I Amsterdam Card Nedir? Ne İşe Yarar?

Ucuz tatil yapmayı kim istemez ki? Özellikle yurt dışı gezilerinde yapılan harcama kalemleri oldukça fazla olduğu için bu harcamaları daha ekonomik hale getirmek bütçenizde kocaman bir delik açılmasının önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Pek çok şehrin kendine has şehir içi indirim kartları ile gittiğiniz yerdeki imkanlardan daha ekonomik bir şekilde faydalanma şansına sahip olabiliyorsunuz. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da ekonomik bir tatil için kullanabileceğiniz I Amsterdam Card uygulaması bulunuyor.

1- I Amsterdam Card Nedir? Avantajları Nelerdir?

I Amsterdam Card, Amsterdam’ı daha ekonomik bir şekilde keşfetmenize ve Amsterdam gezilecek yerler listesindeki pek çok yerden indirimli veya ücretsiz bir şekilde faydalanmanız olanak tanıyan bir tür indirim kartıdır. Bu kartla şehirdeki gezinizi daha ucuza mal etme şansına sahip olabilirsiniz. Bu kartla özellikle kültürel etkinlikleri sevenler ve şehir içinde yürümeyi pek fazla sevmeyen veya yürüyemeyecek durumda olanlar Amsterdam’ı gezerken çok daha ekonomik bir şekilde ve çok daha keyif alarak şehir turu yapma şansı yakalamaktadır.

i amsterdam card
art ile şehrin olanaklarından daha uygun fiyatlarla faydalanabilirsiniz

Benzer indirim kartlarının bulunmasına rağmen Amsterdam’ı keşfetmek için en uygun kartın bu olduğunu söyleyebiliriz. Kart, şehirde 2004 yılından bu yana 1,5 milyonun üzerinde insan tarafından kullanılarak büyük bir memnuniyet ve başarı oranı yakalamıştır.

I Amsterdam Card Avatajları;

  • Amsterdam’ın en iyi müzelerine ve ilgi çekici yerlerine ücretsiz giriş
  • Ücretsiz kanal gezisi ile şehrin tarihi dokusunu keşfetme
  • Amsterdam’daki GVB toplu taşıma araçlarının ücretsiz, sınırsız kullanımı  (otobüs, tramvay ve metro)
  • Amsterdam ve çevresindeki büyük indirimler ve özel teklifler
  • Ücretsiz ve ayrıntılı bir şehir haritası
  • Konserler, tiyatro, kiralama, restoran ve daha fazlası için ücretsiz hediyeler ve indirimler

2- I Amsterdam Card Ücretleri Ne Kadar? I Amsterdam Card Çalışma Sistemi

I Amsterdam Card almak için öncelikle şehirde ne kadar kalacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Alacağınız kartın ücreti 24, 48, 72 ve 96 saatlik seçeneklere göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki resimde kart ücretlerine ulaşarak sizin için en uygun kart seçeneğini seçebilirsiniz.

I Amsterdam Card Ücretleri

Kartın aktif olması ve geçerli olan sürenin başlaması için kültürel etkinlik veya ücretsiz ulaşım seçeneklerinden birinin ilk defa kullanılması gerekmektedir. Bundan sonra geçerlilik süresi başlamakta ve süre bittikten sonra kart kullanıma kapatılmaktadır. Kartı aldıktan sonra iki imkandan birini kullanmaya başlamadıysanız kartınızı satın aldığınız yılın sonuna kadar kullanabiliyorsunuz.

2- I Amsterdam Card Nerelerde Geçerli?

Kart ile şehrin önemli müzelerine ücretsiz bir şekilde giriş yapma hakkı kazanıyorsunuz. Bu müzelerin başında Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi, Rembrandt House, Hermitage Müzesi geliyor. Ücretsiz gidebileceğiniz müzeler elbette bunlarla sınırlı değil. Diğer müzelere aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz. Bu arada gönül isterdi ki Rijksmuseum ve Anne Frank Huis Müzesi de bu kartın listesine dahil olsun ancak değil ne yazık ki. Bu iki önemli müze için ücret ödemeniz gerektiğini üzülerek belirtmemiz gerek.

Kart ile ziyaret edebileceğiniz bütün yerlere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kart ile müzeler dışında daha Amsterdam’ın görülmesi gereken yerlerinden başta Artis Royal Zoo olmak üzere pek çok etkinlikten ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bu kartla kanal turunu da bedavaya getirebilirsiniz. Bunu da belirtmiş olalım.

3- I Amsterdam Card’ı Nasıl Alabilirim?

Kartı satın almanın en pratik yolu www.iamsterdam.com/citycard linkinden satın alma işlemini gerçekleştirmek olacaktır. Buradan satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra kartınızın dilerseniz eve teslim edilmesini isteyebilirsiniz. Dilerseniz de Amsterdam Merkez İstasyonu içinde bulunan I Am Amsterdam Card mağazasından ya da Amsterdam Schiphol Havaalanı içindeki ziyaretçi bilgilendirme merkezinden edinebilirsiniz. Eğer kartınızı online satın almak istemiyorsanız bahsettiğimiz bu iki noktadan kartınızı direkt olarak da satın alabiliyorsunuz.

i Amsterdam Kartını havaalanından temin edebilirsiniz.

Eğer kartınız bozulursa İstasyon Meydanı’ndaki ziyaretçi merkezine giderek kartınızın ücretsiz bir şekilde değişimini gerçekleştirebiliyorsunuz. Kartın çalınması veya kaybolması durumunda ise ücret iadesi gerçekleştirilmediğini bilmenizi isteriz.

I Amsterdam Card ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda yer alan “yorumlar” kısmından bizlerle paylaşabilir, sorularınıza yanıt alabilirsiniz. 

“I Amsterdam Card Nedir? Ne İşe Yarar?” üzerine 4 yorum

  1. Merhaba açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Ben, eşim,17 ve 10 yaşındaki çocuklarım ile çoğunluğu müze ziyareti olan bir gezi planladık. Benim merak ettiğim çocuklar için fiyat farklı mı? Bir de bu kartla havaalanından şehir merkezine ulaşım ücretsiz mi? Şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhabalar,

      I Amsterdam Card ile şehirde bulunan birçok müzeye ücretsiz veya indirimli giriş hakkına sahip olabileceğiniz gibi GVB otobüsleri, tram ve metro seferlerini de ücretsiz kullanma hakkına sahip olabiliyorsunuz. Havaalanından şehir merkezine giderken belediye otobüsünü kullandığınız takdirde ücretsiz bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz; ancak taksi, shuttle, tren seferleri gibi seçeneklerde kart geçerli değildir.

      I Amsterdam Card ücretlerine gelince, bu kartı alma seçeneklerini incelediğimizde güne göre ücretlendirme seçenekleri görünüyor; ancak yaşa göre bir fiyatlandırma belirtilmemiş.

      İyi tatiller dileriz. Görüşmek üzere.

      Yanıtla
  2. Merhaba,

    İçeriğinizi beğendim elinize sağlık. Size bir soru sormak istiyorum. Bu kartla feribot dışında da volendam, marken, zaanse schans, keukenhoff gibi yerlere gidilebiliyor mu? Şimdiden çok teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba Eda Hanım,

      21 Mayıs – 19 Mart tarihleri arasında I Amsterdam Card sahiplerine Keukenhoff için ulaşım ve giriş masraflarında %20 indirim uygulanmaktadır. Diğer yerlerle ilgili kart sahipleri için herhangi bir indirim ya da ücretsiz giriş olanağı hakkında açıklama bulunmamaktadır.

      Keyifli bir Amsterdam gezisi geçirmeniz dileğiyle, görüşmek üzere.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin