Atina Gece Hayatı | 8 Eğlence Mekanı

Yunan halkı eğlenmeyi seviyor ve ülkeye gelen ziyaretçiler de eğlenmeyi seven bu toplulukla çok eğlenceli zamanlar geçirme fırsatı yakalıyor.

Yazımızda Atina gece hayatı ve eğlence hayatıyla ilgili detaylara ve şehirde gece hayatının şekillendiği mekanlara dair bilgilere yer verdik. Komşu ülke Yunanistan yıllardır krizle mücadele ediyor olsa da bu durumun vatandaşların eğlence hayatına pek yansımadığını görüyoruz. Atina’ya geldiğinizde pek çok mekanda doyasıya eğlenen insanlar da bunu bize kanıtlıyor.

1- Atina Gece Hayatı

Artık Yunanistan’da hafızalardaki tabak kırma, peçeteleri havaya atma gibi meşhur eğlenceler çok fazla görülmese de sirtaki oynanan ve klasik eğlence biçimini yansıtan tavernalar hala oldukça fazla. Atina’ya geldiğinizde bir gecenizi mutlaka bu tarz yerlerde bir gece eğlenmenizi öneriyoruz ancak şunu da belirtmemizde fayda var: Yunanistan’ın genelinde restoranlara ve pek çok cafeye de taverna ismi veriliyor. Bu nedenle gerçek bir Yunan eğlencesi için iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.

Atina gece hayatı özellikle Plaka bölgesinde oldukça hareketli. Buradaki pek çok taverna ziyaretçilerine çok keyifli geceler geçirme imkanı sunuyor. Bunun dışında Gazi, Psiri ve Alimos bölgeleri de Atina gece hayatı için en önemli yerlerin başında geliyor. Atina’da keyifli bir gece hayatı deneyimi yaşamak isterseniz bu bölgelerde hem klasik Yunan eğlencesini hem de bar ve gece kulübü tarzı eğlence yaşamını deneyebilirsiniz.

Bu arada Atina gece hayatı ülkemize ve diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça uygun fiyatlara sahip. Ülkemizde ödeyeceğiniz fiyatın çok daha aşağısına Atina’da oldukça keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

2- Atina’da Gidilebilecek Yerler

#1 Voliotiko Tsipouradiko

Voliotiko Tsipouradiko

Şehirde canlı müzik eşliğinde deniz ürünleri yemek isterseniz bu mekanı önerebiliriz. Oldukça lezzetli mezeleri bulunan mekanda, güzel bir atmosferde çok yüksek olmayan fiyatlarla eğlenme imkanına sahip olabilirsiniz.

#2 Spell Club

Spell Club

Atina’nın en ilgi gören gece kulüplerinden biri olan mekan, Gazi bölgesinde kolay ulaşılabilen bir konumda bulunuyor. Akşam saatlerinden sonra hayli hareketlenen mekanda, gece boyunca çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

#3 Brettos

brettos bar

Plaka bölgesindeki bu kokteyl bar, çok fark edilmeyen ancak içine girdiğinizde sahip olduğu etkileyici atmosferle sizi bambaşka diyarlara götüren bir mekan. Pek çok farklı kokteyl ile herkese uygun bir içecek seçeneğinin bulunduğu mekanda çok sıra dışı bir gece geçireceğiniz garanti.

#4 Seven Jokers

seven jokers

Atina’nın en “cool” barlarından biri olan mekan şehirde bir hayli popüler. Diğer mekanlara göre fiyat konusunda bir dezavantajı olsa da muhteşem kokteylleri mekanı gidilesi kılıyor.

#5 A For Athens Cocktail Bar

A For Athens Cocktail Bar

Monastiraki Meydanı’nda bir otelin terasında muhteşem bir Akropolis manzarası eşliğinde içkinizi yudumlamak isterseniz gideceğiniz yer tam da burası. Mekan hem yerliler hem de turistler arasında oldukça bilinen ve tercih edilen bir yer.

#6 Island

island club

Atina’nın sahil şeridi yaz mevsiminde çok daha renkli. Yaz aylarında bu bölgede birbirinden şık gece kulüpleri hizmet vermektedir. Bunlar arasında en çok tercih edileni ise muhteşem menüleri ve şık ortamı ile Island. Eğer tatilinizi yaz mevsimine denk getirdiyseniz bu mekanı es geçmemenizi öneriyoruz.

#7 TAF

TAF

Şehrin en şık cafelerinden biri olan mekan, fiyat anlamında sizi şaşırtıyor. Eğe alkol yerine lezzetli bir kahve ve yanına da dostlarınızın sohbetini ekleyerek farklı bir gece geçirmek isterseniz kesinlikle bu mekanı tercih etmelisiniz.

#8 Venue Club

Venue Club

Cuma ve cumartesi geceleri hizmet veren bu güzel mekanda, yerel bir eğlence deneyimi ile çok güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Peki sizin Atina’daki favori eğlence mekanınız hangisi? Hemen bizimle yorum kısmından paylaşarak listemizden daha da genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin