Amsterdam Şehir İçi Ulaşım Rehberi

Amsterdam Şehir içi Ulaşım konusunda da diğer pek çok konuda olduğu gibi Avrupa’nın en önde gelen şehirlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Amsterdam’a geldiğinizde şehir merkezini yürüyerek çok rahat dolaşabileceğiniz gibi ihtiyaç duyduğunuzda pek çok ulaşım alternatifine de sahip olabiliyorsunuz. Yazımızda Amsterdam’ın şehir içi ulaşımıyla ilgili detayları sizlerle paylaşmaya çalıştık.

1- Amsterdam Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri

Hollanda’nın bu güzel başkentini dolaşabilmeniz için ulaşım konusunda pek çok alternatifiniz bulunuyor. Yazımızda sizler için Amsterdam Şehir İçi Ulaşım alternatiflerin bir kısmını paylaşmak istedik. Sizlerin de Amsterdam ulaşımında ziyaretçilerimize faydalı olacağını düşündüğünüz yöntemler varsa bizimle yorum kısmından paylaşırsanız seviniriz.

Amsterdam’ın otelleri hakkında bilgi almak ve şehirdeki konaklama alternatiflerini incelemek isterseniz Amsterdam konaklama rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz. Fazla vaktiniz yoksa yazımızdaki otel önerilerimizden bütçenize uygun olanı tercih ederek zamandan tasarruf etme şansını da yakalayabilirsiniz.

1-Yürüyün

dam meydanı

Kuşkusuz bir şehri keşfetmenin en güzel yöntemlerinden biri yürümek. Yürürken etrafınızda olan bitene daha yakından şahit olabiliyor ve güzel şeyleri ıskalama ihtimalini en aza indirme şansını yakalıyorsunuz. Amsterdam gezilecek yerler listesini yürüyerek halletmek de yapacağınız en güzel şeylerden biri olabilir. Bunu gerçekleştirirken dilerseniz ücretli dilerseniz de ücretsiz olarak gerçekleştirilen yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

2-Toplu taşıma alternatifleri

amsterdam toplu taşıma

Eğer gezinizi sadece şehir merkeziyle sınırlı tutmadı iseniz ya da kaldığınız otel şehir merkezinin dışında kalıyorsa şehrin toplu taşıma alternatiflerini bilmenizde fayda var. Şehirde bulunan 16 adet tramvay hattı ve 4 adet metro ile gideceğiniz yere çok kolay ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. Dilerseniz otobüs seferlerini de ulaşım için değerlendirebilirsiniz.

3-Taksi

amsterdam taksi

Amsterdam’da taksiler ülkemizdekinden çok daha lüks model araçlardan seçilmektedir. Özellikle Amsterdam gece hayatını tatmak isteyen ziyaretçiler nedeniyle şehirde gece yarısından sonra taksi kullanımı oldukça yaygın olmaktadır.

4-Hop On Hop Off turları

hop on hop off otobüsleri

Amsterdam’da oldukça yaygın olarak kullanılan bu ulaşım yöntemi şehrin birçok turistik noktasına çok kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlamaktadır. Otobüs ve tekne şeklinde gerçekleştirilen turlara kombine bilet satın alarak istediğiniz yerde inip gezdikten sonra gene bu turlarla bir diğer durağa doğru yola koyulabilirsiniz.

Amsterdam şehir içi ulaşım için bot turlarını da değerlendirebilirsiniz. Bu turlarla ilgili detaylar için kaleme aldığımız Amsterdam kanal turu yazımıza göz atabilirsiniz.

5-Tabi ki bisiklet

amsterdam bisiklet

Amsterdam Avrupa’nın bisiklet kullanmaya en elverişli şehirlerinin başında geliyor. Özellikle Dam Meydanı civarında bulunan bisiklet kiralama yerlerinden saatlik veya günlük olarak bisikletinizi kiralayarak şehrin güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz. Bisiklet kiralama ücretleri günlük kiralamalarda ortalama 10€ civarında olmaktadır ancak şehirde daha uzun kalmayı planlıyorsanız ve gezinize bisikletle devam etmek istiyorsanız birkaç günlük kiralamalarda daha uygun fiyatlardan da bisiklet kiralama şansına sahip olabilirsiniz.

2- Amsterdam Şehir İçi Ulaşım Kartları

Eğer Amsterdam’daki ulaşım giderlerinizi en ekonomik şekilde aradan çıkarmak istiyorsanız bu şehre özgü şehir kartlarını değerlendirebilirsiniz. Bu kartlar sadece ulaşımda değil şehrin pek çok olanağından da ücretsiz veya indirimli bir şekilde faydalanmaya olanak tanımaktadır. Amsterdam’da kullanabileceğiniz 3 farklı ulaşım kartı bulunuyor.

1-I Amsterdam Card

ı amsterdam city card

Şehirde en çok tercih edilen kartların başında I Amsterdam Card gelmektedir. Bu kartla şehir içi ulaşımda çok avantajlı fiyatlardan faydalanabilir ve şehrin tadını çok ekonomik fiyatlarla çıkarabilirsiniz. Kart özellikle şehir merkezindeki müzelerde işinize hayli fazla yarayacaktır. Kartı havaalanından ya da turist iletişim merkezlerinden satın alabilirsiniz. Dilerseniz kartın adresinize postalanmasını da isteyebilirsiniz. Kartla ilgili detaylar için I Amsterdam Card nedir? Ne işe yarar? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

2-Amsterdam Travel Ticket

amsterdam travel ticket

Amsterdam’da en yaygın kullanılan kartlardan biri olan Amsterdam Travel Ticket, ziyaretçilerin ücretsiz bir şekilde ulaşım araçlarından faydalanmasına olanak tanıyor. Bu kartı kalacağınız güne göre seçenekler arasından tercih edebiliyorsunuz.

3-GVB Day Ticket

gvb day ticket

Bahsettiğimiz diğer iki karta göre avantaj bakımından daha basit olan bu kart da şehir içindeki ulaşım için oldukça ekonomik olabilmektedir. GVB Day Ticket’ı isterseniz saatlik isterseniz kalacağınız gün sayısına göre fiyatlandırılarak alabilirsiniz.

Bu arada Amsterdam’da toplu taşıma araçlarını kullanırken hem bindiğinizde hem de inerken kartınızı göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle kartınızı araca bindikten sonra atmamakta fayda var, aksi takdirde ceza yeme durumlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Şayet şehrin ulaşım olanaklarıyla ilgili diğer bilgilere ulaşmak isterseniz Amsterdam ulaşım rehberi yazımıza da göz gezdirebilirsiniz. Havaalanından şehir merkezine nasıl gidebileceğini öğrenmek isterseniz Amsterdam Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım başlığına göz atabilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda  yer alan yorumlar butonundan paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin