Valencia’da Ne Yenir? | Valencia’dan 15 Enfes Tarif

Valencia muhteşem plajı ve rahatlatıcı Akdeniz iklimi ile her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Bunun yanı sıra Valencia, yemek tutkunlarını ciddiye alan bir şehir ve Valencia mutfağı ağız sulandıran deniz ürünlerinden muhteşem tatlılara kadar çok çeşitli lezzetlerle doludur.

Valencia’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Genel olarak İspanyol yemekleri taze ve lezzet anlamında yoğun tatlarıyla bilinmektedir ve Valencia da yemek meraklılarının bulunmaktan çok keyif aldığı İspanyol şehirlerinin başında gelmektedir. “Valencia’da ne yenir? Ne içilir?” listesi hazırlarken sadece ünlü İspanyol lezzetlerine değil, aynı zamanda daha az bilinen muazzam lezzetlere de rastlamak mümkün olabiliyor.

İşte Valencia’ya geldiğinizde denemeden dönmemeniz gereken 15 lezzet;

1. Paella

Restaurante Navarro (adres ve bilgi)

Paella
Paella

İspanya’nın her yerinde bulabileceğiniz bir yemek olan paella, Valencia’da doğmuştur. Bu nedenle Valencia’da ne yenir? diye merak eden bir gezginin öncelikle bu lezzeti denemesi gerektiğini düşünüyoruz. Geleneksel Valencia paellası içinde tavuk, tavşan ve yerli bir fasulye cinsi olan garrafó kullanılmaktadır. Paellanın etle yapılanının yanı sıra vejetaryen ve balıkla yapılanı da oldukça meşhurdur ve en iyi paella, dibinde çıtır çıtır pirinç pilavı olan versiyonudur.

2. Muhteşem Tapaslar

Casa Montana (adres ve bilgi)

Tapas

Herhangi bir İspanyol şehrine geldiyseniz geleneksel tapasların tadına mutlaka bakmalısınız demek oluyor. Birkaç kadeh şarap veya lezzetli biralar eşliğinde şehirdeki tapas barlarda çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Şehirde çeşitli deniz ürünlerinden, şarküteri mamullerine kadar çok farklı malzemelerle hazırlanmış envai çeşit tapas bulabilirsiniz.

3. Sample Agua de Valencia

Cafe de Las Horas (adres ve bilgi)

Sample Agua de Valencia
Sample Agua de Valencia

En tipik Valencia kokteyllerinden biri olan Sample Agua de Valencia, deneyebileceğiniz en özel tatlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu içecek hazırlanırken portakal suyu, cava, şeker ve çeşitli likörler bir araya gelmektedir. Diğer bölgelerde de yapılan bu kokteyldeki malzemelerin bileşenleri bölgeden bölgeye değişmektedir. Bu kokteylli neredeyse şehirdeki bütün barlarda deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

4. Tiger Nut Milk

Horchateria Azul (adres ve bilgi)

Tiger Nut Milk
Tiger Nut Milk

Çeşitli kuruyemiş ve çeşitli tatlandırıcıların eklenmesiyle hazırlanan bir tür “shake” olan tiger nut milk, kesinlikle farklı arayışlarda olanların beğenebileceği önemli bir gastronomik bir tecrübedir.

5. Fideuà

Planta Azul (adres ve bilgi)

Fideuà
Fideuà

Paellanın kuzeni olan bu lezzet, çeşitli deniz ürünleri ve erişte ile hazırlanmaktadır. Bu lezzet mütevazı bir balıkçı yemeği olarak kabul edilmektedir. Özellikle çeşitli deniz kabukluları ile hazırlanan bu yemek, muhteşem bir lezzete sahip olduğu kadar besleyicidir de. Deniz ürünleri ile aranız iyi ise ve paella dışında bir şeyler yemek istiyorsanız fideua kesinlikle mükemmel bir seçim olacaktır.

6. All i Pebre

El Redoli (adres ve bilgi)

All i Pebre
All i Pebre

Bu yemek özellikle Valencia’nın güneyindeki Albufera bölgesinde yaygın olarak hazırlanan bir tabaktır. Yerel halkın en iyi korunan gastronomik mücevherlerinden olan all i pebre yılan balığı, patates, kırmızı biber, acı biber ve öğütülmüş badem sosunda pişirilmektedir. Bu lezzet size olağandışı gelebilir ancak mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

7. Arròs a banda

Restaurante Navarro (adres ve bilgi)

Arròs a banda
Arròs a banda

Pirinci çok seven bir halka sahip olan İspanya’da çok çeşitli pilavları deneyebilirsiniz. Bunlardan biri olan arròs a banda da denenmesi gereken Valencia yemekleri arasında bulunuyor. Pilav pirincin yanı sıra mütevazı deniz ürünlerinin eklenmesiyle yapılmaktadır. Pilav genellikle sarımsaklı bir mayonez ile servis edilmektedir.

8. Esgarraet

Genellikle bütün tapas barlarda bu keyifli atıştırmalığı bulabilirsiniz. 

Esgarraet
Esgarraet

Bir tür tapas olan söylemesi bir isme sahip olan esgarraet, genellikle bir ekmek üzerine zeytginyağı ve kırmızı biber sürülmesinin ardından sarımsakla marine edilmiş morina balığının eklenmesiyle hazırlanmaktadır.

9. Bunuelos

Horchateria El Collado (adres ve bilgi)

Bunuelos
Bunuelos

Çörek seviyorsanız kesinlikle bunuelosu denemelisiniz. Yağda kızartılmış bir hamur işi olan bu lezzetli atıştırmalığın içinde bir miktar da bal kabağı bulunmakta ve dışı şekerle kaplanmaktadır. Yılın her mevsiminde bulunsa da özellikle bahar aylarında festivallerde tüketilen bunuelos, Valencia’daki favori şekerli yiyeceğiniz olmaya aday.

10. Fartons

Horchateria Santa Catalina (adres ve bilgi)

Fartons
Fartons

Valencia’da mutlaka denenmesi gereken ve “Valencia’da ne yenir? Ne içilir?” listesine dahil edilmesi gereken hamur işlerinden biri de bu uzun parmak şeklindeki fartons. Bu tipik lezzet yerli halk tarafından mutlaka yanında şehrin yerel içeceklerinden olan horchata ile tüketilmektedir. Siz de bir Valencialı gibi bu hamur işini yemek istiyorsanız mutlaka horchata ile tüketmelisiniz.

11. Turron

Marketlerde veya pastanelerde bu lezzeti bulabilirsiniz. 

Turron
Turron

Turron, İspanya’nı bu bölgesindeki en fazla tercih edilen tatlı atıştırmalıklarından biridir. Fındıklı, ballı, çikolatalı gibi birçok çeşidini şehirdeki pastanelerde veya marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu lezzetin birçok farklı versiyonunun olması, şehre gelen herkesin damak tadına uygun bir turron bulmasına olanak sağlamaktadır.

12. Coca

Bu hamur işini birçok pastane ve cafede rahatlıkla bulabilirsiniz.

Coca
Coca

Tatlı ve tuzlu versiyonunun bulunduğu bu hamur işi de gene Valencia’nın önemli lezzetlerinden biridir. Cocanın çok farklı versiyonları bulunduğundan bu yemekle ilgili tam bir bilgi sahibi olabilmeniz için birden fazla bu lezzeti denemeniz gerekecek.

13. Calabaza Asada

Bakery & Burger (adres ve bilgi)

Calabaza Asada
Calabaza Asada

Valencia usulü tatlı bir atıştırmalık için calabaza asada için bir kabağı dilimlemek gerekiyor. Ardından fırına verilerek pişirilen bu bal kabağı dilimlerinin üzerine krem şanti ya da çörek otu eklenerek sıcak bir şekilde servis edilmektedir.

14. Sobrassada

Sosisi şarküterilerden alabileceğiniz gibi tapas barlarda da deneyebilirsiniz.

Sobrassada
Sobrassada

Kıyılmış domuz eti, tuz, kırmızı biber ve çeşitli baharatlarla harmanlanmış karışımdan elde edilen bu sosis türü Valencia’da birçok yemekte ve tapasta bol miktarda kullanılmaktadır. Özellikle tost yapmak için kullanılan bu sosis, ülkemizdeki sucuğu andırmakta ve yerli halk tarafından çok fazla tüketilmektedir.

15. Arròs Negre

Bodego de la Sarieta (adres ve bilgi)

Arròs Negre
Arròs Negre

Bu pilav da özellikle mürekkep balığı ile yapılan bir yemek türüdür. Kullanılan deniz canlısından dolayı siyah bir renge sahiptir.

Yeni lezzetler tatmak isteyenler için hazırladığımız “Valencia’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz burada son buluyor. Şayet bu şehre özgü tadılması gereken başka lezzetler olduğunu düşünüyorsanız bunları bizimle paylaşabilirsiniz. 

pinValencia’nın görülmesi gereken tarihi ve turistik noktalarını merak ediyor musunuz? O halde “Valencia gezilecek yerler” listemizi de mutlaka gezinizi planlarken incelemenizi öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin