Adelaide’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Şehrin 17 Lezzeti

Avustralya’nın önemli lezzet duraklarından biri olan Adelaide keyifli bir tatil yapmanın yanı sıra ziyaretçilerine farklı bir yemek kültürünü deneme fırsatını da sunuyor. Yazımızda gittiği yerlerde çeşitli lezzetleri denemekten zevk alan gezginler için “Adelaide’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevaplarına yer verdik.

Adelaide’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Adelaide’ye gelenler özellikle birçok kaliteli deniz ürününü deneme şansını yakalıyor. Bunun için şehirde gidilebilecek çok özel deniz restoranları hizmet vermektedir. Eğer tercihinizi etten yene kullanmak isterseniz şehirde en çok sığır etinin tüketildiğini belirtmemizde fayda var. Yerli halk bu eti özellikle rosto halinde bolca tüketmektedir. Şayet tercihinizi daha farklı bir et türünden yana kullanmak isterseniz kanguru ve timsah eti de Adelaide mutfak kültürü içinde önemli bir yere sahip. Şehir halkı bu etleri ızgara yaparak tüketmeyi oldukça fazla seviyor.

Adelaide’ye gelenler sadece Adelaide yemekleri ile değil çeşitli ülkelere ait yemekleri ile de tanışma fırsatı bulmaktadır. Şehirde bilhassa Çin, Japon ve İtalyan mutfağına yoğun bir ilgi duyuluyor ve bu mutfaklara ait yemekleri yiyebileceğiniz pek çok farklı mekan bulunuyor.

Şimdi dilerseniz “Adelaide’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olarak hazırladığımız listemize birlikte göz atalım;

1. Biftek

Beef

Yazımızın başında da dediğimiz gibi Adelaide leziz etlerin yenebildiği bir yer. Burada özellikle sığır eti tüketimi çok yaygın. Adelaide yemekleri içinde bolca kullanılan sığır eti biftek olarak da çok fazla tercih edilmektedir.

2.  Rosto

Rosto

Son yıllarda ülkemizde de özellikle patates püresi ile servis edilen rosto Adelaide yeme içme seçenekleri arasında da başı çekiyor. Eğer protein anlamında yüksek bir besin tercih etmek isterseniz bizce şehirdeki en ideal tercihlerin başında rosto geliyor.

3. Balık

Somon Balığı

“Adelaide’de ne yenir?” diye sorulduğunda “balık” cevabını verecek kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Şehirde özellikle özgür okyanuslardan yakalanan lezzetli ve dolgun balıklar çok fazla tercih ediliyor. Şehirde muhteşem balıkların tadına bakabileceğiniz birbirinden güzel deniz ürünleri ile ilgili hizmet veren restoran bulmanız mümkün. Bu restoranlarda ülkemizde bilinen pek çok balık türünün yanı sıra şehirde çok beğenilerek tüketilen barramundi isimli balığın da tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

4. Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası

Bezelye ülkemizde bol bol tüketilen bir sebze olmasına rağmen çorbasına çok fazla rastlamanız mümkün değil. Adelaide yemek kültürü içinde ise bezelye çorbası çok fazla tüketilen bir çorba türü. Eğer bezelye yemeği seviyorsanız çorbasını da çok seveceğinizden eminiz.

5. Pavlova

Pavlova

Canınız tatlı bir şeyler çektiyse görüntü olarak da iştahınızı kabartacak pavlova ilk denemeniz gereken lezzetler arasında olmalı. Cafelerin menülerinde en çok tercih edilen tatlılar arasında bulunan pavlova sizin de en beğendiğiniz lezzetler arasındaki yerini alacak.

6. Kanguru eti

Kanguru eti

Avustralya deyince birçok kişinin aklına ilk gelen şeylerden biri elbette “kangurular”. “Adelaide’de ne yenir?” sorusu için farklı bir cevap arayanlara kanguru etini denemelerini önerebiliriz. Yağ oranı düşük ve oldukça kırmızı olan bu eti marketlerde ve pek çok restoranın menüsünde bulmak mümkün olabilmektedir. Tadına gelince kimi ziyaretçiler bu eti çok beğenirken kimisinin pek beğenmediğini söyleyebiliriz. Çoğu kişi bunun geyik etine ya da aşırı yağsız bir dana etine benzetmektedir.

7. Istakoz

İstakoz

Balık restoranlarının en gözde lezzetlerinden olan ıstakoz bu şehirde de çok sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerine karşı zaafınız varsa bir öğününüzde şehirdeki deniz restoranlarından birine uğrayarak kendinize güzel bir ıstakoz ziyafeti çekmenizi öneriyoruz.

8. Karides

karides

Karides deniz aşığı insanlar için leziz bir yemeğin önemli parçalarından biri. Adelaide’de yolunuz bir balık restoranına düşerse ve “Adelaide’de ne yenir?” diye soracak olursanız görevli kişinin sayacağı şeylerden biri mutlaka “karides” olacaktır. Tabi deniz ürünleri ile çok fazla arası olmayan kişilerin karides, midye gibi balığa göre biraz farklı lezzetler konusunda biraz mesafeli olduğu için bu bu tatları beğenmeme ihtimali de bulunmaktadır.

9. İstiridye

İstiridye

Tıpkı karides gibi istiridye de deniz kabuklularından olup Adelaide’de tercih edebileceğiniz deniz ürünleri arasında bulunuyor.

10. Damper

damper

Avustralyalı çobanlar tarafından basit bir şekilde su ve unla yapılarak ekmek ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olan damper ülkenin geleneksel ekmeklerinden biri. Dilerseniz yemeğinizin yanında yiyebileceğiniz bu lezzetli ekmeği dilerseniz reçel, tereyağı gibi gıdaları sürerek de tüketebiliyorsunuz. Bizce denemelisiniz. Ekmeğin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız detaylar için burayı inceleyebilirsiniz.

11. Ahtapot

ahtapot ızgara

Şehirde bulunan Asya kökenli restoranlarda servis edilen bu deniz yemeği farklı bir lezzet peşinde koşanların deneyimlemesi gereken yemeklerden biri. Genellikle basit bir pişirme tekniği ile pişirildikten sonra servis edilen ahtapot bu restoranların spesiyalleri arasında bulunuyor.

12. Devekuşu Eti

Devekuşu Eti

Devekuşu eti ülkemizde henüz tam yaygınlaşmadı; ancak Adelaide yemek kültürü içinde devekuşu eti hayli yaygın olarak değerlendiriliyor. Şayet henüz bu et türünü denemediyseniz Adelaide gezisi bunun için iyi bir fırsat olabilir.

13. Timsah Eti

Timsah Eti

Çoğunuz için timsahlar soğukkanlı bir hayvan olarak görünebilir. Avustralya’da ise timsah eti gayet sıradan bir gıda olarak tüketiliyor. Evet, kulağa biraz soğuk gelse de kendinizi yeteri kadar cesur hissediyorsanız ve bu farklı et türünü denemek isterseniz Adelaide tam yeri diyebiliriz.

14. Kangaroo Ridge Şarabı

Kangaroo Ridge Şarabı

Ülkede 19. yüzyılın başlarında başlayan şarap yetiştiriciliği günümüzde zirve noktaya ulaşmış durumda. Adelaide ve çevresinde çok değerli şarap bağları bulunuyor. Hazırlanan pek çok farklı şarap türü meraklılarını bu bölgeye çekmeyi başarıyor. Bu şarapların başında ise Kangaroo Ridge şarabı geliyor. Eğer sizin de şaraplara merakınız varsa bu şarabı denemeden bu şehri terk etmeyin deriz.

15. Lamington

Lamington

Avustralya’nın bu çikolatalı kekleri üzerine Hindistan cevizi eklenerek servis ediliyor. Çay ve kahvenin yanında çok güzel bu lezzetli kekleri Adelaide ziyaretiniz sırasında bir molanızda denemenizi tavsiye ediyoruz.

16. Macadamia

Macadamia Adalaide

Adelaide’ye geldiğinizde buraya özgü bir şeyler yemek istiyorsanız ülke genelinde çok fazla tercih edilen bir fındık olan macadamia’yı denemelisiniz. İnsanı kendisine bağlayan bu güzel lezzet hem tuzlu hem de tatlı olarak tüketilebilmekte. Avustralya’da bu fındıktan yapılan kurabiyelere denk gelirseniz onları da denemenizi öneriyoruz.

17. Çikolata

Çikolata, Adalaide

“Adelaide’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun geldik en tatlı kısmına. Ülke genelinde muhteşem çikolatalar üretildiğini birçok kişi zaten biliyor. İşte bu enfes çikolatalar şehirde bulunan çok özel mekanlarda hazırlanarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sizin de şehirde unutulmaz çikolata rüyası yaşayacağınızdan eminiz 🙂

Şimdilik listemiz bu kadar. Şehre özgü yeni lezzetler keşfettikçe listemizi de genişleteceğiz. Bu arada Adelaide bölgesinde görmeniz gereken yerleri inceleyip gezinizi planlamak isterseniz Adelaide gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz. Adelaide yeme içme seçenekleri arasında mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz tatlar varsa da hemen yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin