Trabzon’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | Fiyatları ile 47 Farklı Mekan!

Yeni doğan bir güne enerjik ve mutlu başlamanın ilk ve en önemli koşulu hiç kuşkusuz mükellef kahvaltıdır! Trabzon tatiliniz esnasında, gününüze enfes lezzetlerle başlamanızı sağlayacak nefis kahvaltı sofraları sizleri bekliyor olacak. Kahvaltı mekanları açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olan Trabzon’da yöresel köy kahvaltısı alanında hizmet veren mekanlardan, doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz restoranlara, denize nazır restoranlardan, serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı hizmeti veren müesseselere kadar pek çok seçeneğiniz bulunuyor.

Sizlere rehberlik etmek amacıyla tüm ayrıntısına kadar detaylıca hazırladığımız Trabzon kahvaltı mekanları listemizde ‘‘Trabzon’da kahvaltı nerede yapılır?’’ sorusuna verilebilecek tüm cevapları bir arada bulacaksınız. Dahası Trabzon kahvaltı mekanlarının fiyat listelerini ve menülerini öğreneceksiniz! O halde, hazırsanız başlıyoruz;

– Yöresel Köy Kahvaltısı Mekanları

1. Asimer Kafe ve Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Trabzon kahvaltı mekanları listemizdeki ilk durağımız Asimer Kafe ve Kahvaltı Salonu, Trabzon, Ortahisar’da Yılmaz Sokak mevkiinde yer alıyor.

Restoranda kahvaltı da dahil olmak üzere tamamen ev yapımı lezzetler servis ediliyor. Dolayısıyla Trabzon’da yöresel kahvaltı nerede yapılır, sorusunun ilk cevaplarından biri Asimer Kafe ve Kahvaltı Salonu oluyor.

Neden Gitmeliyim? Mekanda, kahvaltı iki kişilik serpme kahvaltı şeklinde servis ediliyor. Yöresel serpme köy kahvaltısı iki kişi için 70 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme köy kahvaltısı içerisinde; Sahanda Yumurta, Minci Kavurması, Bezelye Kavurması, Sigara Böreği, Patates Kızartması, Patlıcan Kızartması, Kaygana, Pankek, Muhammara, Zeytin Salatası, Havuç Tarator, Üç Çeşit Peynir, İki Çeşit Reçel, Bal, Tahin – Pekmez, Tereyağı, Domates, Salatalık ve taze yeşillikler bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltının ekstralarını ise Karadeniz2in meşhur lezzetlerinden muhlama ve kuymak oluşturuyor. Tüm bu enfes lezzetlere sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Asimer Kafe ve Kahvaltı Salonu, haftanın yedi günü hizmet vermekte olup; saat 15.00 sonrasında yalnızca rezervasyonla çalışıyor. Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numarasını aramanız yeterli.

Asimer Kafe’ye ulaşmak için Trabzon şehir merkezinden, Eğriköprü, Yunus Emre Camii, Hasançavuş ve Fındıkzade Sokak duraklarından geçen 114, 121, 131, 203-A ve 476nolu halk otobüslerine binebilirsiniz.

  • Adres: 1 No’lu Bostancı, Yılmaz Sk. 61080 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0542 727 83 33
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Kom Cafe & Restoran Bungalov (Com Kafe)

Burası Neresi? Kom Cafe & Restoran Bungalov, Trabzon’un en popüler turistik yerlerinden biri olan ve hatta Türkiye’nin turizm cennetleri arasında yer alan Uzungöl’de yer alıyor. Uzungöl’ün muhteşem manzarasına nazır, yemyeşil bir tepede konumlanan tesis, hem konaklama hem de restoran – kafe işlevi görüyor.

Neden Gitmeliyim? Manzarası sayesinde tüm yörede oldukça meşhur olan Kom Cafe & Restoran, Uzungöl’e gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri oluyor.

Zira restoranda, eşsiz Uzungöl manzarası eşliğinde, bir bardak demli çay içmenin ve de yöresel tatlardan oluşan mükellef bir kahvaltı yapmanın keyfi de tadı da bir başka oluyor.

Zengin menüsü ile damakları şenlendiren Kom Cafe & Restoran’da kahvaltının yanı sıra akşam ve öğle yemeği servisleri de bulunuyor. Kahvaltı serpme şekilde, en az iki kişilik olarak servis ediliyor. Serpme kahvaltıdaki ürünlerin hemen hepsi, organik, doğal ve taze köy ürünlerinden oluşuyor.

Kahvaltıda; kuymak, muhlama, kaygana, patates kızartması, köy tereyağı, bal – kaymak, tahin – pekmez, reçel çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri, fındık ezmesi, sigara böreği, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta ve taptaze domates, salatalık ve yeşilliklerden oluşan söğüş tabağı gibi daha pek çok lezzet bir arada sunuluyor.

Kom Cafe & Restoran’da serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunun yanı sıra söz konusu mekanın kimileri tarafından gereksiz pahalı bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Kaçırmayın! Ayrıca Kom Cafe & Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Zira özellikle hafta sonları hem konaklamak hem de kafede vakit geçirmek isteyenler kimi zaman boş yer bulmakta zorlanıyor.

Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Sizler de Uzungöl’ün dillere destan manzarası eşliğinde, enfes bir kahvaltı keyfi için Kom Cafe & Restoran Bungalov’u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Glazomat mevki Küme Evleri Uzungöl Mah. D: 109, 61940 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (539) 283 40 67 – 0 (531) 858 80 75 – 0 (534) 815 05 85
  • Çalışma saatleri: 06.30 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. Modatepe Restoran & Cafe

Burası Neresi? Yeşilin her bir tonunu içeren muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan Modatepe Restoran & Cafe, Trabzon’da yöresel kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekanların başında geliyor.

Restorana, şehir merkezinden başlanıp, Akyazı üzerinden 15 dakikalık bol manzaralı bir yolculuğun sonunda ulaşılabiliyor. Yolculuk için özel araç veya taksi gibi vasıtalar öneriliyor.

Neden Gitmeliyim? Modatepe Restoran & Cafe’de, tamamıyla doğal ve organik köy ürünlerinden oluşan harika bir kahvaltı sunuluyor. Eşsiz doğa manzarası eşliğinde edilen kahvaltı, Trabzon mutfağına ait pek çok lezzeti içinde barındırıyor.

Organik köy kahvaltısı, iki kişi için hazırlanıp, serpme olarak servis ediliyor. İki kişilik serpme köy kahvaltısının fiyatı ise kişi başı 40 TL.

Kahvaltı menüsü içerisinde; Kaygana, minci kavurması, Sigara böreği, patates kızartması, bezelye kavurması, çeşit çeşit köy peyniri, doğal tereyağı, bal, kaymak, tahin – pekmez, ev yapımı reçel çeşitleri, taptaze domates ve salatalıklardan oluşan söğüş tabağı gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltının ekstraları, meşhur kuymak, muhlama ve menemen gibi kahvaltılıklardan oluşuyor. Serpme kahvaltının yanında küçük demlik çay servis ediliyor.

Küçük demlik çayın fiyatı ise 20 TL. Dolayısıyla Modatepe Restoran & Cafe’de, manzara eşliğinde, totalde 100 TL’ye mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Aksi takdirde özellikle hafta sonları, boş bir masa bulmak epeyce zor olabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Ayvalı Köyü, Akyazı üzeri Mağmat Yolu 13. Km, 61040 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (532) 448 49 84
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 23.00 | Hafta sonu 09.00 – 23.45 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Akpınar Yıldızlı Restoran

Burası Neresi? Enfes lezzetleri ve titiz servisiyle müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya çalışan Akpınar Yıldızlı Restoran, 1974 yılından bu yana Trabzon’un en köklü restoranlarından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Akpınar Yıldızlı Restoran’ın şehrin üç farklı yerinde şubesi bulunuyor. Bizim bahsedeceğimiz şubesi, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde, Karadeniz’in manzarasına hakim bir tepede konumlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda günün her saati, muhteşem deniz manzarası eşliğinde serpme kahvaltı servis ediliyor. Menüde serpme kahvaltının yanı sıra tek kişilik kahvaltı tabağı da mevcut.

Akpınar Yıldızlı Restoran’ın meşhur serpme kahvaltısı, tamamen yöresel ürünlerden oluşuyor. Serpme kahvaltı iki kişilik servis edilip; kişi başı ortalama 40 TL civarında ücretlendiriliyor. Serpme köy kahvaltısı içinde:

Domates, salatalık, telli peynir, tulum peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, cevizli fıstıklı peynir ezmesi, tereyağı, kaymak, bal, reçel, yeşil – siyah zeytin, patates cipsi, acı ezme, kuymak, sahanda yumurta, kaygana, sigara böreği, sarelle, salam, sosis ve köy ekmeği gibi ürünler bulunuyor.

Kahvaltı, semaver demleme çay eşliğinde servis ediliyor. Tek kişilik kahvaltı tabağında ise beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, sosis, tereyağı, reçel, bal, sarelle, patates cipsi, acı ezme, haşlanmış yumurta, çikolata kreması ve çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Restoran menüsünde kahvaltıya ek olarak; kuymak, kaygana, kavurmalı yumurta, sahanda yumurta, menemen, omlet çeşitleri ve sigara böreği gibi ekstralar da mevcut. Akpınar Yıldızlı Restoran’da, özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanabiliyor.

Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıda belirtilen iletişim numarasını arayabilir veya line tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Yıldızlı Mah. Sahil Yolu Cad. Yıldızlı Toki Konutları Yanı, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 666 07 77
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Okkam Restoran

Burası Neresi? Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Çukurçayır mevkiinde yer alan Okkam Restoran, şehrin en nezih restoranlarının başında geliyor. Restoran, ailelere özel kamelyalarıyla huzurlu kahvaltı yapma imkanı sunuyor.

Restoranda kahvaltının yanı sıra Trabzon’un yöresel yemekleri ile balık, pide ve et gibi ürünler de servis ediliyor. Bunların yanı sıra Okkam Restoran, özellikle etli ekmeğiyle oldukça meşhur.

Neden Gitmeliyim? Gelgelelim kahvaltıya… Okkam Restoran’da haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi veriliyor. İki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı menüsünde, Trabzon’a has kahvaltılıklar bulunuyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme köy kahvaltısı iki kişi için 90 TL olarak ücretlendiriliyor.

Okkam serpme kahvaltı menüsü; Erzincan tulum peyniri, Kars kaşarı, Burgu peyniri, top peyniri, hindi salam, fıstıklı salam, çilek reçeli, Tonya tereyağı, nutella, yeşil – siyah zeytin, ızgara zeytin, etli ekmek, sahanda yumurta, patates kızartması, sigara böreği ve kaygana gibi lezzetlerden oluşuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak muhlama ve kuymak gibi enfes ekstralar da ücreti mukabilinde dahil edilebiliyor. Bu mükellef kahvaltı sofrasına sıcacık demleme çay eşlik ediyor.

  • Adres: Çukurçayır, Barbaros Caddesi No: 35, 61110 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 351 61 61
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 23.00 | Cuma, Cmt, Paz 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 90 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Lazvegaz Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LAZVEGAZ (@lazvegazbalik)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Trabzon’un Akçaabat ilçesinde, Yıldızlı mevkiinde yer alan Lazvegaz Restoran, muhteşem deniz manzarası, balık ürünleri ve serpme kahvaltısıyla tüm şehirde fazlasıyla meşhur.

Öyle ki pazar kahvaltılarının en popüler adreslerinden biri oluyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmakta fayda var. Rezervasyon için aşağıda belirtilen iletişim numaralarından birini arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Az evvel de belirtiğimiz gibi serpme kahvaltısıyla meşhur olan Lazvegaz Restoran’ın zengin kahvaltısı, tamamıyla organik, doğal ve taze köy ürünlerinden oluşuyor. Serpme kahvaltı en az iki kişi hazırlanmakta olup; kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Trabzon yöresine has lezzetlerle donatılan kahvaltıda; kaygana, Tonya tereyağı, bal -kaymak, reçel çeşitleri, köy peynirleri, tahin – pekmez, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, patates kızartması, köy ekmeği, domates, salatalık ve taze yeşillikler gibi bir dizi lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Tabi ki kahvaltıda sizlere tavşan kanı demleme çay eşlik ediyor. Lazvegaz Restoran’a akşam saatlerinde yolunuz düşecek olursa taptaze ızgara balıkların tadına bakmayı unutmayın!

  • Adres: Yıldızlı Mah. Yıldızlı Merkez Küme Evleri No: 30, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (530) 161 45 61 – 0 (533) 581 93 34
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Mehmet Efendi Konağı Otel & Restoran

Burası Neresi? Akçaabat ilçesinde, Orta Mahalle mevkiinde, Yeni Cami’den 0.5 km uzaklıkta bulunan Mehmet Efendi Konağı Otel & Restoran, adından da anlaşılacağı üzere hem konaklama hem de yeme – içme alanında faaliyet gösteren bir tesistir.

Karadeniz’in yöresel mimarisini yansıtan tarihi bir konağın restore edilip, yenilenmesiyle ortaya çıkan Mehmet Efendi Konağı, 3 yıldızlı konaklama tesisi olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Otel restoranı ise bol çeşitli serpme köy kahvaltısı sayesinde Trabzon kahvaltı mekanları listemizdeki yerini alıyor. Harika bir manzaraya sahip olan Mehmet Efendi Konağı, konuklarına manzara eşliğinde, açık havada kahvaltı etme şansı sunuyor.

Restoranın özel spesiyali olan serpme köy kahvaltısı en az iki kişi hazırlanıp, kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı içeriğinde; muhlama, kuymak, kaygana, minci kavurması, peynir çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, zeytin çeşitleri, ev yapımı reçeller, taze sebze ve meyveler, patates kızartması, börek çeşitleri ve köy ekmeği gibi bir dizi lezzet yer alıyor.

Kaçırmayın! Serpme köy kahvaltısı, demlik çay ile servis ediliyor. Bu harika mekanda kahvaltı edebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor. Dolayısıyla dileyen herkes restoranda vakit geçirebiliyor.

Bunların yanı sıra Mehmet Efendi Konağı Restoran, geniş bir alana sahip olduğu için düğün, nişan, kına, bekarlığa veda, doğum günü partisi gibi özel ve kalabalık organizasyonlara ev sahipliği yapabiliyor.

Otelde konaklamayı düşünenler için belirtmek gerekirse: Mehmet Efendi Konağı Otel’de bir gecelik konaklama fiyatı 150 TL’den başlıyor. Ayrıca tesisin Trabzon Havaalanı‘na servisi de bulunuyor.

  • Adres: Orta Mah. Sırt Sok. No: 25, 61100 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 260 66 00
  • Çalışma saatleri: Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

8. Körfez Köfte

Burası Neresi? Ordu ve Trabzon’da olmak üzere iki farklı şubesi bulunan Körfez Köfte, meşhur Akçaabat köftesiyle bilinen bir restoran olarak karşımıza çıkıyor. Restoranın Trabzon kahvaltı mekanları arasında meşhur olmasının nedeni ise bol çeşitli serpme kahvaltısı oluyor.

Neden Gitmeliyim? Körfez Köfte, her ne kadar Akçaabat köftesi alanında markalaşmış bir müessese olsa da kahvaltı alanında da oldukça başarılı. Restoranda ister kahvaltı ister akşam yemeği olsun mutfakta kullanılan hemen her ürün doğal ve organik olarak özenle seçiliyor.

Ayrıca harika bir deniz manzarasına sahip olan Körfez Köfte, tüm misafirlerine deniz manzarası eşliğinde serpme kahvaltı etme imkanı sunuyor. Körfez Köfte’ye yolunuz düşerse özellikle kaygana ve kuymağın tadına mutlaka bakmalısınız.

Kaçırmayın! Restoran kahvaltı, kişi başı 40 – 45 TL arasında değişiyor. Körfez Köfte’nin menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilir, kahvaltının yanı sıra servis edilen diğer yemekleri görebilirsiniz.

Bunun yanı sıra restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Çolaklı Mah. Adnan Menderes Cd. No: 158, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 228 01 50
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Sanitas Lounge Cafe

Burası Neresi? Trabzon’un meydanında, merkezi bir konumda yer alan Sanitas Lounge, Karadeniz’in ilk ve tek diyet cafe-restoranı olma özelliği taşıyor. Öyle ki restoranın sloganı bile: ”Lezzeti yüksek kalorisi düşük!”

Kilolarından kurtulmak isteyenler olsun, kilo almak isteyenler olsun herkese hitap eden Sanitas, tatsız tuzsuz yemeklerin yerine; lezzetin ve sunumun ön planda olduğu göze ve mideye hitap eden menüsüyle dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Bunların yanı sıra zevkli dekorasyonu, muazzam şehir ve deniz manzarası, zengin menüsü ve en önemlisi de serpme kahvaltısıyla göz dolduran restoranda, eşsiz manzara eşliğinde kahvaltının tadına da keyfine de doyacaksınız!

Zira serpme kahvaltıda; kuymaktan, kayganaya, peynir çeşitlerinden, reçellere, taze yeşilliklerden, meyvelere, kaymaktan, bala, diyet ürünlerden, kepekli ekmeklere kadar pek çok lezzet sizleri bekliyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltının fiyatı ise 100 TL.

Kaçırmayın! Trabzonlular arasında da oldukça popüler bir mekan olan Sanitas’a yolunuz düşerse, kahvaltının yanı sıra şu özel spesiyallerin de tadına mutlaka bakın: Brassica Sebzeli Izgara Bonfile ve Fit Sufle!

  • Adres: Gazipaşa Mah. Atatürk Alanı, Taksim İş Merkezi, No: 26 Kat: 4, 61100 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 600 05 00 – 0 (462) 400 40 40
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 | Pazar günleri kapalı | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 100 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Coffeeshop Company Trabzon

Burası Neresi? Dünya çapında bir üne sahip olan Coffeeshop Company’nin, Türkiye’de İstanbul, Adana ve Gaziantep gibi şehirlerde şubesi bulunuyor. Son olarak Trabzon’da da bir şubesi açılan Coffeeshop Company, şimdiden şehrin gözde müesseseleri arasında gösteriliyor.

Neden Gitmeliyim? Coffeeshop Company Trabzon, kahve alanında uzmanlaşmış bir restoran olsa da kahvaltısıyla da övgüyü hakediyor. Zira restoranın serpme kahvaltı menüsü hem göze hem de damak zevkine hitap etmeyi başarıyor.

Pandemi dolayısıyla şuan için kapalı olan restoran, evlere servis hizmetiyle faaliyetine devam ediyor. Mekanda serpme kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıyor. İki kişilik serpme köy kahvaltısı içinde ise;

Reçel, tereyağı, süzme bal, kaymak, dana jambon, cheese stick, İzmir tulum peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin, kiraz domates, salatalık, köy biberi, Nutella, acuka, sahanda yumurta, simit ve sınırsız çay bulunuyor.

İki kişilik serpme kahvaltı fiyatı ise yalnızca 65 TL. Bunun yanı sıra menüde; Pratik kahvaltı ve Coffeeshop kahvaltı tabağı gibi seçenekler de mevcut. Tek kişi için hazırlanan ve 22,5 TL olarak ücretlendirilen pratik kahvaltı; kaşar peyniri, beyaz peynir, kiraz domates, salatalık, siyah – yeşil zeytin ve bir adet çaydan oluşuyor.

Yine tek kişilik olan ve 32,5 TL olarak ücretlendirilen Coffeeshop kahvaltı tabağında ise; reçel, tereyağı, süzme bal, kaşar peyniri, beyaz peynir, acuka, İzmir tulum peyniri, nutella, siyah ve yeşil zeytin, kiraz domates, salatalık, haşlanmış ve yumurta ve iki adet çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

Coffeeshop Company’de, kendi kahvaltınızı da oluşturabiliyorsunuz. Kendi kahvaltınızı oluşturabilmeniz adına menüde sunulan ürünler ise şöyle:

Sigara böreği (15 TL), acuka (9 TL), Ezine beyaz peynir (10 TL), siyah ve yeşil zeytin (9 TL), tereyağı (8 TL), söğüş tabağı (8 TL), haşlanmış yumurta (7 TL), nutella (10 TL), bal (10 TL), taze kaşar peyniri (9 TL), çiçek sosis (12 TL), kaymak (8 TL), reçel (8 TL), İzmir tulum peyniri (10 TL), ızgara kangal sucuk (16 TL)

Bunların yanı sıra menüde, kahvaltıya ek olarak; peynirli gözleme (22,5 TL), menemen (18 TL), sahanda yumurta çeşitleri (sade 16 TL, peynirli 17 TL, sucuklu 18 TL, kavurmalı 20 TL, karışık 20 TL) ve omlet çeşitleri (sade 16,5 TL, peynirli 17,5 TL, karışık 18,5 TL) gibi ekstralar da bulunuyor.

Coffeeshop Company’nin yiyecek menüsünü ve içecek menüsünü ayrı ayrı incelemek ve zengin çeşitliliği bir arada görmek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: İskenderpaşa, Dervişoğlu Çk. No: 1, 61100 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 281 00 61
  • Çalışma saatleri: Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 65 TL | Coffeeshop kahvaltı tabağı 32,5 TL | Pratik kahvaltı tabağı 22,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Cephanelik Restoran & Cafe (Mahalle Cephanelik)

Burası Neresi? Cephanelik Restoran & Cafe, Trabzon şehir merkezine 3 km mesafede, Boztepe Mahallesi, Cephanelik mevkiinde yer alıyor. Restoran, İmparatoriçe İrene (1340-1341) tarafından Trabzon aristokrasisinin toplantı yeri olarak yapıldığı bilinen Fatih Kulesi veya İrene Kulesi isimleri ile tanınan bir yapı içerisinde hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Sekiz yüz yıla yakın bir tarihe sahip olan ve aslına uygun olarak restore edilen yapı, zamana meydan okuyan taş duvarlarıyla birlikte konuklarını bekliyor.

Cephanelik Restoran’ın da içerisinde bulunduğu 27 dönümlük bir arazi üzerine yayılan tarihi yapı; Arnavut kaldırımlı, 400 kişi kapasiteli avlu restoranı, 600 kişilik otantik restoran, 400 kişilik çok amaçlı kapalı salon ve 1000 kişilik çim alandan oluşuyor.

Bunun yanı sıra konaklama alanında da hizmet veren tesisteki tarihi taş binada 13 adet özel süit odadan oluşan bir balayı oteli ile özel olarak tasarlanan şık mimarisiyle 10 adet bungalov ev bulunuyor. Cephanelik’te veya diğer adıyla Mahalle Cephanelik’te iki farklı restoran bulunuyor.

Bunlardan biri Baba Kebap & Steak House; diğeri İrene Balıkçısı… Bizim ilgi alanımıza giren mekan ise Baba Kebap & Steak House. Zira söz konusu restoranda zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Restoranda, kahvaltı hem serpme olarak hem de tek kişilik kahvaltı tabağı şeklinde servis ediliyor. Serpme kahvaltının kişi başı fiyatı 37 TL olurken; tek kişilik tabak kahvaltı 25 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltının ekstralarından bazıları ve fiyatları ise şöyle:

Sahanda yumurta (17 TL), menemen (16 TL), kuymak (17 TL), omlet çeşitleri (sade 12 TL, sucuklu 18 TL, peynirli 16 TL, karışık 17 TL), kara lahana dolması (19 TL), kaygana (14 TL), fasülye turşu kavurma (16 TL), Hamsi kuşu (17 TL), sotelenmiş mantar (14 TL), baharatlı patates tava (14 TL)

Kaçırmayın!

Restoran menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli! Bunun yanı sıra Cephanelik, popüler bir adres olduğu için çoğu zaman rezervasyon gerekli olabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya da linke tıklayıp, online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Boztepe, Merkez Cephanelik Mevkii, 61030 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 600 04 62
  • Çalışma saatleri: Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 37 TL | Tabak kahvaltı kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Bikka Cafe & Bistro

Burası Neresi? Trabzon, Kalkınma’da, Farabi mevkiinde yer alan Bikka Cafe & Bistro, Trabzon kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler. Zira kafede, haftanın yedi günü sabah 08.00 itibariyle serpme kahvaltı servisine başlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Bikka Cafe’nin serpme kahvaltı menüsünde; muhlama, sahanda yumurta, kaygana, patates kızartması, sosis – sucuk ve salam, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri, pişi, sigara böreği, tereyağı, bal – kaymak, tahin – pekmez, sürülebilir çikolata, fıstık ezmesi, haşlanmış yumurta, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri) ve kızarmış ekmek gibi bir dizi ürün bulunuyor.

Tüm bu enfes lezzetlere demleme çay eşlik ediyor. Bol çeşitli serpme kahvaltı, en az iki kişi için hazırlanıp; kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Dolu dolu serpme kahvaltısıyla hem gözlere hem de damaklara hitap edebilen Bikka Cafe & Bistro’da, kahvaltının yanı sıra, öğle ve akşam yemeği servisleri de bulunup; bazı akşamlar canlı müzik programları düzenleniyor.

Kahvaltı için gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıda belirtilen iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Ortahisar, 122. Sk. No: 2, Kalkınma, 61080 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 666 66 16
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. La Mess Cafe & Restoran

Burası Neresi? Trabzon kahvaltı mekanları listemizde, sıradaki durağımız La Mess Cafe & Restoran! Şehir merkezinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanan La Mess Cafe & Restoran, Türk ve İtalyan mutfağından seçkiler sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, şık dekorasyonu ve bahçesiyle konuklarını ağırlarken, öğle yemeği, akşam yemeği ve kahve servisinin yanı sıra kahvaltısıyla da oldukça beğeniliyor. La Mess Cafe’de haftanın yedi günü, saat 9 itibariyle serpme kahvaltı servis ediliyor.

Yöresel ürünlerle donatılan kahvaltıda; kaşar peyniri, beyaz peynir, Ezine peyniri, tereyağı, bal – kaymak, yumurtalı ekmek, simit, pişi, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), reçel çeşitleri, sahanda yumurta, kızarmış sucuk – sosis, patates kızartması, haşlanmış yumurta, tahin – pekmez, yeşil – siyah zeytin ve köy ekmeği gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Dolayısıyla bir tek kuş sütü eksik, diyebileceğimiz türden bir kahvaltı sizleri bekliyor. Kahvaltı sınırsız demleme çay eşliğinde servis ediliyor. La Mess Cafe & Restoran’da serpme kahvaltının yanı sıra tek kişilik tabak kahvaltı da bulunuyor.

Kaçırmayın! La Mess Kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendirilirken; en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı da yine kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Kaşüstü Mh. Devlet Karayolu Cd Adil Yazar Sk, Adliye Sarayı Karşısı No: 49/A, 61290 Trabzon
  • Tel: 0 (462) 600 00 10
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Hoşbeş Cafe & Bistro

Burası Neresi? Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, Karşıyaka mevkiinde yer alan Hoşbeş Cafe & Bistro, Trabzon’da serpme kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri oluyor. Hoşbeş Cafe & Bistro, aynı zamanda zengin çeşitliliğe sahip geniş yelpazeli menüsüyle hizmet veriyor.

Öyle ki menüde; sabah kahvaltısından , aperatif yemeklere, burger çeşitlerinden, İtalyan usulü makarna çeşitlerine, tava yemeklerinden, mantıya kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran’da kahvaltı iki farklı menü seçeneğiyle servis ediliyor. Bunlar; Hoşbeş Mini Kahvaltı ve Hoşbeş Kahvaltı Tabağı. Kişi başı 20,0 TL olarak ücretlendirilen Hoşbeş Mini Kahvaltı içerisinde; Peynir Çeşitleri, Zeytin, Reçel, Tereyağı, Salatalık, Domates, Haşlanmış Yumurta ve 1 Fincan Çay bulunuyor.

Kişi başı 30 TL olarak ücretlendirilen Hoşbeş Kahvaltı Tabağı ise serpme şekilde servis edilip; Peynir Çeşitleri , zeytin, reçel, bal, salatalık, domates, sahanda yumurta, patates cips, kaygana , kalem böreği ve 2 fincan çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak pek çok ekstra bulunuyor. Ekstralar arasında kaygana ve kuymak gibi yöresel lezzetler de yerini alıyor.

Kıymalı gözleme ve yoğurtlu özel sosu ile servis edilen Hoşbeş Gözleme (20,0 TL), Menemen (18,0 TL), Kaygana (12,0 TL), Kuymak (20,0 TL), Omlet (Sade, Kaşarlı ya da Sebzeli – 16 TL), Sahanda yumurta (12 TL), Sucuklu yumurta (18 TL),  Peynirli ya da patatesli gözleme (15 TL), 4 adet peynirli Kalem Böreği (7 TL), Çorba (7 TL), Peynir Tabağı (20 TL) ve Sosis Tabağı (10 TL) gibi daha pek çok ekstra kahvaltınıza eşlik edebiliyor.

  • Adres: Karşıyaka, 807. Sk. No: 19/A, 61040 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 223 39 41
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00 | Pazar günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Hoşbeş Mini Kahvaltı 20,0 TL | Hoşbeş Kahvaltı Tabağı 30,0 TL |Hoşbeş Gözleme Tabağı 20,0 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Mia Cafe & Kitchen

Burası Neresi? Şehrin en popüler mekanlarından biri olan Mia Cafe & Kitchen, Trabzon il merkezinde, Kalkınma mevkiinde konumlanıyor. Restorana, şehir merkezden yürüyerek ulaşılabiliyor.

Bunun yanı sıra farklı dizaynı ve zevkli tasarımıyla dikkat çeken Mia Cafe & Kitchen, zengin menüsüyle de misafirleri tarafından tam puan alıyor.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin popüler isimlerinin de Trabzon’daki tercihlerinden biri olan Misa Cafe, özellikle pazar kahvaltısıyla tüm bölgede belirli bir üne sahip. Kafede, kahvaltı üç farklı menü seçeneğiyle servis ediliyor.

Bunlar; serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve Mia kahvaltı. En az iki kişilik hazırlanan ve kişi başı ortalama 35 TL ücretlendirilen serpme kahvaltıda; Domates, Salatalık, Beyaz Peynir, Kasar Peyniri, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Reçel, Bal, Nutella, Tereyağı, Salam, Sosis, Patates Kızartması, Sigara Böreği, Kuymak, Kaygana, Sahanda veya Haşlanmış Yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

Kişi başı ortalama 15 – 20 TL olarak ücretlendirilen kahvaltı tabağı ise; Domates, Salatalık, Beyaz Peynir, Kasar, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Reçel, Bal, Nutella, Tereyağı, Salam, Sosis, Patates Kızartması, Sigara Böreği, Kaygana, Sahanda veya Haşlanmış Yumurta ve sınırsız çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın! Son olarak kişi başı 42 TL olan Mia Kahvaltı menüsünde; Cherry Domates, Salatalık, Beyaz Peynir, Kasar Peyniri, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Reçel, Bal, Nutella, Tereyağı, Salam, Sucuk, Sosis, Pancake, Patates Kızartması, Kaşarlı Mantarlı Omlet, Sigara Böreği, Kuymak, Kaygana, Portakal Suyu ve isteğe göre sınırsız çay bulunuyor.

Mia Cafe & Kitchen menüsünde kahvaltıya eşlik edebilecek ekstralar arasında; Kavurmalı omlet, kaşarlı omlet, mantarlı omlet, kaygana, menemen, kuymak, patates kızartması, sigara böreği, patates kızartması, soğan halkaları, nugget, çıtır peynirler ve şişte sosis gibi daha pek çok lezzet yer alıyor. Ekstralar menüde, 6 ila 20 TL arasında ücretlendiriliyor.

  • Adres: Kalkınma, 124. Sk. No: 8, 61080 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 999 56 42
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Mia Kahvaltı kişi başı 42 TL | Serpme kahvaltı kişi başı 32 TL – 35 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 15 TL – 20 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. The Point Cafe & Restoran

Burası Neresi? Trabzon’da Ortahisar ilçesinde bulunan The Point Cafe & Restoran, Life Point Hotel bünyesinde hizmet veren modern ve lüks bir kafe olarak karşımıza çıkıyor. Kahve çeşitleriyle öne çıkan restoran, kahvaltı seçenekleriyle de göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi bulunup; kişi başı ortalama 40 TL civarında ücretlendiriliyor. Kahvaltıda aklınıza gelebilecek hemen her ürün mevcut olup; Trabzon’un yöresel lezzetlerine de yer veriliyor.

Bol çeşitli ve bol kepçe mükellef bir sofrayla sunulan serpme kahvaltı, en az iki kişilik hazırlanıyor. Ancak üç kişi bile rahatça doyabiliyor. The Point Cafe & Restoran’ın menüsünde kahvaltı ve kahve çeşitlerinin yanı sıra, pizza ve makarna gibi İtalyan mutfağından seçkiler ile salata çeşitleri de bulunuyor.

Kaçırmayın! The Point Cafe & Restoran’da akşam veya öğle yemeği yemek, kahvaltı etmek ya da kahve içmek için otelde konaklama şartı aranmıyor.

  • Adres: Kemerkaya, Halkevi Cd. No: 27, 61030 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 551 07 77 – 0 (462) 551 08 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 40 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

17. Kahve Diyarı Trabzon

Burası Neresi? İlk olarak 2005 yılında İzmir‘de hizmete açılan Kahve Diyarı, zaman içerisinde 48 ilde, 120’nin üzerinde şube sayısına ulaşarak, Türkiye’de markalaşmış bir müessese haline gelmiştir.

Öyle ki Kahve Diyarı bu başarısı neticesinde, ulusal ekonomi dergileri tarafından ”Yılın en güvenilir ve bilinen yerli zincir markası” seçilmiştir. Türkiye’de kahve zinciri hususunda ilk üçte gösterilen Kahve Diyarı, Trabzon şubesiyle de hız kesmeden ve kalitesinden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kahve Diyarı, oldukça geniş bir menüye sahip. Menüde 100’ün üzerinde yemek çeşidi, 150’nin üzerinde içecek çeşidi, 30’un üzerinde tatlı çeşidi ve 60’ın üzerinde kahve çeşidi bulunuyor.

Kahve Diyarı, tüm bunların yanı sıra her sabah keyifli bir kahvaltı servisiyle güne başlıyor. Dolayısıyla kahve çeşitleri kadar, kahvaltı seçenekleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Trabzon’da kahvaltı edebilecek yerler arasında başta gelen Kahve Diyarı’na, merkezi konumu sayesinde kolayca ulaşılabiliyor.

Restoran’ın kahvaltı menüsünde; Serpme Kahvaltı, Mini Serpme Kahvaltı, Günaydın Kahvaltı: Açık Tost & Krep Kahvaltı, Dürüm Kahvaltı & Solo Kahvaltı – Ekmek Üstü Kahvaltı, Sıcak Kahvaltı Tabağı: Gurme Sosisli Yumurta, Kaşarlı Omlet ve Su Böreği gibi seçenekler bulunuyor. En az iki kişilik hazırlanan ve 62 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltı içerisinde;

Ezine peyniri, tulum peyniri, çeçil peyniri, lor peynir, salatalık, cherry domates, yeşil biber, taze nane, dereotu, maydanoz, mevsiminde taze meyveler, tahin – pekmez, acuka, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal – kaymak, iki çeşit reçel, dana jambon, Macar salam, haşlanmış veya sahanda yumurta, patates kızartması, simit, ekmek ve çay bulunuyor.

Ekmek üstü kahvaltı ise kişi başı 18 TL olarak ücretlendirilip; bol tahıllı özel tost ekmeği üzerine zeytinyağlı kekikli lor peyniri, Macar salam, göz yumurta, mevsim yeşilleri ve çaydan oluşuyor. Ayrıca tek kişilik kahvaltı tabağı seçeneği de bulunuyor.

Kişi başı ortalama 20 – 25 TL olarak ücretlendirilen kahvaltı tabağı; Beyaz peynir, kaşar peyniri, jambon, siyah zeytin, yeşil zeytin, salatalık, domates, bal, çilek reçeli, vişne reçeli, simit, yeşillik, acuka sos, krem çikolata, sosis, tereyağı, su böreği, haşlanmış yumurta ve çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltının ekstraları arasında; baharatlı patates kızartması ve mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edilen mantarlı kaşarlı omlet (17 TL), sıcak şarküteri (sucuk, Macar salam, dana sosis ve kaşar peyniri – 20 TL), menemen (16 TL), sahanda sucuklu yumurta (12 TL), sahanda yumurta (10 TL), sahanda peynirli yumurta (11 TL) sahanda kavurmalı yumurta (15 TL), kaşarlı menemen (9,0 TL) ve sebzeli omlet (10,0 TL) gibi seçenekler bulunuyor.

Kahve Diyarı menüsünde tüm bunlara ek olarak tadına bakmanız gereken lezzetler aşağıda fiyatlarıyla birlikte verilmiştir:

  • Kaşarlı tost (9 TL), Süzme peynirli diyet tost (Süzme peynir, domates, mevsim yeşillikleri, patates kızartması 9 TL) Karışık Tost (Kaşar peyniri, sucuk, patates kızartması, Akdeniz yeşillikleri, özel sos 10 TL), Kaşarlı Tost (Kaşar peyniri, patates kızartması, Akdeniz yeşillikleri, özel sos 9 TL), Fransız Tostu (Jambon, salam, mantar, kaşar peyniri, beşamel sos, patates kızartması, Akdeniz yeşillikleri, özel sos 12 TL)
  • Tavuklu Panini Sandviç (Izgara tavuk, patates kızartması, mevsim yeşillikleri 13 TL), Ton Balıklı Panini Sandviç (Ton balığı, patates kızartması, mevsim yeşillikleri 13 TL)
  • Tavuklu Mantarlı Krep (Tavuk göğüs, mantar, beşamel sos, kaşar peyniri 15 TL), Beğendili Tavuk Krep (Tavuk göğüs, közlenmiş patlıcan, beşamel sos, kaşar peyniri 15 TL) ve Sebzeli Krep (Mantar, mısır, havuç, brokoli, beşamel sos, kaşar peyniri 14 TL)

Kahve Diyarı’nın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra mekana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki numarayı aramanız yeterli!

  • Adres: Gazipaşa Şehit Onur Fikret Dülger Cad No: 5, D:1, 61030 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 500 59 61
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 62 TL | Kahvaltı tabağı 20 TL – 25 TL | Ekmek üstü kahvaltı 18 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Horon Köfte & Balık

Burası Neresi? Akçaabat Sahil Parkı’nda yer alan Horon Köfte & Balık, 10 yıldan fazla bir süredir, ”İyi Kalite, İyi Hizmet!” sloganıyla hizmet vermeye devam ediyor. Sinema, Müzik, Spor alanlarında ün yapmış ünlü isimlerin de sıklıkla ziyaret ettiği restoranın menüsü oldukça geniş.

Neden Gitmeliyim? Günlük ve taze balık çeşitlerinin yanı sıra köftesiyle de meşhur olan Horon Köfte & Balık, her sabah servis edilen serpme kahvaltısıyla da dikkat çekiyor. Üstelik fiyat açısından da oldukça uygun! Restoran menüsünün yıldızı ise hiç şüphesiz yöresel ürünlerle donatılmış bol çeşitli serpme kahvaltısı…

Serpme kahvaltı içerisinde; kuymak, muhlama, kaygana, köy peynirleri, tereyağı, bal – kaymak, yeşil – siyah zeytin, tahin – pekmez, mevsim yeşillikleri, domates, salatalık, patates kızartması, sigara böreği, simit, kızarmış ekmek, reçel çeşitleri, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, köy ekmeği ve semaver çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Serpme kahvaltı kişi başı aşağı yukarı 35 – 40 TL arasında ücretlendiriliyor. Restoranda kimi hafta sonları açık büfe kahvaltı servisi de mevcut.

Kaçırmayın! Her sabah Karadeniz’in muazzam manzarası eşliğinde kahvaltı edip, güne enerjik ve mutlu başlayabileceğiniz Horon Köfte & Balık’ta, kalabalık organizasyonların yanı sıra, mini konserler de düzenleniyor.

Dolayısıyla kahvaltının yanı sıra horon eşliğinde eğlenceli bir Karadeniz akşamı için de Horon Köfte & Balık’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Restorana gitmeden evvel rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Dürbinar, Sahil Park Alanı, Adnan Menderes Cd. No: 126, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (850) 554 61 61 – 0 (462) 260 01 61
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı aşağı yukarı 35 – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Goca Yusuf’un Yeri

Burası Neresi? Trabzon’da ailenizle, eşinizle, dostunuzla ve de sevdiklerinizle rahatça vakit geçirebileceğiniz Goca Yusuf’un Yeri, sıcak, samimi ve yöresel ortamıyla pek çok müdavime sahip.

Neden Gitmeliyim? Merkezi bir lokasyonda konumlanan ve kolay ulaşılabilir bir mekan olan Goca Yusuf’un Yeri, menü açısından da fazlasıyla zengin. Zira restoranda;

Serpme kahvaltıdan, tabak kahvaltıya, çorba çeşitlerinden, tost çeşitlerine, kuymaktan, menemene, hamburger çeşitlerinden, Akçaabat köfteye, sıcak içecek seçeneklerinden, soğuk içecek seçeneklerine, dondurma çeşitlerinden, sıcacık kahve seçeneklerine kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Goca Yusuf’un yöresel lezzetlerle dolu olan meşhur serpme kahvaltısında ise: Muhlama, kaygana, kuymak, menemen, sahanda yumurta, tereyağı, bal, kaymak, reçel çeşitleri, patates kızartması, peynir çeşitleri, söğüş tabağı (domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri), tahin – pekmez, haşlanmış yumurta, sahanda yumurta, sosis, salam, sucuk, börek çeşitleri ve köy ekmeği gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Bu mükellef kahvaltıya ücretsiz sınırsız çay eşlik ediyor. Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Dolayısıyla bütçeye fazlasıyla uygun! Bunların yanı sıra tos çeşitleri 10 TL civarında seyrederken, kuymak 20 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: 2 No’lu Beşirli Mah. Yavuz Selim Blv. Apt 513B, 61040 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 221 20 59 – 0 (532) 061 31 60
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL | Kuymak 20 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Suvva Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Suvva (@suvvarestaurant)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Trabzon’un en nezih mekanlarından biri olan Suvva Restoran, muhteşem deniz manzarasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Restoranda misafirler, geniş yelpazeli bir menüyle ağırlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Menüde Akçaabat köfteden, beyti kebaba, kebap çeşitlerinden, hamburger seçeneklerine, kahve menüsünden, serpme kahvaltıya kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Suvva Restoran’da haftanın yedi günü, 09.00 ile 14.30 saatleri arasında serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Dopdolu bir çeşitliliğe sahip olan serpme kahvaltı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı içerisinde:

Zeytin Çeşitleri, Cherry Domates, Bahçe Salatalık, Peynir Çeşitleri, Reçel Çeşitleri, Süzme Çiçek Balı, Organik Köy Tereyağı, Nutella, Kaymak, Patates Cips, Sahanda Göz Yumurta, Yöresel Kaşar Peynirli Kaygana, Sigara Böreği ve çay gibi kahvaltılıklar bulunuyor.

Kahvaltıya ek olarak menüde; kuymak (15 TL), menemen (17 TL), paçanga böreği (20 TL), turşu kavurma (15 TL), içli köfte (17 TL), karalahana dolması (15 TL), omlet (15 TL), kaygana (12 TL) ve kuymak (15 TL) gibi ekstralar da yer alıyor.

Kaçırmayın! Deniz manzarası eşliğinde nefis bir kahvaltı ile güne başlamak için Suvva Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Üstelik mekanda, otopark ve çocuk oyun alanı gibi özel bölümler de mevcut.

Ancak gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. Ayrıca Suvva Restoran’ın menüsünü daha yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Akyazı, 61195 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 273 22 22 – 0 (462) 333 34 33 – 0 (555) 085 63 61
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.55 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

21. Altınboğa Restoran

Burası Neresi? Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yer alan Altınboğa Restoran, Sabah kahvaltısı, köfte, et, balık ve sac kavurma gibi seçenekleriyle gün boyunca özenle hazırlanmış lezzetler sunuyor.

Restoran, tazeliğin, mevsimselliğin ve lezzetin ön planda tutulduğu bol çeşitli zengin bir menüyle hizmet veriyor. Mutfakta pişirilen hemen her yemek, yüksek kalite, eşsiz sunum ve mükemmel servis anlayışıyla hazırlanıyor.

Neden Gitmeliyim? Trabzon’da açık büfe kahvaltı için özellikle aileler tarafından en sık tercih edilen mekanlardan biri olan Altınboğa Restoran’da her hafta, cumartesi ve pazar günleri açık büfe kahvaltı servis ediliyor.

En az 200 çeşit ürünün yer aldığı açık büfe kahvaltıda tabak sınırlaması olmadığı gibi sınırsız demleme çay (semaver) eşliğinde sunuluyor. Her hafta sonu 08.00 ile 14.00 saatleri arasında servis edilen açık büfe kahvaltı fiyat açısından da bütçeye fazlasıyla uygun!

Öyle ki açık büfe kahvaltı ücret kişi başı 25 TL, 7 – 12 yaş arası çocuklar için 15 TL olup; 0 ila 7 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz. Bunun yanı sıra restoranda, hafta sonu açık büfe şeklinde sunulan kahvaltı; hafta içi serpme olarak servis ediliyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı fiyatı da oldukça uygun. Altınboğa Restoran, çocuk oyun parkı, geniş oturma alanı ve bahçesiyle kalabalık organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliyor. Restoranda, nişandan, kınaya, doğum günü partilerinden, özel kutlama yemeklerine kadar pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Altınboğa Restoran’da açık büfe kahvaltı servisini kaçırmak istemiyorsanız, önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Yeni Mah. Samsun Cad. No: 11, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 333 05 55
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 25 TL | 7 – 12 yaş arası çocuklar  15 TL | 0 – 7 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Mürver Cafe & Restoran

Burası Neresi? Trabzon’da açık büfe kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Mürver Cafe & Restoran, Akçaabat’ta Ortamahalle mevkiinde yer alıyor. Restoranda, her hafta, cumartesi ve pazar günleri açık büfe kahvaltı servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Açık büfede, A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her türlü kahvaltılık ürün bulunuyor. Ayrıca kahvaltıda yöresel lezzetler de yer alıyor. Dileyenler, muhlama, kuymak ve kaygana gibi Trabzon’un yöresel tatlarını da kahvaltı ile birlikte alabiliyor.

Açık büfe kahvaltıda; kızartma çeşitlerinden, böreklere, peynir çeşitlerinden, reçellere, baldan, kaymağa, tereyağından, sürülebilir çikolataya, fındık – fıstık ezmesinden, acuka, turşu kavurma gibi lezzetlere, zeytin çeşitlerinden, günlük taze poğaça ve kurabiye çeşitlerine, pişiden, bazlama ve gözlemeye kadar pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Mürver Cafe & Restoran’da açık büfe kahvaltı kişi başı 25 – 30 TL arasında ücretlendiriliyor. Fiyatlar değişebilir. Haftanın yedi günü, 06.00 ile 00.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayan restoranda, açık büfe kahvaltı servisi öğlen saatlerine kadar devam ediyor.

  • Adres: Ortamahalle, Atatürk Bulvarı, Hükümet Konağı Yanı, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 260 60 66
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 25 TL – 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Ramada Plaza Trabzon

Burası Neresi? Türkiye’nin pek çok şehrinde hizmet veren Ramada Plaza, Trabzon şubesiyle de uzun yıllardır konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Açık büfe kahvaltısıyla hem damak zevkine hem de gözlere hitap eden Claypots Restoran, Ramada Plaza bünyesinde misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz yöresine özgü lezzetlerin yanı sıra zengin açık büfe kahvaltısı ile güne keyifli ve enerji dolu bir başlangıç yapmanızı sağlayan Claypots Restoran’da, sonsuz maviliğin içerisinde deniz manzarası eşliğinde kahvaltı edilebiliyor.

Claypots Restoran’da açık büfe kahvaltı, 07.00 ile 10.30 saatleri arasında servis ediliyor. Açık büfede, çıtır çıtır taze ekmek çeşitleri, yöresel peynirler ve tereyağı ile birlikte Karadeniz yöresine has doğal lezzetler bulunuyor. Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL civarında seyrediyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra mekanda, her Cumartesi saat 15.00 – 18.00 saatleri arasında ”Lobi Çay Saati” etkinliği düzenleniyor. Trabzon lobisinin muhteşem deniz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen çay saati etkinliğine, atlı ve tuzlu çok sayıda seçeneğin yer aldığı açık büfe eşlik ediyor.

Lobi Çay Saati, açık büfe kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Otelde konaklamayı düşünüyor veya yalnızca günübirlik vakit geçirmek istiyoranız daha fazla bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz: Ramada Plaza Trabzon

  • Adres: Gülyalı Mevki, Rize Cd. No: 23, 61000 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 335 30 30
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 10.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Mercan Korupark Restoran

Burası Neresi? Mavi ile yeşilin buluştuğu muazzam bir mekan olan Mercan Korupark Restoran, kendi tanımıyla; Trabzon’un ve Karadeniz’in yemek kültürüne zenginlik kazandırmak amacıyla hizmet veriyor. Restoran, kuzeyden güneye, Türk mutfağının lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz geniş bir menüye ev sahipliği yapıyor.

750 – 1000 kişilik kapasiteye sahip olan Mercan Korupark Restoran’da, Açılışlar, Baby shower, Bayi toplantısı, Davet ve resepsiyon, Doğum günü, Kına, Kurumsal etkinlikler, Mezuniyet törenleri, Nişan, Parti, Sünnet düğünü ve kır düğünü gibi kalabalık organizasyonlar gerçekleştirilebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Açılır kapanır tavanı, bahçesi, çim alanı ve terasıyla konuklarına geniş bir alan sunan restoran, yaz – kış demeden hizmet vermeye devam ediyor. Mercan Korupark Restoran’da, tüm bunların yanı sıra haftanın yedi günü açık büfe kahvaltı ve serpme kahvaltı servisi bulunuyor.

Kahvaltıda servis edilen ürünlerin hemen hepsi, doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Menüde kahvaltıya ek olarak; Kuymak, Menemen, Kavurmalı Yumurta, Su Böreği ve Sucuklu Yumurta gibi ekstralar da mevcut.

Bu arada menüde, açık büfe kahvaltı ücreti kişi başı 45 TL olurken; serpme kahvaltı da yine kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Açık büfe kahvaltıda:

Börek çeşitlerinden, peynir çeşitlerine, kuymak, muhlama ve kaygana gibi yöresel lezzetlerden, köy tereyağına, domates, salatalık ve mevsim yeşilliklerden, taptaze meyvelere, sahanda yumurtadan, haşlanmış yumurtaya, pişiden, simit çeşitlerine, taze poğaçalardan, gözleme çeşitlerine kadar pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Restoran menüsünde; kuzu tava, karışık kuzu tava, pilavlı tandır, kaburga dolma, fırında incik gerdan, piliç tava, karışık piliç tava ve sac dana tava gibi özel spesiyaller de bulunuyor. Dolayısıyla gitmişken bu yemeklerin de tadına bakabilirsiniz.

Trabzon şehir merkezinde, Yıldızlı mevkiinde, müthiş Karadeniz manzarası ve geniş bahçesiyle, yemek yerken hoş vakit geçirebileceğiniz Mercan Korupark Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Veyahut dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Merkez, Sahil Yolu Cd. No: 56, 61310 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 666 22 22
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 45 TL | Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Saray Köfte & Balık Restoran

Burası Neresi? Hem Samsun‘un Atakum ilçesinde hem de Trabzon Akçaabat’ta bir şubesi bulunan Saray Köfte Balık Restoran, köklü bir işletme olarak, yılların verdiği tecrübeyle misafirlerine en iyi şekilde ağırlıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere köfte ve balık ürünleri alanında uzmanlaşmış olan Saray Köfte & Balık Restoran, kahvaltı menüsüyle göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Saray Köfte & Balık Restoran, çeşit çeşit kahvaltılıkla donatılan açık büfe kahvaltı servisi ile oldukça meşhur. İkram olarak semaver çay ile servis edilen açık büfe kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kahvaltıda bulunan tüm ürünler, tamamıyla doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Restoranda, açık büfe kahvaltının yanı sıra, tek kişilik kahvaltı tabağı da bulunuyor.

Sigara böreği, haşlanmış yumurta, patates cipsi, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, salam, reçel, bal, sarelle, tereyağı, domates, salatalık ve çay gibi lezzetlerden oluşan kahvaltı tabağı, kişi başı 25 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Deniz manzarası eşliğinde, eşsiz bir kahvaltı sunan Saray Restoran, ailelerin de gönül rahatlığıyla tercih ettiği mekanlardan biri oluyor. Zira restoran bünyesinde çocuk oyun parkı, otopark ve açık teras gibi alanlar bulunuyor.

Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki numaralardan herhangi birini arayabilir, dilerseniz sipariş de verebilirsiniz. Bunun yanı sıra restoran menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli!

  • Adres: Orta Mahalle, Adnan Menderes Cd. No: 146, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (850) 550 61 61 – 0 (561) 615 77 44
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı 40 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Lunch Chef Akçaabat

Burası Neresi? Lunch Chef Akçaabat, farklı lezzetleri menüsünde toplayıp, kaliteli ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla konuklarına sunuyor. Köklü bir müessese olarak Trabzon’un en nezih mekanları arasında yer alan Lunch Chef, zevkli dekorasyonuyla da giden herkesin beğenisini topluyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda İtalyan mutfağından kahve, pizza ve makarna; Fransız mutfağından pasta ve cheesecake çeşitleri; Amerikan mutfağından hamburger, steak ve buzlu içecek çeşitleri; Akdeniz mutfağından salata, sebze ve meze çeşitleri; Karadeniz mutfağından ise yöresel kahvaltı ve yemek çeşitleri sunuluyor.

Özellikle yöresel köy kahvaltısıyla meşhur olan Lunch Chef Akçaabat’ta; açık büfe kahvaltı, serpme kahvaltı, klasik kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor. İki kişilik hazırlanan serpme kahvaltısı, 70 TL olarak ücretlendiriliyor. Açık büfe kahvaltı kişi başı 28 TL; kahvaltı tabağı ise 25 TL civarında seyrediyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; Tulum Peyniri, Tel Peyniri, Eski Kaşar, Salam, Kavurma, Pastırma, Sigara Böreği, Bal, Reçel, Tereyağı, Kaymak, Zeytin Çeşitleri, Domates, Salatalık ve Sahanda Yumurta gibi lezzetler yer alıyor.

Bu enfes kahvaltıya sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Klasik kahvaltı tabağı ise Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Salam, Zeytin Çeşitleri, Bal, Reçel, Tereyağı, Domates, Salatalık, Sigara Böreği, Sosis, Haşlama yumurta ve çaydan oluşuyor.

Menüde kahvaltıya ek olarak; Sahanda yumurta (sade, sucuk, kavurma, pastırma vs./12 TL), Omlet (sade, peynirli, maydanozlu/12 TL), Menemen (tereyağı, biber, domates, kaşar yumurta/15 TL), Kuymak (tereyağı, mısır unu, tel peynir/15 TL) ve Gözleme (tereyağı, sucuk, kaşar/7 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Lunch Chef menüsünü yakından incelemek ve tüm detayları görmek isterseniz linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca özellikle hafta sonları kalabalık olan Lunch Chef Akçaabat’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda yarar var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını aramanız yeterli.

  • Adres: Nefsipulathane, Atatürk Blv. No: 75, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 333 09 99
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişilik 70 TL – tek kişilik 40 TL| Açık büfe kahvaltı kişi başı 28 TL| Klasik kahvaltı tabağı 25 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

27. Migron Restoran

Burası Neresi? Trabzon’un doğa harikası Uzungöl’de yer alan Migron Restoran, doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz muhteşem bir mekan olarak Trabzon kahvaltı mekanları listesindeki yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Migron Restoran, yeşilin her tonunu yansıtan çam ağaçları arasındaki eşsiz göl manzarası ile gören herkesi büyülüyor. Bu efsanevi manzaraya, dolu dolu bir serpme köy kahvaltısı da eşlik edince, tadına doyum olmuyor.

2009 yılından bu yana hizmet veren restoran, zengin menüsüyle konuklarına mükellef sofralar sunuyor. Menüde, serpme köy kahvaltısının yanı sıra, et, balık, ızgara, pide çeşitleri, Karadeniz’in yöresel lezzetleri, Arap mutfağından seçkiler gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kahvaltı konusunda oldukça iddialı olan Migron Restoran’da serpme kahvaltının yanı sıra açık büfe kahvaltı hizmeti de veriliyor. Kahvaltıda:

Kaygana, Muhlama, Kuymak, Mısır Ekmeği, Burma Tatlı, Laz Böreği, Trabzon Hurmalı Kek, Haluşka, Hodan Böreği, köy peyniri, köy tereyağı, bal – kaymak, siyah – yeşil zeytin, pişi, köy ekmeği, reçel çeşitleri, sahanda yumurta, salam, sosis, sucuk, haşlanmış yumurta, çoban kavurma, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyveleri ve gözleme çeşitleri gibi bir dizi kahvaltılık sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Restoranda serpme kahvaltı kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Yaz – kış demeden,  yıl boyu konuklarını ağırlayan Migron Restoran, görüp görebileceğiniz en şahane manzaralardan birini sunuyor.

Dolayısıyla doğa içinde muhteşem göl manzarası eşliğinde harika bir kahvaltı için Migron Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Uzungöl, 61960 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (850) 554 54 61
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Coşandere Turistik Tesisleri

Burası Neresi? Türkiye’nin ilk yöresel Karadeniz lokantası olma özelliğine sahip olan Coşandere Turistik Tesisleri, 1986 yılından bu yana misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Aynı adlı Coşandere Vadisi’nde bulunan tesis, 200 kişilik kapalı alan, 200 kişilik açık alan olmak üzere toplam 400 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor.

Restoran özelliğinin yanı sıra konaklama alanında da hizmet veren Coşandere Turistik Tesisleri’nde, toplam 40 kişi kapasiteli sekiz adet bungalov tipi ev ve 70 kişilik 35 odalı otel olmak üzere toplam 110 kişilik konaklama kapasitesi bulunuyor. Odaların tümünde, duş – tuvalet, televizyon, mini bar, saç kurutma makinesi, telefon ve internet gibi imkanlar mevcut.

Neden Gitmeliyim? Coşandere Turistik Tesisleri’nin restoran bölümü, dere kenarında, yemyeşil çam ağaçlarının içinde hizmet veriyor. Hem açık hem de kapalı alanları sayesinde yaz – kış hizmet veren restoranda, Kara Lahana çorbası, Yoğurtlu Mısır Çorbası, Kara Lahana Dolması, Kuymak ve Hamsili Kaygana gibi Karadeniz’in yöresel lezzetleri pişirilip, servis ediliyor.

Restoran menüsünde ayrıca; ızgara çeşitleri, taze alabalık ve meşhur Coşandere Sütlacı da mevcut. Bunların yanı sıra tesiste, yöresel köy kahvaltısı bulunup; serpme ve açık büfe şeklinde servis ediliyor. Tesis restoranında vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olma şartı aranmıyor.

Köy kahvaltısı içerisinde; Muhlama, Kaygana, Kuymak, Mısır Ekmeği, Burma Tatlı, Haluşka, Laz Böreği, Trabzon Hurmalı Kek, Hodan Böreği, köy peyniri, köy tereyağı, siyah – yeşil zeytin, bal – kaymak, pişi, köy ekmeği, reçel çeşitleri, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, çoban kavurma, salam, sosis, sucuk, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyveleri ve gözleme çeşitleri gibi pek çok ürün bulunuyor.

Kaçırmayın!

Kahvaltıda yer alan ürünlerin hemen hepsi organik, doğal ve taze köy ürünlerinden oluşuyor. Ayrıca serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Coşandere Turistik Tesisleri’nde bunların yanı sıra birbirinden eğlenceli aktiviteler de gerçekleştirilebiliyor.

Profesyonel ekipmanlara ve özel arazi araçlarına sahip olan tesis, yayla safari ve paintball gibi eğlence dolu aktiviteleriyle aktif ve dinamik bir gün geçirmenizi sağlıyor. Tesise gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Zira özellikle hafta sonları epey kalabalık olabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Kınalı Köprü mevki, Sümela Yolu 5. Km, 61750 Coşandere Köyü, Maçka/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 531 11 90 – 0 (462) 531 11 79 – 0 (462) 321 27 47
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

29. Trabzon Mimarlar Odası Bahçe Cafe & Restoran

Burası Neresi? Şehrin içinde olmasına rağmen şehirden ve şehir hayatından bir o kadar uzak olan Trabzon Mimarlar Odası Bahçe Cafe & Restoran, kısaca Bahçe Cafe & Restoran, Trabzon kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler! Yemyeşil ağaçların içinde, tarihi bir konakta hizmet veren restoran, zengin menüsüyle her damak zevkine hitap edebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Bahçe Cafe & Restoran’ın menüsü, özellikle kahvaltısıyla öne çıkıyor. Zira restoran konumu ve nitelikleri sayesinde, şehirden çok uzaklaşmadan, doğa içinde pazar kahvaltısı etme imkanı sunuyor. Kahvaltı, en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı ve klasik kahvaltı tabağı gibi seçeneklerle servis ediliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; zeytin çeşitleri, burgu peynir, beyaz peynir, kaşar peynir, bal, reçel, nutella, krep, çeri domates, salatalık, salam, sosis, patates kızartması, sağanda yumurta, sigara böreği, kaygana ve meyve tabağı bulunuyor. Sınırsız çay eşliğinde servis edilen iki kişilik serpme kahvaltı 90 TL olarak ücretlendiriliyor.

Klasik kahvaltı tabağı ise; beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel, bal, nutella, domates, salatalık, salam, sosis, sigara böreği, patates kızartması, haşlanmış yumurta ve çaydan oluşuyor. Kahvaltı tabağının ücreti ise kişi başı 40 TL.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra menüde kahvaltıya ek olarak birbirinden lezzetli pek çok ekstra bulunuyor. Menüdeki ekstralar arasında; Kuymak (23 TL), Omlet (Sade, kaşarlı, sucuklu/18 TL), Günün çorbası (10 TL), Sahanda yumurta (Sade, kaşarlı, sucuklu/18 TL), Menemen (20 TL) ve Kaygana (18TL) özellikle öne çıkıyor.

  • Adres: Kemerkaya, Halkevi Cd. No: 37, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 500 05 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 90 TL | Klasik kahvaltı tabağı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Hamsiköylü Ahmet Usta’nın Yeri

Burası Neresi? Trabzon’un Maçka ilçesinde, Hamsiköy’de bulunan Hamsiköylü Ahmet Usta’nın Yeri, yemyeşil doğanın içinde sıcacık bir mekan olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Trabzon kahvaltı mekanları arasına mutlak surette eklenmesi gereken mekan, adından da anlaşılacağı üzere Hamsiköy sütlacı ile tüm bölgede oldukça meşhur.

Ancak bununla da sınırlı kalmayan Hamsiköylü Ahmet Usta’nın Yeri, köy kahvaltısıyla da öne çıkmayı başarıyor. Kahvaltı sofrasındaki hemen her lezzet, organik ve doğal köy ürünlerinden oluşuyor. Kişi başı ortalama 30 – 40 TL arasında değişen serpme köy kahvaltısında:

Kuymak, kaygana, turşu kavurması, sahanda sucuk, sahanda yumurta, köy ekmeği, köy tereyağı, peynir çeşitleri, bal – kaymak, tahin – pekmez, taptaze yeşillikler, domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, ev yapımı reçeller, haşlanmış yumurta ve demleme çay gibi daha pek çok lezzet misafirler için servis ediliyor.

Kaçırmayın! Trabzon’da doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz en mükemmel mekanlardan biri olan Hamsiköylü Ahmet Usta’nın Yeri’ne gitmişken meşhur Hamsiköy sütlacının da tadına kesinlikle bakmalısınız!

  • Adres: Hamsiköy Mahallesi, No: 17, 61750 Maçka/Trabzon
  • Tel: 0 (533) 426 51 63
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 30 – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Liva Düzlük Et – Balık Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LIVA Düzlük (@liva_duzluk)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Trabzon il merkezine 35 km mesafede, Hıdırnebi Yaylası ile Balıklı Yaylası arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan Liva Düzlük Et – Balık Restoran, yayla havası eşliğinde kahvaltı etmek için harika bir seçenek!

Neden Gitmeliyim? Kafanızı dinleyebileceğiniz, huzur bulabileceğiniz bir mekan olan Liva Düzlük Restoran’da, günlük yaşamın ve şehrin stresinden uzakta, doğadaki güzelliklerin keyfini doyasıya çıkarabiliyorsunuz.

En önemlisi de kuş, böcek ve su sesleri eşliğinde mükellef bir kahvaltı sofrasıyla güne başlayabiliyorsunuz. Üstelik mekana ulaşım epeyce kolay! Zira yollar tamamen asfalttan oluşuyor.

Liva Düzlük Restoran, özellikle ailelerin nezih bir ortamda hafta sonu kahvaltısı edebilmek için tercih ettikleri en popüler yerlerden biri oluyor. Çünkü bu harika restoranda, yemyeşil yaylada, oksijen dolu mis gibi bir havada, Karadeniz’in yöresel lezzetleriyle dolu köy kahvaltısı ile huzurlu anlar yaşanıyor.

Kaçırmayın! Eğer kalabalık bir ekipseniz önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız halinde kahvaltıda indirim fırsatından faydalanabiliyorsunuz. Restoranda en az iki kişilik hazırlanan serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 30 – 40 TL arasında değişiyor.

Ekstra isteklere göre fiyatta artış olabiliyor. Ayrıca restoranın bulunduğu alanda, doğa yürüyüşü, piknik, mangal, futbol maçı, ATV turu ve trekking gibi eğlence dolu aktiviteler gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra restoranda kimi günler, kemençe ve tulum eşliğinde horon edip, ter dökebileceğiniz eğlenceler de düzenleniyor.

  • Adres: Kuruçam, Kuruçam Köyü Yolu, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (532) 606 97 61
  • Çalışma saatleri: 05.30 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 30 – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Zivera’da Kahvaltı

Burası Neresi? Trabzon’un en güzel ilçelerinden biri olan Yomra’da yer alan Zivera’da Kahvaltı, adı üstüne tam bir kahvaltı cenneti! Yemyeşil doğanın içinde, mis gibi köy havası eşliğinde otantik atmosferiyle gören herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda, tüm bu ambiyansına uygun olarak enfes bir köy kahvaltısı sunuluyor. Tamamen yöresel, doğal, organik ve taptaze ürünlerden oluşan köy kahvaltısı, en az iki kişinin doyacağı şekilde hazırlanıp, servis ediliyor.

Zivera’da Kahvaltı’nın meşhur serpme köy kahvaltısı, iki kişin için 80 TL olarak ücretlendiriliyor. Üstelik kahvaltıda servis edilen sahanda yumurta, sahanda sucuk, kuymak ve muhlama gibi sıcaklar da bu fiyata dahil ediliyor. Kahvaltı menüsünde;

Kuymak, Omlet, Kaygana, Patates Kızartması ve Sigara Böreği, 2 Çeşit Reçel, 2 Çeşit Sos, 2 Çeşit Peynir, 2 Çeşit Zeytin, Bal – Kaymak, Tereyağı ve Söğüş tabağı başta olmak üzere an az 14 – 16 çeşit kahvaltılık bulunuyor. Kahvaltı her hafta sonu 09.00 ile 14.00 saatleri arasında servis ediliyor.

Trabzon’da doğa içinde yöresel köy kahvaltısı edebileceğiniz yegane yerlerden biri olan Zivera’da Kahvaltı, özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşıyor. Dolayısıyla gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilmiş olan iletişim numarasını aramanız yeterli!

Kaçırmayın! Zivera’da Kahvaltı’da, köy kahvaltısı servisinin yanı sıra; Ev Yapımı Elma Sirkesi ve Şekersiz Armut Pekmezi gibi doğal ürünlerin satışı da yapılıyor. Tamamen organik ve ev yapımı olan 1 kavanoz (600 gr.) şekersiz armut pekmezi 40 TL, 1 şişe ev yapımı elma sirkesi ise 20 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Çamlıca, Camii Küme Evleri No: 3, 61290 Yomra/Trabzon
  • Tel: 0 (531) 949 68 92
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 14.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33. Galo Omad

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GALO OMAD (@galoomad)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Uzungöl’de bulunan Galo Omad, sıcacık bir aile işletmesi olarak Trabzon kahvaltı mekanları listemizdeki yerini alıyor. 2012 yılında açılan Galo Omad, adını Rumca Dallı Göz anlamına gelen “Kladomatin” kelimesinden alıyor.

Uzungöl yöresine uzaktan bakıldığında evler gözü, etrafını çevreleyen ağaçlar da kirpiği andırır. Bu nedenle bu bölgeye eski dönemlerde Dallı Göz (İyi Göz), yani Kladomatin adı verilmiştir. Galo Omad da isminin unutulmaması ve yaşatılması adına bu adı almıştır.

Neden Gitmeliyim? Uzungöl’ü en güzel açıdan gören Galo Omad, yemyeşil yüksek bir tepede yer alıyor. Bundan dolayı ulaşım biraz zor olabiliyor. Dolayısıyla arazi aracına ihtiyaç duyabilirsiniz. Geniş bir alana sahip olan restoran, münferit kahvaltı, grup kahvaltısı, toplantı & organizasyon, nişan & kına, doğum günleri ve özel kutlamalar gibi bir dizi alanda hizmet veriliyor.

Kahve kahvaltı alanında uzmanlaşmış bir mekan olan Galo Omad’da, yöresel köy kahvaltısı servisi veriliyor. Haftanın yedi günü kahvaltı servisi vermeye devam eden restoranın menüsünde, Trabzon yöresine has lezzetler bulunuyor.

Tamamen doğal köy ürünlerin oluşan kahvaltıda, kuymak, muhlama, kaygana, köy tereyağı, peynir çeşitleri, iki çeşit reçel, taze yeşillikler, bal, kaymak, yeşil zeytin, siyah zeytin, kahvaltılık soslar, domates, salatalık, köy ekmeği ve demleme çay gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme köy kahvaltısı en az iki kişinin doyacağı şekilde hazırlanıyor. Kahvaltı fiyatı ise kişi başı 35 TL’den başlıyor. Zira serpme kahvaltı menüsü fiyatına, kuymak, sahanda yumurta ve muhlama gibi sıcaklar dahil edilmiyor.

Galo Omad’a gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyon için aşağıda verilen iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Uzungöl, 61960 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (551) 605 26 92
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 35 TL – 40 TL civarında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34. Mucca Coffee – Lavazza Shop

Burası Neresi? 2016 yılında, Trabzon’un turizm cenneti Uzungöl’de hizmete açılan Mucca Coffee – Lavazza Shop, henüz yeni bir işletme olmasına rağmen kısa sürede müdavim kütlesini oluşturmayı başarmıştır.

Lezzet, tazelik ve mevsimselliğin öne çıktığı yemekleri, içecekleri, samimi, sıcak ve bir o kadar keyifli ortamıyla konuklarının beğenisini toplayan Mucca Coffe, muhteşem göl manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, kahve çeşitlerinden, pizza seçeneklerine, makarna çeşitlerinden, et ve balık yemeklerine kadar pek çok lezzetin bulunduğu geniş bir menüyle hizmet veriyor. Menünün en favorilerinden biri de serpme köy kahvaltısı oluyor.

Doğal ve organik ürünlerle donatılan serpme kahvaltı, kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltının yanı sıra tabak kahvaltı seçeneği de menüde mevcut. Tabak kahvaltı fiyatı ise kişi başı 35 TL – 40 TL civarında seyrediyor.

Muhlama, kuymak ve menemen gibi sıcaklar, kahvaltı ücreti kapsamına dahil edilmiyor. Menemen ve muhlama gibi sıcak ekstraların fiyatları 15 TL’den başlıyor. Mucca Coffee & Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Mucca Coffee – Lavazza Shop, özellikle hafta sonları yoğun ilgiden ötürü tıka basa dolabiliyor. Dolayısıyla yerinizi ayırtmak için önceden rezervasyon yaptırmanız önem arz ediyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Uzungöl, Fatih Cd. No: 2, 61940 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 656 60 33
  • Çalışma saatleri: Mayıs – Ekim 24 saat açık | Kasım – Nisan 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

35. Şömine Cafe & Motel

Burası Neresi? Uzungöl’ün en meşhur restoranlardan biri olan Şömine Cafe & Motel, göl manzarasına hakim bir noktada, yöresel bir konakta misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Şömine Cafe, Uzungöl’ün eşsiz manzarası eşliğinde pazar kahvaltısı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Zira her iki şarta da sahip olan mekanda, hem manzara seyredilebiliyor hem de mükellef bir köy kahvaltısının tadına doyulabiliyor.

Şömine Cafe’de serpme kahvaltının yanı sıra tek kişilik tabak kahvaltı seçeneği de mevcut. Menüde serpme kahvaltı kişi başı 40 TL; tabak kahvaltı ise kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı fiyatlarına muhlama, menemen veya sahanda sucuk gibi ekstralar dahil edilmiyor.

Kaçırmayın! Menüde kahvaltıya ek olarak; kuymak (25 TL), sucuklu yumurta (20 TL), turşu kavurma (20 TL), patates cipsi (15 TL), menemen (20 TL), börek (15 TL), et kavurma (35 TL), sahanda yumurta (15 TL), omlet çeşitleri (20 TL) ve gözleme (20 TL) gibi sipariş edebileceğiniz seçenekler bulunuyor.

  • Adres: Uzungöl, 61940 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (539) 312 03 61
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 40 TL – Tabak kahvaltı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

36. Karester Tepe Restoran

Burası Neresi? Karester Tepe Restoran, Trabzon’un Çaykara ilçesinde, Uzungöl’ün yukarısında konumlanan Karester Yaylası’nda bulunuyor. 2.300 rakımlık bir yükseklikte, yemyeşil bir yaylada hizmet veren restoranın, konaklamak isteyenler için apart kısmı da mevcut.

Neden Gitmeliyim? Sisli yayla havası, müthiş Uzungöl manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan Karester Tepe Restoran’da kahvaltı etmenin keyfi bir başka oluyor. Restoranda, yaz sezonu boyunca, haftanın yedi günü serpme köy kahvaltısı servisi ile hizmet veriliyor.

Kahvaltıda, Karadeniz’in yöresel lezzetlerinden, enfes kahvaltılıklara, Rize’nin meşhur çayından, taptaze sebze ve meyvelere kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Serpme kahvaltıda ayrıca minci peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, reçel çeşitleri, haşlanmış yumurta, sigara böreği ve patates kızartması gibi kahvaltılıklar da mevcut. İsteğe göre kuymak ve muhlama gibi yörenin en meşhur lezzetleri de kahvaltıya dahil edilebiliyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı fiyatı, kişi başı tahmini olarak 35 – 40 TL civarında seyrediyor. Karester Yaylası’na, Uzungöl’ün çıkışında bulunan İkiz Cami yanından döndükten sonra, yayla tabelaları takip edilerek ulaşılabiliyor. Yaylaya, Uzungöl’den hareket eden dolmuşlarla da ulaşmak mümkün.

  • Adres: Uzungöl Karester Yaylası, No: 47, Trabzon Uzungöl, 61960 Çaykara/Trabzon
  • Tel: 0 (531) 297 49 46
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

37. Ahmet’s Restoran & Cafe

Burası Neresi? Ahmet’s Restoran & Cafe, Trabzon’un Çimenli Mahallesi’nde, Ramada Otel’in, şehir merkezi yönüne doğru 200 metre ileride, sahilde, deniz sıfır bir kumsalda konumlanıyor.

Otantik süslemeleri, farklı dekorasyonu ve muazzam Karadeniz manzarasıyla herkesin beğenisi toplayan restoran, Trabzon kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltının yanı sıra pek çok özelliğiyle de şehrin en klas ve en nezih mekanlarından biri olan Ahmet’s Restoran, mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken bir yer.

Dalga sesleri eşliğinde, tertemiz Karadeniz havası içinde mükellef sofralarla konuklarını ağırlayan restoranda, yöresel lezzetlerle donatılan ve en az iki kişilik hazırlanan serpme köy kahvaltısı ve tek kişilik kahvaltı tabağı bulunuyor.

İki kişilik serpme kahvaltı 110 TL; kahvaltı tabağı ise 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltıya yapılan her ilave servisin ücreti ise 30 TL. Serpme kahvaltı içerisinde;

Kars kaşarı, Erzincan tulum, natürel beyaz peynir, burgu peyniri, nutella, mevsim reçeli, bal, kaymak, sigara böreği, kaygana, patates cipsi, tereyağı, acuka, cherry domates, badem salatalık, mevsim yeşillikleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, mevsim meyveleri, kuymak, ızgara sucuk, göz yumurta, tulum eritme, kuru kayısı – incir ve ceviz bulunuyor.

Tüm bu lezzetlere sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Kahvaltı tabağında ise; Kars kaşarı, natürel beyaz peynir, burgu peyniri, mevsim reçeli, bal, tereyağı, çikolata, cherry domates, badem salatalık, yeşil – siyah zeytin mix, mevsim meyveleri, patates cipsi ve göz yumurta bulunuyor. Kahvaltı tabağı da serpme kahvaltı gibi sınırsız çay ile servis ediliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; Kaygana (15 TL), menemen (21 TL), kavurma (28 TL), kavurmalı yumurta (30 TL), kuymak (22 TL), göz yumurta (16 TL), sucuklu yumurta (22 TL), tulum eritme (22 TL), omlet (16 TL) ve karışık omlet (17 TL) gibi lezzetler de bulunuyor.

  • Adres: Çimenli, Çimenli Yalı Küme Evleri No: 39/1, 61080 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (543) 320 03 22 – 0 (462) 888 20 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 110 TL | Kahvaltı tabağı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

38. Zigana Yörük Çadırı

Burası Neresi? ”Trabzon’da yöresel lezzetlerinin deniz manzarasıyla buluştuğu adres!” sloganıyla yıllardır misafirlerini ağırlamaya devam eden Zigana Yörük Çadırı, Trabzon, Akyazı mevkiinde bulunuyor. Restoran, deniz manzarası ve kahvaltısıyla tüm şehirde oldukça popüler!

Neden Gitmeliyim? Restoranda, hem açık büfe kahvaltı hem de Padişah kahvaltısı gibi seçenekler bulunuyor. Padişah Kahvaltısı kişi başı 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Açık büfe kahvaltı ise alınan ürünlere göre değişiklik gösteriyor.

Kahvaltının ekstraları arasında; turşu kavurma (12 TL), pazı kavurma (12 TL), hamsi kuşu, kaygana (12 TL), kuymak (20 TL), lahana sarma (15 TL) ve zumur (12 TL) gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Zigana Yörük Çadırı’na gitmeden evvel arayıp rezervasyonda yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Merkez, Akyazı, Cad. 61195 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 273 26 46
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Padişah Kahvaltısı kişi başı 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

39. Saklı Cennet Restoran

Burası Neresi? Saklı Cennet Restoran, Trabzon’daki en büyük tesislerden biri olan aynı adlı Saklı Cennet Restoran & Aile Plajı bünyesinde hizmet veriyor. Trabzon’un en popüler plajlarından biri olan Saklı Cennet, 2005 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor.

Tesis, 5 dönüm çim alanı, 1200 metrekare teras alanı, 800 kişilik şezlong kapasitesi, 300 kişilik restoran ve 40 metrekarelik Beach Cafe’den oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Aile konseptini ön planda tutarak hizmet veren Saklı Cennet Restoran & Aile Plajı, hafta içi sakinlik arayanların haftasonu ise eğlenceden vazgeçmeyenlerin ilk adresi oluyor. Restoranda, yöresel lezzetler, modern sunumlar ile yeniden yorumlanıyor.

Karadeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde kahvaltı edip, vakit geçirebileceğiniz harika bir mekan olan Saklı Cennet Restoran, yaz – kış demeden yıl boyunca hizmet veriyor. Yenilenen dizaynı ve hizmet anlayışıyla kahvaltı ve akşam yemekleri için iyi bir seçenek olan restoran, özellikle aileler güvenli ve rahat bir ortam sunuyor.

Saklı Bahçe, ”Biz, sizinle iyiyiz!” sloganıyla konuklarını ağırlıyor. Restoran menüsünün yıldızları; Akçaabat köftesi, sac kavurma, tavuk ızgara, balık çeşitleri ve semaver eşliğinde sabah kahvaltısından oluşuyor.

Kaçırmayın! Semaver çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı ücreti kişi başı 35 TL ile 40 TL civarında seyrediyor. Kahvaltının yıldızı ise sıcacık Trabzon ekmeği oluyor. Bunun yanı sıra, kuymak, muhlama ve kaygana gibi yöresel tatlar da menüde mevcut.

Saklı Cennet Restoran’ın menüsünü tüm detaylarıyla görmek için linke tıklayabilirsiniz. Son olarak, restorana veya plaja gitmeden evvel arayıp bilgi almanızda fayda var. Bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. bunun yanı sıra dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Kaleköy, Demirci Küme Evleri, 61420 Çarşıbaşı/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 821 33 97
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

40. Galanima Restoran & Bahçe

Burası Neresi? Trabzon’daki en nezih mekanlardan biri olan Galanima Restoran & Bahçe, denize nazır kahvaltı etmek için tercih edebileceğiniz bir yer. Hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği ve akşam yemeği alanında hizmet veren restoran, doğa ve deniz manzarası sayesinde tüm çevrede tanınıyor.

Neden Gitmeliyim? Galanima Restoran & Bahçe, oldukça geniş bir alanda misafirlerini ağırlıyor. Mekanda, 700 kişilik kapalı alanı ve 300 kişilik açık alanı olmak üzere toplam bin kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor.

Bunların yanı sıra Galanima Restoran’da taş fırın, otopark alanı, çocuk parkı, mescit, şömine, bahçe alanı ve ek restoran bölümü gibi alanlar da bulunuyor.

Dolayısıyla mekanda, grup yemeklerinden, toplantılara, sunum ve seminerlerden, nişan, nikah, düğün ve sünnet törenleri gibi kalabalık organizasyonlara kadar pek çok etkinlik düzenlenebiliyor.

Galanima Restoran & Bahçe, içerisinde bulunan taş fırında pişen lahmacun ve pide çeşitleri ile meşhur olsa da kahvaltısıyla da öne çıkmayı başarıyor. Restoranda, hem serpme kahvaltı hem de tek kişilik kahvaltı tabağı seçenekleri bulunuyor.

Serpme kahvaltı iki kişi için ortalama 100 TL; kahvaltı tabağı ise kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL olarak ücretlendiriliyor. 1740’lı yıllara tarihlenen tarihi bir konakta hizmet veren restoranda, dilerseniz bahçede, deniz manzarası eşliğinde, dilerseniz de konağın için tarihi atmosfer eşliğinde kahvaltı edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Galanima Restoran’ın menüsünü, linke tıklayarak yakından inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Son olarak restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz. Rezervasyon için aşağıda belirtilen numarayı arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Söğütlü Adnan Kahveci Bulv. 2 No’lu Sok. D-No: 2, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 248 71 27
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı ortalama 100 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

41. Seyrantepe Bahçe

Burası Neresi? Trabzon’da manzarası en nefis mekanlardan biri olan Seyrantepe Bahçe, Akçaabat ilçesinde Çamlık mevkiinde yer alıyor. Seyrantepe Bahçe, şehirden uzak, doğa içinde, kamelyalarıyla birlikte hizmet veren bir mekan olarak, hafta sonlarının en popüler kaçış adresleri arasında başta geliyor.

Neden Gitmeliyim? Konuklarına şehrin hengamesinden ve karmaşasından uzaklaşıp, doğayla baş başa kalma şansı veren mekanda, yöresel kahvaltı, ızgara çeşitleri ve Karadeniz’in yöresel lezzetleri sunuluyor.

Ailenizle deniz manzarası eşliğinde, doğanın verdiği huzurla kahvaltı edebileceğiniz Seyrantepe Bahçe’de tamamen organik ve yöresel ürünlerden oluşan serpme köy kahvaltısına bayılacaksınız! Mekanda sınırsız demleme çay ile servis edilen serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra menüde kahvaltının yanına dahil edilebilecek ekstralar da mevcut. Bu ekstralar arasında; sucuklu yumurta (20 TL), kavurmalı yumurta (24 TL), menemen (17 TL) ve kuymak (20 TL) özellikle denenmeli!

Ayrıca sevenleri için söylemek gerekirse Seyrantepe Bahçe’de nargile servisi de bulunuyor. Nargilenin fiyatı ise 45 TL. Online menüyü incelemek için linke tıklamanız yeterli. Seyrantepe Bahçe’de rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilen numarayı arayabilir veyahut linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Sarıtaş, Çamlık Sk. No: 61, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 255 61 61 – 0 (462) 228 28 16
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42. Timurciler Konağı

Burası Neresi? Ortamahalle, Sırt Sokak’ta yer alan tarihi Timurciler Konağı, Akçaabat turizmi için oldukça önemli ve değerli bir yapıdır. Timurciler Konağı, iç donanımı ve çevre düzenlemesi yapılarak hem ziyarete hem de hizmete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Akçaabat’ın eşsiz deniz manzarası eşliğinde konuklarını ağırlayan Timurciler Konağı, tarihi atmosferinin yanı sıra zengin menüsüyle de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.

Konakta restoran ve kafe amaçlı kullanılan hem açık hem de kapalı alanlar bulunuyor. Konakta, masalar, Karadeniz’in en nadide lezzetleriyle donatılıyor. Restoranın geniş yelpazeli menüsünde kahvaltı; serpme kahvaltı ve tabak kahvaltı şeklinde sunuluyor.

Serpme kahvaltı en az iki kişi için hazırlanmakta olup, kişi başı 45 TL; kahvaltı tabağı ise kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı servisi, tüm hafta boyunca, sabah 09.00’da başlayıp; öğlen 12.00 sularına kadar devam ediyor. Menüde ayrıca;

Kaşarlı gözleme (15 TL), patatesli gözleme (15 TL), karışık gözleme (17,5 TL), karışık tost 12 TL, kaşarlı tost (10 TL), patates kızartması (12 TL), sigara böreği (12 TL), sahanda yumurta (12 TL), sucuklu yumurta (17,5 TL), menemen (12 TL), atıştırmalık tabağı (cips, sigara böreği, peynir kroket, nugget ve soğan halkası – 25 TL), kuymak (17,5 TL), kaygana (12 TL), turşu kavurma (12 TL), lahana kavurma (12 TL), hamsi kuşu (12 TL) ve fasulye tava (12 TL) gibi lezzetler de bulunuyor.

Kaçırmayın! Timurciler Konağı’nın dijital menüsünü incelemek için tıklayın.  Bunun dışında rezervasyon için dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilir ya da aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Orta Mah. Sert Sk. No: 10, 61300 Akçaabat/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 228 20 24
  • Çalışma saatleri: Kış Saati 08.30 – 23.00 | Yaz Saati 08.30 – 00.00| Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

43. Kulüp Bahçe Kafe

Burası Neresi? Trabzon’da hatırı sayılır bir müdavim kitlesine sahip olan Kulüp Bahçe Kafe, farklı konsepti ve zevkli dizaynıyla dikkat çekiyor. Mekanda, adeta gizli bir bahçe bulunuyor.

Bahçe yüksek duvarlarla çevrili olsa da öyle sine güzel dekore edilmiş ki kendinizi duvarların arasında sıkışmış gibi hissetmiyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Kafede, kahve çeşitleri, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra kahvaltı servisiyle de hizmet veriliyor. Sabah, bahçede keyifli bir kahvaltı için tercih edilebilecek mekanlardan biri olan Kulüp Bahçe Kafe, Trabzon kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli!

Zira Kulüp Bahçe, kışın kuzine üstüne ekmek kızartabildiğiniz, yazın bahçede keyif çatabileceğiniz bir yer. Üstelik kahvaltıda, muhlama, kuymak ve kaygana gibi yöresel tatlar da bulunuyor.

Kaçırmayın! Kulüp Bahçe Kafe’de kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı gibi seçenekler bulunuyor. Serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 30 TL – 35 TL bandında seyrediyor.

  • Adres: Cumhuriyet, Fabrika Çk. No: 3, 61030 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 326 70 78
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Pazar günleri kapalı | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

44. Rüştü’nün Fırını

Burası Neresi? Kahvaltıda pide olur mu demeyin! Bir de Rüştü’nün Fırını’nı deneyin. Köklü bir müessese olan Rüştü’nün Fırını, 1920’li yıllardan bu yana kalitesinden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Yıllardır hep aynı yerde, tarihi taş bir binada hizmet veren fırın, her sabah 05.00 gibi açılıp, işe koyuluyor. İlk iş un, su ve maya hemencecik hazırlanıp ekmekler yapılmaya başlanıyor. Mis gibi Trabzon ekmeğinin kokusu tüm caddeye yayılıyor.

Pideler ise doğal Trabzon tereyağı ile yapılıp, tarihi taş fırında pişiriliyor. Pişmesi biraz uzun sürse de sofraya gelen lezzet herkesi memnun etmeyi başarıyor. Rüştü’nün Fırını’nda özellikle peynirli ve kavurmalı pideler oldukça meşhur. Dolayısıyla bu lezzetlerin tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Kaçırmayın! Ayrıca gelmişken Trabzon’un meşhur taş fırın ekmeklerinden satın alabilir, uzun süre bozulmadan kalabildiği için evinize götürebilirsiniz. Zira Avrupa‘dan bile bu ekmekler için gelenler var! Rüştü’nün Fırını’nda, pide fiyatları 30 TL – 35 TL’den başlayıp, malzemesine göre artabiliyor.

  • Adres: Pazarkapı, Kalkanoğlu Cd. No: 4, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 321 10 51
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama min. 30 TL – 35 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

45. Maya Bakery & Workshop

Burası Neresi? 2017 yılının Eylül ayında, Trabzon’un Beşirli semtinde hizmete açılan Maya Bakery & Workshop, ekmekleriyle öne çıkan bir müessese olmasına karşın sade kahvaltı servisiyle de hizmet veriyor.

Maya Bakery, henüz yeni bir işletme olmasına karşın kısa sürede rüştünü ispat ederek, hatırı sayılır bir müdavim kitlesine sahip  olmayı başarmış.

Neden Gitmeliyim? Mekanda, ekşi maya kullanılarak tamamen doğal, katkısız tam buğday, buğday ve çavdar unları ile artisan ekmekler yapılıyor. Ekmeklerin yapımında ayrıca kaya tuzu ve PH derecesi yüksek su kullanılıyor.

Doğal yollarla yapılan ekşi maya ile yoğrulmuş hamurlar soğuk ve uzun süren bir fermentasyona maruz bırakılıyor. Ardından ekmeğin üretimine başlanmasıyla fırından çıkması arasında ki süre ise hemen hemen 32 saati buluyor. Tüm bu işlemler neticesinde ekmeğin yapısı daha kompleks ve daha lezzetli oluyor.

Maya Bakery & Workshop’ta üretilen ekmekler arasında; köy ekmeği, tam buğday ekmeği, %100 sade çavdar, %100 cevizli çavdar, sebzeli ekmek, artisan baguette (baget ekmek), altamura, %100 karakılçık ekmeği, yeşil zeytin ve kabak çekirdekli ekmek, Siyez ekmeği, mısır ekmeği ve hamburger ekmeği gibi farklı lezzetler bulunuyor.

Mekanda, hem ekşi mayalı ekmek üretimi hem de kek, pasta, pizza ve çörek gibi spesiyaller yapılıp konuklara sunuluyor. Bunun yanı sıra işletme içerisinde, workshop ile ekmek ve pasta yapımına dair eğitimler veriliyor.

Maya Bakery’nin yıldız ürünlerinin başında; fesleğen, kuru domates, zeytin ve kekikten oluşan sebzeli ekmek, yeşil zeytin ve kabak çekirdeği ile yapılan ekmek ve Üzüm & Libarga çayı oluyor. Kahvaltı az ve öz şekilde enfes doğal ekmeklerle servis ediliyor.

Kahvaltıya sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Fiyat açısından kimilerine göre pahalı bulunan Maya Bakery, Trabzon standartlarının üstünde bir mekan olarak, fiyatının ve lezzetinin hakkını fazlasıyla veriyor.

Kaçırmayın!

Menüden örnek verecek olursak; dilim pasta 24 TL, bir bardak çay 4 TL, 1 küçük ekmek ise 22 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı ise kişi başı 35 – 40 TL bandında seyrediyor. Küçük ve samimi bir mekan olan Maya Bakery & Workshop’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Aksi takdirde boş masa bulmak zor. Rezervasyon için aşağıdaki numaralardan birini arayabilirsiniz. Ayrıca gitmişken Maya Bakery’nin özel spesiyal ekmeklerinden satın alabilirsiniz.

  • Adres: 2 No’lu Beşirli, Devlet Sahil Yolu Cd. 80/1, 61040 Ortahisar/Trabzon
  • Tel: 0 (462) 221 19 19 – 0 (532) 713 62 92
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

46. Zemu Swiss Bakery

Burası Neresi? Trabzon’da kesinlikle gidilmesi gereken mekanlardan biri olan Zemu Swiss Bakery, butik bir fırın kafe konseptiyle hizmet veriyor. Eğitimini İsviçre’de fırıncılık/pastacılık üzerine yapan Zeynep Tandoğan tarafından 2019 yılında açılan Zemu Swiss Bakery, kısa sürede Trabzonluların en gözde mekanlarından bir haline gelmeyi başarmış.

Neden Gitmeliyim? Kafede, kendi fırınlarında yaptıkları günlük taptaze ürünleri servis eden işletmenin menüsünde, Alman pastasından, kruvasan çeşitlerine, çöreklerden, tatlı ve tuzlu kurabiyelere, İzmir bombasından, Laz böreğine, yaş pasta çeşitlerinden, açma ve simit çeşitlerine kadar pek çok lezzetli ürün bulunuyor.

Ayrıca menüde kahve çeşitleri ve tabak kahvaltı gibi seçenekler de mevcut. Hafif müzik eşliğinde servis edilen kahvaltının en sevilenlerinden biri Kahve ile getirilen kruvasan/cornet oluyor.

Kaçırmayın! Üstelik fiyat açısından da oldukça makul olan Zemu Swiss Bakery menüsünde kahvaltı tabağı fiyatı kişi başı yalnızca 20 TL. Lakin çay bu fiyata dahil değil.

Pazar günleri kapalı olan Zemu Swiss Bakery, kalan günlerde, 09.00 ile 21.00 saatleri arasında müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Ancak yine de gitmeden evvel aşağıda verilen iletişim numarasını arayıp bilgi almanızda fayda var.

  • Adres: 3 No’lu Erdoğdu, Manolya Cd. No: 47, 61040 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (538) 680 80 82 – 0 (462) 231 03 05
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00 | Pazar günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Tabak kahvaltı kişi başı 20 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

47. Cafe De Studio

Burası Neresi? Kitap kafe konseptiyle hizmet veren Cafe De Studio, Trabzon’un en farklı, en güzel mekanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Farklı ve zevki dekorasyonu ile şehrin farklı bir yüzünü yansıtan Cafe De Studio, rafları kitaplarla dolu harika bir mekan.

Dileyen burada kitap okuyup, eğer hoşlarına giderse beğendikleri kitapları satın alabiliyorlar. Veyahut da dileyenler kitaplarını buraya bağışlayabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Kafede, tüm bunların yanı sıra, kahvaltı servisi, akşam ve öğle yemeği ile zengin bir kahve menüsü bulunuyor. Cafe De Studio’nun en meşhur spesiyallerinden biri enfes waffle! Dolayısıyla gelmişken tadına bakabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bu arada kafedeki hemen ürün tamamen doğal ve organik ürünlerden yapılıyor. Buna kahvaltı da dahil. Kahvaltı, tabak kahvaltı şeklinde servis edilip, kişi başı fiyatı ortalama 25 – 30 TL bandında seyrediyor.

  • Adres: Gazipaşa, Cudibey Mektep Sk. No: 2/C, 61030 Trabzon Merkez/Trabzon
  • Tel: 0 (530) 864 94 61 – 0 (462) 321 61 48
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL bandında seyrediyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Trabzon kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi, varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Trabzon’un muazzam doğası içinde, Karadeniz’in yöresel lezzetleriyle donatılmış muhteşem kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle! Trabzon’un kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; fakat gezilecek yerlerini de görmek ve yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, mutlaka okuyun: Trabzon’un Tarihi Yerleri | 16 Görülesi Tarihi Nokta ve Trabzon’da Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 84 Yer (Detaylı)

Yorum yapın

Bizi Takip Edin