Yekaterinburg’da Gezilecek 5 Yer | Detaylı Anlatım

Rusya’nın en önemli sanayi kentlerinden olan Yekaterinburg’u ziyaret etmeye ne dersiniz?

Yekaterinburg gezilecek yerler yazımıza göz atarak, Asya Kıtası’nın bu güzel şehrinde görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Yekaterinburg Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Church of All Saints

Church of All Saints

Rusyanın mimarisiyle dikkat çeken yapılarından olan All Sainst Kilisesi, bütün azizler adına inşa edilmiştir.

2000’li yılların başında Rus çarı İmparator II.Nicholas’ın ve ailesinin idam edildiği yere yapılmasına karar verilen kilise, şehir halkı için manevi öneme sahiptir. Özel Çar Günleri boyunca ziyaretçi akınına uğrayan kiliseyi ziyaret edip, törenlere katılabilirsiniz.

2- Yekaterinburg Zoo

yakateringburg zoo

Canlılarla iletişimiz sadece insan ırkıyla sınırlı değilse, Yelaterinburg’un en sevilen noktalarından olan Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmenizi öneriyoruz. Küçük büyük demeden herkesin akın ettiği bu bahçe içerisinde; beyaz kaplanlar,ayılar,rakunlar, maymunlar, rakunlar, filler ve vaşaklar bulunuyor.

Doğal yaşamda karşınıza çıksa tedirgin olacağınız bu canlılar, bahçe içerisinde oldukça uysal bir biçimde ziyaretçilerini bekliyorlar. Hayvanat bahçesinin giriş günleri ve saatleri aşağıdaki gibidir.

Pazartesi-Cuma:10.00-19.00

Cumartesi-Pazar:10.00-20.00

3- Metenkov House Museum of Photography

Metenkov House Museum of Photography

Yekaterinburgda bulunan Metenkov Fotoğraf Müzesi içerisinde, şehrin en köklü sanatsal noktalarından biridir.1998 yılından beri sanatın kalbinin atığı müzede fotoğrafların yanı sıra eski model kameralar da sergilenmektedir. Müzeyi öğle saatlerinden itibaren akşam 18:30’a kadar ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Wonderland Park “Galileo”

Wonderland Park "Galileo"

Her yaşa uygun oyuncaklarla dolu Galileo Harikalar Diyarı Parkı, şehrin en popüler noktalarından biri. Eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bu merkez içerisinde aynadan odalara girebilir, farklı temalara sahip aktivitelere katılabilirsiniz. Parkı, Pazartesi günleri dışına 12:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

5-Yekaterinburg Circus 

Yekaterinburg Circus

Iset Nehri’nin kıyısında bulunan Yekateribgburg Sirki, çelik kafesiyle şehrin dikkat çeken yapılarından biridir.1980 yılında kurulmuş olan sirk 2600 kişilik kapasitesiyle birbirinden renkli şovlara ev sahipliği yapmaktadır.

Akrobatik gösterilerden, hayvan gösterilerine birçok farklı şovu izleyebileceğiniz bu merkezi dilediğiniz her gün 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Yekaterinburg yazımızı nasıl buldunuz? Beğeni ve eleştirilerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.

Yekaterinburg gezilecek yerler ile ilgili fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin