiyeceklerinizi getirip ücretsiz olarak plajdan yararlanabilirsiniz. Ancak WC, duş ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlar ücretli kısımda bulunmaktadır.

Son derece huzur veren bir doğa içerisinde, temiz bir denizde yüzmenin keyfini çıkarmak ve dinlenmek isteyenlere Çınaraltı Plajı’nı önerebiliriz. İlçe merkezine olan yakınlığı, girişinin ücretsiz oluşu ve temel ihtiyaçların da karşılanabiliyor olması burayı hem arkadaş grupları hem de çocuklu aileler için en çok tercih edilen yerlerden biri haline getiriyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, gözetleme kulesi, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Düzler Halk Plajı

Düzler Halk Plajı
Fotoğraf: Tayfun İçinak

Erdek’in Belkıs Mahallesi’nde yer alan Düzler Halk Plajı, Erdek’e 10, Bandırma’ya ise 11 km uzaklıkta bulunmaktadır. Her iki ilçeden de ulaşımın kolay olduğu Düzler Halk Plajı’na gün içerisinde sık aralıklarla çalışan toplu taşıma ile gelebilmek mümkündür. Kendi araçlarıyla gelecek olanlar Bandırma-Erdek yolunu takip edip tabelalar yardımıyla plaja ulaşımını sağlayabilirler.

Düzler Halk Plajı, Kyzikos Antik Kenti’ne olan yakınlığı sayesinde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından da çokça tercih edilir. Deniz keyfinin yanı sıra tarihsel bir tura çıkmak ve Belkıs’ın keyif veren sokaklarını adımlamak unutulmaz bir tatil dönemi geçirmek için yeterli olmaktadır. Dileyen Belkıs’taki motel ve pansiyonlarda da uygun fiyatlara konaklayabilirler.

Düzler Halk Plajı, yarı kumlu yarı toprak bir sahil alanına sahiptir. Plajda yalnızca 1 adet soyunma kabini ve duş vardır. WC ve yiyecek içecek ihtiyaçları için kafeterya veya büfe gibi yerler ise yoktur. Kendi havlunuzu, şemsiyenizi, yiyecek ve içeceklerinizi alıp gelebileceğiniz Düzler Halk Plajı özellikle çocuklu aileler için ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş ve soyunma kabini bulunmaktadır. WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce almalısınız.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tatlısu Halk Plajı

Tatlısu Halk Plajı

Erdek ilçe merkezine 16 km uzaklıkta bulunan Tatlısu Halk Plajı, yemyeşil tepelerle çevrili insana huzur veren bir doğa içerisinde konumlanmaktadır. Yeteri genişlikte temiz kumlu plajı, berrak denizi ve plajda hizmet veren kafeteryası ile günübirlik deniz keyfi yaşamak için tüm beklentilere cevap verir nitelikte bir yerdir.

Plaj, özellikle yaz aylarında hafta sonları aşırı kalabalık oluyor. Ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz halk plajı statüsündeki Tatlısu’da yeme içme ihtiyaçları için kafeterya alanı bulunmaktadır. Buradan şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabilirsiniz. Dileyen yakın çevredeki büfe ve kafeterya yerlerini de tercih edebilir. Ayrıca çevrede konaklama hizmeti veren otel ve pansiyonlar da bulunmaktadır.

Deniz suyu temiz ve dalgasızdır. Kıyı yerleri çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler için ideal derinliktedir. Erdek ve Bandırma’dan Tatlısu beldesine yaz aylarında sık aralıklarla dolmuşlar hareket etmektedir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Bandırma-Erdek kavşağına geldiklerinde Aşağıyapıcı Mahallesi yönüne dönerek tabelalar yardımıyla Tatlısu’ya gelebilirler. Plaj çevresinde araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tanaşa Sahili

Tanaşa Sahili
Fotoğraf: Fikret Sancar

Tatlısu Halk Plajı’na 4 km mesafede yer alan Tanaşa Sahili, Erdek Yarımadası’nda denize girilebilecek en güzel yerlerden biridir. Tıpkı altın sarısını andıran incecik kum taneleri, berrak denizi ve eşsiz manzaraları ile hem bölge insanı, hem yerli turist hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Tanaşa Sahili, Erdek ilçe merkezine yaklaşık 20 km mesafede bulunmaktadır. İlçe merkezinden Tatlısu’ya giden dolmuşlarla buraya ulaşabilmek mümkün. Bununla birlikte kendi aracıyla gelecek olanlar da tabelalar yardımıyla ulaşımlarını kolayca sağlayabilirler. Plajda ücretsiz araç park yeri bulunmaktadır.

Plajın sahil kısmı yukarıda da bahsettiğimiz üzere tamamıyla kumludur. Denizi temiz ve öğlen vakitlerinde dalgasızdır. Kıyı yerleri çocukların ve yüzmeyi bilmeyenlerin girebileceği seviyededir. Plaj uzunluğu yaklaşık 450 metre civarındadır. Plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı ne yazık ki bulunmuyor. Ayrıca yeme içme ihtiyaçları için de bir tesis yok. Ancak plaja yakın noktalarda kafeteryalar bulunmakta.

Tatilinizi Erdek’te yapıp ilçeden de fazla uzağa gitmeden ailenizle birlikte güzel bir günübirlik deniz keyfi yaşamak istediğinizde Tanaşa’yı tercih edebilir, havlunuzu serip güneşin, kumun tadını çıkarırken sevdiklerinizle denizin tatlı esintisine karşı hem pikniğinizi yapabilir hem de suyun tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki restoran ve kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı
Fotoğraf: Emre Berk Ahu

Erdek Yarımadası’nın kuzeyinde Ormanlı Mahallesi’nde aynı ada sahip olan Ormanlı Plajı, altın sarısı kumlu geniş sahili, turkuaza çalan deniz rengi ve sırtını yasladığı yemyeşil tepeleri ile ziyaretçisine hem kartpostallık bir manzara sunuyor hem de muhteşem bir denizde yüzmenin keyfini yaşatıyor. Ormanlı Plajı, Erdek ilçe merkezine 25 km uzaklıkta yer alıyor. Merkezden kalkıp tüm yarımadayı dolaşan dolmuşlar Ormanlı Mahallesi’nden de geçiyor ve bu sayede plaja ulaşım kolaylaşıyor. Bununla birlikte tabelalar yardımıyla özel araçla gelmek de son derece basittir.

Girişin ücretsiz olduğu Ormanlı Plajı’nda hizmet veren herhangi bir kafeterya veya büfe gibi bir yer bulunmuyor. Plaja gelirken yanınızda havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi getirerek güzel bir gün geçirebilirsiniz. Çocuklu aileler için de uygun olan plajın deniz suyu temiz ve dalgasızdır. Kıyı yerleri çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için güvenli bir yapıya sahiptir. Erdek’in yaz aylarında tercih edilen ücretsiz plaj yerlerinden biri olan Ormanlı Plajı, temiz kumsal alanı ve deniziyle bölgede öne çıkıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki market ve kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Dileyen burada çadır kampı atabilir veya pansiyonlarda da konaklayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Erdek Manastır Koyu (Gizli Plaj)

Erdek Manastır Koyu (Gizli Plaj)
Fotoğraf: Şaban Çamdere

Erdek’in doğa harikası yerlerinden biri olan Manastır Koyu, üç tarafı yemyeşil tepelerle çevrili son derece nadide bir doğal oluşumdur. Korunaklı yapısıyla rüzgâr almayan bir konuma sahip olan Manastır Koyu’nun altın sarısını andıran kumsal alanı ve turkuaza çalan berrak deniz suyu burayı Ege ve Akdeniz’i aratmayan bir plaj yerine dönüştürüyor. Çarşaf gibi sakin bir deniz, turkuaz renge çalan deniz suyu ve zümrüt yeşili doğanın bu renk cümbüşü insana bir tatilden beklediği dinginliği fazlasıyla sunuyor.

Girişin ücretsiz olduğu Manastır Koyu’nda yeme içme ihtiyaçları ve şezlong ile şemsiye kiralama için bir işletme yeri bulunmaktadır. Dileyen kendi havlu, şemsiye ve yiyeceklerini getirerek de güzel bir gün geçirebilirler. Manastır Koyu’nun denizi sakin bir yapıya sahiptir. Dalgasız ve temiz denizinde çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler güvenle suyun tadını çıkarabilirler. Deniz dibi de tıpkı sahili gibi tamamıyla kumlu olup deniz ayakkabısına ihtiyaç duyulmuyor.

Erdek ilçe merkezinde yer alan kalabalık plaj yerlerine kıyasla daha sesiz ve sakin bir yer olarak karşımıza çıkan Manastır Koyu, bu özelliğinin yanında şahane doğası ve tertemiz deniziyle ilk defa keşfedenlerin tekrar tekrar geldiği bir yerdir.

Nasıl Gidilir: Turan Köyü’ne yaklaşık 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Manastır Koyu’na araçla ulaşım rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Yol üzerine koya inen tabela bulunmakta. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Turan Köyü’nden Ormanlı Köyü’ne giden dolmuşlara binebilir ve yol üzerinde inerek ve buradan bir süre yürüdükten sonra gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turan Köyü Plajı

Turan Köyü Plajı
Fotoğraf: Mehmet Katılmış

Erdek Yarımadası’nın kuzeyinde Turan ile Ormanlı Mahalleleri arasında kalan Turan Köyü, küçük bir yerleşim yeri olmakla birlikte sırtını yemyeşil dağlık tepelere yaslamış, önünde göz alabildiğine Marmara’nın mavilikleri olan sessizliği ve dupduru deniziyle tıpkı bir terapi yerini andırıyor. Hafta sonu İstanbul’dan kaçıp şöyle 2 günlüğüne kafa dinlemek için gelebileceğiniz Turan, pansiyon ve apart konaklama yerleri, kafeterya ve lokanta mekanlarıyla ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir altyapıya sahiptir. Bununla birlikte kamp ve piknik alanlarıyla da doğayla baş başa kalıp çadırınızda konaklayabileceğiniz birçok müsait alana ev sahipliği yapmaktadır.

Plajına gelecek olursak, geniş ve ince taneli parlak kumu olan bir sahili şeridine sahip. Denizi temiz ve dalgasızdır. Kıyı yerleri çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenlerin güvenle girebilecekleri bir derinliğe sahiptir. Sahili gibi denizin dibi de kumludur ve bu sayede deniz ayakkabısı olmadan su içerisinde rahatlıkla ilerlenebiliyor. Plajda yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir kafeterya yeri bulunmaktadır. Buradan şezlong ve şemsiye de kiralayabiliyorsunuz.

Çocuklu ailelere önerebileceğimiz Turan Köyü Plajı’na Erdek ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla gelinebilir. Özel araçla gelecek olanlar Ocaklar istikametinde ilerleyip Ocaklar’a girmeden kavşaktan Turan Caddesi yönüne dönerek hiçbir yere sapmadan Turan’a ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 30 TL, WC ve soyunma kabini 1,5 TL, duş 3 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, lokanta, fırın, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turan Köyü Kadınlar Plajı

Turan Köyü Kadınlar Plajı
Fotoğraf: Şevki Bulut

Turan’a 1 km mesafede Turan Köyü’nde yer alan Kadınlar Plajı, Erdek’in tek Kadınlar Plajı olma özelliğine sahiptir. Limana yakın bir noktada konumlanan plajın üç tarafı dağlarla çevrilidir. Korunaklı yapısı sayesinde rüzgâr almayan bir özelliğe sahip olan koyun denizi çarşaf gibidir ve turkuaza çalan suyunun rengi ile muhteşem bir görünümü bulunmaktadır.

Koya ulaşım araçla ne yazık ki biraz zahmetlidir. Aracı, koya yaklaşık 200 metre kala park edip dik bir yokuştan yaya inerek gelebiliyorsunuz. Koyda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz bir işletme yeri yoktur. Bu nedenle plaja gelecek olanların hazırlıklı gelmelerinde fayda vardır. Çocuklu ailelerin tercih edebileceği Turan Köyü Plajı, temiz kumsal alanı ve deniz suyu ile yüzme keyfini arttırıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Doğanlar Plajı

Doğanlar Plajı

Erdek ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Doğanlar Plajı, Turankoy mevkiinden sonra yaklaşık 2 km kadar daha yol gittikten sonra yolun sağında kalan, bölgenin bir başka ücretsiz denize girilebilecek yerlerinden biridir. İki yanı dağlarla çevrili plajın deniz suyu durgun ve berraktır. Girişi kumludur ve su derinlik birkaç metre sonra başlıyor. Çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler de gönül rahatlığıyla burada suyun keyfini çıkarabilir.

Plajda yeme içme, şezlong ve şemsiye kiralama gibi ihtiyaçların karşılanabileceği yerel bir işletme yeri bulunmaktadır. Günü burada sonlandırmak isteyenler için apart, pansiyon ve bungalov konaklama yerleri de mevcuttur. Doğanlar Köyü merkezinde market, bakkal ve fırın gibi yerler de ayrıca bulunmaktadır.

Çocuklu aileler için çok uygun bir plaj yeri olan Doğanlar Plajı’na Erdek ilçe merkezinden kalkan dolmuşlara binerek kolayca gelinebilir. Özel araçla gelecek olanlar Ocaklar istikametinde ilerleyip Turan yönüne saparak tabelalar yardımıyla Doğanlar Köyü’ne gelebilirler. Plaj çevresinde ücretsiz araç park yeri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Büyükova Plajı (Paflima Koyu)

Büyükova Plajı (Paflima Koyu)

Doğanlar Köyü’nden çıkıp batı yönüne doğru ilerlerken karşınıza Büyükova ve Küçükova adında iki plaj yeri çıkacaktır. Bunlardan ilki olan Büyükova Plajı, Doğanlar Köyü’ne 1,5 km mesafede, bölgenin diğer plajlarıyla aynı doğal yapıya sahip olan ücretsiz denize girilecek yerlerinden biridir. Geniş bir sahil şeridine sahip olan Büyükova Plajı’nın sahi kısmı tamamıyla kumdan oluşmaktadır.

Denizi zaman zaman dalgalı olsa da güneşin tepede olduğu öğlen vakitleri durgun bir yapıya sahiptir. Deniz girişi tıpkı sahili gibi kumlu ve suyu berraktır. Birkaç metre sonra başlayan derinliği sayesinde çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler gönül rahatlığıyla suya girebilirler.

Plajda WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor. Bununla birlikte yiyecek ve içecek ile şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti veren bir işletme yeri de yoktur. Bu plajı tercih edecek olanların havlu, şemsiye ve yiyeceklerini yanlarında getirmeyi unutmamalılar. Dileyen sahilin iç kesimlerinde yer alan kafeterya ve büfe yerlerini de tercih edebilir. Konaklama için çevrede pansiyon ve bungalov konaklama yerleri bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Ayrıca konaklama için plaj çevresinde çok sayıda pansiyonlar da bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçükova Halk Plajı

Küçükova Halk Plajı
Fotoğraf: Serhan Kayıkçı

Erdek ilçe merkezine yaklaşık 20 km’lik bir mesafede bulunan Küçükova Halk Plajı, tertemiz denizi, altın sarısını andıran kumsalı ve etrafını çevreleyen yemyeşil tepeleri ile insana günübirlik müthiş bir deniz keyfi ve kafa dinleme imkânı sunuyor. Burası doğa ve denizin müthiş bir uyumuna ev sahipliği yapıyor. Bu bölgenin en nadide yerlerinden biri olan Küçükova Halk Plajı çok da fazla kalabalığı olmayan bir noktada bulunuyor. Doğası neredeyse el değmemiş, denizi ise berrak ve çocukların dahi yüzebileceği derinliğe sahip.

Ancak her güzel şeyin arkasında bir eksiklik muhakkak olur. Buraya ulaşım araçla ne yazık ki öyle kolay değil. Ayrıca plajda ve yakın çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yerel işletme de bulunmuyor. Dolayısıyla WC, duş, soyunma kabini yok ve şezlong ile şemsiye kiralaması da yapılamıyor.

Dileyen burada güvenle çadır kampı atabilirler. Hem bölge insanı hem de dışarıdan gelen pek çok insan burada çadır kampı atıyor, gece sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyuyor. Doğa ve denizin harikulade uyumuna ev sahipliği yapan Küçükova Halk Plajı, Erdek’te hem deniz keyfi yaşamak isteyen hem de çadır kampı atmayı düşünenlere önerebileceğiniz güzel yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçükova Koyu

Küçükova Koyu
Fotoğraf: Özcan Aygün

Büyükova Plajı’na yaklaşık 1 km uzaklıkta bulunan Küçükova Koyu, iki dağın arasında küçük bir koy yeridir. Burası bölgenin kafa dinlenebilecek eşsiz yerlerinden biridir. Korunaklı yapısı sayesinde rüzgâr almayan koy, gelenlere güzel bir yüzme deneyimi yaşatıyor.

Küçükova Koyu, lüks yatların da uğrak yerlerinden biridir. Araçla ulaşımın da sağlanabildiği koy bu bakımdan bölgenin tercih edilen yerleri arasında gelmektedir. Koyun sahil kısmı tamamıyla kumdan oluşmaktadır. Yine aynı şekilde denize girişte su zemini kumludur. Deniz suyu berrak ve çıplak gözle dahi denizin dibi görülebilir.

Küçükova Koyu’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerel bir işletme yeri ne yazık ki bulunmuyor. Bu nedenle yüzmek için burayı tercih ederseniz mutlaka ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz malzemeleri yanınızda getirmeyi unutmayınız. Son olarak dilerseniz burada da güvenle çadır kampı atabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: İlhanköy ve Doğanlar Köyü arasında kalan Küçükova Koyu’na anayoldan araçla inebileceğiniz stabilize bir yol mevcuttur. Altı alçak binek araçla da gelinebiliyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar iki köy arası çalışan dolmuşlara binebilir ve yol üzerinde inerek koya bir süre yürüdükten sonra gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Narlı Plajı

Narlı Plajı
Fotoğraf: Zafer Aryay

Erdek ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Narlı Plajı, Erdek Yarımadası’nda denize girmek için tercih edilen yerlerden bir diğeridir. Plaj, yerleşim yerine olan yakınlığı sayesinde burayı tercih edecek olanlara yeme içme yönünden büyük bir kolaylık sağlıyor. Erdek’ten kalkan dolmuşlar ile kolayca gelinebilir. Ayrıca araçla da 5 dakikalık bir sürüş sonrası ulaşılabilir olan Narlı Plajı, sahip olduğu iskelesiyle bölgedeki diğer plaj yerlerinden ayrışıyor.

Fazla büyük olmayan sahil kısmı kumdan oluşuyor. Deniz dibi ise irili ufaklı çakıl taşlarına sahiptir. Bu nedenle burayı tercih ederseniz yanınızda bir deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz kafeterya bulunmaktadır. Buradan fast food türü yiyecekler de satın alabilirsiniz.

Denizi berrak ve dalgasızdır. Derinlik yaklaşık 4-5 metre sonra başlıyor. Çocuklu aileler tercih edebilir ve çocuklar ile yüzmeyi bilmeyenler kıyıda güvenle suyun tadını çıkarabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 35 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı. Dileyen burada çadır kampı da atabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Faruk’un Koyu

Balıkesir Faruk'un Koyu
Fotoğraf: Mehmet Altınkaya

Narlı’ya gelmeden hemen önce yolun sağında kalan Faruk’un Koyu, Erdek’te kalabalık plaj yerlerine kıyasla doğayla baş başa kalıp aynı zamanda deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyenlere önerebileceğimiz yerlerden biridir. Doğal bir plaj yeri olan Faruk’un Koyu, insana huzur veren doğal yapısı, incecik taneli kumlu sahili ve berrak denizi ile insana kendini iyi hissettiriyor.

Koy yaklaşık 500 metre kadar bir sahil alanına sahiptir. Yaz aylarında özellikle hafta sonları yer bulamama endişesi yaşamamak için sabahın erken saatlerinde gelmekte yarar var. Temiz bir kumsalı olan koy piknik ve çadır kampı yapmak için de son derece uygun bir yerdir. Dileyen burada güvenle çadır kampı da atabilir. Denizi temiz ve dalgasızdır. 30 metreye kadar ince bir kum tabakaya sahip olan denizde çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler suyun tadını çıkarabilirler.

Koy ve çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme yeri bulunmuyor. Bu nedenle gelmeden önce ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.

Nasıl Gidilir: Narlı köyüne birkaç dakikalık sürüş mesafesinde olan koya araçla kolayca gelinebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sırataşlar Plajı

Sırataşlar Plajı

Gömeç’in Karaağaç mevkiinde yer alan Sırataşlar Plajı, bölgenin en popüler denize girilecek yerlerinden biridir. Küçük bir plaj alanına sahip olan Sırataşlar, çoğunlukla bölge halkı tarafından tercih ediliyor. Burada 7’den 70’e her yaştan insanı görebilmek mümkündür. Özellikle hafta sonları çocuklarıyla birlikte gelen yöre halkı suyun ve güzel havanın tadını çıkarıyor.

Plajın sahil kısmı kumludur. Denizi nispeten dalgalı olsa da ilk birkaç metresi çocukların ve yüzmeyi bilmeyenlerin güvenle girebileceği derinliğe sahiptir. Sığ deniz sevmeyenler için bir atlama iskelesi bulunuyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yiyecek ve içeceklerinizi kafeteryadan satın alabilirsiniz.

Temiz ve güvenli bir plaj yeri olan Sırataşlar Plajı’na Gömeç’ten kalkan dolmuşlara binerek kolayca gelinebilir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Karaağaç yönünde ilerleyip tabelalar yardımıyla Artur Tatil Köyü istikametine dönerek plaja gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, iskele ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde büfe yerleri bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karaağaç Sahil ve Plajı

Karaağaç Sahil ve Plajı

Gömeç’in Karaağaç mevkiinde Sırataşlar Plajı’na yaklaşık 200 metre mesafede yer alan bir diğer denize girilecek yer ise Karaağaç Sahili’dir. Fazla uzun olmayan bir kumsal alana sahip olan Karaağaç Plajı hem denize girmek hem de piknik ve yürüyüş yapmak için ideal yerlerden biridir.

Yerleşim yerine olan yakınlığı sayesinde ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şey elinizin altındadır. Ayrıca plajda bulunan işletme şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti vermektedir. Eğer erken gelirseniz plajdaki sabit şemsiyelerden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Karaağaç Plajı’nın suyu berrak ve dalgasızdır. Derinlik neredeyse 10 metre sonra başlıyor. Çocuklar ve yüzmeyi bilmeyenler burada gönül rahatlığıyla suyun tadını çıkarabilirler. Sahil kısmı kumlu, deniz dibi ise irili ufaklı taşlardan oluşuyor. Yanınızda deniz ayakkabısı getirmeniz iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, iskele ve otopark alanı. WC, yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plaj çevresinde kafeterya bulunmaktadır. Ayrıca plaja yaklaşık 300 metre mesafede market yeri de bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Intaland Sevgi Köyü Plajı

Intaland Sevgi Köyü Plajı
Fotoğraf: Mücella İpekel

Gömeç ilçe merkezine 7 km mesafede yer alan Intaland Sevgi Köyü Plajı, şirin bir tatil köyü içerisinde, mavi ile yeşilin iç içe geçtiği şahane bir konumda yer alıyor. Gün doğumu ve gün batımının en güzel izlenebildiği bir noktada, geniş kumlu sahili, yeme içme ihtiyaçları için restoranı, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları ile günübirlik deniz keyfi yaşamak için son derece cazip bir yerdir.

Sahilin kumsal alanı yalınayak yürünecek kadar temiz ve taşlardan arındırılmıştır. Deniz taşlık ve nispeten soğuktur. Kıyı yerleri çocukların ve yüzmeyi bilmeyenlerin güvenle denize girebileceği seviyededir. Ayrıca deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran da bulunmaktadır. Plajda bulunan restoranda günlük taze balık menülü yemeklerden tercih edebilir, sahile vuran dalga sesleri eşliğinde gün batımı manzarasına karşı sevdiklerinizle keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde otopark alanı bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ise Gömeç ilçe merkezinden buraya dolmuşlar hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran, iskele, restoran, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Balıkesir hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin