Avşa

Avşa Restoranları | 11 Mekan Önerisi

Marmara Denizi’nin meşhur adası Avşa’da tatil yapacaklar için Avşa’nın lezzet durakları sizlerle.

Balıkesir’e bağlı, Marmara Adası ile karşılıklı olan Avşa, yaz turizmi için Türkiye’nin önemli adalarından biri. Yaz sezonunda tıklım tıklım olan adada, güzel bir tatil geçirmeyi planlıyorsanız, nerede ne yemek gerektiğini düşüneceğinizi de biliyoruz. İşte sizler için hazırladığımız Avşa restoranları listesi;

# Avşa Restoranları

1. Asparca Manastır

Asparca Manastır, Avşa’nın merkezindeki iskeleye 3 km mesafede bulunuyor. Manastır Koyu’nun hemen üst kısmında kalan mekan, Avşa’da oldukça yeni. 2018 yılında hizmete açılan restoran, kısa sürede Avşalıların en sevdiği mekanlardan biri haline gelmiş. Yeşilliklerin içinde, huzur veren atmosferiyle, ziyaretçilerini büyüleyen mekan, sabah kahvaltısından akşam yemeğine her zaman gidebileceğiniz mekanlardan.

Mekanın en sevilen yönlerinden birisi de, eşsiz lezzetlerinin yanı sıra özenle dizayn edilmiş dekoru. Ahşap masaları, renkli yastıkları ve birbirinden güzel aksesuarlarıyla dikkat çeken restoran, özellikle akşamları asma ışıkların içinde bambaşka bir atmosfere sahip oluyor.

Adres: Avşa adası manastır koyu, 10940 Balıkesir
Çalışma Saatleri: 11:00-02:00
İletişim: 0532 741 03 66

2. Bortaçina Şarap Evi

Avşa’nın en meşhur mekanlarından birisi de, şanı Türkiye’nin pek çok tarafına yayılan Bortaçina şarap markasının işletmelerinden olan şarap evi. 1950’de açılan şarap fabrikası günümüzde üretimine Avşa Adası’nda devam ediyor. Avşa’nın meşhur Ada Karası üzümleriyle yapılan şaraplar, sadece Avşa’da değil Türkiye’nin çoğu tekelinde ve Ayvalık Cunda Adası’nda bulunan Bortaçina Şarap Evi’nde de satışa sunuluyor.

Avşa’nın Yiğitler Köyü’nde bulunan şarap evinde şarap tadımı yapabilir, sevdiklerinize ve kendinize birer şişe şarap hediye alabilirsiniz. Dilerseniz seçtiğiniz şaraplar, restoranda yiyeceğiniz yemeklerin yanında da eşlik edebilir.

Adres: Yiğitler Köyü Liman Mevkii Avşa Adası
İletişim: (0266) 892 10 03

3. Tanz Restoran

Avşa iskelesinden kısa bir mesafe sağa yürüdüğünüzde karşınıza çıkan restoran, Avşa’nın en meşhur barı Tanz ile aynı işletmeye ait. Sahil yolunda yürüyüş yolu üzerinde kalan restoran, akşamları plaj boşaldığı zaman, masa ve sandalyelerini kumsala koyuyor. Ayaklarınızı kuma koyup, denizin kumsala vuran dalga sesiyle yemek yiyebiliyorsunuz. Özellikle akşam üzeri güneşin batışını seyrederken sevdiklerinizle olmak size iyi gelebilir.

Menüsünde balıktan, mezeye pek çok alternatif olan restoran, zaman zaman pahalılığı konusunda da eleştiriliyor. Salatalar ile balıkların aynı fiyatta olduğu da söyleniyor. Ancak siz oturmadan önce menüyü görmek istediğinizi söylerseniz, kendi hesabınızı yaparak oturabilirsiniz.

Adres: Avşa, 10940 Marmara/Balıkesir

4. Atamer’in Bahçesi

Avşa’nın en güzel mekanlarından birisi de şüphesiz, Atamer’in Bahçesi. Deniz otobüsü iskelesine sadece 300 metre mesafede bulunan mekan, aslında bir butik otelin kafesi. Butik otelin binasını görür görmez kendinizi Çeşme Alaçatı’da ya da Bozcaada’nın sokağındaymış gibi hissedebilirsiniz. Mavi, beyaz görüntüsüyle, ahşap süslemeleriyle dikkat çeken bina, içeriye girdiğinizde sizi daha da şaşırtıyor.

Bahçeye girdiğinizde, ağaçların gölgesinde huzur dolu bir ortam karşınıza çıkıyor. Ahşap mavi beyaz sandalyelerden, kanaviçe işlemeli örtülere ve birbirinden güzel renkli çiçeklerin bulunduğu bahçede, dilerseniz bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz. Alkol satışı da bulunan mekanda akşam yemeği yemek de iyi bir seçenek olabilir, ama biz asıl olarak sabahları verilen organik serpme kahvaltısına muhakkak gitmenizi öneriyoruz.

Adres: Avşa, 10940 Marmara/Balıkesir
İletişim: 0533 256 73 05

5. Ala Pizza

Avşa restoranları listemizde bahsedeceğimiz mekan, Avşa’da kısa sürede oldukça sevilen bir pizza restoranı. Ala Butik Otel’in giriş katına açtığı dükkan, Avşa’ya açılmış en güzel mekanlardan birisi olabilir. Zira pizzaları o kadar lezzetli ki, kendiniz İtalya’da pizza yiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Vejetaryen pizzadan, ıspanaklı pizzaya birbirinden güzel çeşitler sunan mekanda, pizzalar tamamen el yapımı ve incecik. Boyutlarına göre pizzalar 13₺ ile 50₺ arasında değişiklik gösteriyor. Güzel bir Avşa yürüyüşü sonrası, ya da denizden çıktığınızda karnınız aç ise, bu güzel fırsatı değerlendirmelisiniz.

Adres: Avşa, Deniz Mah. İskele cad. No:7/1, 10940 Marmara/Balıkesir
İletişim: (0266) 896 18 81

6. N’fes ve Yaren Cafe

Avşa restoranları listesinde Atamer’in Bahçesi’nden sonra yer alan şirin mi şirin bir diğer mekan da, N’fes ve Yaren Cafe. Avşa iskelesine sırtınızı verip sağ tarafa doğru yürüdüğünüzde, yaklaşık 300 metre sonra göreceğiniz kafe, renkli ahşap sandalyeleri ve renkli tebeşirlerle yazılmış tabelalarıyla dikkatinizi çekecek. Gündüzleri genellikle kahvaltısı için gelinen kafe, akşam yemeği ve deniz sonrası yorgunluk kahvesi içmek için de ideal.

Alkol satışı bulunduğu için sevdiklerinizle karşılıklı romantik bir akşam da geçirebilirsiniz. Bazen çevredeki mekanların birbirine karışan sesi sizi rahatsız etse de, ağaçlardan sarkan nazar boncukları, ve renkli ışıkların altındayken hiçbir şey düşünmeden hoş vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Deniz mahallesi İnönü caddesi no:96 Avşa 10940 avşa
Çalışma Saati: 0534 490 81 02
İletişim: 09:00-04:00

7. Meşhur Avşa Simitçisi

Avşa’ya gelmişken, Meşhur Avşa Simitçi’sine uğramadan dönmek olmaz. İskelenin Mavi Koy tarafından kalan sahil şeridindeki simitçi, Avşa’ya gelenlerin, bilmese bile sabahları önündeki kalabalık yüzünden dikkatini çeker hale geliyor. Sahilde gezen seyyar simitçilerin bazılarının simitleri de işte bu fırından çıkma.

Hamur işi sevenlerdenseniz burası tam size göre çünkü sadece simit yapmıyorlar, birbirinden güzel poğaça ve kek çeşitleri de tezgahlarda yerini alıyor. Özellikle sabahları erken saatlerde sahil yürüyüşüne çıkmışsanız, fırından sıcacık çıkan poğaça ve simitlerin kokusu iştahınızı kabartabilir.

8. Gül Pastanesi

Avşa iskelesinin hemen karşısında kalan meşhur pastane, ev limonatasından, elmalı kurabiyesine kadar her lezzetiyle oldukça beğeni toplayan bir yer. Sabah kahvaltılarında, sıcacık böreklerinden ve poğaçalarından yemek için tıklım tıklım olan mekan, fiyat bakımından da oldukça uygun olduğu için, Avşalıların sevdiği ve alıştığı bir yer. Özellikle de börekleri tazecik demlenen çayla birlikte harika gidiyor.

Adres: Avşa, İnönü Cd. No.12, 10940 Marmara/Balıkesir
Çalışma Saatleri: 06:30-00:30

9. Erol’un Yeri

Avşa’da güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız, bilinen en meşhur ve kaliteli mekanlardan biriside Erol’un Yeri. İskelenin hemen yanı başında yer alan bu mavi beyaz mekan, sanki Yunan Adası’nda akşam yemeği yiyormuşsunuz gibi hissettirebilir. Et ve balık çeşitlerinden, mezelerine yemekleriyle oldukça beğenilen restoranda özellikle tereyağlı karidesi denemelisiniz. Bazı günler fasıl etkinliği de yapıldığından, rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

Adres: Avşa, 10940 Marmara/Balıkesir
İletişim: 0535 358 71 51
Çalışma Saatleri: 11:00-02:00

10. Köşem Restoran

Avşa feribot iskelesini arkanıza verip, sağ tarafa doğru yürüdüğünüzde 300 metre sonra karşınıza çıkan mekan, Avşa’nın yıllardır bilinen ve tercih edilen balık restoranlarından biri. Plajın hemen dibinde, sahil yolunun üzerinde olduğu için genellikle, akşam yemeği için tercih ediliyor. Haftasonları bazı günlerde fasıl etkinliği de yapılan restoran, deniz ürünleri ve taze balıklarıyla meşhur. Sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz, Köşem Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Avşa, 10940 Marmara/Balıkesir

11. Ada Mantı Evi

Sizde mantı sevenlerdenseniz, bu restoran tam da size hitap ediyor. Avşa merkezde bulunan sahil şeridinin üzerindeki mantı evi, Emine ablanın kendi eliyle yaptığı harika el açması mantılarıyla meşhur. Deniz manzarası eşliğinde yemek yiyeceğiniz mekanda sadece mantı değil, el açması gözlemeden, çiğ böreğe birbirinden güzel yemeklerin olduğu menüsü de bulunuyor. Ancak en çok övülen yemeği mantısı olduğu için, muhakkak denemenizi öneririz.

Adres: 10940 Avşa, Balıkesir, Turkey
Çalışma Saatleri: 09:30-04:00

 Avşa restoranları yazımızı beğendiyseniz ve eklemek istediğiniz yerler var ise, aşağıdaki yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz. 🙂

Paylaş
admin

Yeni Yazılanlar

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

22 saat önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

6 gün önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

7 gün önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

1 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

1 hafta önce

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Şüphesiz İstanbul Türkiye'nin en güzel şehri... Bu şehirde birkaç saate sığdırılamayacak birçok önemli nokta bulunuyor…

1 hafta önce