Amsterdam’dan Ne Alınır? | Hediye Alternatifleri

Kuşkusuz Amsterdam’a giden bir çok kişinin aklında Amsterdam’dan ne alınır sorusu önemli bir yer kaplıyor. Yazımızda sizler için bu şehirden alabileceğiniz önemli şeyleri listelemeye çalıştık.

Amsterdam’a geldiğinizde yapacağınız alışveriş turunda size yardımcı olması için gerekli genel bilgilere hazırladığımız Amsterdam alışveriş rehberinden ulaşabilirsiniz. Alışveriş için özellikle nerelere gideceğiniz konusundaki tavsiyelerimizi de gene buradan inceleyebilirsiniz.

#1 Amsterdam’dan Ne Alınır?

Amsterdam özellikle sokak pazarları ile ziyaretçilerine çok çeşitli bir alışveriş dünyasının kapılarını aralıyor. Burada kendiniz ve sevdikleriniz için birbirinden keyifli eşyalar satın alarak tatilinize çok keyifli bir dokunuş bırakma şansına sahip olabilirsiniz. Fiyat konusunda ise şehrin diğer birçok Avrupa şehrine nazaran uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu tabi ki biraz da alacağınız şeye bağlı bir durum.

1-Magnetler, biblolar, anahtarlıklar vs…

En ekonomik hediyeliklerin başında magnetler geliyor

Hem ucuz hem sevimli hem de bozulmaya karşı dayanıklı… Daha ne olsun ki! Bu küçük ama etkisi büyük hediyelikler özellikle çok fazla hediye bekleyen dostları olanlar için oldukça ekonomik bir çözüm. Amsterdam temalı magnetler ve rüzgar değirmenleri üzerine tasarlanmış bir çok biblo vs. ürünleri özellikle tercih edebilirsiniz. Kartpostallar da şehri size hatırlatacak minik ama etkili şeylerden biri olabilir. Bu ürünlerden şehrin pek çok yerindeki dükkanlardan ortalama 1-2€ gibi fiyatlara bulmanız mümkün.

2-Klompenler

En geleneksel hediyelik eşyaların başında klompenler geliyor

Amsterdam’a gelenlerin en çok ilgi gösterdiği şeylerin başında da klompen denen bu tahta ayakkabılar geliyor. Bu tahta ayakkabılar zamanında Hollandalı çiftçiler ve denizciler tarafından suya dayanıklı oldukları için kullanılırken günümüzde şehrin önemli turistik sembollerinden biri olmayı başarmıştır. Klompenlerin minyatür boyutlarında olanlarının yanı sıra orijinal boyutlarında yapılmış olanlarına da rastlamanız mümkün. Bu ayakkabılardan almak isterseniz Dam Meydanı çevresindeki dükkanları veya Çiçek Pazarı’ndaki tezgahları ziyaret etmenizi öneriyoruz. Ayakkabıların fiyatları ise ortalama 3-4€ civarında. Klompenlerin çorapla giyilmesi ve ayağa tam oturmaması gerektiği için mutlaka bir kaç beden büyük alınması gerekiyor.

3-Peynir

Yemeyi seviyorsanız peynir tam size göre bir hediyelik!

Hollanda tam bir hayvancılık ve tarım ülkesi. Amsterdam’da da 200’den fazla peynir çeşidini bulabiliyorsunuz. Eğer yeme içme konusuna ilgili biriyseniz Amsterdam’daki peynirlerin ilginizi çekeceğini söyleyebiliriz.

4-Lale soğanları

Lale soğanları ile sevdiklerinizi sevindirmeye ne dersiniz?

Uygun fiyatlı bir şeyler bakıyorsanız lale soğanları da sizin için çok iyi bir seçim olabilir. Ortalama olarak 10 adet lale soğanını 3-4€ gibi bir fiyata satın alabiliyorsunuz. Yani 4€ ile 10 arkadaşınızı aradan çıkarabilirsiniz 😀 Bunun için gidebileceğiniz en önemli yerlerden biri ise Çiçek Pazarı.

5- Seramik ve porselenler

Delft Blue porselenler oldukça şık bir hediye olabilir 😉

Şehirde seramik ve porselenden pek çok ürün bulmanız mümkün. Bu sevimli ürünler hatıra olarak saklamak için birebir. Delft blue olarak adlandırılan ve sadece beyaz ve mavi renkleriyle tasarlanan bu özel porselen ürünler şehrin en gözde hediyelik eşyaları arasında yer alıyor. Özellikle yel değirmenli olarak turistler tarafından hayli fazla tercih ediliyor. Tabi ki siz kendi zevkinize göre çok daha başka ürünler de bulabilirsiniz.

6-Elmas

Bütçe sorunu olmayanlar elmas alabilir 🙂

Amsterdam, dünyanın en eski elmas kesim noktalarının başında geliyor. Eğer bütçe konusunda sıkıntınız yoksa Amsterdam’dan ne alınır? sorusu için elmas ürünleri tercih edebilirsiniz.

Peki sizin Amsterdam’dan ne alınır? sorusuna cevabınız ne? Siz de farklı önerilerinizle yazımızın zenginleşmesine katkıda bulunmak isterseniz tavsiyelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz 😉

Hep alışveriş yapmak olmaz biraz da gezmek lazım diyorsanız Amsterdam gezilecek yerler listemizden faydalanabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin