Avşa

Avşa Plajları – Avşa’da Denize Girilecek En İyi 27 Yer!

Marmara Denizi’nin üç büyük adasından birisi olan Avşa Adası, her yaz tatilcilerin yoğun akınına uğruyor. Yemyeşil doğası, tertemiz havası ve masmavi deniziyle Avşa Adası küçücük yüzölçümüne rağmen her zaman gözde turizm mekânlarından birisi.

Avşa Adası’nın bu kadar tercih edilmesinin en büyük nedeni, büyük kentlere ulaşımının kolay olması. İstanbul, Bursa ve Tekirdağ’dan adaya yaz aylarında İDO ve BUDO seferleri her zaman bulmak mümkün. Özellikle hafta sonu tatil kaçamakları için oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Tarihi olarak Avşa Adası oldukça zengin bir geçmişe sahip. Eğer siz de kültürel gezileri seviyorsanız hazır gelmişken adanın tarihi ve eski mekânlarına da mutlaka uğramalısınız.

Bunun yanında birbirinden güzel plajları ile unutulmaz bir deniz keyfi yaşamanız için adeta cennetten bir köşedir. Ada, çok sayıda ücretli ve ücretsiz olarak plaja ev sahipliği yapıyor. Hemen hemen tüm sahillerinden denize girebilmek mümkündür. Plajların çok az bir kısmı işletmelere ait olup ücretlidir. Bu plajlarda ödenen ücret karşılığında sahilde dinlenme keyfinizi arttıracak hizmetler sunulur. Plajlar her zaman temiz ve düzenlidir. Ayrıca ücretli plajlar, güvenlik konusunda da sizlere güvence sağlar. Tek olarak seyahat eden gezginler bu nedenle ücretli plajları tercih ederler. Ücretli plajlarda sadece plaj hizmeti olarak değil, tesisin de imkânlarından faydalanabilirsiniz. Tesise ait duş, WC gibi temel ihtiyaçlarda ödediğiniz ücrete dâhil olarak sunulur. Ayrıca tesisin varsa restoran ve kafelerinden yemek ve içecek siparişini plaja isteyebilirsiniz.

Avşa Adası birbirinden güzel koy ve plajlarıyla ünlü bir belde. Bir kısmı ücretli olan plajları genelde büyük kısmı ücretsiz olarak halka açıktır. Bu yazımızda, Avşa’da denize girebileceğiniz tüm ücretli ve ücretsiz plaj yerlerini bulabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Richie Beach

Avşa Adası’nda, yaz aylarında deniz sezonunun açılması ile birlikte restoran, kafe, otel ve hoteller ziyaretçilerle dolup taşmaya başlar. Popüler bir tatil beldesi olması nedeniyle yaz sezonunda boş yer bulabilmek oldukça zordur. Özellikle de hafta sonları iğne atsan yere düşmeyecek kadar bir yoğunluk yaşanır. Bu nedenle Avşa’ya gelmeden önce mutlaka rezervasyonla kalacak yerler ayarlanmalı. Şimdi gelelim, denize nerede girmeli, sorusunun cevabına.

Avşa’nın en güzel noktalarından tartışmasız en iyisi Richie Beach’tir. Tertemiz ve pırıl pırıl sahili, şezlong, şemsiye, masa gibi tüm ihtiyaçları karşılaması ile deniz keyfinizi ikiye katlayacak. Ayrıca yeme-içme konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. Plajda yer alan kafeteryadan dilediğiniz gibi sipariş verebilirsiniz. Ayrıca siz plajda güneşlenip dinlenirken dilerseniz bulunduğunuz yere de sipariş isteyebilirsiniz. Hijyen ve konforu bir arada bulabileceğiniz Richie Beach ile tatilden asla geri dönmek istemeyeceksiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 20 TL (Şezlong ve şemsiye dâhildir)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, kafeterya, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/richiebeachavsa/

Haritada Görüntüle >

Ayanya Beach Hotel & Bungalows

Fotoğraf: Orhan Şen

Avşa Adası’nda Çınar Koyu’nda bulunan Ayanya Beach Hotel ve Bungalows, adanın merkezinden uzakta sessiz ve sakin bir tatil imkânı sunuyor. Koyun içerisinde adeta gizli bir köşe gibi konumlanmış Ayanya Beach Hotel ile doğa ve denizin keyfini sınırsızca yaşayabilirsiniz. Tesiste yer alan bungalovlarda kalarak nostaljik ortamın keyfini yaşayabilirsiniz. Ailecek, arkadaş ya da tek başınıza yapacağınız seyahatleriniz için tesis oldukça güzel imkânlar sunar. Birbirinden lezzetli yemekleri, DJ performansları ve isteğe bağlı olarak masaj hizmeti bunlar arasında sayılabilir. Tesiste ayrıca deniz keyfinin yanında havuz keyfi de yaşayabilirsiniz.

Ziyaretçilerinin konforuna uygun olan plaj hizmeti de tesisin en çok dikkat çeken özelliğidir. Dalgasız ve tertemiz kumu ile tesisin kendine ait bir plajı olması, tatilcileri cezbeder. Ayrıca sahilinin konaklanan yerlere çok yakın olması da misafirlerin denizle her an iç içe olmasına imkân sağlar.

Giriş Ücreti: Kişi başı giriş ücreti 50 TL (1 bira dâhildir).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, kahvaltı servisi, öğlen ve akşam yemeği, restoran, bahçe ve dinlenme alanı, kafe, restoran, Wi-Fi, oda ve bungalov konaklama yerleri, iskele, gözetleme kulesi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/ayanya_beach/

Haritada Görüntüle >

Karadut Beach

Fotoğraf: Gürol Kesenci

Avşa Adası’nın en popüler sahillerinden biri olan Karadut Plajı’nda yer alan Karadut Beach, ziyaretçilerine mükemmel bir deniz tatilinin garantisini veriyor. Karadut sahili Avşa’nın denize girilebilen en güzel koylarından birisidir. Karadut Beach ile de sizler de bu fırsatı mutlaka değerlendirmelisiniz. Tesis, tertemiz, incecik kuma sahip plaj hizmetiyle fark yaratıyor. Sunulan hizmet kapsamına restoran ve kafelerden yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Plajda güneşlenerek ve denize girerek, stres ve sıkıntılarınızdan kurtulacaksınız.

Karadut Beach ulaşım açısından da oldukça kolay bir noktadadır. Özel araçlarınız ve minibüslerle tesise gelebileceğiniz gibi bisiklet ve hatta yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Ayrıca plaj, piknik yapmak için de müsaittir, ancak kamping için özel izin almak gerekebilir. Plaj, sadece gündüz değil yaz akşamları için de unutulmaz anlar yaşatır. Canlı müzik hizmeti ile ister yemek yiyebilir isterseniz de arkadaşlarınızla sahilde bir araya gelerek hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 2 şezlong + 1 şemsiye ile birlikte 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye, restoran ve kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Beach Cafe

Yiğitler mevkiinde yer alan Avşa Adası’nın ücretli plajlarından birisi olan Altınkum Beach Cafe, popüler mekânlardan birisidir. Tesis hem yeme-içme hem de plaj hizmetini bir arada veriyor. Günübirlik tatilciler veya kısa süreli seyahat edenler için daha fazla tercih ediliyor. Plaj hizmeti için ödenen ücret içerisinde şezlong, şemsiye kiralama fiyatları bulunuyor. Sahilde güneşlenirken ya da denize girdikten sonra bulunduğunuz yere kafeden yiyecek içecek servisi isteyebilirsiniz.

Altınkum Beach Cafe, ulaşım konusunda da oldukça merkezi bir noktadır. Minibüs veya özel aracınızla kısa sürede tesise ulaşabilirsiniz. Tesisin tadını sadece yaz aylarında değil, ilkbahar ve sonbahar aylarında da çıkarabilirsiniz. Havaların çok sıcak olmadığı bu mevsimler, kısa süreli kaçamaklar için ideal zamanlardır. Denize karşı yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz kafede sahilde de yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı şezlong +  şemsiye ile birlikte 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sapphire Beach & Restaurant

Avşa Adası plajlarıyla ünlü bir tatlı beldesi olarak ön plana çıkıyor. Bu plajları ücretli ve ücretsiz olarak bulmak mümkündür. En güzel plajlarından birisi olan Sapphire Beach & Restaurant da ücretli bir plajdır. Avsa adasının en temiz koyunda yer alan plaj, el değmemiş bir güzelliğe sahip. Sahili oldukça ipeksi bir kuma sahip olup denizi de dalgasızdır. Nezih ve kaliteli bir plaj keyfi için Sapphire Beach & Restaurant tercihler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tesis her zaman ziyaretçilerinin görüşlerini önemsiyor. Kaliteli ve güler yüzlü personeliyle deniz tatili keyfinizi ikiye katlayacak hizmet bulabilirsiniz. Sapphire Beach & Restaurant, Avşa merkezi kadar hareketli olmaması sayesinde sakinliği ve huzuru arayanlara muhteşem bir alternatif. Deniz keyfinin yanında yemekleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Kahvaltı ve akşam yemekleri için işletme sıkça tercih ediliyor.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong, şemsiye ve 1 içecek ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, plaj bar, restoran, Wi-Fi, happy hour (saat 16:00’dan sonra), deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/avsasapphirebeach/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Avşa Plajı

Fotoğraf: Bahadır Yıldız

Avşa Adası’nın en bilinen ve en uzun plajı olan Avşa Plajı tatilcilerin mutlaka uğradığı bir yer. Tamamen ücretsiz giriş yapabileceğiniz plajda denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Tertemiz denizi ve incecik kumuyla harika bir tatil sunuyor. Ayrıca plajın arka tarafında yer alan kafe ve restoranlardan da yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Eğer daha uygun bir şeyler yemek isterseniz de plaj boyunca dolaşan seyyar satıcılardan aperatif şeyler alabilirsiniz.

Yaz aylarında Avşa Plajı oldukça yoğun ziyaretçi akınına uğrar. Özellikle de hafta sonları çevre illerden gelen tatilcilerle dolup taşar. Bu dönemde plajlar ve deniz kullanıma bağlı olarak kirlenmekte. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için tatil zamanlarınızı değiştirmelisiniz. Eğer kalabalık ortamları sevmiyorsanız sonbahara doğru yoğunluk azaldığı için deniz keyfini o aylarda da yaşayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Yiğitler Köyü Plajı

Avşa Adası’nda kalabalıktan uzak, sessiz ve sakin bir tatil arayışındaysanız Yiğitler Köyü tam size göre. Kafa dinlemek, huzur bulmak için Yiğitler Köyü Plajları adeta cennetten birer köşe. Yiğitler köyünün merkeze uzak olması sayesinde bu özelliklere sahip olmuş. Özel arabayla seyahat edenlerin uğrak noktası olan bu mekânda yaz aylarında bile merkezdeki kalabalık yok. Tertemiz ve pırıl pırıl plajları ile denizin ve güneşin tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Ailecek yapılan kalabalık deniz kenarı piknikler için Yiğitler Köyü Plajı’nı güvenle tercih edebilirsiniz. Ancak denizinin dalgalı yapısı nedeniyle çocuklu aileler için pek uygun bir yer değildir.

Yiğitler Köyü, tarihi olarak da eski bir yerleşim olduğu için gizli kalmış bir yer denilebilir. Şirin ve nostalji kokan ahşap kahvehanelerinde bir bardak çay eşliğinde beldenin tarihini orada yaşayanlardan dinleyebilirsiniz. Sımsıcak insanıyla deniz kokan sokaklarıyla huzurlu bir tatilin adresi, Yiğitler Köyü.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki market yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Adı gibi altın sarısı kumsalı, berrak deniziyle Altınkum Plajı, Avsa Adası’nın en sevilen planlarının başında geliyor. Çok özel ve güzel bir plaj olan Altınkum, hem özel işletmeler tarafından işletilen yerler hem de halk plajı olarak hizmet veriyor. Çoğu tatilci ve ziyaretçi bu plajı kumu için tercih ediyor. Berrak ve incecik kumu pırıl pırıl parlıyor. Denizi de biraz dalgalı olması nedeniyle kişiden kişiye göre değişiyor.

Altınkum Plajı’nda deniz keyfinin yanında yemek yemek için de birçok alternatif mekân bulmak mümkün. Dilediğiniz bir mekânı tercih edebilirsiniz. Ancak bayram ve hafta sonlarında kalabalık olması sahilin biraz pislenmesine neden olabilir. Bu nedenle hafta içi tatilcileri daha keyifli bir deniz keyfi yasar. Plajda duş, WC gibi hizmetlerde belediye tarafından sağlanmıştır. Ayrıca gerekli izinleri aldığınız takdirde kamping yapma imkânı da bulabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Plajı

Avşa Adası’nın en nezih yerlerinden birisi olan Akvaryum Plajı, Mavi koy mevkide yer almakta olup ayrıca en temiz sahillerinde birisi olarak da biliniyor. Avşa Adası’na geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken plajlardan birisidir. Denizi özellikle yüzmeye yeni başlayanlar için idealdir. Çünkü diğer koy ve plajlara göre suyu derin değildir. Ayrıca Akvaryum Plajı özellikle ailecek yapılan tatiller için uygun bir mekândır. Sessiz ve sakin oluşu, merkezin kalabalığından uzak oluşu çocukların rahat hareket etmesini sağlar. Şehrin kalabalığından ve stresinden bunalmış olanlar için Akvaryum plajı mutlaka görülmelidir.

Sahilde akşamları yürüyüş keyfi yapabilmeniz de mümkün. Yaz akşamlarında canlı müzik ve seyyar satıcılar arasında keyifli bir yürüyüş tüm aileye çok iyi gelecektir. Yazlıkçılarında tercih ettiği akvaryum plajında piknik de yapabilirsiniz. Ailenizle birlikte huzurlu bir deniz tatili için Akvaryum Plajı bulunmaz bir nimet.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kadınlar Plajı

Avşa Adası’nın Yiğitler Köyü’nde bulunan Kadınlar Plajı, sadece kadınlara mahsus bir plajdır. Belediye tarafından sadece kadınlara özel tahsis edilmiş plaj oldukça rağbet görüyor. Karma plajlarda denize girmek ve güneşlenmek istemeyen, bu durumdan rahatsız olan kadınlar için plaj oldukça uygundur. Denizin derin olmaması ve Avşa’daki en güzel koyda yer alması Kadınlar Plajı’nı ayrıcalıklı kılıyor. Ayrıca plaj ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Çocuklu kadınlar da plaj hizmetinden oldukça memnun. Sığ bir deniz olması çocukların daha rahat oynamasını ve annelerin de içinin daha rahat etmesini sağlıyor. Avşa Adası’nın bu herkesin ihtiyacına uygun plaj hizmeti sağlaması ziyaretçilerden tam not almasını sağlamıştır. Her ailenin şartlarına uygun ve benimsediği değerlere göre bir tatil yapabilmesi Avşa Adası’nda mümkün.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çınar Koyu

Çınar Koyu, Avşa Adası’nın güney batısında yer almakta olup, çınar ağaçları ile mavinin kesiştiği noktada yer alır. Adının da mimarı olan çınar ağaçları ile çevrili olan koy, Avşa Adası’nın da en beğenilen sahilidir. Ayrıca Marmara Denizi’ndeki en güzel sahile sahip olma özelliği de vardır. Yosunsuz denizi, taş ve çakıl barındırmayan deniz kumu, uzun ve geniş kumsal şeridiyle eşsiz bir plaj olarak karşınıza çıkar. Çevresinde çok fazla yerleşim yerinin olmaması el değmemiş bir köşe izlenimi yaratır. Çınar Koyu’nda ücretli ve ücretsiz plajlar bulabilmek mümkündür. Ücretsiz olarak ziyaretçiler plajı kullanırken, otopark ve piknik alanı da bulabilir. Özellikle kalabalık aileler, uzun süreli plajın tadını çıkartırken piknik imkânını da değerlendirebilir.

Çınar Koyu’na ulaşım da merkezden oldukça kolaydır. Her zaman bulunabilen minibüslerle birlikte 15 dakika içerisinde koya ulaşabilirsiniz. Sizlerde eğlenceli ve unutulmaz tatil anıları yaşamak için Çınar Koyu’nu gezilecek listenize mutlaka ekleyin.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Avşa merkezden saat başı minibüsler hareket etmektedir. Merkeze dönüş için en son minibüs saat 20:00’da hareket etmektedir. Kendi aracıyla gelecek olanlar Türkeli’ni geçtikten sonra tabelalar yardımıyla Çınar Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, iskele, deniz güvenlik şeridi, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karadut Koyu

Adını o bölgede yetişen karadut ağaçlarından alan Avşa Adası’nın güney bölgesinde bulunan Karadut Koyu, plajları ile adından sıkça söz ettiriyor. Yemyeşil doğası ve etrafında yerleşim yerlerinin olmaması huzur arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Giderek artan popülaritesi sayesinde özel araçlarıyla seyahat eden tatilcilerinde uğrak noktası haline gelmiş. Huzurlu sahili ve incecik kumsalıyla Karadut Koyu plajları misafirlerinin yüzünü güldürüyor. Denizin burada diğer koylara göre daha sığ olması, yüzme bilmeyenler ya da sadece güneşlenmek isteyenler için oldukça iyi bir avantaj sağlıyor.

Plajlarda tuvalet, duş gibi temel ihtiyaçlarınızın karşılanması için sistem kurulmuş durumda. Ayrıca deniz ürünleri yiyebileceğiniz bir restoran bulabilmeniz de mümkün. Hazır Karadut Koyu’na gelmişken koya ismini veren karadut şerbeti içmeden de ayrılmamanızı öneririz. Avşa Adası’nın en güzel gün batımının izlendiği bu koyu mutlaka görmeniz gerekli.

Nasıl Gidilir: Karadut Koyu’na Avşa merkezden kalkan minibüslerle ulaşmak mümkündür. Kendi aracıyla gelecek olanlar Yiğitler Köyü’nü geçtikten sonra Altınkum Plajı istikametinde ilerleyip kıyı yoldan ulaşımını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumtur Koyu

Kumtur Koyu, Çınar Koyu’ndan sonra gelen Avşa Adası’nın güney doğusunda yer alan bir yerdir. Kumtur Koyu adeta cennette unutulmuş bir köşe gibidir. Çünkü bu koya merkezden ulaşım yoktur. Bu nedenle özel araçla veya motosikletiyle seyahat edenler için iyi bir tercih olacaktır. Eğer kendi imkânlarınızla gitmek isterseniz de Çınar Koyu’nda indikten sonra bir hayli yürümeniz gerek.

Kumtur Koyu, çok fazla rüzgâr alan bir bölge olduğu için tek tük yazlık evler dışında yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere de sahip değil. Bu nedenle buraya gelecekseniz yanınızda mutlaka yiyecek ve içeceğiniz olmalı. Çok ücra bir noktada olması nedeniyle sessiz ve sakin bir koy olma özelliğine sahip. Ancak rüzgâr nedeniyle denize girmene sıkıntı yaşanabilir. Hem doğuda hem de güneyde bulunan plajlarında rüzgârın yönüne göre denize girebilirsiniz. Ayrıca deniz derinliği değişken olduğu için iyi yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir.

Nasıl Gidilir: Kumtur Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım ne yazık ki yok. Kendi aracıyla gelecek olanlar merkezden Türkeli yönünde ilerleyip Çınar Köyü’ne gelerek buradan ulaşımlarını sağlayabilirler. Dileyen merkezden motosiklet kiralaması yaparak da koya gelmeyi düşünebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Manastır Koyu

Avşa Adası’nda gezilip görülecek yerlerin başında Manastır Koyu geliyor. 360 yıllık tarihi St. George Manastırı’ndan adını alan Manastır Koyu, tarih ve deniz turizmini bir araya getirmiş. Restorasyon çalışmalarıyla ortaya çıkartılmış olan tarihi manastır kalıntıları denize oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Sit alanı olarak kapatılmış alanda sadece kalıntıları görebilmek mümkün. Manastır Koyu ise bu kalıntıların hemen altında yer alıyor.

Avşa merkeze 2 kilometrelik bir mesafede bulunan koy, denize girme konusunda ziyaretçilere huzurlu bir deniz keyfi sunuyor. Bölgede bulunan şirin bir mahalle de yer alan işletmelerden yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sakin ve temiz bir plaj arıyorsanız Manastır Koyu’nu mutlaka görmelisiniz. Özellikle çocuklu aileler için çok uygundur. Çocukların rahatlıkla oynayabileceği taşsız kumsalı sayesinde olası kazalar yaşanmaz. Merkeze bu kadar yakın olup bakir kalabilmiş başka bir koy bulamazsınız.

Nasıl Gidilir: Manastır Koyu’na yürüyerek ulaşım bir hayli zor. Araçla gelecek olanlar Türkeli yönünde ilerleyip Hisarköy yönüne dönerek tabelalar yardımıyla koya ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tavşanlı Koyu

Avşa Adası’nın güney sahillerinde yer alan Tavşanlı Koyu, Altınkum Plajı’ndan sonra gelir. Doğal güzelliği ve kumsalıyla ziyaretçileri cezbeden bir özelliğe sahiptir. Koyun tam ortasında kumsalı ikiye ayıran küçük bir tepenin varlığı koyu adeta gizli bir cennet haline getirmiştir. Bu tepede ise tüm koya hâkim bir restoran bulunmaktadır. Tavşanlı Koyu sahili sessiz ve sakin bir tatil geçirmenizi sağlayacak özelliklere sahip. Plajda şezlong ve şemsiye kiralaması için hiçbir olanak yok. Plajı ücretsiz olarak kullanabilmeniz mümkün. Tavşanlı Koyu’nda uzun süre vakit geçirmek istiyorsanız akşam yemeğinizi bu tepede yer alan restoranda almanızı öneririz. Muhteşem bir manzaraya sahip bu yerde sevdiklerinizle unutulmaz bir yemek yiyebilirsiniz.

Tavşanlı Koyu ayrıca kamp yapmaktan hoşlananlar içinde oldukça cazip bir yerdir. Hem plaj hem de yeşil tabiatı kamp konaklamalarına uygundur. Ayrıca tesislerden tuvalet, duş gibi hizmetlerde alınabilir.

Nasıl Gidilir: Avşa Adası’nın güneyinde kalan Tavşanlı Koyu’na merkezden kalkan Altınkum minibüslerine binerek, plajdan kısa bir mesafe yürüyüş sonrası koya ulaşım sağlanabilir. Koya inen düzgün bir araç yolu ne yazık ki bulunmuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koy çevresindeki restoran yerinden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Beyaz Saray Koyu

İsmini koyda bulunan Beyaz Saray Oteli’nden alan Beyaz Saray Koyu, Manastır Koyu’ndan sonra gelir. Bu nedenle merkeze çok uzak bir noktada değildir. Ancak yürüyerek ya da bisikletle gitmek dik yokuşlar nedeniyle yorucu bir seyahat olacaktır. Beyaz Saray Koyu daha önceden sadece otelin müşterilerine hizmet verirken artık tüm tatilcilerin uğrak noktası olmuştur. Otel haricinde koyda birkaç yazlık ev de bulunmaktadır.

Beyaz Saray Koyu, fazla kalabalık olmayan daha sakin bir plaja sahiptir. Bunun en büyük nedeni plaja olan ulaşım sorunudur. Özel araçlarla koya ulaşım mevcuttur ve araç park sorunu olması da çoğu insanı geri döndürür. Bu nedenle plajlar hep sakin olur. Ayrıca koyda yeme ve içme ihtiyaçlarını giderebilecek bir mekân da yoktur. Otel sadece kendi müşterilerine hizmet sağladığı için tatilcilerin kendi malzemelerini yanında götürmesi tavsiye edilir.

Nasıl Gidilir: Araçla gelecek olanlar Türkeli istikametinde ilerleyip Hisarköy yönüne dönerek buradan tabelalar yardımıyla hiçbir yöne sapmadan yolun sonundaki Beyaz Saray Otel’e gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Değirmenardı Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Merkeze yürüyüş mesafesinde olan Değirmenardı Plajı oldukça popüler plajlar arasında yer alır. Mavi Koy ve Akvaryum Plajı arasında yer alan, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridi plajı olma özelliğine sahiptir. Kumsalın genişliği oldukça fazla olması çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Sapsarı renge sahip kumu ince ve berraktır. Plajın çevresinde yerleşim yeri ve yazlık evler göze çarpar. Denizi yüzmeyi sevenler ve profesyonel yüzücüler için oldukça uygundur. Deniz derinliği 5 metreden sonra derinleşir.

Avşa Plajı’nın yoğunluğundan kaçmak isteyenlerin ilk tercihi genellikle Değirmenardı Plajı’dır. Kalabalıktan ve yoğunluktan sıkılanlar ve farklı plajları keşfetmek isteyenler mutlaka bu yürüme mesafesindeki plajı görmeden geçmemeli. Plajın çevresinde kafe, restoran gibi tesisler de yer alır. Bu nedenle kolayca ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca plaj belediye tarafından işletildiği için ücretsiz giriş yapabilir, eğer isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafe ve restoran yerleri mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumbaşı Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Avşa Plajı ile Manastır Plajı arasında yer alan 1 kilometre uzunluğundaki plaj, Kumbaşı plajıdır. Merkeze yakın olan Kumbaşı plajı yine çoğu tatilci için Avşa Plajı’ndan kaçış yeridir. Sahilin geniş olması denize girmek ve güneşlenmek isteyenlere rahat bir alan sunar. Kumbaşı Plajı da Avşa Adası’ndaki derin denizlerden birisidir. Bu nedenle yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilmemelidir.

Kumsal oldukça temiz ve adeta ipeksi bir dokuya sahiptir. Denizi de oldukça temiz ve masmavi bir görünüme sahiptir. Kumbaşı Plajı da merkeze yürüme mesafesinde bulunur. Bisiklet ile de kolayca gidilebilir. Plajda birden fazla tesis vardır. Herhangi bir ihtiyacınızda tesislerden yararlanabilirsiniz.

Plaja girişler için para ödenmez. Ancak şezlong ve şemsiye ihtiyacınız varsa kiralama yapabilirsiniz. Kumbaşı Plajı çevresinde yerleşim yerleri bulunur. Bu nedenle market ve acil ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilmeniz mümkündür.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, market ve kafeterya yerleri mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Mavikoy Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Marmara Denizi’nin en güzel adası olan Avşa Adası’nda yer alan Mavikoy Plajı, tüm yorgunluğunuzu atacağınız, şehrin keşmekeşini geride bırakacağınız bir tatil için harika bir seçenektir. Mavikoy Plajı, Avşa Adası’nın kuzeyinde yer almakta olup Akvaryum Koyu’ndan sonra gelir. Yürüme ve bisikletle de ulaşabileceğiniz koya minibüs ve özel aracınızla da gidebilirsiniz. Mavikoy Plajı’nda deniz ve güneşin tadını çıkarırken konaklama imkânı da bulabilirsiniz. Lüks otelleri aratmayan tesis ve işletmelerle adanın keyfini yaşayabilirsiniz. Mavikoy Plajı ailecek ve kalabalık olarak yaptığınız geziler için oldukça uygundur.

Denize girilecek kısımlara ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Avşa Adası’nda uzun süreli konaklıyorsanız Mavikoy Plajı’na uğramadan geçmeyin. Yaz akşamlarında buradaki yazlıkçılar nedeniyle oldukça hareketli olan plajda yürüyüş yapabilir, eğer vaktiniz varsa sahile yakın restoranlarda mehtaba karşı akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çiftlik Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Deniz Mahallesi içerisinde yer alan Çiftlik Plajı, diğer plajlara göre uzunluğu daha kısadır. Merkezden de uzak bir konumda yer alması ulaşım konusunda özel aracı olanlar için daha idealdir. Yine de plaja toplu taşımayla ulaşılabilir. Yerleşim yerlerinin hemen altında bulunan plaj da tesis ve işletmeler bulunmaz. Bu nedenle yeme ve içme ihtiyaçları için yanınızda bireyler bulundurmalısınız. Sakin, sessiz bir plaj olması ailelerin tercihinde ilk sırada yer alır. Sadece plaj olarak değil, piknik ve mangal yapmak isteyenler arasında da oldukça popülerdir.

Plajda tuvalet, duş gibi hizmetler bulamazsınız. Tesisler olmadığı için de şezlong ve şemsiye de kiralama yapılamaz. Çiftlik Plajı, Avşa Adası’nı keşfetmek isteyen gezginler ve deniz tutkunları için bulunmaz bir nimettir. Issız ve kendi halinde bir yer olması, denizinin berrak ve derin olması, yüzmeden zevk alanların ve yeni yerler keşfetmeyi sevenleri cezbeder.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sandıklı Plajı

Fotoğraf: Avsa.com.tr

Avşa Adası’nın saklı cennetlerinden birisi de Sandıklı Plajı’dır. Atanaş ve Küllüyalı plajları arasında yer alan Sandıklı Plajı’nın çevresinde yerleşim yeri ve tesis bulunmaz. Adanın gizli kalmış plajlarından olan Sandıklı Plajı, keşfetmeyi sevenlerin ve kalabalıklardan hoşlanmayanların arayıp da bulamadıkları yer. Sahil şeridi 3 metre ile 10 metre arasında olan Sandıklı Plajı, küçük küçük plajlardan oluşmuş diyebiliriz. Ancak plaja ulaşım bulunmuyor. Bu nedenle bakir kalabilmiş ve adı çok fazla duyulmamış.

Yerleşimin olmaması kendi ihtiyaçlarınızı kendinizin karşılaması gerekliliğini ortaya çıkarır. Özel araç ve motosikletinizle plaja ulaşabilirsiniz. Ayrıca araç kiralama veya tekneyle de plaja gidebilirsiniz. Denizi derin olan plajın kumu ince ve yapışmayan bir özelliğe sahiptir. Sandıklı Plajı, kamp yapanlar ve karavanla seyahat edenlerin uğrak noktası. Ayrıca piknik ve mangal yapmak için de plajın olanaklarından yararlanılabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Atanaş Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Sandıklı Plajı ile Çiftlik Plajı arasında yer alan Atana Plajı da el değmemiş Avşa Adası plajlarından birisidir. Sahil uzunluğu 300 metredir ve tıpkı Sandıklı Plajı gibi küçük tepeciklerle birbirinden ayrılmış sahillerden oluşur. Denizi temiz, berraktır ve yüzmeyi sevenlerin mutlaka görmesi gerekir. Kumu ise sapsarı, ince ve ipeksi bir dokudadır. Kumunda ince çakıl ve taş asla yoktur. Sessiz ve sakin bir plaj keyfi yaşamak isteyenler için Atana Plajı doğru tercih olacaktır. Plaja toplu taşımayla ulaşım mümkün değildir. Ancak özel araç ve motosikletle gidilebilir.

Atanaş Plajı’nda özel tesis ve belediye hizmeti yoktur. Bu nedenle temel ihtiyaçlarınızı giderecek bir hizmet bulamazsınız. Yemek ve içecekleri kendiniz getirebilirsiniz anca tilavet ve duş sorun olabilir. Yerleşim yerinin de olmaması plaj da kısa süreli konaklamayı mümkün kılıyor. Ancak doğa gezgincileri ve kamp yapanlar için Atanaş Plajı her zaman gözde bir yer olmuştur. Yolculukları sırasında bu plaja uğramayı ihmal etmezler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Bayraklı Plajı

Fotoğraf: Avsa.gen.tr

Karadut Plajı ile Tavşanlı Plajı arasında bulunan Bayraklı Plajı küçük bir sahile sahip bir halk plajıdır. Bayraklı Plajı hakkında yanlış bilinen bir bilgi bulunur; o da Kadınlar Plajı olarak adlandırılmasıdır. Ancak Bayraklı Plajı, Kadınlar Plajı değildir. Bayraklı Plajı’na merkezden toplu taşımayla belli saatlerde ulaşım mümkündür. Yüzmeyi sevenler ve tatilin hakkını vermek isteyenler için oldukça temiz ve derin bir denize sahiptir. Kumu ise sarı ve ince taneli yapıdadır.

Bayraklı Plajı’nda özel bir tesis ya da işletme bulunmaz. En yakın tesislere çevre plajlardan ulaşabilirsiniz. Plajda tesislerin olmaması tuvalet ve duş hizmeti de alamayacağınızı da gösterir. Bu nedenle çoğu tatilci denize Bayraklı Plajı’nda girerken yeme, içme ve diğer ihtiyaçlar için Karadut ya da Tavşanlı Plajı’na geliyor. Bunun için elbette özel aracınızın olması büyük kolaylık sağlar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Kavaleros Koyu Plajı (Cadının Bağları)

Fotoğraf: Avsa360.gen.tr

Karadut Plajı ile Kumtur Plajı arasında yer alan uzun sahile sahip Kavaleros Koyu, Cadının Bağları adıyla da bilinir. Bakir ve doğal güzelliği bozulmamış koy, Avşa Adası’nın az bilinen koylarındadır. Plaj çevresinde yerleşim çok bulunmaz ve özel işletmeler de yoktur. Bu nedenle deniz, kum ve güneş üçlüsüyle baş başa kalmak isteyenlere unutulmaz anlar yaşatır. Denizi masmavi ve berrak olup kumu da incecik ve cilde yapışmayan yumuşacıktır.

Özel aracıyla seyahat edenler, mutlaka Kavaleros Koyu’nu görmeli. Çünkü merkezden toplu taşımayla koya ulaşmak mümkün değil. Kalaveros Koyu yaz aylarında deniz turizminin canlı olduğu zamanlarda bile turist akınına uğramaz. Bunun nedeni koyun çok az kişi tarafından bilinmesidir. Özellikle yalnız gezginler ve kamp yapanlar koyun bu gizli sırrını bilir.

Sizler de böylesine muhteşem manzaraya ve doğaya sahip koylar keşfetmek, çektiğiniz fotoğraflarla arkadaşlarınızı merak ettirmek istiyorsanız Kavaleros Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Küllüyalı Koyu Plajı

Fotoğraf: Avsa.com.tr

Sandıklı Plajı’ndan sonra gelen Küllüyalı Koyu, Avşa Adası’nın en küçük sahile sahip cennet köşedir. Koya ulaşım hem merkezden toplu ulaşımla yoktur hem de özel aracınızla gittiğinizde bile ana yolda bırakarak koya kadar yüz metre gitmeniz gerekiyor. Çevresinde de yerleşim yeri bulunmadığı için doğayla iç içe olmanın tadını çıkarın. Gözlerden uzak, ıssız, zamanın durduğunu hissedeceğiniz Küllüyalı Koyu ayrıca size Avşa Adası’nın en uç noktasından denize girme zevkini de tattırıyor.

Avşa Adası’nı uzun süreli seyahat olarak tercih edenler günübirlik Küllüyalı Koyu’nu ziyaret edebilir. Böylece muhteşem denizinin ve kumsalının keyfini çıkarabilir. Kumsal ve deniz yoğun ziyaretçi akınına uğramadığı için tertemiz ve berraktır. Ayrıca karavanla seyahat edenler ile kampçılarında sevdiği noktalardan birisidir. Küllüyalı Koyu, yaz aylarında yıldızlı gecelerin tadını sessizlik içerisinde çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Kamburtarla Plajı

Fotoğraf: Avsa.com.tr

Çiftlik Plajı’na yakın bir mesafede bulunan Kamburtarla Plajı, kısa sahil şeridine sahiptir. Çevresinde tek tük denilebilecek yerleşim yeri bulunuyor. Plajda tesis veya işletme yoktur. Bu nedenle herkese açık olarak hizmet veriyor. Kamburtarla Plajı’na merkezden direk ulaşım sağlanmıyor. Çiftlik Plajı’na kadar gelen minibüslere binilip, bu plaja yürünebilir. Kamburtarla Plajı, tatilciler tarafından çok tercih edilmiyor. Denizi ve kumu oldukça temiz olan plaja özellikle profesyonel olarak yüzenler ile yüzmekten zevk alanlar geliyor.

Plajda tesis ve yerleşimin sık olmaması, güneşlenmek ve denize girmek için sakin yerleri tercih edenleri cezbediyor. Bunun yanında Kamburtarla Plajı kamp yapanlar için de uygun ortama sahiptir. Düz ve yürüme mesafesinin uzun olmaması çadır kurmaya elverişlidir. Ayrıca tekne turu yapanlar ya da tekneyle seyahat edenler de bu saklı cennete uğramayı ihmal etmiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

İncir Koyu Plajı

Fotoğraf: Avsavip.com

Kumtur ve Çınar Koyu arasında yer alan İncir Koyu, etrafında çok az ev olması nedeniyle bakir kalmış yerlerden birisidir. İncir Koyu, ana yoldan uzakta yer alması nedeniyle koya ulaşmak için aşağıya doğru yürümeniz gerekir. Bu zor ve meşakkatli ulaşım yüzünden çok fazla ziyaretçi plaja gidemiyor. Ayrıca çoğu insan böyle bir koyun varlığından bile haberdar değil. Eğer yolunuz Avşa Adası’na düşerse İncir Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yaz aylarında sakin ve sessiz bir yer arıyorsanız İncir Koyu plajı tam size göre.

Karavanla veya arabanızla kamp yaparak seyahat ediyorsanız İncir Koyu Plajı’nı bir durak noktası olarak kullanabilirsiniz. El değmemiş doğası, berrak ve tertemiz deniz suyu ile tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ayrıca İncir Koyu Plajı’nın kumu Avşa Adası’ndaki diğer plaj kumlarından daha açık renkli ve daha yumuşaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Yaz sezonunun tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Avşa, İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Uzun sahil şeridi sayesinde plaj sayısı boldur. Her koyun farklı yerlerde olması da deniz keyfini farklılaştırır. Her ziyaretçi kendi zevkine göre denize girebilir. İnce kum sevenler, taşlı plaj sevenler ya da derin veya sığ deniz sevenler için çok sayıda plaj bulmak mümkün. Ücretsiz halk plajlarında ziyaretçiler yeme-içme konusunu kendileri halleder. Piknik, mangal gibi ekipmanlarla özellikle de aile ve toplu arkadaş grupları plajlarda güzel masalar kurarak bir araya gelirler.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce