Bolu’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

“Aşçılar Diyarı” olarak bilinen Bolu, Abant ve Yedigöller gibi doğa harikası gölleriyle ve muhteşem doğası ile eşsiz illerimizden biridir. Doğal güzelliklerin yanı sıra binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve ülkemizin de en zengin mutfaklarından birine sahip illerimizden biridir. Özellikle Bolu Mengenli aşçıların ünü tüm dünyada bilinmektedir. Mengenli aşçıların kökeni Osmanlı mutfağına dayanır. Hatta Atatürk’ün aşçısı da Mengenliymiş. Mengen’in aşçılıkta önemli bir yere sahip olması burada bir aşçılık okulu açılmasını sağlamıştır. Ayrıca her yıl Eylül ayında Türkiye’nin tek Aşçılık Festivali de burada düzenlenmektedir.

Bolu mutfağının en sevilen yemekleri arasında; yoğurtlu bakla çorbası, ovmaç çorbası, yayla çorbası, imaret çorbası, kedi batmaz, mantı, orman kebabı, Abant kebabı, Mengen pilavı, kartalkaya kebabı, kabaklı gözleme, kaldirik dolması, Mudurnu baklası, paşa pilavı, Bolu köftesi, keş, çantıklı pide, patatesli köy ekmeği, bakla çullaması, coş, hırma börek, kaşık atması, Bolu çikolatası, saray helvası, cevizli keşli erişte, Bolu beyi tatlısı yer alır. Bu yemeklerin birçoğu Bolu mutfağı dışında genel Türk mutfağı ve Dünya mutfağı sofralarında yerini almıştır. Bolu’nun en meşhur yemeklerini şehrin en sevilen ve sıkça ziyaret edilen restoran ve lokantalarında yemek için listemizi inceleyebilirsiniz.

Bolu Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Bolu’dan Alınabilecek Yiyecekler: Bolu geziniz sırasında Bolu’dan çeşitli eşyalar ve yiyecekler almak isteyebilirsiniz. Bolu’dan çam balı, kozalak reçeli, Mudurnu saray helvası ve Bolu çikolatası satın alabilirsiniz. Bu yiyecekleri semt pazarlarında veya yerel marketlerde bulabilirsiniz.

Bolu’nun En Meşhur Tatlısı: Bolu beyi tatlısı, Mudurnu saray helvası ve Bolu çikolatası Bolu’nun yöresel tatlılarıdır.

Bolu’da Nerede, Ne Yenir?

Şef Dursun’un Yeri

Yalova Şef Dursun'un Yeri
Fotoğraf: GezdirGit İlkin

Bolu Dağı’nda kahvaltı için tercih edilebilecek adreslerden ilki Şef Dursun’un Yeri’dir. Ormanla iç içe bir alanda şirin ve bahçeli bir tesiste hizmet veriyor. Bu nedenle mükemmel bir dağ ve orman manzarasına sahiptir. Restoran, bahçe ve yemek salonu olmak üzere toplamda iki bölümde müşterilerine hizmet vermektedir. Restoranın bahçesi oldukça güzel ve keyiflidir. Bahçede çocukların vakit geçirmesi için hamaklar ve salıncaklar bulunuyor. Restoran genel olarak oldukça temiz, düzenli ve doğallığı her bakımdan yansıtıyor. Doğal ortam ve lezzetli yemekler için yol üzerinde yer alan bu şirin tesiste mola verebilirsiniz.

Şef Dursun’un Yeri kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Özellikle kahvaltısı ile meşhur olan restoranda öğle ve akşam yemeği için de menüler mevcuttur. Restoranın kahvaltı menüsü serpme kahvaltıdan oluşuyor. Serpme kahvaltıda ise neredeyse yok yok. Domates, salatalık söğüşü, zengin peynir çeşitleri, yöresel reçeller, tereyağı, manda kaymağı, menemen, yeşil ve siyah zeytin gibi sevilen kahvaltılık çeşitleri yer alıyor. Bu kahvaltı sofrasında yer alan ürünlerin her biri doğal ve yöresel ürünlerden oluşmaktadır. Kahvaltıda mutlaka dağ çileği reçeli ve manda kaymağı denemelisiniz. Kahvaltı haricinde buraya geliyorsanız et yemeklerinden deneyebilirsiniz. Et yemeklerinden kuzu pirzola veya biftek tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Darıyeribakacak Köyü, Kaynaşlı

Telefon: 0380 546 60 31

Haritada Görüntüle >

Kubbealtı

Bolu Kubbetaltı
Fotoğraf: Ajlan Ömer Soyyer

Kubbealtı, Bolu merkezde kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biridir. Bu restoran tarihi Tabaklar Hamamı’nın restore edilmesi ile oluşturulmuştur. Oldukça merkezi bir konumda yer alan restoran tarihi havası ve otantik dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Oryantalist atmosferi ile dikkatleri üzerine çeken restoran birbirinden leziz yemekleri ile müşterilerini adeta mest eder. Köşe koltukları ve açık-kapalı bahçesiyle yaz, kış kesintisiz Bolu halkına hizmet vermektedir. Lezzetli gözlemeleri ile öne çıkan Kubbealtı’nın Bolulular için yeri oldukça özeldir.

Kubbealtı Bolu merkezde kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsünde çeşit az ama oldukça doyurucu bir menüden oluşuyor. Kubbealtı menüsü genellikle gözleme çeşitlerinin ağırlıklı olduğu bir menüdür. Kahvaltıda domates, peynir, zeytin ve tabii ki nefis gözlemeler mevcut. Gözlemenin her çeşidini bulabileceğiniz restoranın en meşhur gözlemesi ise yoğurtlu gözlemelerdir. Gözlemeye bambaşka bir boyut katan yoğurtlu gözlemeyi burada deneyebilirsiniz. Yoğurtlu gözleme, mantıya benzeyen ve saç üzerinde pişirilen bir çeşit gözleme türüdür. Bu şekilde pişirilen gözlemeler daha sonra makasla kesilir ve isteğe göre sarımsaklı ya da sade yoğurt dökülerek servis edilir. Yoğurtlu gözleme haricinde kıymalı, patatesli ve patlıcanlı gözlemeleri de deneyebilirsiniz. Gözlemelerinizi yedikten sonra tatlı olarak Antep fıstıklı, tahinli ya da çikolatalı katmer alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İzzet Baysal Cad., No: 108, Merkez

Telefon: 0374 217 48 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/_kubbealti_/

Haritada Görüntüle >

Oklava Restaurant

Bolu Oklava Restaurant
Fotoğraf: Emin Guluzade

Oklava Restaurant, hamur işi sevenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. El açması ürünleri ile öne çıkan işletmenin ismi de tam buradan ileri gelir. Bolu merkezde ve oldukça işlek bir cadde üzerinde yer alan restoran, Boluların en sevdiği işletmelerden biridir. Oldukça şık ve kaliteli bir restoran olan Oklava, sakinlik içerisinde lezzetli gözlemeler yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Restoran servis kalitesi bakımından değerlendirildiğinde servisi hızlı, çalışanları da müşterilere karşı oldukça naziktir.

Oklava Restaurant, kahvaltı ve öğle yemekleriniz için tercih edilebilir. Restoranın kahvaltı menüsü klasik kahvaltı, oklava kahvaltı ve sıcak ürünlerden oluşur. Gözleme çeşitleri ile ünlü olan restoranın en ünlü gözlemesi yoğurtlu gözlemedir. Gözleme çeşitleri kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz lezzetlerdendir. Gözleme olarak kıymalı, patlıcanlı ve yoğurtlu gözlemeyi burada deneyebilirsiniz. Burada hazırlanan gözlemeler başka illerde yediğiniz klasik gözlemeler gibi değildir. Şekil olarak mantıya benzer şekilde hazırlanır ve tat olarak da mantı gibi hafif bir tada sahiptir. Gözleme haricinde kumpir, katmer, salata, mantı ve tatlı çeşitlerini de burada bulabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından kumda kahve içebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0374 222 55 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oklava.bolu/

Haritada Görüntüle >

Göçmen Börekçisi & Cafe

Bolu Göçmen Börekçisi
Fotoğraf: Yunus Emre Berker

Bolu merkezde lezzetli mi lezzetli börek ve hamur işleri arıyorsanız Göçmen Börekçisi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Göçmen Börekçisi çeşit çeşit börekler ve zengin hamur işleriyle Bolu’nun en sevilen lezzet mekânlarından biri olmayı başarmıştır. Bolu merkezde yer alan işletme, konum olarak İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin hemen karşısında yer alır. Restoranda geniş ve ferah açık, kapalı oturma alanı mevcuttur.

Göçmen Börekçisi Bolu merkezde kahvaltı yapabileceğiniz şirin ve güzel yerlerden biridir. Bu börekçinin kahvaltısında peynir, zeytin ve domates gibi kahvaltılıklardan oluşan bir kahvaltı tabağı seçeneği mevcuttur. Kahvaltı tabağına ek olarak menemen veya sucuklu yumurta gibi sıcak ürünler de sipariş edebilirsiniz. Ayrıca aklınıza gelebilecek her çeşitten bulabileceğiniz bir börekçidir. Kıymalı, peynirli, ıspanaklı ve daha birçok börek çeşidi bu restoranın mutfağında hazırlanıyor. Börek çeşitlerinin yanı sıra mantı, simit, kurabiye, poğaça, sandviç gibi klasik lezzetleri de burada bulabilirsiniz. Burada denemenizi tavsiye edebileceğimiz ürünlerden ikisi göçmen mantısı ve triliçe tatlısıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yarımca Mimar Sinan Mah., Eşref Bitlis Cad., No: 373, Körfez

Telefon: 444 4 964

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/gocmenborekcisi/

Haritada Görüntüle >

İsimsiz Gözleme

Bolu İsimsiz Gözleme

Bolu merkezde lezzetli gözlemelerin adresi İsimsiz Gözleme’dir. Konum olarak Bolu Tabaklar’da yer alan gözlemeci, nefis gözlemeler yapmasıyla Bolu’da hatırı sayılır bir üne kavuşmuştur. 2010 yılında açılan işletme; pişirme teknikleri, baharatların kullanımı ve yeni tatlar oluşturma isteğiyle birçok yeni lezzet ortaya koymuştur. Gözleme çeşitleri ile ünlü olan işletmenin servisi de oldukça hızlıdır. Gözleme siparişlerinizde gözlemeler sıcağı sıcağına masanıza servis edilir. Yemekleri lezzetli olduğu kadar sunumları da oldukça özenlidir.

İsimsiz Gözleme’de güne serpme kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. İsimsiz Gözleme, adından da anlaşılacağı üzere gözlemesi ile ünlü bir mekândır. Bu restoranın serpme kahvaltısında yeşil ve siyah zeytin, peynir çeşitleri, domates, biber, salatalık, sahanda yumurta, salam gibi ürünler bulunur. Bu kahvaltıyı ekstra klasik gözleme, yoğurtlu gözleme ve katmer gibi yiyecekler tercih ederek zenginleştirebilirsiniz. Serpme kahvaltı haricinde kahvaltılık olarak bazlama tost ya da menemen gibi yiyecekler alabilirsiniz. Ayrıca buraya sadece gözleme yemek için gelmek istiyorsanız ton balıklı, ıspanaklı ve yoğurtlu gözlemeyi deneyebilirsiniz. Öğlen veya akşam saatlerinde gelenler için mantı ideal bir tercih olabilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., Cumhuriyet Cad., Merkez

Telefon: 0374 210 01 00

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/isimsizgozleme/

Haritada Görüntüle >

Meşhur Bolu Gözlemecisi

Meşhur Bolu Gözlemecisi

Bolu merkezde lezzetli gözlemeler yiyebileceğiniz bir diğer adres Meşhur Bolu Gözlemecisi’dir. Kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceğiniz huzur dolu ve sakin bir restorandır. Restoran mekân olarak oldukça geniş bir ortama sahiptir. Grup buluşmaları ve grup yemekleri için tercih edilmeye uygundur. Çalışan personelleri sizlere en iyi hizmeti sunmaya yönelik hizmet sağlar. Burada hazırlanan gözleme çeşitleri ve diğer lezzetler de son derece lezizdir. Ayrıca buranın servisi yeterince hızlıdır ve siparişleriniz soğumadan masanıza getirilir. Restoran yemekleri ile olduğu kadar servis ve ikramlarıyla da ayrıca dikkat çekicidir.

Meşhur Bolu Gözlemecisi, menüsünde gözlemenin her çeşidini bulabileceğiniz bir yerdir. Burada yer alan gözleme çeşitleri arasında kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli, tavuklu, sucuklu, salamlı ve sosisli gibi çeşitler bulunur. Bizim size önerebileceğimiz lezzetler kıymalı, patatesli, kaşarlı ve yoğurtlu gözlemedir. Burada hazırlanan gözlemeler hazır olarak müşterilere sunulmaz. Yani siz sipariş verdiğiniz anda gözlemeler hazırlanır ve o an pişirilerek servis edilir. Böylelikle taze ve lezzetli gözlemelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Gözleme haricinde katmer, mantı veya erişte yemeyi de tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:45 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., No: 76/A, Merkez

Telefon: 0506 712 22 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/meshur_bolu_gozlemecisi/

Haritada Görüntüle >

Aden Garden Lounge

Bolu Aden Garden Lounge

Aden Garden Lounge, Bolu’da kahvaltı için şık bir mekân arayanlara önerebileceğimiz yerlerden biridir. Şehir merkezinde sessiz, sakin ve nezih bir kafede dinlenmek ve güzel yemekler yemek için bu kafeyi ziyaret edebilirsiniz. Aden Garden ortam olarak bir kafe dizaynına sahip olmakla birlikte oldukça şık bir dekorasyona sahiptir. Elit bir ortamı olan kafe, genellikle kahvaltı için tercih edilse de kahvaltı haricinde de buraya gelmek mümkündür.

Aden Garden Lounge, çok çeşitten oluşan serpme kahvaltı menüsüne sahip bir işletmedir. Organik ve taze ürünlerin servis edildiği kahvaltıda tatlısından tuzlusuna birçok çeşit ürün bulunur. Serpme kahvaltıda domates, peynir çeşitleri, siyah ve yeşil zeytin gibi sevilen kahvaltılık ürünlerden oluşur. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemekleri için de bu kafeye gelebilirsiniz. Kahvaltı dışında burada yiyebileceğiniz pek çok ürün bulunur. Yani bu kafenin oldukça geniş bir menüsü vardır. Tatlıdan tuzluya, acıdan ekşiye pek çok ürün menüde yer almaktadır. Tatlı olarak waffle, katmer gibi tatlıları deneyebilirsiniz. Ayrıca bu işletme bir kafe olduğu için çay, kahve ve nargile gibi ürünleri de bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., Eren Sk., No: 10, Merkez

Telefon: 0530 328 14 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/adengarden_lounge/

Haritada Görüntüle >

Bolçi Cafe & Restaurant

Bolu Bolçi Cafe & Restaurant

Bolçi Cafe, Bolu merkezde yer alan lezzet duraklarından biridir. İşletme mekân olarak oldukça geniş ve ferah bir ortama sahiptir. Mekân iç tasarımı olarak oldukça şık bir dekorasyona sahiptir. Bu kafenin içerisinde ayrıca çocukların oyun oynayabileceği çocuk oyun alanı da mevcuttur. Bu kafeye geldiğinizde tabelada ‘’Deniz Cafe’’ yazısı ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum kafanızın karışmasına sebep olmasın. Çünkü iki farklı isimde olsa da bu iki mekân aslında aynıdır. Bolu’nun en ünlü lezzeti olan Bolçi çikolataları için bu kafeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bolçi Cafe, kahvaltısı ve Bolu çikolatası olan Bolçi ile ünlü bir işletmedir. Bolçi Cafe’de kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltıda serpme kahvaltı seçeneği bulunur. Serpme kahvaltının içerisinde peynir tabağı, domates, salatalık, biber, Bolçi fındık kreması, kaymak, zeytin tabağı, salam, bal, patates kızartması, acuka ve çay bulunur. Serpme kahvaltınıza ekstra olarak sahanda yumurta ve börek alabilirsiniz. Serpme kahvaltı haricinde tost çeşitleri, mantı, etli yaprak sarma burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Bolçi Kafe, lezzetli kahvaltısı ve Bolçiyle Bolu’da ziyaret edilmesi gereken lezzet durakları arasında yer alıyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Organize Sanayi Bölgesi, 1. Cadde, No: 38, Merkez

Telefon: 0374 275 24 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bolcicafe/

Haritada Görüntüle >

Şömine Et Mangal & Kahvaltı Evi

Bolu Şömine Et, Mangal ve Kahvaltı
Fotoğraf: Brian M.

Şömine Et Mangal ve Kahvaltı Evi, Bolu-Abant yolu üzerinde yer alan kahvaltı ve mangal için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Abant’ta yer alan restoran Abant’ın muhteşem doğasında bir derenin kenarına kurulmuştur. Bu restoran yaz ve kış ayları için iki farklı alanda hizmet verir. Kışın şömine başında yazın ise bahçede keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Restoranın bahçesi son derece güzeldir. Bahçede birçok ağaç bulunur ve bahçe içerisinde çocukların eğlenebileceği salıncaklar ve hamaklar yer alır. Bu nedenle bu restoran, çocuklu aileler için ideal bir mekân tercihi olacaktır.

Serpme kahvaltısı oldukça meşhurdur. Serpme kahvaltının içerisinde 4 çeşit peynir, tereyağı, bal-kaymak, reçel çeşitleri, pekmez ve Bolu ekmeği gibi birçok çeşit kahvaltılık bulunuyor. Bu serpme kahvaltıda yer alan ürünlerin tamamı organik köy ürünleridir. Kahvaltınızı tamamlandıktan sonra Türk kahvesi ikramı bulunuyor. Ayrıca kahvaltıda beğendiğiniz yöresel ürünleri satın alabilmeniz için satış reyonu da bulunuyor. Kahvaltı haricinde mangal lezzeti için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Restoran genellikle fazla müşteri çeken bir yerdir, bu nedenle buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Abant Yolu Üzeri, Akçaalan Köyü, Merkez

Telefon: 0374 237 10 24 – 66

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/somine_et_mangal_bolu/

Haritada Görüntüle >

Cemil Piknik – Meşhur Abant Kahvaltıcısı

Bolu Cemil Piknik

Bolu-Abant yolu üzerinde hizmet veren bir aile işletmesi olan Cemil Piknik muhteşem manzarası ile dikkat çeken bir yerde bulunuyor. Doğal bir alanda, dere kenarında hizmet veren işletme tesis olarak oldukça büyüktür. Cemil Piknik,  kapalı şömineli alan ve açık alan olmak üzere iki farklı alanda yaz ve kış aylarında hizmet vermeye yönelik tasarlanmıştır. Kış aylarında sıcacık şömine karşısında vakit geçirip lezzetli yemeklerin keyfini çıkartabilirsiniz. Yaz aylarında ise bahçede açık havada ve doğayla iç içe muhteşem saatler geçirebilirsiniz.

Cemil Piknik, Bolu Abant’ta yer alan tescilli bir kahvaltı salonudur. Bu kahvaltı salonunun kahvaltısında serpme köy kahvaltısı yer alır. Serme köy kahvaltısında ise deyim yerindeyse yok yoktur. Bol çeşitten oluşan bu serpme kahvaltıda yer alan ürünlerin her biri ise organik, taze ve doğal olması ile bilinir. Bu restoran her ne kadar kahvaltısı ile ön plana çıksa da kahvaltı haricinde de buraya gelmek mümkündür. Kahvaltı saatleri dışında buraya gelmeyi planlıyorsanız menüde yer alan ızgara çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz. Izgara olarak karışık ızgara, kuzu pirzola, et biftek, köfte, sucuk veya tavuk pirzola deneyebilirsiniz. Ayrıca Bolu’nun meşhur yöresel lezzeti olan Abant köftesini de burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Abant Yolu Üzeri 12. Km., Dereceören Köyü, Abant

Telefon: 0374 237 10 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/cemilpiknikabantmanzaraotel/

Haritada Görüntüle >

Yörem Mantı Unlu Mamuller

Bolu Yörem Mantı Unlu Mamulleri

1996 yılında Bolu’da açılan Yörem Mantı, Bolu’nun ilk sertifikalı mantıcısı olarak hizmet veren bir işletmedir. Bolu merkezde Tabaklar Mahallesi Albay Sokak üzerinde hizmet veren işletme, lezzetli menüleri ile Bolu’nun en sevilen lezzet duraklarından biridir. Restoran işletme olarak müşteri odaklı hareket eder. Müşteriler bu restorana girdiğinde kapıda güzelce karşılanırlar ve masaya oturduklarında da ilgi üst düzeydedir. Bu restoranda kaliteli bir hizmet alıp lezzetli yemeklerle kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Yörem Mantı ve Unlu Mamuller oldukça geniş menüsü ile dikkat çeken bir işletmedir. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, yaprak sarma, mantı, içli köfte, sac kavurma ve çiğbörek yer alır. Burada hazırlanan mantılar tek çeşitte değildir. Ispanaklı, patatesli, nohutlu, mercimekli, kıymalı mantıyı burada bulabilirsiniz. Mantı haricinde kıymalı ve peynirli çiğbörek de bu restoranın en beğenilen lezzetlerindendir. Burada denemeniz gereken ve mekânın en beğenilen lezzeti keşli sarımsak soslu mantıdır. Ana yemeklerin dışında burada tatlı da yiyebilirsiniz. Tatlı olarak kabak tatlısı, ekmek kadayıfı, aşure ve irmik helvasını tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., Albay Sk., C-1 Blok, No: 12, Merkez

Telefon: 0374 212 78 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yoremmanti/

Haritada Görüntüle >

Et Evi – Bolu Çiftliği

Bolu Et Evi

Kasap, şarküteri ve restoran bölümünden oluşan bir işletmedir. Bu işletmede hem sevdiğiniz et yemeklerini yiyebilir hem de sevilen kasap ürünlerini satın alabilirsiniz. Kasap bölümünden istediğiniz et ürünlerini satın alabilirsiniz. Şarküteri bölümünden ise kangal sucuk, baton sucuk ve civar köylerden temin edilen köy peyniri, manda kaymağı ve köy tereyağını buradaki şarküteri kısmından satın alabilirsiniz. Bu restoran genellikle hafta sonu yoğun olur. Bu nedenle daha sakin bir zamanda ziyaret etmek istiyorsanız hafta içi gelmeyi düşünebilirsiniz.

Et Evi Bolu Çiftliği; kahvaltı, ızgara ve tencere yemekleri bulabileceğiniz bir işletmedir. Restoranın kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur. Ancak bu kahvaltıda yer alan ürünler yöresel ürünlerden oluşmaktadır. Bu restoranın kahvaltı sofrasında kendi çiftlik hayvanlarından üretilen sucuk, beyaz peynir, domates gibi klasik ürünler bulunur. Kahvaltı haricinde gelecekseniz et ızgara ve tencere yemeklerini deneyebilirsiniz. Kasap reyonundan seçeceğiniz taze etler burada isteğinize göre pişirilip servis edilir. Et Evi’nde en çok tercih edilen ürünler; şiş ve pirzoladır. Et ürünlerinin yanı sıra zengin meze çeşitleri de bu restoranın vazgeçilmezlerindendir. Et ürünleri arasında kasap köfte, satır köfte, bonfile veya antrkot deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Borazanlar Mah., Hürriyet Cad., No: 120, Paşaköy Yolu, Merkez

Telefon: 0374 222 44 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/boluciftligi/

Haritada Görüntüle >

Efsane Mantı

Bolu Efsane Mantı
Fotoğraf: Harun Ünalmışer

Bolu merkezde mantı yiyebileceğiniz pek çok yer var. Bu nedenle iyi ve güzel bir mantıyı nerede yiyebileceğiniz konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Bolu’da birçok yerde kaliteli ve lezzetli mantı yiyebilmek mümkündür. Bolu şehir merkezinde yer alan Efsane Mantı da lezzetli mantıları ile Bolu’nun en meşhur mantıcılarından biridir.  Restoran genel olarak temiz bir aile işletmesidir. Öğle arası ve hafta sonları oldukça kalabalıktır. Sessiz ve sakin bir zamanda gelmek istiyorsanız geliş saatinizi öğle saatine getirmemeye dikkat edin.

Efsane Mantı oldukça geniş menü seçeneği ile müşterilerine hizmet verir. Bu işletmenin menüsünde çorba çeşitleri, mantı, tencere yemekleri, ızgaralar, keşli ve cevizli erişte, çiğbörek ve tatlı çeşitleri yer alır. Mantı çeşitleri arasında Kayseri mantısı ve etli Bolu mantısı bulunur. Mantı ve gözleme siparişlerinizde masanıza ikram olarak ev turşusu getirilir. Mantınızı yedikten sonra eğer isterseniz buradan kilo ile mantı almanız mümkündür. Yani burası hem bir restoran hem de bir satış noktasıdır. Restoran fiyatları ise Bolu genelinde düşünüldüğünde makul seviyededir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaçayır Mah., PTT Cad., Okul Sk., No: 36/B, Merkez

Telefon: 0374 217 77 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/efsanemantisalonu/

Haritada Görüntüle >

Vitamin Kebap

Bolu Vitamin Kebap

Bolu merkezde lezzetli kebapların adresi Vitamin Kebap’tır. Salaş mekân severleri memnun edecek işletmelerden biridir. İnanılmaz lezzetli kebapları ile meşhur bir yer. Servisi oldukça hızlıdır ve kebaplar sıcak sıcak masalara servis edilir. Bolu’nun klasikleşmiş ve en sevilen kebapçısı olarak bilinir. Restoran mekân olarak salaş bir tasarıma sahiptir. Restoran genel olarak temiz ve düzenlidir. Ayrıca restoran çalışanları da son derece kibar ve yardımseverdir.

Vitamin Kebap menüsünde kebap çeşitleri yer alır. Restoranın menüsünde Adana, Urfa, tavuk şiş, et şiş, kuzu şiş, ciğer şiş, kanat gibi sevilen kebap çeşitlerini bulabilmeniz mümkündür. Menüde yer alan ürünler isteğinize göre porsiyon olarak ya da dürüm olarak servis edilir. Bu restoranda verdiğiniz kebap siparişlerinizin yanında ikram olarak közlenmiş biber getirilir. Közlenmiş biber de en az kebap kadar lezzetlidir ve oldukça beğenilir. Yemeklerin porsiyonları oldukça doyurucudur. Bu doyurucu menülerin fiyatları da oldukça makul seviyedir. Yemeğin üzerine tercih edebileceğiniz çeşitli tatlı seçenekleri de ayrıca bulunmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., Güzey Sk., No: 5, Merkez

Telefon: 0374 217 46 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Vitamin-kebap-Döner-950937018267953/

Haritada Görüntüle >

Hanzade Restaurant

Bolu Hanzade Restaurant

Bolu merkezde çorbacı arayanlar için gidilecek adres Hanzade Restaurant’tır. Hanzade, Bolu’da en çok çorba çeşidinin bulunduğu işletmedir. Çorba çeşitlerinin yanı sıra İspir fasulyesi de buranın en sevilen lezzetlerinden biri olmuştur. Restoran Bolu’nun oldukça ünlü yeme içme mekânıdır. Bu nedenle Bolu dışından da buraya çok müşteri gelir. Restoranda ise sadece 5 masa vardır ve oldukça küçüktür. Bu nedenle buraya geldiğinizde yer bulamayabilirsiniz.

Hanzade Restaurant zengin bir menüye sahip işletmedir. Çorbaları ile ünlü olan restoranda, Türk mutfağından ve Bolu mutfağından birçok çorba lezzetini bulabilmek mümkündür. Çok sayıda çorba çeşidi bulunan restoranda yöresel tarzda çorbalar bulabilmek mümkündür. Burada at yaylası, Osmanlı sultan çorbası, terbiyeli çorbalar, bakla çorbası gibi farklı çorba lezzetlerini bulabilirsiniz. Çorba menülerinin yanı sıra tencereye yemekleri de yine bu mutfakta pişer. Özellikle İspir fasulyesi burada mutlaka denenmelidir. Haftanın her günü bu restoranda farklı yemekler pişer. Kuzu kavurma, pilav, gibi yemekler restoranın değişen menüsü içerisinde yer alır. Yemeklerinizi yedikten sonra tatlı olarak manda kaymaklı ekmek kadayıfı alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 07:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Tabaklar Mah., Hitit Sk., No: 12/7, Merkez

Telefon: 0555 888 60 05

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/boluhanzade/

Haritada Görüntüle >

Oltu Cağ Kebap

Bolu Oltu Cağ Kebap
Fotoğraf: Metin Akman

Bolu merkezde Erzurum’un meşhur lezzeti olan cağ kebabı lezzetini bulabilirsiniz. Lezzetli ve kaliteli bir cağ kebabı için Bolu’da gidebileceğiniz mekân Oltu Cağ Kebap’tır. Konum olarak Şehitler Caddesi üzerinde yer alır. Bu restoran ailecek gidilebilecek oldukça nezih bir işletmedir. Kebap ve pide salonu olarak hizmet veren restoran, müşteri odaklı ve kaliteli hizmet anlayışına sahiptir. İşletme mekân olarak genellikle temizdir.

Oltu Cağ Kebap, lezzetli cağ kebabı ile ünlü bir işletmedir. Cağ kebabının yanı sıra burada kelle paça çorbası, pide çeşitleri, ızgara çeşitleri, salata ve tatlı çeşitleri yer alır. Izgara çeşitleri arasında ızgara köfte, tavuk şiş, kiremitte köfte gibi sevilen ızgara ürünleri mevcuttur. Pide çeşitleri arasında ise kaşarlı, kuşbaşılı, kıymalı, karışık, spesiyal ve lahmacun gibi sevilen hamur işi ürünlerini bu mutfakta bulabilirsiniz. Bu restoranı ziyaret ettiğinizde cağ kebabı yemeden dönmeyin. Yemekten sonra tatlı yemek istiyorsanız fırın sütlaç, ekmek kadayıfı, Erzurum kadayıf dolma veya katmer alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kültür Mah., Şehitler Cad., No: 13, Merkez

Telefon: 0374 270 48 08 – 0537 610 88 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oltucagkebap/

Haritada Görüntüle >

Safahat Lokantası

Bolu Safahat Lokantası
Fotoğraf: Erden Görgün

Safahat Lokantası, Özdilek Holding bünyesinde hizmet veren restoran zinciridir. Türkiye’nin birçok ilinde şubesi bulunan lokantanın bir şubesi de Bolu’da bulunur. Bolu’da yer alan lokanta şehir merkezinde Otogar yakınlarında yer alır. Otogar yakınlarında yer almasından dolayı otobüs bekleyenler ya da otogarda olanlar için ideal bir lezzet durağı olacaktır. Bu lokanta işletme olarak bir esnaf yeridir. Restoranda yer alan ürünler taze ve lezzetlidir.

Safahat Lokantası lezzetli yemek menüleri ile bilinen bir işlemedir. Bu restoranda Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini bulabilirsiniz. Çorba çeşitleri, ara sıcaklar, ızgaralar, et yemekleri, sebze yemekleri, tatlı çeşitleri, soğuk ve sıcak içecekler bu restoranın menüsünü oluşturur. Burada taze fasulye, pilav, hünkârbeğendi, İskender, et yemekleri gibi birçok yemeği bulabilirsiniz. Burada pideli köfte, karışık ızgara, pastırmalı kuru fasulye ve tas kebabı deneyebilirsiniz. Yemeklerinizin ardından tatlı olarak da kaymaklı ekmek kadayıfı ve fırın sütlaç alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Paşaköy, Özdilek Bolu AVM, Yeni Terminal Sk., No: 2, Merkez

Telefon: 0543 693 45 35

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/safahatlokanta/

Haritada Görüntüle >

Mercan-i Restaurant

Bolu Mercani Restaurant
Fotoğraf: Zeki Subaşı

Bolu’nun en meşhur ve en sevilen kebapçılarından biridir. Tarihi bir konağın restore edilmesi ile hizmet veren restoran, iç dekoru ile de dikkat çekiyor. Tabaklar Hamamının yanında bulunan tarihi bir konakta hizmet veren restoran tarihi dokusunu korumuş nadide mekânlardan biridir. Bu tarihi bina, 1880 yılında Hocazade İbrahim Efendi tarafından tamamlanmıştır. Zaman içerisinde büyük depremler yaşamış olan bina günümüze kadar ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Restoran Osmanlı mimarisine uygun, ahşap temalı ve taş temelli bir binadır. Konak, 3 kattan oluşur ve bu üç katı da restoran olarak hizmet verir.

Mercan-i Restaurant oldukça geniş menüleri ile dikkat çeker. Bu restoranın menüsünde ana yemekler ve tatlılar yer alır. Restoranın ana yemek menüsü oldukça doyurucu ve çok çeşitlidir. Ana yemeklerde Abant kebabı, güveçte mantarlı piliç, Abant usulü güveçte köfte, barbekü soslu köfte, Yedigöller köfte, pideli köfte, dağ mantarlı antrkot gibi çeşitli ürünler bulunur. Bu restoranda Köroğlu kebabı ve değirmen kebabını mutlaka denemelisiniz. Yemeklerinizin ardından dondurmalı irmik tatlısını deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri:

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., Özek Sk., No: 3, Merkez

Telefon: 0374 222 22 21

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/mercanirestaurant/

Haritada Görüntüle >

Abant Park Alabalık, Et Mangal

Bolu Abant Park Alabalık

Abant Park Alabalık, Bolu Abant gezinizde tercih edebileceğiniz popüler lezzet durakları arasında yer alır. Konum olarak Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde yer alan işletme Abant Gölü manzarasına sahiptir. Nehir kenarında ahşap iki katlı bir binada hizmet verir. Bu binanın içerisinde yöresel ürünler satın alabileceğiniz bir satış reyonu bulunur. Binanın dışında bir de mükemmel, küçük ve şirin bir bahçe bulunuyor. Restoranın bahçesinde ise çocukların eğlenerek vakit geçirebileceği alanlar mevcuttur. Bu nedenle çocuklu aileler için oldukça ideal bir mekân tercihi olacaktır.

Abant Park, kahvaltı veya güzel bir öğlen veya akşam öğünü geçirebileceğiniz restoranlardan biridir. Bu restoranda kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için özel menüler bulunur. Kahvaltı menüsü yöresel ürünlerden oluşan organik serpme köy kahvaltısından oluşur. Bu kahvaltıda çeşit oldukça çoktur ve bu nedenle doyurucu bir kahvaltı geçirebilirsiniz. Kahvaltı haricinde mekânın en beğenilen yemeği tereyağında kızarmış alabalıktır. Alabalık haricinde Bolu’nun meşhur lezzeti olan Abant kebabı da denenebilir. Burada yemek yedikten sonra sevdiğiniz yöresel ürünleri yine bu tesisten satın alabilmeniz mümkündür. Mudurnu saray helvası, Bolçi (Bolu çikolatası), kızılcık ve kuşburnu marmeladı, bal çeşitleri, dağ çileği, reçeller ve hediyelik eşyaları restoran tesisi içerisinde bulunan belirli satış noktalarından satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Abant Yolu 16. Km., Dereceören Köyü, Çayırbıçkı Mevkii, Mudurnu

Telefon: 0507 475 01 07

Daha Fazla Bilgi: http://instagram.com/abantpark/

Haritada Görüntüle >

Berceste Bolu Dağ Tesisleri

Bolu Berceste Dağ Tesisleri
Fotoğraf: Meral Oruç

Berceste Bolu Dağ Tesisleri; kahvaltı, mangal, et ve yöresel ürünleri bir arada bulabileceğiniz tesislerden biridir. Bir marka olma hedefiyle hareket eden bu tesisler Bolu dışında Türkiye’nin birkaç yerinde aynı isimle açılmıştır. Yolculuklarınız sırasında Berceste’de de mola vermeyi düşünebilirsiniz. Temizlik konusundaki hassasiyetleri ve lezzetli yemekleri ile öne çıkan işletme Türkiye’nin sayılı tesislerinden biri olmayı başarabilmiştir. Bu işletme özellikle çocuklu aileler tarafından da çok seviliyor. Bu durumun en önemli sebebi tesisin içerisinde çocukların oyun oynayabileceği kocaman bir oyun alanının bulunmasıdır. Ayrıca tesisin içerisinde küçük bir hayvanat bahçesi de bulunuyor.

Berceste Bolu Dağ Tesisleri kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği menüleri sunan bir işletmedir. Bu mekânın kahvaltısında açık büfe kahvaltı seçeneği mevcuttur. Açık büfe kahvaltının içerisinde sevilen kahvaltılıklar bulunur. Kahvaltı haricinde öğle ve akşam yemekleri için de oldukça çeşitli bir menü bulunur. Izgara çeşitleri, zeytinyağlılar, et yemekleri, pilavlar ve tatlılar yer alır. Bu işletme genellikle hafta sonları bir hayli kalabalıktır.  Burada pirzola, kuzu şiş veya köfte deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: D-100 Karayolu Üzeri, Darıyeri Hasanbey Köyü Mevkii, Bolu Dağı, Kaynaşlı

Telefon: 0380 546 66 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/berceste.com.tr/

Haritada Görüntüle >

Arslan Et Mangal

Bolu Arslan Et Mangal
Fotoğraf: Buğra Akkaş

Arslan Et Mangal, Bolu Dağında et ve mangal yiyebileceğiniz lezzet duraklarından biridir. Bolu Dağı manzarasına sahip olan işletme, doğa ile iç içe yemek yiyebileceğiniz bir konumda bulunuyor. Bolu Dağı yol üzerinde bulunan tesis, oldukça geniş bir alana sahiptir. Restoranın masaları oldukça düzenli ve temizdir. Ayrıca mis gibi dağ havası eşliğinde lezzetli yemeklerle iştahınız artacak ve yediğiniz yemekten maksimum keyif alacaksınız. Bolu Dağında lezzetli yemekler için yol güzergâhınızda yer alan bu restoranı ziyaret listenize eklemeyi unutmayın.

Arslan Et Mangal, menüsünde çorba çeşitleri, et çeşitleri, kahvaltı çeşitleri ve salata çeşitlerine yer vermektedir. Çorba çeşitleri arasında mercimek çorbası ve günlük değişen günün çorbası bulunur. Et çeşitleri arasında ise kuzu biftek, kuzu pirzola, Akçaabat köfte, piliç ızgara, piliç kanat, sac tava, sucuk, dana antrkot, tavuk sote ve böbrek bulunur. Yemek siparişlerinizin yanında masaya ikram olarak birçok ürün getirilir. Bu ikramlar arasında ballı tereyağı bulunur. Burada bol köpüklü açık ayran ve bol fındıklı fırın sütlacın tadına bakmayı unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Adapazarı – Bolu Yolu, Kaynaşlı

Telefon: 0538 325 26 81

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/Arslan-ET-Lokantasi-153544934657264/

Haritada Görüntüle >

Müdür Restaurant

Bolu Müdür Restaurant
Fotoğraf: Gökhan Efe

Müdür Restaurant, Bolu geleneksel ev yemeklerinin tadına bakabileceğiniz restoranlardan biridir. Konum olarak Bolu’nun Mengen ilçesinde yer alan işletme klasik bir esnaf işletmesidir. Yol kenarında yer almasından dolayı herhangi bir otopark sorunu yaşamazsınız. Mekân olarak oldukça küçük bir aile işletmesidir. Restoran genel anlamda temiz ve düzenli bir işletmedir. Deneyimli ustalardan oluşan tecrübeli aşçı kadrosu ve tecrübeli servis personeli ile burada lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz.

Müdür Restaurant lezzetli menülere sahip bir yeme içme mekânıdır. Bu restoranın menüsünde çorba çeşitleri, sulu yemekler ve tatlı çeşitleri bulunur. Sulu yemekleri ile ünlü olan restoranın sulu yemek menüsü oldukça geniştir. Sulu yemekler arasında musakka, fasulye gibi Türk mutfağının en sevilen lezzetleri yer alır. Ayrıca bu restoranda Bolu yöresel lezzetlerinin birçoğunu bulabilirsiniz. Bulgur çorbası, patlıcan kebabı, sultan kebabı, et kavurma, sütlaç bu restoranın en beğenilen lezzetleridir. Restoranda sakatat ürünleri de mevcuttur. Sakatat olarak işkembe çorbasını deneyebilirsiniz.  Yemekleri porsiyon olarak doyurucu ve bir o kadar da lezzetlidir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Türkbeyli Mah., Zonguldak Cad., No: 40, Mengen

Telefon: 0374 356 10 70

Haritada Görüntüle >

Köfteci Hasan

Bolu Köfteci Hasan

Köfteci Hasan, Bolu merkezde köfte yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Boluluların favori mekânlarından biri olan işletme lezzetli menüleri ile birçok kişinin köfte için ilk tercihi olmuştur. 2013 yılında Bolu merkezde Borazanlar Mahallesinde açılan işletme, zamanla gelişip büyümüş ve menüsüne köfte lezzetinin yanında farklı lezzetler de eklenmiştir. Günümüzde bu köftecinin Bolu merkezde 2 şubesi bulunur. Bu şubelerin her ikisinde de menüler ve lezzetler aynıdır.

Köfteci Hasan menüsünde köfte, çorba, ızgara etler, steak, ekmek arası ve dürüm çeşitleri yer alır. Buranın en meşhur lezzeti ise şüphesiz köftedir. Ayrıca klasik köfte lezzetinden ayrı kaşarlı köfte gibi farklı köfte lezzetleri de burada denenebilir. Bu restoranda köfte haricinde külbastı, pirzola ve şiş gibi alternatifler de mevcuttur. Bu restoranın menüsünde yer alan et ürünleri tazedir ve günlük hazırlanır. Etin en tazesini kullanmaya özen gösteren işletme, müşterilerine kaliteli bir et sunmak için elinden geleni yapmaktadır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Borazanlar Mah., Mehmet Akif Ersoy Blv., Değerli Sk., No: 9/A, Merkez

Telefon: 0850 305 00 14

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/koftecihasantr/

Haritada Görüntüle >

Bol-aş Lokantası

Bolu Bol-Aş Lokantası
Fotoğraf: İlhami Gültek

Bol-Aş Lokantası, Bolu merkezde yer alan önemli lezzet duraklarından biridir. Bu lokanta ortam olarak salaş bir ambiyansa sahiptir. Klasik bir esnaf lokantası sıcaklığını hissedebileceğiniz işletme, lezzetli yemekleri ve samimi ortamıyla birçok müşteriyi kendine çekmiştir. Oldukça küçük ve salaş bir işletme olan lokanta, dışarıdan bakımsız gibi görünüyor olabilir. Ancak bu restoranın dıştan görünüşü sizi yanıltmasın. Bu nedenle hiç çekinmeden bu lokantayı ziyaret edin ve lezzetli yemeklerini deneyin.

Bol-Aş Lokantası, kuzu haşlaması ve döneri ile ünlü bir işletmedir. Kuzu haşlamasının yanı sıra bu lokantanın menüsünde birçok yemek çeşidi yer almaktadır. Lokantanın menüsünde sulu köfte, fasulye, pilav, taze fasulye gibi sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin yanı sıra menüde et yemekleri geniş yer tutar. Et sevmeyenler için de menüde seçenekler mevcuttur. Et yemek istemeyenler veya et sevmeyenler için kabak dolması ve nohut pilav seçeneği bulunur. Et yemekleri ve vejetaryen ürünlerin yan sıra bu restoran hamur işi sevenleri de memnun edecek cinsten. Burada incecik çıtır çıtır pidelerin tadına bakabilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde restoranın en ünlü yemeği olan kuzu haşlamayı yemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İhsaniye Mah., İsmet Paşa Cad., No: 42, Merkez

Telefon: 0374 215 55 34

Haritada Görüntüle >

Tataraş Ev Yemekleri

Bolu Tataraş Ev Yemekleri
Fotoğraf: Mert Gürbüz

Tataraş Ev Yemekler, Bolu merkezde lezzetli ev yemekleri için tercih edebileceğiniz restoranlardan biridir. Butik bir işletme olarak hizmet veren mekân, muhteşem yemekleri ve şık ortamıyla dikkat çeker. Ayrıca bu lokantadan özel günleriniz için de yemek siparişi verebilirsiniz. Özel siparişleriniz için kek, pasta, börek ve tatlı çeşitleri özenle hazırlanır. Restoranın servisi hızlı ve özenlidir.

Tataraş Ev Yemekleri menü olarak oldukça geniş bir menüye sahiptir. Bu restoranın menüsünde çiğbörek, keşli yoğurtlu mantı, etli yaprak sarma, kavurma, su böreği, kıymalı alt üst böreği gibi birçok lezzet bulunur. Burada deneyebileceğiniz lezzetler arasında mantı ve çiğbörek bulunur. Restoranın yemekleri lezzetli ve bir o kadar doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 09:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Tabaklar Mah., Kutucular Sk., Parlak Apt., No: 6/B, Merkez

Telefon: 0374 212 76 72

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tatarasevyemekleri/

Haritada Görüntüle >

Bolpi Pide Tava Kebap Salonu

Bolu Bolpi Pide, Tava Kebap Salonu

Bolpi Pide Tava Kebap Salonu, Bolu merkezde pide ve kebap yiyebileceğiniz adreslerde biridir. Bolu merkezde pide çeşitlerine doyabileceğiniz nezih bir işletmedir. Oldukça temiz ve nezih bir işletme olan kebap salonu tam bir aile işletmesidir.

Bolpi Pide Tava Kebap Salonu, menüsünde kebap çeşitlerinin hemen hepsi yer alır. Pide çeşitleri arasında kuşbaşılı, kıymalı, kaşarlı, peynirli, sucuklu, kavurmalı gibi pek çok çeşitte pide seçeneği bulunur. Pide ve kebap haricinde bu restoranın tatlı menüsü de mevcuttur. Tatlı olarak ekmek kadayıfı, kaymaklı ekmek kadayıfı ve künefe gibi tatlı seçenekleri mevcuttur. Yani bu restoranda yemek yiyebilir üstüne de enfes bir tatlı yiyerek yemeğinizi taçlandırabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., Erzincanlıoğlu Apt., No: 73/4, Merkez

Telefon: 0374 222 89 89

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bolubolpitava/

Haritada Görüntüle >

Ortaklar Pide

Bolu Ortaklar Pide Kebap Salonu
Fotoğraf: İlker Virlan

Ortaklar Pide, Bolu merkezde pide ve lahmacun yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu lokanta ortam olarak oldukça şık ve modern bir dekorasyona sahiptir. Oldukça geniş bir ortama sahip olan işletme şık dekorasyonu ile adeta göz kamaştırır.

Ortaklar Pide menüsünde pide çeşitleri, döner, tava çeşitleri, kiremitte lezzetler ve tatlı çeşitleri yer alır. Pide çeşitleri arasında kuşbaşılı, kıymalı, kaşarlı, peynirli, sucuklu, kavurmalı gibi birçok pide çeşitleri yer alır. Pide haricinde lahmacun, İskender, sade döner, pilav üstü döner, saç tava gibi sevilen birçok lezzet bu mutfakta yer alır. Tatlı menüsünde tel kadayıf, kaymaklı tel kadayıf, ekmek kadayıfı, künefe gibi sevilen tatlı çeşitleri yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Bahçelievler Mah., Muzaffer Işın Cad., No: 48, Merkez

Telefon: 0374 333 88 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bolu.ortaklar/

Haritada Görüntüle >

Kazancım Hizmet Etli Ekmek

Bolu Kazancım Hizmet Etli Ekmek
Fotoğraf: GezdirGit İlkin

Bolu merkezde Konya yöresel lezzetleri ve bilhassa etli ekmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoran ortam olarak oldukça geniş ve ferah bir ortama sahiptir. Genellikle kalabalık olan restoranda servis sıkıntısı yaşanmaz. Restoran çalışanları işini ve siparişlerini iyi takip eder. Bu nedenle siparişlerde herhangi bir karışıklık veya sıkıntı yaşanmaz.

Bıçak arası lezzetler, bamya çorbası, Mevlana pidesi buranın en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Etli ekmeği ile meşhur olan işletmede yemek siparişlerinizin yanında masaya birçok ikram getirilir. Burada hazırlanan etli ekmeklerin hamuru ekstra ince, üst malzemesi de bir o kadar dolgun ve tam kıvamlıdır. İkram olarak salata turşu gibi ürünler getirilir. Etli ekmek siparişlerinizin yanında restoranın kendi yapımları olan açık ayran alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: D-100 Yolu Üzeri, No: 5, Merkez

Telefon: 0374 245 14 64

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kazancimhizmet/

Haritada Görüntüle >

Kral Pide

Bolu Kral Pide
Fotoğraf: Selim Sevimlier

Kral Pide, Bolu merkezde yer alan bir pidecidir. Oldukça şık bir ortama sahip olan işletme bir pideci havasından uzak adeta bir kafe havasındadır. Yani dekorasyon olarak bir kafe gibi şık döşenmiştir. Pideleri oldukça başarılıdır. Hijyen açısından oldukça başarılı olan işletme, masasından sandalyesine her bakımdan temiz olduğunu hissettirir.

Kral Pide, pide çeşitlerini bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Pide çeşitleri arasından kıymalı, peynirli, kaşarlı, kuşbaşılı ve sucuklu gibi birçok çeşidi bulabilmek mümkündür. Burada hazırlanan pideler ince hamurlu ve bol malzemelidir.  Pide çeşitlerinin yanı sıra burada tavuk ızgara, pilav, döner gibi lezzetler de denenebilir. Yemek siparişlerinizin yanında masaya ikram olarak salata getirilir. Buranın salatası oldukça lezzetli ve tazedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Karaçayır Mah., PTT Cad., Merkez

Telefon: 0374 213 20 51

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kralpide/

Haritada Görüntüle >

Paşazade Göynük Sofrası

Bolu Paşazade Göynük Sofrası
Fotoğraf: Alper Kutluer

Göynük, Bolu’nun nadide ilçelerinden biridir. Türkiye’nin cittaslow yani sakin şehirlerinden biri olan Göynük, sakin ve huzurlu bir ilçedir. Göynük gezinizde yemek yiyebileceğiniz birçok lezzet durağı ile karşılaşmanız mümkündür. Bolu Göynük gezinizde Bolu yöresel yemeklerini denemek istiyorsanız Paşazade Göynük Sofrasına uğramalısınız.

Paşazade Göynük Sofrası menüsünde Bolu yöresel yemeklerine yer verilmiştir. Yöresel yemeklerin en lezzetlisini bu restoranda deneyebilirsiniz.  Burada keşli Göynük mantısı, güveçte tereyağlı Kanlıca mantarı, yaprak sarma ve pide çeşitlerini bulabilirsiniz. Ayrıca yöresel bir tatlı olan tahinli cevizli pideyi de denemeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yenice Mah., Çaykenarı Sk., No: 2/B, İstanbul Cad., Göynük

Telefon: 0374 451 21 23

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pasazadegoynuk/

Haritada Görüntüle >

Ve Kahve

Bolu Hamam Restaurant ve Kahve
Fotoğraf: İpek Cetak

Ve Kahve, Bolu’da kahve molası vermek için en ideal yerlerden biridir. Sokullu Mehmet Paşa döneminde yaptırılan tarihi bir hamamda hizmet veren kahve dükkânı, huzurlu ortamı ve tarihi atmosferi ile dikkat çekiyor. Tarihi bir hamamın içerisinde hizmet vermesinden dolayı buranın tarihi atmosferini en iyi şekilde hissedeceksinizdir. Bolu’da, tarihi bir ortamda sıcak kahvelerinizi yudumlayıp keyifli vakit geçirmek için Ve Kahve’yi ziyaret etmeyi unutmayın.

Ve Kahve menüsü içecek ağırlıklı bir menüden oluşmaktadır. Soğuk ve sıcak birçok içeceği bulabileceğiniz kafede içeceklerin yanı sıra gözleme, tost, atıştırmalıklar, krepler, wraplar ve kahvaltılık ürünleri bulabilmeniz mümkündür. Her ne kadar oldukça geniş bir menüye sahip bir işletme olsa da buranın en meşhur lezzetleri şüphesiz lezzetli kahveleridir. Dünya kahvelerinden birçok çeşidi burada bulabilirsiniz. Kahvelerinizin yanına kurabiye de alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., Akbaba Sk., No: 1, Merkez

Telefon: 0374 215 32 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/VeKahve/

Haritada Görüntüle >

Deniz Pastanesi

Bolu Deniz Pastanesi
Fotoğraf: Marko Zavrtanik

Deniz Pastanesi, Bolu’da çikolata imalatçılarından biridir. Bolu merkezde yer alan pastane, aynı zamanda Bolçi Cafe ve Restaurant ismi ile bilinir. Deniz pastanesi ortam olarak oldukça şık tasarımıyla öne çıkar. Pastanenin içi bir kafe ortamına benzer şekilde dekorasyona sahiptir. Ayrıca bu kafenin içerisinde çocukların oyun oynayabileceği çocuk oyun alanı da mevcuttur. Bu nedenle çocuklu aileler de buraya rahatlıkla gelebilirler.

Deniz Pastanesi Bolu merkezde bir çikolata imalathanesi, bir tatlıcı ve bir kahvaltı salonu olarak hizmet veren işletmedir. Çikolatası ile ünlü olan pastanenin en önemli ürünü hiç şüphesiz Bolu çikolatası olan Bolçi. Çikolata haricinde buranın bir kahvaltı salonu olduğundan da bahsetmiştik. Burada hazırlanan kahvaltı menüsü ise diğer kahvaltı mekânlarına taş çıkartacak cinsten. Çünkü kahvaltısı hem çok lezzetli hem çok çeşitlidir. Kahvaltı menüsünde serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı seçeneği mevcuttur. Serpme kahvaltısı diğer restoranların serpme kahvaltısına benzer niteliktedir. Kahvaltı tabakları ise birçok farklı şekilde servis ediliyor. Örneğin burada fit kahvaltı tabağı veya sıcak kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunur. Fit kahvaltı tabağı protein ağırlıklıdır ve içerisinde haşlanmış yumurta, lor, muz, portakal, fıstık ezmesi gibi ürünler bulunur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Tabaklar Mah., İzzet Baysal Cad., No: 9/7, Merkez

Telefon: 0374 212 53 29

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bolcicafe/

Haritada Görüntüle >

“Aşçılar Diyarı” olarak bilinen Bolu, zengin yöresel yemekleri ve Mengenli aşçıları ile dünyaca ünlü gastronomi şehirlerimizden biridir. Lezzetli yemekleri, muhteşem doğası ile gezilip görülecek ve keşfedilecek pek çok şey sizi Bolu’da bekliyor olacak. Abant ve Yedigöller gibi doğa harikası yerleriyle Bolu’da çok şey görebilirsiniz. Bolu ziyaretinize renk katmak ve eşsiz yemeklerden denemek istiyorsanız Bolu’nun en sevilen lezzetlerini yine en meşhur restoranlarında deneyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin