Yalova’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Yalova mutfağı, tarıma elverişli topraklarında yetişen ürünlerle ve yıllar boyunca aldığı göçlerle birlikte zenginleşmiş mutfaklardan biridir. Marmara bölgesi sınırları içerisinde yer alan Yalova, bulunduğu coğrafi konum itibari ile iklim olarak her türlü meyve ve sebzenin yetiştirebileceği bereketli topraklar üzerinde yer alır. Ayrıca yine coğrafi konumundan dolayı tarih boyunca birçok millete de ev sahipliği yapmıştır.  Çerkezler, Boşnaklar, Tatarlar, Lazlar, Gürcüler ve daha birçok etnik grup bu topraklarda yaşamış ve kültürlerini de burada yaşatmışlardır. Bu bölgeye göç eden farklı milletler, kendi yemek kültürlerini de bölgeye taşıyarak var olan yemek kültürüyle birleştirmeleri sonucu yeni bir mutfak kültürü ortaya çıkarmışlardır.

Yalova mutfağı; sebze ve ot çeşidinin ağırlıklı olduğu bir mutfaktır. Gastronomi açısından oldukça zengin yöresel yemek ve tatlı çeşitliliğine sahiptir. Yalova’nın en meşhur yemeklerinden bazıları; Yalova sütlüsü, papara, pavli, termal tatlısı, termal çorbası, milföylü Yalova kebabı, yaprak pidesi, karalahana yemeği, çirpuli, meçavçevi, yumurta tiridi, çirbuli, lalanga, paponi, tavuklu mantı, ekşili köfteli bamya yemeği, ıspanaklı Yalova böreği, yumurta dolması, termal sarma, kaçamak, böğür ve silohto olarak sayabiliriz.

Yalova Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Yalova’dan Alınabilecek Yiyecekler: Yalova’dan yiyecek almayı düşünüyorsanız Salı ve Pazar günleri kurulan Çiftlikköy semt pazarını ziyaret etmelisiniz. Pazardan yöreye özgü doğal ve organik sebze ve meyveler satın alabilirsiniz. Kivi, hinkal mantı, çam balı, çiçek balı, kestane balı gibi organik ürünleri bu pazarda bulabilirsiniz.

Yalova’nın En Meşhur Tatlısı: Yalova sütlüsü, kavrulmuş fıstıklı elma marmelatlı termal tatlı ve cennet küngü Yalova’ya özgü en meşhur tatlılardan bazılarıdır.

Yalova’da Nerede, Ne Yenir?

Organica Restoran

Yalova Organica Kahvaltı

Yalova’da lezzetli ve doyurucu bir kahvaltının adresi Organica Restoran’dır. Güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamak tüm gününüzün verimli ve mutlu geçmesine yardımcı olacaktır. Organica Restoran, 2011 yılında Yalova’nın Safran köyünde Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik köyü olan Masalköy’de hizmete açılmıştır. Restoran, ismini mutfağında tamamen organik ürünler kullanması sebebiyle almıştır. Restoran kış aylarında sıcacık kapalı alanda yaz aylarında ise geniş ve ferah olan bahçesinde hizmet verir. Yaz aylarında yeşillikler arasında, açık alanda, güzel bir bahçede keyifli vakit geçirebileceğiniz bir adrestir. Restoranın bir başka özelliği de özel yemek, düğün, kına gecesi, doğum günü gibi çeşitli özel davetlerde organizasyon yapmaya elverişli olmasıdır.

Organica Restoran kahvaltısı ile ünlü yerlerden biridir. Restoran, 08.00 ve 17.00 saatleri arasında serpme köy kahvaltısı konsepti şeklinde hizmet vermektedir. Serpme kahvaltısı meşhur olan restoranın kahvaltısı ürün çeşitliliği bakımından bir hayli zengindir. Burada hazırlanan kahvaltıda yer alan her ürün tamamen organik ve doğaldır. Serpme kahvaltısının içinde kırma zeytin, tereyağı, bal, pekmez, el açması börekler ve diğer yörelerden getirilen organik ürünler kahvaltı masasında yer alır. Kahvaltı masasında yer alan organik ürünleri restoranın satış bölümünden de satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Safran Köyü Karatepe Mevkii, 50. Sk., No: 7, Merkez

Telefon: 0530 780 43 97

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalovaorganica/

Haritada Görüntüle >

Saman Köyiçi

Yalova Saman Köyiçi
Fotoğraf: Gökçe Boztaş

Yalova’da lezzetli ve organik kahvaltı yapabileceğiniz diğer bir adres de Saman Köyiçi’dir. Saman Köyiçi konum olarak Yalova’nın Samanlı Köyü, Termal Yolu üzerinde yer alır. Restoran mekân olarak oldukça beğenilen bir dekor tasarımına sahiptir. Son derece otantik ve şık bir dekoru bulunur. Restoran özellikle akşamları tercih ediliyor. Mekânın genel görünümü oldukça temiz. Ayrıca çalışanları güler yüzlü ve servis hızı yeterli denilebilir. Restoranın bir başka özelliği ise canlı müzik hizmetinin bulunmasıdır. Canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Saman Köyiçi; serpme kahvaltı, öğle ve akşam yemeği menüleri ile müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Restoranın kahvaltısı oldukça beğeniliyor. Kahvaltı menüsü ise bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Bu restoranı öğle ve akşam yemekleri için tercih ediyorsanız yine oldukça geniş bir menü sizi bekliyor. Çorbalar, ızgaralar, pizza, makarna, hamburger çeşitleri, salatalar gibi aklınıza gelebilecek her türden yiyecek ve içecek bu restoranın menüsünde mevcut. Bu restorana geldiğinizde Amerikan burgeri ve fettucini deneyebilirsiniz. Yemeklerin porsiyonları yeterince fazla ve doyurucu, menülerin fiyatları da makul sayılabilecek bir düzeydedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Samanlı Köyü, Termal Yolu, 4. Km

Telefon: 0539 390 04 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/samankoyici/

Haritada Görüntüle >

Safransisco Bahçe Kahvaltı

Yalova San Fransisco Bahçe Kahvaltı

Yalova’da kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir diğer popüler kahvaltı mekânlarından biri de Safransisco Bahçe Kahvaltı isimli kahvaltı evidir. Bu işletme konum olarak Yalova Safran’da yer alır. Restoranın ismi de yine bulunduğu yerden ileri gelmiştir. Bahçe ve iç salondan oluşan işletme mekân olarak oldukça şık ve ferah bir ortama sahiptir. Bahçe olarak kullanılan kısım yaz aylarında oldukça güzel ve serin olur. Ayrıca buradan muhteşem doğa manzarasını izleyebilir ve doğa ile iç içe kahvaltı keyfinizi sürdürebilirsiniz. Restoran çalışanları müşterilere karşı son derece ilgili ve güler yüzlü bir ekipten oluşuyor. Bu nedenle burada kendinizi yabancı hissetmez adeta bir misafir edası ile ağırlanırsınız.

Safransisco Bahçe Kahvaltı, zengin serpme kahvaltısı ile ünlü bir işletmedir. Kahvaltısında çay, çeşit çeşit peynirler, organik köy yumurtası, zeytin, domates, biber gibi birçok sevilen kahvaltılık ürünlerini burada bulabilirsiniz. Ayrıca serpme kahvaltıya ekstra gözleme, pişi ve menemen gibi lezzetleri ekleyerek kahvaltınıza zenginlik katabilirsiniz. Bu kahvaltılıkların yanı sıra taş fırından alabileceğiniz sıcak ürünler de sizi bekliyor olacak. Bu restorandan dönerken nar reçeli almayı ihmal etmeyin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeşiltepe 2. Cadde, No: 25, Safran, Merkez

Telefon: 0536 255 15 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/safransisco_bahce/

Haritada Görüntüle >

Seyri Marmara Cafe & Restaurant

Yalova Seyri Marmara Cafe & Restaurant

Muhteşem Yalova şehir manzarasına karşı enfes bir kahvaltıya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi Seyri Marmara Cafe’ye davet edelim. Muhteşem deniz ve kent manzarasına tepeden bakan bir konumda yer alan restoran, nefes kesen manzarasıyla Yalova’nın son derece popüler mekânlarından biri olarak öne çıkıyor. İşletmenin personelleri de son derece güler yüzlü ve müşterilere karşı oldukça kibardır. Restoran temizlik açısından da temiz ve hijyeniktir. Restoran ortam olarak değerlendirildiğinde ise iç salon ve bir de bahçeden oluşuyor. Restoran bahçesi içerisinde çocukların oyun oynayabileceği bir park bulunuyor.

Seyri Marmara Cafe hem kafe hem de restoran olarak hizmet veren yerlerden biri. Bu mekân kahvaltısı ile ünlüdür. Kahvaltı menüsü ise bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Serpme kahvaltısında ufak tefek eksiklikler olsa da kahvaltısı genel itibari ile beğeniliyor. Kahvaltının en beğenilen ürünü kaşarlı menemendir. Her ne kadar bu mekân kahvaltısı ile öne çıksa da öğlen ve akşam yemeği için de tercih edilesi bir yerdir. Kahvaltı haricinde gelmek istiyorsanız tavuk şiş deneyebilirsiniz. Ayrıca burada oturup sadece bir şeyler içip manzarayı izleyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mah., Yakut Sk., No: 40-41, Çiftlikköy

Telefon: 0226 352 40 18 – 0506 216 07 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seyrimarmara/

Haritada Görüntüle >

Menemenci Alaaddin

Yalova Menemenci Alaattin
Fotoğraf: Bircan Albayrak

Menemenci Alaaddin, 1958 yılında Yalova Altınova’da açılmış bir işletmedir. Bu restoranın fast-food bölümü, restoran bölümü ve yöresel ürünler satan bir market kısmı bulunur. Restoranın içerisinde bulunan bu markette yöresel ürünlerin satışı yapılmaktadır. Restoran kısmı oldukça geniş ve ferah bir alandan oluşuyor. Ayrıca iç mekân son derece şık bir şekilde dekore edilmiştir. Bununla beraber, nezih bir ortama sahip olan restoran, aile ile gelmeye oldukça uygundur. Restoran genel olarak değerlendirildiğinde ise temiz ve ferah bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Menemenci Alaaddin menüsünde serpme kahvaltı, Anadolu kahvaltısı, bazlama tost, Ayvalık tostu, beyaz peynirli tost, sulu yemek çeşitleri, ızgaralar, pizza, hamburger, dürüm ve menemen çeşitleri bulunur. Menemen çeşitleri arasında soğanlı menemen, pastırmalı, mantarlı ve sebzeli menemen bulunur. Ayrıca bu mekân ‘’çakallı menemen’’ ile de ünlüdür. Bu restoranda hazırlanan yemekler tamamen organik ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanır. Restoran genel itibari ile beğenilse de Yalova genelindeki diğer mekânlarla kıyaslandığında fiyatlarının bir tık pahalı olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Üzeri, Çavuşçiftliği, Altınova

Telefon: 0850 840 77 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/menemencialaattin1958/

Haritada Görüntüle >

Vadi Yalova Restaurant

Vadi Yalova Restaurant

Yalova gezinizde, Termal yolu üzerindeki en yüksek tepe üzerinde yer alan Vadi Yalova Restaurant muhteşem manzarası ile size şahane bir yemek yeme deneyimi sunacaktır. Yeşillikler içerisinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz huzur dolu bir mekân arayışındaysanız Vadi Yalova’yı ziyaret edebilirsiniz. Konum olarak Yalova’nın Üvezpınar köyünün hemen yukarısında yer alır. Restoranı ziyaret etmek için Üvezpnar minibüslerine binebilirsiniz. Restoran mekân olarak oldukça şık ve ferah ortamda müşterilerini ağırlar. Bu restorana geldiğinizde kendinizi bir müşteri değil de adeta bir misafir gibi hissedeceksiniz. Çünkü işletme sahibi çok misafirperverdir ve çalışanlar da güler yüzlüdür.

Vadi Yalova Restaurant Yalova’da mükellef bir kahvaltı için tercih edilecek adreslerden biridir. Kahvaltı menüsü oldukça doyurucu ve bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşur. Serpme kahvaltıda çeşit çeşit peynirler, reçeller, gözlemeler, biber boranili yumurta gibi lezzetli kahvaltılıklar yer alır. Oldukça doyurucu olan bu serpme kahvaltıyı dilerseniz ekstralarla zenginleştirebilirsiniz. Serpme kahvaltınıza ekstra olarak muhlama, güveçte kaşarlı mantar, kavurmalı yumurta gibi seçenekler dâhil ederek kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz. Restoranın kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemekleri için de oldukça iddialı bir menüsü vardır. Yemek menülerinin yanı sıra çayı ve kahvesi de oldukça lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Üvezpınar Mah., Şelale Yolu, Merkez

Telefon: 0545 457 53 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/vadiyalova/

Haritada Görüntüle >

Tike Restoran

Yalova Tike Restaurant

1998 yılında Adanalı 4 kuzen tarafından açılmış bir restoran zinciridir. Türkiye’nin birçok ilinde şubelerini göreceğiniz restoranın Ukrayna ve Dubai’de de şubeleri vardır. Yalova’da yer alan Tike Restoran ise konum olarak Yalova Marina bölgesinde yer alıyor. Yalova’da denize karşı oturup lezzetli yemekler yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Denize sıfır bir konumda yer alan restoran manzara itibari ile oldukça dikkat çekicidir. Buradan günbatımı manzarasını izlemeye doyum olmaz. Restoranın ortamı ise son derece nezih ve kaliteli bir ambiyansa sahiptir.

Tike Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Kahvaltısı oldukça meşhurdur. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşuyor ve bu kahvaltıda çeşit oldukça fazladır. Deniz havası eşliğinde sıcacık börekler, sucuklu yumurta ile nefis bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Kahvaltı için geliyorsanız serpme kahvaltı alabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde çeşit oldukça fazla ve yemekler oldukça lezzetlidir. Bu restoranın ayrı bir özelliği de bir balık restoranındaki kadar lezzetli balıkların hazırlamasıdır. Restoran mevsim balıklarını en iyi şekilde hazırlayıp sunar. Bu restoranı öğle veya akşam saatlerinde ziyaret etmeyi planlıyorsanız dry aged steak menüsünü kesinlikle denemenizi öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 11:00 – 00:00, hafta sonu 11:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalova-Pendik İskelesi, Merkez

Telefon: 0226 814 66 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tikeyalova/

Haritada Görüntüle >

Acarlar Kebap

Yalova Acarlar Kebap
Fotoğraf: Cem Kahraman

Acarlar Kebap, 1981 yılında Yalova’nın Gazipaşa ilçesinde açılan bir kebap restoranıdır. Yalova’da deniz manzarasına karşı nefis kebaplar ve ızgaralar yiyebileceğiniz bir adrestir. Restoran iç salon ve bahçeden oluşur. Restoranın bahçesi denize bakar ve bu nedenle de muhteşem bir manzaraya sahiptir. İç salonu da oldukça şık dekore edilmiş olup restoranın içerisinde yer alan bitkilerle de adeta doğal bir görünüm sağlanmıştır. Sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda manzaranın güzelliğine ve yemeklerin lezzetine doyamayacaksınız. Restoranın hizmet kalitesi orta düzeydedir. Sipariş konusunda yer yer sıkıntılar yaşanır. Bu sıkıntıların dışında genel olarak kaliteli bir restoran olarak değerlendirilebilir.

Acarlar Kebap; ızgara, pide, kebap ve çorba servisi yapan bir restorandır. Yalova’nın en iyi İskender kebabını burada bulabilirsiniz. İçinizi ısıtacak sıcacık çorbalardan lezzetli pidelere, lokum kıvamında ızgaralardan yemelere doyamayacağınız birçok lezzeti burada bulabilirsiniz. Burada kuzu şiş, annem kebap, pirzola veya güveçte Acar kebabı deneyebilirsiniz. Yemeklerin yanında restoranda yapılan ev yapımı ayrandan alabilirsiniz. Fiyatlar Yalova düzeyinde değerlendirildiğinde ise son derece makul fiyatlı ürünleri burada bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Rüstem Paşa Mah., Gazipaşa Cad., No: 26/A, Merkez

Telefon: 0226 812 87 92 – 814 43 49 – 0546 626 27 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/77acarlarkebap77/

Haritada Görüntüle >

Özbaşkanlar Kasap Izgara

Yalova Özbaşkanlar Kasap Izgara

Özbaşkanlar Kasap Izgara hem kasap hem de restoran olarak hizmet veren restoranlardan biridir. Bu restoran kurulduğu ilk günden bu yana çiğ et üretim ve satışını gerçekleştirmekle kalmamış bir restoran olarak da bu ürünleri müşterilerine sunmuştur. Konum olarak Yalova şehir merkezinde yer alır. İşletme bir restoran olarak Yalova bazında oldukça başarılı ve sevilen bir yeme içme mekânıdır.

Özbaşkanlar Kasap Izgara menüsünde çorba çeşitleri, ızgaralar, salata çeşitleri, tatlı çeşitleri ve içecek çeşitleri yer alır. Çorba çeşitleri arasından mercimek çorbası ve gerdan çorbasını deneyebilirsiniz. Restoranın ızgara menüleri oldukça çeşitlidir. Izgara menüsünde ise köfte, sucuk, New York steak, kuzu beyti, kuzu şiş, Dallas steak, dana lokum, kuzu lokum, kuzu pirzola, dana antrikot, ciğer şiş, Adana kebap, yürek şiş, kuzu böbrek, kuzu külbastı, piliç şiş, piliç pirzola gibi oldukça çeşitli ızgara menüleri bulunur. Bu restoranda köfte veya steak etlerden deneyebilirsiniz. Bu restoran aynı zamanda kasap olarak hizmet vermesinden dolayı burada hazırlanan etler her zaman taze ve lezzetlidir. Ayrıca bu etler uygun usullerde dinlendirilerek marine edilmelerinden dolayı son derece lezzetlidir. Yemeklerinizin yanında tatlı olarak Yalova sütlüsü veya fırın sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleymanbey Mah., Cengiz Koçal Cad., No: 23, Merkez

Telefon: 0226 812 92 89 – 814 13 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Ozbaskanlarkasapizgara.77/

Haritada Görüntüle >

Gökçetepe Restaurant

Yalova Gökçetepe Restaurant

Yalova Termal’de doğal ortamda ağaçlarla iç içe güzel ve lezzetli yemeklerin yenebileceği adreslerden biri de Gökçetepe Restaurant’tır. Manzara olarak, ağaçlıklı bir ortamda yeşilin hâkim olduğu doğal bir yerde bulunmaktadır. Bu restorana gelmek için Yalova merkezden Termal Gökçedere minibüslerine binebilirsiniz. Mekân genellikle sessiz sakin ve kalabalık değil. Bu nedenle sessizlik ve sakinlik arayanlar için ideal bir tercih olacaktır. Ayrıca çeşitli düğün, kına, nişan gibi organizasyonlar için de burayı tercih edebilirsiniz.

Gökçetepe Restaurant; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygun restoranlardan biridir. Kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşur ve kahvaltısında sıcak servisler bulunur. Kahvaltıda sıcak servislerin bulunması burayı diğer kahvaltıcılardan ayırır. Öğle ve akşam yemekleri için geldiğinizde pideli köfte ve tavuk şiş deneyebilirsiniz. Serpme kahvaltı ve diğer yemekler fiyat olarak son derece uygundur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Gökçedere Mah., Okul Cad. Üzeri, Termal

Telefon: 0226 600 00 01

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/termalgokcetepe/

Haritada Görüntüle >

Kamil Usta’nın Yeri Satır Köfte

Yalova Kamil Ustanın Yeri Satır Köfte

Yalova merkezde lezzetli et ürünleri ve bilhassa lezzetli mi lezzetli köfteler için gidilecek mekân bellidir. Kamil Usta’nın Yeri Satır Köfte, Yalova’nın tam merkezinde yer alan konumuyla birçok müşterinin de uğrak yerlerinden biridir. Aile ile gidilecek nezih mekânlardan biridir. Restoranın yazlık ve kışlık salonu mevcuttur. Kışın sıcacık oturabileceğiniz salonu yazın da serinleyebileceğiniz şirin mi şirin küçük bir bahçesi var. Bu restorana geldiğinizde isteğinize göre ister bahçede ister içeride oturabilirsiniz. Bu restorana aracınızla gittiğinizde otopark sorunu yaşamazsınız.

Kamil Usta’nın Yeri Satır Köfte fix bir menüye sahiptir. Bu menünün içerisinde satır köfte, manda yoğurdu, baklava ve ezme bulunur. Satır köftenin yanında getirilen manda yoğurdu da son derece lezzetlidir ve köftenin yanında iyi gider. Buranın köftesi ince ve yassı bir şekildedir ve bu köftenin lezzeti son derece mükemmeldir. Köftenin yanında çay ve su ikram olarak getirilir. Son olarak, bu menünün fiyatı son derece ekonomik olup bir o kadar da doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Termal Yolu Üzeri, Samanlı Köyü Girişi

Telefon: 0226 833 82 32 – 0531 785 35 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kamilustaninyeri77/

Haritada Görüntüle >

Altın Balık Sahil

Yalova Altın Balık Sahil
Fotoğraf: Hatica Özusan

Yalova merkezde deniz kenarında yer alan balık restoranlarından biri de Altın Balık Sahil balık restoranıdır. 1940’lı yıllardan bu yana Yalova halkına hizmet veren restoran, en lezzetli balıklarıyla Yalova çapında hatırı sayılır üne sahip restoranlardan biri olmuştur. Mekân deniz kenarında yer alan bir restoran olmasından dolayı muhteşem deniz manzarasına sahiptir. Bu restoran işletme olarak oldukça nezih, aile ile gelinecek bir ortama sahiptir. Temiz, şık ve ferah bir atmosfere sahip olan restoranın hizmet kalitesi de son derece iyidir.

Altın Balık Sahil, lezzetli ve doyurucu balık menüleri ile ön plana çıkmayı başarabilmiştir. Lezzetli balıkları ile olduğu kadar mezeleri ile de Yalova’nın önde gelen restoranlarından biri olmuştur. Balık ürünlerinden balık çorbası, dil balığı ve kalkan balığı tercih edebilirsiniz. Restoranın menüsünde taze mevsim balıklarının yanı sıra kabuklu deniz ürünlerini de bulabilirsiniz. Kerevit, karides, yengeç, Yunan usulü kalamar dolma gibi lezzetleri burada bulabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak tahin helvası alabilirsiniz. Bir hatırlatma olarak bu restoranda alkol menüsü bulunmaz, yani burası alkolsüz bir balık restoranıdır. Son olarak, yemeklerin ardından çay ikramı vardır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleymanbey Mah., Rıhtım Cad., Osmanlı Park İçi, No: ½, Merkez

Telefon: 0226 814 43 11

Haritada Görüntüle >

Sandal Balık

Yalova Sandal Balık

Yalova’da balık yiyebileceğiniz bir diğer restoran Sandal Balık’tır. ‘’Balık Sandalda Yenir’’ sloganı ile başlayan lezzet serüveni, mevsim balıklarını en iyi şekilde müşterilerine sunmaya özen gösteriyor. Yalova Gazi Paşa Caddesinde yer alan Sandal Balık, 2007 yılında açılmıştır. 2007 yılından bu yana lezzetinden taviz vermeden hizmet veren balık restoranı kaliteli hizmet anlayışı ve lezzetli menüleri ile Yalova’nın en sevilen balıkçılarından biri olmuştur. Yerel halkın çok sevdiği ve sıklıkla tercih ettiği restoran, güler yüzlü ekibi ile sizlere en güzel şekilde hizmet vermeye çalışır. Bu restorana adımınızı attığınız andan restorandan çıkışınıza kadar ilgiyi hissedeceksiniz.

Sandal Balık; lezzetli mevsim balıklarını alkollü, alkolsüz menüleri ve zengin mezeleri ile masaları şenlendiriyor. Rakı-balık ve meze üçlüsü severler de bu restoranı sıklıkla ziyaret ediyor. Rakı haricinde de burada diğer alkol ürünlerini bulabilmeniz mümkündür. Her daim taze balık bulabileceğiniz restoranın menüsü mevsime göre değişkenlik gösterir. Mevsim balıklarının en tazesini ve en lezzetlisini yemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Mevsim balıkları haricinde bu restoranın menüsünde kabuklu deniz ürünlerine de yer ayrılmıştır. Karides, kerevit, ıstakoz ve yengeç gibi sevilen birçok deniz ürününü yine burada denemeniz mümkündür. Üstelik bu lezzetlerin her birini son derece makul bir fiyata yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Rüstem Paşa Mah., Gazi Paşa Cad., Sahil Sk., No: 5, Merkez

Telefon: 0226 814 49 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sandallbalik/

Haritada Görüntüle >

Ünsal Balık

Yalova Ünsal Balık

Ünsal Balık, Yalova’da deniz kenarında balık keyfi yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden biridir. Yalova deniz kenarında yer alan illerimizden biri olduğu için balık restoranın çok olduğu yerleşim yerlerinden biridir. Bu nedenle, burada birçok kaliteli balık restoranlarını bulabilmek mümkündür. Yalova’da bulunan balık restoranları genellikle deniz kenarında yer alır ve bu nedenle eşsiz bir manzaraya sahiptir. Denize sıfır bir konumda yer alan Ünsal Balık, Yalova’nın en sevilen balık restoranlarından biridir. Bu restorana geldiğinizde kaliteyi ve lezzeti aynı anda burada göreceksiniz.

Ünsal Balık, Yalova’da balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoranda lezzetli ve taze mevsim balıklarını yiyebilirsiniz. Balık menüleri haricinde deniz ürünleri, salatalar ve meze çeşitlerini de yine bu restoranda bulacaksınız. Bu restoran yemeklerinin lezzetine dikkat ettiği kadar yemeklerin görsel açıdan da güzel olmasına dikkat eder. Bu nedenle, burada servis edilen balıklar değişik sunumlarda ve değişik usullerde getirilir. Yani yemekler damaklara hitap ettiği kadar göz zevkine de hitap etmektedir. Bu restorana geldiğinizde mezgit, çinekop ve lüfer yiyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kent Meydanı, Osmanlı Park İçi, No: 1/C, Merkez

Telefon: 0226 811 22 03 – 811 45 99

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/unsalbalik/

Haritada Görüntüle >

Alaturka Köfte

Yalova Alaturka Köfte

Her ilin hatta her ilçenin meşhur ve çok sevilen bir köftecisi vardır. Yalova’nın da en meşhur köftecisi Alaturka Köfte’dir. Yalova-İzmit karayolu güzergâhında yer alan Alaturka Köfte, lezzetli köfte ve ızgara menüleri ile birçok kişinin lezzet durakları arasında yer alıyor. Yol üstünde yer aldığından dolayı seyahatleriniz esnasında güzel bir mola yeri olabilir. Bu işletme klasik bir aile işletmesidir ve ailecek gelinebilecek nezih mekânlardan biridir. Bu köfteci de Yalova’daki pek çok mekân gibi güzel bir manzaraya sahiptir. Doğa ile iç içe ve muhteşem doğa manzarasına sahip işletmelerden biridir.  Restoranın oldukça geniş bir yemek salonu ve bir de oldukça güzel ve geniş bir bahçesi mevcuttur. Bu restorana geldiğinizde ister bahçede ister kapalı salonda oturarak lezzetli yemeğin keyfini çıkartabilirsiniz.

Alaturka Köfte; çorba çeşitleri, köfte, ızgara gibi pek çok yemek çeşidini bir arada bulabileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoranın en önemli özelliği farklı pişirme teknikleri ile geleneksel lezzetleri yakalamasıdır. 7’den 70’e herkesin favorisi olan köfte-patates ikilisinin en lezzetlisini de yine burada bulabilirsiniz. Yemeklerin ve özellikle köfte menüsün fiyatı da son derece makuldür. Ayrıca menülerin porsiyonları büyük olup, oldukça doyurucudur. Bu yönü ile birçok müşteriyi tatmin eder.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mah., Yalova-İzmit Karayolu Cad., No: 70/A, Çiftlikköy

Telefon: 0226 352 65 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/alaturkakofte/

Haritada Görüntüle >

Sepetçioğlu Restoran

Yalova Sepetçioğlu Restaurant
Fotoğraf: Selami Sözer

Sepetçioğlu Restoran, Yalova çıkışında yer alan popüler kahvaltı ve yemek mekânlarından biridir. Tam konum olarak Soğucak-Bursa yolu üzerinde yer alır. Güler yüzlü çalışanları ve hızlı servisi ile keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. İşletme mekân olarak son derece temiz ve ferah bir ortama sahiptir. Yemekleri son derece lezzetlidir ve aynı zamanda da ortam olarak son derece keyifli bir atmosfere sahiptir. İster kahvaltı yapmak, ister yemek yemek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Ya da sadece burada bir şeyler içip manzaranın ve mekânın keyfini çıkartabilirsiniz.

Sepetçioğlu Restoran, kahvaltı ve akşam yemeği menüleri ile ön plana çıkar. Kahvaltı menüsü klasik çok çeşitli serpme kahvaltıdan oluşur. Kahvaltılarında kullanılan ürünler doğal ve tazedir. Kahvaltılıkların yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinde de taze ve doğal ürünlerin kullanılmasına dikkat edilir. Bu restoranı kahvaltı haricinde tercih edecekseniz mutlaka burada hazırlanan kuyu kebabını denemelisiniz. Zaten mekânın en önemli ve en beğenilen yemeği de kuyu kebabıdır. Restoranın diğer ürünleri de lezzetli ve son derece doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar günleri 06:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Bursa Yolu 6. Km., Soğucak

Telefon: 0226 831 50 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sepetcioglu1987/

Haritada Görüntüle >

Hasanbaba Ender’in Yeri Et Mangal Restaurant

Yalova Hasanbaba Ender'in Yeri Et & Mangal

Çınarcık’ta ünlü ‘’Hasan Baba’’ tepesinin zirvesinde yer alan bu restoran, Yalova’nın en lezzetli barbekülerini bulabileceğiniz bir restorandır. Turistler tarafından sıklıkla tercih edilen restoran, harika bir manzaraya sahip olması ile bilinir. Muhteşem dağ ve deniz manzarasını bir arada bulabileceğiniz eşsiz manzara ve tadına doyum olmayan yemekler bu restoranda bir aradadır. Dağ ve deniz manzarası eşliğinde muhteşem yemekler Hasanbaba’da sizi bekliyor olacak. Buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Hasanbaba Mangal Restaurant, Yalova’da lezzetli etleri bulabileceğiniz adreslerden biridir. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için bu restoranda yerinizi ayırtabilirsiniz. Restoranın kahvaltı menüsü klasik bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdan oluşuyor. Kahvaltı menüsü haricinde öğle ve akşam yemeklerinde steak etler ve mangal çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Burada denemeniz gereken yemekler ise köfte ve karışık ızgaradır. Yemeklerinizin ardından da lezzetli bir Türk kahvesi içebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Hasanbaba Yolu Üzeri 2. Km., Çınarcık

Telefon: 0537 288 73 60

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/hasanbabaenderinyeri/

Haritada Görüntüle >

Rivay Et Steakhouse

Yalova Rivay Et Steakhouse

Yalova merkezde güzel bir steakhouse işletmesi arıyorsanız rotanızı Rivay Et’e çevirebilirsiniz. Rivay Et Steakhouse konum olarak Termal yolu üzerinde Kazım Karabekir Caddesinde yer alır. Mekân olarak son derece geniş ve ferah bir atmosfere sahip olan işletme, kaliteli hizmet anlayışı ile öne çıkar. Restoranın çalışanları da son derece güler yüzlü ve kibardır.

Rivay Et Steakhouse her çeşit ızgara, biftek, pişmiş et sevenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Lezzet olarak güzel yemekleri bulunan mekân bazı konularda eksikliklere sahiptir. Öncelikle mekânın mezelerinin yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında yeterince ekmek çeşitliliğine de sahip değildir. Restoranda bulunan tek ekmek beyaz ekmektir. Bu nedenle, beyaz ekmek dışında ekmek tercih edenler için ekmek çeşidi bulunmaz. Restoran menü bakımından ise gerçekten lezzetli ve kaliteli etlerin bulanabileceği bir yerdir. Burada hamburger, beyti sarma ve karışık kebap deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kazım Karabekir Mah., Ağaç Sk., No: 1, Merkez

Telefon: 0532 254 77 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/rivayetsteakhouse/

Haritada Görüntüle >

Tezcan Kebap & Pide Salonu

Yalova Tezcan Pide Salonu

Uzun yıllardır Yalova halkına hizmet veren Tezcan Kebap, kalitesi ve lezzetli menüleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren kebap salonu oldukça temiz bir esnaf lokantası tadında işletmedir. Mekân olarak oldukça temiz, lavabolar, masalar sandalyeler düzenli ve bakımlı. Servis konusuna değinmek gerekirse servisinin biraz yavaş kaldığını belirtmekte fayda var. Servis sıkıntısı dışında diğer hususlar başarılıdır. Özellikle lezzet konusunda kaliteden ödün vermez.

Tezcan Kebap ve Pide Salonu, öğlen ve akşam yemekleri için tercih edilebilecek restoranlardan biridir. Bu restoranın menüsünde pide çeşitleri, lahmacun, kebap çeşitleri, döner ve İskender yer alır. Bu restoranın pideleri fırından yeni çıkmış olarak taze taze ve çıtır çıtır masalara servis edilir. Pidelerin hamurunun kıvamı ve inceliği son derece idealdir. Ayrıca pidelerin iç malzemesi de boldur. Bu nedenle, pideleri gayet lezzetlidir ve bu yüzden Yalova’da çok sevilen bir mekân olmayı başarabilmiştir. Pide haricinde kebap ve lahmacun da oldukça lezzetlidir ve burada yemeyi tercih edebilirsiniz. Kaliteli, lezzetli ve bir o kadar da ekonomik bir öğün geçirmek istiyorsanız Yalova merkezdeki Tezcan Kebap’ı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Rüstem Paşa Mah., Hürriyet Sk., No: 9/A, Merkez

Telefon: 0226 814 04 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/41tezcanerdal/

Haritada Görüntüle >

Yıldız Kebap Salonu

Yalova Yıldız Kebap Salonu

Yalova merkezde bir kebap salonu arıyorsanız Yıldız Kebap Salonu’na gelebilirsiniz. Yıldız Kebap Salonu Yalova şehir merkezinde yer alan konumuyla oldukça fazla müşteri çekimine sahiptir. Yenilikçi ve kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet veren işletme Yalova’da sevilen ve değer gören işletmelerden biri olmayı başarmıştır. Mekân olarak oldukça temiz ve nezih bir ortama sahiptir ve bu nedenle klasik bir aile işletmesidir.

Yıldız Kebap Salonu oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde ızgara çeşitleri, kebap çeşitleri, pide çeşitleri ve köfte yer alır. Burada İnegöl köfte veya İskender kebabı deneyebilirsiniz. Restoranın menüsünde yer alan kebap çeşitleri genel olarak lezzetlidir. Lezzetli, ekonomik ve bir o kadar da doyurucu kebap menüleri için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 20:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Bey Mah., İstiklal Cad., No: 44/A, Merkez

Telefon: 0226 812 31 86 – 352 80 33

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yildizpide/

Haritada Görüntüle >

Konyalı Akdağlar

Yalova Konyalı Akdağlar

Konya’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmek için Yalova’da gidilebilecek adreslerden biri Konyalı Akdağlar’dır. Konyalı Akdağlar konum olarak Yalova merkezde yer alır. Meşhur Konya lezzetlerini Yalova’ya taşıyan işletme, Yalova’nın en sevilen ve en çok tercih edilen mekânlarından biri haline gelmiştir. Ortam olarak son derece temiz ve nezih bir ortama sahiptir. Bu restoranın hizmet kalitesi de son derece iyidir ve burada bir müşteri olarak oldukça iyi ağırlanırsınız.

Konyalı Akdağlar menüsünde etli ekmek, çorba çeşitleri, tatlı çeşitleri, salatalar ve pide çeşitleri yer alır. Mekânın en sevilen ve en çok tercih edilen lezzeti etli ekmektir. Etli ekmek ve diğer yemek siparişlerinizin yanına ikram olarak salata ve biber turşusu getirilir. Yemeklerinizin yanında bol köpüklü yayık ayranı tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 21:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Mah., Merkez

Telefon: 0226 814 77 42

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshurkonyaliakdaglar/

Haritada Görüntüle >

Basrioğlu Piliç Çevirme

Yalova Basrioğlu Piliç Çevirme

Yalova yolu üzerinde piliç çevirme nerede yenir, diye sorulduğunda karşımıza Basriooğlu Piliç Çevirme çıkar. Basriooğlu Piliç Çevirme konum olarak Yalova Çiftlikköy’de yer alır. 1968 yılında Rahim Şemenoğlu tarafından 4 dönümlük bir arazi üzerinde tavuk ürünleri çiftliğinin yola bakan tarafı piliç çevirme restoranına çevrilerek hizmet vermeye başlanmıştır. Piliç Çevirmeci işletme ismini Rahim Şemenoğlu’nun babasının isminden almıştır. Bu restoran genellikle öğle saatlerinde ve hafta sonları kalabalık olur. Daha sakin bir zamanda gelmek istiyorsanız hafta içleri ve akşam saatleri gelmeye özen gösterin.

Kömür ateşinde pişirilen tavuk ve et yemekleri ile meşhurdur. Kömür ateşinde nar gibi kızarana kadar çevrilerek pişiriliyor. Nar gibi kızaran bu piliçler daha sonra 1 saat kadar dinlendiriliyor. Bu 1 saatlik dinlenmeden sonra piliçler yanında ayran ile birlikte müşterilere servis ediliyor. Kızarmış piliç, ayran, çoban salata ve köy ekmeği ile birlikte tadına doyulmaz bir menü ile müşterilerin masalarını süslüyor.   Kömür ateşinde pişen lezzetli piliç çevirmenizi yedikten sonra Yalova’ya özgü bir tatlı olan Yalova sütlüsü ile kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yalova-İzmir Karayolu 5. Km., Çiftlikköy

Telefon: 0226 352 66 74 – 00 82

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/basrioglu1968yalova/

Haritada Görüntüle >

Doyum Lokantası

Yalova Doyum Lokantasi
Fotoğraf: Rabia Okutan

Yalova’ya gelmişken yöresel yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken yer Doyum Lokantası’dır. Doyum Lokantası, Yalova yöresel yemeklerinin hepsini bir arada bulabileceğiniz nadir lokantalardan biridir. Konum olarak Merkez Cami yakınında yer alır. Mekân olarak oldukça temiz ve nezih bir yeme içme yeridir. Yemekleri son derece lezzetli ve doyurucudur. Aile ile gelinebilecek sessiz, sakin ve oldukça kaliteli bir işletmedir. Fiyat olarak da son derece uygun yemek menüleri olması nedeniyle birçok kişinin severek tercih ettiği mekânlardan biri olmuştur.

Doyum Lokantası, Yalova yöresel yemekleri yiyebileceğiniz bir mekân olarak biliniyor. Yöresel yemeklerin yanı sıra sulu yemek çeşitleri ve kebap çeşitlerini de burada bulabilmeniz mümkün. Bu lokantada Yalova’nın en beğenilen yöresel yemeği olan Pavli’yi de bulabilirsiniz. Pavli, lezzet olarak sarma lezzetine sahip olan ama görüntü olarak da böreğe benzeyen Yalova’ya özgü bir yemektir. Burada hazırlanan pavli, beyaz lahana ve bol kıyma ile hazırlanarak servis edilmektedir. Burada lahmacun, çiftlik kebabı ve sarma beyti de deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Rüstem Paşa Mah., Huzur Sk., No: 7/A, Merkez

Telefon: 0226 812 88 63

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/doyum2001/

Haritada Görüntüle >

Yalova Kokoreç

Yalova Kokoreç

Yalova’da ayaküstü lezzetli bir şeyler atıştırmak istiyorsanız sizi Yalova Kokoreç’e alalım. Yalova Kokoreç, konum olarak şehir merkezinde Şehit Ömer Faydalı Caddesinde yer alıyor. Lezzetli mi lezzetli kokoreç menüleri ile dikkat çeken işletme, Yalova’nın en iyi kokoreçlerini yapması ile bilinir. Mekân olarak oldukça temiz bir işletmedir. Hizmet kalitesi son derece kalitelidir ve servisi yeterince hızlıdır. Hızlı ve lezzetli bir öğün geçirmek istiyorsanız burayı size önerebiliriz.

Yalova Kokoreç, Yalova’da sakatat yiyebileceğiniz işletmelerden biridir. Burada ister ekmek arası kokoreç ister güveçte kokoreç alabilirsiniz. Kokoreç haricinde şırdan, mumbar gibi sakatat ürünlerini de yine burada bulabilirsiniz. Kokoreç yemek istemiyorsanız da köfte-ekmek ya da sucuk-ekmek gibi alternatif lezzetleri deneyebilirsiniz. Bu restoranın menüsünde midye dolma da yer almaktadır. Bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde ise fiyatların makul seviyede olduğu görülür

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Şehit Ömer Faydalı Cad., No: 83/B, Merkez

Telefon: 0226 814 77 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalovakokorec/

Haritada Görüntüle >

Kardeşler İşkembe & Pide Kebap Sarayı

Yalova Kardeşler İşkembe, Pide ve Kebap Sarayı
Fotoğraf: Derya Gündüz

Kardeşler İşkembe, Pide Kebap Salonu Yalova merkezde yer alan restoranlardan biridir. Yalova’da lezzetli bir öğün geçirebilmek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Kokoreç, işkembe çorbası, ızgara çeşitleri gibi sevdiğiniz birçok ürünü bu restoranda bulabilirsiniz. Bu işletme mekân olarak oldukça nezih bir ortama sahiptir. İşletme sahibi ve restoran çalışanları müşterilere karşı son derece ilgili ve kibardır. Gerek yemeklerin lezzeti gerek kaliteli bir hizmet anlayışına sahip olan restoran Yalova’nın hatırı sayılır işletmelerinden biri olmayı başarabilmiştir. Siz de ekonomik ve lezzetli bir menü yemek istiyorsanız bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

Kardeşler İşkembe, Pide Kebap Salonu müşterilerine oldukça geniş bir menü seçeneği sunar. Restoranın menüsünde Adana ve Urfa kebabı, kuzu şiş, piliç şiş, ızgara köfte, yoğurtlu kebap, annem kebap, sucuk ızgara gibi et ürünleri yer alır. Çorba çeşitleri arasında ise tuzlama, şırdan tuzlama, işkembe, kelle paça, dil paça, ayak paça, beyin paça, çürük, karışık çorba ve mercimek çorba yer alır. Çorba ve ızgara haricinde sakatat seviyorsanız bu restoran sizi mutlu etmeye yetecektir. Çünkü restoranın sakatat menüsü de bir hayli geniştir. Arnavut ciğeri, kuzu kelle, dil söğüş ve kuzu kokoreç sakatat menüsünde yer alan lezzetlerdir. Burada yemek yedikten sonra lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 07:00 – 23:30, Pazar günleri 09:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Bey Mah., Cengiz Koçal Cad., Arabacılar Sk., No: 3/A, Merkez

Telefon: 0226 813 66 98

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kardeslerpidekebapyalova/

Haritada Görüntüle >

Gaziantepli Osmanlı Baklavaları

Yalova Gaziantepli Osmanlı Baklavaları
Fotoğraf: Mehmet Akif Asmaz

Gaziantepli Osmanlı Baklavaları, 1980 yılında Gaziantep’te açılmış bir tatlıcıdır. 1980 yılından sonra Türkiye’nin birçok ilinde şubeleri açılarak Türkiye geneline yayılmıştır. Gaziantepli Osmanlı Baklavalarının Yalova’daki şubesi il merkezinde Rüstem Paşa Mahallesi’nde yer almaktadır. Konum olarak oldukça merkezi bir noktada yer alır. İşletme olarak kaliteli bir hizmet anlayışına sahiptir. Bu tatlıcının çalışanları da müşterilere karşı son derece kibar ve güler yüzlüdür.

Gaziantepli Osmanlı Baklavaları, Yalova’da sevilen baklava lezzetlerini bulabileceğiniz adreslerden biridir. Burada hazırlanan baklava çeşitleri arasında bülbülyuvası, cevizli baklava, fıstıklı baklava, fıstıklı dolama ve havuç dilimi yer alır. Baklavaları son derece lezzetli ve tazedir. Baklava haricinde menüde kadayıf tatlısı da bulanmaktadır. Kadayıf tatlısı da yine mekânın baklavası gibi lezzetlidir ve müşteriler tarafından beğenilir. Bu tatlıların fiyatlarının biraz yüksek olduğunu ifade edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Rüstem Paşa Mah., Cumhuriyet Cad., No: 10/E, Merkez

Telefon: 0226 813 99 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/osmanli.baklavalari/

Haritada Görüntüle >

Liman Pastanesi

Yalova Liman Pastanesi
Fotoğraf: Rabia Okutan

Liman Pastanesi, 1980 yılında Yalova’da açılan bir pastanedir. Yalova’nın en köklü pastanelerinden biri olan Liman Pastanesi, konum olarak şehir merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alır. Merkezde oldukça yoğun ve işlek bir cadde üzerinde yer alıyor. Bu nedenle, bu pastanenin genel olarak oldukça fazla bir müşteri kapasitesine sahip olduğunu ifade edebiliriz. Liman Pastanesi, mekân olarak oldukça küçük bir işletme, içeride oturmak için sadece iki üç masa var. Bu nedenle genellikle gel-al şeklinde hizmet veriyor. Ancak burada tatlı yemek isteyenler pastanenin içerisinde yer alan masalarda da oturup lezzetli tatlıların keyfini çıkarabilir.

Liman Pastanesi, menüsünde sütlü ve şerbetli tatlılar, pasta çeşitleri, kek, çikolatalar ve kurabiye çeşitleri yer alır. Tatlıları ve kekleri son derece lezzetlidir. Badem ezmesi, makarona, trüf, ekler, tulumba tatlısı ve sütlaç deneyebilirsiniz. Bu pastanenin tatlıları her daim tazedir ve günlük olarak hazırlanır. Bu nedenle, buraya ne zaman gelseniz lezzetli ve kaliteli tatlılar yiyebilirsiniz. Ayrıca Yalova’nın köklü bir işletmesi olduğu için belirli bir kalite standardını korumayı başarabilmiştir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Cad., Rasim Efendi İş Hanı, No: 10/D, Merkez

Telefon: 0226 813 85 18 – 0532 244 00 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/limanpatisserie/

Haritada Görüntüle >

Kopuz Dondurma & Tatlı

Yalova Kopuz Dondurma
Fotoğraf: Muhammed Tekinkuş

Kopuz Dondurma ve Tatlı, Yalova merkezde İstanbul Caddesi üzerinde yer alan bir tatlıcıdır. Yalova’nın en iyi dondurmalarını bulabileceğiz dondurmacı en güzel dondurmaları ile Yalova halkına hizmet veriyor. Bu tatlıcıda yaz, kış yılın her mevsimi dondurma bulabilirsiniz. Yalova’nın en köklü işletmelerinden biri olan dondurmacı, Yalova’da dondurma için tercih edilecek tek adrestir. 7’den 70’e herkes tarafından severek ziyaret edilen güzel ve kaliteli bir işletmedir.

Kopuz Dondurma işletmesinde dondurma çeşitleri, halka tatlısı, profiterol, billuriye, şekerpare ve daha birçok sevdiğiniz tatlıyı bulabilirsiniz. Dondurma çeşitleri arasında ahududulu, cevizli, muzlu, çilekli, fıstıklı, bal bademli, damla sakızlı, İtalyan karamelli, kızarmış dondurma, orman meyveli, tutti fruttili, yaban mersinli ve vişneli dondurma çeşitleri ile birbirinden lezzetli dondurmaları burada bulabilirsiniz. Dondurma çeşitleri haricinde sütlü tatlılar, pastalar, kekler ve şerbetli tatlıları da burada bulabilmek mümkündür. Buraya gelirseniz damak zevkine göre şekillendirebileceğiniz lezzetli mi lezzetli waffle deneyebilirsiniz. Waffleın yanına dilerseniz çay veya kahve de alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Bey Mah., İstanbul Cad., No: 4, Merkez

Telefon: 0226 813 97 72

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kopuzdondurma/

Haritada Görüntüle >

Yalova Sütlüsü

Yalova Sütlüsü

Yalova’nın ilk patentli tatlısı olan meşhur Yalova sütlüsünü yemek için bu mekânı ziyaret edebilirsiniz. Yalova sütlüsü, 2005 yılında yapılmaya başlanan Yalova’ya özgü bir tür baklavadır. Yalova’nın ilk baklavacısının özel tarifi olan bu tatlı oldukça gizemli bir tatlı olması ile ünlüdür. Yalova sütlüsü konum olarak Yalova merkezde Cengiz Koçal Caddesi üzerinde yer alır. Geleneksel baklavanın yanı sıra klasik tatlıların ve hamur işlerinin servis edildiği oldukça mütevazı ve şirin bir kafedir. Kafenin çalışanları müşterilere karşı ilgili ve güler yüzlüdür mekânın içerisi ve lavabolar da son derece temiz ve bakımlıdır. Ayrıca bu kafede sigara içenler için dış alan mevcuttur. Böylelikle hem sigara içmeyenler hem de sigara içenler düşünülmüş ve herkes memnun edilmeye çalışılmıştır.

Yalova sütlüsü, Yalova’nın en iyi Yalova sütlülerini bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Burada tahinli Yalova sütlüsü, sade Yalova sütlüsü, çikolatalı Yalova sütlüsü, damla sakızlı Yalova sütlüsü gibi çeşitli Yalova sütlüsü çeşitlerini bir arada bulabilirsiniz. Bu restoranda Yalova sütlüsü haricinde cevizli baklava, fıstıklı baklava, fıstıklı kadayıf, frambuazlı ekmek kadayıfı, havuç dilim, klasik ekmek kadayıfı, şöbiyet ve dolama gibi tatlıları da bir arada bulabilirsiniz. Bu tatlıcının fiyatlarına değinirsek fiyatların lezzete göre oldukça uygun seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Süleyman Bey Mah., Cengiz Koçal Cad., No: 9/A, Merkez

Telefon: 0226 814 51 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalovasutlusu/

Haritada Görüntüle >

Gold Künefe

Yalova Gold Künefe
Fotoğraf: Hatica Özusan

Yalova’da meşhur Hatay künefesi arıyorsanız Gold Künefe’yi ziyaret edebilirsiniz. Gold Künefe konum olarak Yalova merkezde yer alıyor. Mekân olarak son derece temiz ve nezih bir yeme içme yeridir. Mekânın iç tasarımı ise klasik bir tatlıcıdan farksızdır. Burada isterseniz oturup tatlınızı ve içeceğinizi yiyebilir isterseniz de alıp evinize götürebilirsiniz. Ancak sıcak sıcak ve lezzetli bir şekilde tüketmek istiyorsanız burada yemenizi tavsiye ederiz. Çünkü künefeyi evinize götürdüğünüzde künefe soğur ve eski lezzetini kaybedebilir. Bu nedenle, burada sıcağı sıcağına yemenizi tavsiye ederiz.

Gold Künefe, künefe çeşitleri ve tatlı çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz işletmelerden biridir. Künefe çeşitleri arasında billuriye künefe, paşa künefe, fıstıkzade künefe, çıtır künefe gibi künefe çeşitleri bulunur. Yalova’da Hatay künefe lezzetine en yakın künefeyi burada bulabilirsiniz. Buranın künefeleri oldukça büyük ve doyurucudur. Künefe haricinde katmer de bulunur. Katmeri de en az künefesi kadar lezzetlidir. Gold Künefe ikramları ve servis kalitesi ile son derece başarılıdır. Son olarak, fiyatların bir tık pahalı olduğu söylenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:30 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adnan Menderes Mah., Rahmi Üstel Cad., No: 28/B, D: 6, Merkez

Telefon: 0538 403 00 71

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/goldkunefetr/

Haritada Görüntüle >

Yalova, Türkiye’nin küçük ve sevimli illerinden biridir. Yalova, gerek coğrafi konumu gerek doğal ve tarihi güzelliklere sahip olması nedeni ile birçok turistin de sıklıkla ziyaret ettiği illerimizden biridir. Yalova, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra oldukça zengin ve lezzetli de bir mutfağa sahiptir. Yalova’ya geldiğinizde burayı hem gezip hem de en çok sevilen restoranlarını ziyaret ederek en güzel yemekleri ve tatlıları deneyebilir seyahatinizden doyasıya keyif alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin