Amsterdam’da Ne Yenir, Ne İçilir ? | 12 Yöresel Yemek

Amsterdam, Avrupa’nın kozmopolit başkentleri arasında bulunuyor. Bu da şehrin çok çeşitli bir mutfak kültürüne sahip olmasını sağlamış. Kenti ziyaret eden lezzet tutkunlarının aklına mutlaka “Amsterdam’da ne yenir?” sorusu gelmektedir.

Bu yazımızda yeme içmeye meraklı ve yeni lezzetleri tatmayı seven ziyaretçiler için Amsterdam’ın önemli lezzetlerini listeledik. Yazımızın devamında şehre gittiğinizde deneyebileceğiniz çeşitli tatlarla ilgili bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilir, yemeniz gerekenleri hemen not alabilirsiniz.

Amsterdam’a geldiniz ve nerede kalacağınız konusunda fikriniz yoksa şehrin konaklama seçenekleri hakkında detaylı bilgilere ve otel tavsiyelerin Amsterdam konaklama rehberi başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1- Amsterdam’da Ne Yenir?

Amsterdam’da her damak tadına uygun bir şeyler bulmak mümkün. Amsterdam’daki Türk restoranları da tatilde bile Türk yemeklerinden vazgeçemeyenler için çok leziz menüleriyle hizmet vermektedir. Şehirde gerek atıştırmalıklar gerekse yemekler konusunda oldukça zengin seçeneklerin sizi beklediğini söyleyebiliriz.

#1 Tabi ki peynir

Amsterdam peynirleri

Hollanda’ya gelmişken muhteşem peynirleri tatmadan olmaz elbette. Amsterdam’a geldiğinizde envai çeşit peyniri deneyerek damak zevkinize en uygun olanını seçebilirsiniz. Şehirde en çok tercih edilen peynir çeşitlerinin başında ise edam, gouda ve perrano geliyor.

#2 Vlaamse Frites (Patates kızartması)

Vlaamse Frites

Dünyanın her yerinde istisnasız sevilen yiyeceklerin başında galiba patates kızartması geliyor. Bu lezzeti Amsterdam halkı da hayli fazla seviyor. Amsterdam’da hemen her köşede patates kızartması yiyebileceğiniz bir yer bulmanız mümkün. Eğer çok aç değilseniz bu keyifli atıştırmalıkla midenizin bir süre daha sakin kalmasını sağlayabilirsiniz.

#3 Rijsttafel

Rijsttafel

Ana yemeğin bir tür acılı pilav olduğu bir masada pek çok farklı sos, et gibi lezzetin de eklenmesiyle ortaya çıkan yemek, Ortadoğu’dan esinlenilerek Amsterdam mutfağının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmış. Pilav sevenler deneyebilir.

#4 Broodje Haring

Broodje Haring

Amsterdam’da ekmek arası hızlı tüketilebilen yiyecekler çok sevilmektedir. Broodje haring ise sandviç olarak tüketilen ve hayli tutulan yiyeceklerin başında gelmektedir. Çiğ ringa balığıyla birlikte küp şeklindeki soğan ve salatalık turşusunun ekmek arasındaki uyumuyla ortaya çıkan lezzet, farklı tatları sevenlerin deneyebileceği bir yemek.

#5 Falafel

Falafel

Ana maddesi nohut olan ve çeşitli baharatlarla, maydanozla harmanlanarak yapılan bu top şeklindeki köfteler Amsterdam’da oldukça fazla tutuluyor. Bazı yerlerde bu lezzeti sandviç şeklinde de tüketebiliyorsunuz.

#6 Stamppot

Stamppot

Amsterdam’da ne yenir? sorusunun en geleneksel cevaplarından biri olan stamppot, patates püresine lahana ve daha farklı sebzelerin eklenmesiyle hazırlanıyor. Oldukça basit olan bu yemek lezzeti ile herkesi şaşırtıyor. Stamppotu tek başına tüketebileceğiniz gibi salata tarzında bazı yemeklerin yanında da yiyebilirsiniz.

#7 Oliebol

Oliebol

Bizim ülkemizde yapılan lokma veya mayalı ekmek tarzı bir lezzet olan oliebol, Amsterdam’da özellikle kış aylarında sokaklarda hayli fazla tüketilmektedir.

#8 Bitterballen

Bitterballen

Hem sokaklardaki tezgahlarda hem de barlarda bulabileceğiniz bu köfteler, hardal ile lezzetini ikiye katlıyor. Köfteler yağda pişirilerek yemeye hazır hale getiriliyor.

#9 Stroopwafel

Stroopwafel

Canınız tatlı bir şeyler mi istedi? Amsterdam’da tatlı bir şey yemek isterseniz ilk aklınıza gelmesi gereken şey stroopwafel olmalı. İki waffle hamurunun arasına sürülen muhteşem karamel ile ortaya çıkan lezzet ağzınızda tam bir lezzet patlamasına neden olacak.

#10 Poffertjes

Poffertjes

Krep hamuruyla yapılan bu lezzeti krepten ayıran ise içine katılan çeşitli aromalarla çok lezzetli bir hale geliyor. Özellikle dondurma ile muhteşem uyum gösteren bu tadı denemenizi öneriyoruz.

#11 Appelgebak

Appelgebak

Bu elmalı tartlar şehrin en çok sevilen tatlıları arasında bulunuyor. Şehirde bu lezzeti sevmeyen insan neredeyse yok gibi. Alacağınız bir dilim elmalı tart ile tatlı krizinizi tatlıya bağlayabilirsiniz 🙂

#12 Pompoensoep

Pompoensoep

Amsterdam’da en çok tüketilen çorbalardan biri olan Pompoensoep, balkabağından yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında bu çorba şehirde hayli fazla rağbet görmektedir.

Amsterdam’da ne yenir? yazımızda sizler için şehrin en çok tercih edilen lezzetleri hakkında bilgi vermeye gayret ettik. Siz de Amsterdam’da tavsiye ettiğiniz lezzetleri bize yorum kısmından yazarak listemizi daha da genişletmemizi sağlayabilirsiniz. Eğer şehirde gidebileceğiniz restoran önerisi arıyorsanız Amsterdam yeme içme rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

Ne yiyeceğiniz konusunda da fikriniz oluştuğuna göre artık Amsterdam uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilir ve en uygun uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek keyifli bir Amsterdam gezisi için yola çıkabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin