Avusturya

“Doğu Marklığı” unvanının verildiği, kelime olarak da “Doğu İmparatorluğu” anlamına gelen Österreich; yani en bilindik adı ile Avusturya, köklü geçmişi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve daha pek çok özelliği ile Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. 43,546 dolar kişi başına düşen milli gelir rakamıyla da dünyanın en zengin ülkeleri listesinde bulunuyor. Euro para birimini kullanan Avusturya, İnsani Gelişme Endeksi bakımında da dünya çapında 21. sırada ve 1995 yılından beri Avrupa Birliği üyesi.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yönetim şeklini cumhuriyet olarak benimseyen Avusturya, temsili demokrasiyle yönetiliyor. Çok sayıda göç alan ülkede yaklaşık olarak 300 bin Türk vatandaşı bulunuyor. Kullanılan resmi dilin Almanca olduğu Avusturya’da yaşayanların yüzde 2,3’lük kısmı Türkçe konuşuyor. Bavyera Almancası ise en çok tercih edilen lehçe.

Toplamda 9 eyaletten oluşan Avusturya’nın başkenti Viyana’nın nüfusu ise yaklaşık 1,8 milyon. Aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan kültürel ve politik anlamda da büyük önem taşıyor.

Ülkeye dair her bilgiye ulaşabileceğiniz Avusturya gezi rehberi derlememize göz atabilirsiniz. Batısında İsviçre ve Liechtenstein, doğusunda Slovakya ve Macaristan, kuzeyinde Almanya ve Çek Cumhuriyeti, güneyinde Slovenya ve İtalya ile sınır komşusu olan Avusturya, 83 bin kilometre kareyi kapsayan, Alpler üzerinde yer alan merkezi bir orta Avrupa ülkesi.

Karasal iklimin hüküm sürdüğü Avusturya’ya her yıl seyahat etmenizin mümkün olduğu gibi, Alpler’de kayak tatili yapmak istiyorsanız bahar ve kış ayları içinde gitmeniz çok daha uygun olacaktır. Sıcağı seven biriyseniz de Avusturya yolculuğunuzu, ülkenin cıvıl cıvıl olduğu bahar ve yaz aylarına doğru planlamalısınız.