Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi

Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi, Hollanda’nın ilk hayvanat bahçesi olarak 1838 yılında kurulmuştur. Amsterdam’ın sıkça ziyaret edilen yerlerinden biri olan hayvanat bahçesinde ziyaretçiler birçok farklı hayvan türünü inceleme fırsatını yakalamaktadır.

İlk olarak “Natura Artis Magistra” adıyla kurulan hayvanat bahçesi yılda 1,5 milyon civarındaki ziyaretçi sayısıyla şehrin en önemli duraklarından biri olarak kabul edilmektedir. Hayvanat bahçesinin ilk adı “doğa, sanat ve bilimin öğretmenidir” anlamına gelmektedir.

Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi Hakkında Bilgiler

Amsterdam Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi

Gerard Westerman, Werlemann ve Wijsmuller tarafından kurulan Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi, Amsterdam’da keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin mutlaka değerledirmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Hayvanat bahçesinde 900 civarındaki hayvan türünden 6 binden fazla canlı 14 hektardan fazla bir alanda çok sağlıklı koşullarda yaşamaktadır. Burada deniz hayvanlarından tutun da çöl ikliminde yaşayan hayvanlara kadar pek çok farklı hayvan türünü inceleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.

Leopar

200’den fazla farklı bitki türünü de kapsayan hayvanat bahçesinde botanik anlamda da çok büyük bir çeşitliliğe tanıklık ediyorsunuz. Hayvanat bahçesinin en çok ilgi gören bölümleri arasında akvaryum, Afrika savanası, kuş bölümü, Güney Amerika kuşağı, botanik bahçesi, planetaryum bölümleri yer alıyor. Tabi ki görülmesi gereken yerlerin sadece bunlarla sınırlı olmadığını da belirtmemizde fayda var.

Rakun

Özellikle çocuklu aileler için Amsterdam’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında mutlaka bulunması gereken Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi, muhteşem fotoğraf kareleri yakalamak isteyen fotoğraf tutkunları için de Amsterdam’da yapılacak şeyler arasında bulunuyor. Çocukların hayvanları ve doğayı daha yakından tanıyabileceği etkinliklerin de bulunduğunu belirtelim. Eğer şanslıysanız bahçede zaman zaman düzenlenen günlük gösteriler de gezinizin çok daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

Artis Kraliyet Hayvanat Bahçesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam
  • Ulaşım: Hayvanat bahçesine tramvay ile Merkez Tren İstasyonu’ndan 9 numaralı hattı, Dam Meydanı’ndan ise 14 numaralı hattı kullanarak ulaşabilirsiniz. Hayvanat bahçesine gitmek için en yakın durak ise Waterloo istasyonu.
  • Ziyaret Saatleri: 1 Kasım – 28 Şubat arası 09:00-17:00 saatleri arasında; 1 Mart – 31 Ekim arasında ise 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında ise hayvanat bahçesini sabah 09:00’dan gün batımına kadar ziyaret edebilirsiniz.
  • Giriş Ücreti: Yetişkinler için 23€ ve 3-9 yaş arası 19,5€ ücret talep edilmektedir. 0-2 yaş arasındaki ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır. Eğer biletinizi internet sitesi üzerinden online olarak almak isterseniz biletleri 2€ daha ucuza alabilirsiniz. Hayvanat bahçesinde daha rahat gezebilmeniz için ihtiyacınız olan haritayı da gene site üzerinden 2€ karşılığında satın alabilirsiniz. Müze kartı olan ziyaretçiler için hayvanat bahçesine giriş ise ücretsiz.
  • İnternet Sitesiwww.artis.nl

Amsterdam ile ilgili diğer yazılarımıza buradan ulaşarak Amsterdam geziniz esnasında faydalı olabilecek pek çok bilgiye ulaşma şansına sahip olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin