Rize’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Karadeniz bölgesinin en nadide şehirlerinden biri olan Rize, yaylaları, şelaleleri, kamp alanları, tarihi ve geleneksel kültürüyle ülkemizin önemli turistik varış noktalarından biridir. Batısında Trabzon, doğusunda Artvin, güneyinde Erzurum ve güneybatısında Bayburt bulunur. Yılın çoğu ayı yağış alan Rize’yi ziyaret etmek için en iyi zamanlar Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu dönemlerde yemyeşil bir doğa içerisinde harika vakitler geçirebilir, dünyanın en güzel yaylalarına gidebilirsiniz.

Bir şehre yapılacak turistik gezi veya iş seyahatiyle birlikte gezilecek ve görülecek yerlerin yanı sıra nerede, ne yenir sorusu da yanıtlanması gereken tur programının ayrılmaz bir parçasıdır. Rize’de nerede, ne yenir üzerine hazırladığımız bu içeriğimizde, Rize’nin kendi mutfağına has yemeklerinin çıktığı lokantaları bulabilir, Türk mutfağının en seçkin lezzetlerinin yer aldığı restoranlar, taze balık yiyebileceğiniz balık evleri, kahvaltı mekânları ve dostlarınızla birlikte vakit geçirebileceğiniz rahat kafe yerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Rize Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Rize’den Alınabilecek Yiyecekler: Karadeniz başlı başına onlarca çeşit yiyeceğin bulunduğu çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Batı Karadeniz şehirlerinden doğu Karadeniz şehirlerine kadar benzer yiyecekler olsa da her şehrin bir diğer Karadeniz şehri ile farklılaşan kendine has yiyecekleri de bulunmaktadır. Rize’den alabileceğiniz yiyecekler doğal kahvaltılık ürünlerinden muhlamalık kolot peynir, yayla balı, çiçek balı, meşhur Rize kavurması, helva, pekmez, bakliyatlık İspir kuru fasulye ve atıştırmalık Rize simididir.

Rize’nin En Meşhur Tatlısı: Rize, tatlı ve hamur işi yiyecekleriyle de herkesin beğenisini kazanır. Burada şehre özgü farklı tatları bulabilmek mümkündür. Pekmez ve mısır unu ile yapılan pekmezli asude, mısır unu helvası, nefis sütlaçlar, pepeçura tatlısı, pekmezli kabak tatlısı ve atıştırmalık kaynana lokumu, Rize simidi ve Rize çayı ile birlikte şahane bir ikili olan Laz böreği Rize’de deneyebileceğiniz tatlı ve hamur işi ürünlerden bazılarıdır.

Rize’de Nerede, Ne Yenir?

Yeşil Vadi Cafe & Restaurant

Rize Yeşil Vadi Restaurant

Rize her noktasıyla baştan çıkarıcı doğal manzaralara ev sahipliği yapıyor. Göz alabildiğine yeşilin her tonunu görebileceğiniz Rize’de doğayla iç içe olup, kuş cıvıltıları ve akan derenin sesi eşliğinde huzurla ve sakince kahvaltı etmek, öğlen veya akşam öğününde lezzetli bir kavurma, ızgara ya da taze balık yemek için Yeşil Vadi restoranını tercih edebilirsiniz. Restoran 1990 yılında Rize’nin en güzel noktalarından biri olan Çamlıhemşin’de kurulmuş ve o tarihten bugüne ilk günkü lezzetle müşterilerine hizmet vermektedir.

Restoran, Fırtına Deresi’nin hemen yanı başında yer almakta. İki katlı restoranın üst katı doğa ve dere manzarasına hâkim. Yeterince geniş ve ferah olan restoran hijyenik, çalışanları müşterilere karşı güler yüzlü ve ilgili. Restoranın menüsünde tavuk ızgara, kuzu ızgara, köfte, bonfile, saç kavurma, kiremitte çoban kavurma, kiremitte balık, turşu kavurma, kiremitte tavuk sote ve et sote bulunuyor. Dileyen güne coşkunca akan Fırtına Deresi’nin ve kuş seslerinin sesi eşliğinde yöreye özgü doğal ve çok çeşitli ürünlerden oluşan kahvaltısından yapabilir veya bölgeyi gezmeye çıkmış ve şöyle bir dinleyim dediğinizde manzaraya karşı restorana özel mısır unu helvası veya fırında sütlacından yiyebilirsiniz.

Yeşil Vadi Restaurant, Fırtına Deresi ve tarihi köprü manzarasına karşı, aileniz veya sevdiklerinizle gelip güvenle yemek yiyebileceğiniz bir yerdir. Kahvaltısı, yemekleri doyurucu, fiyatları da Ayder’deki işletmeye nazaran daha makul.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İnönü Cad., Merkez, Çamlıhemşin

Telefon: 0464 651 72 82 – 0535 987 94 25

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yesilvadi_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi

Rize Evvel Zaman Yöresel Yemek
Fotoğraf: Sevilay Toplupata

Şehir merkezinde, Rize Müzesi’ne 2-3 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Evvel Zaman Yöresel Yemek adlı mekan nostalji severler için mükemmel denebilecek bir ambiyansa sahiptir. Yöreye özgü motiflerle bezeli ve eşyalarla dekore edilmiş Evvel Zaman yeme içme yeri adının hakkını verircesine müşterilerini evvel zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Burası, adından da anlayacağınız üzere Rize mutfağına özgü yöresel yemeklerden yiyebileceğiniz keyifli bir yer. Hatta güne çok zengin bir kahvaltıyla başlamak isterseniz de burayı tercih edebilirsiniz. Karadeniz’in kahvaltı kültürü apayrı bir seviyedir. Muhlamasından kolot peynirine, pekmezinden tereyağına varıncaya kadar doğal ve hijyenik bir kahvaltı yapmak isterseniz Rize dışına çıkmadan merkezde buraya gelebilirsiniz.

Evvel Zaman yalnıza bir yeme içme mekânı değil aynı zamanda bir kültür evidir. Tarihi değerlere sahip çıkan ve bu değerleri yöreyi tanıtmak pahasına her gelen müşterisine tanıtmaya çalışan çok özel bir mekândır. Dolayısıyla, Rize’ye yolunuz düştüğünde kahvaltı veya yemek yemek için olmasa bile kültür evini görmeyi düşünebilirsiniz. Hatta gelmişken tıpkı botanik bir bahçeyi andıran küçük bahçesinde mola verip kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Evvel Zaman, Rize’de hem güzel bir kahvaltı yapmak, hem öğlen veya akşam doyurucu ve lezzetli yemek yemek hem de yöresel kültür turu yapabileceğiniz bir yer. Ailenizle gelebilir, güvenli bir şekilde yemeklerinden yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Piriçelebi Mah., Harem Sk., No: 2, Merkez

Telefon: 0464 212 21 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/EvvelZamanRize/

Haritada Görüntüle >

Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Evi

Rize Sini Yöresel Yemek Kahvaltı Evi
Fotoğraf: Hüseyin Uludağ

Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi kenarında yöresel kahvaltı yapabileceğiniz bir diğer yer de Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Evi’dir. Haftanın tüm günü sabah 9’da kapılarını açan mekân şahane bir manzarada doğa ile iç içe yemek yeme imkânı sunuyor. Menüsü tamamıyla yöresel ürünlerden oluşan işletme kahvaltıda bal, kaymak, reçel, tereyağı, börek, pişi, kek, muhlama, peynir, zeytin, helva gibi çeşitli doğal ev yapımı ürünlerle masaları donatıyor. Kahvaltı çeşidi yeterince fazla ve masadan tok bir şekilde kalkılıyor.

Yeme içme mekânı göze hoş gelen bir düzene sahip. Ahşap bir yapı içerisinde, yine ahşap masalarda yemekler yeniliyor. Hemen yanı başından Fırtına Deresi akıyor. Özellikle yaz aylarında dereden akan suyun sesi ve kuş cıvıltıları eşliğinde kahvaltı yapmak gerçekten çok hoş olacaktır. Aile işletmesi ve çalışanlar güler yüzlü. Misafirperver bir şekilde ağırlanıyorsunuz ve evinizde gibi hissedebiliyorsunuz. Dolayısıyla, Rize’de doğayla iç içe olup güvenle lezzetli bir kahvaltı yapmak için burayı da bir değerlendirebilirsiniz. Unutmadan, buranın kuymağını pek bir methediyorlar. Sıcak, samimi bir ortamda ailenizle gelip yöresel ürünlerden oluşan mükellef, doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Konaklar Mah., Halil Şişman Cad., Çamlıhemşin

Telefon: 0464 651 72 36 – 0535 428 66 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sinikafe/

Haritada Görüntüle >

Manzara Cafe & Restaurant

Rize Manzara Cafe & Restaurant

Adının hakkını verircesine şahane bir kent ve deniz manzarası sunan Manzara Restaurant, Rize’nin tepe noktasında şehri kuş bakışı seyre doyabileceğiniz ve bir yandan da enfes lezzetler tadabileceğiniz yerlerden biridir. Yöresel serme kahvaltı, yöresel yemekler, testi kebabı, ızgaralar ve ev mantısı gibi lezzetli yemeklere menüsünde yer veren mekân mükemmel manzarası ve parmak ısırtan yemekleriyle insanları mest ediyor.

Manzara Cafe ve Restaurant, geniş bir yeme içme alanı sunuyor. Sıcak, samimi bir ambiyansa sahip. İçerisi loş ortamıyla insanı rahatlatıyor ve manzarayla birlikte rahat bir yeme içme deneyimi yaşatıyor. Kahvaltı çeşitliliği yeterince fazla ve doyurucudur. Yemeklerin porsiyonu ise fazla fazladır. Tatlı çeşitliliği var. Çay yöreden, kahveler damla sakızlı, sade, menengiç ve sütlü. Üzerine birde kent ve Karadeniz manzarası ile yemek yeme ve üzerine çay-kahve içip tatlı kaşıklamak gerçekten güzel bir yemek yeme deneyimi yaşatıyor. Yaz aylarında serin havada şehri kuşbakışı seyrederken sevdiklerinizle güvenli ve hijyenik bir ortamda yemek yeme veya kahvaltı yapma düşünceniz olursa burayı tercih listesine ekleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fatih Mah., Paşa Cad., No: 13, Dörtyol, Merkez

Telefon: 0464 212 23 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/manzara.restaurantcafe/

Haritada Görüntüle >

Savarona Cafe & Restaurant

Rize Savarona Cafe & Restaurant
Fotoğraf: Rasha Sweed

Rize’de manzaralı restoranlar hiç eksik olmaz! Mutlaka pencereleri ya Karadeniz’in maviliklerine bakar ya da dinlendirici etkiye sahip zümrüt yeşili tepelere. Savarona restoran, Rize’de mavi ile yeşilin iç içe geçtiği parlak bir gökyüzü altında insana rahatlatıcı ve bir o kadar da seyir zevki yüksek manzara sunan yeme içme yerlerinden biridir. Kış aylarında iç mekânda, yaz aylarında petek taşları ile örülü geniş bahçe alanında müşterilerini ağırlayan Savarona restoran, mükemmel bir manzara eşliğinde yöresel lezzetler yiyebileceğiniz keyifli yerler arasındadır.

Savarona Restoran, sabah temiz bir havada yöresel kahvaltılık ürünlerden oluşan doyurucu kahvaltı yapmak için oldukça cazip bir yer. Kahvaltı menüsünde muhlama, peynir, zeytin çeşitleri, reçel, pekmez, kakaolu fındık ezmesi, hamur işleri, patates kızarması, sigara böreği ve daha onlarcası bulunuyor. Hepsi temiz, peynir, tereyağı gibi yiyecekler ise doğal köy ürünleridir. Muhlaması enfes, sigara böreği çıtır, çayları sıcacık. Ortam da samimi ve sıcaktır. Çalışanlar kişiler sıcakkanlı, güler yüzlü. Savarona restoran, Rize’de ailenizle, sevdiklerinizle gelip doğa ve deniz manzarasına karşı yöresel lezzetlerden yiyebileceğiniz güvenli yerlerden biridir. Aracıyla gelecek olanlar için otopark sorunu bulunmuyor. Restoranın giriş yerinin karşısında ücretsiz otopark alanı bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tepeüstü Sk., No: 16, Merkez

Telefon: 0464 214 93 57

Haritada Görüntüle >

Safir Cafe & Restaurant

Rize Safir Cafe & Restaurant

Şehir merkezinde Menderes Bulvarı yolu üzerinde yer alan Safir Cafe ve Restoran, çok fazla uzağa gitmeyip merkezde mükellef bir kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Hem yöresel kahvaltılık ürünler hem de hazır bazı kahvaltılık çeşitlerinin harmanlanarak servis edildiği kahvaltı onlarca çeşitten oluşan doyurucu bir zenginliğe sahip. Klasik olarak domates, salata, patates kızartması, sosis kızartma, zeytin, peynir, reçel, çökelek, tereyağı, bal, kaymak, salam, kaşar, muhlama ürünlerinden oluşuyor.

Mekân, müşterilerini kış aylarında şık dekore edilmiş iç mekânında ağırlarken, yaz aylarında ise bahçe alanını açmaktadır. Konum itibariyle de ulaşılabilir ve deniz manzarasına hâkim bir noktada bulunuyor. Nezih bir mekân ve şehir merkezinde sakin, deniz manzaralı kahvaltı yapmak istediğinizde çok fazla uzağa gitmeyip burayı tercih edebilirsiniz. Fiyatları şehir merkezindeki diğer kahvaltı veren kafe ve restoranlarla aynı. Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü. Gün ortasında da gelip manzaraya karşı filtre kahvelerinden ve yanına tatlı alarak keyif yapabilirsiniz. Aileyle gelmeye de uygun bir yer olup, araç sahipleri için restoranın ücretsiz sunduğu otopark alanı bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Eminettin Mah., Menderes Blv., No: 10, Merkez

Telefon: 0464 214 33 53

Haritada Görüntüle >

Çayla Rize

Çayla Rize

Çayla Rize, şehir merkezinin karmaşasından uzakta doğa ile iç içe kahvaltı yapabileceğiniz, öğlen gelip sevdiklerinizle birlikte tatlı tuzlu bir şeyler atıştırıp, sıcak-soğuk içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz oldukça keyifli bir mekân. Yeterince geniş mekân şık dekore edilmiş ferah bir ambiyansa sahip. Açılabilir tavana sahip yaz bahçesiyle tıpkı botanik bir bahçe içerisinde oturuyormuş hissini yaşayarak vakit geçirebiliyor, kahvaltı veya yemek keyfi yapabiliyorsunuz.

Özellikle tasarım itibariyle çok şık bir mekân olduğunu söyleyebiliriz. Mutlaka beğeneceksinizdir. Ancak karnı doyuran elbette mekânın güzelliği değil lezzetli yiyecekleridir. Kahvaltısı yöresel ürünlerden oluşan serpme şeklinde yapabileceğiniz doyurucu bir çeşitliliğe sahip. Çaylar Çaykur’dan ve her daim taze. Temiz, bulunduğu konum itibariyle sakin ve oldukça da nezih bir ortam. Gerek doğa manzarasıyla gerekse menüsünde yer verdiği lezzetli yiyecekleriyle Rize’de ailenizle, sevdiklerinizle gelebileceğiniz güvenli, hijyenik bir yerdir. Araç sahipleri için işletmenin ücretsiz sunduğu otopark alanı mevcuttur. Bununla beraber, işletme içerisinde çocukların vakit geçirebilecekleri park alanı da bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atmeydanı Mah., Narenciye Sk., Merkez

Telefon: 0464 253 53 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/caylarize/

Haritada Görüntüle >

Yalı Cafe & Restaurant

Rize Yalı Cafe & Restaurant
Fotoğraf: Şaban Civelek

Yalı Cafe & Restaurant, denize sıfır konumuyla, panoramik Karadeniz manzarasını gözler önüne seren rahat bir yeme içme mekânıdır. Geniş açık ve kapalı iki farklı yeme-içme alanında hizmet veren Yalı Restaurant özellikle deniz manzarası ile hem gündüz hem de gece eşsiz manzaralara tanık olunabilecek bir yer. Mekân, Rize-Trabzon karayolu üzerinde şehir merkezinin 8 km kadar dışında Derepazarı sahilinde yer almaktadır.

Zengin bir çeşitliliğe sahip olan Yalı Restaurant’da ister kahvaltı yapabilir, ister öğlen veya akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Kahvaltıyı oluşturan ürünler tamamıyla doğal ve yöreye özgüdür. Bununla beraber, öğlen veya akşam için burayı tercih ederseniz menüde taze balık çeşitleri, Türk mutfağının seçkin ana yemekleri, ızgaralar, pideler, salata, meze, tatlı ve pastalar bulunmaktadır. Yeme-içme alanı yeterince geniş ve ferah. Çalışanlar güler yüzlü ve serviste yeterince hızlılar. Yemekleri lezzetli, ızgara çeşitleri gayet iyidir. Temizlik olarak da hijyenik bir ortama sahip. Rize’de deniz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak veya lezzetli yemekler yemek için ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Saadettin Kaynak Blv., Eriklimanı Mah., Derepazarı

Telefon: 0464 311 28 28

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalirize/

Haritada Görüntüle >

Osmanlı Sofrası

Rize Osmanlı Sofrası

Şehir merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Osmanlı Sofrası, pide, kebap, lahmacun ve Türk mutfağından bazı güzel yemeklerin çıktığı doyurucu bir mekândır. Izgaralardan sulu yemeklere, salata ve mezelerden tatlılara varıncaya kadar hesaplı bir lokanta usulü hizmet veren Osmanlı Sofrası bol kepçe porsiyonları ve enfes tatları ile Rize’de tercih edebileceğiniz yerler arasındadır.

Beyti sarma, yumurtalı-kıymalı pidesi ve ızgara kebapları çok lezzetli. Burayı özellikle pide yemek için tercih edebilirsiniz. Yumuşacık hamuru, lezzetli ve bol iç harcı ile çok makul fiyata doyurucu bir pideyi burada yiyebilirsiniz. Menüsü oldukça geniştir. İster sulu yemek çeşitleri, ister pide çeşitleri, ister kebap çeşitlerinden seçiyor olun tüm yemekler lezzetlidir. 6-7 çeşitten fazla çorba ve 5 kadar tatlı çeşidi bulunuyor. Yemeklerin yanında gelen ikramlar, mekânın temizliği, çalışanların ilgisi ve güler yüzü burayı ön plana çıkaran özellikler arasında. Fiyat/performans olarak çok cazip bir lokanta olan Osmanlı Sofrası, doyurucu bir öğün yemek için gelinebilecek yerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tophane Mah., Cumhuriyet Cad., No: 127/A, Merkez

Telefon: 0464 213 12 11

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rizeosmanlisofrasi/

Haritada Görüntüle >

Dağmaran Restaurant

Dağmaran Restaurant

Dağmaran Restaurant, Rize kent merkezini ve Karadeniz’i kuşbakışı görebilen konumu ile hem yöre halkının hem de şehri ziyaret eden insanların favori mekânlarından biridir. Şehrin gürültüsünden uzakta, harika bir manzaraya sahip tepe noktada yer alan restoran köy kahvaltısı ve yöresel yemekler yemek için tercih edilebilecek mekânlardan biridir. Her sabah köy kahvaltısı ile müşterilerini misafir eden restoran öğlen ve akşam menüsünde ise yöre mutfağından lezzetler, saç kavurma, fırın güveç ve fırın kuru fasulye gibi yemekleri sunmaktadır. Buranın özellikle saç kavurması ve kuru fasulyesi çok methediliyor.

Mekân çok sade bir dekorasyona sahiptir. Yeme içme alanı geniş ve ferah. Camekânlar büyük olduğu için her noktadan Rize’nin yemyeşil tepeleri, şehir merkezi ve Karadeniz görülebilmektedir. Kahvaltısı zengin ürün çeşitliliğinden oluşuyor. Kahvaltıda gelen ürünler doğal ve çeşitlilik fazla. Haliyle doyurucu bir kahvaltı menüsü olduğunu söyleyebiliriz. Ana yemekleri de lezzetli ve porsiyonları yeterince doyurucu. Fiyatlar şehir merkezindeki restoranlara kıyasla bir tık pahalı gelebilir. Ancak bahsettiğimiz gibi manzarası inanılmaz güzel. Bir yanınız yeşillerle kaplı tepelerken bir yanınız masmavi deniz manzarası. Saç kavurma veya kuru fasulyesinden denemeyi ihmal etmeyin. Tatlı olarak fırın sütlacı gayet başarılıdır. Mekân da temiz ve çalışanlar oldukça ilgili. Rize’ye geldiğinizde buraya bir şans verin deriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Zirve Cad., Tepeüstü Sk., Dağsu, Merkez

Telefon: 0464 214 48 30

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dagmaranrestorancafe/

Haritada Görüntüle >

Yeni Bahar Restoran

Rize Yeni Bahar Restaraurant

Rize’de tıpkı evlerin çoğunda olduğu gibi yeme içme mekânlarının da yarısından fazlasının yüzü hep denize bakar. Yeni Bahar Restoran, Rize’de doğa ve deniz manzaralı bir başka yeme içme yerlerinden biridir. Burası da şehrin dışında, gürültüden uzakta, şehri ve denizi kuş bakışı görebilen hâkim bir tepe noktada yer almakta. Yaz aylarında dışarıdaki masa ve sandalyeler sayesinde harika manzaralar eşliğinde temiz havada yeme içme deneyimi yaşanabiliyor. Burayı ister kahvaltı etmek, ister öğlen veya akşam yemek için veya gün ortası gelip tatlı-tuzlu bir şeyler atıştırıp kahvenizi yudumlamak için tercih edebilirsiniz. Kahvaltı çeşitliliği çok az fakat ana yemek çeşitliliği fazla. Lezzetli yemeklerden oluşan bir menüye sahiptir. Fiyatların şehir merkezindeki restoranlara kıyasla biraz pahalı olduğu söylenebilir. Nezih bir ortama sahiptir. Ailenizle birlikte gelip güvenle kahvaltı yapabileceğiniz veya bir şeyler içip zaman geçirebileceğiniz bir yer. Harika manzarası, sessiz sakin konumu ve güler yüzlü personelleri Rize’de kahvaltı yapmak veya yemek yemek için değerlendirme listenize alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Çamlıbel Mah., Çamlık Sk., No: 78, Merkez

Telefon: 0464 250 03 03

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yenibaharrestorancafe/

Haritada Görüntüle >

Yayla Evi

Rize Yayla Evi

Yayla Evi, 1985 yılında kurulmuş, uzun yıllara dayanan özverili işletme anlayışıyla Rize’de hem yöre halkına hem de şehri ziyaret eden insanlar ilk günkü lezzet kalitesinde hizmet veren yerlerden biridir. Çok şahane bir bahçe alanına sahip olan mekân yaz aylarında yeşillikler içerisinde çardaklar altında sevdiklerinizle birlikte oturup kahvaltı edebileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz bir yer. Tam anlamıyla yayla havasını müşterilerine yaşatan Yayla Evi’nde sabah onlarca çeşidin olduğu serme kahvaltısından edebilir veya öğlen-akşam öğününde lezzetli ana yemekleri, uzlara ve kebaplarından tercih ederek doyurucu bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mekanın menüsünde öne çıkan lezzetlerden biri çıtır ve lezzetli pideleridir. Birkaç çeşit pidesi var ve hepsi de oldukça lezzetli. Bunun yanı sıra kebapları da porsiyon olarak fazla ve doyurucu. Yemeğinizin üzerine yiyebileceğiniz birkaç farklı tatlı çeşidi de bulunuyor. Kışın, gürül gürül yanan sobanın sesi eşliğinde iç mekânda sıcacık oramda bir şeyler yiyip içerken, yazın da kuş sesleri eşliğinde tertemiz havada çardaklar altında rahat bir yemek yeme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Belediye Sahil Kompleksi, Merkez

Telefon: 0464 217 53 59

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Yayla-evi-154555804669152/

Haritada Görüntüle >

Mis Lahmacun

Rize Mis Lahmacun

Rize’de canınız lahmacun çektiğinde, odun ateşinde pişmiş nefis lahmacunlarıyla 20 yıldır lezzetinden ödün vermeden hizmet veren Mis Lahmacun’a gelebilirsiniz. Mis Lahmacun, şehir merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alıyor. Menüsünde enfes lahmacunlarının yanı sıra acılı ve acısız çiğköfte çeşitleri, tatlı çeşitleri ve içecek çeşitleri bulunmaktadır. Lahmacunlar odun ateşinde pişiyor. Lahmacunların iç malzemesi yeterince bol ve hamuru ince. Sıkma çiğköfteler acılı ve acısız olarak yanına salata ve soslarıyla birlikte geliyor. Tatlı çeşitleri arasında sütlaç, turbo sütlaç ve künefe bulunuyor. Mis Lahmacun dört katlı, hijyenik ve aileyle gelinebilecek bir yer. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgili. Siparişlerde gecikme yaşanmıyor. Fiyatları da makul düzeydedir.

Rize’nin en iyi lahmacun yenilebilecek mekânlarından biri olan Mis Lahmacun, kaliteli, lezzetli ve temiz bir işletme. Uzun yıllardır aynı kalite ve lezzette hizmet veren Mis Lahmacun Rizeliler kadar şehri ziyaret edenlerin de uğrak yerlerinden biridir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu mutfağını aratmayan enfes lahmacunlarıyla öğlen karın doyurmak için tercih edilebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Cad., Yeniköy Mah., Merkez

Telefon: 0464 217 20 02

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rizemislahmacun/

Haritada Görüntüle >

Hüsrev Lokantası

Rize Hüsrev Lokantası

Hüsrev Lokantası, Çayeli ilçesinde, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan bu bölgenin en şık yeme içme mekânlarından biridir. Hüsrev Lokantası’nın tarihi 1960’lı yıllara dayanıyor. Hacı Fahri Hüsrev ilk lokantasını Çayeli Belediyesi’nin altındaki yeri kiralayarak “Temiz Köfte Salonu” adıyla açmıştı. Burada köftesi yöre halkı tarafından beğenilirken, o yıllarda Hacı Fahri Bey Erzurum’un İspir ilçesine bir seyahatte bulunmuş ve burada şeker fasulyesini keşfederek dükkânına getirmişti. Burada tamamen kendi reçetesiyle hazırladığı kuru fasulyesi Çayeli’nin sınırlarını aşmış ve ülkenin dört bir yanına yayılmıştı. 30 yıl boyunca bu lokantasında müşterilerine hizmet verirken artık büyümenin de vakti gelmişti. Bugün, Çayeli sahil oylu üzerinde faaliyetlerine devam eden lokantayı açarak ilk günkü lezzetinden ödün vermeyen Hüsrev Lokantası artık Rize’nin değil Türkiye’nin popüler yeme içme mekânlarından biri olmuştur.

Hüsrev Lokantası çok çeşitli bir menüye sahiptir. Çorbalardan sarmalara, etli sebzeli güveçten ızgara köftelere, piyazdan tatlılar varıncaya kadar Türk mutfağının en seçkin en lezzetli yemekleri her gün Hüsrev Lokantasında çıkmaktadır. Elbette Rize’ye geldiğinizde yemek için burayı tercih ederseniz bizim size önerimiz Hacı Hüsrev’in kuru fasulyesini denemeniz olacaktır. Çayeli dışında Ankara Balgat ve İstanbul Gayrettepe’de de birer şubesi bulunan Hüsrev Lokantası lezzetli ve doyurucu bir yemek istediğinizde gönül rahatlığıyla gelebileceğiniz bir yer. Çayeli’ndeki lokanta geniş ve ferahtır. Sade bir dekorasyona sahip iç mekân rahat bir yemek yeme deneyimi sunuyor. Çalışanlar güler yüzlü ve müşterilere karşı ilgililer. Siparişlerde gecikmeler yaşanmıyor. Yemek öncesi masaya ikramlar geliyor. Porsiyonlar da oldukça bol ve doyurucu. Hüsrev Lokantası, Rize’de ailenizle birlikte gelip güvenle yemek yiyebileceğiniz nezih mekânlardan biridir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Büyüktaşhane, Amiral Hasan Sarıoğlu Cad., No: 51/A, Çayeli Çıkışı Hopa İstikameti Karayolu Üzeri, Çayeli

Telefon: 0464 532 70 37

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/husrevlokantalari/

Haritada Görüntüle >

Liman Lokantası

Rize Liman Lokantası
Fotoğraf: Adem Köz

Liman Lokantası Rize’nin 3. kuşak esnaf lokantalarından biridir. Yarım asırlık bir lezzet hikâyesi bulunan Liman Lokantası, Rize şehir merkezinde, Meydan Parkı’nda Rizelilere ve şehre dışarıdan gelen kişilerin ilk geldikleri yerlerden biridir. Burası 1968 yılında beri hizmet vermektedir. Meşhur Rize kavurması başta olmak üzere kuru fasulye, çorba çeşitleri, ızgaralar, salata ve mezeler, tatlılar, içeceklerle çok geniş bir menüye sahip. Lezzetli yemekleri ile ünü Rize’nin de dışına çıkmış ve Türkiye’nin en iyi esnaf lokantalarından biri haline dönüşmüştür.

Liman Lokantası geniş ve ferah bir iç mekânda müşterilerini ağırlıyor. Masalar arası mesafe yeterince var. Yemek yerken rahat ediyor insan. Kalabalık zamanlarda dahi siparişlerde gecikme yaşanmıyor. Personeller müşterilere karşı ilgili ve güler yüzlü. Menüsünde çok çeşit var. İnsan ne yiyeceğini şaşırabilir ancak bizim size önerimiz meşhur Rize kavurması ve yanına salata ile ayran alabilirsiniz. Kavurmanın üzerine de fırında sütlaç alabilirsiniz. Kavurmanın yanı sıra kuru fasulye ve döneri de oldukça başarılıdır. Porsiyonlar fazla ve doyurucudur. Verdiğiniz her kuruşa değiyor. Rize’ye geldiğinizde merkezden çok uzağa gitmeden güzel bir yerde lezzetli ve doyurucu yemek yiyeyim derseniz Liman Lokantası’nı düşünebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Piriçelebi Mah., Armutlu Sk., No: 1, Merkez

Telefon: 0464 532 76 27

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rizelimanlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Kuzey Balık Lokantası

Rize Kuzey Balık Lokantası
Fotoğraf: Yasemin Kılıç

Geldik listemizin balık lokantası önerilerine. Kuzey Balık Lokantası, Rize şehir merkezinin dışında Çayeli yolu üzerinde bulunuyor. Yol kenarında, müthiş bir deniz manzarasına hâkim notada bulunan Kuzey Balık Lokantası Rize’de taze balık yiyebileceğiniz nezih mekânlardan biridir. Balıklar günlük ve taze. Siz balık teşhir buzdolabından dilediğiniz balığı seçiyor ve kısa sürede pişirilerek güzel bir sunumla servis ediliyor. Balık çeşitleri arasında hamsi, mezgit, kalamar, somon, palamut ve birkaç balık çeşidi daha bulunuyor. Bununla beraber, balık çorbası, balık ekmek arası, tahinli cevizli kabak tatlısı, sütlaç gibi lezzetler de menüde yerini alıyor.

Yeme içme mekânı geniş ve ferah. Deniz manzarası çok güzel. Ürünleri taze ve lezzetli. Tahinli kabak tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Çalışanlar ilgili ve müşterilere karşı güler yüzlü. Yemeklerin sunumu da gayet başarılıdır. İsteyen ızgara isteyen buğulama veya ekmek arası balık yiyebilir. Yol üzerinde nezih ve güzel bir mekânda balık yemek için tercih edebilirsiniz. Araç sahipleri için otopark sorunu yaşanmıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dağınıksu Mah., Karadeniz Sahil Yolu, No: 18/2, Gündoğdu

Telefon: 0464 246 21 52 – 53

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Kuzey-Bal%C4%B1k-1330384240413958/

Haritada Görüntüle >

Kale Balık Lokantası

Rize Kale Balık Lokantası

Burası Kuzey Balık Lokantası’nın 500 metre kadar ilerisinde yer alıyor. Aynı kalitede ve lezzette taze balık yemek istediğinizde tercih edebileceğiniz bir başka yer. Kale Balık Lokantası bir aile işletmesi ve tüm çalışanlarıyla birlikte güler yüzlü ve müşterilere karşı ilgililer. Balık çorbası, mezgit, hamsi, kalamar ve mevsimine göre diğer bazı balık çeşitleriyle müşterilerine taze ve lezzetli balıklar sunuyorlar.

Dileyen ızgara, dileyen buğulama veya tava olarak tercih edebilir. Yol üzerinde durup atıştırmalık niyetine ekmek arası da balık tercih edebilirsiniz. Kabak tatlısı da enfestir. Mekân hizmet açısından ve menü bakımından gayet iyidir. Her zaman taze balık mevcut ve iyi pişmiş bir şekilde güzel sunumlarla servis ediliyor. Fiyat olarak ise biraz pahalı gelebilir. Araç sahipleri için otopark sorununun da bulunmadığını hatırlatalım.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:50 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dağınıksu Mah., Gündoğdu

Telefon: 0464 246 34 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/KaleBalikLokantasi/

Haritada Görüntüle >

Olta Balık Lokantası

Rize Olta Balık Lokantası
Fotoğraf: Burhan Kırımlı

Olta Balık ve Kuzey Balık lokantalarına gelmeden hemen önce yolun sağında görebileceğiniz bir diğer balık lokantası da Olta Balık adındaki taze balık yiyebileceğiniz mekândır. Günlük taze balıklarıyla Rize’de lezzetli balık yemek için tercih edebileceğiniz Olta Balık ferah aile ortamı, hijyenik mekanı, güler yüzlü çalışanları ve başarılı sunumlarıyla gönül rahatlığıyla ailenizle gidip oturabileceğiniz bir yerdir.

Hem ızgara balık, hem pişirme usulü tercih edebileceğiniz balıklar yanında salatalarıyla oldukça lezzetli bir menü olarak karın doyurucu olacaktır. Siparişlerinizle birlikte, yemeklerin yanında ikram olarak turşu salata ve mısır ekmeği geliyor. Dileyen önden balık çorbası alabilir. Yemeğin üzerine ise baklava veya tahinli kabak tatlısından yiyebilirsiniz. Olta Balık lokantası, nezih ortamıyla hizmetinden ve taze balıklarından memnun kalacağınız bir mekândır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dağınıksu, Merkez

Telefon: 0464 246 21 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oltabalikrize/

Haritada Görüntüle >

Dayının Balık Evi

Rize Dayının Balık Evi

Sizi bu defa Rize şehir merkezinden biraz uzağa götürelim. Pazar ilçesinde yer alan Dayının Balık Evi, Karadeniz sahil yolunun içeri kısmında eski Rize-Hopa yolu üzerinde kalıyor. Eğer Karadeniz turuna çıktıysanız ve canınız balık yemek isterse yol üzerinde burayı tercih edebilirsiniz.

Dayının Balık Evi, hoş sohbetli, güler yüzlü biri tarafından işletiliyor. Sıcakkanlı tavırları ve misafirperverliği ile müşterilerinin rahat etmesini sağlıyor. Balık çeşitliliği fazla ve hepsi çok lezzetlidir. Yanında salata, mısır ekmeği ile birlikte gözleri de doyuran bir sunumla servis ediliyor. Izgara, tava, buğulama veya ekmek arası balık tercih edebilirsiniz. Karnınız tok fakat yöresel bir şeyler yiyeyim derseniz de buranın Laz böreğini denemenizi tavsiye ederiz.

Mekân salaş, ortam samimi ve sıcak, çıkan lezzetleri ise tartışmasız çok iyidir. Fiyatları da gayet uygun olan Dayının Balık Evi, Rize ve çevresini dolaşmaya geldiğinizde Artvin’e doğru yol alırken yol üzerinde durup lezzetli balık yemek istediğinizde tercih edebileceğiniz güvenli bir yer.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karadeniz Cad., No: 58, GO İstasyonu Arkası, Pazar

Telefon: 0536 992 90 90

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dayininbalikevi/

Haritada Görüntüle >

Eskitoğlu Balık Tesisi

Rize Eskitoğlu Balık Tesisi

Geldik listemizin sonuncu balık restoranına. Rize şehir merkezine 10 dakikalık bir mesafede Derepazarı yolu üzerinde kalan Eskitoğlu bir tesis olarak hizmet vermektedir. Adeta saklı bir cenneti andıran kanyon içerisinde müthiş bir doğa sarmalının tam merkezinde konumlanan Eskitoğlu yaz aylarının sıcağında serinlemek için gelip çay-baklava ikilisi yapabileceğiniz veya mevsiminde çıkan taze balıklardan tüketebileceğiniz kaliteli bir mekân.

Yalnızca balık da değil, burası her gün sabah serpme kahvaltı servisi de yapmaktadır. İki kişilik serme kahvaltı, sınırsız çayla birlikte keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı çeşitliliği fazla ve yeterince doyurucu oluyor. Balıklar ise mevsiminde her gün taze olarak sunulmaktadır. İster ızgara balık, ister tava veya ekmek arası olsun, porsiyonlar bol ve doyurucu. Yanında salata, mısır ekmeği birlikte eğeliyor. Yeme içme mekânı da çok sıcak bir iç ambiyansa sahip. Kış aylarında oldukça mistik bir ortama dönüşüyor. Yazın ise yakında akan şelalenin sesi ile yemek yemek insanı hiç olmadığı kadar rahatlatıyor.

Eskitoğlu Balık Tesisi, ilgili ve güler yüzlü çalışanlarıyla birlikte Rize’de ailenizle birlikte gelip güvenle kahvaltı yapabileceğiniz veya öğlen-akşam öğünlerinde yemek yiyebileceğiniz bir yerdir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alipaşa Mah., Uzunkaya Köyü Yolu, Merkez

Telefon: 0464 311 33 96

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/eskitoglualabalik/

Haritada Görüntüle >

Ziraat Çay Bahçesi

Rize Ziraat Çay Bahçesi

Ziraat Çay Bahçesi, botanik bir bahçe içerisinde demleme çay eşliğinde yorgunluğunuzu atabileceğiniz oldukça keyifli ve huzur verici bir park yeridir. Göz alabildiğine yemyeşil bir bahçe alanı içerisinde yer alan tesis kalitesi, oturma düzeni, hızlı servisi ve güler yüzlü çalışanları ile Rize’de ön plana çıkıyor.

Botanik bahçe içerisinde yer alan ağaçların her biri ayrı bir tür ve bu da burayı ilgi çekici kılan özelliklerin başında gelmektedir. Bununla beraber, serin de bir ortama sahip olan bahçe alanı özellikle yaz aylarında hem sıcaklardan hem de şehrin gürültüsünden kaçmak için çok cazip bir yer. Ancak yaz aylarında biraz kalabalık yaşanabilmekte ve bu nedenle de masa bulmakta problem yaşanabilmektedir. Bunun dışında hiçbir kusuru olmayan Ziraat Çay Bahçesi’nde günün her saati taze çay bulabilmek mümkün.

Rize’yi dolaştınız ve artık dönüşe geçmek üzereyseniz kapanışı burada yapabilir, Rize turunuzun yorgunluğunu sakince huzur dolu bir şekilde burada üzerinizden atabilirsiniz. Ziraat Çay Bahçesi, ailenizle gelip çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirmek için oldukça güzel bir yerdir. Araçla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Atmeydanı, Narenciye Sk., No: 16, Merkez

Telefon: 0464 213 02 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/ZiraatBotanikCayBahcesi/

Haritada Görüntüle >

Haura Coffee Lounge

Rize Haura Coffe Lounge
Fotoğraf: Emre CK

Rize’de nerede, ne yenir, ne içilir sorunuza yanıt olarak size önerebileceğimiz listemizin son yeri Haura Coffee adında oldukça keyifli bir mekândır. Şehir merkezinde, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Haura Coffee, arkadaşlarınızla gelip iki lafın belini kıracağınız, bir yandan da sıcak veya soğuk içeceklerinizi yudumlayıp aperatif bir şeyler yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Geniş oturma alanı, ilgili çalışanları ve başarılı sunumlarıyla Rize’de uğrayabileceğiniz yerler arasındadır.

Haura Coffee Lounge’da menüler tablet olarak geliyor. Yiyecek çeşitliliği fazla. Hamburger, pizza, tost gibi atıştırmalıklar var. Çayları taze, kahve çeşitliliği fazladır. Tatlı, pasta, kek gibi ürünleri de bulunuyor. Fiyatları da uygun sayılabilecek bir yer. Rize’de gidebileceğiniz kaliteli mekânlardan biri olan Haura Coffee’de güvenle oturabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tophane Mah., Atatürk Cad., No: 329/A, Merkez

Telefon: 0464 220 05 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hauracoffee

Haritada Görüntüle >

Şüphesiz Karadeniz tüm sahil hattı boyunca pek çok doğal güzelliğe, zengin tarihe ve renkli insanlara ev sahipliği yapıyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist Karadeniz’e akın ediyor ve doğayla bütünleşerek huzurla ve sakince tüm yılın yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar. Karadeniz yalnızca doğal güzellikleriyle değil mutfağıyla da herkesi kendine hayran bırakıyor. Ana yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla zengin bir çeşitliliğe sahip olan Rize’de denenmesi gereken onlarca harika lezzet var. Rize seyahatinizde, nerede ne yiyebileceğinize dair önerilerimize sizlerin de katkılarını bekliyoruz. Rize’de yemek yemek için hangi mekâna gittiniz ve hangi yemeğini veya tatlısını beğendiniz? Aşağıdaki yorumlar kısmından Rize’de nerede, ne yenir sorusuna dair tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin