Alanya

Alanya Plaj Yerleri – Alanya’da Denize Girilecek En İyi 18 Yer!

Akdeniz bölgesinde Antalya’ya bağlı bir ilçe olan Alanya, ülkemizin en ünlü tatil beldelerinden bir tanesidir. Toros Dağları’nın eteklerinden bulunan Alanya, tarih boyunca Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir kale görevi görmüştür. Şehrin tarihi sembollerinden olan Kızıl Kule ve Alanya Kalesi, bölgenin tarihi önemini de gözler önüne sermektedir. Ülke turizminde önemli bir paya sahip olan Alanya, doğal güzellikleri ile 70 kilometrelik uzun sahil şeridiyle, mavi bayraklı plajlarıyla, tarihi zenginlikleriyle ve turkuaz deniziyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Alanya merkeze 45 km uzaklıkta bulunan Gazipaşa Havalimanı, 2012 yılında faaliyete geçmiş ve o tarihten bu yana ilçeye ulaşımı daha kolay hale getirmiştir. Buna bağlı olarak da turist yoğunluğu son yıllarda artış göstermiştir. Tarihi ve doğası ile ünlü ilçenin görülmesi gereken yerleri arasında Alanya Kalesi, Leartes Antik Kenti, Damlataş Mağarası, Alanya Seyir Terası ve Alanya Müzesi yer alır.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Alanya, ülkemizin en önemli tatil merkezlerinden biridir. Pansiyonlardan butik otellere ve beş yıldızlı tatil köylerine kadar her bütçeye ve her imkâna hitap eden konaklama tesisleri, tatilcilere en iyi şekilde hizmet vermeyi sağlamaktadır. Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip tatil beldelerinden biri olan Alanya’da birbirinden güzel, birbirinden farklı imkânlar sunan onlarca  plaj bulunmaktadır. Güneşlenme, yüzme, sahilde yürüyüş yapma ve su sporu yapma gibi imkânlar sunan Alanya plajları üzerine hazırladığımız yazımızda, Alanya’nın en iyi ücretli ve ücretsiz plajları ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

GoyaBeach Club

Alanya’nın en çok tercih edilen beach kulüplerinden biri olan Goya Beach Club, Alanya merkezde bulunuyor. Alanya tatillerine farklı bir eğlence katmak isteyenlerin, denizin, güneşin, aynı zamanda da müziğin ve eğlencenin tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası olan kulüp, sunmuş olduğu lüks hizmetle Alanya civarında bulunan benzerlerinden bir adım öne çıkıyor. Rnb ve hiphop tarzı müziklerle eğlencenin sınırları zorlayan plajın müşterilerini daha çok 25-35 yaş arasındaki gençler oluşturuyor.

Mavi ve beyazın muhteşem uyumu göz önünde bulundurularak dekore edilen Goya Beach Club, deniz ile birleşmiş gibi görünen geniş havuzu, havuzun içerisinde ve denizin etrafında konuşlanan şezlongları, köpük partileri, havuz barı, lüks yemek ve kokteyl menüsüyle lüks bir tatilden beklenen her şeyi sunar. Kulübe girişte herhangi bir ücret alınmıyor ancak gün boyu eğlenmek için kişi başı yüksek bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bar, bahçe ve dinlenebilir alan, havuz, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/goyabeachclub/

Haritada Görüntüle >

Havana Beach Club

Antalya’nın en önemli tatil beldelerinden biri olan Alanya’da en güzel kumsallardan birine sahip olan Havana Beach Club, sunmuş olduğu imkânlarla lüks bir tatilden beklenen her şeyi sunar. Ülkemizin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Kleopatra Plajı’nda bulunan club, bölgenin en güzel mekânlarından biridir. Kleopatra Plajı’nın özel kumlarının üzerinde, turkuaz rengi denize karşı konuşlanmış olan mekân denizin ve kumsalın tadını en özel şekilde çıkarabileceğiniz yerlerden biridir.

Bir tatilden beklenen her şeyi sizlere sunan mekânda ister Akdeniz’in masmavi sularında yüzebilir, ister cluba ait geniş havuzda yüzebilirsiniz. Yüzdükten sonra kumsalda bulunan şezlonglarda ya da minderlerde güneşlenebilirsiniz. Ailenizle ya da arkadaş grubunuzla birlikteyseniz locaları tercih ederek kalabalıktan uzak bir şekilde eğlenebilirsiniz. Yiyecek içecek konusunda da kendini oldukça geliştirmiş olan mekânda sabah kahvaltı yapabilir, İtalyan ağırlıklı mutfağın enfes yemeklerini tadabilir, sabahın ilk ışıklarına kadar müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. Aynı zamanda yiyecek ve içecek konusunda müşteri yorumları oldukça iyidir. Özellikle de havuz bardan alabileceğiniz taze meyve kokteylleri, smoothie’leri, alkollü ve alkolsüz içkileri mutlaka denemelisiniz.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bar, bahçe ve dinlenebilir alan, havuz, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/havanabeachclubalanya/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Tersane Plajı

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan ve günümüze kadar bozulmadan gelen Alanya Tersanesi ile Kızılkule arasında yer alan tarihle iç içe, küçük bir plajdır Tersane Plajı… Alanya ilçe merkezinde bulunan tersaneye ulaşım şehir içi otobüslerle ve dolmuş hatlarıyla kolaylıkla sağlanır. Tersaneye geldikten sonra plaja yürüyerek ulaşmak için Kızılkule’nin ön kısmında bulunan tarihi kapıdan geçerek merdivenlerden inmek gerekir. Tersane plajı boyutunun küçük olması ve diğer Alanya plajlarında farklı olarak çakıllarla kaplı olmasından dolayı ismi çok fazla duyulmasa da hem tarihle iç içe bir gün geçirmek hem de denizin tadını çıkarmak isteyenler burayı tercih etmektedir.

Doğal güzelliği, tarih ile iç içe yapısı, tertemiz ve masmavi denizi ile tekne turlarının favori yüzme alanı olan Tersane Plajı, size tarih içerisinde yüzme keyfini yaşatır. Giriş ücretsizdir ve çevrede şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir işletme bulunmamaktadır. Kendi havlunuzla gidip gün boyunca güneşlenebilir, surların arka tarafında, portakal bahçeleri arasında bulunan kafeteryada yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar yoktur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tersane arkasında kalan kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı

Yaklaşık 2 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Kleopatra Plajı, göz alıcı güzelliğiyle, Alanya’nın en çok tercih edilen plajlarından biri olma özelliğini taşır. Alanya merkeze 2 km uzaklıkta olan plaja ulaşımın kolay olması da popülerliğinin artmasına neden olmuştur. Adını Antik mısır kraliçesi Kleopatra’dan aldığı söylenen plaj en çok altın rengi kumsalı ile dikkat çeker. Hatta bu kumların, Kleopatra için Mısır’dan özel olarak getirildiği rivayet edilir.

Mavi bayraklı plajın denizi biraz derindir bu yüzden çocuklu aileler için çok uygun olmayabilir. Denizi öylesine berrak ve temizdir ki yüzerken balıkları izleyebilirsiniz. Yüzme dışında su sporlarına meraklıysanız, jet ski, deniz bisikleti ve paraşüt gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz. Plaja yüzmek ve güneşlenmek için giriş ücretsizdir. Ancak, plaj çevresinde bulunan işletmelerin sunduğu şezlong veya şemsiye gibi imkânlardan faydalanmak istiyorsanız belli bir ücret ödemeniz gerekir. Aynı zamanda bu işletmelerin sunduğu yeme içme olanaklarından faydalanabilir, unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Alanya Kalesi’ni karşısına alan plajın gün batımı manzarası ise görülmeye değer…

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Ayrıca plaj boyunca tekne turu, paraşüt, jet ski ve deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlanabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alanyacleopatrabeach/

Haritada Görüntüle >

Damlataş Plajı

Fotoğraf: Ahmet Arslan

Tarihi Alanya yarımadasının batı kesiminde yer alan Damlataş Plajı, Alanya’nın en meşhur plajlarından biridir. Alanya merkezde yer alan plaj, adını aldığı Damlataş Mağarası’nın hemen kıyısında Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alır. Alanya’nın mavi bayraklı plajlarından biri olan Damlataş Plajı, merkezde bulunması nedeniyle de hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrar. İnce ve tertemiz kum ile masmavi sığ denizin buluşması göz alıcı bir güzellik ortaya çıkarır ve geniş kumsalda unutulmaz anlar yaşanır.

Denizin berraklığı ile ünlü olan plaj, balıklarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarmanızı sağlar. Damlataş Plajı’na genelde suyun ve güneşin tadını çıkarmak için gidilse de gitmişken görülmeye değer yerleri de görmenizi tavsiye ederiz. Denizin tadını çıkardıktan sonra plajın hemen arkasında bulunan Damlataş Mağarası’nı görebilir, yüzmeyi seviyorsanız kıyı şeridi boyunca ilerleyerek Fosforlu Mağara’ya gidebilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir, ancak şezlong, havlu ve şemsiye için belli bir ücret ödemeniz gerekir. Aynı zamanda gün boyunca yeme, içme, duş ve WC ihtiyaçlarınızı da plaj etrafında bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Portakal (Oba) Plajı

Kent merkezinin doğu kıyısında yer alan Portakal Plajı, Oba Çayı’nın denize döküldüğü alanda Dim Çayı’nın denize döküldüğü kısımda yer alır. Bu nedenle de Oba Plajı olarak da adlandırılmaktadır. Yaklaşık 1 km uzunluğa sahip olan plaj, Alanya’daki neredeyse bütün plajlar gibi mavi bayraklıdır. Tertemiz denizinde yüzmek, incecik kumlu plajında güneşlenmek oldukça keyifliyken, daha da keyiflenmek için açık denizde yapılan su sporları alternatiflerinden yararlanabilirsiniz. Plajda bulunan su sporları merkezinde dalış ve rüzgâr eğitimleri alabilirsiniz. Sakinlik arıyorsanız plajın arkasında kalan bölgede yürüyüş veya yapabilir bisiklete binebilirsiniz.

Önünde masmavi Akdeniz, arkasında ise çam ormanlarıyla kaplı heybetli Torosların yer aldığı plaj, eşsiz bir manzaraya sahiptir. Yumuşacık kumlarla kaplı plajı oldukça sığdır ve çocuklu aileler gönül rahatlığıyla bu bölgeyi tercih edebilir. Hizmetin geniş tutulduğu Portakal Plajı’nda hem ücretli hem de ücretsiz plaj alanları vardır. İster kendi hasırınızı şemsiyenizi alıp gidebilir, ister ücretli plajın imkânlarından yararlanırsınız. Plajda bulunan duş ve WC’den ücretsiz yararlanabilir, plaj etrafında bulunan işletmelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı ücretli plaj yerindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ulaş (Emirgan) Plajı

Alanya karayolunun 5 km batısında bulunan Ulaş Plajı, karayolunun hemen kenarında yer alır. Zamanında dinlenme ve piknik alanı olarak kullanılan plajın zamanla çevre düzenlemesi yapılmış ve turizme kazandırılmıştır. Hem piknik yapmak hem de denizin keyfini çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler yaz aylarında buraya akın eder. Plajın arkasında bulunan yeşilliklerle çevrili piknik alanı, kayalıkların üzerinde konuşlanmış çay bahçesi, gün boyu denizin ve kumun tadını çıkarabileceğiniz altın sarısı kumsalı ve masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakan Ulaş Plajı, eşsiz manzarasıyla da görenleri büyülüyor.

Karayolunun alt kısmında bulunan plaja ulaşım piknik alanının içinden geçen merdivenlerle sağlanır. Kalabalığa girmek istemeyenler ancak bu plajı görmek isteyenler için en iyi alternatif tekne turlarına katılmaktır. Önceleri belediye tarafından işletilen plaj zaman içerisinde özel bir şirkete devredilmiştir ve piknik alanına giriş ücretlidir. Bu ücret şezlong, şemsiye, piknik masaları, ocaklar, tuvaletler ve duş gibi olanaklardan faydalanabilmek için ödenen bir ücrettir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Keykubat (Begonvil) Plajı

Fotoğraf: Altid

Alanya merkezde bulunan plaj, Alanya Limanı’ndan başlayıp, Oba Çayı’nın denize döküldüğü yere kadar devam eder. Tarihi yarımadanın doğusunda bulunan Keykubat Plajı, adını Anadolu Selçuklu Hükümdarı Keykubat’tan alır. Merkezde bulunması nedeniyle yürüyerek, toplu taşıma ile veya taksi ile kolayca ulaşılabilen plaj hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Plaj, masmavi deniz ve kıyı boyunca uzanan yemyeşil park ve yeşil alanlarla çevrilidir. Yeşil alanlarda bulunan begonvillerin mevsiminde açmasıyla eşsiz bir manzaraya bürüne plajın bir diğer adı da Begonvil Plajı’dır.

Alanya’nın neredeyse bütün plajlarında olduğu gibi Keykubat Plajı da ince kumlarla kaplı uzun bir sahil şeridine sahiptir. Deniz yavaş yavaş derinleşir ve boy hizasına gelmesi için yaklaşık 20 metre açılmak gerekir. Bu yüzden plaj çocuklu ailelerin ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin uğrak noktasıdır. Akdeniz’e dökülen yakınlarda bulunan akarsuların etkisiyle denizi koyu mavi olan plajın berraklığı ve temizliği dikkat çeker. Alanya’daki birçok plajda olduğu gibi plaja girmek ücretsiz, diğer imkânlar ücretlidir. Denizin ve güneşin tadını çıkarmanın yanında farklı bir eğlence arayanlar için kıyı şeridinde su sporları eğitimi veren tesisler bulunmakta ve aynı zamanda plajda günlük tekne turları düzenlenmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İncekum Plajı

Antalya-Alanya karayolunun 26. kilometresinde bulunan İncekum Plajı, Alanya’nın Avşallar beldesinde yer alır. Adını altın sarısı, vücuda yapışmayan, incecik kumlarından almıştır. Denizin ve yemyeşil ormanların arasında bulunan plaj, doğal güzelliğiyle ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyüler. Mavi bayraklı tertemiz denizin incecik özel kumlarla kaplı olması yüzmeye gelenlere ayrı bir haz verir. Deniz oldukça sığdır bu nedenle de plaj çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler tarafından çok fazla tercih edilir. Yaklaşık 1 km uzunluğunda olan plajın arka tarafında mesire alanı ve kamp yerleri bulunur. Böylece hem Akdeniz’in muhteşem sularının keyfini çıkarabilir, hem piknik yapabilir hem de kamp kurarak tatilinizi uzatabilirsiniz.

Plaja giriş ücretsizdir. Aynı zamanda plajın ücretsiz otoparkı da vardır. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı belli bir ücret karşılığında plajda bulunan işletmeden karşılayabilirsiniz. Ayrıca plajda yeme içme alanı, duş, soyunma kabini ve tuvalet de bulunmaktadır. Ormanın içerisinde muhteşem manzaraya karşı güneşlenmek, doyasıya denize girmek ve güneşlenmek için ihtiyacınız olan her şeyi karşılayan İncekum Plajı Alanya’nın görülmeye değer güzellikteki plajlarından biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Fuğla Plajı

Alanya merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Fuğla Plajı, Alanya’nın sakin plajlarından biri olarak bilinir. Popüler plajların kalabalığından uzak, sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Sapsarı kumlarla kaplı olan plajın masmavi denizi görenleri büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı plajın arka kısımlarında birçok otel, restoran ve cafe bulunur.  Denize girmek için gitmeseniz bile plajın etrafında bulunan balıkçılarda ve kebapçılarda manzaraya karşı lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Alanya yarımadasında geniş bir koyun içerisinde bulunan Fuğla Plajı günübirlik gezi teknelerinin de uğrak noktasıdır. Tekneler öğle yemeği molası vermek için genellikle bu noktayı tercih eder. Hem karadan hem de denizden ulaşımın kolay oldu plaja ister toplu taşıma veya taksi ile ister deniz yolu ile ulaşabilir, girişin ücretsiz olduğu plajda dilediğinizce denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanakları plaj çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz. bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Mahmutlar Plajı

Alanya’nın 20 km doğusunda, Alanya-Gazipaşa yolu üzerinde bulunan Mahmutlar Plajı, Mahmutlar Belediyesi’ne ait bir halk plajıdır. Karayolunun hemen kenarında bulunan plaja ulaşım oldukça kolaydır. Alanya merkezden minibüs hatlarıyla 20 dakikada ulaşılabilir. Ulaşımın kolay olmasına rağmen plaj oldukça sessiz ve sakindir. Ancak hafta sonları biraz kalabalık olabilir. Kalabalık sevmiyorsanız bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Kıyı uzunluğu 5 km olan plajın deniz kısmında kum kayalıkları bulunmakta ve denizin içerisinde de yer yer kayalıklar bulunmaktadır. Bu nedenle de deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Oldukça berrak olan denizin dalgalı olması ve çabuk derinleşmesinden dolayı çocukların yetişkin gözetiminde denize girmesi gerekir. Sakin bir gün geçirmek için Alanya’nın biraz dışına çıkmayı göze alıyorsanız, masmavi denizinde dilediğinizce yüzebileceğiniz, ince kumlarla kaplı plajında güneşin tadını çıkarabileceğiniz, kıyıda bulunan cafe ve restoranlarda nefis Akdeniz yemeklerini tadabileceğiniz Mahmutlar Plajı tam size göre.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kestel Plajı

Fotoğraf: Hayrullah Gargı

Alanya’nın 5 km doğusun da yer alan plaja, Alanya–Kestel güzergâhında çalışan minibüslerle kolaylıkla ulaşılabilir. Karayolu kenarında konuşlanmış 2 km uzunluğundaki sahil şeridi, Alanya’nın tüm plajlarında olduğu gibi tertemiz, incecik kumlarla kaplıdır. Çok kalabalık olmayan plajın denizi tertemizdir ama oldukça da dalgalıdır. İlk bakışta bu dalgalar sizi korkutsa da biraz açıldıktan sonra kayboluyor ve yüzmeye doyamayacağınız bir hal alıyor. Yine de çocukların gözetim altında denize girmesinde fayda var.

Dim Çayı ile Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan Kestel Plajı buna rağmen günün her saatinde denize girilebilecek kadar ılıktır. Akvaryumu andıran berrak deniz dalış tutkunlarının da uğrak noktasıdır. Alanya merkezdeki plajlara nazaran daha sakin ve huzurlu bir gün geçirme imkânı sunan Kestel Plajı’nda sahil boyunca yürüyüş yaparak deniz kabukları toplayabilir, muhteşem gün batımı manzarasını izleyebilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plaja yanınıza havlunuzu alarak gidebilir gün boyu denizin ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kargıcak Plajı

Alanya’nın 16 km doğusunda bulunan Kargıcak Plajı, Mahmutlar Plajı’ndan hemen sonra geliyor. İnsan boyunu aşan dalgalarıyla ünlü olan plaj yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmiyor. Bu yüzden burası Alanya’nın diğer plajlarına göre genelde daha sakin oluyor. Doğa ile iç içe bir atmosfere sahip olan plajın arka tarafında bulunan ağaçlık alanı piknik yapmak isteyen aileler tercih ederken plajın içerisinde bulunan işletmede yeme içme ihtiyacı karşılanabiliyor. Girişin ücretsiz olduğu plajda aynı zamanda ücretsiz duş ve tuvalet imkânı da vardır.

Sessiz, sakin, doğa ile iç ile bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi olan plaja Alanya’dan Kargıcak minibüslerini kullanarak kolaylıkla ulaşılabilir. Ancak buraya tatilciler genellikle özel araçlarıyla gelir. Her ne kadar doğa ile iç içe, ulaşımın kolay olduğu bir plaj olsa da çok kalabalık olmamasının nedeni sahil şeridinin kayalıklı bir yapıya sahip olması ve denizin çok dalgalı olmasıdır. Ancak yine de ben dalgalara karşı yüzmeyi seviyorum diyorsanız Kargıcak Plajı tam size göre.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri mevcuttur. Şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Demirtaş Plajı

Fotoğraf: Yasin Aras

Alanya ilçesinde yol kenarında sessiz, sakin bir plaj olan Demirtaş Plajı’na ulaşım Alanya merkezden kalkan dolmuş hatlarıyla sağlanır. El değmemiş doğal bir güzelliğe sahip olan plaj, sessiz, sakin, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Ulaşımın kolay olmasına rağmen yazın ortasında bile çok az kişinin olduğu plaj, sonbahar aylarında bile oldukça sıcak bir denize sahip. Upuzun kumsalı ve masmavi denizi ile görenleri büyüleyen plaj, tatilcilerin olduğu kadar Caretta Carettaların da yumurtalarını bırakmak için tercih ettiği noktalardan biri. Şanslı gününüzdeyseniz sevimli deniz kaplumbağalarıyla karşılaşabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu plajda duş, cankurtaran, soyunma kabini, tuvalet gibi olanaklar da ücretsiz sunuluyor. Şezlong ve şemsiye için belli bir ücret ödemeniz gerekir. Plajın kenarında bulunan işletmede sabah dalgalar eşliğinde kahvaltınızı yapabilir, gün batımına karşı akşam yemeğinizi yiyebilir, gün boyu içeceğinizi içerek denizin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: : WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Koru Plajı

Alanya merkeze 49 km uzaklıkta bulunan Koru Plajı, Gazipaşa ilçe merkezine 5.5, Gazipaşa Havaalanı’na ise 8.5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Merkeze yakın olduğu için otobüs, minibüs, taksi veya özel araçla kolaylıkla ulaşılabilen plaj, doğa olayları sonucu ortaya çıkan doğal havuzları ile ünlüdür. Alanya’da görülmeye değer doğal oluşumlardan biri olan Koru Plajı’nda 3 doğal havuz bulunur. Plajda bulunan havuzlar kendi kendini filtreleyebilme özelliği bulunan nadir havuzlardandır. Özellikle iki tanesi korunaklı yapısıyla yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça idealdir.

Halk arasında ‘Yalı Taşı’ olarak adlandırılan doğal havuzlar, sürekli yenilenmesinden dolayı berrak ve tertemiz bir denize sahiptir. Su altı canlılarıyla yüzmenin keyfini çıkarmak, rengârenk balıkları ve su altı güzelliklerini keşfetmek için yanınızda mutlaka deniz gözlüklerinizi almalısınız. Plaj, havuzlar, duş, soyunma kabini ve tuvaletler için girişte herhangi bir ücret talep edilmez. Çevrede terlik, gözlük, şezlong, şemsiye, yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler mevcuttur. Son olarak şunu da belirtelim; sevimli deniz kaplumbağaları Caretta Carettalerın yumurtalarının bıraktığı 17 Akdeniz sahilinden biri de Koru Plajı’dır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Avşallar Plajı

Alanya’nın batı kıyısında Avşallar beldesinde bulunan plaj, yumuşacık kumu, çarşaf gibi akvaryumu andıran denizi ile Alanya sahil şeridinde bulunan en güzel plajlardan biri olma özelliğini taşıyor. Alanya’nın ünlü İncekum Plajı da bu sahil şeridinde yer almaktadır. İncekum Burnu ile Fuğla Koyu arasında yer alan Avşallar Plajı, 3 km uzunluğundaki sahil şeridi ile yaz boyunca yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği plajlardan biridir.

Kumlarla kaplı denizi oldukça sığ ve dalgasızdır. Bu nedenle de çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler tarafından çok fazla tercih edilir. Sahil şeridinde yer yer otellere ait olan plajlar, girişin ücretli olduğu özel plajlar ve ücretsiz halk plajları bulunur. Yeşilliklerin içerisinde gece geç saatlere kadar denize girme imkânı sunan plajda, dilerseniz ağaçların arasında mangal yakıp piknik de yapabilirsiniz. Nezih ortamı ve görülmeye değer güzellikleriyle Avşallar Plajı tatil planınızda mutlaka yer almalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarını plaj çevresindeki ücretli işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Türkler ve Payallar Plajı

Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunan yan yana iki mahalle olan Türkler ve Payallar, kilometrelerce uzunluğundaki sahil şeridi, bu sahilde bulunan plajları ve irili ufaklı otel ve pansiyonları ile ünlü olan bölgedir. Turistik tesislere oldukça yakın olan plajların bir kısmı bu tesisler tarafından işletilirken çoğunluğu ücretsiz halk plajıdır. Alanya’nın muhteşem denizinin ve doğasının izlerini taşıyan plajın kıyı kesimi yer yer kumsal yer yer kayalık yapıdadır. İster kumsalda uzanıp güneşlenir, sığ sularda yüzebilir, ister kayalıklarla kaplı olan bölüme gidip dalış yapabilir su altı canlılarıyla yüzebilirsiniz.

Fuğla burnundan sonra kilometrelerce uzanan kumsal, Alanya’nın ünlü plajlarına göre oldukça sakindir. Hem kalabalık azdır hem de denizi sakin ve dalgasızdır. Bu nedenle de gece geç saatlere kadar denize girilebilir. Geceleri Akdeniz’in eşsiz manzarasına karşı denizin keyfini çıkarırken şanslı gününüzdeyseniz yumurtadan çıkan Caretta Carettalarla karşılaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Konaklı Plajı

Fotoğraf: Hayrullah Kargı

Alanya merkeze 12 km uzaklıkta bulunan Konaklı, yaklaşık 8 km uzunluğundaki muhteşem sahil şeridi, kusursuz doğal güzellikleri ve lüks otelleriyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan bir bölgedir. Alanya’dan Konaklı’ya ulaşım dolmuş veya otobüs hatlarıyla veya taksilerle sağlanabilir. Turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğu bir bölgede bulunan Konaklı Plajı, yılın neredeyse 6 ayı, oldukça kalabalıktır. Yer yer kumsallarla yer yer kayalıklarla kaplı olan plajın kimi yerlerine giriş ücretliyken, halka açık yerlere yanınıza havlunuzu alarak girebilir, Alanya’nın muhteşem denizinin tadını çıkarabilirsiniz.

Plajın büyük bir kısmı kayalık yapıdadır. Aynı zamanda plajda bir de iskele bulunur. Turkuaz mavisi denize iskeleden atlayarak yüzmek ayrı bir keyif verir. Kayalık kısımlarda aniden derinleşen deniz iskeleden atlayarak yüzmeye elverişli olsa da çocuklu aileler burayı çok tercih etmemelidir. Kıyı boyunca yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, su sporları aktivitelerine katılabileceğiniz işletmeler yer alır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki Alanya tatilinizi planlamanıza yardımcı olacak ulaşım, konaklama, yeme-içme, gezilecek yerler ve daha fazlası hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce