Göcek

Türkiye sınırları içerisinde mavi yolculuk der demez akıllarda hemen Göcek ve o muhteşem koyları canlanıyor. “Türkiye’nin Yat Cenneti” unvanına sahip, Fethiye Körfezi’nin saklı incisi Göcek, 80’li yıllardan bugüne turizm ve gelişmişlik anlamında büyük yol katetmiş bir tatil destinasyonu. Yat turizminin en önemli duraklarından biri haline gelen Göcek’in tarihi ise Likya uygarlığı dönemine kadar uzanıyor.

Fethiye (Telmesos) ve Dalyan (Kaunos) arasında mükemmel bir konuma sahip olan Göcek, geçmişte bir Likya yerleşimi idi. Eski dönemlerde bu bölgede yapılan düğün ve eğlencelerde buraya getirtilen köçeklerden dolayı Göcek ismini aldığı düşünülen bu yerin mitolojide de pek çok efsanesi var.

Yat turizminin yanı sıra rüzgar sörfü ve dalış gibi aktivitelerin de popüler olduğu Göcek’te mavi yolculuk yapacaksanız eğer Yassıcalar, Tersane ve Yağane gibi gizli adacıkları da ekleyebilirsiniz. Mavi tur ve marine hizmeti veren çok sayıda acentenin de olduğu Göcek’in irili ufaklı adalarını keşfetmeden seyahatinizi sonlandırmamalısınız. 12 adadan oluşan Göcek mavi turlar, genellikle Zeytinli Ada, Tersane Adası, Kleopatra Hamamı, Göbük Koyu, İncirli Koy, Batı Koyu vb. noktalara da uğruyor.

Göcek’te gezilecek yerlerin başında gelen Gemiler Adası (St. Nicholas) ve Tlos en çok hayran kalacağınız noktalar şüphesiz. Likya uygarlığının 6 büyük yerleşim yerinden biri olma özelliğine sahip Tlos’ta Likyalılardan kalma ev tipi mezarları görebilir, Levissi adıyla da bilinen Kayaköy ve hamam kompleksi ile herkeste hayranlık uyandıran Cadıanda’yı fotoğraflayabilirsiniz.

Her bütçeye uygun konaklama tesisinin hizmet verdiği Göcek’in tamamını keşfetmek isteyenler, en az 3-4 günlük bir seyahat planı oluşturmalı. 12 Adalar, Taşkaya Koyu, Tersane Adası ve daha birçok nokada çeşitli su sporları aktivitelerine katılabilir, Bedri Rahmi Koyu’nda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Leziz mi leziz deniz mahsullerinin sofraları donattığı Göcek yeme içme mekanlarında gün batımını izlerken envaiçeşit Ege ve Akdeniz mezesinin tadına da bakma fırsatı bulacaksınız. Bölgenin en öne çıkan yeme içme yerleri arasında Can Restaurant, West Cafe & Bistro, Daiadala Restaurant, Lotis Kitchen, Mercan Pizza ve Özcan Restoran bulunuyor.

Hava yolundan da kara yolundan da ulaşım sağlayabileceğiniz Göcek, Muğla’nın iki havalimanından biri olan Dalaman Havalimanı’ndan sadece 18 km uzaklıkta konumlanıyor. Dalaman Havalimanı’na vardıktan sonra dilerseniz araç kiralayın, dilerseniz de toplu taşıma araçları ile Göcek’e gelin; tercih size kalmış. Muğla’nın Fethiye ilçesine 15 dakikalık bir mesafede yer alan Göcek’i yılın her dönemi ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’dan 830 km, Ankara’dan 650 km, İzmir’den 310 km, Antalya’dan 225 km ve Bursa’dan 615 km uzaklıkta bulunan Göcek’e deniz yolu ile ulaşmak isteyenler, hareket noktasını Bodrum, Kuşadası, Marmaris veya Kalkan limanlarından birini seçebilir.