Zonguldak’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Zonguldak, Batı Karadeniz sınırları içerisinde yer alan doğal güzellikleri, tarihi yapıları, plajları, sahilleri ve taşkömürü yatakları ile öne çıkan bir ilimizdir. Bütün bunların yanı sıra Zonguldak, kendine has mutfak kültürü ile de ön plana çıkmıştır. Verimli topraklara sahip olan Zonguldak’ta çok sayıda meyve ve sebze yetiştirilir. Coğrafi konumu, sosyokültürel özellikleri, şehrin tarihi ve kültürel yapısı gibi pek çok konu bu güzide şehrin mutfak kültürünü etkileyen unsurlar arasındadır. Zonguldak bir maden kenti olduğu için halkın çoğu da madencilik işi ile uğraşır. Mutfağında ise bu kentin genelinde pratik yemeklerin ön plana çıktığı görülür. Şehrin mutfağı genellikle arpa, buğday, yulaf, çavdar, mısır, bakla ve fasulye gibi tarım ürünleri ağırlıklıdır. Bu ve benzeri bakliyat ürünleri burada fazlasıyla yetiştiği için şehrin yemek kültüründe de bu ürünlerin ağırlıklı olduğunu göreceksiniz.

Zonguldak mutfağındaki yemeklere baktığımızda ise bu yemeklerin birçok yörede bulunduğunu görürüz. Bunun sebebi ise bu yemeklerin Türkiye’nin birçok yöresine yayılmış ve oralarda yeni tariflerle zenginleşerek başka kentlerin mutfak kültürleri arasına girmiş olmasındır. Zonguldak geziniz esnasında bu lezzetleri Zonguldak’ın en sevilen restoranlarında deneyebilirsiniz. Zonguldak mutfağının en meşhur yemekleri ise şunlardır: Tirit, mantarlı börek, pumpum çorbası, kızılcık çorbası, Ereğli pidesi, ovmaç çorbası, pırasalı mancar, cevizli ev makarnası, cevizli kömeç, cizleme, çöpele, keşkek, zılbıt, höttürme, tenekede tavuk, gartlaç ve cevizli dolmadır.

Zonguldak Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Zonguldak’tan Alınabilecek Yiyecekler: Zonguldak kendine has yöresel ürünleri bulabileceğiniz illerden biridir. Zonguldak seyahatiniz dönüşünde evinize buraya özgü bir tat götürmek istiyorsanız Kozlu halk pazarına uğrayabilirsiniz. Buradan kestane balı ve yöresel reçeller satın alabilirsiniz.

Zonguldak’ın En Meşhur Tatlısı: Cevizli dolma, sütlü armut, beyaz baklava ve cevizli kömeç en meşhur yöresel tatlılarıdır.

Zonguldak’ta Nerede, Ne Yenir?

Berrak Fırın Patisserie

Zonguldak Berrak Fırın Patisserie

Berrak Fırın Patisserie, Zonguldak merkezde yer alan fırın kafe tarzında hizmet veren bir işletmedir. Taze ve lezzetli ürünler sunan işletme, Zonguldak halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen bir mekândır. Berrak Fırın ortam olarak gayet nezih ve ferah bir atmosfere sahiptir. Ayrıca mekâna girdiğinizde buranın gayet temiz ve şık bir işletme olduğunu göreceksiniz. Hizmet kalitesinin de üst düzeyde olduğu fırın, Zonguldak’ta bir şeyler yemek ya da bir şeyler satın almak için tercih edilebilir bir mekân. Bu işletmenin fiyatlarına değinecek olursak, fiyatların bir miktar pahalı olduğunu ifade edebiliriz.

Berrak Fırın Patisserie, Zonguldak’ta kahvaltı edebileceğiniz adreslerden biridir. Bu işletmenin fırınında her sabah poğaça, açma çeşitleri, simit ve börek çeşitleri çıkar. Güne fırından yeni çıkmış tazecik ürünlerle başlamak için burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Zonguldak’ın en meşhur lezzeti olan mantarlı böreği de burada deneyebilirsiniz. Mantarlı börek özellikle Devrek ilçesinde sabahları ve öğlenleri atıştırmalık olarak tercih edilen bir börek çeşididir. Bu restoranda yapılan mantarlı böreğin yapımında Zonguldak yöresinden taze olarak toplanan sarıkız ve kanlıca mantarları kullanılır. Böreklerin lezzeti ise ürünlerin yerel ve taze olmasından ileri gelir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 23:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzi Paşa Sk., No: 23/A, Merkez

Telefon: 0372 222 15 15 – 0552 242 00 34

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/berrakfirinpatisserie/

Haritada Görüntüle >

Fener Cafe & Restaurant

Zonguldak Fener Cafe & Restaurant
Fotoğraf: Burçin Acuner

Zonguldak’ta kahvaltı nerede yapılır diye sorulduğunda hiç şüphesiz burada yaşayan insanların birçoğunun aklına Fener Cafe ve Restaurant gelir. Fener Cafe ve Restaurant, eşsiz Karadeniz manzarasına sahip oldukça şık restoranlardan biridir. Konum olarak Zonguldak merkezde Yayla Mahallesinde yer alan işletme lezzetli kahvaltısı ve eşsiz deniz manzarası ile dikkat çeker. Restoranın günbatımı manzarası oldukça dikkat çekicidir. Yemeklerinizi yerken eşsiz fotoğraf kareleri elde edebilirsiniz. Hizmet kalitesi olarak da oldukça tatmin edici olan restoranın personelleri müşterilere yaklaşımı oldukça profesyoneldir.

Fener Cafe ve Restaurant, kahvaltısı ile ünlüdür. Karadeniz mutfağı lezzetleri ile oluşturulmuş mükellef bir kahvaltı sofrasına sahip serpme kahvaltıdan oluşan bir menüsü bulunur. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemeği için de buraya gelinebilir. Kahvaltı haricinde gelenler için oldukça geniş bir menü seçeneği bulunur. Deniz ürünleri, kebap çeşitleri, çorba, ızgara gibi pek çok yemeği bu restoranın menüsünde bulabilirsiniz. Akşam yemeği için gelmeyi düşünüyorsanız burada balık yiyebilirsiniz. Size tavsiyemiz Zonguldak seyahatinizde buranın kahvaltısını denemenizden yanadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yayla Mah., 100. Yıl Gezi Yolu Sk., Merkez

Telefon: 0372 252 00 44

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/FenerRestaurantProject/

Haritada Görüntüle >

Bizim Çorbacı

Zonguldak Bizim Çorbacı

Zonguldak mutfağında çorbalar önemli yer tutar. Hatta bu kentin mutfağına özgü birçok çorba çeşidi de mevcuttur. Zonguldak yöresel çorbaları ve sevdiğiniz birçok çorba çeşidini bulabileceğiniz adreslerden biri de Bizim Çorbacı’dır. Bizim Çorbacı konum olarak Zonguldak merkez Defterdar Sokak’ta yer alır. Mekân olarak ne çok büyük ne de çok küçük bir ortama sahiptir. Buraya girdiğinizde ortamın ferah ve oldukça temiz olduğunu göreceksiniz. Restoran hizmet açısından da değerlendirildiğinde hizmet performansının kaliteli olduğunu görebilirsiniz. Kaliteli hizmet almak ve lezzetli yemekler denemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yemeklerin fiyatının da son derece makul bir seviyede olduğunu belirtebiliriz.

Bizim Çorbacı oldukça geniş bir menü seçeneğine sahip işletmelerden biridir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, kebaplar, ızgaralar ciğer, tavuk çeşitleri, tatlılar gibi pek çok ürünü bulabilirsiniz. Çorba çeşitleri arasından dil paça, ayak paça, kelle paça, mercimek, ezogelin, işkembe, tuzlama, tavuk suyu çorbası ve kokteyl çorba gibi çorba çeşitlerini bu mutfakta görebilirsiniz.  Çorba çeşitleri haricinde Arnavut ciğeri, köfte, tavuk ızgara, ciğer şiş, et şiş gibi pek çok yemeği de burada bulabilirsiniz. Bu yemeklerin her biri ayrı lezzet, ayrı tat. Seçim tercihi sadece sizin damak zevkinize kalmış.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Defterdar Sk., No: 5, Merkez

Telefon: 0372 222 17 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bizimcorbaci67/

Haritada Görüntüle >

Güverte Çorbacı

Zonguldak Güverte Çorbacı

Zonguldak sofralarında çorbalar bir hayli önemlidir. Çeşit çeşit ve bol malzemelerle hazırlanan bu doyurucu çorbalar Zonguldak sofralarının vazgeçilmezleri arasındadır. Zonguldak’a yolunuz düştüğünde doyurucu ve lezzetli bir çorba arıyorsanız o zaman size Güverte Çorbacı’yı önerebiliriz. Güverte Çorbacı konum olarak Zonguldak Ereğli’de Atatürk Bulvarında yer alıyor. Ayrıca Ereğli sahiline de oldukça yakın bir mevkide bulunuyor. Mekân olarak küçük ve salaş görünümlü bir işletmedir. Çorbacıya girdiğinizde sizi duvarda asılan ilginç duvar yazıları karşılar. Oldukça uygun fiyatlı çorbalar sunan Güverte, özellikle öğle saatlerinde yoğunluk yaşar.

Güverte Çorbacı, çorba çeşitleri ve sulu ev yemekleri yiyebileceğiniz mekânlardan biridir. Burada birçok çorba çeşidini bulabilirsiniz. Ezogelin, mercimek, karışık çorba, dil, paça, ayak paça ve işkembe çorbasını burada bulabilirsiniz. Çorbaların her biri birbirinden güzel olmasına karşın özellikle çorba çeşitleri arasından işkembe, dil ve paça çeşitleri oldukça beğeniliyor. Her ne kadar bu restoran enfes çorbaları ile ön plana çıksa da sulu yemekleri de en az çorbaları kadar lezizdir. Sulu yemek çeşitlerinde ise Türk mutfağından ev yemeklerine yer veriliyor. Yemek çeşitleri arasından ise köfte, patlıcan oturtma ve pilavı deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Orhanlar Mah. Atatürk Blv., Çınar Taksi Karşısı, No: 15, Ereğli

Telefon: 0372 316 77 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/guvertelokanta/

Haritada Görüntüle >

Pidecioğulları

Zonguldak Pidecioğulları

Pidecioğulları, Zonguldak Ereğli’de oldukça popüler ve çok sevilen restoranlardan biridir. Konum olarak Ereğli merkezde Ali Molla Camisinin karşısında yer alır. Restoran Ereğli’nin sevilen ve tutulan yerlerinden biri olduğu için genellikle kalabalıktır ve bu nedenle servislerde de yoğunluk yaşanır. Bu nedenle siparişleriniz için bir miktar bekleme sorunu yaşayabilirsiniz. Burada siparişlerinizi beklerken önden çay alıp siparişinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu şekilde hem sıkılmazsınız hem de siz çayı bitirinceye kadar siparişiniz masanıza getirilir. Ailecek gelinebilecek temiz ve nezih bir mekândır. Ayrıca restoranın açık alanı da mevcuttur.

Pidecioğulları lezzetli pideleri ile ünlü bir işletmedir. Burada pidenin birçok çeşidini bulabilirsiniz.  Bu restoranda pideler kaşarlı, yumurtalı, kıymalı, kapalı, açık, yuvarlak gibi pek çok çeşitte hazırlanıp sunulur. Bu pideler fırından çıktığı gibi taze taze masanıza servis edilir. Pidelerin hamuru ince ve çıtırdır. İç harcı ise gayet dolgun ve lezzetli hazırlanmıştır. Bu restoranda sipariş verdiğinizde salata ve çay ücretsiz olarak yani mekânın ikramı olarak masanıza getirilir. Pide çeşitlerinden yuvarlak karışık pide ve Trabzon yağlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Murtaza Yukarıbey Çayırı Sk., Tezel İş Hanı, Ereğli

Telefon: 0372 323 55 61

Haritada Görüntüle >

Falım Pide

Zonguldak Falım Pide Salonu

Zonguldak pidesi ile ünlü bir kenttir. Pidesi ile ünlü olmasından dolayı bu kenttin sokaklarını gezerken birçok pideciye rastlamak da mümkündür. Bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız ve gerçekten kaliteli ve lezzetli pideler arıyorsanız Falım Pide’yi tavsiye edebiliriz. Falım Pide, konum olarak Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunuyor. Ereğli merkezde yer alan pideci, lezzetli Ereğli pideleri ile sevilen bir mekândır. Falım Pide salaş bir ortama sahiptir. Restoranın servisine değinirsek, servisin biraz yavaş olduğunu söyleyebiliriz. Servisin yavaş olması dışında bir de buraya geldiğinizde park sorunu yaşayabilirsiniz. Tüm bu sıkıntıların dışında lezzetli pideler yapmaları sayesinde bu tür sorunlar göz ardı edilebilir.

Falım Pide, pide çeşitleri hazırlanıp sunulan bir restorandır. Açık veya kapalı şekilde servis alabileceğiniz pide menülerine sahiptir. Pide çeşitleri arasından kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı ve Trabzon pidesini bulabilirsiniz. Sıcacık ve çıtır çıtır olan pideler tam kıvamında pişirilir. Ayrıca pidelerin hamuru olsun iç harcı olsun tamamen tam kıvamında hazırlanmıştır ve bu sayede pidelerin de lezzetine doyum olmaz. Pide haricinde burada lahmacun da deneyebilirsiniz. Yemek siparişlerinizin yanında masaya ikram olarak salata da getiriliyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Müftü Mah., Sebze Pazarı Sk., No: 18, Ereğli

Telefon: 0372 316 99 55

Haritada Görüntüle >

Meşhur Pideci Hasan Kuru

Zonguldak Meşhur Pideci Hasan Kuru
Fotoğraf: Uğur Zaman

Zonguldak ilçesi Ereğli’nin pideleri ile meşhur bir kenttir. Ereğli pideleri denilince de akıllara Meşhur Pideci Hasan Kuru gelir. Ereğli’nin en popüler pidecisi olan Pideci Kuru Hasan konum olarak Erdemir Caddesi üzerinde yer alıyor. Ayrıca bu pideci Ereğli’nin en eski pidecilerinden biri olma özelliğine sahiptir. Mekân olarak klasik bir esnaf lokantasıdır. Bu lokantada genellikle servis sıkıntısı yaşanmaz. Yani sipariş verdiğinizde siparişlerinizin hazırlanması çok uzun sürmez. Ancak mekânın kalabalık olup olmayışına göre bekleme süreniz değişebilir.

Meşhur Pideci Hasan Kuru kendine özgü hazırladığı pideleri ile ünlü bir işletmedir. Bu pidecide hazırlanan pidelerin hamuru olsun iç harcı olsun tamamıyla tam kıvamda hazırlanmıştır. Pidelerin iç harcı hazırlanırken tüm malzemelerin taze olmasına özen gösteriliyor. Ayrıca iç harcında baharatlara çokça yer veriliyor ve bu baharatlar da gerçekten damak zevkinize hitap edecek türden. Burada hazırlanan pideler toplamda 18 farklı çeşitte hazırlanıyor. Pideler müşterilerin tercihleri doğrultusunda açık veya kapalı şekilde hazırlanıyor. Bu pidelerden damak zevkinize uygun olanı sipariş verebilirsiniz. Mekânın en beğenilen pideleri ise yumurtalı Ereğli pide ve kıymalı pidedir. Ayrıca pidelerin yanına acık veya kapalı ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Müftü Mah., Erdemir Cad., No: 19, D: B, Ereğli

Telefon: 0372 316 13 51 – 323 89 04

Haritada Görüntüle >

Genç Soydaş Pide ve Kebap

Zonguldak Genç Soydaş Pide Kebap

Zonguldak’ta yemek için lezzetli ve kaliteli bir mekân arayışındaysanız Genç Soydaş Pide ve Kebap’ı tercih etmelisiniz. Konum olarak Zonguldak merkezde hoş bir dere kenarı yakınlarında olan restoran yaz aylarında dere sesini dinleyerek yemek yiyebileceğiniz muazzam bir açık hava restoranına dönüşür. Kış aylarında ise restoran ayrı bir güzelliğe bürünür. Şömine ile ısıtılmasına destek sağlanan sıcak bir ortama sahiptir. Mekânda şömine detayının olması otantik bir ortam yaratmıştır. Lezzetli menüler, kaliteli hizmet anlayışı ve hijyen gibi konularda oldukça iyi olan bir işletmedir. Ayrıca sıcak ve samimi bir ortama sahip olması burayı sevilen bir işletme haline getirmiştir.

Genç Soydaş Pide ve Kebap, zengin bir mutfak anlayışına sahiptir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri ve pide çeşitleri ağırlıklı olarak yer kaplar. Bu restorana yolunuz düştüğünde mutlaka Zonguldak’ın meşhur pidelerinden yemenizi tavsiye ederiz. Yemeklerin ardından ise bakır demlikte demlenen çaylardan ikram edilir. Kebap ve pide haricinde ızgara çeşitleri, dürüm çeşitleri, pirzola ve bonfile gibi pek çok et çeşidini de bu mutfakta bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 12:00 – 20:30, hafta sonu 15:00 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Asma Mah., Avni Cınal Cad., No: 56, Merkez

Telefon: 0372 268 19 42 – 0545 588 57 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gencsoydaspidekebap/

Haritada Görüntüle >

Coşkunoğlu Et Restoran

Zonguldak Coşkunoğlu Et Restaurant

Zonguldak’ta kaliteli ve lezzetli bir et nerede yenir diye düşünüyorsanız Çoşkunoğlu Et Restoran’a gidebilirsiniz. Et konusunda başaralı olan işletme konum olarak Zonguldak Belediyesi’nin tam karşısında yer alıyor. Konumu nedeni ile denizi karşısına alır ve bu nedenle deniz manzarası eşliğinde yemek yemek için ideal bir mekân tercihi olacaktır. Restoran, 2 katlı bir binadan oluşuyor ve yemek yeme salonları oldukça geniş ve ferah, yani müşterilerin rahat edebileceği türden dizayn edilmiş. Ayrıca restoranın açık alanında da masa ve sandalyeler var. Yani isterseniz açık yemeğinizi dışarıda oturup yiyebiliyorsunuz. Mekân görünüm itibari ile oldukça temiz.  Bunun dışında restoranın otoparkı var, servis hızı iyi, personelleri güler yüzlü, misafirperver bir ekipten oluşuyor.

Çoskunoğlu Et Restoran, et konusunda oldukça uzman bir işletmedir. Bu restorana geldiğinizde kaliteli ve lezzetli bir et yiyebilirsiniz. Bu mekânın menüsü oldukça geniş et seçenekleri ile doludur.  Adana kebap, dana biftek, bonfile, sac kavurma, sucuk, ızgara köfte, beyti kebap, kuzu ızgara, kuzu kaburga, kuzu küşleme, tavuk çeşitleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü et burada mevcuttur. Restoranın yemekleri genel olarak beğenilse de ızgara köftesi müşteriler tarafından en beğenilen ve tavsiye edilen ürün olmuştur. Et çeşitleri haricinde çorba çeşitleri, salata çeşitleri, lahmacun, pide çeşitleri gibi yemekleri de bu mutfakta görebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Güney Mah., Merkez

Telefon: 0372 251 12 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/coskunoglukasapizgara/

Haritada Görüntüle >

Nazar-ı Ala Restaurant

Zonguldak Nazar-ı Ala Restaurant

Nazar-Ala Restaurant, Zonguldak Kozlu’da yer alır. Konum olarak seyirlik bir tepe üzerinde bulunur ve bu nedenle şahane bir kent manzarasına sahiptir. Günbatımı manzarası oldukça dikkat çekici olan restorana geldiğinizde eşsiz fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz. Restoran manzarası ile öne çıktığı kadar lezzetli yemekleri ile de ön plana çıkmayı başarmıştır.  Etli menüleri ve lezzetli tatlıları buranın öne çıkan lezzetlerindendir. Restoran, manzara olarak, hizmet kalitesi olarak, temizlik hijyen olarak değerlendirildiğinde müşterilerinden tam puan almayı başarabilmiştir.

Nazar-ı Ala Restaurant, Zonguldak mutfağı ve Türk mutfağından yemekler bulabileceğiniz bir restorandır. Serpme kahvaltı, pide, ocak başı lezzetler, ev yemekleri ve yöresel yemekler bu restoranın menüsünde yer alan tatlardır. Zonguldak’a ait bir lezzet olan cizleme, kahvaltılardan günün tüm saatleri kolayca tüketilebilen hafif bir atıştırmalıktır. Cizleme, maya ve şeker ile hazırlanan hamurların sac üzerinde pişirilmesi ile oluşan bir lezzettir. Cizleme yemek için bu restoranı tercih edebilirsiniz. Cizleme haricinde beyti kebabı ve meşhur Zonguldak pidesini burada deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Milli Egemenlik Cad., Merkez, Kozlu

Telefon: 0372 266 00 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nazaralaizgara/

Haritada Görüntüle >

Çakaloğlu Değirmen Restoran

Zonguldak Çakaloğlu Değirmen Restaurant
Fotoğraf: Ömer Parlakçı

Zonguldak’ta sessiz ve eğlenceli bir restoran arıyorsanız Çakaloğlu Değirmen Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Konum olarak Devrek ilçesinde Bostandüzü Yolu üzerinde yer alır. Ormanın içinde doğa ile iç içe olan mekân size birbirinden lezzetli yemekler sunacaktır. Doğa ile iç içe bir ortamda huzur bulacağınız ve lezzetli yemeklerle keyifleneceğiniz bir işletmedir. Açık ve kapalı salonu olan işletme yaz, kış kesintisiz olarak Zonguldak halkına hizmet verir. Lezzetli ve keyifli bir gün geçirmek için bu restoran tercih edilebilir. Ayrıca özel gün ve davetleriniz için de bu restoran tercih edilebilirsiniz.

Çakaloğlu Değirmen Restoran yöresel yemeklerin ve Türk mutfağından sevilen yemeklerin hazırlanıp sunulduğu bir restorandır. Bu restoranın menüsünde birçok yemek çeşidi mevcuttur. Köfte, ızgara, kebap, pide gibi aklınıza gelebilecek pek çok yemeği burada bulabilirsiniz. Et çeşitleri haricinde çeşit çeşit mezelerle hazırlanmış taptaze balıkları burada deneyebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içecek hizmeti mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Devrek-Yeşilköy yolu üzeri

Telefon: 0372 556 33 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cakalogludegirmen/

Haritada Görüntüle >

Neslişah İskender

Zonguldak Neslişah İskender Restaurant

Zonguldak’ta canınız İskender çektiyse ve nerede yiyeceğinizi bilemiyorsanız Zonguldak’ın en eski restoranlarından biri olan Neslişah İskender’e gelebilirsiniz. Konum olarak Zonguldak Kozlu merkezde yer alan bu İskender salonu, lezzetli yemekleri ile dikkat çeker. Bu restoran mekân olarak nostaljik ve otantik bir atmosfere sahiptir. Restoran aynı zamanda güzel fotoğraflar çekmek için de ideal bir yer olacaktır. Mekân kalitesi olarak gerçekten kaliteli olduğunu yansıtır. Restoran çevresi, mutfağı, masaları, tuvaleti oldukça temizdir. Servisi hızlı, personelleri oldukça kibardır.

Neslişah İskender, kebap çeşitleri ve İskender kebabı ile ön plana çıkmış bir işletmedir. Bu restoran kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur ve serpme kahvaltıdaki ürünlerin çeşitleri oldukça fazladır. Kahvaltı haricinde gelenler için köfte, İskender ve lahmacun denenebilir. Ana yemeklerin yanı sıra menüde yer alan zengin meze çeşitlerinden de alarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Yemek siparişlerinizin yanında masanıza bir dizi ikram ürünler getirilir. İkramları ve yemekleri ile oldukça doyurucu bir yemek yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., Merkez

Telefon: 0372 266 67 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/neslisahiskenderkebap67/

Haritada Görüntüle >

Biyer Cafe & Restaurant

Zonguldak Biyer Cafe & Restaurant

Biyer Cafe ve Restaurant, sahil yolu üzerinde bir bahçede hizmet veren bir işletmedir. Şehirden uzakta ve yeşillik içinde yer alan oldukça sakin, kafa dinleyip uzun saatler oturabileceğiniz bir restorandır. Biyer Cafe atmosfer olarak çoğunlukla ailelerin tercih ettiği klasik bir aile ortamına sahiptir. Geniş ve bahçeli bir ortamda hizmet verdiği için çocuklar ve evcil hayvanlar burada rahat eder. Restoran, rengârenk bir mekân olmasının yanı sıra dinamik ve sürekli kendini yenileyen bir tarza sahiptir. Buraya gelen müşteriler ile işletme sahipleri ilgilenir ve yemek seçmede kararsızlık yaşamanız durumlarında size yardımcı olurlar.

Biyer Cafe ve Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilir. Özellikle kahvaltı için sıklıkla ziyaret edilen bir restorandır. Bu restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşuyor ve oldukça doyurucu bir kahvaltıya sahiptir. Serpme kahvaltıda servis edilen ürünler ise taze ve lezzetlidir. Kahvaltı haricinde buraya gelmeyi tercih ediyorsanız o zaman karşınıza oldukça geniş bir menü seçeneği çıkacaktır. Izgara çeşitleri, salatalar, çorbalar ve sulu ev yemekleri gibi birçok türde yemek çeşidi bu restoranın menüsünde mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Esenköy İliksu Cad., Plaj Yolu, Kozlu

Telefon: 0372 261 00 80 – 0541 929 67 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/biyeriliksu/

Haritada Görüntüle >

Karaelmas Kebap

Zonguldak Karaelmas Kebap

Zonguldak’ta kebap yemek için bir diğer adres de Karaelmas Kebap’tır. Konum olarak il merkezinde Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alır. Bu kebapçı Zonguldak’ta soslu kebap yapması ile ünlenmiş bir mekândır. Karaelmas Kebap, uzun yıllardır kebapçılık işi ile uğraşan Ahmet Usta tarafından açılmıştır. Ahmet Usta, yıllarını kebapçılık işine vermiş ve gerçekten ustalaşmış bir kişidir. Böyle bir usta tarafından açılan kebapçının kebaplarının lezzeti elbette tartışılmaz. Karaelmas Kebap, mekân olarak değerlendirildiğinde ise temiz ve nezih bir işletmedir. Zonguldak seyahatinizde gönül rahatlığıyla kaliteli ve lezzetli kebap yemek istiyorsanız size burayı önerebiliriz.

Karaelmas Kebap menüsünde kebap çeşitleri, lahmacun, pide çeşitleri, çiğ köfte, ızgara köfte ve tatlı olarak da künefe, kadayıf gibi tatlılar bulunur. Kebap çeşitleri arasında ise Türkiye’nin sevilen birçok kebabını bulmak mümkündür. Adana, Urfa, beyti ve İskender gibi sevilen kebap lezzetlerini bu restoranda deneyebilirsiniz. Bu restoranın en beğenilen ve Zonguldak’ta başka yerde bulamayacağınız lezzetli soslu kebabıdır. Bu restorana yolunuz düştüğünde soslu kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Gazipaşa Cad., Merkez

Telefon: 0372 253 18 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/karaelmaskebap/

Haritada Görüntüle >

Çatı Kebap

Zonguldak Çatı Kebap

Zonguldak Çatalağzı merkezde lezzetli ve doyurucu bir yemek arıyorsanız Çatı Kebap’a mutlaka uğramalısınız. Çatı Kebap konum olarak Çatalağzı Nizam Caddesinde bulunan Arı İşhanı içerisinde yer alıyor. Konum olarak deniz kenarında yer alır ve bu nedenle deniz kenarında kebap lezzeti için buraya gelinebilir. Zonguldak’ta kebap konusunda isim yapmış olan kebapçı, samimi ortamıyla da dikkat çekiyor. Restoran oldukça yoğun bir müşteri kapasitesine sahip olmasına karşın servisi hızlıdır. Bu yönüyle beğeni kazanmıştır. Ayrıca ortam olarak oldukça şık, ferah ve temiz bir ortama sahiptir. Karın doyurucu, bol porsiyonlu ve ekonomik yemekler yemek istiyorsanız Çatı Kebap’ta yerinizi şimdiden ayırtın.

Çatı Kebap, kebap konusunda öne çıkan bir işletmedir. Adana kebap, yoğurtlu kebap gibi birçok kebap çeşidini burada bulabilirsiniz. Bu restoran kebapları ile meşhur olduğu kadar tirit yemeği ile de öne çıkar. Zonguldak mutfağında önemli bir yere sahip olan tirit, özellikle bayram, kutlama gibi özel günlerde pişirilen bir yemektir. Zonguldak mutfağının mutlaka denenmesi gereken yemeklerinden biridir. Bu restoranda hazırlanan tiritler pide ile ve üzerine yeşillik konularak servis edilmektedir. Buraya geldiğinizde lezzetli kebapların yanı sıra tirit yemeğine de bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Milli Egemenlik Cad., No: 114, Merkez

Telefon: 0372 257 82 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/catikebap/

Haritada Görüntüle >

Tarkan Şef

Zonguldak Tarkan Şef

Tarkan Şef, Zonguldak merkezde yer alan steakhouse tarzında hizmet veren bir işletmedir. Mekân olarak oldukça hoş, nezih ve temiz bir aile mekânıdır. Restoranın tek sorunu müşteri kapasitesine göre biraz küçük olmasıdır. Bu nedenle, masalar birbirine bir miktar yakındır. Bunun haricinde restoran çalışanları müşterilere karşı son derece ilgili ve yardımseverdir. Restorana girdiğinizde ortamın temiz ve belirli bir düzen içinde olduğunu görürsünüz. Ayrıca masaların temizliği de ihmal edilmez. Yani bir müşteri kalktığında masa hemen temizlenir ve böylelikle yeni bir müşteri geldiğinde masa temiz ve derli toplu olur.

Tarkan Şef; ızgara çeşitleri, ciğer, köfte, çorba çeşitleri, kebap çeşitleri, hamburger, tavuk şiş gibi oldukça geniş portföyde menüye sahiptir. Mekânda ana yemeklerin yanı sıra tatlı çeşitlerini de bulabilmek mümkündür. Etin her türlüsünü özenle hazırlayan işletme, müşterilerine kaliteli ve lezzetli et yedirmek için çabalar. Bunun için etin her zaman en tazesi seçilmeye çalışılır. Ayrıca restoranda kullanılan etlerin yöre hayvanlarından kesilmesine özen gösterilmiştir.  Bu restoranda çoban kavurma, karışık ızgara ve hamburger deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Veysel Atasoy Cad., No: 28, Merkez

Telefon: 0372 210 04 04 – 0533 241 10 65

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarkansef/

Haritada Görüntüle >

Lemariz Et Restoran

Zonguldak Lemariz Et Restaurant

Lemariz Et Restoran, Zonguldak yöre halkı tarafından sıklıkla tercih edilen bir et restoranıdır. Konum olarak Zonguldak merkezde Karaelmas Caddesinde yer alır. Restoran konumu itibari ile deniz manzarasına sahiptir ve bu nedenle manzarası ile dikkatleri üzerine çeker. Restoranın manzarası genel itibariyle güzel olsa da günbatımı manzarasının eşsiz olduğunu vurgulamakta yarar var. Buraya geleceğiniz zaman özellikle günbatımı saatlerine denk getirip yemeklerinizin ve günbatımının keyfini çıkartabilirsiniz. Restoran mekân özellikleri olarak incelendiğinde mekânın oldukça geniş, şık ve temiz bir ortamı olduğu görülür. Bu restoranın başka bir özelliği de mekânda canlı müzik olmasıdır. Müzik, manzara ve şahane yemekler için Lemariz’de yerinizi ayırtabilirsiniz.

Lemariz Et Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menülerine sahiptir. Kahvaltı menüsü klasik çok çeşitli serpme kahvaltıdan oluşur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise çorba çeşitleri, mezeler, kebap, köfte, şiş,pide gibi ana yemekler yer alır. Ana yemek olarak burada köfte ve Adana kebap yiyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak da künefe ve irmik tatlısı alabilirsiniz. Yemeklerinizin yanında alkol tüketiyorsanız menüden alkol de seçerek yemeklerinizle tüketebilirsiniz. Özel günler ve kutlamalar için de bu mekânı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaelmas Cad., No: 8/A, Merkez

Telefon: 0372 210 07 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Lemariz-Restaurant-1583924481906380/

Haritada Görüntüle >

Ada Cafe Bistro

Zonguldak Ada Cafe & Bistro

Ada Cafe Bistro, Zonguldak merkezde yer alan kafe, bistro tarzında hizmet veren bir işletmedir. Konumu itibari ile Zonguldak sahiline epey yakındır. Sahilde gezerken, dinlenmek için, bir şeyler yiyip içmek için ya da manzarayı izlemek için burayı tercih edebilirsiniz. Buraya ulaşım oldukça kolay ve dolayısıyla gelmek için hiç zorluk çekmezsiniz. Zira merkezi bir konumda yer alıyor. Gerek işletme olarak gerek işletme personelleri olarak müşterilere karşı oldukça saygılı bir tutum içerisindeler. Restoran bu yönü ile müşterilerin takdirini kazanmış ve bu yüzden de Zonguldak’ın sevilen ve beğenilen kafelerinden biri haline gelmiştir. Restoran mekân olarak bir iç salon ve küçük bir bahçeyi andıran dış ortamdan oluşuyor. Restoranın bu küçük bahçesi kış ayları için yeterli olsa da yazın oldukça kalabalık oluyor. Bunların haricinde genel itibariyle temiz ve lezzetli bir mekândır.

Ada Cafe Bistro; mutfağında yöresel yemekler, et, kebap, tavuk gibi ürünlere yer verilir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı seçeneği bulunur. Öğle ve akşam yemeğinde ise oldukça geniş menü seçeneği bulunur. Yöresel yemekler haricinde farklı tatlar arayanlar da bu kafeyi tercih edebilir. Acılı tavuk, combo quesedila, burger, köri soslu tavuk gibi farklı lezzetleri de burada bulabilirsiniz. Yemek haricinde sadece çay veya kahve içmek için de bu kafeyi tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Merkez

Telefon: 0372 257 53 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adacafebistro/

Haritada Görüntüle >

Filyos Yakamoz Restoran

Filyos Yakamoz Restaurant

Zonguldak, Karadeniz’e kıyısı olması sebebi ile balık çeşitliliği açısından bir hayli zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Filyos Belediye Sokakta yer alan Filyos Yakamoz Restoran, Zonguldak’ta balık çeşitliliğini görebileceğiniz restoranlardan biridir. Konumu itibari ile deniz kıyısında yer alıyor olması burayı şahane manzaralı bir balık restoranına dönüştürmektedir. Mevsiminde yakalanmış taze balıklar tam kıvamında hazırlanarak servis edilir. Deniz manzarası eşliğinde birbirinden güzel ve lezzetli balıkları burada bulabilirsiniz. Mekân tam anlamıyla huzur ve lezzetin adresidir. Restoranın yakınlarında bir otel bulunuyor. Otel müşterileri için de bu restoran ideal bir tercih olabilir. Ayrıca restoranın otopark sorunu da bulunmuyor.

Filyos Yakamoz Restoranda müşterilere mevsiminde yakalanmış zengin balık çeşitleri sunulur. Balığınızı istediğiniz pişirme tekniğine göre hazırlayarak servis ederler. Balık çeşitleri boldur ve balıklar tazedir. Restoran alkollü bir mekândır dolayısıyla balıklarınızın yanına dilerseniz alkol de alabilirsiniz.  Lezzetli balıklarınızın ardından fırın helvası da yiyerek kendinize tam anlamıyla bir ziyafet verebilirsiniz. Balık ürünlerinin yanı sıra iştah açan zengin meze çeşitliliğine de sahiptir. Bu restoranın yemeklerinin fiyatları da son derece uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Filyos, Çaycuma

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/fahri.surul

Haritada Görüntüle >

Rıhtım Balık Evi

Zonguldak Rıhtım Balık Evi
Fotoğraf: Sakine İnan

Zonguldak merkezde lezzetli bir balık restoranı arıyorsanız Rıhtım Balık Evi’ni tavsiye edebiliriz. Konum olarak oldukça merkezi bir cadde üzerinde yer almasından dolayı buraya ulaşım oldukça kolaydır. Restoran mekân olarak oldukça şık ve temiz bir yeme içme yeridir. Merkezde lezzetli ve taze balıklar için bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Rıhtım Balık Evi, mevsim balıkları bulabileceğiniz bir restoran. Bu restoranda her türlü balık çeşidi en iyi şekilde hazırlanıp servis edilir. Ayrıca balık çeşitliliği olukça boldur. Sevdiğiniz balıkları istediğiniz şekilde pişirterek burada yiyebilirsiniz. Balık haricinde karides, midye gibi deniz ürünlerini de burada bulabilirsiniz. Rıhtım Balık, her ne kadar bir balık restoranı olsa da balık sevmeyenler için de burada yemek seçeneği bulunur. Balık sevmeyenler için nefis köfteleri mevcuttur. Yemeklerden sonra kabak tatlısı deneyebilirsiniz. Buranın yemekleri kadar kabak tatlısı da bir hayli başarılıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Gazipaşa Cad., Merkez

Telefon: 0507 732 57 02

Haritada Görüntüle >

Kılçıkk Balık Lokantası

Zonguldak Kılçıkk Balık Lokantası

Kılçıkk Balık Lokantası, Zonguldak’ta lezzetli yemekler yiyebileceğiniz küçük bir aile işletmesidir. Zonguldak’ta küçük ve lokal restoranları keşfetmek ve lezzetli yemekler denemek istiyorsanız bu lokantaya mutlaka uğramalısınız. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra taze balıkları ile de öne çıkan bir işletmedir. Restoranın şefleri gerçek anlamda işinin ustasıdır ve müşterilere kaliteli bir hizmet sağlanır. Lokantanın işletmeciliği bir kadın tarafından yapılır. İşletmeci kadın gerçekten başarılı ve bu işte oldukça profesyoneldir.

Kılçıkk Balık Lokantası mutfağında mevsiminde hazırlanmış taze balık çeşitliliğine yer verir. Restoranın ürünleri günlük olarak hazırlanır ve bu yüzden hep tazedir. Balıklar istediğiniz gibi pişirilir. Izgara, tava, buğulama gibi birçok çeşitte pişirilerek masalara servis edilir. Balıkların yanında salata getirilir. Balık çeşitleri haricinde midye, kalamar, karides gibi deniz ürünlerini de bu mutfakta bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Işık Yönder Cad., No: 27/B, Merkez

Telefon: 0372 291 09 87 – 0543 545 24 55

Haritada Görüntüle >

Alaborina Balık Evi

Zonguldak Alaborina Balık Evi

Zonguldak, Karadeniz bölgesinde yer almasından dolayı balık çeşidi bakımından oldukça zengin bir il. Bu nedenle bu kentte birçok balık restoranına rastlamak pekâlâ mümkündür. Zonguldak merkezde yer alan balık restoranlarından biri de Alaborina Balık Evi’dir. Konum olarak denize sıfır bir konumda yer alır. Bu nedenle, denizin tam içindeymiş gibi balık keyfi yapabilirsiniz. Ortam olarak son derece ferah ve şık bir ortama sahiptir. İşletme sahibi de müşterilerle iletişim kurmayı iyi bilen sıcakkanlı bir kişidir. Bir restoranın tercih edilmesinin en önemli nedeni yemeklerin lezzetli olması değildir. İnsanlar hoş karşılandıkları ve değer gördükleri yerde yemek yemeyi tercih ederler. Bu restoran hem müşterilerine değer veren hem de lezzetli yemekler sunan bir restorandır. Bu nedenle Zonguldaklılar tarafından da sıklıkla ziyaret edilir.

Alaborina Balık Evi doyumsuz manzara eşliğinde taptaze balıklar yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Restoranın balığından salatasına, tatlısından mezelerine kadar her ürünü tazedir ve işinin ehli kişilerce hazırlanmaktadır. Bu nedenle, lezzetli ve kaliteli bir yemek için burayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde mezgit, levrek ya da hamsi tava alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçeşievler Mah., Milli Egemenlik Cad., No: 102, Merkez

Telefon: 0542 174 67 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alaborina_balikevi/

Haritada Görüntüle >

Fırın Tatte

Zonguldak Fırın Tatte
Fotoğraf: Hasan Ciner

Zonguldak’ta tatlıcı arıyorsanız Fırın Tatte’yi lezzet listenize ekleyebilirsiniz. İçerisinde unlu mamullerin satıldığı küçük bir dükkân olan Fırın Tatte konum olarak Zonguldak Ulu Camii’nin altında yer alıyor. İşletme, güler yüzlü ve misafirperver bir ekipten oluşuyor ve burada yemek yerken kendinizi bir müşteri değil adeta bir misafirmiş gibi hissediyorsunuz. Mekân olarak biraz küçük olsa da lezzetli ve kaliteli ürünler sunmalarıyla ünleri bir hayli büyüktür. Lezzet konusunda sıkıntı yaşamayacağınız tatlıcının tatlılarının fiyatlarına değinirsek fiyatların bir miktar yüksek olduğu söylenebilir. Ancak tatlıların lezzeti fiyatları gölgede bırakır.

Fırın Tatte, unlu mamullerin yoğunlukta olduğu bir tatlıcıdır. Tatlıcı tatlı ve tuzlu ürünleri ile öne çıkar. Tatlılarınızın yanına çay, kahve gibi istediğiniz soğuk ve sıcak içeceği alarak tatlı ile birlikte tüketebilirsiniz. Bu tatlıcının ürünleri lezzeti ile olduğu kadar taze ve kaliteli ürünler olması ile de dikkat çekmektedir. Kurabiyeler, pastalar, minicik tartları ile muhteşem tatlı lezzetine sahiptir. Burada üzüm kurabiyesi, kabaklı börek, elmalı kurabiye ve cevizli tatlıları deneyebilirsiniz. Tatlı çeşitlerinin yanı sıra burada zeytinyağlı ev yemeklerini de bulabilirsiniz. Ancak mekân bir tatlıcı olarak ön plana çıktığı için biz burada tatlı denemeye karar verdik. Siz isteğinize göre burada yemeğinizi yiyip ardından tatlınızı da alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Meşrutiyet Mah., Gazipaşa Cad., Ulu Cami Altı, No: 66/A, Merkez

Adres: Haftanın tüm günü 06:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Telefon: 0372 253 63 61

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/firintatte

Haritada Görüntüle >

Gaziantepli Hasgüllü Baklavacı

Çaycuma Has Unlu Mamulleri

Zonguldak’ta tatlı nerede yenir, en iyi baklavayı nerede bulabilirim, diye sorduğunuzda karşımıza birkaç yer çıkar. Bu yerlerden biri de Gaziantepli Hoşgüllü Baklavacı’dır. Konum olarak Zonguldak merkezde en işlek caddelerden biri olan Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alır. Gerçek Antep baklavalarını bulabileceğiniz işletme, taze ve bol malzemeli baklavalar sunmasıyla Zonguldak’ın sevilen tatlıcıları arasına girmeyi başarmıştır. Baklava severlerin müdavimi olacağı bu baklavacıyı ziyaret edip en sevdiğiniz lezzetlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden de buradan sipariş verip baklava lezzetini evinize taşıyabilirsiniz.

Gaziantepli Hoşgüllü Baklavacı, Gaziantep’in sevilen baklava lezzetini değişmeden ve değiştirmeden Zonguldak’a taşımayı başarabilmiştir. Burada fıstıklı baklava, fıstıklı sarma, cevizli baklava, sütlü Nuriye, midye baklava, soğuk baklava, kaymaklı şöbiyet, Maraş dondurması gibi pek çok tatlı çeşidini bulabilirsiniz. Baklavaların hamuru ve iç malzemesi gerçekten lezzetli ve tatmin edicidir. Baklavalar fiyat olarak bakıldığında uygun fiyatlıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Uzunmehmet Cad., No: 27, D: 6, Merkez

Telefon: 0372 666 00 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hasgullubaklavalari/

Haritada Görüntüle >

Çaycuma Has Unlu Mamulleri

Çaycuma Has Unlu Mamuller
Fotoğraf: Mehmet Köktürk

Çaycuma Has Unlu Mamulleri, Zonguldak Çaycuma ilçesinde yer alan bir işletmedir. Çaycuma’nın oldukça köklü ve saygın işletmelerinden biri olan restoran, lezzetli ve taze ürünleri ile her zaman kalitesini korumayı başarmıştır. Mekân olarak temiz ve nezih bir işletmedir ve restoran gerçekten kaliteli bir işletme olduğunu belli eder. Zaten köklü bir işletme olması ve kurulduğu günden bu güne oluşturduğu imajını koruması bundan kaynaklıdır.

Çaycuma Has Unlu Mamulleri, kahvaltı yapmak için öne çıkan bir işletmedir. Fırından yeni çıkan taptaze simitler, poğaçalar, börekler kahvaltı sofrasında yerini alır. Kahvaltı haricinde güzel tatlıları vardır. Farklı bir tatlı denemek istiyorsanız ‘’fıstıklı mekik’’ ismi verilen tatlıdan deneyebilirsiniz. Fıstıklı mekik, içerisinde Antep fıstığı olan tereyağlı bir kektir. Tatlı ve unlu mamullerin dışında sadece çay, kahve içmek için de buraya gelinebilir. Unlu mamuller, tatlılar, kekler, poğaçalar gibi fırın lezzetlerinin yanı sıra burada çeşitli ızgara ürünlerini de bulabilirsiniz. Zonguldak Çaycuma geziniz sırasında bu mekânı ziyaret edip lezzetli tatlılarını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeni Mah., Uğur Mumcu Cad., Çaycuma

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Haritada Görüntüle >

İstanbul Pastanesi

Zonguldak İstanbul Pastanesi

İstanbul Pastanesi, Zonguldak’ın en köklü ve en popüler pastanelerinden biridir. İstanbul ayarında lezzetli pasta, kek, kurabiye yapması ile bilinen bir pastanedir. Ortam olarak oldukça temiz ve hijyenik bir işletmedir. Bu pastanenin tek sorunu oturacak yer sıkıntısıdır. Yani buraya gelip oturmak istediğinizde yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Önceden 2 katlı olarak hizmet verse de günümüzde üst katının kullanılmamasından dolayı oturma yeri konusunda biraz sıkıntı yaratmıştır. Ancak Zonguldak halkı genellikle gel-al yapmayı tercih ettiği için bu problem pek sorun yaratmaz.

İstanbul Pastanesi, birçok tatlı çeşidine sahip pastanelerden biridir. Bu pastanede karamelli krokanlı pasta, spesiyal çikolatalı pasta, Selanik, Laz böreği, Antep fıstıklı mekik kek, Ekler, su böreği, rulo pasta, üzümlü ya da elmalı kurabiyeleri deneyebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaları da bir de burada denemeyi unutmayın. Eğer yanınıza bir şey almayı düşünüyorsanız Acıbadem kurabiyesi ya da Selanik gevreği alabilirsiniz. Pastane fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatlar için biraz pahalıdır denilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 06:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Meşrutiyet Mah., Gazipaşa Cad., No: 58, Merkez

Telefon: 0372 251 23 64 – 0531 690 20 67

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/istanbul.pastanesi/

Haritada Görüntüle >

Zonguldak zengin yemek kültürüne sahip illerimizden biridir. Kendine has bir mutfağı bulunan il merkezi ve ilçelerinde yöresel tatlar ve Türk mutfağından lezzetler bulabileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Bu listemizde Zonguldak’ın en sevilen ve en çok tercih edilen restoranlarına yer verdik. Zonguldak’ı daha yakından tanımak ve eşsiz yemeklerini en iyi restoranlarında denemek istiyorsanız yöre halkının en çok tavsiye ettiği mekânlara giderek bu şehrin yemek kültürünü deneyimleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin