Fransa’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Avrupanın en popüler şehirlerinden olan Fransa, gezilecek yerleriyle olduğu kadar yemekleriyle de dikkat çekiyor.

Farklı lezzetlerin yer aldığı Fransız mutfağının meşhur yemeklerini ‘’ Fransa’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızda derledik. Listemizin ilk sırasında;

French Toast

image.jpg

Kahvaltılarımızı süsleyen ‘’yumurtalı ekmek ‘’ olarak bildiğimiz tat aslında bir Fransız klasiği. Kahvaltılarınızda ister tatlı ister tuzlu olarak tüketebileceğiniz french toastu güzel bir güne başlamak için tercih edebilirsiniz.

Soupe à L’oignon

Soupe à L’oignon

Soğan ve et suyunun buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet, üzerine peynir rendelenerek servis ediliyor. Soupe a’ l’oignon’u damak zevkinize hitap edecek lezzetlerden biri.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Fransa’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan Boeuf bourguignon, etin kırmızı şarapla pişirilmesinden meydana geliyor. İçeresine mantar, soğan ve sarımsak da giren yemeğin tadına doyamayacaksınız.

Confit de Canard

Confit de Canard

Kızartılmış ördek bacağından yapılan bu lezzetli yemek, Fransa’nın meşhur tatlarından biridir. Yanında garnitürler ve patatesle beraber sunulan yemek sıcak servis ediliyor ve isterseniz yanında bir kadeh kırmızı şarapla tükete bilirsiniz.

Blanquette de veau

Blanquette de veau

Et yahni diyebileceğimiz bu lezzetin yapımı biraz uzun sürse de, bu lezzet beklenmeye değiyor. Etlerin bebek soğanlarla piştiği bu yemeğe biraz da Fransız mutfağının dokunuşu değdiğinde ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor.

Salade Nicoise

Salade Nicoise

Salata severlerin mutlaka tatması gereken bir lezzet olan Salade nicoise, oldukça doyurucu. Taze sebzelerin kesilerek konulduğu salatanın içerisini ton balığı ve haşlanmış yumurta da ekleniyor. Genellikle öğlen yemekleri için tercih edile yemek bol proteinli ve tok kalmaya yardımcı oluyor.

Ratatouille

Ratatouille

Ana yemeklerin yanında servis edilen Ratatouille içerisinde; patlıcan, soğan, sarımsak, biber, havuç, kekik gibi malzemeler bulunuyor. Az yağda pişirilen Ratatouille’u, ana yemeklerinizin yanında sos olarak tercih edebilirsiniz.

Flamiche

Flamiche

Fransa’nın kuzeyinde oldukça meşhur olan Flamiche’yi tadı sebebiyle tuzlu bir turta diyebiliriz. Haşlanmış sebzelerin turta kabına konulup üzerlerine peynir rendelenmesiyle oluşan Flamiche’yi denemenizi öneriyoruz.

Escargot

Escargot

Haşlanmış salyangozların sosla birlikte servis edildiği, Türk mutfağı lezzetlerinden biraz uzak bir yemektir. Çok iç açıcı bir görüntüye sahip olmasa da yiyenlerin sevdiği, Fransa’nın popüler lezzetlerinden biridir.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Milföylerin ve kırmızı elmaların muhteşem buluşmasından oluşan Tarte tatin hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle denemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında yer alıyor.

Croissant

Croissant

Fransa’ya özgü bir tat olmasa da en lezzetli kruvasanları burada tada biliyorsunuz. Sadesinden tuzlusuna çikolatalısından reçellisine kadar birçok çeşidinin üretildiği kruvasan Fransa’da tatmanız gerekene lezzetlerden biri.

Sufle

Sufle

Tatlı krizimizi anında kesen, çikolatanın en güzel hali olan sufle için Fransız mutfağına teşekkürü bir borç biliyoruz. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ettiğimiz tatlının yanına vanilyalı dondurma isteyerek lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

Makaron

Makaron

Ana vatanı İtalya olsa da en meşhur olduğu ülkelerden biri Fransa’dır. Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından olan makaron rengârenk görüntüsüyle oldukça seviliyor.

Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

‘’ Çikolatalı Mus ‘’ olarak bildiğimiz tatlı tüh kadar hafif olmasının yanı sıra çikolatasıyla tatlı krizlerinizi kesmeye birebir. Ağır yemeklerin ardından tatlı istediğinizi gidermek içi oldukça hafif olan çikolatalı musu tercih edebilirsiniz.

Eclair

Eclair

Fransız kraliyet ailesinin favori tatlılarından olan Eclair, vanilyalı kreması ve çikolata sosuyla oldukça seviliyor. Ülkemizde de sıklıkla yenilen Eclair’i birde Fransa’da denemelisiniz.

*Fransa’nın gezilecek yerleri yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

*Fransa deyince artık sizin aklınıza Eiffel geliyorsa demek ki henüz lezzetli yemeklerinin tadına bakmadınız. Fransa uçak bileti fiyatlarını inceleyerek, lezzet dolu bir Fransa seyahati için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin